"FANTASTISK": Regjeringen skrur opp utbytteskatten


Jaja, hele verden er på vippen av resesjon og hva gjør man da ? Jo man øker diverse skatter videre.


"Kilde: Regjeringen skrur opp utbytteskatten"

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=61838

"Aftenposten får bekreftet at regjeringen skrur opp både utbytteskatten, skatten på formue og inntektsskatten for dem som tjener over 750.000 kroner.
Det skjer i budsjettforslaget som legges frem torsdag. Det opplyser en kilde med inngående innsikt i budsjettarbeidet til Aftenposten.
Aftenposten vet ikke hvor mye de aktuelle skattene skrus opp.Støre-regjeringen skrudde i fjor opp skatten på utbytte med om lag 3,2 milliarder kroner og formuesskatten med 4 milliarder. Det skjedde i tilleggsnummeret til Solberg-regjeringens siste statsbudsjett.I budsjettforslaget finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) legger frem torsdag, skrus altså disse skattene ytterligere opp. De kommer på toppen av den mye omtalte skattepakken på laks og kraft, som utgjør 33 milliarder kroner i inntekter for staten. Aps finanspolitiske talsperson Eigil Knutsen har tidligere sagt til Aftenposten at det generelle skattenivået skal økes. I samme intervju presiserte han at skatt på utbytte ikke er omfattet av Aps skatteløfte fra valgkampen.
Redigert 05.10.2022 kl 14:21 Du må logge inn for å svare

Jeg tror folk blir lurt av begrepet vanlige folk. Slik politikerne fremstiller det gjenspeiler ikke slik det faktisk er. Ap er ikke de verste, men det blir varte værre og værre utover på siden der, men det finnes groms på høyresiden å ikke misforstå meg. Ser man på store deler av velgermassen i landet her så hadde mann gjort et brakvalg ved å fjerne avgiftene på alkohol å tobakk så hadde nok folk akseptert hva som helst i bytte.
Matros
06.10.2022 kl 17:52 1740

Staten gir ....og staten tar........ derfor må statene være en ........gitar
Fendi80
06.10.2022 kl 18:30 1674

Styggeste regjeringa vi har hatt noen gang!!
Tenk å rævkjøre det norske folk så sinnssykt hardt!
Så mange som sliter fra før, også gjør dem det her.
Helt utrolig at det går ann å bry seg så lite om sine egne folk.
Fastpris på 30 øre i strøm til Tyskland klarer dem uten å nikke, men til oss nordmenn? Neida.
Alt blir bare dyrere, helt håpløst.
Enkelt å bruke andre sine penger når dem tjener gull og har gratis bil på jobben.
Håper det blir skikkelig opptøyer og sperrering rundt hele Oslo!!
Bare å stemme FRP ved neste skifte i hvert fall!

De som sliter fra før får skattelette tross alt. Hvis man sliter med en lønn på over 700 000 så bør de kanskje legge om livsstilen sin. At mat, drivstoff og strøm stiger deler vi med hele Europa. Faktisk verre mange steder det.

Frp stemmer jeg ikke. Selv med en revolver mot tinningen. 😊
Odi.1
06.10.2022 kl 18:47 1622

Fredi : " Bare å stemme FRP ved neste skifte i hvert fall! "
Da må dem signalisere tidlig nå at dem ikke sitter å nikker etter Solberg og H sin pipe på nærmest alt dem foretok seg, og fikk noe slumper i bytte som nærmest er latterlige .
FRP må begynne å få denne galskapen med pøsing av Milliarder inn til ekstrem dyr mat for innbyggerne , fri import av matvarer for dem som til en hver tid ønsker det.
Behovsprøv støtten til landbruket gjennom NAV systemet der dette hører hjemme.
Så må strøm sikres for bedrifter og boliger. Pri 1!

Kabler med ren energi til havs for å produsere nærmest gratis gass til Tyskere må stoppes.

Skratte Sjefen Vedum må få noe å tenke på. Først må det gå hardt ut over Ordførere rundt i landet med Sp status og Ap status. Velgerne må gi svar på hva som nå kommer til å ruinere landet med grov Sosialisme som verken tjener fattig eller rik. Kun Bønder og noen griske Ap personligheter som har ordnet seg inn i offentlige budsjetter rundt i hele landet.
hill
06.10.2022 kl 19:03 1599

Denne skjerpelsen gjør det enda mer resikabelt, for de av oss, som har valgt å spare spare i aksjer,
enn tilfellet er idag, i et svært så usikkert marked.
Oppjusteringsfaktoren (1,72) gjelder ikke kun for utbytte, men også for all fortjeneste ved salg av aksjer.

Så nå er det også vanlige folk sin tur til å bli flodd, om en har valgt sparing i aksjer, isteden for i banken.
Ikke rart at AP/SP faller dramatisk på meningsmålingene. "Vanlige folk" er ikke dumme!

https://www.skatteetaten.no/satser/faktor-for-oppjustering-av-gevinsttap-eller-utbytte-pa-aksjer/
Redigert 06.10.2022 kl 23:43 Du må logge inn for å svare
Short1
06.10.2022 kl 19:09 1595

De har jo stemt på dem, utrolig nok.
Odi.1
06.10.2022 kl 19:12 1600

Ja , dem sa jo at " Nå er det vanlige folk sin tur " , folk må ha misforstått.
Matros
06.10.2022 kl 19:38 1570

Nordmenn krever at staten skal rydde opp i absolutt alt. Alle partier overbyr hverandre i konkurransen om å hjelpe familier for ethvert problem, og det er samtlige norske partier i fellesskap med det norske folk som gjør at statsbudsjettet for fastlandsøkonomien snart utgjør 2/3 bnp for fastlandsøkonomien, suverent høyest i den vestlige verden. Kanskje nord - Korea ligger høyere.

Hovedtanken bak handlingsregelen var å styrke landet infrastruktur og samtidig kunne ha et lavere skattetrykk enn andre land. Slik har det ikke gått, og i stedet er mye av pengene gått til de som skriker høyest. Nå vokser ikke oljefondet like raskt, og skattetrykket må opp.

Når nordmenn skriker på staten hver gang bensinprisene stiger, renten stiger, strømprisene stiger eller andre får høyere lønn, da blir det slik vi har det i Norge i dag.

Ja vi er alle glad for at vi har en velferdsstat. Det har tjent oss vell. Men det betyr likevel ikke at man skal hive over bord ideen om at samfunnet ressurser har større verdi hos enkeltindivider fordi det gir større valgfrihet. Hvor er tankene om at familien er den viktigste byggeklossen i samfunnsstrukturen. Hvor er interessen for verdiskaping og næringsliv. Nordmenn bryr seg ikke om dette mer. De fleste jobber jo i offentlig sektor, og flere skal det bli.

Høyre siden har vært mye verre enn venstresiden, og er en viktig årsak til at skattene øker nå. Under de borgerlige vokste oljefondet formidabelt. Nesten ingen ting av de enorme ekstrainntektene gikk til skattelettelser. Med litt prioritering kunne formuesskatten lett vært fjernet. I stedet vokste utgiftene på statsbudsjettet over alt, og de etterlater seg en større offentlig sektor enn noen gang. Derfor stiger skatte trykket nå som oljefondet ikke lengre vokser.

De skattelettelsene som kom under de borgerlige, kom når Siv jensen var finansminister. Med sylvi som leder av Fr.p, så er partiet knapt til å kjenne igjen. Det har blitt et utgiftparti for statsbudsjettet…..av dimensjoner. STATEN SKAL RYDDE OPP I ALT, og Sylvi gir alltid mest. Hvor ble det av liberalismen.

Vi får som fortjent, så slutt å sutre.


tournelon
06.10.2022 kl 19:59 1531

Utfordringen er at man er i ferd med å rævkjøre Norge AS så langt ned i grøfta man kommer. Uten oljeinntekter har Norge et netto underskudd på omlag 300 mrd kroner i året! Det er faktisk verst blant alle land i Europa. Vi ligger altså bak land som Romania! Heia Norge! Om man sammenligner Norge med Sverige, Danmark, osv, så ser man at de har langt større fokus på næring enn det Norge har. De har jo skjønt at man må se fremover.

Slik man holder på i dette landet, så vil man om ikke mange år måtte punge ut 12-13 kroner for en euro/dollar. Kanskje enda høyere! Er vi rike i Norge? Alt er relativt...

Man kan påstå at vi har et godt velferdssamfunn, men det har også gjort at det finnes NULL insentiver for å jobbe hvis man ikke trenger det. Det faktum at ingen partier på Stortinget er villig til å diskutere kutt i sykelønnsordningen viser jo bare hvir langt galskapen har gått. Er det virkelig for mye forlangt at man kun skal ha f.eks 80% lønn første dagen man er syk? Det MÅ jo svi litt hvis folk skal gidde å i det hele tatt vurdere om de skal dra på jobb eller ikke. Litt vondt i hodet fordi det ble litt for mye rødvin kvelden i forkanten? Jaja, da får man ty til en egenmelding... 100% lønn er fint det.

Dette systemet misbrukes av en stor del av befolkningen. Og selvfølgelig er det mange redelige, men problemet er der fremdeles. Og det påvirker hele arbeidskulturen i dette landet.

Konklusjonen er at man må tenke på seg selv, og sørge for at man blir økonomisk uavhengig. De evneveike politikerne våre kommer aldri til å få jobben gjort.
Redigert 06.10.2022 kl 20:13 Du må logge inn for å svare
nhydro
06.10.2022 kl 20:32 1474

Utrolig at man skal betale nesten dobbelt så mye skatt på utbytte som på bankrenter
tournelon
06.10.2022 kl 21:41 1377

Handelsunderskuddet for Fastlands-Norge i 2020 ble på minus 312 mrd. Det er en forverring på 12,5 prosent fra i fjor og for første gang er det over 300 milliarder kroner. I 2013 var underskuddet 153 milliarder. Samme år var også varehandelsbalansen totalt 389 milliarder i pluss.

Noen som tør gjette hva underskuddet er i 2025 for fastlandet? Jeg tipper rundt 500 mrd...

Vi har en Regjering som er av den oppfatning at aksjer er noe de rike eier.

De fører en politikk som gjør det mer attraktivt å investere i bolig og derigjennom drive opp boligprisene fremfor å investere risikokapital i bedrifter.

https://e24.no/boers-og-finans/i/q1Wr1w/mener-regjeringens-oekte-utbytteskatt-rammer-smaasparere-vanskelig-aa-forstaa

Mottoet er at "de rike kan bidra noe mer". Det kommer trolig til å gjentas fra sosialistene til evig tid uavhengig av hvor høy skattesatsen blir.


Men for å holde oss til sannheten har forskjellene mellom fattige og rike økt i mange år.
tournelon
06.10.2022 kl 21:51 1371

Tja... vi lever i et land der begynnerlønn for en person med 5 års utdannelse knapt nok er høyere enn det enn bussjåfør tjener. Norge er blant landene i verden med minst forskjeller. Hvis målet er at forskjellene skal viskes ut helt, så kollapser samfunnet. Norge er på god vei.
Matros
06.10.2022 kl 21:54 1374

Det er naturlig at Norge over tid får et underskudd på handelsbalansen som motvirkes av inntektene vi får fra Oljefondet, slik at driftbalansen går i null. Hvis ikke vil vi jo sende penger ut til utlandet i evig tid, og hva skal det være godt for.

Er du sikker på at denne personen med fem års utdannelse er viktigere for holde samfunnet i gang enn bussjåføren?
tournelon
06.10.2022 kl 21:59 1363

Har de? Ser man på gini koeffisienten eller p90/p10 (som ssb bruker) siste 15 år, så tilsier den at forskjellene har blitt mindre? Men det har blitt flere milliardærer, så det er klart at de rike må tas...
solid1
06.10.2022 kl 22:03 1359


Er (frivillig) røyker, og synes forslaget om at man kan ta med seg kun 125 gram tobakk til Norge rett og slett er morsomt.
Håper alle/mange tar seg tid til å fortolle de resterende 125 gram av er pakke. 😊
Antar at Tollvesenet da må øke bemanningen rimelig mye, men det er jo godt for vår sysselsetting.
Neste budsjettforslag blir nok 4 glass med vin. 🥂🥂

For å holde oss til sannheten, så er det som andre skriver her, få land i verden som har mindre forskjeller enn Norge.


Mulig den ikke er viktigere for samfunnet, men vi får da tro at den oppgaven vedkommende skal utføre i samfunnet krever 5 års utdannelse og ikke kun et sertifikat for å kjøre buss. Bussjåføren kan starte med inntektsgivede arbeid når han er 18 år. Vedkommende med 5 års utdannelse starter normelt ikke før han er 24 år, og da med et saftig studielån til Statens Lånekasse for utdanning.

Det sier seg selv at dersom samfunnert skal få unge til å ta en fem års utdannelse, som skal sette seg i studiegjeld med flere hundre tusen og med kortere tid i arbeidslivet frem til pensjonsalderen, bør få en høyere lønn enn bussjåføren dersom han ikke skal tape på å ha tatt en utdannelse.

Det burde ikke være vanskelig å skjønne.

Hva har det med saken å gjøre? Må vi gjøre som alle andre og stadig øke forskjellene? Forskning har vist at land med ikke for store forskjeller er det mest bærekraftige for et land. Se på Storbritannia som er i ferd med å rotne på rot. USA har allerede gjort det. Vi ser konsekvenser ved at høyreradikale krefter vinner frem som en protest mot de som har hatt makten.

Små forskjeller har det tidligere vært i Norge og oljeinntektene har kommet hele folket til gode. Hadde den blitt funnet i dag hadde den neppe blitt det.
Redigert 06.10.2022 kl 22:10 Du må logge inn for å svare

Starte på høyere lønn enn en bussjåfør med 30 års fartstid? Han har ansvaret for 30 menneskeliv der han kjører.
markie
06.10.2022 kl 22:18 1399

Tydeligvis mye ukunnskap ute å går blant alle påståelige forståsegpåere!!
Kan virke som bissførere ikke kan starte med inntekts bringe de arbeide før vedkommende med 5 års utdanning

Dersom man ønsker å kjøre buss i yrkesmessig sammenheng, må man i tillegg til førerkort klasse D også ha yrkessjåførutdanning. Det er verdt å merke seg at alle som tar sjåføroppdrag mot betaling regnes som yrkessjåfører.

Minstealderen for å få tildelt førerkort klasse D er 24 år, og man må i tillegg allerede ha førerkort klasse B. For å få lov til å ta førerkort klasse D må man kunne fremvise en helseattest som bekrefter at man er fysisk i stand til å føre buss. Dersom man ønsker å jobbe som bussjåfør, må man kunne fremvise en kjøreseddel. Dette er en kombinasjon av helseattest og vandelsattest som utstedes av politiet.
Redigert 06.10.2022 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
tournelon
06.10.2022 kl 22:20 1419

Hva har det med saken å gjøre? Dersom samfunnet skal utvikle seg, så må man ha insentiver på plass for at folk skal investere i landets fremtid (for eksempel gjennom utdannelse). Det vil skje i mye mindre grad dersom forskjellen i lønn er minimal.
Karybdis
06.10.2022 kl 22:23 1405

Interessante diskusjoner.
Etter min mening så styrer vi ikke etter normale økonomiske prinsipper i sammenliknbare land. Trenger vi mer penger så bare henter vi inn ekstrapenger fra oljefondet. Ingen bryr seg med om noen milliardærer flytter, ingen om rammevilkårene for bedrifter forringes, ingen om aksjonærverdier forsvinner, ingen om grunderbedrifter ikke starter opp eller raskest mulig selges ut, ingen om utenlandsk eierskap overtar, ingen om offentlig sektor eser ut, ingen om stønadsordninger florerer, ingen om målet er å bli kvitt privat kapital. Det er klart at i denne suppa der alle forventer at enten vil bedrifter og også privatpersoner med noe formue bare kunne flås som den nye viktigste nye næringsvei så er det klart at man ikke ser særlig langt frem; tror ikke der blir mye igjen heller til pensjon, ungdom, grønt skifte og fremtidsrettede næringer. I tillegg skal man øke skattene på El fra vann og vind; nye prosjekter blir ulønnsomme, nesten smått utrolig i dagens situasjon. Og sånn går nu dagan; det kan komme en blåmandag her fortere enn man liker.

Spørsmålet er om du får folk til å ta lange utdannelser, jobbe døgnet rundt, starte bedrifter og satse risikokapital dersom alle uansett skal belønnes "likt".


Hvem sier de skal belønnes likt? Det har ikke jeg hørt noen si.
Redigert 06.10.2022 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
Fendi80
06.10.2022 kl 22:29 1409

Ikke gidd å kom med det pisset om at de som tjener under 700.000kr får skattelette, for det er bare piss !
De som tjener mindre enn 700.000 eller 750.000kr, får 1000kr - 2000kr i skattelette i ÅRET!
Det tilsvarer 2,7kr til 5,4kr om dagen.
Mener du oppriktig at det hjelper en vanlig mann i gata? Holder ikke til en brøkdel av hva man bruker i strøm på én dag en gang.

Økende forskjeller mellom fattige og rike har ingen ting med skattesystemet å gjøre og kan heller ikke reduseres med skattesystemet. Resultatet av det venstresiden prøver på, er å inndra noen milliarder fra noen rike for at noen som ikke er rike skal få 4.000 kroner mer å rutte med per år. Altså et beløp som tilsvarer et lite kjøleskap eller et par restaurantbesøk. Men denne omfordelingen vil ha en kostnad og denne kan godt bli 10.000 færre arbeidsplasser. Skulle man virkelig redusert forskjellene med skattesystemet, så måtte man inndratt så astronomisk store beløp fra alle rike at næringslivet hadde blitt fullstendig rasert. Da snakker vi om overgang til et kommunistisk system. Så alt tøvet om å bruke skattesystemet til å utjevne forskjeller i en kapitalistisk markedsøkonomi er bare symbol politikk. Effekten blir den samme som å slå lens i Mjøsa for å heve vannstanden.

Et veldig treffende innlegg. Rødt er vel oppe i 10% snart så den store drømmen til mange er 1kg hvetemel og litt havregryn til hver i måneden. Og det hadde vel vært nære sannheten uten oljefondet med rødt i regjering. Men da hadde vi hvertfall sluppet å være misunnelig på at noen får mer enn andre og staten kunne kontrollert absolutt alt. Å ta de som har noe ekstra sitter dypt i folkesjela her i landet.
True
07.10.2022 kl 01:18 1232

Det er jo det eneste de gjør, så tro meg når jeg sier at de er langt ifra ferdige. Er på 40% før du vet ordet av det, og om noen år til, så er vi vel nærmere 50%...

Får bare holde ut så lenge vi kan helt til vi har en blå regjering igjen, noe vi selvfølgelig vil få etter dette marerittet. Erna og co har en stor jobb foran seg for å reversere disse håpløse tiltakene.
True
07.10.2022 kl 01:24 1236

Ingen dum ide å tviholde på salg av aksjer under denne regjeringen nei, så støtter den. I likhet med at de rike som skal tas flykter fra landet, er dette også en fornuftig måte og vise motstand på, og ikke gi den inkompetente regjeringen vi har mer skatt enn de "fortjener". Og jeg skriver fortjener i gåsetegn fordi de fortjener ikke halvparten en gang av det de forlanger fra næringslivet.
True
07.10.2022 kl 01:40 1226

Tror du er på feil forum, for her er det nok ikke mye skam ute å går... ;D

Og nei, selvfølgelig ville det ikke blitt det samme med Høyre og Solberg ved roret. Høyre støtter et velgående næringsliv mens AP, SP, SV, MDG og RØDT vil gjøre alt i sin makt for å kneble det.

Kontrasten er såpass stor at vi burde alltid ha en blå regjering, da en rød regjering ikke har tilstrekkelig virkelighetsforståelse. Norge og verden ellers kan ikke fortsette å gå rundt dersom alt og alle skal skattes ned i senk. Det vil snart ikke være noe verdiskapning igjen.
True
07.10.2022 kl 01:47 1216

Der tror jeg du har helt rett, som nok en gang bare beviser hvor mye de faktisk vet... Blir det samme som å anta at alle blondiner er dumme. Forutinntatthet er en særdeles dårlig egenskap.
jaroas50
07.10.2022 kl 02:23 1213

… eller ca 1 Remapose pr dag som Sylvi sa det så treffende i går. Skattelette er noe som prinsipielt lyder godt i folks ører uansett hvor mye det er. Mannen i gata gir selvfølgelig fullstendig faen i om man går et par tusen i pluss eller minus i året avhengig om man tjener over/under 750k i året
Redigert 07.10.2022 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
omans
07.10.2022 kl 03:51 1184

Det fremstår litt som ran, d regjeringa legger opp til, en stygg inngripen i frie marked. Mye vil ha mer, enorme inntekter fra olje og gass, en enorm pengebinge, om noen vil bli bussjåfør de kan det, men en taxi sjåfør kan også spekulere med risikokapital og oppnå utbytte på det, eller kan også tape på en investering som ikke er uvanlig.
solga
07.10.2022 kl 08:48 1041

Begynner å bli sent å stemme for Frp. Landet er så rævkjørt at det ikke er mulig å snu, alle momentene jeg mener er gjort feil skal jeg ikke ta opp da blir jeg utelatt fra forumet. Jeg er hater, høyreekstremist, støtter diktstorer og jeg vet ikke hva, kun fordi at jeg forsøker å se en sak fra FLERE sider. Ytringsfrihet eksisterer ikke i dette molbolandet! Nå redder jeg meg selv og familien og driter i resten , har mistet all interesse for politikk og 'samfunnet forøvrig. Den dagen jeg slutter å stemme skal jeg ikke stemme Frp , dette har jeg gjort siden 1992, men egentlig kunne bare latt være å stemme for dassen rykker stadig nærmere uansett.

Vi tilfører bedrifter kapital slik at de kan lettere nå sine mål . Flere av de kan hjelpe Norge AS med høye inntekter i fremtiden etter at oljeinntektene blir lavere.
Politikere i dag er rett og slett bortkjemte drittunger med høy inntekt. De forstår ikke en dritt hvordan det hele henger sammen.
Vi skal straffes for hjelpe bedrifte. De tenker kun at de skal straffe de rike , Det har gått i hodet på dem. Ja, de rike er forferdelige mennesker! Det er jo småsparere som de straffer hardest.

Det er snart kun idioter på stortinget. Vi har så mye penger på bok at de kunne spart seg for dette.
Det det hele slutter med er at Norge AS kommer til tape det meste som vi har spart. Spare oss til fant er det noe heter.

Jeg mener grensen på skatt innenfor aksjer burde være på 32 %. Nå er vi snart på 40 % . Hvor skal ende ? 50 % ?

Nei, få politkere i jobb. Så de forstår . De lever i en boble med fullstappet med penger mellom hendene.