Staten tar 884 kr i skatt per 1000 kr i resultat i et AS

Ringern
06.10.2022 kl 21:17 119676

Som et svært forenklet eksempel har jeg brukt et børsnotert oppdrettselskap som har et resultat på 1000 kr før skatt og betaler alt ut i utbytte til aksjonærene som er i formueskatt posisjon

1000 kr resultat før skatt
-220 kr i selskapskatt 22%
-400 kr i grunnrenteskatt 40%
Rest:

380 kr utbetales til aksjonær som utbytte
-144 kr utbytteskatt 37,84%

Rest
236 kr
- 120 kr formuesskatt 1% av beregnet verdi av 1000 kr resultat med p/e 15 dvs 15000x 80% kr i formuesverdi
Rest
116 kr

For et resultat før skatt på 1000 kr i et børsnotert oppdrettselskap har staten fått 884 kr i skatt

Muligens det er bedre å vurdere borgerlønn

oto1
14.11.2022 kl 12:18 1347

Tillitsvalgt i Salmar får sagt det:

– Det er veldig sjeldent at Finansdepartementet fremstår som en sammenrasket gjeng av inkompetanse. Men her har de levert et makkverk av et venstrehåndsarbeid som truer tusenvis av arbeidsplasser i distriktskommuner, legger han til.

Foreningen han er tillitsvalgt for er selvsat et LO forbund, regjeringens sterkeste støttespiller.
Pacino
14.11.2022 kl 12:20 1349

Og legg merke til hvilket parti denne ordføreren tilhører.

– Ledelsen i AP må slutte å si at «vi skal se på …», «vi skal utrede …» Folk vil ha svar de forstår sier
Hitra-ordfører Ole Laurits Haugen (AP) til Nettavisen

https://www.nettavisen.no/skattesmell-gir-oppsigelser-ap-ordforer-fyrer-los-mot-egen-regjering/s/5-95-756029


Nå begynner LO å våkne - men det er egentlig litt i seineste laget.

https://www.intrafish.no/arbeidsliv/lo-forbund-mener-permitteringer-forer-til-en-desperat-situasjon-for-mange-ansatte-kaller-situasjonen-meget-alvorlig-/2-1-1353512

-----------------------
– Ingen grunn til å tro at situasjonen ikke er reell.
– Vi jobber med høringssvaret. Imens skjer det noe hele tida. Den ene dårlige nyheten om permitteringsvarsler slår i hjel den andre. Både ansatte og tillitsvalgte er bekymret for arbeidsplassene. Jeg tror dette må være en utilsiktet effekt av forslaget som jo ikke er konsekvensutredet. Finansdepartementet kan ikke ha forstått hvordan verdikjeden fungerer innen laksenæringa.

– Men kan det ikke være at lakseselskapene bruker de ansatte som kanonføde i kampen for å stoppe forslaget om grunnrenteskatt?

– Spørsmålet tyder på en grov undervurdering av de tillitsvalgte. Det er ingen grunn til å tro at situasjonen ikke er reell. Uklarheten gjør at selskapene ikke tør inngå kontrakter for neste år. Våre medlemmer risikerer å stå uten ordinær lønn fra nyttår. Tenk hvilken usikkerhet det skaper.
nordnes
14.11.2022 kl 13:26 1293

Så vidt jeg vet er dette ned grunnrente noe hjemmesnekra greier fra kjøkkenbenken til Vedum.

Folk i finansdepartementet er visst like fortvilt over Vedums inkompetanse som alle andre, med litt omløp.

Folk i de store byene vil sikkert tilbake til den tida folk fra "bøgda" var hushjelp, jobbet som servitører og i noen tilfeller var vaktmester. Det er plagsomt nå som selv svenskene ikke kommer "sørover" - hva kan man gjøre med det? Utrader distriktsnæring nr 1. La Samene og kystfiskerne ta over alt nord for Trondheim.
oto1
14.11.2022 kl 13:47 1262

Har lurt litt på om dette er et SP utspill for å få brutt ned de store produsentene til mindre enheter slik det var før.
Sikkert mange bønder som ikke kastet seg på lakseoppdrett fra starten, og som nå kunne tenkt seg en konsesjon eller to som tillegg.

Et annet alternativ er jo at lakseproduksjon virkelig truer narrativet om at vi må ha bøndene i arbeid for å være selvforsynt med mat.
Dette koster jo nesten 30 mrd i året, i tillegg til at forbrukerne må betale 50% overpris for maten.

At vi produserer såpass mye fisk som vi gjør kan jo undergrave den tankegangen fullstendig, og er neppe noe bøndene er begeistret over.

Det er nesten umulig å få tak i en sjø lokalitet i dag om man ikke har ett godt apparat i ryggen. Hvis man begynner å søke kan man kanskje få tak i noe etter 2 års ledetid. MEN - du får ikke på plass fornuftige utsettsområder som man er avhengige av for å drive fornuftig (mer enn 2-3 lokaliteter i en region). Dermed - du kan kjøpe MTB, men uten en avtale om å leie lokaliteter kommer du ikke videre.

Om noe tror jeg på videre oppkjøp av de små - om noe, til mye lavere pris pga konsesjonsprisen er halvert. Dette er omtrent like effektivt som bo og driveplikt i distriktene.

Jeg tror du har rett i det at jordbruk er nå distriktsnæring nr2 eller 3. Det passer dem ikke, og de har fått dårligere kort på hånden de siste årene. Det at fisk ikke er med under selvbergingsregnskapet er en SKAM. Legg merke til at de tar med havbruk under snittallene ved bruk av antibiotika for å få tallene ned.
Pacino
14.11.2022 kl 13:59 1256

Først må vel LO leder Peggy Hessen Følsvik få toppet laget og få SV med i regjering.

– Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV må finne sammen. Ikke bare fra sak til sak i Stortinget, men i regjering, sa Følsvik, til applaus fra salen.

– Mer enn noen gang så trenger Norge en flertallsregjering som kan ta ANSVAR .. å bevare meg vel for en tankegang ..stoler ikke helt på den kjerringen der for å si det forsiktig.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/KzJ86y/lo-lederen-mener-sv-maa-inn-i-regjering
Vestland
14.11.2022 kl 14:23 1226

Forsetter regjeringen å ødelegge næringslivet vil AP snart drømme om tiden da de fikk hele 16,9% oppslutning på en meningsmåling, og SP forsvinner nok helt. Det er jo utrolig at denne regjeringen fremdeles støttes av over 20%. Det varer ikke lenge.
nordnes
14.11.2022 kl 17:08 1155

Er Vedum feig eller dum, dette kan han ikke tro på selv en gang. En Ufordragelig storbonde.

« 37 MINUTTER SIDEN | AV NTB
Vedum: Lakseskatten gjelder ikke der det nå permitteres
Regjeringen har ikke foreslått å skattlegge de delene av laksenæringen der det nå varsles permitteringer, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Mandag ble det kjent at flere hundre ansatte i Salmar kan bli permittert fra årsskiftet. Det følger i kjølvannet av permitteringsvarsel hos Lerøy og Romsdal Processing. Selskapene oppgir at det er den varslede grunnrenteskatten på oppdrettsfisk som er årsaken.»
True
14.11.2022 kl 17:15 1152

Vel, Vedum er jo Politiker og gjør det Politikere kan best: Lyve til folket.

What else is new?

Vi kan alltids trøste oss med at denne bondeklovnen sannsynligvis aldri vil komme til makten igjen. Men som jeg har nevnt tidligere, det tror jeg både Støre og Vedum er godt klar over, og vil bare melke nordmenn for alt de er verdt ved å skylde på- og "ta de rike" mens den vanlige mannen i gaten ikke får det hakket bedre...

Igjen, bli finansiell fri for å slippe dette sirkuset. The world hates you og det er ikke noe håp i the rat race.
Redigert 14.11.2022 kl 17:16 Du må logge inn for å svare
Svava
14.11.2022 kl 17:50 1124

Edit: Kan man håpe regjeringen tar til fornuft snart? Oppleves ganske håpløst når man ser hvordan Vedum uttaler seg. Heller mot dumskap og en arroganse som gjør at regjeringen ikke har evne til å ta til seg kritikk eller råd.
Redigert 14.11.2022 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Vestland
14.11.2022 kl 18:00 1113

Vedum er norges Donald T. Han har ikke peiling, setter seg ikke inn - eller har ikke det som skal til for å forstå - saker, forakter fakta og leverer kun svada uten forankring i virkeligheten - svada som utrolig nok horder av velgere trodde på før valget. Derfor er han nå finansminister. Stakkars oss.
True
14.11.2022 kl 18:12 1115

Kunne ikke sagt det bedre selv. 100% enig. Og det sier seg selv, at når det går utover de som faktisk jobber hardt og bidrar, så vil ikke heller de bidra til slutt. Det er bare jantelov og misunnelse. Bortskjemte og late nordmenn.

Det er derfor jeg alltid sier; den beste måten å lykkes på, er å gå all inn på 1 ting som er vedvarende nå og fremover og holde seg til det, som for eks. Lege, Økonomisjef, Ingeniør, eller Systemutvikler.
Dr_Eval
14.11.2022 kl 19:39 1047

Vedum sa på Dagsrevyen i dag at ingen skal betale skatt for inntekter de ikke har, og inviterte til dialog på fredag. Kan det bety at det åpnes for endringer i innordringen som fastsetter skatten, slik at det blir en prosentsats av faktiske inntekter? Kanskje vi får vite rammebetingelsene for skatten FØR den blir innført 1.januar? Er det lov å håpe på den minste grad av rimelighet? Eller kanskje skal vi snart få kjøpt laks i butikken med en prislapp der det står "ukjent pris, du får regning i posten i løpet av våren"?
True
14.11.2022 kl 19:51 1023

Laks er allerede svindyrt etter at de nærmest tredoblet prisen for en del år tilbake. Jeg er stor tilhenger av laks, en av de beste kildene til sunne fettkilder som er utrolig bra for hjernen og var normalt hverdagskost tidligere.

Men nå kjøper jeg kun laks en gang i blant, hovedsakelig etter jeg har trent styrketrening. Finnes heldigvis fortsatt noe billig fryst laksefilet til 49 kr. Det er sykt billig i motsetning til hva det meste koster.

Det har klikka for Vedum. Legg merke til alle de skitne triksene han bruker for å rettferdiggjøre sine egne idiotiske valg

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/de-bruker-alle-triksene-i-boka/77754975
tournelon
14.11.2022 kl 20:46 942

Sier jo litt når selv dagbladet er villig til å kritisere den sittende regjeringen...

Ja - regjeringen er iferd med å tape mediakampen. Vedum er desperat, og han prøver å banke inn de samme billige poengene. Sannheten er iferd med å seire, og om ikke vedum snur kommer straffen de neste valgene. Problemet er at han farer med løgn rett før han skal møte de samme folka på fredag. Tipper det blir ett kjipt klima i det rommet.

Personlig tror jeg det blir innført - og reversert om 3 år

Det kan jo virke som at det er en koordinert press fra selskapene sin side hvor ansatte brukes som brikker i spillet. Fler enn Vedum som mener det.

Har du fått med deg av effekten av normpris eller bruk av nasdaq som bærer av skatten? Skjønner du ikke sammenhengen mellom det og bortfall av kontrakter - som igjen er grunnlaget for foredling - er det ikke mulig å diskutere videre med deg.

Vedum driver ett politisk spill med tabloide poenger. Han vet det slår an hos laksemotstandere og folk som ikke gidder å sette seg inn i saken. Det er greit nok av en i natur og ungdom, men ikke vår finansminister
*JBJB
14.11.2022 kl 21:51 881

Hei folkens:))

Og...utnevnelsen av komiske Ali som finansminister er et farlig eksperiment for landet, folkens - grunnrenteskatten og det samlede skattetrykket er en skummel cocktail for norsk økonomi - read our lips - skrekk og gru...ZnageZz....

https://www.finansavisen.no/forum/thread/153757/view/5005572

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Svava
14.11.2022 kl 22:20 849

Vet Vedum i det hele tatt hva skatteforslaget hans innebærer når han påstår at selskapene kun skal skattelegges for faktisk inntekt?
polakk
14.11.2022 kl 22:24 844

Her er en link til deg fluefiskeren.
https://m.youtube.com/watch?v=s_Nb_QBVPmQ
Der er en skatteadvokat som forklarer utfordringer med denne skatten. Dersom du setter deg litt bedre inn i teamet kan du kanskje bidra til en konstruktiv diskusjon

Diskusjon? Det er lite diskusjon her inne. Ligner mer på et ekkokammer.

kom med gode argumenter basert på fakta så er det en diskusjon. Ikke gjenta det Vedum sier uten filter - tenk selv. Du har jo ikke tatt stilling til nasdaq. Du svarer ikke på noen av de vanskelige momentene med ordningen.
True
14.11.2022 kl 23:09 801

Som man reder ligger man. Du kan bare lyve for deg selv og andre så lenge før virkeligheten slår hardt tilbake. Om du lykkes eller mislykkes spiller ingen rolle så lenge du er ærlig om det og tar det med verdighet. Håper Vedum går på tidenes nederlag og fall, for det fortjener han virkelig.

Det verste er at jeg faktisk alltid har hatt sansen for Vedum tidligere, nettopp av det faktum at han alltid har vært en hyggelig, oppegående og jordnær politiker som det omtrent aldri har vært noen store skandaler rundt, i motsetning til så mange andre Politikere. Men nok en gang viser det seg at han har langt ifra rent mel i posen også.

Veldig enkelt å rettferdiggjøre alt når man sitter på toppen og ikke kjenner på konsekvensene av det folk flest gjør. Synd at det har blitt slik, men håper virkelig at folk lærer nå til neste valg.
Redigert 14.11.2022 kl 23:12 Du må logge inn for å svare
oivindl
14.11.2022 kl 23:18 795

Hadde man holdt seg til gode og saklige argumenter her inne, hadde vi sluppet 90% av innholdet.
Innleggene er så gjennomsyret av hat, fordommer generaliseringer og håpløse anklager, at det lille som er av saklig innhold drukner fullstendig.
Og når attpåtil de som påstår seg å være saklige og kunnskapsrike, bidrar i rikt monn til denne håpløse debattformen, er det betimelig å stille spørsmål om hvor reflektert og fornuftig den lille biten med saklig innhold er.
Mulla3
14.11.2022 kl 23:24 796

Disse lakseforsøplings anleggene burde betalt det doble i skatt. De forurenser med enn oljenæringen.

Inntil du også svarer på ett eneste av de vanskelige momentene med grunnrente på den komplekse lakse industrien har du heller ingen rett å komme med forenklede personangrep som dette. Du tar igjen mann og ikke ball. Jeg har ikke sett ett eneste godt innlegg av deg - ikke på ett eneste av de trådene du har vært.

Bidra - svar - kom med argumenter og ikke denne typen "lettvinte" innlegg.

Følg med videre....det kommer sprengstoff. Man kan ikke lyve så lenge før man blir tatt - selv ikke som toppolitiker.
Mulla3
14.11.2022 kl 23:52 800

Dr_Eval skrev Drøy påstand.
Dette er ingen drøy påstand det viser bare hvor uopplyst du er angående lakseoppdrett. Vet du hvorfor lakser merrene stå der det er sterk strøm.
Jeg merker meg at det er mange laksesugere på denne tråden.
Men det er vide kjent at når den ene ulven uler så svarer de andre.
True
15.11.2022 kl 00:01 793

Selvfølgelig gjør han det. Akkurat som REMA 1000 ledelsen som innførte "relevante priskutt" som var langt ifra relevante trodde at Nordmenn var dumme nok til å gå 5 på det stuntet.

Alle i toppledelsen / eliten tror resten er dumme, men Nordmenn er heldigvis ikke like naive som de en gang var. At folk bare ikke skjønner at ærlighet varer lengst...

Merdene er ikke der det er sterk strøm, men moderat. Det er begrensninger hvor sterk strømmen kan være før velferden går ned - men det må være nok vannutskiftning til at det blir friskt vann i nota slik at fisken har tilnærmet 80-100% O2 metning.

Dette blir kartlagt med strømmålere i forkant av at ett anlegg blir omsøkt. Det igjen blir grunnlaget for en lokalitetsrapport som også tar for seg bunnforhold etc etc som igjen sier noe om bæreevne.

Underveis i produksjonen blir det tatt bunnundersøkelser av en sertifisert 3 part. De er tilgjengelig på barentswatch (full åpenhet). Hvilken annen næring er så blottlagt??? Bøndene? NOPE!