$$$PPPGGGSSS$$$ "Være inne når datoen lekker"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
13.11.2022 kl 13:07
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Når lekker datoen?
🍌 Bananas når slepet starter 🍌


...

Rekenroll

I dag kl 11:1499

Vangard i full gang med jobb i Angola ryktes om storkontrakt med Eqinor, Viktory startet opp skal til Odese for verksted på nyåret for siste finpuss for å få skipet i full jobb. Ligg unna salgsknappen folkens.


Redigert 13.11.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Quendi
17.10.2022 kl 15:09 6875

Jo jag är enig med dig där. Men det spelar ingen roll när man bara har 60% utilization på sina aktiva fartyg under 2022 trots bästa marknaden på 10 år. Man säljer också alldeles för lite från MC-biblioteket.

Det måste in pengar, till varje pris. Det kanske är på tiden att sälja ett par fartyg. De har ändå ett par stycken fartyg som står och rostar sönder i en hamn någonstans, som de ändå inte tänkt använda. Varför säljer man inte dem? Företaget behöver pengar, desperat.

Ledningen använder istället aktieägarna och utnyttjar dem till max, ber om mer pengar, mer pengar, mer pengar. Som aktieägare ska man investera i sällskap som tjänar pengar och vill GE dig som ägare pengar och avkastning, inte företag som förlorar pengar och vill TA dina pengar. Så enkelt är det.
Redigert 17.10.2022 kl 15:09 Du må logge inn for å svare

Skriver svar til deg fordi det er litt rart at en person som ikke eier aksjer i et selskap, allikevel bruker så mye tid på å skrive om det og dømme det ned og sørover ! Har jo vært borti det tidligere også, alltid noen som har utført en dårlig handel i selskapet og blitt bitter. Så må noen unngjelde for en persons vrede, og det er dine skriverier på tråden til PGS. Det sier en del om en person som holder på slik du gjør.For meg og tydeligvis for en del flere her på tråden, så synes vi det er noe unormalt. Men for all del, bare fortsett. Du har jo fått respons hos flere og det er vel som å putte penger på automaten, da fortsetter det å fungere og komme ut ett resultat …… Blir ikke å kommentere mer til deg. Det har nok liten hensikt. Forøvrig har jeg skrevet flere innlegg med hvorfor jeg tror at pgs vil stige i verdi fremover. Ikke på kort, men i et litt lengre perspektiv. Behof for seismikk for å fortsatt finne olje og gass, havbunnsmineraler, CO lagring, havvind marked/kartlegging, bibliotek, stålet på vannet. Så ja for meg er det grunnlaget. Har du ikke troa, så skriv i de trådene du har investert i og gå videre😊 Ønsker deg hell og lykke med dine andre investeringer👍🏻🛶🦅🦅
Quendi
17.10.2022 kl 15:22 6909

Det här är ett forum. Ett diskussionsforum. Passar det inte dig att någon inte tycker att PGS är precis lika fantastisk som du själv gör, så kan du skapa en messenger-chatgrupp med de som tycker precis som dig.

Joda, det er diskusjonsforum, men du er jo ikke ute etter å diskutere er du vel?
Det har du jo bevist ved at du gang på gang kommer med det samme gnålet - selv etter at du har fått motargumentene du ber om! Vi har skjønt både agendaen og meningene dine for lenge siden.. Hysj nå!
oppturen
17.10.2022 kl 15:32 6963

Q3 er ikke presentert enda, vi har bare fått noen foreløpige nøkkeltall.
MC jobber kan være blir bokført i stor grad i Q4, late sales fluktuerer av natur og kan komme voldsomt fremover.

Skal en være i forkant av markedet må en lese mellom linjene og forstå hvordan inntektene kommer.

Nettogjeld (gjeld fratrukket kontantbeholdning) er nok under $800 mill ved slutten av Q3.

Rett opp over dammen så det går mot andre dagen på rad kursen slutter over gulvet på 5,5 og hvis så bør man benytte anledningen å handle under 6nok mens man kan og før rekylen tilbake over 6 kommer ... ;)
Redigert 17.10.2022 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
Maxx
17.10.2022 kl 15:50 7015

Men da takker vi for alle flotte og advarende innlegg ( ofte 10++++ hver dag i 2-3 uker) om hvor dårlig PGS er og at kursen skal ned

Det er lov å diskutere saklig og jeg kan selv stille kritiske spørsmål og dermed også skrive ting som kan få en og annen som alt var i tvil til å enten selge eller holde seg unna PGS
MEN jeg sitter ikke dag ut og dag inn og skriver i aksjer jeg ikke er inne i eller intressert i. Det er jo en masse aksjer på børsen.

Jeg gjorde en skikkelig tabbe i DOFF den dagen den steg som en rakket fra ca 2,70 til ca 5 kroner......... jeg tjene kjapt 180.000 og kjøpe mer og mer og mer på vei opp. SÅ sa det bare pang og den datt ned til 2,50 - 3 kr på 30 minutter. Totalt tap ble ca 600.000 kr. Da hang jeg rundt DOFF tråden en periode............. Så var jeg ikke der mer
Her om dagen hadde DOFF igjen forsiden med krakk for andre dag på rad og jeg ville lese litt på DOFF tråden. Da var det en stakkars som presenterte seg som helt fersk innen aksjer og helt ukjent på DOFF. Han spurte om det var et lurt sted å plassere pengene sine nå siden kursen hadde falt så mye!? Han svarte jeg at her måååååååååååååååååååå du nå skygge banen. Det er lov. Men jeg er jo ikke inne på DOFF tråden hver dag nå og skriver om DOFF ( bare et av nærmere 10 aksjer jeg har vært litt inn og ut av )
Redigert 17.10.2022 kl 15:52 Du må logge inn for å svare
Hvalross
17.10.2022 kl 16:21 6804

Men da burde man jo kjøpe!

(Egentlig uansett, tøysedipp - skal gjeninnhentes)
Redigert 17.10.2022 kl 16:22 Du må logge inn for å svare

Knallsterk start på Wall Street idag. Hvis det ender såpass i pluss, og Asia følger etter, OG oljen ikke rykker ned...........bør det korrigeres i PGS-aksjen imorgen.

Ja, såfremt vi ikke, nok en gang, får uventet drit som i forrige uke. Det kan selvfølgelig skje, men en gang må det jo for svarte gå den rette veien også. Normalt skal PGS stige greit om det ender i sterk pluss på WS.
Kursen gikk opp til 5,73 i sluttauskjonen, så det KAN jo tyde på at flere tenker det samme.

Høres kanskje absurd ut i disse tider, men prøver meg allikevel. Jeg tenker at kursen stiger jevnt og greit denne uken, og har potensial til å ende uken tett på 7.
Hvis vi får servert krutt 26.10, og vi ikke mottar flere drittpakker, er åtteren tilbake. Det er i mine øyne realistisk, hva nå enn det måtte være verdt.

Optimismen er ihvertfall kommet litt tilbake idag, og de sjuke nedsalgene har vi ikke sett så mye til denne mandagen. (som "alle", inkl meg selv, fryktet ville bli rød).

Det ble den ikke, og støtten på 5,5 er blitt mer solid. Den holdt på fredag, og den holdt idag. Snart kan vi ta en Brigg :-)

Å kjøpe PGS er nok på linje med å fylle opp landet med kriminelle invandrere som gjør at fedrelandet kommer på verdenstoppen i voldtekt, drap og bombeeksplosjoner..

hahhaa.. jeg kunne skrevet det selv! Bra vi har noen helt like opplevelser. Jeg også tjente raske 150.000kr. for så miste all gevinst, solgte med kun 6000kr. gevinst. Jaja, ble litt på DOF tråden også sluttet jeg.. men så logget jeg inn igjen siste uke når DOF kollapset. Uansett, godt å vite at vi er flere med de samme opplevelsene :-)

En dag må det jo være slutt på elendigheten. Satser på at det vender nordover nu 👍🏻🛶🦅🦅
focuss
17.10.2022 kl 18:07 6292

Finansielle problemer bør aldri undervurderes. Spesielt ikke i finansielt usikre tider. Slikt kan ende i katastrofe for investorer. Det har skjedd før. Uansett. Ingen situasjoner er helt like, men det er all mulig grunn til litt forsiktighet. TGS går inn i eventyret uten blylodd og PGS kan bli et ufortjent lett bytte. Slikt skjer når finansmarkedet er i kaos og refinansierings muligheten lukkes.
Hvalross
17.10.2022 kl 18:16 6253

Takk for innspill og gode poeng.

TGS med PE16 blir et nokså annet case. Masse cash, men synkende inntekter.
PGS masse gjeld, stigende inntekter. PE3.

Enhver må vurdere risiko og oppside og gjøre seg opp sin egen mening

Foreløbige tall
TGS
Q3 21 200$ mill
Q3 22 136$ mill
Ned 65$ mill

PGS
Q3 21 142$ mill
Q3 22 199$ mill
Opp 57$ mill
Redigert 17.10.2022 kl 18:24 Du må logge inn for å svare
focuss
17.10.2022 kl 18:27 6193

Hvalross.
Hadde det ikke vært en årsak til PE3 og PE 16 så hadde det ikke vært noe problem. PE3 representerer risikoen i PGS kontra TGS. jeg skriver ikke dette for å være belærende, bare for å påpeke et faktum Jeg har vært i PGS fra før emisjonen med mange aksjer, men må si jeg kjenner på finansrisikoen. Sover bedre med TGS nå etter at 100 % ca er gjort i PGS.

Stemmer dei talå som står hos Nordnet? Ser at gjeldsgraden til pgs er på nesten 5000% det høyres brutalt ut for og sei det rett ut.
Hvalross
17.10.2022 kl 18:34 6195

Takker for innspill, vekter annerledes selv. Men forrige ukes skrekkuke o.l slipper man i TGS. Kommer 2-4 ganger i året i PGS

Men nå er vi i mitt syn i Kjøpeland, enten man er langsiktig eller håper på en rask gevinst.

All in i PGS kan man skjønne passer bare for noen få
Redigert 17.10.2022 kl 18:36 Du må logge inn for å svare

Det har du helt rett i. Det må ikke undervurderes. Det er selvfølgelig også en risiko her i pgs. Men økende inntjening i et marked som er i startgropa på ei god bedring og en ledelse som guider at gjelda ikke vil bli et problem, så gambler jeg på at det vil gå bra. De hadde en vellykket snuoperasjon tidligere i år og satser på at ei refinansiering når nå det må skje, kommer til å løse seg.
Dof har vel blitt vist til her inne på at gjeld og gjeldsfinansiering kan bli trøblete. Var selv inne i Dof, med godt overskudd og utgang før refinansieringen ble kjent …. Så ja risiko er det. Verdiene på båter som allerede flyter på vannet, er også verdier som kan skrives opp underveis. Så satser og gambler på at caset pgs er liv laga og at verdier økes fremover.
focuss
17.10.2022 kl 18:43 6202

Hvalross
Tror det blir slik fremover at småinvestorene liker potensialet i PGS og kanskje ikke forstår risikon. Lykkes de så blir det flott. Større investorer som skal innmed mye penger og tror på sieismikk tror jeg kanskje føler seg mer vel med TGS. Uansett, fasiten har ingen. Foreløpig.
focuss
17.10.2022 kl 18:48 6207

Må bare si at grunnen til min forsiktighet er finaskrisen i 2008. Det man trodde var en umulighet på den negative siden, det skjedde. Finansproblemer er gift for å ivareta aksjonærproblemer.

I ett trangt marked er det fordelaktig å eie båter og visa versa, og det skjønner de store investorene
focuss
17.10.2022 kl 18:57 6205

Humlesurr
Kursen viser det motsatte av hva du skriver. Finansrisikoen trumpher verdien av å eie skip.
nafa
17.10.2022 kl 19:01 6198

Atter et forsøk på å få noen til å selge aksjene til noen som vil kjøpe dem. De vet nok at det finnes noen stakkar nervøse sjeler uansett.
Så enkelt er det vel.
focuss
17.10.2022 kl 19:06 6238

Selvtrøst blir du ikke rik av. Det er det millioner av eksempler på. Gjør din analyse, og gjør den ikke for overfladisk. Skal selv igjen kjøpe PGS når jeg mener det er grunn til det.
Redigert 17.10.2022 kl 19:10 Du må logge inn for å svare
17.10.2022 kl 19:12 6227

Rå her er faktisk rimelig stolt av Peggy idag! Banka opp horisontalt og vertikalt i en uke , prøver å klarte opp gang på gang , det er liv laga i Peggy og jammen lager Peggy liv i oss :på godt og vondt 😂😅.
17.10.2022 kl 19:19 6237

Og inntil du finner grunn til å kjøpe, fint om du lar være å bruke tid på oss idioter som sitter på aksjen og dette hyggelige forumet . På godt norsk ,det nærmeste ordet Rå kommer på, PARASITTER!
17.10.2022 kl 19:27 6262

Enkelt! 1) eier du Pgs ? Hvis JA: så må du kvitte deg hvis ikke du synes noe om det 2) hvis NEI: da viser jeg bare til tidligere kommentar til focus ( should focus on his own business) hold unna det du ikke har noe med, eller om du heller vil PARASITTER;)
Redigert 17.10.2022 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

Det er fordi markedet ikke er trangt enda, men det kommer. Om ett år så skal vi se
Redigert 17.10.2022 kl 19:32 Du må logge inn for å svare
nafa
17.10.2022 kl 19:39 6246

Analysen min er gjort i februar 22, og den er fortsatt spikret.
I mitt hode er intet vesentlig fundamentalt endret siden da bortsett fra emisjonen i mai og det skulle vel ikke forverre det finansielle i særlig grad 😀
At parasittene bare vil fortsette å prøve seg framover er jeg svært godt forberedt på.
Redigert 17.10.2022 kl 19:46 Du må logge inn for å svare

RE - Atter et forsøk på å få noen til å selge aksjene til noen som vil kjøpe dem. De vet nok at det finnes noen stakkar nervøse sjeler uansett.

* Ja, kanskje alle vi PGS'ere skulle gjøre som focuss gjør her - begynne å skrive på TGS tråden og fortelle alle som ikke skjønner bedre om risikoen, bakdelen med å ikke eie båter, begrenset bibliotek, den synkende inntektsutviklingen på tross av et sterkt marked osv, osv ....

Nei, selvfølgelig gjør vi ikke det om vi ikke har en interesse av å prøve og riste ut noen truseskvettere. ...;)

Likheten mellom TGS og PGS er at de begge befinner seg i et sterkt marked som er helt i startgropen og som er forventet å vare over tid, men her stopper det. Ulikhetene er mange som nevnt innledningsvis i tillegg til at det å skulle følge med på aksjekursutviklingen i TGS er like spennende som å sitte og se på maling tørke - i motsetning til aksjekursutviklingen i PGS hvor ingen dag er like eller kjedelige noe som igjen skaper fantastiske trading muligheter og i morgen - ja, da ser vi nok 6 tallet igjen - i alle fall ligger det meste til rette for akkurat det ... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=AtVPsPct4KM
Redigert 17.10.2022 kl 23:36 Du må logge inn for å svare

Herlig! da håper jeg på kopiering her imorgen!