Vi vil ha kronen opp igjen.

-sannheten-
KRONEN 28.09.2022 kl 12:42 130059

$ 10,91
€ 10,45
SEK 95,70
DKK 140,38
£ 11,68
CHF 1100,32
Yuan 150,15
Yen 7,54
Rub 18,67
Osebx 1093
Olje 86,91

Dette går ikke. Vi kan ikke ha en så svak krone.
Rule
26.05.2023 kl 23:22 5329

så er Norge insolvent ifht udlandet om 99 dage. Så er kursen faldet med 100% og enhver form for import vil ruinere Norge :-)
-sannheten-
26.05.2023 kl 23:29 5320

Ja gid. US dollaren har blitt hele 17 øre dyrere de siste 8 måneder.
Og kanskje ting vil skje med dollaren omkring den 1. juni ? US insolvent ?

Norge kan bare dra ned på gass- og strømsalget, så fyker kronen opp igjen.

Om folk i City of London leker seg med kronen pga. liten likviditet, får vi gi de
en smekk på fingrene med strømkabel oppsigelse og neddragning på gassalget.
Da får de mindre gass, og gassen levert til høyere priser. Er Storbritannia sugne på dette ?
De må riste folkene sine i City litt. De gambler med Storbritannias avhengigheter.
__________________________________________________________________
Tilleggsopplysning :
Den islandske kronen har steget med 16,17 % mot NOK de 4 siste måneder.
Alle må se at det er noe riv ruskende galt her. NOK shortes åpenbart, og da åpenbart
fra City of London.

Noen forsøker kanskje i tillegg å skape ubalanser i norsk økonomi ?
Redigert 26.05.2023 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
26.05.2023 kl 23:59 5318

22:28 Utsetter fristen for å heve gjeldstaket USAs finansminister Janet Yellen sier at USA har penger nok til å betjene gjelden sin frem til 5. juni, skriver Reuters.
Tidligere har hun anslått at USA trolig vil gå tom for penger rundt 1. juni dersom ikke republikanere og demokrater i Kongressen kommer til enighet om å løfte gjeldstaket.
__________________________________________________
Nå skriver vi hvert sekund 27. mai. Og så snakkes om å tøye 5 dager om 4 dager.
Dette her begynner å lukte. Dette her begynner å bli anstrengt. Her kan dollaren
og amerikanske aksjer og rentepapirer dale på sviktende tillit.

Redigert 27.05.2023 kl 00:28 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
27.05.2023 kl 00:09 5331

Fitch, det amerikanske kredittvurderingsbyrået, advarte onsdag at det var nær ved å vurdere en nedgradering til USAs trippel-A-rating ettersom landets truende finanskrise nærmer seg en klippekant. Den beskyldte det "økte politiske partiskheten som hindrer å nå en resolusjon" på å heve gjeldstaket.

I løpet av det 20. århundre ble det amerikanske gjeldstaket hevet rundt 90 ganger, og under president Obamas åtte år lange presidentperiode måtte det heves 10 ganger. Dette våpenet som Kongressen gjentatte ganger bruker, brukes for å få noen politiske innrømmelser fra presidenten, oftest utgiftsbegrensninger eller underskuddsreduksjoner, men det har ekstremt høy risiko for å skade vanlige mennesker og global økonomisk stabilitet. Mens andre land bare ønsker å kunne låne i utgangspunktet, leker Amerika med ilden hver gang Kongressen og presidenten blir tvunget til å prute om og hvor mye mer den amerikanske regjeringen kan låne.

Den truende trusselen er alltid at hvis gjeldstaket ikke heves i tide, vil den amerikanske regjeringen ikke lenger være i stand til å betale alle sine regninger eller betale tilbake gjelden, noe som fører til at denne økonomiske supermakten prioriterer betalinger, og potensielt misligholder gjelden sin og sender den globale økonomien inn i en katastrofal spiral. I 2011, etter lange debatter om å heve gjeldstaket, ble USAs kredittvurdering nedgradert av Standard & Poor's, noe som førte til økt volatilitet i finansmarkedene, et fall på 2000 poeng i Dow Jones Industrial Average og, bokstavelig talt, milliarder av dollar i økte lånekostnader. Amerikanske aksjemarkeder faller allerede igjen, og et amerikansk mislighold ble nylig beskrevet som "svært sannsynlig" av finansminister Janet Yellen i et brev til kongressen, hvor han advarte om en hard frist fra 1. juni.

Hvis USAs gjeldstak – for øyeblikket 31,4 billioner dollar – ikke heves, vil USA fortsatt prøve å innfri gjeldsforpliktelser, mens de forfølger «betalingsprioritering», noe som betyr at velferd, pensjoner og utbetalinger til soldater vil være de første som blir kuttet. En slik situasjon ville selvfølgelig ikke vært holdbar i særlig lang tid innenlands, men også internasjonalt hvis USA måtte stole på stadig mer risikable auksjoner for å erstatte forfallende statsobligasjoner. Selv før et gjeldsmislighold ville panikken spre seg over hele verdens økonomi, aksjemarkedene ville falle med anslagsvis 20 prosent til 45 prosent, og arbeidsledigheten ville stige med 5 prosentpoeng, og sette rundt 8 millioner amerikanere uten jobb og føre til en dyp resesjon .

Effektene vil absolutt ikke være begrenset til USA, ettersom dollaren forblir verdens reservevaluta, noe som betyr at tilliten til andre lands evne til å innfri deres gjeld også vil bli rystet. Dette vil føre til at boliglån og arbeidsledighet øker globalt, samtidig som det legges til «risikopremier» til olje- og hveteprisene, for eksempel, og dermed gjøre mat og drivstoff dyrere rundt om i verden. Den stakkars egyptiske fallahi-kvinnen som prøver å mate familien sin, ville være en av de første til å lide. Som vi har sett så mange ganger, er det alltid de fattige som betaler den høyeste prisen for feilene til de mest privilegerte; i dette tilfellet forhandler amerikanske politikere store for ganske små politiske gevinster.

Som vi har sett så mange ganger, er det alltid de fattige som betaler den høyeste prisen for feilene til de mest privilegerte

Hassan bin Youssef Yassin

Dollaren, i likhet med statsobligasjoner, er ganske enkelt et stykke papir med en signatur fra det amerikanske finansdepartementet på, slik at folk over hele verden kan beskytte formuen eller sparepengene sine, uansett hvor små de er. Amerikas forpliktelse er å beskytte dette "sertifikatet" som et gyldig og solid byttemiddel. Det er klart at verden ikke kan gå gjennom en årlig fødsel ved keisersnitt av nye amerikanske lånegrenser for å sikre at sertifikatene forblir gyldige og at verden fortsetter å stole på dollaren, mot den tilbakevendende trusselen om uansvarlig politisk krangel mellom amerikanske politiske partier og regjeringsgrener. .

De fattige er selvfølgelig ikke i stand til å ta opp noen gjeld, og derfor vil den egyptiske fallahi-kvinnen heller ikke være i stand til å investere i sin neste høsting, noe som forlenger en syklus av fattigdom. Amerikanere, derimot, kan låne så mye penger de vil, og til lavest mulig pris. Hvis Amerika skulle slutte å låne, ville det oppstå en krise som påvirker verdien av dollaren og levedyktigheten til USAs egen økonomi, mens det gjentatte politiske sirkuset over det amerikanske gjeldstaket ville svekke dollaren på lang sikt, ettersom tilliten ville bli ytterligere erodert. Faktisk holder det amerikanske partisystemet verden som gissel.

Selvfølgelig har noen økonomer og statsvitere søkt etter potensielle løsninger for disse tilbakevendende krisene, der den globale økonomien halter på kanten mens amerikanske politikere handler ut sine små krangel. Et, nesten humoristisk, forslag er at den amerikanske regjeringen kan be om en minnemynt på 1 billion dollar som skal preges og settes inn på deres kontoer. En annen idé er å bruke den 14. endringen fra borgerkrigstiden, som bekrefter at amerikanske statsgjeld "ikke skal stilles spørsmål ved." Den kan brukes til å be om at statskassen fortsetter å utstede gjeldsobligasjoner. Ved å tilegne seg «makten til pengepungen» fra kongressen, ville imidlertid regjeringen bare øke voldsomheten til politisk konflikt, og ikke akkurat inspirere til tillit til USAs evne til å styre stabiliteten og påliteligheten til verdens reservevaluta.

Søte penger kan ikke være en global standard for utveksling. Rensing av gjørmen vil gjøre at den mister sin verdi. Dette er ikke hva verden forventer av Amerika. Verden ønsker å stole på Amerika og dets dollar, og ber om at den kan reddes fra den stadig mer intense kranglingen som forgifter ikke bare amerikansk politikk, men også den fremtidige stabiliteten til den globale økonomien og folks levebrød. Med nesten 90 prosent av globale valutatransaksjoner denominert i dollar i dag – med et gjennomsnittlig daglig handelsvolum på rundt 6 billioner dollar – er risikoen for USAs gjeldstak for den globale økonomien altfor tydelig. Det er ganske uheldig at Amerika og verden fortsatt ikke har funnet en vei ut av den gjentatte globale gisseltakingen av amerikanske gjeldstaksdebatter.

Amerika kan bare styrkes ved å vise verden at hver gren av regjeringen tar sitt ansvar for dollaren og dets tilhørende løfte om global økonomisk stabilitet på alvor. Det burde være utenkelig at små krangel mellom amerikanske politiske partier tillates å true levebrødet til milliarder rundt om i verden. Det er på tide at vi alle tenker litt mer på de som er mindre heldige enn oss, i stedet for så egoistisk å prøve å maksimere de mest ubetydelige gevinstene uten å ta hensyn til konsekvensene.

• Hassan bin Youssef Yassin jobbet tett med de saudiske petroleumsministrene Abdullah Tariki og Ahmed Zaki Yamani fra 1959 til 1967. Han ledet det saudiske informasjonskontoret i Washington fra 1972 til 1981 og tjenestegjorde med Den arabiske ligas observatørdelegasjon til FN fra 19831 til FN.

Ansvarsfraskrivelse: Synspunkter uttrykt av forfattere i denne delen er deres egne og gjenspeiler ikke nødvendigvis Arab News' synspunkt
Redigert 27.05.2023 kl 00:13 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
27.05.2023 kl 00:18 5334

Oljefondet burde vurdere å vekte seg ned nå. Gå i cash med en viss andel inntil dette er over.
For sikkerhets skyld. Det er fondets ansvar og oppgave å ha en salgsstrategi, salgsoperasjonalitet og salgsberedskap.
Fondet skal i situasjon som nå være i posisjon til å kunne foreta en evt. nedvektning.
Fondet burde generelt hele tiden ha en viss cashbeholdning for å kunne gå på nye muligheter som kan dukke opp.
Foreigner
29.05.2023 kl 12:08 4834

NOK collapse continues while NB governor is sleeping on the wheel...
Whatnow
29.05.2023 kl 15:15 4661

Valuta skapes også via banksystemet med utstedelse av lån og boliglån til privat sektor, og dersom sentralbanken holder basisrentene for lave vil det også oppmuntre til kredittvekst. Norges offentlige gjeld er nesten på 50% av BNP akkurat nå ifølge: https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
Retningen er ikke bra da den har steget ganske mye de siste 10 årene eller så.
Redigert 29.05.2023 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
29.05.2023 kl 20:45 4463

Nei, den har vel gått ned det siste året. Og kan noen opplyse oss hvor gjelden stammer i fra, og hvem eier utestående ?
Samt hvordan avdras og forrentes dette ?

Sverige har hatt reallønnsnedgang med ca 10 % de to siste årene. Det er det ingen som snakker om.
Kappa3278
30.05.2023 kl 15:59 4094

Tror vi ser euro i 12 i løpet av dagen.
Fullstendig kollaps i nok nå.
-sannheten-
30.05.2023 kl 16:06 4132

Kronesvekkelse igjen, ja. Og samtidig flyr oljefondet til værs i all time high med 15398. Kan det være annonseringen av kronesalg i morgen ? Oljen er litt ned.
Ved 16000 er det "kun" 25 % stigning igjen til 20000.
Det er klart at norsk økonomi kan løfte seg om vi går inn for det.
Redigert 30.05.2023 kl 16:23 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
30.05.2023 kl 16:19 4130

$ 11,15
€ 11,97
SEK 102,74
DKK 160,56
£ 13,87
CHF 1233,8
Yuan 156,93
Yen 7,971
Rubler 13,68
HongKong 1,4164
Singapore 8,2415
Kanada 8,1953
Tjekkia 50,40
Ungarn 3,17

Olje 74,44
Bmwx1
30.05.2023 kl 16:24 4127

Du kan plusse på nesten 1kr hvis du skal ha ut euro i cash nå.. Gardermoen 12.85
hofa
30.05.2023 kl 18:27 3977

Verdens rigeste land pr indbygger fortsætter sin nedtur, som tyrkisk lire, hold nu kæft, hvor er det latterligt.
-sannheten-
30.05.2023 kl 18:49 4007

Lykke til for de som nå skal kjøpe villa i Sveits og betale med kroner. Det blir steindyrt.
I tillegg kommer sannsynligvis behov for modernisering og oppussing.
Redigert 30.05.2023 kl 18:51 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
30.05.2023 kl 19:44 3968

Mexico har nå en styringsrente på 11,25 %.
Siden 3. august i fjor til i dag 30. mai har den Mexicanske pesoen steget i forhold til kronen
fra 46,84 til 63,10, eller 34,48 % Det runder vi av til 34,5 %.
Det er veldig på 10 måneder. Sånt skaper lett uheldige ubalanser.
Nå er kanskje ikke Mexico det store handelspartner landet for Norge, men dette er en del av totalbilde.
Dratt i fra 34,5 % på 10 måneder.

Plutselig en dag kan markedet oppdage at kronen er kraftig undervurdert og sende den kraftig oppover.
Folk oppfordres til å sende skarpe meldinger til Fiansdepartementet om dette. Det er de som må stanse
de store daglige kronesalgene nå. Og rett og slett fikse situasjonen rundt dette. Legge om til veksling
internt i stedet. Og ta vekk en del av behovet for veksling.
Mr Karma
30.05.2023 kl 20:05 4062

Enig med sannheten her. Det kan komme en endring raskt.

Hele kronefallet er ikke annet enn tragisk, og hvis det er styrt, ja da er det en del hoder som bør rulle....

Men, jeg ville ikke rørt en shortposisjon i NOK. Ikke med et land med slike enorme verdier i et utenlandsk fond. Noe eller noen presser krona ned, og den oppfatningen kan relativt fort endre seg.

La meg gi et langsiktig eksempel: La oss si at verden energiforsyning får en mental korreksjon. D.v.s. at man trygler land om å øke petroleumsveirksomheten... Da er plutselig Norge konge på haugen igjen..

Har noen lyst til å ha litt moro med disse grønne skifte/CO2 fanatikerne? Spør de bare denne: Hvis man lykkes med CO2 -fangst, da er vel fossil energi ok igjen? Se hvordan de takler den. Det er ofte litt komisk.
Foreigner
31.05.2023 kl 08:29 3810

I just read another article where economists are confused what causes the slide in Krone which has been going on for 10 years.... Uncertainty in China etc given as reasons... Holy mother are these people for real... I know some people here thinks the current governor of NB is great but the sad truth is she has failed. NB has few functions. Basically two. Keep the inflation in check. This has failed. And provide stable predictable exchange rate. This has failed. I know she said their models have not predicted what is happening... Well, you failed then didn't you?
Otra
31.05.2023 kl 08:34 3930

Tror desverre vi kommer til å slite fremover. Kronekursen vil trolig ikke komme tilbake på gode nivåer. Nå skal ola nordmann få svi på pungen. Les jamfør hodeløs NAV innvandring med mere. Og Rødgrønne idiotpolitikere som kappes om å få til landets undergang.
Redigert 31.05.2023 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
Whatnow
31.05.2023 kl 08:57 3884

Det hjelper jo heller ikke at mange av våre rikeste flytter ut og veksler inn sine kroner i andre verdier. Har ikke sett noen i media med intervjuer av finansministeren angående dette problemet med kronesvekkelsen heller i det siste. Har han gått i hi for å krysse sine labber på at krisa går snart over? Nå er det såpass alvorlig at det må igangsettes noen tiltak så snart som over hodet mulig. Her må de ansvarlige på banen og svare for seg om hvordan dette kunne være mulig i et av verdens rikeste land.
Redigert 31.05.2023 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2023 kl 09:08 3882

Norge trenger langt mere innvandring ...
Nordmenn har for lav egen produksjon ......

Som de fleste andre nordmenn har jeg hvert på sykehus i Norge.
Mange av de jeg snakket med var fra baltikum
Foreigner
31.05.2023 kl 10:30 3871

And the slide just got steeper🤦🤦🤦🤦
noprofit
31.05.2023 kl 10:33 3869

Norges Bank kutter kronesalget 100 mill til 1,3 mrd

Men fra april i fjor snudde situasjonen, da kronestrømmene overgikk beløpet som skulle inn i statsbudsjettet. Betydelige kronesummer fra oljeselskapenes skatteinnbetalinger selges nå hver dag.

Norges Bank har som regel forsøkt å jevne ut kronetransaksjonene utover i året, for å unngå unødig uro i valutamarkedet. Det siste halvåret har det imidlertid vært uvanlig store endringer.

Det morsomste fra artikkelen er dette:
Kronesalget (vekslingen) skjer for å kunne overføre utenlandsk valuta til Oljefondet, som investerer i utlandet. Det må ikke forveksles med valutaintervensjon, som betyr at sentralbanken selger kroner for å påvirke kronekursen.

Må ikke forveksles, ja det tenker jeg valutameglere tenker mye på...........eller utnytter de hver gang de selger kroner med å shorte de slik at nedgangen faktisk forsterker seg, samme skjer hver måned. Dette er penger på GATA for SPEKULANTER.
Redigert 31.05.2023 kl 10:33 Du må logge inn for å svare
Radionette
31.05.2023 kl 10:38 3879

"Hele kronefallet er ikke annet enn tragisk, og hvis det er styrt, ja da er det en del hoder som bør rulle...."

Sikkert Johnny fra Stovner som shorter på livet løs.... Nej, i dag innsamles data på alle transaksjoner så det er nemt for finansdepartmentet, NB og lig. å se hvem som står bak.
-sannheten-
31.05.2023 kl 11:22 3866

$ 11,28
€ 12,03
SEK 102,99
DKK 161,43
£ 13,93
CHF 1237,1
Yuan 158,34
Yen 8,06
Rubler 13,87
Australia 7,3043
Canada 8,2652
HongKong 1,4333
Singapore 8,3144
India 13,57
Tjekkia 50,64
Ungarn 3,18
Polen 2,6512

Olje 73,38

Japans styringsrente er til opplysning - 0,1 %.
Bullmarked
31.05.2023 kl 11:41 3835

Helt enig, akkurat som det skulle ha betydning. Har vel aldri vært lettere å tjene på valuta.
Status er uansett at Norges Bank overøser ut NOK i markedet daglig, helt tydelig at det ikke finnes interesse/likviditet for disse summene i markedet da utviklingen kun går bratt nedover. NOK har ingen tillit i markedet, regjeringen har ingen tillit i markedet, og Norges Bank har ingen tillit i markedet. Så brutalt må det kunne sies.
Nå tror jeg de bør sette seg og finne en helt ny strategi, for dette tøvet fungerer ikke lengre.
-sannheten-
31.05.2023 kl 12:05 3846

Det er helt åpenbart at det shorthandel vi nå ser. Og bare det som forklaring på dagens kronekursfall, og senere tids kronekursfall.
Selv et barn på 6 år ser dette nå.
Det er at markedet mates med kroner, samt negativ rentedifferense mot £, € og $. Dette er GRUNNLAGET for shorthandelen.

Så Finansdepartementet må anordne mottaket av oljeskatt anderledes. Og utstyre Norges Bank med kontantbeholdninger i £, €
og $ særlig. Pluss NOK selvfølgelig. Da kan Norges Bank foreta alle aktuelle vekslinger internt og ikke i markedet. Da fjernes hele
grunnlaget for shorthandelene. Antagelig er det særlig valutakrysset NOK/GBP som shortes. Og dette skjer fra City of London. Dvs.
Londons finansdistrikt. GBP har styringsrente på 4,50 %, mot Norges Banks 3,25 %. USD har styringsrente 5,25 %. Euro 3,75 %.
Utlendingene holder da kontantbeholdninger over natten i en valuta med høyere rente. Men uten kronesalg har de ikke noen kroner
å lett få fatt i. Kronen er lite likvid for tiden.

SELVSAGT SKADER ET EGENTLIG HELT UNØDVENDIG KRONEFALL PÅ MINST 20 - 35 % MOT ALL VERDENS VALUTAER
NORSK ØKONOMI. NÅ MÅ DETTE STANSE OG SNUS !

Det Finansdepartementet med sin kronesalgsinstruks til Norges Bank om store daglige kronesalg, i realiteten driver med, - er et
PROGRAMMERT KRONEKURSRAS. DETTE KAN IKKE DET NORSKE FOLK TILLATE AT FINANSDEPARTEMENTET BEDRIVER.
Redigert 31.05.2023 kl 12:25 Du må logge inn for å svare
Radionette
31.05.2023 kl 12:23 3792

Finansdepartementet, NB og regjeringen opptreder nermest som synsere i kronekrasjet.. Forklarer situasjonen som det var en værvarsel. Kommentar men ingen handling. Som de var tilfeldige vitner til omstendigheter. De har ikke no'et forhold til kronekrasjet eller de negative ringvirkninger det skaper.
STHLM
31.05.2023 kl 12:24 3796

Akkurat, det handler om totalt manglende tillit til mørkerød regime i Norge ref. Venezuela. Nye uventede skatter og beslutt i Norge senker kronen i Norge, snart verst siste år ref. Venezuela. «Rikinger» flytter ut ref. Venezuela (flere flytter der men trenden er klar).

Når flytter foretaken ut fra Oslo børs, ref Venezuela? Mye bedre notere seg annen børs med stabile markedsforhold både med politiske beslutt og valuta. Vansklig for utenlandske investorer handle her med disse mørkerøde forhold.
Redigert 31.05.2023 kl 12:34 Du må logge inn for å svare
oddone
31.05.2023 kl 14:39 3612

Det at NOK shortes voldsomt og driver ned kroneverdien, har bieffekten at investorer selger unna alt de kan som er priset i NOK, eller shorter det de kan. Børsen raseres. Trippel effekt når også oljen shortes.
Hvor skal det ende? Som med all shorting kommer det en rekyl når shortene skal dekkes inn. Det kan skje raskt med olje, men rekylen kommer kanskje litt tregere på børsen - man må vente på tiltak fra NB, og de kommer ikke fra "følger nøye med"- klovnene som styrer nå.
-sannheten-
31.05.2023 kl 16:12 3502

Bråking, påpekning og påvisning hjalp, og dette tross oljeprisfall. Sjekk kurser litt ovenfor i denne tråden.
Og vi har våre metoder her. Det kan tas i mer. Mye mer om nødvendig. Vi skal temme kronen nå altså.

$ 11,13. ned 15 øre
€ 11,91. ned 12 øre
SEK 102,57. ned 42 øre
DKK 159,80 ned 1,63 kr.
£ 13,81 ned 12 øre
CHF 1222,7
Yuan 156,24
India 13,40
Canada 8, 1748
Tjekkia 50,06

Olje 72,87

Postet kl 11.22 i dag :
$ 11,28
€ 12,03
SEK 102,99
DKK 161,43
£ 13,93
CHF 1237,1
Yuan 158,34
Yen 8,06
Rubler 13,87
Australia 7,3043
Canada 8,2652
HongKong 1,4333
Singapore 8,3144
India 13,57
Tjekkia 50,64
Ungarn 3,18
Polen 2,6512

Olje 73,38
Redigert 31.05.2023 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
SoLong
31.05.2023 kl 16:38 3435

Støre og Erdogan
Kroner og Lire
Anywhere
31.05.2023 kl 19:58 3230

Kronen knaller opp i ettermiddag, fra 12,02-isch til 11,86 nå.
Bra av kronen det😁.
Kappa3278
01.06.2023 kl 12:20 2851

Tror jeg ler meg ihjel, fikk akkurat telefon fra en bekjent som ankom Bangkok i går.
Vedkommende hadde med seg kontanter i nok og vil veksle disse i thai bath, men banken nektet å ta i mot nok.
Samme resultat i samtlige banker vedkommende var innom.
-sannheten-
01.06.2023 kl 12:54 2810

Reposter dette jeg postet på devalueringstråden i går :
Ja, det var nemlig 1. mars 2022 Norges Banks daglige kronesalg startet. Før det bedrev Norges Bank daglige kjøp av kroner.

Har sjekket kursene i mars 2022 (selv om de er oppsiktsvekkende plundrete å få tak i)(noe jeg syns er betenkelig i seg selv).
(Dette er etter min mening åpenbart gjort bevisst plundrete).

25. mars 2022 : $ 8,61 31. mai 2023 : 11,28 + 31,0 %
25. mars 2022 : € 9,46 31. mai 2023 : 12,03. + 27,2 %
25. mars 2022 : £ 11,35 31. mai 2023 : 13,93. + 22,7 %
25. mars 2022 : SEK 91,41 31. mai 2023 : 102,99 + 12,7 %
25. mars 2022 : DKK 127,06 31. mai 2023 : 161,43 + 27,0 %
25. mars 2022 : CHF 924,55 31 mai 2023 : 1237,1 + 33,9 %
25. mars 2022 : CNY 134,29 31 mai. 2023 : 158,34 + 17,9 %

Etter min mening indikerer dette sterkt, at det er en sammenheng mellom Norges
Banks forhåndsvarslede daglige relativt store kronesalg, og kursfallet for norske kroner.
Uten dette store daglige kronesalget er det relativt liten likviditet i kroner.
Derfor er det lett å påvirke kronekursen med shorthandel. Og dette er en
shorthandel som nærmest garantert gir gevinst. Muliggjøringene av shorthandelene under-
støttes ekstra av negativ rentedifferense.

Dette er forferdelig vis a vis prisingen av norske eiendeler notert/handlet
i norske kroner, som aksjer, obligasjoner, visse fond, eiendommer, kjøretøy,
visse fartøy og annet. Det er også ille via a vis import til Norge. Samt nordmenns
bruk av penger i utlandet. Skal nordmenn kjøpe bedrifter, aksjer, eiendommer,
kjøretøy, båter og annet i utlandet, har dette blitt dyrere.

Alt dette virker selvfølgelig inn på norsk økonomi. Og da etter min mening på en
negativ måte. Hele greia burde ikke skjedd.
____________________________________________________________
Thailandske Bath er knyttet til US dollar.
Ikke rart thailenderne ikke vil ha norske kroner, når de nå sitter med opp mot 31 % i tap på dem siden mars i fjor.
De har sikkert brent inne med kronebeholdninger de ikke får solgt til fornuftig kurs. De må vente på bedre klima
for kroner.
Nordmenn får si til dem at dette skyldes shorthandel og at vi arbeider med å rette opp i problemet.
Redigert 01.06.2023 kl 12:58 Du må logge inn for å svare
Radionette
01.06.2023 kl 14:50 2688

Vi går igennnom 12 i dag og neste stop er vel 15 NOK for en euro. Takk til Vedum, Støre og fru Bache.
-sannheten-
01.06.2023 kl 17:26 2585

Ingen vekslingskontor i Thailand vil nå ta i mot norske kontanter. De har tapt 31 % på NOK på 14 måneder. Bath er knyttet til USD.
Sverige taler nå om lignende problem i utlandet for svenske kontanter. Og snakker videre om smitte fra Norge om dette.

Traktorsjåføren fra Hedmarken har virkelig stelt til det nå altså.



Kappa3278
01.06.2023 kl 18:38 2542

Begynner å bli pinlig å være norsk i utlandet, valuta'en blir behandlet som om den var fra en bananrepublikk.
Best å ikke stille seg i vekslekø i utlandet på en stund.
Bullmarked
01.06.2023 kl 18:53 2594

Snart må 50-øringene frem igjen, de kan i det minste holde en gitt metallverdi. Ved stadig svekkelse av NOK vil 50-øringene bare øke på i takt med svekkelsen. Mulig man må tilbake til faste aktiva, for snart er myntene i skuffen alt man har med denne utviklingen : )