Staten tar 884 kr i skatt per 1000 kr i resultat i et AS

Ringern
06.10.2022 kl 21:17 122469

Som et svært forenklet eksempel har jeg brukt et børsnotert oppdrettselskap som har et resultat på 1000 kr før skatt og betaler alt ut i utbytte til aksjonærene som er i formueskatt posisjon

1000 kr resultat før skatt
-220 kr i selskapskatt 22%
-400 kr i grunnrenteskatt 40%
Rest:

380 kr utbetales til aksjonær som utbytte
-144 kr utbytteskatt 37,84%

Rest
236 kr
- 120 kr formuesskatt 1% av beregnet verdi av 1000 kr resultat med p/e 15 dvs 15000x 80% kr i formuesverdi
Rest
116 kr

For et resultat før skatt på 1000 kr i et børsnotert oppdrettselskap har staten fått 884 kr i skatt

Muligens det er bedre å vurdere borgerlønn


Nå har det startet. Det vil legges press på offentlig forbruk - og spesielt på østlandet hvor ødslingen er verst. Jeg vet det jobbes med dokumentasjon…

Jeg tipper dette blir en av hovedtemaene i neste års valgkamp - og den etter der.


https://www.nettavisen.no/video/tidligere-equinor-sjef-vil-kutte-statlige-ansatte-med-25-prosent/s/5-95-796509
Torine
08.12.2022 kl 21:36 2139

Skal vi opprettholde vår velferd fremover må vi ha kvalifiserte politikere som tilrettelegger og stimulerer for et nyskapende og internasjonalt konkurransedyktig næringsliv. Dagens politikere er tydeligvis villig til å tyne ut den siste skattekrona av vårt næringsliv for å holde liv i en ineffektiv koloss - offentlig virksomhet. Det er helt utrolig at effektivisering av offentlig virksomhet ikke er Stortingets viktigste prioritet. De drar nisselua godt nedover hodet og tenker mest på et gjenvalg. Les ellers Hegnars leder i Finansavisen. Regjeringen vil nå forby innleie av av arbeidskraft. Vil få svært uheldige konsekvenser for byggebransjen og verftsindustrien. 10000 arbeidsplasser kan gå tapt.Men selvfølgelig, Bondepartiet sørger for unntak for landbruket. De skal få lov å leie inn som før. Fremtiden til Norge er avhengig av kvalifiserte politikere som ikke minst tør gjennomføre en effektivisering av offentlig virksomhet.


keisam
08.12.2022 kl 22:05 2114

Det jobber litt over 800' i offentlig sektor i dag og dette tallet vil bare øke. Mange barnehager og sykehjem som skal kjøpes opp av staten. Det finnes ingen muligheten til å opprettholde dagens velferd. Andel ukvalifiserte lærere vil øke. Barnehagene blir dårligere med offentlig styring. Så senest i dag på nyhetene om mulig holdningsutfordringer på Ullern Sykehjem. Etterslepet på vann og avløp, samferdsel, bygg og eiendom blir bare større og større. Pandemien avdekket mangler innenfor helse og dette vil nok neppe bedre seg. Et godt eksempel er plassering og bygging av nye sykehusbygg. Gjennomsnittsalderen har økt jevnt de siste tiårene og er på ca 83-84 år, blir ikke overrasket at leveår peker nedover. 1946- kullet kommer snart til å dø ut, anslagsvis 5-6 år. Staten er ikke forberedt på verken sykehjemsplasser eller gravplasser for babyboomerne. Fra nå av og frem over mot 30-tallet vil folket stadig komme med noe nytt å klage på. Europa med lik demografi vil sannsynligvis få det ennå verre og man kan ikke se bort fra at Putin vil klare å skape store sosiale opprør. Anbefaler alle å skaffe seg en liten jordlapp så man kan dyrke litt mat selv og en liten skog for energi.
Redigert 08.12.2022 kl 22:07 Du må logge inn for å svare

Gjennomsnittsalder over 80 år?
nordnes
08.12.2022 kl 22:27 2122

Fra FHI; Forventet levealder var i 2020 84,9 år for kvinner og 81,5 år for menn. Les om endringer over tid, forskjeller mellom grupper og fylker, og internasjonale forskjeller.
keisam
08.12.2022 kl 22:47 2101

Gjennomsnittsalderen har økt med 1år hvert 4-5 år siden jappetiden. Barnedødelighet er nesten fraværende. Ambulansene får stadig mer utstyr og helikopter brukes mye over hele landet. Ettersom flere går med smartklokker vil disse antakeligvis bidra med økt levealder de neste tiårene.

Putins plan er vel å skape kaos og uroligheter i Europa. Får god hjelp av Ap og Sp + delvis SV der. At sosialister aldri lærer..... Er du fattig får du akkurat like små smuler fra begge sider i norsk politikk. Den ene siden er bare litt mer ærlig på det, men legger hvertfall til rette for industri og arbeidsplasser. Håper Trond Giske skaper mer kaos.
Pacino
10.12.2022 kl 13:41 1924

I et brev til Stortinget varsler Vedum nye endringer i forslaget om grunnrenteskatt på havbruk, ifølge bladet Fri fagbevegelse.

Problemet er ifølge laksebransjen at de fra 2023 skal skattlegges ut fra markedsprisen på laks, ikke ut fra de reelle prisene de får når de inngår faste kontrakter. Disse prisene er ofte lavere enn markedsprisen.

Men finansministeren mener at kontrakter nå kan inngås igjen. I 2023 skal nemlig selskapene få betale skatt ut fra de reelle prisene de oppnår, og ikke markedsprisen, sier han.

Regjeringen har tidligere vært skeptisk til å la lakseselskaper betale grunnrenteskatt ut fra prisene de faktisk betaler. Flere konsern driver både med produksjon og bearbeiding av fisk.

Hvis det er høy skatt på produksjon, så kan det potensielt føre til at de selger fisken videre til egne bearbeidingsbedrifter til lav pris for å dempe skatteregningen sier regjeringen.

https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/O8yQ1k/nytt-laksegrep-fra-vedum-kan-med-trygghet-inngaa-kontrakter

Jeg linket denne for noen dager siden.

Det er en ordning for 1 år. Det vil ikke bli enkelt å snu om med en gang å skrive kontrakter. Det skal tross alt ett type råd på plass som skal vurdere om man er innenfor det akseptable. Hvor går grensen? Hvilket mandat har rådet? Hvordan vurderer man prod fisk inn i dette?

Siden det ikke er noe tillit til politikerne vil jeg tro næringa er svæææært forsiktig.


Ellers ny riking i næringa rømmer landet

https://ilaks.no/apeland-flytter-til-sveits/
Redigert 10.12.2022 kl 15:22 Du må logge inn for å svare

De har nå litt tillit til Søviknes da:

« Nestleder Terje Søviknes i Frp får betalt av et oppdrettsselskap for å drive påvirkningsarbeid. Samtidig drøfter han lakseskatt med partifeller»

https://www.nettavisen.no/okonomi/soviknes-innrommer-dobbeltrolle-i-sak-om-lakseskatt/s/12-95-3424263374

De bruker politikere så langt de kan i lobbyarbeidet.

Litt må til når Støre kjøper en kynisk spindoktor med hemmelig kundeliste.Pacino
10.12.2022 kl 16:28 1840

De som har flyttet til Sveits burde kanskje rådført seg med dagens Statsminister før de dro, Støre er god på det der med skatt, han har også god erfaring med å snike seg unna dagens skatteregler.

Støre betalte lave 108 000 kroner i skatt i 2020,1,8 prosent av det skattbare overskuddet på drøyt 5,9 millioner, Den ordinære selskapskatten er 22 prosent, slik at han burde betalt 1,3 millioner i skatt.

Så hvordan er det mulig å trylle bort så mye i skattebelastning,

Det skyldes at Støres selskap har hele 5,44 millioner kroner i såkalte permanente og andre forskjeller. Dette kommer til fradrag når skatten for fjoråret skal betales.

Permanente forskjeller betyr at kostnaden aldri kommer skattemessig til fradrag, eller inntekten aldri kommer til beskatning. Eksempler på det er kostnader til gaver, representasjon, kontingenter, og ikke minst tap/gevinst ved salg av aksjer innenfor fritaksmetoden.

Støre hadde i mange år penger i hedgefondet «Egerton Capital Equity Fund plc». Fondet er registrert i Irland, men har forbindelser til skatteparadiset Cayman Islands.

https://www.nettavisen.no/okonomi/store-dro-inn-seks-millioner-betalte-to-prosent-i-skatt/s/12-95-3424190537
hatitchi
10.12.2022 kl 16:50 1827

De som flyttet til Sveits har nok opprettet et holdingselskap for lenge siden. Hva skal de lære av støre?

Helt utrolig!!!!

Støre….blir mer og mer overbevist om at han er feil mann til jobben
Pacino
10.12.2022 kl 17:08 1813

Svar på ditt spørsmål finner du i første avsnitt,

"De som har flyttet til Sveits burde kanskje rådført seg med dagens Statsminister før de dro, Støre er god på det der med skatt, han har også god erfaring med å snike seg unna dagens skatteregler" ..Noe kommentar utover dette burde være unødvendig.
True
13.12.2022 kl 18:49 1598

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4oEWB9/fosser-frem-blaablaatt-flertall-paa-ny-vg-maaling

Se på det greiene her. Dette kunne vært fint ungått dersom Nordmenn hadde hatt nok vett i huet i utgangspunktet ved å IKKE stemme frem dette!

Må absolutt lære på den harde måten. Tidenes største oppslutning for Høyre, samtidig verste oppslutning for AP. Hva mer er det å si? Har "vanlige folk" endelig skjønt det nå eller må vi fortsatt fore dem dette inn med t-skje?

Og vi skal fortsatt ha 3 år til med dette? 3 hele år når folk flest allerede har fått nok?

Ikke f... Kast denne regjeringen nå før det er for sent!

Og ja, nesten 10 kr i spot pris i dag også...

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/gE3pV0/stoere-om-sjokkpriser-paa-stroem-kommer-til-aa-vare?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row20_pos1&utm_medium=df-86-s8375eb5

Og hva tror du strømprisen ville vært med Høyre i førerstolen? Gjerne med en begrunnelse. Husk at dette strømregimet i stor grad er skapt av dem.

Min påstand: Den ville vært like høy med dem også. Dette er et problem uansett land i Europa.
True
13.12.2022 kl 19:15 1586

Det med strømprisen var en tilleggskommentar, og jeg har ingen steder antydet at akkurat den biten hadde blitt bedre med Høyre. Høyre er bare mer næringslivsvennlige enn AP og co.

Jeg er ganske sikker på at næringslivet ikke hadde lidd halvparten så mye som det gjør nå, og at folk flest også hadde hatt det mye bedre med en blå regjering. Jeg sov i allefall som et barn om natten før regjeringsskiftet...

Men du kan gjerne komme med en begrunnelse om du mener tilstanden i landet nå er bedre...

Jeg tror grunnrenteskatt er undervurdert som effekt i distriktene - også i byene på kysten.

Direkte og indirekte er det i dag over 200.000 mennesker som kan relatere seg til havbruk. De har en partner, foreldre og venner. Dette forplanter seg. I tillegg har man alle investorer (små og store) som har tapt penger.

I tillegg alle de som rett og slett forstår hvor elendig forslaget er - og hvor lett det ville vært å øke skattene uten særlig protest. Det med effekt fra 2023 - pga diverse tap på auksjon og skattefradrag får man ikke effekt før om 5-6 år

Edit: velgerflukten blir verre når oppsigelsene kommer - og noen kaster kortene og blir oppkjøpt. Jeg regner med vi snart får flere utenlandske eiere - jeg har hørt hvisking 😎
Redigert 13.12.2022 kl 19:48 Du må logge inn for å svare
Pacino
14.12.2022 kl 11:40 1439

Ikke siden Arbeiderpartiets ledende aktører kalte seg kommunister før krigen, har vi hatt en regjering som ser ut til å lykkes så godt med å slå i hjel lysten private har til å investere og ta risiko.

Flere titalls av Norges rikeste flytter nå til utlandet på grunn av skatt og uforutsigbarheten i det norske skatteregimet. Det bør være et sterkt signal til regjeringen. Dette er snakk om verdier som er skapt og som man kan få øye på, men det snakkes lite om den verdiskapingen som går tapt og som vi aldri får se. Høstens politiske tornado mot næringslivet har neppe vært et godt startskudd for de som vurderer å starte for seg selv.

Dramatiske omveltninger i rammevilkårene skaper usikkerhet. At den politiske risikoen for næringsdrivende har økt, er et faktum. Grunnrenteskatt, økt utbytteskatt, økt formuesskatt, monsterskatt, nullprofitt-utvalg og økt arbeidsgiveravgift. Noe vedtatt, annet under utredning.

Hver for seg kan man være enig i mye, men i sum fremstår regjeringens politikk, og den presedensen den har etablert, som direkte giftig for fremtidig verdiskapning.

https://e24.no/naeringsliv/i/69PKQQ/giftig-politikk-for-fattig-og-rik

Er Oslo en av byene langs kysten eller gjør du i ditt hat mot Oslo unntak for dem?
polakk
14.12.2022 kl 11:45 1428

Ikke direkte om oppdrett, men poster link til podcasten podium frå nett.no.
Gjestene er Gunvor Ulstein og Knut Flakk og dei gir innsikt på hvordan skattesystemet rammer dei og deira bedrifter.
Knut Flakk sier blant annet at 97% av hans formue ligger i bedriftene som han eier, bare 3 % i hans private eiendomer som hytte, bil, båt og hus og at slik skattesystemet er nå så må han tappe bedriftene sine for nødvendig kapital for å betale sin formueskatt.
https://podtail.com/podcast/nett-no-podium/
Redigert 14.12.2022 kl 12:47 Du må logge inn for å svare
Kajtek
14.12.2022 kl 13:51 1377

Hørte på podcasten. Er helt enige med dem men hvordan skal vi klare å påvirke politikkerne. For meg virker Støre, Vedum og ikke minst Lysbakken og Kaski veldig arrogante som ikke gidder å høre på næringslivet. Og som ikke forstår hvordan man skaper verdier, arbeidsplasser og velferd. Det er til å grine av.
Pacino
14.12.2022 kl 14:01 1374

Har SV noen gang vært ved sine fulle fem? Kristin Halvorsen reiste til Pakistan og drev valgkamp blant pakistanske menn og takket dem for at de med blod, svette og tårer hadde vært med på å bygge opp Norge, hvor blåst går det an og bli. På hjemmebane er det klima, miljø og sol, ..sol ute, sol inne, sol i r,,va, sol i minne.

Det er vel heller ikke å forvente noe annet fra folk som tror at bananene er laget på Raufoss Ammunisjon samtidig som de freser rundt på en el-sykkel på Grorud og tror de skal redde planeten.

Når man i tillegg ser Lysbakkens hat til de rike, kunne man nesten tro at han hadde fersket madammen sammen med en milliardær, kanskje det er derfra den evinnelige forbannelsen mot de rike kommer fra.

Aller verst for SV er hvis en privat barnehage går med overskudd. Da skapes det profitt, eierne blir velferdsprofitører om de tar utbytte for å betjene egenkapitalen. Hvis barnehagen var like lite veldrevet som de kommunale, ville det ikke vært noe overskudd.

Hvis man har en normal inntekt og bor i egen bolig, skal man være temmelig optimistisk for å tro at man ikke vil rammes av SVs skatteøkninger. Dette handler om å beslaglegge store summer fra de fleste deler av befolkningen og næringslivet.

Har du i tillegg en buffer over 5000 kr, da skal du tas, da kommer du under gruppen som har formue.
For sosialister er det viktig å utjevne forskjellene, og det klarer de ved å gjøre alle mer fattig, når alle kaksene er forduftet til Sveits, står middelklassen for tur, hvem ellers skal ta regningen?

Hvordan skulle det egentlig gått her i landet hvis SV hadde fått styrt landet alene en periode, ta gjerne med MDG også, bare for å piffe opp kompetansen et lite hakk. Er det noen som har en formening?

Du er født i feil land og feil tid. USA på 1950-tallet under Joseph McCarthy hadde vært noe for deg.
True
14.12.2022 kl 15:23 1350

Det er fordi de aldri har jobbet en dag selv i næringslivet... De er så patetiske at det er å grine av. Jeg har null respekt for disse premieklovnene.
polakk
14.12.2022 kl 15:42 1342

Ta deg tid til å hør på podcasten, dei har et nokså nyansert syn på dette med skatt.
Ulstein familien har gjennom årtier uten tvil skapt utrolig mye verdier for lokalsamfunnet der dei holder til.
Når staten skatter dem for hardt/feil så går det også utover kapitalen som dei trenger for å kunne utvikle bedriftene videre.

Du kverulerer igjen?

Jeg hater ikke Oslo. Jeg ser det som resten av Norge gjør - se på oppslutningen i distriktene for regjeringen.

Det nytter ikke å lese hovedstadspressens oppgulp å tro at man har fingeren på pulsen i Norge
*JBJB
14.12.2022 kl 16:20 1296

Hei flue/folkens:))

Og...du er født på rett tid, men i feil land, flue - Venezuela i 2022 under Maduro er noe for deg - ZnageZz...

https://www.aftenposten.no/verden/i/7KPPgB/maduro-vant-men-faa-stemte-i-venezuela

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
True
14.12.2022 kl 16:40 1278

Oppsummerer veldig bra det som skjer i dag og som nå har pågått i lang tid. De fattige har ikke fått det det granne bedre med denne regjeringen og det burde bli en god tankevekker fremover. Og med det overskuddet vi får fra oljeinntektene burde alle Nordmenn fått 100% strømstøtte så lenge vi må finne oss i disse syke strømprisene.
Pacino
14.12.2022 kl 18:30 1165

Sjømat Norge ber Finanstilsynet granske håndteringen av innsideinfo om lakseskatten. Store verdier.

Sjømat Norge sjef Geir Ove Ystmark sier det er «fornuftig for alle parter at man tar en liten kvalitetssjekk.

https://www.dn.no/politikk/sjomat-norge-ber-finanstilsynet-granske-handteringen-av-innsideinfo-om-lakseskatten/2-1-1373641mofs
14.12.2022 kl 19:37 1117

Jeg skulle egentlig ha fulgt mer med på norsk politikk, men null-profittutvalg hva er det for noe bullshit? - Høres ikke bra ut.

Siden dette har utviklet seg en diskusjon om fattig og rik tar jeg med denne. Dette var verre enn jeg trodde.

«De superrike nær tredoblet inntektene i fjor: – Det er horribelt
Tromsøs rikeste økte inntektene med 50 prosent i fjor, mens Norges superrike mangedoblet inntektene.

De aller rikeste i Norge økte inntektene kraftig i fjor. Norges 1000 rikeste nær tredoblet inntektene i fjor.

De tusen rikeste hadde i snitt en årsinntekt på 12 millioner kroner i 2020, og 32 millioner kroner i snitt i fjor.

Dermed økte inntektene i snitt med 20 millioner kroner hver for de 1000 rikeste i Norge, opp 175 prosent fra året før.

https://e24.no/naeringsliv/i/jl3Ope/de-superrike-naer-tredoblet-inntektene-i-fjor-det-er-horribelt

Må si jeg har større sympati med de som står og fryser i matkø i Oslo fremfor disse superrike. Enhver med litt empati må være enig i det.
Redigert 14.12.2022 kl 21:34 Du må logge inn for å svare