Vi vil ha kronen opp igjen.

-sannheten-
KRONEN 28.09.2022 kl 12:42 127703

$ 10,91
€ 10,45
SEK 95,70
DKK 140,38
£ 11,68
CHF 1100,32
Yuan 150,15
Yen 7,54
Rub 18,67
Osebx 1093
Olje 86,91

Dette går ikke. Vi kan ikke ha en så svak krone.
-sannheten-
27.05.2023 kl 00:18 5310

Oljefondet burde vurdere å vekte seg ned nå. Gå i cash med en viss andel inntil dette er over.
For sikkerhets skyld. Det er fondets ansvar og oppgave å ha en salgsstrategi, salgsoperasjonalitet og salgsberedskap.
Fondet skal i situasjon som nå være i posisjon til å kunne foreta en evt. nedvektning.
Fondet burde generelt hele tiden ha en viss cashbeholdning for å kunne gå på nye muligheter som kan dukke opp.
-sannheten-
27.05.2023 kl 00:09 5307

Fitch, det amerikanske kredittvurderingsbyrået, advarte onsdag at det var nær ved å vurdere en nedgradering til USAs trippel-A-rating ettersom landets truende finanskrise nærmer seg en klippekant. Den beskyldte det "økte politiske partiskheten som hindrer å nå en resolusjon" på å heve gjeldstaket.

I løpet av det 20. århundre ble det amerikanske gjeldstaket hevet rundt 90 ganger, og under president Obamas åtte år lange presidentperiode måtte det heves 10 ganger. Dette våpenet som Kongressen gjentatte ganger bruker, brukes for å få noen politiske innrømmelser fra presidenten, oftest utgiftsbegrensninger eller underskuddsreduksjoner, men det har ekstremt høy risiko for å skade vanlige mennesker og global økonomisk stabilitet. Mens andre land bare ønsker å kunne låne i utgangspunktet, leker Amerika med ilden hver gang Kongressen og presidenten blir tvunget til å prute om og hvor mye mer den amerikanske regjeringen kan låne.

Den truende trusselen er alltid at hvis gjeldstaket ikke heves i tide, vil den amerikanske regjeringen ikke lenger være i stand til å betale alle sine regninger eller betale tilbake gjelden, noe som fører til at denne økonomiske supermakten prioriterer betalinger, og potensielt misligholder gjelden sin og sender den globale økonomien inn i en katastrofal spiral. I 2011, etter lange debatter om å heve gjeldstaket, ble USAs kredittvurdering nedgradert av Standard & Poor's, noe som førte til økt volatilitet i finansmarkedene, et fall på 2000 poeng i Dow Jones Industrial Average og, bokstavelig talt, milliarder av dollar i økte lånekostnader. Amerikanske aksjemarkeder faller allerede igjen, og et amerikansk mislighold ble nylig beskrevet som "svært sannsynlig" av finansminister Janet Yellen i et brev til kongressen, hvor han advarte om en hard frist fra 1. juni.

Hvis USAs gjeldstak – for øyeblikket 31,4 billioner dollar – ikke heves, vil USA fortsatt prøve å innfri gjeldsforpliktelser, mens de forfølger «betalingsprioritering», noe som betyr at velferd, pensjoner og utbetalinger til soldater vil være de første som blir kuttet. En slik situasjon ville selvfølgelig ikke vært holdbar i særlig lang tid innenlands, men også internasjonalt hvis USA måtte stole på stadig mer risikable auksjoner for å erstatte forfallende statsobligasjoner. Selv før et gjeldsmislighold ville panikken spre seg over hele verdens økonomi, aksjemarkedene ville falle med anslagsvis 20 prosent til 45 prosent, og arbeidsledigheten ville stige med 5 prosentpoeng, og sette rundt 8 millioner amerikanere uten jobb og føre til en dyp resesjon .

Effektene vil absolutt ikke være begrenset til USA, ettersom dollaren forblir verdens reservevaluta, noe som betyr at tilliten til andre lands evne til å innfri deres gjeld også vil bli rystet. Dette vil føre til at boliglån og arbeidsledighet øker globalt, samtidig som det legges til «risikopremier» til olje- og hveteprisene, for eksempel, og dermed gjøre mat og drivstoff dyrere rundt om i verden. Den stakkars egyptiske fallahi-kvinnen som prøver å mate familien sin, ville være en av de første til å lide. Som vi har sett så mange ganger, er det alltid de fattige som betaler den høyeste prisen for feilene til de mest privilegerte; i dette tilfellet forhandler amerikanske politikere store for ganske små politiske gevinster.

Som vi har sett så mange ganger, er det alltid de fattige som betaler den høyeste prisen for feilene til de mest privilegerte

Hassan bin Youssef Yassin

Dollaren, i likhet med statsobligasjoner, er ganske enkelt et stykke papir med en signatur fra det amerikanske finansdepartementet på, slik at folk over hele verden kan beskytte formuen eller sparepengene sine, uansett hvor små de er. Amerikas forpliktelse er å beskytte dette "sertifikatet" som et gyldig og solid byttemiddel. Det er klart at verden ikke kan gå gjennom en årlig fødsel ved keisersnitt av nye amerikanske lånegrenser for å sikre at sertifikatene forblir gyldige og at verden fortsetter å stole på dollaren, mot den tilbakevendende trusselen om uansvarlig politisk krangel mellom amerikanske politiske partier og regjeringsgrener. .

De fattige er selvfølgelig ikke i stand til å ta opp noen gjeld, og derfor vil den egyptiske fallahi-kvinnen heller ikke være i stand til å investere i sin neste høsting, noe som forlenger en syklus av fattigdom. Amerikanere, derimot, kan låne så mye penger de vil, og til lavest mulig pris. Hvis Amerika skulle slutte å låne, ville det oppstå en krise som påvirker verdien av dollaren og levedyktigheten til USAs egen økonomi, mens det gjentatte politiske sirkuset over det amerikanske gjeldstaket ville svekke dollaren på lang sikt, ettersom tilliten ville bli ytterligere erodert. Faktisk holder det amerikanske partisystemet verden som gissel.

Selvfølgelig har noen økonomer og statsvitere søkt etter potensielle løsninger for disse tilbakevendende krisene, der den globale økonomien halter på kanten mens amerikanske politikere handler ut sine små krangel. Et, nesten humoristisk, forslag er at den amerikanske regjeringen kan be om en minnemynt på 1 billion dollar som skal preges og settes inn på deres kontoer. En annen idé er å bruke den 14. endringen fra borgerkrigstiden, som bekrefter at amerikanske statsgjeld "ikke skal stilles spørsmål ved." Den kan brukes til å be om at statskassen fortsetter å utstede gjeldsobligasjoner. Ved å tilegne seg «makten til pengepungen» fra kongressen, ville imidlertid regjeringen bare øke voldsomheten til politisk konflikt, og ikke akkurat inspirere til tillit til USAs evne til å styre stabiliteten og påliteligheten til verdens reservevaluta.

Søte penger kan ikke være en global standard for utveksling. Rensing av gjørmen vil gjøre at den mister sin verdi. Dette er ikke hva verden forventer av Amerika. Verden ønsker å stole på Amerika og dets dollar, og ber om at den kan reddes fra den stadig mer intense kranglingen som forgifter ikke bare amerikansk politikk, men også den fremtidige stabiliteten til den globale økonomien og folks levebrød. Med nesten 90 prosent av globale valutatransaksjoner denominert i dollar i dag – med et gjennomsnittlig daglig handelsvolum på rundt 6 billioner dollar – er risikoen for USAs gjeldstak for den globale økonomien altfor tydelig. Det er ganske uheldig at Amerika og verden fortsatt ikke har funnet en vei ut av den gjentatte globale gisseltakingen av amerikanske gjeldstaksdebatter.

Amerika kan bare styrkes ved å vise verden at hver gren av regjeringen tar sitt ansvar for dollaren og dets tilhørende løfte om global økonomisk stabilitet på alvor. Det burde være utenkelig at små krangel mellom amerikanske politiske partier tillates å true levebrødet til milliarder rundt om i verden. Det er på tide at vi alle tenker litt mer på de som er mindre heldige enn oss, i stedet for så egoistisk å prøve å maksimere de mest ubetydelige gevinstene uten å ta hensyn til konsekvensene.

• Hassan bin Youssef Yassin jobbet tett med de saudiske petroleumsministrene Abdullah Tariki og Ahmed Zaki Yamani fra 1959 til 1967. Han ledet det saudiske informasjonskontoret i Washington fra 1972 til 1981 og tjenestegjorde med Den arabiske ligas observatørdelegasjon til FN fra 19831 til FN.

Ansvarsfraskrivelse: Synspunkter uttrykt av forfattere i denne delen er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis Arab News' synspunkt
Redigert 27.05.2023 kl 00:13 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
26.05.2023 kl 23:59 5294

22:28 Utsetter fristen for å heve gjeldstaket USAs finansminister Janet Yellen sier at USA har penger nok til å betjene gjelden sin frem til 5. juni, skriver Reuters.
Tidligere har hun anslått at USA trolig vil gå tom for penger rundt 1. juni dersom ikke republikanere og demokrater i Kongressen kommer til enighet om å løfte gjeldstaket.
__________________________________________________
Nå skriver vi hvert sekund 27. mai. Og så snakkes om å tøye 5 dager om 4 dager.
Dette her begynner å lukte. Dette her begynner å bli anstrengt. Her kan dollaren
og amerikanske aksjer og rentepapirer dale på sviktende tillit.

Redigert 27.05.2023 kl 00:28 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
26.05.2023 kl 23:29 5296

Ja gid. US dollaren har blitt hele 17 øre dyrere de siste 8 måneder.
Og kanskje ting vil skje med dollaren omkring den 1. juni ? US insolvent ?

Norge kan bare dra ned på gass- og strømsalget, så fyker kronen opp igjen.

Om folk i City of London leker seg med kronen pga. liten likviditet, får vi gi de
en smekk på fingrene med strømkabel oppsigelse og neddragning på gassalget.
Da får de mindre gass, og gassen levert til høyere priser. Er Storbritannia sugne på dette ?
De må riste folkene sine i City litt. De gambler med Storbritannias avhengigheter.
__________________________________________________________________
Tilleggsopplysning :
Den islandske kronen har steget med 16,17 % mot NOK de 4 siste måneder.
Alle må se at det er noe riv ruskende galt her. NOK shortes åpenbart, og da åpenbart
fra City of London.

Noen forsøker kanskje i tillegg å skape ubalanser i norsk økonomi ?
Redigert 26.05.2023 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
Rule
26.05.2023 kl 23:22 5305

så er Norge insolvent ifht udlandet om 99 dage. Så er kursen faldet med 100% og enhver form for import vil ruinere Norge :-)
-sannheten-
26.05.2023 kl 19:34 3132

Den croatiske valutaen steg fra 127,77 den 25 august i fjor til 144,55 den 31 desember.
Fra 1. januar 2023 har Croatias valuta vært Euro.

Er det en boosting av Øst-Europeiske valutaer som pågår nå, for å konvertere til Euro snart ?
Pussig at norsk media overhodet ikke snakker om dette.
Det kan noteres en del Øst-Europeiske kurser :
Albania 25.8.22 : 0,0828. 25.5.23 : 0,1077
Bosnia 25.8.22 : 4,9041. 25.5.23 : 6,0893
HviteRussland : 10.8.22 : 3,7752. 25.5.23: 4,384
Serbia : 25.5.22 : 0,0821. 25.5.23: 0,101
Moldova : 1.12.22 : 0,5002. 25.5.23 : 0,6248
Ukraina : 10.8.22: 0,2593. 25.5.23: 0,3012
Makedonia : 25.8.22 : 0,1564. 25.5.23: 0,1925

Fra før har kursene for Polen, Tjekkia, Ungarn, Bulgaria og Romania blitt angitt med kurser litt ovenfor i tråden.

Blant annet følgende land har innført Euro :
1. januar 1999 : Cypros, Montenegro, Kosovo, Andorra, San Marino.
1. januar 2002 : Finland, Hellas, Østerrike, Luxemburg, Monaco.
1. januar 2007 : Slovenia
1. januar 2008 : Malta
1. januar 2009 : Slovakia
1. januar 2011 : Estland
1. januar 2014 : Latvia
1. januar 2015 : Litauen
1. januar 2023 : Kroatia

£, CHF, SEK, NOK, DKK, Zloty, Tjekkia, Romania, Ungarn, Bulgaria, Serbia, Albania, Bosnia, Makedonia, Moldova, HviteRussland,
Ukraina, Georgia, Armenia, Azerbajdjan og Russland er/har fortsatt egne valutaer.

Liechtenstein bruker CHF, og har gjort dette siden 1920.

Den Georgiske valutaen har steget fra 2,41 den 7.5.21 til 4,29 pr. i dag 26.5.23.
Den Azerbajdjanske valutaen har steget fra 4,83 den 7.5.21 til 6,52 pr. i dag 26.5.23.
Den Armenske valutaen har sunket fra 63,4952 den 8.5.21 til 34,8476 pr. i dag 26.5.23.

Ganske oppsiktsvekkende altså. Georgia mye opp. Azerbajdjan også mye opp, men ikke fullt så mye.
Armenske valutaen har nesten halvert seg mot norske kroner de to siste årene.
Redigert 26.05.2023 kl 20:37 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
26.05.2023 kl 18:51 3185

Ja, men som du ser av trådstarten så sto dollaren i 10,91 den 28 september i fjor.

Vi jobber med å få kronen opp igjen. Den shortes ned nå. Men det er mulig at den
blir kjørt kraftig oppover igjen fra nyttår. På et tidspunkt vil kronen komme på et
ekstremt unormalt underpriset nivå. Korken dras nå ned og så får du en kraftig oppdrift etterpå.
Med 15227 på bok, er det 31,3 % igjen for å nå 20000. Vi stiler dit. Da vil 2,5 % i året gi 500.


Det vi ser nå er miksen NBs kronesalg, shorthandel med dette som grunnlag, og aktørene i City of London.
Vi skal få stanset dette kronesalget. Da vil også grunnlaget for shorthandelen falle bort. Nå mates jo shorthandlerne
med store kronebeløp daglig.
De driver på kanskje desperat nå for å holde spillet i gang som lenge musikken varer. Når musikken stanser blir
det verre. Da vil stolleken vise for få stoler.
weed
26.05.2023 kl 18:32 3188

1.00 Norwegian Krone =

0.090120446 US Dollars

1 USD = 11.0963 NOK. Helt utrolig. Svekker seg 1% hver dag.
-sannheten-
26.05.2023 kl 18:25 3167

Hei Foreigner,
Det er som sagt klokt at det store fondet bare er plassert i utlandet. Disse investeringer kan også gi oss kunnskap og til og med innflytelse.
Og i fremtiden kanskje gjøres i noen grad slik at de passer i sammen med norske bedrifter og norske interesser. Det hadde blitt helt galt i Norge
om disse store beløp hadde blitt pumpet inn i Norge. Dette er helt bra som det er. Det vi ikke liker nå er shorthandel mot kronen. Og at vi slåss
litt med EU om strømpriser. Og litt med utenlandske oljeselskap mht. drivstoffsalg i Norge. Og høye matpriser vi ønsker å få ned. Samt få fastlege
til alle. Og gode valgfrihet i praksis på å kunne bytte fastlege.

Ja, vi forsøker å bygge opp basisen i Norge for å bli suksessfull fremover. Det er investert enormt de siste 30 - 40 år i dette allerede.
Men det er dyrt og tidkrevende å bygge ut veier, jernbaner og T-baner i det kuperte Norge med mye fjorder og sjøer i tillegg. Vi har
kommet er stykke på vei. Bl.a. har vi en bra flyplass portefølje. Og havneportefølje. Det er fortsatt mye å bygge ut.
1. Intercity på Østlandet (Dobbeltspor og 250 km/t) Med riktig stasjonsportefølje og plasseringer.
2. HSR Oslo - Stockholm 2.20 + Oslo - Gøteborg 1.30 (+ Helsingborg - Hamburg/Berlin)
3. Tunnel E 6 - E 18 ved Moss - Vestfold
4. E 134 (Fra E 18 ved Ås/Ski - E 18 Lier v/Drammen)
5. E 39 Kristiansand - Stavanger
6. HSR Oslo - Trondheim (krever 51 km tunnel gjennom Dovre)
7. HSR i Nord-Norge ? (Fauske - Tana Bru)
8. Metro i Bergen, Stavanger-Sandnes, Sarpsborg-Fredrikstad
+ mange andre forbedringer her og der.

Og så må mere uberørt natur bevares og beskyttes.
Ikke tillate bygging i mye uberørt natur.

Finansieringen må skje innenfor de årlige statsbudsjettene. Og som altså må basere seg på maks
uttak fra fondet på 2,75 %. Senere 2,50 %. Norge praktiserer ikke budsjettunderskudd på de årlige
statsbudsjettene. Her er det uttaket på maks 2,75 % som fyller opp til det når balanse. Derfor er det
så viktig at uttaket er moderat i prosent. Slik at ingen ubalanser eller pressituasjoner oppstår her.
Systemet må være slik at det selvbehersker seg fint. Og det gir trygghet og muligheter å ha et stort
fond. Kanskje vi kjøper tilbake Shetland en dag ? Eller Færøyene ? Og flytter grensen i Barentshavet
82000 km2 østover (midtlinjeprinsippet).
Foreigner
26.05.2023 kl 17:41 3185

Okei, I do regognice Norway could not invest all the profits in Norway and I do not have in-depth knowledge of the investments in Norway. But I have a question; Norway should before anything use the money to build up the basis for Norway to be a successful country for centuries to come. This should be priority number one. And for this the money should be directed to upgrade for best in the world logistics links( roads, railroads, It), educational system and scientific research. Norway has the means to finance all this. My question is if this happening? If not then I am not really off the mark am I?
-sannheten-
26.05.2023 kl 16:37 3311

Det er bare kronesalg fra sentralbanken, shorthandel og City of London som er årsaken. Dette særlig det siste året.
Journalistene er ikke late, de er påtvunget denne skrivingen fra oven. Dvs. fra globalistiske finansfyrster langt i bakgrunnen.

Ja, vi har valgt å dedikere oljefondet (burde omdøpes til spare- og budsjettutjevningsfondet) til investeringer i utlandet.
Vi har andre fond for innenlandske investeringer. Og vi har de årlige statsbudsjettene for investeringer innenlands.
For store investeringer innenlands, ville bringe opp kostnadene for gjennomføringene av dette.
Vi investerer ganske mye årlig innenlands i infrastruktur som veier, broer, tunneler, fergesamband, flyplasser, havner,
kollektivtrafikk osv. Samt kulturbygg, sykehus, skoler, barnehager osv.
Så det du sier er helt misvisende. Norge bedriver klok spareforvaltning i utlandet. Og dette fungerer også som en valutasikring.
Men nå ser vi at det er shorthandlere i London som utnytter Norge. Dette vil vi sette et angrep inn mot. Vi vil dra ned kraftig på
energileveranser til Storbritannia i fremtiden når de holder på sånn. Dette må det britiske parlamentet være oppmerksomme på.
Vi godtar ikke deres passivitet her. Men Norges Bank må også slutte med kronesalg. De skal ikke få lov til å skade kronen på
denne måten.

Norge kunne fått opp tempoet på vei- og jernbanebyggingen. Vi har en del å bygge her. Men vi må få selskap til å bygge dette
rimelig nok for oss. T-bane kunne f.eks bygges i Bergen og i Stavanger-Sandnes og Sarpsborg-Fredrikstad.

Norge må innføre som politikk å straffe alle som forsøker å suge Norge for penger. Det er for mye av dette. Verden vil se tøffere
nordmenn på dette området fremover.

Norge må satse mer på privat sektor og få frem flere internasjonalt konkurransedyktige selskaper. Da er bl.a. god samferdsel
viktig, og en høyt utdannet befolkning. Samt lite uroligheter og problemer.

___________________________________________________________________________________________________
Som følge av valutakussprettene nå har fondet kommet opp i all time high målt i kroner. 15203 mrd. NOK

Her kjører vi en beinhard linje med handlingsregel på 2,75 %. Og forventet årlig avkastning på 9 - 14 % på til enhver tid innestående
saldo. I snitt over tid bør ca 12 % oppnås. Det er mye stordriftsfordeler og stor organisasjon som forvalter midlene . Samt
mye kunnskap og erfaring involvert. Avkastningen må måles i en miks av valutaer. Samt inflasjonsjusteres etter en
rimelig inflasjon. Uttak og innskudd av midler regnes ikke i denne avkastningen. Evt. innskudd større enn uttak kommer på toppen
saldo forøkelsesmessig. Senere bør uttaksregelen settes til 2,5 %. For å avdramatisere fondets virkning i forhold til statsbudsjettet
ytterligere. Og venne oss til et moderat prosentuelt uttaksnivå. Det blir allikevel gode årlige uttaksbeløp av det. Det er uttaksbeløpet
som teller, ikke en for høy uttaksprosent. Samt bli flinkere til å anvende de årlige uttakene på fortrinnsvis investeringer innenlands som
er innrettet på å gi samfunnsøkonomisk lønnsomhet. F.eks. kan betalingsfri eller billig kollektivtrafikk være et slikt tiltak. Bort med
bompenger et annet tiltak.


Redigert 26.05.2023 kl 17:51 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
26.05.2023 kl 16:06 3227

$ 11,05
€ 11,86
SEK 102,42
DKK 159,15
£ 13,66
CHF 1221,2
Yuan 155,92
Yen 7,877
Rubler 13,76

Olje 76,98

Ungarn 3,137
Tjekkia 50,07


Fant en kursremse fra 12 sept. 2018 på en gammel tråd. Da var oljeprisen ca 80 $ pr. fat.
$ 8,3627. (har pr. 26.5.23 blitt 32,1 % dyrere)
€ 9,6790 (Pr. 26.5.23 blitt 22,5 % dyrere)
£ 10,8670 (Pr. 26.5.23 blitt 25,7 % dyrere)
SEK 92,31 (Pr. 26.5.23 blitt 10,95 % dyrere)
Yen 7,5136 (Pr. 26.5.23 blitt 4,8 % dyrere)
Yuan 121,75 (Pr. 26.5.23 blitt 28,1 % dyrere)
Rub 11,913 (Pr. 26.5.23 blitt 15,5 % dyrere)
CHF 858,37 (Pr. 26.5.23 blitt 42,3 % dyrere)

Det er altså særlig CHF + 42,26 %, $ + 32,1 %, Yuan + 28,1 %, £ + 25,7 % og € + 22,5 % som har blitt dyrere.
Men Øst-Europeiske valutaer har steget veldig mye mot kroner bare de 9 siste månedene.
Jeg synes her CHF med + 42,26 % er oppsiktsvekkende mye.
Gode sveitsiske aksjer notert i CHF må ha vært fordelaktige for nordmenn. (Men de noteres vel gjerne i € ?)
Og oljen har ligget på omtrent det samme i $ på disse to tidspunktene. Hhv. ca 80 og ca 77.
Yen har motsatt steget oppsiktsvekkende lite i forhold her. Og t.o.m. den russiske rubelen har steget tross krigføring.
Men de har til gjengjeld en høy styringsrente.

Denne remsen fra 28 september i fjor kan også postes :
$ 10,91
€ 10,45
SEK 95,70
DKK 140,38
£ 11,68
CHF 1100,32
Yuan 150,15
Yen 7,54
Rub 18,67

Olje 86,91

Som vi ser har $ i denne perioden endret seg lite.
Mens £ har steget mye. (Er det mot £ shorthandelen bedrives ?)
€ og DKK steget en del. Men altså Øst-Europeiske valutaer mye mer i denne perioden.
Redigert 26.05.2023 kl 17:25 Du må logge inn for å svare
Foreigner
26.05.2023 kl 07:26 3452

This slide has been going on for ten years however the journalist and "experts" only talk of this year and reason being uncertainty in the market... Uncertainty going on for the ten last years?... Really?... How intellectually lazy are these journalists?

What I also find something I do not really understand is that the Norway chooses to invest the profits it makes from oil by buying foreign assets via oil fund. Why would anyone invest in Norway or see it as an interesting place to invest in when even Norwegians rather save their money abroad?
Redigert 26.05.2023 kl 07:27 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
25.05.2023 kl 19:42 3652

Jo. Finansdepartementet og Norges Bank kan stanse de daglige store kronesalgene. Det vil ha virkning.

Mht. mine tiltak kan du spørre tidligere finansminister om hva han var mest redd for i forbindelse med tilsettelsen
av ny oljefondsjef. Media får finne frem gamle opptak av dette. En politiadvokat i et visst rettsdistrikt er også et
bra vitne. Kan komme tilbake til dette. Vedkommende ble ihvertfall rystet i kropp og sjel. Men la oss nå få stanset
de daglige store kronesalgene. Skap andre måter å løse interne valuta- og vekslingsbehov på. Samt måter å
redusere interne valuta- og vekslingsbehov på. Dette f.eks. ved å la oljeselskap betale i annen valuta på
betalingstidspunktet. Og holde en viss kontaktbeholdning i de mest aktuelle valutaene. Slik at vi forebygger
mot shorthandels virksomhet i den illikvide kronen. Og klipper brodden ved evt. sjokk kjøp av kroner.

Nicket "Rule" er vel en av disse "PR-agentene" som jobber for regjeringen.
Jeg skriver dette for at Norge skal vinne tilbake store milliardbeløp.
Redigert 25.05.2023 kl 19:49 Du må logge inn for å svare
Rule
25.05.2023 kl 17:01 3769

...ellers setter jeg inn virkningsfulle tiltak her....?

Norges bank kan ikke indsætte virkningsfulde tiltag her. Hvordan skal du kunne det så..? Mægtigere end en mægtig bank..?
-sannheten-
25.05.2023 kl 10:04 3814

Det ser ut til at kronekursfallet særlig de siste 9 måneder, har ett navn som forklarer det hele : CITY OF LONDON.

Dvs. et fullstendig unødvendig kronekursfall siste 9 måneder. Bl.a. Øst - europeiske valutaer har steget 30 % mot kronen de siste 9 måneder.
Det er Norges Banks daglige store kronesalg i et illikvid kronemarked, som har muliggjort dette.
-sannheten-
25.05.2023 kl 00:00 3992

$ 10,96
€ 11,78
SEK 102,22
DKK 158,08
£ 13,56
CHF 1211,3
Yuan 154,66
Yen 7,852
Rubler 13,54

Olje 78,19

Øst-Europeiske valutaer :
Ungarn i dag 24. mai : 3,105. 24 aug. 2022 : 2,34. Dvs. 30,13 % dyrere.
Tjekko i dag : 49,70. 25 aug 2022 : 39,11. Dvs. 27,08 % dyrere.
Polen i dag : 2,6162. 24 aug 2022 : 2,02. Dvs. 29,51 % dyrere.
Romania i dag : 238,19. 26 aug 2022 : 198,38. Dvs. 20,07 % dyrere.
Bulgaria i dag : 604,23. 25 aug 2022 : 492,89. Dvs. 22,59 % dyrere.

Ungarns og Polens valutaer har altså blitt 30 % dyrere på 9 måneder.
Tjekkia nesten det samme.

For utviklingen til andre østeuropeiske land er det lignende utvikling.

Jeg startet tråden 28 sept i fjor, fordi NOK da allerede hadde sunket en del.
Det dette egentlig er : Kronekursfallet er utpressing. Det er shorthandel.
Kronen er bevisst kjørt ned. Senere skal kursen kjøres opp av de samme interessene.
"De" tror de kan gjøre dette, fordi Norge fikk overta gassalget til Europa. Så da er det
liksom fritt frem for disse interessene til å melke Norge.
Norge kan ikke finne seg i dette. Dette drar ned den internasjonale verdien på alle eiendeler
notert i kroner. Norges Banks kronesalg er det som muliggjør shorthandelen. Den må stanses HELT !
Norges Bank får skaffe seg en kontantbeholdning isteden. Disse vekslingene må stoppes HELT !
Vi utsettes for dette, for å presse oss til ulike innrømmelser på ulike områder.
KRONESALGET MÅ STANSES HELT. Det er kronesalget som muliggjør dette.
Kronen har liten likviditet og er svært sårbar når sentralbanken bedriver store daglige kronesalg.

Det fins ikke logiske og rasjonelle grunner til at f.eks. østeuropeiske valutaer skal dra fra kronen på den måten vi ser.

Jeg vil også sende en advarsel : Dette må det gjøres noe med nå snart, ellers setter jeg inn virkningsfulle tiltak her.
Som kan bli meget ubehagelig for visse. Kronesalget må stanses. Kronen må forsvares.
Regjeringen har bare 23,6 % på siste riksgallup. De må se å få stanset kronesalget.
Shortselgerne og deres grunnlag, må effektivt elimineres. Shortsalget må bringes til fullstendig opphør.
Redigert 25.05.2023 kl 00:11 Du må logge inn for å svare
Paragrafen
24.05.2023 kl 21:15 4097

Det eneste denne gjengen bidrar med er å dytte det de kan i nedoverbakke....
Winter is Here
24.05.2023 kl 20:59 4103

Uansett hva man mener så burde politikere som sitter med makten idag begrense sin politikk da konjunkturtendensene i Norge og i utlandet er under sterkt press. Innføring av denne politikken kan skade Norge økonomisk, har bør man forholde seg til den reelle økonoimiske situasjonen verden over.

"Jobbveksten stuper
Fra sommeren i fjor er antallet nye arbeidsplasser mer enn halvert, viser Finans Norges jobbskaperbarometer."

https://www.finansavisen.no/makro/2023/05/24/8010812/mer-enn-halvert-jobbvekst-i-norge
Redigert 24.05.2023 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
Paragrafen
24.05.2023 kl 20:38 4125

Åpenbart at politikken som føres i "nordens Venezuela" er med på å svekke kronen.
oppturen
24.05.2023 kl 18:02 4205

«Sliter med å forklare svekkelsen

Økonomer og eksperter har slitt med å forklare hvorfor kronen har svekket seg så mye som den har gjort i 2023.

– Det er ikke lett å forklare, sier Wilhelmsen.»

Forklaringen er superlett !!
Med elendig politikere og enda værre vannstyre er tilliten/troen på Norge og norsk økonomi i bratt nedoverbakke !
Foreigner
24.05.2023 kl 17:00 4286

Again today I read an article where"experts" are not sure what is causing the krone slide. Which has been going on for 10 years. And they are pondering, the uncertainty in the markets, oil price bla bla bla. Ten years and nobody does not seem to know. The NB governor told the government she has been wrong in her estimates and she does not know what is causing this slide. Oh sweet Jeesus and and holy mother!! Why us someone actually paying for these people? And neither the government nor the NB plan to do anything.... And Norwegians are just sitting back and taking this robbery smiling... 🤦🤦🤦
Travis-Bickle
24.05.2023 kl 16:06 4333

Som en meget god og dyktig venn av meg i Den Danske bank sa til meg i 2021. Kjøp Dollar, økonomien og spekulanter satser på at Rødt og SV kjører AP og SP hardt og dekker bordet for short salg.
Rule
23.05.2023 kl 02:08 4547

på kort sikt kan vi ikke utelukke at våre kronesalg har en viss betydning for kronekursen, siden de ikke nødvendigvis skjer samtidig med oljeselskapenes kronekjøp.
-sannheten-
22.05.2023 kl 23:34 4587

Det er ikke oljepengebruken over tid som bestemmer kronekursen. For noe gedigent tull.
https://www.dn.no/innlegg/valuta/valutamarkedet/kronekursen/norges-banks-kronesalg-i-valutamarkedet/2-1-1454012
Oljepengebruken SKAL IKKE HA NOEN INNFLYTELSE på kronekursen.
Rule
21.05.2023 kl 22:11 4794

Uha...shorting er en selvopfyldende (selvforstærkende) profeti der virker som en virtuel (finansiel) selskabstømning. Ikke rart når det rammer hele nationer.
Utroligt at NB ikke har mere styr på jeres valuta og værdien af Norge...
-sannheten-
21.05.2023 kl 19:20 4906

NRK Søndagsrevyen melder i dag fra finansmiljøet i London at de er enig med det vi sier her i, at kronesvekkelsen skyldes shorthandel med kroner.
Og da står Norges Banks daglige kronesalg sentralt. Det er Norges Bank som muliggjør kronesvekkelsen. https://tv.nrk.no/direkte/nrk1

Ellers tillegges NOE av kronesvekkelsesgrunnen at Norge har løftet renten noe saktere enn andre land. Men etter min mening er denne rentedifferensen
temmelig liten, og burde slå lite ut.
-sannheten-
18.05.2023 kl 13:04 5141

Hva er relevansen av dette vis a vis norske kroner ?
Og Venezuela har vel over mange år blitt herjet med av USA, og har derfor havnet der ?
I likhet med omtrent alt av land i Sør- og Mellom-Amerika. Men da ikke så sterkt som i Venezuela-tilfellet.
US vil vel ha potensiell billig adgang til verdens største oljereserver som fins i Venezuela.
-sannheten-
18.05.2023 kl 12:40 5174

$ 10,85
€ 11,73
SEK 103,36
DKK 157,47
£ 13,50
CHF 1204,5
Yuan 153,67
Yen 7,869
Rubler 13,49
India 13,07
Canada 8,0478

Olje 76,54

Finansdepartementet og Norges Bank må stanse eller sterkt redusere de daglige kronesalgene . Dette da det ikke er tiltro til at disse
kronesalgene ikke mater shortsalgsvirksomhet av norske kroner. Interesser som anlegger shortsalg av kroner, vet at der er kroner å
få tak i billigere og billigere hele tiden. Dette kan utløse uheldige ubalanser i norsk økonomi. Disse shortselgerne vet hvordan de kan
få kronen ned. Jeg mistenker at kronesalgene skjer for at denne blodtappe virksomheten skal få pågå. At FDEP og NB er "gisler".
Vennligst motbevis at dette er feil. Øvrige transaksjoner i norske kroner kan være relativt små, derfor kan dette være sensitivt/sårbart.
Og NB bør finne ut og overvåke (om mulig) hvem som bedriver transaksjoner med norske kroner.
Videre burde kanskje NB eksperimentere, ved å snu dette rundt. Begynne å kjøpe kroner i steden.
Og holde en kontantbeholdning i aktuelle valutaer, så NB kan unngå å drive med disse kronesalgene. Rett og slett at NB skaffer seg
en viss kontaktbeholdning. Og bruker den aktivt vis a vis trusler og fortjenestemuligheter.
Det er nå en rentedifferense, men den er relativt liten.
Og på et tidspunkt burde vi kunne få kronen opp om vi går inn for det.

Kronen har svekket seg ALTFOR MYE mot bl.a. valutaene i Øst-Europa den senere tiden, så det er stor mistenke om at noe "uregelmentert"
foregår her. Ta en titt på valutakursutviklingen til Ungarn, Polen, Tjekkia, Romania, Bulgaria, baltiske stater, tidl. Jugoslaviske republikker osv.
Det er noe som fremstår som helt ulogisk her.
Norge er europas største energileverandør, kanskje den største på sjømat ?, og har et stort fond, og sunn handelsbalanse og budsjettbalanse.
Vi skal ikke måtte se Øst-europeiske valutaer kjøre så mye i fra norske kroner.
Redigert 18.05.2023 kl 12:49 Du må logge inn for å svare
Tm3P
12.05.2023 kl 21:29 5509

Tenker kronen stiger i løpet av andre halvår på grunn av økt statsbudsjett og derfor lavere kronesalg fra Norges bank.
-sannheten-
12.05.2023 kl 21:02 5490

Noe av forklaringen på den svake kronen er at norske politikere sitter og ser på
at utlandet terroriserer norsk infrastruktur. De som skulle hevde i mot dette, har
åpenbart mangel på relevant kunnskap.
Winter is Here
12.05.2023 kl 16:19 5551

"Er Norge blitt en bananrepublikk?
Mindre forutsigbarhet kan skremme utenlandske investorer vekk fra Norge, og dermed redusere etterspørselen etter norske kroner, skriver Jarle Sjo i Norcap."

https://www.finansavisen.no/makro/2023/05/12/8007671/svak-krone-er-norge-blitt-en-bananrepublikk?internal_source=sistenytt
Paragrafen
11.05.2023 kl 19:57 5641

Inflasjon på over 200 prosent i Venezuela Inflasjonen i Venezuela var i fjor på 234 prosent, ifølge landets visepresident Delcy Rodriguez.
Den høye inflasjonen var likevel en betydelig forbedring fra tidligere år. I 2021 endte inflasjonen ifølge landets sentralbank på 686 prosent.

Året før var inflasjonen i det søramerikanske landet på rundt 3.000 prosent, mens den i 2019 var på 9.500 prosent.

(NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/inflasjon-pa-over-200-prosent-i-venezuela-1.16268447
Radionette
11.05.2023 kl 19:52 5649

Bortforklaringene er latterlige "Nervøst marked" - all vet jo at det er hverdagskost. Uten "nervøst marked" ingen handel på børsene. Alle nyheter bliver vinklet som om verdens undergang er på vei. Svak krone er roten til inflasjon, som betyder økte lønnskrav og spirallen er i gang.
Winter is Here
11.05.2023 kl 19:16 5684

"Tror ikke kronen vil styrkes tidsnok til ferien
Kronen svekker seg brått torsdag ettermiddag. Analytiker tror årsaken er sammensatt, og at et nervøst marked neppe er bra for kronen."

https://e24.no/boers-og-finans/i/EQqXoG/tror-ikke-kronen-vil-styrkes-tidsnok-til-ferien
Haussegutten
11.05.2023 kl 16:41 5757

Nå kom vel Vedum med en hjelp til den norske kronen!! Regner med at Oljefondet selger USD og kjøper NOK for 56.000.000.000 kroner 🤣👍🏻
Winter is Here
11.05.2023 kl 10:51 5725

"– Egoistisk å bli boende i Norge
De forvalter verdier for hundrevis av milliarder og selskaper med titusener ansatte. Nå advarer over hundre av landets fremste bedriftseiere, investorer og andre formuende mot konsekvensene av norsk skattepolitikk. Flyttestrømmen man har sett til nå er bare begynnelsen, melder flere."

https://www.kapital.no/reportasjer/avsloring/2023/05/11/8004360/stor-kapital-undersokelse-over-100-milliardaerer-slar-skattealarm
-sannheten-
10.05.2023 kl 15:36 5834

Noe av årsaken til kronekursfallet er funnet nå. Derfor steg kronen med 10 øre mot $ og €. (Vi kan hente ut mer på denne årsaken).

Noe av årsaken er nemlig bortfallet av FM radioen i Norge. Kjørte i Sverige her for kort tid siden. Hørte på radioen der. Det var mye interessant som ble sagt. Det er et stort handicap at vi i prinsipp ikke har radio i Norge lenger. FM bør bringes tilbake. Jeg mener rett frem at deler av kronekurssvekkelsen har med dette å gjøre. Et land uten radio får lettere svekket sin valuta.





Redigert 10.05.2023 kl 15:38 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
09.05.2023 kl 15:08 5816

Det virker som Riksdagen i mange saker ofte er handlingslammet. At de utsetter og kjøper seg tid.
Mht. EL tror jeg de bare holder praten i gang om atomkraft og ditten og datten, mens det de egentlig
gjør er å vente på at naboland skal igangsette mer EL-produksjon.
Og noen snakker nå om at dieselkuttet ikke blir 5,59, men kanskje 3 kr. pr. liter. Når vi kommer til
nyttår har kanskje hele saken kokt bort. De burde satt ned dieselen NÅ med 5,50.
Og svenskene bør begynne å kreve renter for bankinnskudd. Bankene melker nå kundene ved å
ikke betale innskuddsrenter for 2500 mrd. kr. hver eneste natt.

Ekstremt flaut av Tidö-partiene å ikke få til stort drivmedel priskutt NÅ, slik de lovet før valget.
Renspikket valgflesk de har drevet med. Just precis som i Norge.
Redigert 09.05.2023 kl 15:12 Du må logge inn for å svare
Winter is Here
09.05.2023 kl 13:42 5777

"Spår konkursras
Kredittforsikringsselskapet Allianz Trade forventer en kraftig økning i antall konkurser både i Norge og hos våre største handelspartnere"

https://www.finansavisen.no/finans/2023/05/09/8007128/kredittforsikringskjempe-spar-konkursras-i-norge?internal_source=sistenytt