Hegnar om regjeringens nye skattepakke - Et brutalt ran!

Cartr
FINANS 28.09.2022 kl 12:58 287

Støre og Vedum rider igjen...

Trygve Hegnar har lite til overs for regjeringens nye skattepakke og kaller det et brutalt ran.
https://www.finansavisen.no/nyheter/sjomat/2022/09/28/7936683/trygve-hegnar-om-lakseskatten-et-brutalt-ran

Flere politikere, eksperter og også Stavrum i Nettavisen kaller de oppkonstruerte strømprisene for ran, tyveri fra det norske folk osv. Rart at man ikke kan anmelde disse ansvarlige i det mange kaller strømmafiaen. Vi har faktisk lover mot dette, men lovene gjelder visst ikke for alle.

§ 2.URIMELIGE PRISER OG FORRETNINGSVILKÅR.

Det er forbudt å ta, kreve eller avtale priser som er urimelige. Heller ikke må det kreves, avtales eller opprettholdes forretningsvilkår som virker urimelig overfor den annen part eller som åpenbart er i strid med allmenne interesser.

Med pris menes i denne lov vederlag av enhver art, uten hensyn til om det ellers brukes andre betegnelser som godtgjørelse, salær, honorar, frakt, takst, leieavgift eller liknende.
https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1993-06-11-66/%C2%A71#%C2%A71

Vi har også Energiloven

ENERGILOVEN § 1-2.(Formål)
Loven skal sikre at produksjon, omforming, overføring, omsetning, fordeling og bruk av energi foregår på en samfunnsmessig rasjonell måte, herunder skal det tas hensyn til allmenne og private interesser som blir berørt. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1990-06-29-50/kap3

Staten håver inn rått på strøm, olje og gass og nå skal de ta rotta på laksenæringen, samt innføre grunnrenteskatt på vindkraft og innføre en ekstraavgift på kraftselskapene siden strømprisen er så høy.

Hvor blir det av pengene? Norsk økonomi går så det griner, men Støre lover store skatteskjerpelser for næringsliv og folk flest.

Bare siden pandemien startet har oljefondet økt med 2000 milliarder og er nå på over 12.000 milliarder.

Den sterkeste inflasjonsdriveren er de høye strømprisene og den er importert, men likevel straffes vi med store renteøkninger, noe en rekke økonomer og eksperter advarer mot. https://www.nettavisen.no/okonomi/sjefokonom-ut-mot-norges-bank-en-helt-unodvendig-byrde/s/12-95-3424317530

Også tidligere LO sjef Roar Flåten tar et knusende oppgjør med Sentralbanksjefen. https://www.nettavisen.no/okonomi/tidligere-lo-leder-tar-knusende-oppgjor-med-sentralbanksjefen/s/5-95-668909

Og nå venter vi bare på det store boligkrakket?