babbelBIDEN + nato-Jens, eu-Jonas & ERNAmannens aksjetrad fabler

Hugoil
EVENTY 03.10.2022 kl 20:57 3650

NRK måtte bare ta dette eventyret om Grete: https://www.nrk.no/spesial/en-varslet-fn-skandale-1.16088085
--
21 år gamle Daisy Kendrick var en veltalende og engasjert student. Det virket som hun kjente alle, sier en som var på festen til NRK.Faremo skal ha blitt begeistret. Senere skal hun ha fløyet til London for å møte studenten og hennes partner Jude Ower. Kort tid etter fikk deres organisasjon We Are The Oceans (WATO) kontrakt med UNOPS på 5 millioner dollar. De fikk 3,3 millioner dollar utbetalt.Det var ingen anbudsrunde eller utlysning.Oppdraget: Å få unge til å engasjere seg i klima- og havvern. Det innebar blant annet å lage dataspill og sangen «Oceans» med artisten Joss Stone.

I 2017 sang Faremo selv sangen om havet i FNs egen storsal, kledd i hvit dress og rød bluse. «Can't you hear the ocean crying», sang Faremo. Ifølge The New York Times ble musikerne som akkompagnerte Faremo fløyet inn fra Storbritannia.Varsler hevet stemmenKilder i FN sier flere stusset over avtalen med den unge Kendrick.– Det finnes mange miljøorganisasjoner med mer erfaring, påpeker én kilde til NRK.Hvordan Daisy Kendricks organisasjon ble tildelt den store summen, er nå under intern etterforskning i FN.3 millioner dollar – over 30 millioner kroner – er mye penger. Men det er lite sammenliknet med hva selskapene eid av Daisys far David Kendrick etter hvert skulle få i lån av UNOPS.59 år gamle Kendrick var en ganske ukjent britisk forretningsmann. Han har holdt lav profil hele livet. Men han hadde det Faremo og S3i søkte: Ønske og ambisjoner om å starte store prosjekter i en rekke fattige land.

Et selskap eid av Kendrick fikk først et lån på 8,8 millioner dollar til et vindkraftprosjekt i Mexico.UNOPS lette videre etter flere private samarbeidspartnere. Det gikk trått.Igjen vendte Vanshelboim og Faremo seg til David Kendrick. Han hadde teknologien som trengtes, mente de, til å kunne bygge over én million hus til lav pris i land så ulike som Kenya, India, Pakistan, Ghana og Antigua.De to var klare til å utbetale lån på 50 millioner dollar til selskaper eid av Kendrick.Det gjorde at en varsler første gang offisielt hevet stemmen, tidlig i 2017.Vedkommende sendte et varsel til UNOPS' interne revisjons- og granskingsgruppe. Etter det NRK forstår, rapporterte lederen av denne gruppa direkte til Grete Faremo.Ingenting skjedde. Arbeidet med å få på plass en avtale med Kendrick sine selskaper fortsatte.Millioner til selskaper eid av én mannOgså internt i ledergruppa var folk bekymret.

På et styremøte i 2019 påpeker en av Faremos nærmeste ledere, Marianne de la Touche, risikoen ved å legge alle eggene – altså 50 millioner dollar – i én kurv.Referater fra møtet viser at det ble diskutert om summen skulle kuttes til 30 millioner dollar. Faremo sa nei.Kort tid etter ga UNOPS 50 millioner dollar – over en halv milliard norske kroner – i lån til selskaper eid av David Kendrick.Til sammen fikk selskaper eid av én person utbetalt lån på til sammen 58,8 millioner dollar. Heller ikke her var det noen anbudsrunde. Det er mot FNs egne regler.Varsleren mente også at det ikke var gjort god nok bakgrunnssjekk av mottakeren av pengene.

Kilder med inngående kjennskap til budsjettspørsmål i FN sier til NRK at de ikke kan huske å ha sett så store overføringer til ett selskap noen gang.Resultatet så langt er null. Ingen hus er bygd.FN selv anslår tapet til å være på 39 millioner dollar – over 400 millioner kroner.Det var finske Yle som først omtalte det høye beløpet.

Varsler ble ikke hørt
NRK har sett en av advarslene Faremo fikk om at det var uklokt å utbetale så mye penger på en gang.Det ble også sendt varsel helt til topps, til revisjonsorganet OIOS under FNs generalsekretær António Guterres. Heller ikke de reagerte.Til slutt var det revisorene i Faremos egen organisasjon, UNOPS, som med forsiktig revisorspråk slo alarm sommeren 2021.De meldte om et trolig tap på 22,2 millioner dollar. Nå er dette anslaget økt til 39 millioner dollar av FN, altså over 400 millioner kroner.I kroner og øre kan dette være den største FN-skandalen noensinne.

Kastet nestsjefen – og gikk av
NRK har gjentatte ganger forsøkt få Faremo i tale. Vi har ønsket å høre hennes versjon, og spurt om når hun forstod at det var problemer i gjære. Det har hun ikke ønsket å svare på.I desember 2021 kastet Faremo sin tidligere nestsjef Vitaly Vanshelboim og kuttet lønna hans. Ifølge flere tidligere ansatte kom permitteringen som lyn fra klar himmel på nestlederen.Nå er Vanshelboim sentral i FNs egen gransking. Nylig bekreftet dansk Økokrim til NRK at også de etterforsker saken.Vanshelboim har ikke ønsket å stille til interjvu eller svare på spørsmål knyttet til denne saken.Grete Faremo trakk seg fra toppstillingen i UNOPS med umiddelbar effekt i mai i år, etter flere medieoppslag om det mulige pengetapet.

Redigert 12.09.2023 kl 23:38 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.10.2022 kl 21:44 3614

Aretikkelen over forteller at Grete brukte den drevne, eldgamle FN-diplomat-kommunikasjonsdama Gloria Starr Kins i arbeidet for å dra i gang Offentlig-Privat Samarbreid med FN:
https://www.youtube.com/watch?v=f-3CGJ7u-_c

Fra minutt 22:55 sier hun noe om FN iog krig som fort kan tolkes antitetisk og lede oss over til horrorfilmen med nato-Jens. MÅ SES

https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/private-blog-world-war-iii-has-been-initiated/
Redigert 03.10.2022 kl 21:46 Du må logge inn for å svare
Hugoil
04.10.2022 kl 10:27 3558

nato-Jens er synonymt med usa-Jens. Han løper risiko for å ikke slippe inn i Norge igjen:
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/the-world-is-pointing-fingers-at-the-us-for-attacking-nord-stream/
Hugoil
19.10.2022 kl 14:28 3510

Mon tro hvor lenge dette er politisk korrekt?: ...ja, her var det meningen å lime inn linken til FAs artikkel om Wind Catcher med den gigantiske propell-veggen. Men noen artikler er innogut av FA og jeg kunne ikke finne den igjen. Denne PKen gjelder jo også vindmølleparkene - både til havs og til lands. Men det er klart, det gir jo arbeid til de som skal demontere parkene. Så molbo-politikk er ikke å forakte.

Til havs er jo dette i CLASH med We Are The Ocean - et flere 100-millioners initiativ støttet av FN-Grete Faremos fabiøse tid i FN.

Dobbeltmoral, sterkt redusert selvvaløriserende verdi og bedrag.

Hvor mye er klokken, 5 på 12?
Redigert 19.10.2022 kl 14:29 Du må logge inn for å svare
Hugoil
23.10.2022 kl 14:42 3473

Fa har selv laget en artikkel om korruspsjonen til Bidens sønn som følger pappa på sine reiser i Russland, Kina og Ukraina. Men Så har de visst tatt bort denne artikkelen etter en dags levetid. Er journalisten satt i karantene eller dro han frivillig til skogs?

....vel-vel, på side 32 i gårsdagens DN leser vi i en 9siders artikkel om broren til kaffe-Friele som har tapt 300mnok på fnGretes skandalesatsning UNOPS. Han sier:

"DET ER POLITIKK MYE DETTE HER. FRA MYNDIGHETENES SIDE. DET ER PÅ DET RENE.
DET GÅR PÅ AT DE VIL BLI VALGT IGJEN, OG AT DE VIL VÆRE POPULÆRE."

Værre er det ikke, ja og så at den uformelle makten - de største pengene (World Economic Forum deltagere) vil tjene på det.


Media? ??

"Jeg mener at UNOPS saken er historie.
Verdens nyheter fokuserer nå på COP(enhagen klimatoppmøte)27 og g7."
Modellagenten for investringscaset.


På side 76 i DNet finner vi det som nesten må medtas som en ----anekdote:

"Ekte nyheter trengs som en motvekt mot falske nyheter.
Med krig som bakteppe trengs
informasjon mot desinformasjon."


Da er det godt å tenke på at FA også slettet hele MEDIA-tråden hvor jeg skrev om nettopp denne Hunter Biden -saken, 2 mnd før journalisten.


"what war we will do."

just sayin`
Redigert 23.10.2022 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.11.2022 kl 16:01 3313

Endrer trådtittel fra:

EVENTYR: nato-Jens, eu-Jonas & fn-Grete fabler

til:

babbelBIDEN + nato-Jens, eu-Jonas & fn-Grete fabler
--

BIDEN-babbel:
Biden again says his son died in Iraq when he dies of brain cancer in the hospital. He blames inflation on Putin and Ukraine, then just tell Zelensky to negotiate peace and end inflation. This guy is incompetent to be president. He is putting the entire world at risk for this is the guy that can launch nukes and order our boys into Ukraine to fight inflation with missiles, guns, and body bags? He should not be there!

Se minuttlange video: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/biden-has-to-go-danger-to-the-entire-world/

Tenk han vant US-valget - i langt overskreden alder, uten å hatt sjangse til å vinne det tidligere i livet.

n o e e r g a l t
og Norge er med.
Redigert 02.11.2022 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.11.2022 kl 19:47 3282

Kan det ha vært tilsvarende som skjedde med gassrørledningene? Biden sa jo i februar at de ville "ta ned" gassrørledningene hvis Russland gikk til krig og på spørsmål om hvordan så var svaret "vi vil være i stand til det". Men Matlary i DN-kronikk sier at alt tyder på at Russland gjorde det. Så da så. :

"Den siste avgjørelsen er det nok Biden som tar. Amerikanerne vil holde Nato orientert, men angrepet vil være i regi av USA, antar Bukkvoll." Betryggende?
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/ffi-forsker-tror-usa-vil-g%C3%A5-til-aksjon-p%C3%A5-egenh%C3%A5nd-dersom-putin-krysser-r%C3%B8d-linje/ar-AA13CNwW?ocid=msedgntp&cvid=300956b664cf41e3b45b45d2564b6255

"Samtidig vet vi jo ikke hva russerne vet. Det kan være at USA har vært mer konkret i sine sikkerhetssamtaler med Kreml, enn hva som kommuniseres offentlig, påpeker Tor Bukkvoll."
Redigert 02.11.2022 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.07.2023 kl 16:48 2643

https://steigan.no/2023/07/biden-og-stoltenberg-med-hver-sin-gedigne-freudianske-glipp/?utm_source=substack&utm_medium=email
https://youtu.be/Y-C9Un-uHD0 prof. Jeffrey Sachs sier det rett ut slik det er.

historien gjentar seg
det er for dumt

verden er etterhvert klar for bedre, vi mpå bare selv be om det eller gå ut og ta/hente det.

Se etter mer direkte folkestyre i viktige saker.
Redigert 02.07.2023 kl 20:42 Du må logge inn for å svare
Hugoil
02.08.2023 kl 15:24 2415

Her er hva FA interesserer seg for mtp. krigen, men å skrive om den på forum mtp. mer makro og aksjerelatert risiko er forbys av FA (se om andre dobbeltmoraler på GRØNN-tråden mfl. og lenger opp på denne tråden om den poltiisk korrekte manipulerte? "bort med olja" prisnedgangen under koronaforura for å muliggjøre redningsoperasjonen av formell og uformell makt ved å trykkesprøyte nye penger delvis øremerket til GRØNTogGREIT skifte):
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/08/01/8025977/ukrainske-soldater-havnet-i-en-kill-zone-mange-av-oss-vil-aldri-komme-hjem
Det er klart slikt er motivert av politikerenes dårlige foregangseksempel med babbel.
Det er ikke bra.
Det er politisk risiko som er økonomisk risiko5.
(Slettes dette er det nok en gang sterke solformørkninger om redusert ytringsfrihet som forleder private og bedrifter inn i uoversiktlig øk. risiko.
Da må du bare klype deg i armen.)
Redigert 02.08.2023 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.08.2023 kl 11:03 2346

Finner dere noe tvetydige/motstridende formuleringer/babbel fra eksperten/klakøraktig Andreassen her?? (selve saken i seg selv er jo en stor PLAKAT for den lenge omtalte reduserte tillit til det offentlgie, med USAtan som værstingen):

https://www.finansavisen.no/makro/2023/08/02/8026287/harald-magnus-andreassen-usa-ma-legge-om-kursen
"
Den amerikanske har alltid pleid å ha den beste kredittratingen, som er trippel A. I går nedgraderte ratingbyrået Fitch statsgjelden ned fra AAA til AA+. Harald Magnus Andreassen sier dette er en spesiell begivenhet og sier at det er et tegn på svakheter i USA.

– Nedgraderingen er et varsko om at systemet ikke fungerer, sier Andreassen.

– Sist gang dette skjedde var i 2011 da Standard & Poor’s nedgraderte slik Fitch gjorde nå, følger han opp.

I 2011 var det en rekke usikkerhetsmomenter som bidro til stor investorfrykt. Hittil i år har det amerikanske aksjemarkedet vært sterkt. Makroøkonomen sier at det er et fåtall aksjer som har stått for hele oppgangen og venter at markedet bør falle.

– Aksjemarkedet har steget veldig mye som følge av optimismen knyttet til kunstig intelligens og jeg tror at veksten i økonomien og analytikernes inntjeningsestimater ikke henger på grep, sier Andreassen.

USA må legge om kursen

Andreassen er pessimistisk til den amerikanske finanspolitikken, og er overrasket over at myndighetene fremdeles drifter USA med underskudd på statsbudsjettet, til tross for at økonomien er sterk.

– Det burde vært overskudd i budsjettet. De siste kvartalene har de underskudd på 8 prosent av BNP.

– Det er et helt enormt stort budsjettunderskudd. De har også den laveste arbeidsledigheten på 10 år, sier Andreassen.

Makroøkonomen legger også vekt på den politiske uroen knyttet til Trump og at dette er en faktor som bidrar til ustabilitet i det amerikanske markedet.

– Nedgraderingen kom samtidig som Trump ble tiltalt. Vår versjon på statskupp, eller noe som likner på det. Presidentvalget var komplisert for å si det mildt, og en liten suksess for demokratiet i USA, med en tiltale som kroner det hele, sier Andreassen.

– Tror du investorer kommer til å miste tilliten til dollaren?

– På lang sikt må kursen legges om i USA, sier makroøkonomen.
"
Redigert 03.08.2023 kl 11:04 Du må logge inn for å svare
Hugoil
07.08.2023 kl 20:28 2280

Burde være muligheter her for funksjonalitet for DIREKTE FOLKESTYRE, jfr. innlegget 2. juli kl 1648:
--
https://www.telenor.no/bedrift/aktuelt/5g/hva-betyr-5g/?cid=bus_display_prog_ao_faste-plasser_upper_01012023_5g__&adfcd=1691430873.e8yrG731wEKdvCToD_r02Q.MTcwMjU4NCwxMTY1NDAw

"Teknologiene IoT, 5G og AI er med på å forsterke hverandre, og kalles derfor for den perfekte stormen."

vel-vel, setnignen er ihv. tydelig på at den perfekte stormen er villet - slik jeg skriver på de andre trådene og argumenterer for at alle disse såkalte perfekte stormene er alt annet enn tilfeldigheter - men manipuleringer og designet av uformell makt ( de største pengene) og uformell makt (yrkespolitikere)

Hugoil
10.08.2023 kl 15:17 2202

Det er bra Finansavisen leser seg opp på trådene om politisk risiko. Men nå lager de en bable-artikkel med Erna, som babler med splittet tunge:
https://www.finansavisen.no/samfunn/2023/08/10/8027977/erna-solberg-om-politisk-risiko-og-jonas-gahr-stores-skattesjokk-vil-ta-tid-a-rette-opp-skaden

Herrejemeni, la aldri den dama komme til makten igjen!
Det blir litt som dette: https://www.armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2023/08/Biden-Sacdal-Satire.mp4?_=1
Enten det er Erna elelr Jonas, vi mister betydelig suverenitet - for pengers skyld. Og de som raker mest av pengene kan du lese om på siste innlegget på REPO-tråden.

De som kan være vanskeligst å infiltrere i Norge er neppe AP eller H, men kanskje SP og KrF. De står for de mest langsitkige verdiene, enten det er materielle eller åndelige. Det er folk, som hvis prøvet, vil komme til å tenke fresh. Mens AP og H vil tenke som før - pampete ministerielt. Husk på det nå i valgkampen.
Redigert 10.08.2023 kl 15:24 Du må logge inn for å svare
Hugoil
14.08.2023 kl 16:56 2141

<< olje er ut - heilt greit grønske reset - fylle opp freyr-topplederes lommebøker - ta seg til rette er det nye motto - WEF never let a crisis go to waste - olje er inn >>

AP=ca.H=ca.1

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/ekstremt-d%C3%A5rlige-vurderinger-gir-valgkatastrofe-for-st%C3%B8re/ar-AA1ff7TN?ocid=msedgntp&cvid=546378fba02241598baea6606f97fe1b&ei=10
--


Ellers om sensurering (som også foregår stort i norske medier og aksjeforumer):

Politisk risiko akkurat nå som renner ut som flere bekker som blir til en stor Å:

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/censorship-world-news/interesting-times-2/

Leste denne blogposten akkurat nå og talte selv opp i min norske gmail-postkasse at jeg bare har mottatt 7 av Armstrongs 14 utsendte/mailede blogginnlegg tilbake til og med 10. august..
Hvilke av disse 14 siste blogginnleggene tror du statens påtvungede gmail-filter på meg/oss har filtrert ut - og som de mener vi ikke har godt av å lese? Taper du penger på det? Kanskje det er først da du begynner å mene, gjøre noe?
https://www.armstrongeconomics.com/blog/page/2/

Det må være katteknipe å være FA-admin nå. De har trodd de har lagt i VMG (for pengers skyld), men det har de ikke. Dessverre ikke våre politikere heller.
Det er folket som skal bestemme. Vårt folk.
Redigert 14.08.2023 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
Hugoil
14.08.2023 kl 19:08 2097

Tillit eller pisspreik? Et eksempel:

https://www.nrk.no/nordland/bodo-arbeiderparti-far-sprakslakt-for-valgkampplakater-1.16513292

Tillitsreformen er "same shit new wrapping" for effektivisering - i offentlig sektor.

Det finnes en Åpenhetslov også, men den er staten unntatt.
Redigert 14.08.2023 kl 19:10 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.08.2023 kl 22:01 1970

Så dere det opplyste store panelet med TILLIT på langt i bakgrunnen på Dagsrevyen 21 i kveld under intervjuet med ordførerkandidat Anne Lindboe i Oslo? Just sayin, TILLIT altså - over de siste 3 års med forumtråder, forumadmin-slettede og de som fortsatt lever. ...
https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen-21/202308/NNFA21082223/avspiller
Redigert 22.08.2023 kl 22:01 Du må logge inn for å svare
Hugoil
03.09.2023 kl 16:57 1864

Pandora Papers avslører offshoreformuen til den ukrainske presidenten og hans indre krets
Men nå slår Zelensky til mot sin egen støttespiller. Kyiv Post skriver:

Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) har varslet forretningsmannen Ihor Kolomoisky om mistanke i henhold til to artikler i Ukrainas straffelov.

«I henhold til materialet fra Ukrainas sikkerhetstjeneste og Bureau of Economic Security ble en melding om mistanke om involvering i forbrytelser levert til de facto eieren av en stor finans- og industrikonsern, Ihor Kolomoisky,» sa SBUs Telegramkanal på lørdag.

Kolomoisky ble varslet om mistanke i henhold til to artikler i straffeloven: artikkel 190 (svindel) og artikkel 209 (legalisering (vaskeri) av eiendom oppnådd med kriminelle midler).

Sikkerhetstjenesten har slått fast at forretningsmannen i 2013-2020 hvitvasket over 500 millioner hryvna ved å overføre dem til utlandet gjennom bankinfrastrukturen som kontrolleres av ham.
--


"Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet ...

voxpublica.no
https://voxpublica.no › 2011/07 › v...
Jul 24, 2011 — “Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet.” Tale ved Statsminister Jens Stoltenberg i Oslo Domkirke 24. juli ...

Har vi fått "mer åpenhet og mer demokrati"?

aftenposten.no
https://www.aftenposten.no › norge
— Svaret på vold er enda mer demokrati, enda mer åpenhet, men aldri naivitet. Det skylder vi ofrene, sa statsminister Jens Stoltenberg etter terrorhandlingene ...

Mer åpenhet – mer demokrati

dagsavisen.no
https://www.dagsavisen.no › kultur
Aug 30, 2011 — Det er gjennom disse mediene folk orienterer seg om samtiden og tar standpunkt. Vi kan glemme ambisjonen om mer åpenhet og mer demokrati, dersom ...

--

Russland vil holde valg i okkuperte områder i Ukraina

abcnyheter.no
https://www.abcnyheter.no › politikk
Jun 15, 2023 — Russiske myndigheter vil holde valg i september i ukrainske områder som Russland har okkupert og annektert. NTB. 15. juni 2023 12:28 ...


Presidentvalget i Ukraina 2019 første valgomgang, ble holdt 31. mars 2019. Ingen av kandidatene oppnådde 50 % av stemmene eller mer, og det ble derfor holdt et nytt valg 21. april 2019 mellom Vladimir Zelenskij og sittende president Petro Porosjenko. Vladimir Zelenskij vant valget med ca. 73,22 % av stemmene.

Første valgomgang
Mal:InfoboxFrame Vladimir Zelenskij vant første valgomgang, med 30,24 % foran Petro Porosjenko (15,95 %), Julija Tymosjenko (13,4 %) og Jurij Bojko (11,67 %).[3][4] Jurij Bojko, som var regnet som en Russland-vennlig kandidat, ble nummer 4, med ca. 12,7 % av stemmene.[5] De to kandidatene som fikk flest stemmer gikk videre til andre valgomgang.[6][7]


De to russisk-vennlige kandidatene fikk tilsammen 28%. Kan vi forsiktig anslå at halvparten av disse har blitt harassed kraftig av Zelensky fom. 2020?


PFU: NRK brøt god presseskikk i Ukraina-reportasje

nrk.no
https://www.nrk.no › norge › pfu_-...
Apr 27, 2022 — Pressens Faglige Utvalg (PFU) fastslår at NRK brøt god presseskikk i et innslag i Dagsrevyen i desember 2021 om den daværende krigssituasjonen i ...

PFU: NRK brøt god presseskikk i Ukraina-reportasje

nettavisen.no
https://www.nettavisen.no › nyheter
Apr 26, 2022 — PFU mener NRK ikke var kritisk nok i en reportasje hvor en russisk-støttet separatistleder beskyldte Ukraina for å støtte grupper som planla ...

Krigen i Ukraina – Siste nytt

nrk.no
https://www.nrk.no › nyheter › krig...
1 day ago — Russland invaderte Krim og deler av fylkene Luhansk og Donetsk i Øst-Ukraina i 2014. 24. februar 2022 gikk Russland til fullskala invasjon, ...

NRK felt i PFU for Dagsrevyen-innslag fra Ukraina

m24.no
https://m24.no › nrk-felt-i-pfu-for-...
Apr 26, 2022 — NRK er felt i PFU etter innslag på julaften om krigssituasjonen i det østlige Ukraina.

NRK om PFU-fellelsen: – Vi skulle gjort en bedre jobb

m24.no
https://m24.no › nrk-om-pfu-fellels...
Apr 26, 2022 — NRKs innslag fra Ukraina på julaften ble felt i PFU. – Dette er en feil vi har tatt lærdom av, medgir NRKs utenriksredaktør.

Ukrainas ambassadør klager inn NRK til PFU

journalisten.no
https://www.journalisten.no › ukrai...
Feb 24, 2022 — I klagen til PFU skriver han at ukrainsk-støttede militser, slik NRK omtaler, ikke eksisterer i Ukraina. Han skriver videre at NRK reproduserer ...

NRK felt i PFU for Ukraina-reportasje: - Spesiell journalistikk

kampanje.com
https://kampanje.com › 2022/04 › n...
Apr 26, 2022 — NRK var blitt klaget inn til PFU av Ukrainas ambassadør i Norge. Innslaget i Dagsrevyen var basert på materiale fra den russiske ...

PFU: NRK braut god presseskikk i Ukraina-reportasje

mre.no
https://mre.no › Type › NTB
PFU meiner NRK ikkje var kritisk nok i ein reportasje der ein russisk-støtta separatistleiar skulda Ukraina for å støtte grupper som planla kjemisk ...
Redigert 03.09.2023 kl 17:01 Du må logge inn for å svare
Hugoil
05.09.2023 kl 21:39 1771

AS SEEN ON TV ....eller fake fires?:

https://youtu.be/Bs3o3z0G8tw

TV, aviser/media =reklame?
--

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/populism-v-democracy/

Her ser dere et eksempel på hvordan establishment steller det i stand for at populisme kan vokse fram:
https://www.nrk.no/vestland/politiet-sier-de-ikke-hadde-nok-folk-pa-jobb-for-opptoyene-i-bergen-lordag-1.16541480
(ikke rat Politiet får et stadig større og større etterslep - som media ikke får lov til å skrive om; men som EGENTLIG burde vært den store VALGKAMPSAKEN både ved forrige stortingsvalg og kommunevalget nå - samt det DEGENERERTE POLITISKE STYRET)

Staten/yrkespolitikere/byråkrater "tjener" på det - siden det gjør din(!) etterspørsel etter dem sterkere. Slik ekspanderer stater innad, i tillegg til at de ekspanderer utad med større enheter som EU og deretter New World Government. Noe ntjener på det både i klingende mynt og ved å holde seg flytende i posisjoner. Populisme blir en naturlig - om ikke mer enn bare såvidt nok elevert/kultivert. Derfor er det veldig synd å se at også høyresiden i politikk favner inn under ny-marxismen. Men grunnen til det er yrkespolitikere på høyresiden som ikke tør.
Hugoil
11.09.2023 kl 11:49 1673

Finansavisen fortsetter sin gradvise dreining bort fra politisk korrekthet (det er fortsatt - og trolig vedvarende - alt for politisk ukorrekt å dekke dette for NRK, altså Norsk Rikskringkasting - den statlige, so much for ytringsfriheten):
--

WSJ: – Panikken herjer i Demokratenes leir
Joe Biden leverer dårlige meningsmålinger, men så langt har ingen demokrat av betydning turt å utfordre Biden i primærvalg.
Publisert 11. sep. 2023 kl. 10.01
Lesetid: 1 minutt

KRISE: Omsider har Demokratene og vennene i mediene begynt å ta inn over seg de dårlige meningsmålingene Joe Biden leverer.
Samfunn
Anders Horntvedt
Journalist

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Panikken herjer i Demokratenes leir. Omsider tar partiet og vennene i mediene inn over seg de dårlige meningsmålingene Joe Biden leverer. Men så langt har ingen demokrat av betydning turt å utfordre Biden i primærvalg.

Financial Times

I USA er finanstilsynet SEC i hardt vær. Etter å ha innført nye regler for private equity, venture-kapital og hedgefond er etaten blitt saksøkt av seks ulike bransjeorganisasjoner. Uten konsensus i Kongressen er det dermed domstolene som må avgjøre om tiltakene er lovlige.

Die Welt

I Tyskland kan man fort få merkelappen nasjonalist dersom man kritiserer EU. Men for unionens fremtid er det viktigere med klok skepsis enn med patos. Det gjelder uansett om temaet er gjeldsbyrde, rettsstat, klima eller innvandring. Man kan for eksempel være for kjernekraft og likevel for EU.

Dagens Industri

Det pågår en slakt av kulturlivet, skal man tro svensk venstreside. Både Nationalmuseet, Naturhistoriska riksmuseet, Kungliga Operan og Dramaten sliter med lekkasjer fra tak og behov for oppussing, men ryktet om kulturens død er kraftig overdrevet.
--

Som dere ser; ingen motkandfidat hos demokratene - og nesten ingen motkandidat hos republikanerene. Alle frykter "de", "de" altså - den uformelle maktens og dens linkinger til den formelle/sumpen/byråkratiet/meninblack.

Fra en annen kilde:
"
TRUMP HAR ALDRI VÆRT OPTIMIST. DET ER EN ULEMPE FOR DE AMERIKANSKE FOLK. HAN ER PESSIMIST. MILDT SAGT.

I forgårs sa Trump at det ville gå til helvete.på NRK. Og det kan han ha rett i. Han er fremdeles populær blant republikanerne.

De trenger å rydde opp i disse skapningene de har laget. For det var som Eisenhower sa i 1960 at han frykter denne skyggeregjeringen

hadde fått for stor makt.
"

Sjekk ut det der om Eisenhower...
Redigert 11.09.2023 kl 12:40 Du må logge inn for å svare
Hugoil
12.09.2023 kl 23:37 1611

Altså, jeg stemte H tidlgiere (ikke alltid) - men ikke etter at Erna ville endre Grunnloven ifm. Korona-furoraen som hun trumfet igjennom på ulovlig vis ved å gå utenom Stortinget med gule lapper med Helsedir.direktøren og kalte det og annet for "skjønnhetsfeil". Da ble hun et udyr. Jeg så Jonas som et godt valg (selv om han var med på å sløse bort Stortingsvalget 2021) slik at vi ble kvitt Erna. Holdt Jonas for å kunne holde 1,5 år før han kunne komme til å bli dogmatisk farlig. Begge er nå relativt farlige for Norge.

Se lenger opp om AP=H=1 og om tillit eller pisspreik.

Vi får i dag:
NRK: "12. september 2023 kl. 13:06 E24: Sindre Finnes handlet aksjer, tross advarsler Mannen til Erna Solberg, Sindre Finnes, kjøpte aksjer 72 ganger i samme selskapet, tross advarsler fra Statsministerens kontor. Det skriver E24. Aksjene ble kjøpt mens Solberg var statsminister.
Ifølge nettstedet er antallet aksjekjøp langt høyere enn det Finnes tidligere har gitt uttrykk for. Det var i industriselskapet Nekkar Finnes kjøpte og solgte aksjer 72 ganger. Aktiviteten var mellom mai 2020 og september 2021.

Finnes tjente rundt 415.000 kroner på handlene, ifølge aksjonæroversikten. Totalt kjøpte og solgte han aksjer til en verdi av 2,66 millioner kroner i perioden."

Hører mannen til statsminsiteren på hennes søsters romling med magen?:
https://nekkar.com/staff/marit-solberg
https://e24.no/karriere-og-ledelse/i/2GVy84/marine-harvest-direktoer-slutter-etter-30-aar-i-selskapet
https://www.finansavisen.no/finans/2023/09/12/8035748/jeg-var-ikke-klar-over-omfanget
Jeg sier som forum-administratorene på TekInvestor; har man en posisjon så må man da kunne utnytte den, ihvertfall for eget syns fordel og muting av andres, for ikke å snakke om politikeres reiseregninger og hybelkostnader.


Redusert tillit til det offentlige har vi skrevet om i 3-4 år på REPO-tråden og korona-furoren var STARTSKUDDET for legitimering av Å-TA-SEG-TIL-RETTE på bekostning av andre. Vi ser det bare mer og mer tydelig både ovenfor, på KOG-tråden og nedenfor:
«Helt herlig å høre Jonas og Peggy analysere valgtapet. Begrunnelsen dreier seg i stor grad om krigen i Ukraina, dyrtid, strømkrise og inflasjon. Alt tilsynelatende ting de ikke kunne noe for, og ikke kunne gjøre noe med», skriver Jens Rugseth på sosiale medier.
https://www.finansavisen.no/finans/2023/09/12/8035791/sveits-flyktning-haner-jonas-og-peggy

Vi er nå på stadiumet for å ta de i øra.

(Great reseten deres måtte bare gå av hengslene, den er gjort for en dårlig sak i utgangspuntket - en tildekkingssak og for power grabbing der de står og ser på at tilliten svinner hen, keiseren klær bli mer og mer nakenhet:
https://www.finansavisen.no/old-categories-do-not-use/nyheter/2023/09/12/8035811/barnefattigdom-i-usa-doblet-seg-i-fjor )



Redigert 13.09.2023 kl 21:28 Du må logge inn for å svare
Hugoil
15.09.2023 kl 10:46 1514

Som dere ser, leser og har lest: nå over 3 år - DEGENERERT POLITIKK og REDUSERT TILLIT TIL DET OFFENTLIGE i favør av det private/aksjer (til og med skjørtejegerene til Huviskefelt og Rust_erna ser dette (trolig ubevisst), elelr sikler etter det):

"– Det må være noe galt med oppdragelsen til folk, når de vedtar verdens strengeste regler for finansbransjen, men ikke kan holde styr på eget hus og regelverk, utbroderer Sissener."
https://www.finansavisen.no/finans/2023/09/15/8036466/jan-petter-sissener-tordner-etter-sindre-finnes-aksjekjop-erna-ma-ga

Sissener, og mange andre, kan godt begynne å kalle en spade for en spade. Det er værre enn han sier. Les trådene.



Vi må for våre høyeste guds skyld unngå å bli bipartisan i Norge. Det er naturlgie følger at AP og H råtner på rot - vi må få fram nye og bedre ikke-ministeriumelle politikere og statsministre som TJENER FOLKET/LANDETS saker MER ENN EUs/deres yrkespolitiske sen-karrierer.

Redigert 15.09.2023 kl 10:50 Du må logge inn for å svare
Hugoil
18.09.2023 kl 17:28 1437

En helt unødvendig Quisling-uttalelse (også samtidig utført av Angela Merkel):
--
«de strengeste tiltakene i Norge i fredstid» ("seit ww2"),
https://www.nrk.no/norge/sindre-finnes-dumpet-aksjer-mens-kona-stengte-landet-1.16561512
Redigert 18.09.2023 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Hugoil
27.09.2023 kl 20:36 1307

https://www.nettavisen.no/livsstil/russell-brand-raser-mot-jens-stoltenberg-ignorerer-sannheten/s/5-95-1353684
Vår norske militære talsmann sier i artikkelen:
"
Karlsen understreker at krigen mellom Russland og Ukraina startet allerede i 2014 og at krigen er i sin helhet organisert og initiert fra russisk side.

– Vi må jo minne om at de invaderte Ukraina i 2014 og okkuperte Krym og Donbas-området i øst. Den krigen startet egentlig ikke i februar i fjor, men i 2014. Den ble trappet opp 24. februar 2022, sier han.
"
(En retorisk svakhet ved formuleringens "Den" i nest siste setning, kan indikere et ønske basert på sviktende resonnement.
Vi legger også merke til at det skrives Krym og ikke Krim, sistnevnte ville vært en anerkjennelse. Språk er viktig. Man prpøver seg. F.eks. med "95% effektiv", good to go)

Vi bemerker oss "i sin helhet". Det var godt å lese, da kan vi se bort fra den voldsomme utvidingen av NATO østover - i strid med Beograd-avtalen.
La oss også se bort fra at 90% av Krim-befolkningen var russisk, samt at den ble avlevert Ukraina for administrasjon på 50-tallet.


Crimea was downgraded to an oblast in 1945. The USSR transferred the oblast to the Ukrainian Soviet Socialist Republic on the 300th anniversary of the Pereyaslav Treaty in 1954.

After Ukrainian independence in 1991, the central government and the Republic of Crimea clashed, with the region being granted more autonomy. The Soviet fleet in Crimea was also in contention, but a 1997 treaty allowed Russia to continue basing its fleet in Sevastopol. In 2014, the peninsula was occupied by Russian forces and annexed by Russia, but most countries recognize Crimea as Ukrainian territory.
wiki


Man skal være klar over at det alltid(?) er 2 sider av en sak - bortsett fra i Den ovenfor - som i sin helhet har bare en side.
Innad i Ukraina er det en sterk 2-sidighet mellom ukrainere og russere - som i hovedsak styres av hendelser i ww2:
https://imgur.com/1dBB2Rb
Redigert 27.09.2023 kl 21:11 Du må logge inn for å svare
Hugoil
28.09.2023 kl 13:59 1258

"i sin helhet" ovenfor står selvsagt ikke til troende.
Det gjør selvsagt ikke siste setningen "Rederiet avviser også overfor avisen at det skal være noen bindinger." i denne artikkelen heller:
--
Globalt internett-ikon
Nettavisen
https://www.nettavisen.no/okonomi/erna-solberg-laget-skrytevideo-fikk-300-000-kroner-til-valgkamp/s/5-95-1357243Erna Solberg laget skrytevideo - fikk 300.000 kroner til valgkamp
Nettet23 timer siden · Erna Solberg spilte inn skrytevideo for rederiet Wallenius Wilhelmsen der Sindre Finnes eide aksjer. Like etterpå får Høyre flere hundre tusen kroner fra rederiets …


svenske tilstander


amerikanske tilstander


Vi - folket - bør selv lage de norske tilstandene!

(Så henviser padle-rådgiveren til Rust-Erna - Cato Husabø - til LO som donerer til AP. En uting godtgjør ikke en annen uting.
Det bør selvsagt komme en LOV som forbyr disse kryss-korr-subsidierte linkingene som DEGENERERER POLITIKKEN og REDUSERER folks TILLIT TIL DET OFFENTLIGE.
LO har eierandeler i sosialistiske aviser OG DISSE VIL IKEK ENGANG TRYKKE DET DE FØR TRYKTE - nemlig kritikk mot ØVRIGHETEN - fordi de selv har blitt endel av den.
Dette er EKSEMPEL3 på hvordan establishemnet gjør at populisme vokser fram (se trådene).
Redigert 28.09.2023 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
Hugoil
11.01.2024 kl 14:29 977

Er kursoppgangen i KOG og EQNR (for de få og utenlandske store DAVOS-investorer) verdt de residuale sosiale problemstillingene i Norge
med knivstikkinger, drap, pressede boligmarkeder, fremmedgjøring i egne småbyer med ghettofisering i trekkfulle kalde sentrumbygg, det typiske norske er atypisk norsk - se bla. reklamefilmene og "chutney-innpakningen" på brunosten. Eller skal vi bare feie dette innunder tynnfoliehatten og la det gå 10 år til uten at noen vil være i stand til å samenligne med for 10 og 20 år siden - siden det er såå politisk ukorrekt? Men kanskje vinden har snudd da - og formell og uformell makt har gått tom for virkemidler som koronafurora og krig slik at samfunnene ikke lenger rockes til stadig å være i bevegelse, apati eller afasi.

...vi får håpe at vi - som USA - har fått såpass mange nye landsmenn at det kan vippe formell makt til fortsatt å være i favør, på bekostning av folket (her kunne man kanskje tilføye ...for 10 elelr 20 år siden, altså det som var folket da - og deres naturlige rasjonalitet om at den største to-sidigheten de da praktisk måtte forholde seg til var ....hann- og hunnkjønn. Kjenn litt på den.)



https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/us-kids-forced-out-of-school-for-illegal-migrants/
Parents are completely outraged. Remove the tax on public schools if our buildings are being used to bribe future voters. The state of New York has prioritized ILLEGAL migrants over their own citizens. States are becoming increasingly desperate. They’d rather deport your child from the classroom than ask an illegal to go through the proper procedures to live in America.


frekkhetens nådegaver,
på bekostning av tillit
Redigert 11.01.2024 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
Hugoil
25.01.2024 kl 13:08 765


Svenske tilstander?

Some may recall how the mainstream media declared that it was a conspiracy that terrorists were infiltrating America. They went as far as to say that being on the watchlist did not mean that someone was dangerous or involved in terrorism. As CNN reported in March 2021:

“Facts First: There’s no evidence of a sudden rush of individuals on the terror watch list showing up at the southern border. The information that is available is vague and leaves many questions unanswered. That said, it’s entirely false to imply a small number of individuals on the terror watch list coming to the southern border is a new phenomenon. Furthermore, it’s worth noting that being on the FBI’s terror watch list does not mean someone is a terrorist or has proven ties to terrorists.”

>Se linken fra grensepassering fra Mexico til USAten av nye velgere og styrket etterspørsel av offentlig sektor/hekling:
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/terrorists-mock-america-while-crossing-the-border/

A video has been circulating of a migrant walking across the border, taunting reporters with vague threats of terrorism. “If you are smart enough you would know who I am. But you are really not smart enough to know who I am,” the man stated, later saying, “But soon you’re going to know who I am. Very easy. Believe me, I am much bigger than that … You will see.” The man was not detained.


Worse, Border Patrol and Air and Marine Operations seized 27,293 pounds of fentanyl at the US-Mexico border. They estimate that this is enough fentanyl to kill off over 6 billion people. Fentanyl overdoses have quadrupled in the US in the past five years.


pol politikk


Hugoil
30.01.2024 kl 19:37 677

"Skjønnhetsfeil", eller begynner det å ligne en hagespade nå?:
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/erna-visste-trolig-om-sindres-tittel-juks-og-hun-b%C3%B8r-g%C3%A5-av/ar-BB1hrEUr
"
Trygt helt inn i ryggraden
Beskyttede titler har vi for at vanlige folk skal være trygge helt inn i ryggraden når de oppsøker advokater, leger, psykiatere, tannleger, statsautoriserte revisorer, professorer, sjøkapteiner og siviløkonomer.
Å legge sitt liv i hendene på en falsk gynekolog eller hjernekirurg er det få som ønsker."
> Det er nesten så mine tanker går til DNB-tråden.