Staten tar 884 kr i skatt per 1000 kr i resultat i et AS

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
30.03.2023 kl 01:22
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Ringern
06.10.2022 kl 21:17 207165

Som et svært forenklet eksempel har jeg brukt et børsnotert oppdrettselskap som har et resultat på 1000 kr før skatt og betaler alt ut i utbytte til aksjonærene som er i formueskatt posisjon

1000 kr resultat før skatt
-220 kr i selskapskatt 22%
-400 kr i grunnrenteskatt 40%
Rest:

380 kr utbetales til aksjonær som utbytte
-144 kr utbytteskatt 37,84%

Rest
236 kr
- 120 kr formuesskatt 1% av beregnet verdi av 1000 kr resultat med p/e 15 dvs 15000x 80% kr i formuesverdi
Rest
116 kr

For et resultat før skatt på 1000 kr i et børsnotert oppdrettselskap har staten fått 884 kr i skatt

Muligens det er bedre å vurdere borgerlønn

True
28.03.2023 kl 16:51 3358

True skrev Innlegget er slettet
Skal forresten nevne en annen ting også. Jeg velger stortsett å ignorere enkelte venstrevridde og smaalige individer her inne som desperat forsøker å forsvare denne råtne regjeringen, samt rettferdighetgjøre sin egen eksistens mens de har nerver til å håne de som faktisk har oppnådd noe.

Er det noen som faktisk burde vært medlem av et parti som SV, så er det meg som har mistet mange gode muligheter gang på gang til tross for å ha bevist meg selv igjen og igjen.

Jeg har i det minste en god grunn til å være misfornøyd og forbannet som har lagt inn innsatsen til ingen nytte, som for eksempel å ha oppnådd toppresultater på alle evnetester hos blant annet de fire store, men som fortsatt ikke har kommet gjennom nåløyet.

Eller som har vært den eneste kvalifiserte i en jobbsøkingsprosess, men hvor de fortsatt har gått videre med noen andre.

Eller hvor de som sitter på andre siden av bordet mener jeg er overkvalifisert og vil heller komme tilbake til meg når de har en tyngre stilling (noe de så klart nesten aldri gjør).

Eller hvor jeg har vært såpass åpen og fleksibel og kommunisert klart og tydelig at jeg kan godt ta en stilling på et lavere nivå, bare til å få tilsvar: "Nei, du vil sikkert bare kjede deg og stikke av...".

Eller selv når arbeidsgivere gang på gang har kommet til meg, inkludert PwC og AkerSolutions med jobbmuligheter, bare til å kaste bort min tid og energi.

Du skjønner, uansett hvor hardt og smart du jobber, bunner det også ofte ned til dette: Timing, flaks og nettverk. Alle vil ha, men ikke alle kan få.

Men uansett hva du får eller ikke får, er det fortsatt din egen innsats som teller når det kommer til stykket. Det er et ordtak som heter: "You don't get what you deserve, you get what you give".

Og selv om det er ingenting som er verre enn å gjøre absolutt alt riktig og helt etter boken, og fortsatt få tilbakemelding som at du gjør noe "feil", så sover jeg i det minste godt om natten som en ærlig og redelig mann som har gjort mitt aller beste.

Det er mer enn hva man kan si om personer i SV som sitter på ræven, som gnåler og bærer seg og som skal "ta de rike". Og det er nettopp dette som provoserer meg hinsides til tider når disse premieklovnene ikke en gang har forsøkt å gjøre en innsats for å oppnå noe som helst, mens andre dyktige mennesker som står på og sliter seg i hjel hele livet, ofte ikke ender opp med noe som helst!

Hadde de heller fokusert på å oppnå en Bachelor i Økonomi, IT eller Ingeniør og faktisk gjøre en nytte for seg selv i samfunnet, hadde jeg i det minste hatt litt respekt for dem. Og de hadde garantert følt seg en smule bedre med seg selv og hatt litt verdighet også enn det de driver med nå.

Men til den dag kommer, vil jeg fortsette å hamre løs på disse nissene som tror Norge og verden er et utopia hvor vi alle skal synge Kumbaya og leve på luft og blomster. Verden fungerer dessverre ikke slik og det vil den aldri gjøre. Det handler om innsats og ansvar, punktum finale.
MicMac
28.03.2023 kl 20:36 3244

Faren min var lærer og tjente ikke all verden, men han var dedikert og elsket yrket sitt og elevene husker ham. Jeg får ennå meldinger fra hans tidligere elever, nesten 50 år etterpå! Han fikk en grei reallønnsvekst på 70 tallet. Han stemte alltid Høyre. Husker han forbannet Ap opp og ned på grunn av skattepolitikken, diverse avgifter ++ Lurer på hvor de var alle som stemte Ap sist?
True
28.03.2023 kl 21:09 3201

Mer skatt!

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0QgqbA/roedt-rapper-joe-bidens-skatte-ide-vil-innfoere-milliardaerskatt?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row1_pos1&utm_medium=dre-6423352471553c398bbe6b2a

Veldig overraskende. Dette er hva vi får når venstresiden skal styre Norge. Mer hat, missunnelse og splittelse. Nå skal vi straks (Gud forby) betale skatt på UREALISERTE aksjegevinster også.

Så det er jo noe alle kan glede seg til... Nok en gang har Rødt for seg at det er kun de rikeste som investerer i aksjer når sannheten er at selv fattige kan ha aksjer, noe som er bare bra.

Får bare håpe dette forslaget blir ledd bort til slutt. Ser de har begynt å diskutere den såkalte "exit skatten" igjen også og bare fortsetter den onde sirkelen.

Mantra er som vanlig fra Sosialistene; Vi har ikke det som skal til for å være ekte verdiskapere i samfunnet, så vi skal heller bare skatte alle ihjel istedet til det ikke lenger er lønnsomt å gjøre noe...

Patetisk. På tide at vanlige folk flytter ut av landet også for å gjøre oppgjør mot dette hykleriet.
Redigert 28.03.2023 kl 21:13 Du må logge inn for å svare
True
28.03.2023 kl 21:26 3177

Faren din var tydeligvis en klok mann. Skal bare si deg en ting, takk Gud for at jeg har planlagt min egen finansiell frihet i det minste. Fordi å bidra under den tulleregjeringen her er nærmest ikke aktuelt med mindre jeg finner noe som faktisk er verdt å gjøre.

Se for deg å slite og stresse deg i hjel for å jobbe for andre etter å ha fått avslag etter avslag på feil premisser tidligere, et såkalt "luksusproblem" men som nå bare er 100 ganger verre med denne regjeringen som straffer folk ytterligere for å jobbe...

Jeg finner ikke ord for hvor sørgelig dette er, men sånn er det blitt.
Redigert 28.03.2023 kl 21:38 Du må logge inn for å svare
True
28.03.2023 kl 22:09 3121

Det er godt det er noen som jubler over lakseskatten. Men de tilhører naturligvis kun de røde i offentlig sektor...

https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/EQK9vA/jubler-over-laksemillioner-inn-i-kassa-dette-er-en-fair-skatt?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

Så får vi se hvor mye de jubler i ettertid med hensyn til investeringer og videre drift...
Mr Karma
28.03.2023 kl 22:13 3101

True er virkelig på hogget idag. hehe. True har mye bra. Men pass deg litt for skitten eller idiot motstand. Et eksempel. Du skriver under True. Jeg har fra første stund oppfattet det som sant på engelsk. For alt jeg vet er True initialene dine, et favoritt sted, eller katten din. Samme for meg. Men en djevel kan ta noe ut av sammenhengen og koble det til at du t.o.m. skriver under navnet True (altså fra norsk: trussel) Så jævlige kan en del av disse være. Har hatt nabo eiendom med en SV topp i flere tiår, og jeg tro jeg og andre her hadde heller foretrukket å være nabo til et giftdeponi.

Men jeg synes mange ganger det er så merkelig at kritikerne ikke lærer av sin egen kritikk. De rike invester i aksjer...bla bla bla. , vel det kan de også gjøre, det rike bygger seg opp i eiendom. Det er åpent for andre også. Har noen noen gang hørt de kreve at en milliardærer skal bruke 1 % av sin tid til økonomisk undervisning, slik at man kan snu livet til noe bedre. Nei. Pengene de krever blir stort sett vaset bort. (Kanskje de t.o.m. finner veien i lommene til kommende milliardærer ? hahahhaha) Det blir vanligvis ikke satt av en krone en gang til opplæring i personlig økonomi til folk med trange kår. For problemløsning vil bare gjøre lederne arbeidsløse, så vi kan ikke ha for mye av det...

En fin utvikling i Norge siste tiår er det bredere og mer åpent kapitalmarkedet. Jeg irriterte meg som ung over hvor lukket bransjene var her. Hvis man f.eks. hadde tro på fiskeoppdrett i framtiden måtte man være i bransjen eller nærmest starte selv. I dag kan man kjøpe seg inn med en eierandel på børs. Samme med mye innen varehandel, olje, shippingsegmenter, o.s.v. mye er lukket enda, eller lite utvalg. F.eks. landbruk, delvis eiendom. Men trenden går fortsatt i retning av mer utvalg. På toppen av alt så kan man med noen tastetrykk investere i utlandet.

Kanskje noen skulle vise disse folka i praksis hvor lett det er å kjøpe en andel i utenlandsk næringsliv kontra norsk? For skal de ha mer av potten, må det først komme noe i den.
Bennyfyfasan
28.03.2023 kl 22:16 3087

Vi får se når leverandørbedriftene går overende - med rørleggere, elektrikere osv. LO blir sikkert fornøyd - SV\Rødt får nye velgere som stempler på NAV.
oivindl
28.03.2023 kl 23:20 3020

"Sissener ødelegger for næringslivet"
https://civita.no/blogg/sissener-odelegger-for-naeringslivet/

Mon tro om ikke det er skribenter her inne som gjør det samme.
Men uansett positivt å høre sympatiske representanter fra laksenæringen på debatten i kveld. Hadde vært bruk for noen på forumet også.
nordnes
28.03.2023 kl 23:57 2991

En ting som jeg tenker på og som jeg ikke har sett nevnt er følgende; kan regjeringen skremme andre lands myndigheter fra å fremme slike skatteforslag som Vedum har gjort. At de ser hvor ødeleggende den norske regjeringens skattepolitikk blir for både tillit og investeringer. Kanskje andre lands myndigheter ser en mulighet for å få mer oppdrett, i denne situasjonen?

Hvis denne regjeringen har så høy moral og solidaritet som den fremhever, så kan det sies at Norge er det landet i Europa som har kjempet mest imot å gi Ukraina tollfrihet på varer som de vil eksportere. Med olje og gass så har Vedum tjent grovt på krigen. Det er mer enn flaut. Derfor kom ikke skatteforslaget i dag som en overraskelse.

Benny; Det stemmer bra det du sier om levrandørbedriftene, hold oss gjerne oppdatert.
Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten sa det samme til e24 etter at forslaget ble presentert at regjeringen har gitt økt politisk risiko for å investere i Norge.

Videre sa han følgende, sitat;
«Flere leverandører til havbruksnæringen varsler om at ordrebøkene er i ferd med å gå tomme og jeg er bekymret for at det kan bety permitteringer og oppsigelser i tiden som kommer. I stedet for nye investeringer, vekst og utvikling i en næring der Norge er verdensledende, risikerer vi nå full brems som følge av regjeringens skattepolitikk, sier Orten.»
Bennyfyfasan
29.03.2023 kl 00:33 2977

Klart andre land ser muligheten nå. Hvilket land vil ikke ha en næring som er lønnsom og egentlig moden? De tar ingen risiko - men får trygg og god industri. Vi vil i første omgang se mye landbasert i feks USA - ett land som ikke er ødelagt av sosialister og ensporede miljøfanatikere. Dvs de har strøm nok til det meste - for en meeeeeget god pris. Videre vil vi se en enorm volumøkning på Island for både sjø og land. Husk - de har varme kilder på land som vil booste veksten for laksen....vent å se ;-)

Andre land vil ikke beskatte som Norge. Det er bare å se på feks formueskatten - den mest destruktive eierskatten som man egentlig kan finne på. Det er det SVÆRT få land som gjør som Norge....og i tillegg når man ser på provenyet.

Det med tollfrihet på matvarer vil hjelpe de fattige landene mest (og ukraina er nå ett godt eksempel). Landene vil gjerne produsere det de er gode på - og så kan vi selge det vi er gode på (fisk). Pga dobbeltmoralen vår setter man ENORME tollmurer som ødelegger for utviklingen i andre land. Det er mer miljøvennlig å drive jordbruk i ukraina enn Norge - men det betyr ingenting... I tillegg får fiskeri og havbruk tollmurer pga proteksjonistisk jordbruk.

Jeg var på det lukkede møte i Bergen. Dere skulle vært i korridorene....det er skummelt det som skjer. Nå er jeg tilbake på hotellrommet etter en festmiddag som sitter godt i magen :-)

Leverandørene betaler ingen grunnrente - men kjenner næringa bedre enn politikerne og Ulltveit Moe. Når de som 3 part sier noe bør man iallefall lytte. Men neida....en politiker med innøvde fraser om eldreomsorg vet bedre. De er en parodi på seg selv.

Ellers, Vedum ble tatt i løgn i dag - det er det ingen tvil om. Jeg har faktisk respektert han om han har innrømt at han har ombestemt seg og ikke vil innfri det han sa før valget. Det er fair....iallefall mer fair enn å lyve.
oivindl
29.03.2023 kl 07:51 2898

"Hvilket land vil ikke ha en næring som er lønnsom og egentlig moden? De tar ingen risiko - men får trygg og god industri."

Dette er jo sterk motstridende til det både næringen selv og andre har hevdet. Nettopp risiko har vært nevnt som argument mot grunnrente.
Eller er det bare i Norge denne risikoen eksisterer?


"Verdiskapning i havbruk er uløselig knyttet til biologisk risiko og faktorer som vær/klima/miljø og områdeaktivitet."
https://www.thommessen.no/aktuelt/grunnrenteskatt-pa-havbruk-fakta-og-feil-om-regjeringens-forslag
Redigert 29.03.2023 kl 07:52 Du må logge inn for å svare
*JBJB
29.03.2023 kl 08:09 2869

Hei Benny/folkens:))

Og...partiprogrammet til SP og løgnene til finansministeren er gjengitt flere ganger i skatte tråden, Benny - det er ikke uten grunn at flere og flere innser at finansministeren kler kallenavnet komiske Ali - ZnageZz...

https://www.finansavisen.no/forum/thread/153757/view/5304525

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 29.03.2023 kl 08:18 Du må logge inn for å svare
Karybdis
29.03.2023 kl 08:25 2830

I realiteten nærmer dette seg nasjonalisering av en så langt privat virksomhet; iallefall for større norske eiere. Blir SV’s forslag innført så er man vel i realiteten der for de store selskapene med norske eiere.
nordnes
29.03.2023 kl 08:41 2812

Historikk;

Tidligere var det en uttalt intensjon at oppdrett skulle være "en attåtnæring for bønder og fiskere". Regelen var en mann, en konsesjon. Om en ser historisk på det. Før midten av 1980 tallet var interessen for konsesjoner på lakseoppdrett beskjeden var interessen for konsesjoner, og lønnsomheten derfra, ganske beskjeden. Da ble det innført et tak på konsesjoner, altså på midten av 80 tallet. Dengang var det en uttalt intensjon at oppdrett skulle være "en attåtnæring for bønder og fiskere". Regelen var en mann, en konsesjon. Det var ikke anledning til å eie flere før regelverket ble endret etter FOS-konkursen i 1991.

Det var ikke bønder, men derimot andre med Fredriksen i spissen som laget denne lønnsom næringa, etter det ble åpnet opp for å eie flere lisenser og folk med penger kom inn og fikk struktur og logistikk på driften.

Etter at dette har blitt superlønnsomt virker det som Vedum ønsker å reversere denne prosessen?
Redigert 29.03.2023 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Bennyfyfasan
29.03.2023 kl 09:01 2770

Jeg har sperret deg - men regner med du kommer med noe miljø eller lus som argument igjen - som har vært tilbakevist 100 ganger før på tråden med gode argumenter. Du gulper og gulper - og det er en grunn til at du er forhatt på forumet som helhet.

Det er bare i Norge hvor sjalusien er så sterk at vi klarer å ødelegge den beste næringen og mest bærekraftige proteinkilden tilgjengelig. Kjør på - historien vil fortelle en annen historie enn deg.

https://www.fairr.org/index/company-ranking/

*JBJB
29.03.2023 kl 09:02 2761

Hei folkens:))

Og...hovedargumentet til finansminister komiske Ali er at grunnrente blir innført for bruk av våre felles ressurser, folkens - det vil da være naturlig at grunnrente innføres på beiterett for reindriftsnæringen som beslaglegger nærmere 40% av landarealene nord for Trondheim - men der blir det nok stille i fjøset fra sosialistene med følge - read our lips...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Bennyfyfasan
29.03.2023 kl 09:06 2745

80% av investeringene i havbruk er på land - og 20% i sjø - men grunnrenta skal bare gjelde sjø. For de som kan regne på skattetilpasning vil skjønne at her blir det ikke mye grunnrente etterhvert. Modellen Vedum og Co har valgt er helt idiotisk på sikt for Norge. Det vil bli ett enormt byråkrati, bedriftene vil omorganisere seg med tanke på skatt, og tapende part er alle.

Det er bare SV\SP\AP som klarer noe sånt. Dvs å skape bare tapere.

Personlig tjener jeg på det.....men det er ikke det jeg vil
polakk
29.03.2023 kl 10:49 2667

Når jeg hører Vedum og Skjæran sin argumentasjon så vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte.
Her snakker Vedum om om den norske modellen som at det er typisk norsk at staten nasjonaliserer inntektene fra privat selskaper.
Har selv vokst opp med familie medlemmer som har jobbet oppdrett . Gjerne 12 - 14 timer per dag uten å bli nevneverdig rike av den grunn. For dei fleste grundere innenfor sjømat så har dette ikke vært en vanlig jobb, men en livsstil. Disse grunderne har bidratt til lys i husan i områder som sliter med fraflytting, og vil kalle oppdrett for distriktsnæring nr 1 i Norge.
Når noen av disse oppdretterne etter 20 - 30 års strev har lykkes, så er det den norske modellen å ta fra dem fremtidig inntekter.
Skulle tro at det selvutnevnte distriktspartiet var tilhenger av en slik næring, der det blir bygd opp lokal kapital som er med på å utvikle distriktene.
Dette henger ikke på greip.
Veldig mange politikere i SP er også bønder, for en eller annen merkelig grunn så klarer dei å ordne et jordbruksopprør som er veldig bra for bøndene. Når det er så dårlige tider så burde dei vel også her holde igjen ? Lurer på hvor mye ekstra Vedum og hans kompiser får ekstra i statstøtte neste år pga. av jordbruksoppgjøret ?
Kanskje der finnst noen journalister som kan regne litt på hvor mye støtte dei forskjellige SP politikerne får ?
For meg er dei inhabile, og dei burde ikke få sitte å tildele seg selv penger på denne måten.
Redigert 29.03.2023 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
polakk
29.03.2023 kl 12:20 2603

Tok og sjekket litt opp på egen hånd.
Familen til f.eks Geir Pollestad har tjent seg rike på fjærkre.
Her har du importvern på varene samtidig som dei sannsynligvis (dette vet jeg ikke) får diverse tilskudd.
Det er vi som skattebetalere og forbrukere som betaler for dette.
Sier ikke at jeg er misunnelig på disse personene og dei har sikkert vært dyktige og jobbet mange år for å kom ditt dei er nå, men samtidig er det et paradoks at disse bøndene skal kunne tjene "ekstraordinære" penger på importvern og statstilskudd. Det minste staten burde gjøre er å ta bort importvernet slik vi forbrukere fikk billigere varer.
Dr_Eval
29.03.2023 kl 12:49 2579

Helt enig. Modellen er helt dødfødt og talentløs. Min spådom er at alle pengene som kommer inn fra grunnrenteskatten vil gå til å finansiere det enorme supperådet som skal måle laksen og beregne skattegrunnlaget. Kanskje det kommer en ny utdannelse på universitetet: bachelor i suppeveiledning og lakseskattutmåling. Pengene kunne like gjerne blitt kastet på havet bokstavelig talt.
polakk
29.03.2023 kl 13:36 2519

Takk for linken.
Dersom jeg får tid skal jeg sjekke litt
Kajtek
29.03.2023 kl 14:47 2455

Ikke glem Rødt.Slik vil det gå med andre bransjer også. Fra 1 april er det forbud å leie inn folk i byggebransjen. Selvfølgelig gjelder ikke dette bøndene. Sv og Peggy er jo veldig glad for det. Skjønner ikke at personer som styrer landet ikke klarer å se konsekvenser av den politikken de fører ?
Det er bare så trist at folk lar seg lure av retorikken deres at ved å ta de rike blir de kvitt fattigdommen. Og med å nasjonalisere mer og mer blir det så mye bedre for vanlige folk.
Redigert 29.03.2023 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
Kajtek
29.03.2023 kl 15:06 2422

Det var ikke for lite heller. Enig med polakk. Vedum burde vært erklært inhabil.
Redigert 29.03.2023 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
Torine
29.03.2023 kl 15:35 2385

Finansavisen idag:
Spår kort liv for lakseskatten
Det mest sannsynlige er at regjeringen finner sammen med SV. I så fall blir det en skatt som kanskje varer frem til 2026, spår Sivert Bjørnstad i Fremskrittspartiet.

" Sett nå at det blir et flertall bestående av Venstre, KrF, Høyre og FrP ved stortingsvalget i 2025. Hvordan kan du garantere at fjerning av lakseskatten blir jobb nummer én?
Det er ikke min oppgave å prioritere. Hvis den konstellasjonen vinner, er det mange skatter og avgifter som skal endres på. Men vi har et statsbudsjett på rundt 1.700 milliarder kroner. Det er fullt mulig å drive staten mer effektivt. Da kan vi både få til et annet opplegg for laksenæringen og gjøre andre gode grep.

Har du noen forslag til utgiftskutt samtidig?
Man kan begynne med å legge ned fylkeskommunene og ordningen med fylkesmann. Det kan også kuttes i direktorater, nemnder, vesen, etater og andre statlige aktører. Rommet for kutt er stort."
Mulla3
29.03.2023 kl 16:33 2307

Jeg er en fattig pensjonist og staten tar 70%. griner jeg Nei det gjør jeg ikke.
nordnes
29.03.2023 kl 17:02 2276

Politikere er ikke kjent for å holde ord, Frp lovet fjerning av bomstasjoner / bompenger, men det motsatte skjedde. Hvorfor skal partiet ha større troverdighet når det gjelder lakseskatten ?
oivindl
29.03.2023 kl 17:11 2264

Og det er vel bare på HO man prøver å argumentere mot noe man ikke har lest.
oivindl
29.03.2023 kl 17:22 2245

Argumentasjonen her inne når stadig nye lavmål.
Om dette er gjengs kvalitet på motstandere av lakseskatt, ser det ikke spesielt lyst ut.
*JBJB
29.03.2023 kl 17:38 2230

Hei one liner/folkens:))

Og...hehehe - det var rette raua som feis - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
nordnes
29.03.2023 kl 18:34 2183

«Det er fra sine egne en får det». (Sinkaberg Hansen har vært statsråd sammen med Støre).

Fra Hegnar.no

«Grunnrenteskatten ble avgjørende
I april i fjor ble ifølge bransjeavisen Intrafish klart at Berg-Hansen-familien utforsket mulighetene for et salg og at SpareBank 1 Markets ble engasjert for å finne en kjøper.
Selv om et salg allerede lå i luften, ble det ifølge SinkabergHansen-aksjonær og styremedlem Hallbjørn Berg-Hansen grunnrenteskatten på havbruk som ble den avgjørende faktoren for salget.
– Da grunnrenteskatten ble foreslått så ble dette en mye enklere avgjørelse å ta, sier han til Finansavisen.»
nordnes
29.03.2023 kl 21:33 2046

Hegnar har en kongelig leder i dag om Vedums pressekonferanse. Med Vedums helseutfordringer lurer jeg på om han har evnene som skal til for å være finansminister. Det virker som han har kognitive utfordringer, noe som er vanlig for nevrologisk sykdom. Er han kvalifisert?

Her er en god leder, eller starten på den sitat;

«Komikeren Trond Kirkvaag døde i 2007, men han lever videre i finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Vi alle husker hvordan det gikk da Vedum, i NRK-Debatten, skulle tegne og fortelle at vi alle ville få det bedre økonomisk med regjeringens opplegg. Mens Kirkvaag i sin elleville sketsj som meteorolog i værmeldingen, hvor piler og kart danset omkring, bare lekte (pilene falt ned hele tiden), skjønte ikke finansministeren et eneste tall på sin egen plansje.»
Redigert 29.03.2023 kl 21:34 Du må logge inn for å svare
Bennyfyfasan
29.03.2023 kl 21:55 2024

Den var treffende!

Det verste er at vi kommer til å se verre ting fremover ettersom desperasjonen til Vedum øker.
Bennyfyfasan
30.03.2023 kl 01:22 1881

De har begynt allerede. Om det ikke skjer noe på smolt og landbasert snart blir det krise. Underleverandører begynner også snart å permittere. Ordrebokene fylles ikke - de tømmes