***RØKKE*** STATSBUDSJETTET OG SKATTERANET 2023/24++

*JBJB
12.09.2022 kl 18:39 93670

Hei folkens:))

Og...advarslene har stått i kø etter at Bjørn Dæhli flyttet til Sveits i fjor, men politikerne har vendt det døve øret til, folkens - politikerne på stortinget som selv har utnyttet alle lovlige og ulovlige triks i skatte og pendlerboligsakene reiser seg nå protest mot Røkke - selv har skatteakrobatikken til politikerne medført at skatteetaten har ilagt en rekke politikere straffeskatt - nå roper de samme politikerne ukvemsord etter Kjell I. Røkke for at han tar nødvendige, men helt lovlige grep for å sikre sine verdier - hva som skjer med alle hans bedrifter (Aker, Aker Solution, AkerBP+++) og andre underliggende firma vil bare fremtiden vise - zånn går no dagan...ZnageZz...

Kjell Inge Røkke sto foran et umulig dilemma. I 15 år har han levd uten inntekt, men betalt formuesskatt av beskattede midler. Den tiden er over. Nå ventet 250 millioner i utbytteskatt for å betale formuesskatten på 360 millioner.
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/12/7928222/rokke-matte-ta-ut-612-millioner-i-utbytte-bare-for-a-betale-skatt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert i dag kl 11:08 Du må logge inn for å svare
*JBJB
08.04.2024 kl 20:47 1809

Hei folkens:))

Og...da har finansminister komiske Ali, vingle Støre og resten av Venezuelamedløperne fått en skatteutfordring rett i fanget, folkens - men denne gang er pendelen snudd motsatt vei og flyttebilene kan vende snuten hjemover til glede for vanlige folk, kommuneøkonomien og kortere suppekøer på sikt - stay tuned...ZnageZz...


Askers populære ordfører Lene Conradi (H) gjør en skattefinte som irriterer de rødgrønne, men som kan bli svært lønnsom for kommunen.
For mange eiere og gründere i hovedstadsområdet er det en gylden mulighet til å bo i Norge og samtidig slippe unna ulempene i formueskatten. Grepet kommer for sent for Kjell Inge Røkkes flytting, som kostet Asker flere hundre millioner kroner.
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/askers-smarte-skattegrep-kan-gjore-kommunen-til-magnet/o/5-95-1747619

https://www.nettavisen.no/okonomi/avgiftssjokk-etter-rokke-exit-det-er-skremmende-a-se-pa/s/5-95-1417483

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 09.04.2024 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
keisam
10.04.2024 kl 07:44 1659

Har registrert at Støre og senest i går på debatten med Tuva Moflag at de argumenter med kommunale skattelettelser samtidig med økning av vann og avløps gebyrer.

Har forstått det slik at både vann og avløp i en kommune driftes etter selvkostprinsippet. Dermed vil beregnet gebyrer på dette området ha ingen betydning for tjenestetilbudet innenfor andre områder i kommunen. Kan ikke øke vann og avløps gebyrer for å dekke opp innenfor oppvekstetaten eller motsatt. Gebyrene settes på et nivå for å dekke tjenesten/produktet den leverer, verken mer eller mindre.

Er APs retorikk med hensikt slik at de kan gå bort fra selvkostprinsippet innenfor området vann, avløp og feie/brannvern? Forvirre folket slik at dette gebyret henger sammen med andre skatter og avgifter kommunen krever inn, slik at totale inntekter benyttes fritt til totale tjenestetilbudet.

Regner med AP vil bruke økningen i vann og avløpsgebyrene inn mot valget neste år for å svekke høyresidens mulige skatte og avgiftsreduksjoner. Rådgivende Ingeniørers forening har i mange år lagt frem rapporter om etterslepet innenfor området vann og avløp. Det er mange rør som ble lagt i etterkrigsårene som må byttes. Gebyrene vil derfor økes i årene fremover og økningen vil ikke sammenfalle med KPI eller andre indekser.

Journalistene må på banen for å arrestere AP med denne retorikken.
Kajtek
10.04.2024 kl 10:40 1594

Det kostet Asker kommune 100 mill. Hvor skal de hente de pengene ? Det er det som kalles « de vanlige folkets tur. Det vi « vanlige « som svir for det.
Redigert 10.04.2024 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
SeanA
10.04.2024 kl 14:14 1558

Hvorfor kalles dette en skattefinte?
Hele denne utjevningsmekanismen legger jo opp til at kommuner som ligger over slik som Asker kan redusere sine skatter og de som ligger under bør øke dem.
keisam
12.04.2024 kl 07:53 1434

Dagbladet er på banen, med sin lederartikkel https://www.dagbladet.no/meninger/haplost-fra-hoyre/81241512.
Sitat fra artikkelen:
"I en av dem, Asker, øker avgiftene på vann med nesten 38 prosent og for avløp med over 26 prosent i løpet av dette året.

Begrunnelsen for økningen er blant annet et inndekningsbehov etter at Kjell Inge Røkke har forlatt kommunen og bosatt seg i Sveits. Med det har Asker fått inn betydelig mindre penger på skatt fra Røkkes formue."

Hvis man så går inn på Asker sin hjemmeside https://www.asker.kommune.no/vann-og-avlop/priser-og-gebyrer/du-far-langt-mer-enn-bare-vann/.
Sitat:
"Kort fortalt
Alle som er koblet til kommunens vann- og avløpsnett er abonnenter og får en faktura for vann- og avløpsgebyret.

Vann- og avløpstjenestene i kommunen drives etter selvkostprinsippet. Det vil si at alle utgifter til drift og investeringer dekkes 100 prosent gjennom gebyrene til abonnentene."

Begrunnelsen for økningen som Dagbladet påstår kan ikke stemme og kommer i konflikt med kommunen og de aller fleste kommuners finansiering av vann og avløp.

Retorikken som AP har startet og Dagbladet følger opp med sin leder vil bidra til å fordumme det norske folk. Åpenbare logiske brister kan fort bli et faktum så lenge politikkere og media står på slike uttalelser. Ettersom både landets statsminister og APs finanspolitiske talsperson, samt Dagbladets leder bidrar til å forvirre det norske folk på hvordan formueskatt og vanngebyr henger sammen så bør dette ryddes opp i.*JBJB
11.05.2024 kl 08:54 1175

Hei folkens:))

Og...long time no see, folkens - merkelig stille fra de som mente at hele skatteflukten til Sveits++ bare var spill for galleriet da tråden ble opprettet for snart to år siden og Venezuelamedløperne i regjeringen startet sin jakt på grundere og jobbskapere og økte formuesskatten/utbytteskatten til ulevelige forhold - nå er konsekvensene ute i åpent lende og retorikken om "vanlige folks tur" og "ryk og reis" ligger på sotteseng - det sosialistiske paradiset hvor offentlig sektor eser ut og privat næringsliv blir mer og mer avhengig av statlige subsidier fører landet ut i et farlig farvann - neste store finanskrise lurer rett rundt hjørnet og vil med stor sannsynlighet bli utløst av et kommende brak innen det grønne luftslott eksperimentet uten konsekvensutredning for landets økonomiske bærekraft og husholdningenes økonomiske tålegrense - det ligger nå udetonerte finans og lånebomber World Wide innen det grønne skiftet og de røde lampene har begynt å blinke hos de største finansinstitusjonene - vanlige folk har oppfattet farene og skjønner hvem som blir svarteper i Venezuelamedløpernes/regjeringens eksperiment - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

I en partimåling for mai kommer Arbeiderpartiet bak FrP. Forskjellen er kun et halvt prosentpoeng, men symbolsk er det uheldig for Ap, mener valgforsker.
https://www.finansavisen.no/politikk/2024/05/10/8129879/ap-bak-frp-pa-ny-maling-symbolsk-veldig-uheldig

https://www.document.no/2022/09/08/finansdepartementet-aner-ikke-hva-det-gronne-skiftet-koster/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 11.05.2024 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
keisam
11.05.2024 kl 22:42 1032

Du må ikke tillegge vanlig folk med at de skjønner farene. FrP har alltid vært best mellom eller før valg, og Listhaug er ikke noe stor intellektuelle kapasitet. FrPs håndtering av Per Willy sier at takhøyden er lav og Listhaug er på linje med Hustads 106 definisjon. Momentumet vil straks snus og høyresiden med Høyre og FrP vil falle drastisk frem mot valget neste høst. Erna og Sylvia er ikke redningen for Norge. Jeg vil også si at Støre og Vedum heller ikke er redningen for Norge, men de har grunnfjellet bak seg.
Mr Karma
12.05.2024 kl 08:14 952

Enig i mye her. Vil bare kommentere at Støre har det største politiske potensialet. En mer klassisk AP-politikk (som enkelte kommuner med AP på 30-50 % fører) kan fort øke AP med 10 %. Dørene er vidåpne for en mer fornuftig fokus i politikken. Men når han omgir seg bare med rådgivere som aldri har hatt en ordinær jobb, og nærmest er allergisk mot arbeidere, så blir det som det blir. Men hans potensiale for framgang er mye større enn det miss Piggy har. Hun skal slite maks for f.eks. 10 % økning, mens for Støre burde det være relativt lett. Så ballen mener jeg ligger hos Støre. Men en kraftig økning for Frp +++, kan kanskje gi den andre siden et spark bak, og produsere politikk som det står litt respekt av.
*JBJB
12.05.2024 kl 10:17 906

Hei folkens:))

Og...her var det mye realpolitiske drømmerier, folkens - om noen dager skal det nye forslaget til eiendomsskatt opp på agendaen - som kjent ligger maks satsen på 4 promille i dag, men det nye forslaget vil gi kommunene adgang til å øke maks satsen til 7 promille - kommunene vil selvsagt ikke la denne muligheten gå fra seg og eiendomsskatten vil nærmest doble seg over natten - hvis Venezuelapolitikerne i regjeringen går for denne løsningen vil alle med eiendom få bakoversveis - leieprisene vil selvsagt også gå rett i været da kostnadene for utleierne må dekkes inn - derved vil så godt som alle bli berørt i en tid med høy inflasjon, høye renter, og nye skatter for å finansiere rekordtilstrømningen av nye NAV klienter og den grønne galskapen - de som tror slike stunt vil gi komiske Ali og vingle Støre 4 nye år i sorte biler med egen sjåfør ønskes herved god bedring - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 12.05.2024 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
keisam
12.05.2024 kl 12:08 852

Sett fra kommunene er økt eiendomsskatt fornuftig. Dette er en skatt som tilfaller kommunen i sin helhet og kan benyttes fritt. Hvis boligprisene topper ut en av de nærmeste årene for flere tiår fremover vil det være direkte smart å øke satsene for å ha mulighet til å opprettholde provenyet i takt med inflasjon.

Hører jevnlig om kommuner som sliter med økonomien for tiden og den økte rentekostnaden og høye lønnskostnader vil gi strammere budsjetter. Siden finanskrisen har antall kommuner på Robek vært synkende og muliggjort betydelige sløsinger. Kommunale tjenestetilbud vil svekkes betraktelig fremover. AP jobber iherdig om å omgjøre kommunale avgifter så de kan benyttes mer fritt, slik at vedlikeholdsetterslepet økes.

Om det er AP/Sp eller H/FrP som styrer spiller ingen rolle. Både stat og kommuner trenger betydelige friske penger i årene fremover og det er vi som må betale for dette. Jeg tror dette er realiteten og ingen realpolitiske drømmerier. Ikke lenge siden NAV kom med rapport som viser over halvparten av oss fikk utbetalinger fra de i fjor. Venstreside som vil styrke disse utbetalingene vinner enkelt mot de som vil stramme inn. Takk for omtanke, håper bedringen vil beholdes.
*JBJB
12.05.2024 kl 12:32 828

Hei folkens:))

Og...eiendomsskatten treffer svært tilfeldig, folkens - de med de svakeste ryggene vil måtte selge/avhende sine eiendommer hvis forslaget om makssats på 7 promille blir trumfet igjennom og suppekøene vil øke slik de gjorde i Asker da Røkke ble jaget til Sveits - at det offentlige finner nye lommer og ikke lovpålagte oppgaver å putte skattepenger i er intet nytt og vil forsterkes når krigen i Gaza bringes til opphør - alle vet hvem som stiller seg fremst i køen for å motta de som måtte ønske seg til Sarepetas krukke - når alle må stramme inn livreima er det en selvfølge at det offentlige må gjøre det samme, men når mulighetene til å øke eiendomsskatten ligger på bordet vil kommunene gripe dette med begge hender - det ønskes fortsatt god bedring til de som mener dette en god oppskrift på å få vanlige folk tilbake til Venezuelamedløperne i regjeringen for å sikre komiske Ali og vingle Støre 4 nye år i sorte biler med egen sjåfør - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz....

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 13.05.2024 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
*JBJB
14.05.2024 kl 22:08 607

Hei folkens:))

Og...for tredje år på rad beroliger finansminister komiske Ali med at nå blir det bedre tider for vanlige folk, folkens - prisstigningen i 2024 er forventet å bli på 3,9% og lønnsveksten 5,1 % i følge finansministeren - stigningen i offentlige utgifter snakkes det lite om, men kommunale utgifter+++ stiger betydelig mer enn den generelle prisstigningen i samfunnet - et annet moment at alle betaler skatt på den lovende lønnsøkningen på 5,1% og dermed blir nettobeløpet som skal dekke prisstigningen langt under de forventede 3,9% - nok engang er finansminister komiske Ali tatt med buksene nede - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

- Det brede lag får bedre råd. Vårt anslag er på 3,9 prosent i år. Nå er prisveksten på vei ned, og analysen tilsier at prisveksten skal ned på øvre del av 2-tallet neste år. Det betyr mer normalisering og mer trygghet, sier Vedum under pressekonferansen.
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/gladmelding-far-bedre-rad/81395366

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 15.05.2024 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
15.05.2024 kl 19:09 503

Bondeklovnen har visst begynt å fyre opp valgkamp - lokomotivet. Han har vel tenkt å gjenta suksessen fra sist. Hoppe fra sted til sted og si noe det stedet liker å høre, le en masse, smile og være gøyal, skape seg til en likandes kar, og så gå til neste sted og gjenta formelen.

Substans selger ikke i dag.
oivindl
I går kl 09:18 391

Her var det mye rot og misforståelser.
Du skal ikke se bort i fra at flere enn deg er klar over at det betales skatt av lønn, også lønnsøkning.
Men det betyr svært lite i denne sammenhengen.
5,1% lønnsøkning gir også tilnærmet 5,1% økning av nettolønn, litt avhengig av hvor man befinner seg på lønnsstigen.
Her må du lese deg opp.

"Lønnsveksten etter at prisstigning er trukket fra, kalles reallønnsvekst."
*JBJB
I går kl 11:14 343

Hei one liner/folkens:))

Og...ta deg en bolle du, one liner - alminnelig skattenivå i Norge er 22% - for å gjøre det enkelt for deg tar vi utgangspunkt i en lønn på kr, 100 pr. time - den stiger med 5,1% som utgjør kr. 5,10 - med en alminnelig skattesats på 22% skatt sitter du igjen med en netto lønnsøkning på kr. 3,98 - men lønnsøkningen kommer på toppen av din inntekt og de fleste får trinnskatt på økningen og vil dermed gå langt i minus - prisstigningen på 3,9% skal betales av netto lønn og de fleste vil få redusert sin kjøpekraft - sånn er det med den saken - både du og finansminister komiske Ali er nok en gang tatt med buksene nede - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert i går kl 14:30 Du må logge inn for å svare
oivindl
I går kl 21:43 230

"Eksperter: Så mye vil du få i lønn i 2024
Fem sjeføkonomer tror at vanlige folk vil få flere varer og tjenester igjen for lønna.”
Ikke bare finansministeren, nei.

"vekst i 2024
Økt lønnsomhet i deler av industrien gir rom for reallønnsvekst i årene framover. Den økte kjøpekraften gjør at norsk økonomi vil være ute av lavkonjunkturen fra 2026."
https://www.ssb.no/nasjonalregnskap-og-konjunkturer/konjunkturer/statistikk/konjunkturtendensene/artikler/venter-reallonnsvekst-i-2024

"Skatt og prisvekst vil spise det meste av årets lønnstillegg. Men en familie med to vanlige inntekter kan få rundt 10.000 kroner mer reelt sett.”
https://www.aftenposten.no/okonomi/i/xgxBmG/loennsoppgjoeret-2024-her-er-syv-spoersmaal-og-svar
Redigert i går kl 21:56 Du må logge inn for å svare
*JBJB
I går kl 22:07 201

Hei one liner/folkens:))

Og...ta deg en ny bolle, one liner - du snakker mot deg selv og dette står i det du linker til - det er nøyaktig slik vi skrev i vårt eksempel som selv du klarer å etterprøve - det viser at de fleste får minket kjøpekraft på grunn av skatter og avgifter på lønnsøkningen - skrekk og gru - stay tuned...ZnsgeZz...

"5. Hvor mye går bort i skatt?
En god del av lønnstilleggene går bort i skatt.
Det er tre skatter på lønn:

trygdeavgift 7,8 prosent på brutto lønn
22 prosent på netto inntekt
trinnskatt med stigende prosenter på stigende brutto lønn
For industriansatte som tjente opp til 640.000 kroner i fjor vil 33,8 prosent av årets tillegg forsvinne i økt skatt. For de som tjente over 670.000 (og inntil 937.900 kroner) kroner i fjor vil 43,4 prosent av tillegget gå til økt skatt."

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
oivindl
I går kl 22:59 167

Alle linkene jeg viser til, har som konklusjon, økt kjøpekraft.
Du hevder det motsatte.

Kan jo ikke misforstå dette:
"Skatt og prisvekst vil spise det meste av årets lønnstillegg. Men en familie med to vanlige inntekter kan få rundt 10.000 kroner mer reelt sett”
Redigert i går kl 23:01 Du må logge inn for å svare
oivindl
I går kl 23:23 154

Du gjør to store feilvurderinger.
1. Du tar ikke høyde for at de også betaler skatt av opprinnelig lønn.
2. Du tar ikke høyde for at prisstigningen regnes fra et lavere kronebeløp.

SSB kan dette, hvorfor ikke bare stole på de utregninger de har gjort?
*JBJB
I dag kl 08:48 93

Hei one liner/folkens:))

Og...du kverulerer videre, one liner - først skriver du kl. 09:!8 i går "5,1% lønnsøkning gir også tilnærmet 5,1% økning av nettolønn, litt avhengig av hvor man befinner seg på lønnsstigen.
Her må du lese deg opp." - med andre ord mener du at sa godt hele lønnstillegget utbetaltes netto - dette er som vanlig en kortslutning fra din side og viser inkompetanse på skatt og økonomi - det er netto lønnstillegg som skal kompensere for prisstigningen på 3,9% og gi folk bedre økonomi i følge komiske Ali - men de fleste vil få sin kjøpekraft redusert også i 2024 i og med at skatt/trygdeavgift vil spise opp mye av lønnstillegget slik vi har beskrevet og gitt eksempler på tidligere - at finansminister komiske Ali gjentar den samme plata for tredje år på rad om økt kjøpekraft for vanlige folk er basert på sviktende grunnlag og tallmagi uten substans for å forvirre lettlurte folk som deg one liner - fasiten fra de foregående år ligger lett tilgjengelig og viser stor nedgang i vanlige folks kjøpekraft - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

"5. Hvor mye går bort i skatt?
En god del av lønnstilleggene går bort i skatt.
Det er tre skatter på lønn:
trygdeavgift 7,8 prosent på brutto lønn
22 prosent på netto inntekt
trinnskatt med stigende prosenter på stigende brutto lønn
For industriansatte som tjente opp til 640.000 kroner i fjor vil 33,8 prosent av årets tillegg forsvinne i økt skatt. For de som tjente over 670.000 (og inntil 937.900 kroner) kroner i fjor vil 43,4 prosent av tillegget gå til økt skatt."
https://www.aftenposten.no/okonomi/i/xgxBmG/loennsoppgjoeret-2024-her-er-syv-spoersmaal-og-svar

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert i dag kl 11:07 Du må logge inn for å svare