***RØKKE*** STATSBUDSJETTET OG SKATTERANET 2023/24++

*JBJB
12.09.2022 kl 18:39 94727

Hei folkens:))

Og...advarslene har stått i kø etter at Bjørn Dæhli flyttet til Sveits i fjor, men politikerne har vendt det døve øret til, folkens - politikerne på stortinget som selv har utnyttet alle lovlige og ulovlige triks i skatte og pendlerboligsakene reiser seg nå protest mot Røkke - selv har skatteakrobatikken til politikerne medført at skatteetaten har ilagt en rekke politikere straffeskatt - nå roper de samme politikerne ukvemsord etter Kjell I. Røkke for at han tar nødvendige, men helt lovlige grep for å sikre sine verdier - hva som skjer med alle hans bedrifter (Aker, Aker Solution, AkerBP+++) og andre underliggende firma vil bare fremtiden vise - zånn går no dagan...ZnageZz...

Kjell Inge Røkke sto foran et umulig dilemma. I 15 år har han levd uten inntekt, men betalt formuesskatt av beskattede midler. Den tiden er over. Nå ventet 250 millioner i utbytteskatt for å betale formuesskatten på 360 millioner.
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/12/7928222/rokke-matte-ta-ut-612-millioner-i-utbytte-bare-for-a-betale-skatt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 23.05.2024 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
keisam
18.12.2023 kl 18:13 4807

SP og Vedum kan du ikke stole på, de var også imot lakseskatten. Det blir færre og færre bønder for hvert år som går og arveavgiften får mindre betydning.

Med tanke på matproduksjon og sikkerhet er det en stor ulempe med arveavgift. Kunnskapsoverføring fra far/mor til sønn/datter er betydelig med ivaretakelse av matproduksjon. Mener å huske at et land som innførte arveavgift måtte reversere dette pga svekket matproduksjon, husker ikke hvilket land. I dagens samfunn hvor mye av matproduksjonen er outsourcet til andre land har landbruket mindre betydning.

Ulikheten øker og mange på venstresiden i norsk politikk vil redusere dette. Istedenfor for å høyne bunnivået er det enklere å senke toppene, og i tillegg hindre arvingene store fordeler. Dermed bli likheten større. Eller vi kan si som Kina, vi er en sosialistisk stat og derfor ingen ulikheter.

Vi kan aldri tillate oss å løse problemene som fattigdom, velferd og ulikheter, da vil kronargumentene forduftes for politikerne. Om statsbudsjettet har økt til 2200 mrd har vi allikevel hatt 100 tusen fattige barn og lange køer utenfor fattighuset.

Staten justerer delingstallet for pensjon i folketrygda og de kan enkelt justere dette slik at de aller fleste ikke rekker å bruke opp de oppsparte midlene før man dør og resten tilfaller staten. Dette er en form for arveavgift.

Bernie Sanders var en populær politikker sett fra folk flest i Norge og han gikk til valg med 77% arveavgift. SV har foreslått høy arveavgift til alle tider. Tobakksarvingen har opprettet stiftelse for å hindre mindre overføringer til neste generasjon.

Selv om jeg ikke ønsker arveavgift og formuesskatt så registrer jeg mange foretrekker slike skatter og med høyest mulig proveny. Morten Ramm sier at gjennomsnittlig IQ er 100 og utrolig mange har 80. Blir ikke overrasket om SV får gjennomslag, om det ikke blir før valget så blir det rett etter. Ja, jeg tror venstresiden vinner neste valg.
*JBJB
18.12.2023 kl 18:59 4827

Hei keisam/folkens:))

Og...de faktiske forhold vil innhente venstresiden, keisam - vi har skattetrykk i verdenstoppen samtidig som Barth Eide under klimamøtet i Dubai innledet sitt korstog mot oljeindustrien og dermed inntektene som gjør at Norge kan leke julenisse på verdens scene året rundt - de grønne luftslottene vil gi strømpriser 4/5 kr. kwh som vanlige folk ikke kan leve med - Hurdalsplattformen som er regjeringspartienes styringsdokument sier "oljeindustrien skal utvikles, ikke avvikles - Barth Eide har dermed gått langt ut over de fullmakter som ligger i Hurdalsplattformen - venstresiden og regjeringen har også tatt tydelig standpunkt i krigen mellom Israel og Hamaz - når kanonilden etter hvert stilner vil flyktningstrømmen bli formidabel og forventningene til at Norge som tydelig har flagget side må motta en betydelig andel av flyktningene vil bli et krav fra både USA, Israel, Araberstatene og EU - de fleste skjønner at det vil være brudne skår blant blant disse menneskene - de nevnte sakene pluss mange flere vil føre til at regjeringen blir kastet i 2025 - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz.....

NB! Registrerer for øvrig med undring at skatteetaten beregner en gjennomsnittsrente på 7% på innskudd neste år i forbindelse med skattekortet som ble mottatt før helgen - renteinntekter beskattes med 22% fra første krone av opptjente renter og korrigering til edruelig rentenivå er selvsagt utført!!!

Sjekk Sisseners julelunsj her:
https://www.youtube.com/watch?v=Ja-NzbalAZ0

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 18.12.2023 kl 19:46 Du må logge inn for å svare
keisam
18.12.2023 kl 21:57 4780

Det vil jo ikke bare gjelde venstresiden, men hele det politiske systemet og kapitalismen. Alt av pengepolitikk og finanssystemer er ikke bærekraftig. Gjeldsveksten er alt for stor og politikkerne fører en politikk med alt for store endringer på for kort tid. Borgerne sliter med å henge med på endringene og stadig flere faller av lasset. Spørsmålet er hvor stor andel som kan falle av før uroen blir for stor og kraftfull. Stormingen av kongressen for snart 3 år siden var et lite varsel. I EU har det vært mindre opprør ulike steder som også kan være faretruende. Svenske tilstander kan tolkes på en måte hvor samfunnsstrukturen settes på spill. I Norge så er rundt en halv million på uføretrygd og aap, og en voksende gruppe. Innvandring kan bli en utfordring eller viktig for norsk økonomi, tiden vil vise.

Strømprisene er høy og vil bli høyere. Når alt skal elektrifiseres samtidig som det er mangel på elektroner vil det kapitalistiske systemet sette prisen. Det grønnes skifte er som ei elv, umulig å stoppe. Oljen skal bort. Barth Eide er som mange andre politikkere, tar suboptimale løsninger for nasjonen og optimale løsninger for seg selv. Er ikke enig med deg at regjeringen ikke blir gjenvalgt. Folk flest er fornøyd med at de rike betaler mest til spleiselaget og tradisjonelt er det en fordel for venstresiden.
*JBJB
18.12.2023 kl 22:15 4769

Hei keisam/folkens:))

Og...den diskusjonen får vi avklart i september 2025, keisam - flertallet av befolkningen ønsker nok ikke å leve i konstant fattigdom i kø foran fattighuset, svenske tilstander, iskalde høst/vintre med skyhøye strømpriser, økende skattebyrder og politikere som ikke skjønner at deres mandat er å sikre landets og vanlige folks interesser - read our lips - skrekk og gru - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
*JBJB
22.12.2023 kl 17:10 4627

Hei folkens:))

Og...skatteetaten estimerer at bankinnskudd vil gi en effektiv rente på mellom 7 og 8% på innestående beløp neste skatteår, folkens - bankinnskudd gir i dag i overkant av 5% rente på 12 måneders bindingstid og skattekortet vil derfor gi et helt feilaktig skattetrekk for 2024 - renteinntekter beskattes med 22% fra første krone og det er god økonomi ved å redigere skattekortet til edruelige renteinntekter med mindre man ønsker å betale alt for mye skatt i løpet av året - read our lips - ZnageZz...

NB! Eventuelt ring skatteetaten og be om hvilke bank de anbefaler som har slike rentebetingelser:))

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 22.12.2023 kl 18:31 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
22.12.2023 kl 21:14 4649

Kan Skatteetaten har mikset lånerente med innskudd. Eller enda verre..de vet noe som ikke vi vet og skal sikre seg at de ikke kommer til kort ved årets slutt.

Marketwatch
22.12.2023 kl 21:37 4664

Er du sikker på at det ikke var et såret ego til hentesveisen som trigget stormingen av kongressen? Ellers ser det stusselig ut for skatteflyktningene i Sveits. Skal sterk rygg til å bære mange penger!
Redigert 22.12.2023 kl 21:40 Du må logge inn for å svare
keisam
23.12.2023 kl 01:11 4627

Han har en retorikk som er ulik mange andre og man kan neppe se bort fra at han bidro til å oppildnet en stor gruppe. Beklageligvis er mine engelskferdigheter begrenset. Klippene som ble vist i norske medier fra den omtalte talen kan jeg ikke forstå kunne være så tydelig oppfordring til storming. Thomas Seltsner har gjennom UXA berettet om flere i sin familie om endringer som nødvendigvis ikke til det bedre. Mine oppfatninger om samfunnene i vestlig verden virker mer polariserende innen ulike områder og økonomiske rammer er blitt begrenset for langt flere.

Gi de litt mer tid, om 5-10 år kan vi begynne å konkludere med deres tilstand i Sveits. Spiralen vil forsterkes for hvert år som går, de rike og middelklassen må betale mere til spleiselaget og flere vil nok merke at det ikke er bærekraftig med deres økonomiske situasjon.
*JBJB
25.12.2023 kl 22:14 4475

Hei folkens:))

Og...da har finansminister komiske Ali, vingle Støre og resten av Venezuelamedløperne fått alle våre spådommer til å åpenbare seg i åpent lende, folkens - vi har jo gjentatte ganger postulert at flytteselskapene går gode tider i møte - nå setter både SAS og Norwegian alle kluter til og øker flyvningene til Alpelandet med opp til 40% - takk Venezuelamedløpere, takk sosialister og misunnelsespolitikere - hei hvor det går - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

Flyselskapene tar grep: «Flyktningekspressen» til Sveits økes kraftig
Flyktningstrømmen til Sveits gjør at SAS setter inn flere fly til Zürich mens Norwegian øker det totale tilbudet med 40 prosent til Sveits. Trafikkveksten er enorm de seneste fem årene.
https://www.finansavisen.no/reise-og-fritid/2023/12/25/8070526/flyselskapene-tar-grep-flyktningekspressen-til-sveits-okes-kraftig

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
keisam
19.01.2024 kl 19:19 4111

E24 er statsminister Støres største fiende. Kan ikke se bort fra at den tredje minister ryker på et halvt år.
Torine
21.01.2024 kl 12:17 4015

Finansavisen 20.1.
Selv om norskekysten er teppelagt av oppdrettsanlegg, også landbaserte, velger norske politikere å dra på langtur for å ­besøke oppdrettsnæringen. Mon tro om ikke snøkaos og minus grader her hjemme spiller en rolle når 16 politkere i Stortingets næringskomité reiser til Florida for å titte på anleggene til børstaperen Atlantic Sapphire.
*JBJB
21.01.2024 kl 20:10 4002

Hei keisam/folkens:))

Og...godt mulig det blir fire før uka er omme, keisam - først "stjeler" de folks opparbeidede kapital/formuer, så stjeler de solbriller og matvarer, så glemmer de hvor de selv bor, så stjeler de andres setninger og vurderinger+++++ - "ryk og reis" - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.01.2024 kl 20:17 Du må logge inn for å svare
oivindl
22.01.2024 kl 08:26 3959

"260 superrike ber om mer formuesskatt”

Ikke overraskende var det ingen nordmenn på listen.
Her i landet kan vi jo bare skylde på janteloven og misunnelse.

"Vår forespørsel er enkel: Vi ber dere om å beskatte oss, de aller rikeste i samfunnet. Dette vil ikke grunnleggende endre vår livsstandard, ei heller frata våre barn, eller skade våre nasjoners økonomiske vekst. Men det vil omdanne ekstrem og uproduktiv privat rikdom til en investering for vår felles demokratiske fremtid"

"75 prosent støtter en formuesskatt på to prosent for milliardærer, i tråd med et forslag fra EU Tax Observatory.”
https://www.dn.no/marked/260-superrike-ber-om-mer-formuesskatt/2-1-1586450

Nå må du stå opp for de stakkars rikingene, Tulla.
*JBJB
22.01.2024 kl 09:33 3942

Hei one liner/folkens:))

Og...ta deg en bolle, one liner - at rike i land hvor det totale skattetrykket er next to nothing i forhold til Norge og ønsker å bidra med mer i formuesskatt er en avsporing igjen - det er en god grunn til at ingen Norske er på den listen - say no more...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
oivindl
22.01.2024 kl 10:42 3923

Next to nothing?
Det må du gjerne dokumentere.

"I industrilandet Tyskland er selskapsskatten på 29,8 prosent. Mens de i Italia har 27,8 prosent. Også Nederland og Frankrike har høyere selskapsskatt enn Norge"

Bare som et lite eksempel.
*JBJB
22.01.2024 kl 12:06 3920

Hei one liner/folkens:))

Og...i Norge er utbytteskatten 37,84% og formuesskatten allerede 1,1% på større formuer, one liner - skurkeregjeringen som ikke engang klare den lille gangetabellen uten å plagiere fornekter seg ikke, vettu...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Fluefiskeren
22.01.2024 kl 12:11 3920

«Trodde du Norge hadde små forskjeller?
Ny forskning viser at en av fem kroner går til den rikeste ene prosenten i Norge. Dette er likt som i USA, og kan legge press på demokratiet, advarer SSB-forsker.»

https://www.nrk.no/norge/trodde-du-norge-hadde-sma-okonomiske-forskjeller_-1.15389190

Dette var før regjeringsskiftet riktignok.

oivindl
22.01.2024 kl 12:17 3921

"formuesskatten allerede 1,1% på større formuer”

Og forslaget fra bla denne gruppen velstående,er å øke til 2%.

Men fortsett å kjempe for våre milliardærer du Tulla. De trenger åpenbart det.
*JBJB
22.01.2024 kl 13:08 3900

Hei flue/folkens:))

Og...merkelig å dra frem en gammel link fra våren 2021 og før skurkeregjeringen overtok ansvaret for finanspolitikken, flue - hele poenget er at skurkeregjeringen som ikke klarer den lille gangetabellen uten plagiat siden har økt utbytteskatten med ca. 6% som utgjør en økning på 6000 for hver 100000 i utbytte og formuesskatten økt fra 0,65% til ca. 1% for formuer over 1,7 millioner - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

Fluefiskeren
22.01.2024 kl 13:09 3917

Utbytteskatt betaler ikke bare de rike. Det er mange småaksjonærer på børsen.
*JBJB
22.01.2024 kl 13:15 4004

Hei flue/folkens:))

Og...du slår inn åpne dører, flue - utbytteskatten på 37,84% slår inn fra første krone og skurkeregjeringen som ikke klarer den lille gangetabellen uten plagiat og "oppkonstruert metode" gjør livet surt for mange småsparere, vettu - skrekk og gru...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 22.01.2024 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
keisam
24.01.2024 kl 16:05 3911

Er nok kanskje ikke E24 som skulle ha ærend for opprullinga av Borch, startet med X-brukeren oslostudenten.

Borch er ute, Kjerkol tviholder fremdeles på makten sin. Hittil er det funnet 27 tekstlikheter og mange er sikkert bagateller. På debatten i går ble det store diskusjoner mellom akademikerne Selnes og Laudal. Laudal tilhører Stavanger og hans kollegaer som nylig har vært ute med diverse regnestykker i forbindelse med avvikling av nye leteområder så er det kanskje betimelig med at Selnes retorisk spurte om hvordan de driver forskning i Stavanger.

Kjerkols masteroppgave eller ei er kanskje ikke aller viktigst i denne saken, føyer seg fint inn i moralske og etiske verdier som er iboende hos våre folkevalgte. Forstår hvorfor Støre er forsiktig med å sparke Kjerkol. Trøndelag AP er mektig og en evt. full lederstrid i Trøndelag er neppe noe han ønsker, Giske skal holdes unna makt. Ser også at Giskes allierte Huitfeldt antakeligvis blir sendt langt bort fra Norge. Kjerkols posisjon i Trøndelag AP er viktig for Støres AP. Spillet om makt er nok større i dag en i serien Makta.

Vi får de politikerne vi ønsker og det er bare å gratulere Kjerkol med travel stortingsarbeid samtidig som hun gjennomførte en god masteroppgave. .
keisam
02.02.2024 kl 08:25 3814

Giske er gjenvalgt i Nidaros, nylig innleverte masteroppgave er sjekket av VG med intet funn. Magisteroppgaven til Kjerkhol er fremdeles uavklart, bare dager før viktige valg i Trøndelag AP.

Giske er i dagens VG klinkende klar over at AP kan gå under. Dette utsagnet kan ikke ledelsen i AP se bort fra og ignorere fullstendig. Hvis Giske får rett i sitt utsagn og resultatene for AP uteblir de nærmeste årene så er dette en varslet katastrofe. Giske har fått fullmakt fra Nidaros i forbindelse med strømpolitikken og han kommer til å bruke enhver anledning til å forsvare menige mann mot de høye energiprisene og tale Støre/Eide midt i mot.

Maktkampen i AP tetter seg til og tiden frem mot valget og valgresultatet blir helt avgjørende for APs "eksistens".
keisam
06.02.2024 kl 15:15 3687

Regjeringen og Støre kjører på, bygger nasjonen dag for dag og nordmenns nasjonalfølelse stiger i takt. Selv om en barnehage i Oslo ikke vil ha besøk av Støre så møter han opp i Follo for klimasaken og på Furuset i Oslo for Palestina. Media følger etter og vier lite eller tilnærmet ingen plass for Norges urbefolkning og deres dag.
Kajtek
06.02.2024 kl 15:26 3675

Du mener vel at Støre bygger ned nasjonen dag for dag. Du vil kanskje ikke merke det dag eller dette året men sakte og sikkert vil det bli mye verre for oss «vanlige folk».
keisam
09.02.2024 kl 12:03 3612

Var nok en litt ironisk tone som lå bak dette utsagnet. Statsråd Sande var i det minste i Bodø denne dagen og feiret sammen med Ella Marie med flere i Sameland. Støre er ikke en samlende statsminister og vil ikke bidra til bedre engasjementet og lidenskapen for nordmenn flest. Uavhengig om hvem som overtar etter valget neste år vil det ikke bli nevneverdig bedring i nordmenns nasjonalfølelse.
keisam
10.02.2024 kl 12:31 3541

Giske innstilt som styremedlem i Trondheim AP. Trøndelag AP vil ha sitt årsmøte senere og der kan Kjerkhol bli kastet. Maktkampen i AP vil sakte men sikkert skride fremover og kanskje er dette starten på en stor revolusjon vi bevitner i AP.

Giskes kampsaker som mindre makt til ansiktsløse byråkrater og politikk for folket er vinnende. Støres tirsdag ble tydelig fremført på gårsdagens NyttPåNytt, og kanskje er det barna i en barnehage i Oslo som er tungen på vektskåla. INP og dens splid blir smått i forhold til det som skjer i dagens AP.
Redigert 10.02.2024 kl 12:32 Du må logge inn for å svare
*JBJB
12.02.2024 kl 21:03 3377

Hei folkens:))

Og...vi beskattes til grunnfjellet, folkens - "ryk og reis" partiene som tror pengene vokser på grønne luftslott og predikerer omsorg, solidaritet, skole/helse og omfordeling på inn og utpust fikk seg en real nesestyver da Equinor presenterte sitt årsresultat forrige uke og fikk barbert bort 70/80 milliarder på noen få dager - som vi tidligere har advart mot har satsingen på grønne luftslott uten økonomisk bærekraft fått investorene til å miste appetitten på selskapet - 1% målet av BNP til bistand ble oppnådd over natten, men 2% målet som Nato landene selv har vedtatt for å sikre landets grenser og luftrom blir neppe nådd før det er for sent - read our lips . skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

«Profitt» er et skjellsord i sosialistiske kretser. På venstresiden spyttes ordet ut av munnhulen som om det var tonsillitt, den vonde halsbetennelsen som setter seg i mandlene på denne årstiden. Profitører er en infeksjon som må bekjempes. Disse betente, resistente og narsissistiske bedriftseierne som ikke tenker på annet enn å skape overskudd i virksomhetene de bedriver. Her i landet har vi midler som lindrer mot slike grådige verdier. I stortingssalen ber statsrådene om flertall for å beskatte landet til grunnfjellet mens de suger på fire kamferdrops i den norske modellen: «Omsorg, velferd, solidaritet og sosial omfordeling.»
https://www.finansavisen.no/politikk/2024/02/12/8093648/norges-gronne-industriloft-luft-og-kjaerlighet-ved-forste-havblikk

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
*JBJB
15.02.2024 kl 10:09 3228

Hei folkens:))

Og...finansminister komiske Ali kjører rundt i sin nykjøpet diesel Porsche og gjør narr av vanlige folk, folkens - det er som kjent lett å skjære brede remmer av annen manns rygg - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

https://www.tv2.no/video/underholdning/broom/vedum-har-kjoept-ny-dieselbil-snart-skal-alle-kjoere-elektrisk/1934420/

Kjemper for skatten han aldri har betalt selv
Trygve Slagsvold Vedum eier storgård, to store eneboliger, gigantisk låve og masse andre bygg og utstyr, samt hytte i Trysil. Men har aldri betalt en krone i formuesskatt.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/15/8097401/kjemper-for-skatten-han-aldri-har-betalt-selv

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Fluefiskeren
15.02.2024 kl 10:17 3216

Ikke hans Porsche. Han har en diesel Volvo sa han. Pass på at du ikke blir komiske Ali selv.
*JBJB
15.02.2024 kl 10:39 3201

Hei flue/folkens:)

Og...hold deg til saken som gjelder formueskatten som komiske Ali mener andre enn han selv skal betale og som er omtalt i innlegget, flue - det er som kjent lett å skjære brede remmer av annen manns rygg - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

Kjemper for skatten han aldri har betalt selv
Trygve Slagsvold Vedum eier storgård, to store eneboliger, gigantisk låve og masse andre bygg og utstyr, samt hytte i Trysil. Men har aldri betalt en krone i formuesskatt.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/15/8097401/kjemper-for-skatten-han-aldri-har-betalt-selv

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 15.02.2024 kl 17:25 Du må logge inn for å svare
*JBJB
17.02.2024 kl 09:43 3082

Hei folkens:))

Og...nå brenner det under beina på "ryk og reis" og Venezuelamedløperne, folkens - i følge gårsdagens måling fra Sentio er FRP vesentlig større enn det største "ryk og reis" partiet i regjeringen - vanlige folk liker ikke lange suppekøer, høy inflasjon, økt arbeidsledighet, høy import av nye Nav klienter/svenske tilstander, grønne skattefinansierte luftslott uten økonomisk og klimamessig bærekraft, økt skattetrykk og svekket nasjonal sikkerhet som følge av uvilje til å nå Natos 2% mål av BNP - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

https://www.finansavisen.no/makro/2024/02/16/8098427/skattene-kunne-vaert-lave-og-forutsigbare

Frp oppnår 19,7 prosent på partimålingen Sentio har gjennomført i februar. Det er det beste resultatet for partiet på mer enn elleve år.
Alle partienes oppslutning (endring fra januar i parentes):
Høyre: 23,5 (+2,1), Ap 17,6 (-2,9), Frp 19,7 (+3,6), Sp 5,4 (-), SV 9,3 (+0,1), Venstre 5,4 (+0,7), MDG 4,1 (-0,3), Rødt 6,2 (+0,1), KrF 2,4 (-0,8) og INP 2,9 prosent (-1,4).
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2024/02/17/195983122/frp-storre-enn-arbeiderpartiet-pa-maling-for-forste-gang-pa-15-ar

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 18.02.2024 kl 09:04 Du må logge inn for å svare
Matros
18.02.2024 kl 18:04 2855

SV vet man jo hvor man har. Det er verre med SH. Hva mener de er riktig formueskatt, litt lavere….kanskje. Hvor mye av verdiskapingen skal detaljstyres gjennom statsbudsjettet, dvs politikerne politikerne…….mer elller mindre ?. Ingen har hatt bedre muligheter til å fjerne formuesskatten og kutte skatter og avgifter enn SH da de styrte landet, men SH klarte ikke å overføre midler til privat sektor og la folk bestemme litt selv. Nå roper alle på staten, og det er SH sin feil.

Ja det er på tide å kalle en spade for en spade……Sosialistisk Venstre og ……Sosialistisk Høyre. Trist men sant.


*JBJB
21.02.2024 kl 17:45 2681

Hei folkens:))

Og...nok en grunder gir finansminister komiske Ali det glatte lag, folkens - men hele Venezuelaregjeringen og "ryk og reis" medløperne er som foreskrevet fra trådens start kollektiv ansvarlig for skatteflukten til Sveits - det singler i glass når komiske Ali med følge snakker om at det er unorsk å informere om den destruktivt høye formuesskatten i Norge samtidig som han til dags dato ikke har betalt en krone til fellesskapet (helse, skole og eldreomsorg) i formuesskatt på faktiske verdier over 30 millioner - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

– Når Vedum reduserer skatten på sin egen og andre bønders formue går det tydeligvis ikke ut over fellesskapet, sier FrP-nestleder Hans Andreas Limi, og krever full gjennomgang.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/22/8101252/full-gjennomgang-av-skattesystemet

Næss har reagert kraftig på finansminister Trygve Slagsvold Vedums kritikk av dem som vil fjerne formuesskatten. I en LinkedIn-post som er delt 689 ganger gjør han et nummer av at Slagsvold Vedum har arvet sin storgård på Stange med 380 mål dyrket mark, 600 mål skog og 300 mål grustak samt to store eneboliger samt hytte til 4 millioner.
«Hans formue, og årlige formuesskatt: Null og niks», skriver Næss.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/21/8100718/gelato-topp-gir-vedum-slakt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 22.02.2024 kl 18:30 Du må logge inn for å svare
*JBJB
03.03.2024 kl 18:31 2405

Hei folkens:))

Og...som vi har predikert til det kjedsommelige siden Venezuelamedløperne i regjeringen med følge inntok finansdepartementet blir vanlige folk/pensjonister og bedrifter melket i alle ender, folkens - de som ikke har rotet bort oppsparte midler på tant og fjas får svi dobbelt når formuesskatten og egenandelen på sykehjemmet beregnes - flyttebilene vil fortsatt gå fort i svingene til mer vennligsinnede skatteregimer - "ryk og reis" politikerne får oppfylt sine våte drømmer om å tømme landet for folk med formue og erstatte de samme med Nav klienter fra langtvekkistan as we speak - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

Jeg viser til artikkelen i Finansavisen 22. februar om formuesskatten som spiser opp pensjonen til (mer eller mindre) vanlige folk , og til artikkelen 27. februar om at formuesskatten «kan oppleves som en straff for ikke å ha brukt opp pengene på fest og moro».
https://www.finansavisen.no/personlig-okonomi/2024/03/03/8104419/formuesskatt-og-sykehjemsplass-de-eldre-ranes

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 03.03.2024 kl 18:36 Du må logge inn for å svare
*JBJB
18.03.2024 kl 19:46 1980

Hei folkens:))

Og...nå står ikke verden til Påske, folkens - de mest ekstreme radizzene i norsk politikk/Venezuelamedløperne i Miljøpartiet De Gale (MDG) viser større forståelse for landets økonomiske fremtid enn finansminister Komiske Ali og vingle Støre med følge når de nå proklamerer at formueskatten er skadelig for norsk eierskap og fører til enda raskere utflagging av grundere og investorer til Sveits med omland - MDG vil derfor redusere formueskatten og heve bunnfradraget fra dagens 1,7 mill. til mellom 6 og 7 millioner - ellers er det jo stort sett tøv/hest og kjerre retorikk fra den kanten - men komiske Ali som selv ikke betaler formuesskatt på hytter, gårdsbruk+++ stritter imot enn så lenge og fjaser det hele bort med tøys og tøv - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz....

– Det betyr at vi ikke har bestemt oss for innretningen. Men vi skal redusere formuesskatten for å sikre norsk eierskap, og vi vil fortsette diskusjonen i programprosessen og på Stortinget frem mot og etter neste valg for å øke omstillingsevnen og for å skape varig velferd i Norge.
– Det er spesielt den formuesskatten som er problematisk for eierskap og omstillingsevne. Derfor er det naturlig at det er arbeidende kapital vi snakker om, men det er fortsatt et definisjonsspørsmål hvordan man skal avgrense, så derfor har vi valgt en åpen formulering.
https://www.finansavisen.no/finans/2024/03/18/8111168/vedtok-kutt-i-olje-og-formuesskatt?utm_medium

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 19.03.2024 kl 20:34 Du må logge inn for å svare
*JBJB
20.03.2024 kl 12:42 1787

Hei folkens:))

Og...ikke uventet har panikken og forholdene på bakken inntatt Venezuelamedløperne i regjeringen med følge, folkens - etter å ha skjerpet formuesskatten og utbytteskatten til helt ulevelige nivåer og jaget grundere/investorer til Sveits med "ryk og reis" retorikk ble det over natten opportunt med trusler og murer for å hindre kapitalflukt ut av landet - på inn og-utpust har finansminister komiske Ali (som selv er nærmest nullskatteyter) proklamert at Norge har lave skattesatser og derfor ikke var bekymret over skatteflukten, men tyngdekraften innhentet komiske Ali for som man reder ligger mann - i stedet for å innføre normale skattesatser som gir insentiver til bedrifter og grundere til å satse i Norge innfører regjeringen nye regler med tilbakevirkende kraft som skremmer utenlandske investorer fra å satse i Norge - men flyttebilene ut av landet vil nok fortsatt gå raskt i svingene - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz....

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2024/03/20/195990524/regjeringen-skjerper-reglene-for-skatteflyktninger

Forslaget innebærer at de såkalte skatteflyktningene må betale skatt på gevinsten av aksjer opptjent i Norge selv om aksjene ikke er solgt.
Det får skatteadvokat Bettina Banoun til å reagere.
– En slik løsning er tvilsom etter EØS-retten og er heller ingen god løsning. En slik regel vil ha innlåsingsvirkninger, og kan gi investorer incentiv til å flytte ut fra Norge før de har opparbeidet seg en formue, sier Banoun.
https://www.nrk.no/nyheter/skatteadvokat-om-exit-skatten_-_-tvilsom-etter-eos-retten-1.16813040

– Hvis spørsmålet er om dette er nødvendig? Mitt svar er et tydelig nei. Og det gir et klart signal om at man risikerer å låses inne om man vender tilbake til Norge. Det er det motsatte av hva vi trenger nå. Det er den lave hjemflyttingen som er påfallende nå, ikke utflyttingen, sier Harald Hauge, skatteadvokat og partner i advokatfirmaet Wikborg Rein, til E24.
https://e24.no/norsk-oekonomi/i/9zjMQq/exitskatt-kan-ramme-studenter-og-pensjonister-i-utlandet-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 21.03.2024 kl 19:49 Du må logge inn for å svare
keisam
24.03.2024 kl 15:36 1575

Jaja, Vedum står på og lager nye skatter for å reparere tidligere skatteskjerpelser. Flere skatter, skjerpelser og reperasjonsskatter vil komme etter hvert for de aller rikeste og de som ikke er fullt så rike. En god spiral for de fleste.

Skal bli interessant å se hvordan exitskatten vil påvirke nasjonen og innbyggerne etter hvert. Regner med patriotismen for nasjonen vil øke betraktelig i tiden fremover og alt blir så meget bedre. Privat risikovilje og lutherianske kristne verdier vil nok muligens svekkes, vinn vinn for regjeringen.
Mammon
24.03.2024 kl 19:30 1499

har man en god forretningside som vil gjøre deg rik så er det bare å flykte Norge før man realiserer drømmen!

dette går akkurat som jeg forutså for mange år siden at de rike og ressurssterke kommer til å forlate landet mens de som blir igjen er offentlige ansatte og andre som mottar ytelser fra NAV