Quantafuel: Skive Full Produksjon på egen gass i november.

Bulldog
QFUEL 03.10.2022 kl 05:53 62543

26.10.2022
All four production lines now have instrumentation installed for heating with self-generated gas* (NCG), which will significantly reduce the operating costs.

Currently, two lines are running at high load on NCG.

On the third line, we are currently installing a process improvement to increase operating time between line shutdowns, increasing overall production. The plan is to test this in November during normal production.

On line four, an improved control system is being installed to enable an automatic transition between heating the reactors with natural gas (NG) and NCG. This feature will improve operability and production. Line four is expected to run in normal production mode from the second half of November.

We have also improved the offtake agreement for our products and our ongoing cost improvement program is moving in the right direction. We therefore maintain that positive cash flow from Skive is expected within this year,” Rosenløv says.

LES ALT: https://newsweb.oslobors.no/message/573929
Redigert 29.10.2022 kl 17:29 Du må logge inn for å svare
rischioso
10.11.2022 kl 20:50 3411

Når jeg sier et sterkt Q4 så er det med ref til det foregående (Q3) - altså en betydelig bedring. Vi må jo ha en referanse til hva som har vært og ikke hva man ser for seg fremover...

Break-even eller en liten pluss for Skive om den kommer i desember er jo innenfor det som er lovet og det er jo en bedring og en trigger.

Fabrikken er verken et sort hull eller uinteressant, men en prototype som har lagt grunnlaget for andre generasjons PtL som vil være den generasjonen som skal rulles ut. Senere så blir Skive å anse som en del av Esbjergs fabrikk fase 2 og som vil bli foret med plast fra nettopp sorteringsanlegget Esbjerg fase 1 hvor Kristiansund kommer på toppen og mest sannsynlig vil være der hvor fremtidens piloter skal kjøres.

Ellers så er jeg enig at når Skive triggerne har materialisert seg så er det helt naturlig at det vil være utrullingstriggerne som må vektlegges hvor FID Dubai mest sannsynlig vil bli den første av disse allerede i februar.
Nanoq
10.11.2022 kl 20:57 3468

Når investorene meget snart er overbeviste om at Quantafuels teknologi er er i topp når det gjelder PtL, så vil de stå i kø for at komme med som investorer i PtL-fabrikker. Etter min mening så blir det ikke behov for veldig mye emisjon framover for at selskapet kan fortsette ekspansjonen.

Q3-rapporten handler mye mer om ordene som sies ved Q3-presentasjonen, enn om tallene som følger med...
Bulldog
10.11.2022 kl 22:10 3452

Kikker en på Skive update 26/10 https://newsweb.oslobors.no/message/573929 så kan tre linjer være inne ved Q3 presentasjon og linje 4 klargjøres for drift.

"We have also improved the offtake agreement" Dette vil de sikkert ikke si så mye om.

Det virker som de har kontroll på Skive nå.
Herman*
10.11.2022 kl 22:16 3467

Vi er ikke så uenige, men jeg tror ikke Q4 blir så mye bedre enn Q3. Inntektene vil nok øke en del, men hvis vi ser på bunnlinjen vil den fortsatt være elendig. Mitt poeng er at så fort Skive er break even, tror jeg markedet glemmer hele Skive. Det gjør i hvert fall jeg. De neste triggerne nå er da drift på alle fire linjer (snart) og troverdig informasjon vedrørende fremtidige prosjekter og finansiering. Jeg sier "troverdig" for vi har jo alle blitt lurt av overoptimistiske guiding tidligere. Det er mulig det ikke er tid og sted, men jeg mener fremdeles at Rosenløv burde trekke seg og at Christian Lach burde ta over. Det skyldes at Rosenløv gikk i samme fella som Bøhn, og har skapt stor frustrasjon hos aksjonærene. Selskapet trenger å starte med blanke ark: Nye fabrikker og ny ledelse. I morgen håper jeg vi bikker 8 kroner som en reaksjon på at Nasdaq steg friske 7% og at vi nærmer oss Q3 presentasjonen.
Redigert 10.11.2022 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
10.11.2022 kl 22:54 3418

Slapp av du, sitter selv med giganttap i Quantafuel. Har ikke Quantafuel i porteføljen for nåtid, men fremtiden. Den blir stor for selskapet. Men ikke i år og muligens ikke før langt utti 2023.
YNWA250505
10.11.2022 kl 23:01 3421

Jeg skjønner også at alle dere som skriker etter høyere aksjekurser ikke skal putte mer penger i selskapet. Og så fort Riskokeren har fått sine 10-20% selger hen og så begynner baisingen igjen. Er d ikke litt rart at donkost har fjernet sin konto rett etter Riskokeren ble positiv igjen? Strategi du hadde nok rett om at Ris var Don.
Rule
10.11.2022 kl 23:41 3413

ja, hvis der rigtig kommer gang i sektor skifte tilbage imod vækst så er vi oppe imod store kræfter. De kræfter har trukket os negative og ikke selskabs-specifikke ting. QF er et ganske fint sted at at have en position.
don kost
11.11.2022 kl 00:02 3433

Nej, det var ved et uheld og p.g. af træthrd.
Sammenligner man rischioso (den overpositiv stemte) og strategie så er der mere åbenlyst at de to er en og sammen person. Hvad kan man grine her trigger her der og overalt. Som sagt så mange gange før: FID eller noget andet bindende skal nok vende skuden, og det er det jeg venter på. Om 2 eller 4 linjer køre eller richioso/strategie kommer til at regne rigtigt gøre ingen forskel. Fik mig også en griner i dag med prisning af 40% i geminor til 400mill.
Det var fint mulighed for intraday. hvor tit har en stigning af 10% i QF hold til næste dag?
X-ray9
11.11.2022 kl 00:10 3423

Hei !
Jeg konstanterer at flere ikke klarer å se det lange løp og tar et kortsiktet tap og blir ikke med på reprisinga 😉🙄 det er så mange grønne selskaper som aldri kommer til å tjene penger men blir opphauset av meglere som skal sette ny emisjon noe som mest sannsynlig ikke QFUEL trenger da det er Nok av investorer som ikke er daytradere 😉 og ser de er nå klar ( i pluss på driften ) med kun et test anlegg ikke mange som kan vise til det , klart det har tatt litt lengre tid en forespeilet men nå er det gjort og ferdig og prisen er helt gruset men jeg har nå snittet ned så er komfortabel med videre reise
IT-Investor
11.11.2022 kl 00:12 3430

Noen LITE sannsynlige, men ikke helt utenkelige hendelser - ETTER fremleggelsen av Quantafuel Q3 15.11.2022 07:00 - som kan sette [rakett]fart på QFUEL aksjen:
1) BASF melder at de starter en FEED evaluering for bygging av et PtL anlegg med Quantafuel teknologi (i Ludwigshafen) i Tyskland.
    https://www.basf.com/global/en/investors/calendar-and-publications/investor-releases.html   (BASF børsmeldinger)
2) BASF styret ber Quantafuel styret gjøre en rettet emisjon mot BASF på 5-10 millioner QFUEL aksjer á NOK 25/aksje.
3) BASF kjøper QFUEL aksjer i markedet.

Fra https://newsweb.oslobors.no/message/538076:
"After further equity injections by third parties and in the course of continuously optimizing BASF’s financial investments, BASF decided to convert the loan into new shares," says Dr. Lars Kissau, Senior Vice President Global Strategic Business Development at BASF’s Petrochemicals division. “Quantafuel’s technology remains an important building block for BASF’s ChemCycling™ project with the aim to use pyrolysis oil as feedstock in chemical production."

BASF er IKKE notert på OSE, så BASF har ingen meldeplikt til OSE, OSE-markedet eller Quantafuel aksjonærene angående egne planer og insideinformasjon. Quantafuel styret har helt sikkert et styremøte mandag (kveld) 14.11.2022 for å behandle og godta Quantafuel Q3, og skulle BASF beslutte 1) og/eller 2) vil BASF gjennom sitt styremedlem i Quantafuel styret først meddele Quantafuel styret det da. 3) er noe BASF helt sikkert ikke vil fortelle Quantafuel styret og sannsynligvis heller ikke sitt styremedlem i Quantafuel styret.
Redigert 11.11.2022 kl 00:16 Du må logge inn for å svare
don kost
11.11.2022 kl 00:15 3436

så shorter låner aktier til at låne dem ud til nordnet. Det bliver vilder og vilder de der teorier.
Ennismore har solgt lånte aktier til kurs >20 nok. Nu er vi ved 7,-. Hvor sandsynligt er det at kursen hopper til 20 uden de kan få dækket ind i god tid? Rigtigt, usandsynligt.
Hvor sandsynligt er det de har handlet intraday uden at være tvunget til at flage? meget. Fordi mønstre gentager sig i kursens forløb kan det være de har allerede tjent det dobbelte hjem og deres break even ligger måske allerede ved 40,-.
Rule
11.11.2022 kl 00:25 3422

Vi har hørt masse argumenter at QF er afhængig af at kunne få rimelig finansiering og deres indtjening ligger ude i tid:
Høje renter rammer især de aktier, hvor en stor del af indtjeningen ligger ude i fremtiden. Det er den samme mekanisme, der typisk rammer tech-aktier.
Wall Street status: Investorerne jubler - vækstaktier flyver op
https://www.euroinvestor.dk/nyheder/wall-street-status-investorerne-jubler-vaekstaktier-flyver-op

sektor rotation og re-positionering i vækst er på vej - kjæmpe kræfter ! ! !
Hammers
11.11.2022 kl 00:41 3411

Ikke for å ødelegge moroa for deg, men glem nå ikke den meldingen fra BASF som kom for noen få uker siden.
Selskapet er i ferd med å trekke sine investeringer ut av Europa pga de høye energiprisene.
De har funnet det håpløst å gjøre noen god butikk i dette området!
___________________________
Når det gjelder trådens overskrift kan jeg ikke skjønne annet enn at dette er en gedigen bløff:
"Skive Full Produksjon på egen gass i november".

Hvordan kan fabrikken ha full produksjon når;
- Linje 1+2 har ca 80% produksjon.
- Linje 3 skal testes "tøffere" i Q4.
- Da gjenstår fortsatt linje 4.

At selskapet skal gå med ledelsens lovte overskuddet ved årets slutt er også vanskelig å tro særlig på.
Hvor mange millioner er vel ikke tapt hittil i 2022. At dette skal bli til overskudd når julepyntes skal plukkes ned tror i hvert fall ikke jeg på!

Historikken viser at dette har vært en utrolig lang prosess. I 3-4 år (eller 5?) har de vel holdt på?
I ettertid har den ene etter den andre store forsvunnet fra aksjonærliste og også fra ledelsen.
Fra "first oil" har kursen falt fra 80 til dagens - og fortsatt er man langt fra ferdig i Skive.

Blir de noen gang ferdige på en lønnsom måte? Det gjenstår fortsatt å se!
Redigert 11.11.2022 kl 00:42 Du må logge inn for å svare
IT-Investor
11.11.2022 kl 01:00 3426

WW har BASF 6 Verbund-Steder med til sammen 338 produksjonsanlegg, hvorav 231 befinner seg i Europa, fordelt på 200 i Ludwigshafen og 31 i Antwerpen:
https://www.basf.com/global/en/investors/basf-at-a-glance/verbund/sites-worldwide.html

Så røft kan en si at BASF har 68%, mer enn 2/3 av sin totale produksjonskapasitet i Europa. Da er det naturlig at den ikke økes ytterligere, og høye energipriser er da en fin unnskyldning for å unngå bråk med Tyskland, Belgia, andre europeiske land, politikere, myndigheter og arbeidstakerorganisasjoner. Å bygge ut produksjonskapasitet i lavkost- og lavtlønns-land er noe de fleste selskaper gjør, jfr. f.eks. Apple som så langt har hatt nær all produksjon i Kina, men nå flytter stadig mer av den til India.

Siden et PtL anlegg har gratis NCG energi fra pyrolysen, er for bygging av PtL anlegg i Tyskland/Europa energipriser helt uvesentlig. Det som teller, er å få resirkulert plastavfall og erstatte fossilt råstoff med helgrønt råstoff som gir goodwill upstream, downstrem, samt hos politikere og myndigheter.
Redigert 12.11.2022 kl 01:04 Du må logge inn for å svare
Volume
11.11.2022 kl 08:00 3329

Mye riktig det du skriver bortsett fra et par ting. Linje 1og 2 har klart ca 90% av designkapasitet. Det er ikke selskapet som skal gå med overskudd mot slutten av året, men fabrikken i Skive.
Redigert 11.11.2022 kl 08:01 Du må logge inn for å svare
Strategi
11.11.2022 kl 08:49 3280

Da får vi satse på n ny sterk dag i Quantafuel, solid oppgang i USA i går , det begynner nå å bli en sterk bekreftelse underliggende i det amerikanske markedet om at rente medisinen har en tilsiktet effekt på inflasjonen.
Dette vil roe ned panikken som har vært og forhåpentligvis dempe de store svingningene i USA.
Oslo børs er ventet opp ca 1 %.
Quantafuel som etter min mening er fullstendig gruset hva gjelder kurs får vi nå håpe starter en langsiktig klatring fremover basert på hvor selskapet nå står utviklingsmessig , det er kun dager til kvartal 3 og guiding.
Jeg tror kvartal 3 blir preget av sterkere optimisme blandet aksjonærene, spennende blir det.
Strategi
11.11.2022 kl 10:42 3174

On the third line, we are currently installing a process improvement to increase operating time between line shutdowns, increasing overall production. The plan is to test this in November during normal production.

On line four, an improved control system is being installed to enable an automatic transition between heating the reactors with natural gas (NG) and NCG. This feature will improve operability and production. Line four is expected to run in normal production mode from the second half of November.

“We have invested in optimisations of the production process this autumn to ensure we can reach our ambitions for Skive and future plants. The shift from NG to NCG provides significant cost savings for the company. We have also improved the offtake agreement for our products and our ongoing cost improvement program is moving in the right direction. We therefore maintain that positive cash flow from Skive is expected within this year,” Rosenløv says.

https://www.quantafuel.com/media#/pressreleases/skive-update-3213491

Det vi ser av linken her er at det på linje 3 og 4 installeres ulike parametere for ytterligere optimalisering av produksjon og drifts sikkerhet.
Dette også for å verifisere og optimalisere MK II .

Ref; “I am happy to see that our systematic improvement approach continues to create progress in Skive. We are heating with NCG and running with high load and good stability on two lines. At the same time, we are preparing for tests to make further improvements important for our Mk II roll-out. This is all thanks to a dedicated and focused team effort from everyone at Quantafuel,” says Quantafuel’s CEO Lars Rosenløv.
rischioso
11.11.2022 kl 10:50 3178

Ja, vi befinner oss i en meget spennende periode med flere og ikke minst svært viktige triggere rett rundt hjørnet så her er det kjøp og hold som gjelder eventuelt øke for de som allerede er inne før muligheten for 1 sifret aksjekurs ikke er her lengre ... ;)
don kost
11.11.2022 kl 11:26 3130

Har hverken set byggeplanen eller hørt om de forskellige etapper (har du?) men du kan åbenbart se ud af en smukt gul indhegning at det går som planlagt. Bravo!
Byggetilladelsen mangler stadivæk.
Strategi
11.11.2022 kl 11:32 3144

Litt oppdatering om Geminor for de som er interessert.
Aksjonærene i Quantafuel eier jo 40 % av selskapet.
----
Danske ARGO forlenger med Geminor
25. oktober, 2022
Det danske avfallsselskapet og energiprodusenten ARGO har inngått en ny avtale med Geminor for mottak av restavfall til energigjenvinning fram til 2027.

https://geminor.no/2022/10/danske-argo-forlenger-med-geminor/
don kost
11.11.2022 kl 11:40 3142

har du de her post liggende til copy&paste, går du nogle bestemt antal måneder tilbage og gentager bare det som er allerede bleven skrevet eller skriver du de her gentagelser gang for gang fra ny af? spørge for en ven.
FID '23 er ikke lige rundt omkring hjørnet specielt i betrakning af at Q3 kan, som set så mange gange før i QF, byde på negative trigger. Og så køre toget vider mellem 6 og 9 indtil mulig FID.
Hvorfor egentligt køb og hold hvis du kan tjene 5-10% i løbet af få timer/dage eller få tradet GAV ned.
Jeres køb og hold har givet kun kæmpe minus. Hvis jeg husker Strategies støttekøb til 14,-...
rischioso
11.11.2022 kl 11:41 3071

Ja, forståelig at de kjører 5 års intervaller ved hver kontraktsforlengelse - det gir også en god forutsigbarhet ... :)
rischioso
11.11.2022 kl 11:45 3067

Benytt nå heller den reelle muligheten som nå byr seg enn å fortsette med og fremstå som en MandelMasseNasseTasse - slikt blir det jo aldri penger av ... ;)
Redigert 11.11.2022 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
Strategi
11.11.2022 kl 12:13 3056

Gratulerer med nytt Nick donkost.

Her er jo ditt nye; don kost med mellomrom mellom don og kost.

Takker spesielt …….. for at denne brukeren nå er oppe og står igjen slik at forumet konstant kan bombarderes med negativt etter behov for Nordnet traderne.
Herman*
11.11.2022 kl 12:38 3087

Qfuel kjørte en emisjon på 25 kroner som ble heftig kritisert for å være for billig. Da Rosenløv startet i jobben var vel kursen nærmere 40 kroner (?). Det er jo ikke slik at aksjonærene bør være fornøyd med 10-15 kroner. Nå må selskapet vise at de faktisk kan skape verdier for aksjonærene, og at de har lært mye av de siste års massive utfordringer.
don kost
11.11.2022 kl 12:54 3064

Men er det nu copy&paste eller skriver du de der gentagende udelukket positive post uden vider grundlag fra ny af?
Februar, marts, juni.... alt på sammen lyd og med sammen positive udsigt. køb, hold, nedturen er over... og elskede også det med shorter, shortsqueeze og trangt i døren.
Har du slet ingen fornemmelse af risiko?
rischioso
11.11.2022 kl 13:18 3033

Børs er risiko som igjen kan føre til både tap og/eller gevinst.

På den annen side - manisk negativitet fører til null investering - null investering gir ingen risiko men også null gevinst

Så da blir de opp til den enkelte hva man velger - ditt valg er ditt og ingen stiller spørsmål ved det så hvorfor du er så negativ til alle andre som tar andre valg er jo en gåte ...;)
Strategi
11.11.2022 kl 13:39 3025

Kan vel trygt si Quantafuel er i kategorien, det eneste som gjenstår nå er «oppsving» så får vi håpe det kommer.

Re:Spår comeback for taperaksjer
– Vi tror at selskapene som har vært taperne i 2022, vil bli vinnerne i 2023, og det får vi bekreftet nå, sier Gaute Eie i Eika Kapitalforvaltning.
Publisert 11. nov. 2022 kl. 10.58
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/11/11/7959218/gaute-eie-spar-comeback-for-taperaksjer
Strategi
11.11.2022 kl 16:39 2905

Bra dag igjen for Quantafuel.
Får nå håpe dette er starten på en lang opptrend.

God helg
rischioso
11.11.2022 kl 16:47 2931

Takk i like måte!
Strategi
12.11.2022 kl 08:57 2736

Quantafuel ASA | Invitasjon til Q3 2022 webcast
10.11.2022 | 04:32 EST
del med twitter
dele med LinkedIn
del med facebook
Quantafuel ASAvil publisere sine Q3 2022 resultater tirsdag 15. november kl07:00
CET.

En webcast inkludert spørsmål og svar vil bli arrangert av administrerende direktørLars Rosenløv og Finansdirektør Kristen
Bekkevold Nilsen samme dag kl 09:00 CET.

Blir spennende og stifte bekjentskap med ny finansdirektør Kristen
Bekkevold Nilsen
Redigert 12.11.2022 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Herman*
12.11.2022 kl 22:46 2478

Jeg har lest siste Skive update et par ganger. Slik jeg tolker den vil alle fire linjene være i drift fra neste uke. Det betyr ikke at alle linjene vil kjøre på full design kapasitet, men det er allikevel en viktig milepæl.
Slettet bruker
13.11.2022 kl 10:57 2299

Mer spennende er hvilken fremgang de har hatt med ABG som veileder for finansiell strategi. Emisjon på dette massakrerte kursnivået vil være umusikalsk og svært utvannede, så de bør finne en annen løsning frem til kursen er mer tiltalende. Dette krever gjennoppbygging av tillit, og derfor må ledelsen trå varsomt med guidingen, og ikke "love" mer enn de kan holde.

Som sagt så kan det virke som floka begynner å løse seg, og kanskje har man sett aksjen bunne ut også.

Redigert 13.11.2022 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
Herman*
13.11.2022 kl 11:30 2283

Som nevnt tidligere, tror jeg de vil finne finansielle løsninger for fabrikkene før de gjennomfører en emisjon på konsernnivå.
1013
13.11.2022 kl 11:52 2266

hvis de melder ud at skive køre og der forventes 100 millioner norske i cash-flow i 2023 så burde kursen stige markant, bliver spændende.
Herman*
13.11.2022 kl 16:56 2158

100 mill I cash flow I 2023? I Skive eller på konsernnivå? Selskapet som helhet vil nok fortsatt brenne litt cash i 2023, selv om Skive isolert sett tjener penger. Det er selvsagt viktig å tette det svarte hullet, men en kan ikke legge for mye vekt på en minifabrikk med en kapasitet på 20 000 t. (plast), når målet etterhvert antagelig er å ha en kapasitet på over 1 million tonn. Fire linjer på skive er definitivt en trigger som kan få kursen over 10 kroner, men for å f eks bikke 20 kroner må selskapet vise solid fremdrift når det gjelder utrulling av nye fabrikker kombinert med attraktive finansieringsløsninger. Det de fikk til på sorteringsanlegget var ikke imponerende, da partneren kom inn på tilnærmet like vilkår uten å ha noen spisskompetanse på verken plastsortering eller sirkulær økonomi. På fabrikkene forventes det langt bedre betingelser hvis vi antar at Qfuel har en teknologi og kompetanse som finansielle partnere anser som attraktiv.
rischioso
14.11.2022 kl 09:36 1856

Virker som at flere har et ønske om å sitte på gjerdet frem til Q3 presentasjonen er kjørt i morgen ...
Strategi
14.11.2022 kl 09:44 1841

Det er faktisk mer enn fascinerende å se hvordan denne aksjen styres av …….. og N…….
Dersom man lener seg litt tilbake og reflekterer da aksjen var rundt 20 kr i mars forstår man alt.
Man skjønner også hvilke krefter som ligger bak, det er massivt.

Jeg er overbevist at trenden nå er sterkt opp og at det blir sterk stigning også i dag om man tar utgangspunkt i sluttkurs på 8.33 på fredag.

Men må innrømme at manipulasjonen og samhandling av en stor gruppe har gruset kursen langt lavere enn fortjent «som ønsket» av aktørene har lyktes.

For den kyniske er dette et mesterverk, for langsiktige en «kortsiktig « katastrofe.

Tror nå basert på siste dagers oppsving og utbunning at strategien er endret til oppgang.

Blir en spennende web-cast i morgen.
På tide å se fremover.

Hold på aksjene


Redigert 14.11.2022 kl 11:01 Du må logge inn for å svare