$$$PPPGGGSSS$$$ "Være inne når datoen lekker"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
13.11.2022 kl 13:07
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Når lekker datoen?
🍌 Bananas når slepet starter 🍌


...

Rekenroll

I dag kl 11:1499

Vangard i full gang med jobb i Angola ryktes om storkontrakt med Eqinor, Viktory startet opp skal til Odese for verksted på nyåret for siste finpuss for å få skipet i full jobb. Ligg unna salgsknappen folkens.


Redigert 13.11.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare

Dette var dønn positivt, det er helt sikkert ja.

"Gjenoppstandelsen
Fra nesten-konkurs til milliardresultat. Fra aksjeras til børseventyr. Få kjenner oljebransjens nådeløshet bedre enn sjefen for PGS, Rune Olav Pedersen (52).

Lasse Lønnebotn
Publisert:
Publisert:
I dag 06:00
Som abonnent på E24+ kan du dele denne saken med den du vil, helt gratis


De hadde overlevd oljeprisraset i 2014, holdt ut gjennom nedturen i 2015–16 og stått av rasende aksjekurs og knallharde lånebetingelser i 2017. Det norske seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS), med hovedkontor på Lilleaker i Bærum, hadde overlevd stormen, hentet seg noe inn i 2019 og så endelig lyst på fremtiden. 2020 var året da røde tall skulle bli svarte, da milliardgjeld skulle nedbetales og aksjonærer premieres.

Så smalt det igjen. Denne gangen enda verre.

Coronakrisen sendte skip i opplag, permitteringer og lønnsfrys ble iverksatt. Regnskapsbøkene blødde som åpne sår. Det var milliardunderskudd i hvert kvartal. Høsten kom og et lån på 1,2 milliarder forfalt – og kassen i det 30 år gamle oljeserviceselskapet var tom for penger.

«Covid-19-pandemien har forårsaket omfattende forstyrrelser i oljemarkedet», skrev PGS-sjef Rune Olav Pedersen i andre kvartalsrapport.

Den 18. september 2020 satt en hel oljebransje og ventet: Var dette dagen da det norske milliardselskapet skulle gå konkurs?

Fakta: Rune Olav Pedersen (52)
Administrerende direktør i seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS).
Utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. MBA fra London Business School.
Begynte karrieren som tingrettsdommer i Follo, før han ble advokat og siden partner i Arntzen de Besche.
Begynte i 2010 i PGS som juridisk direktør og kommunikasjonssjef. Overtok som toppsjef i selskapet da Jon Erik Reinhardsen sluttet i 2017.
Fra Jar i Bærum, bor i dag på Høvik. Gift, tre barn.
Det er lite som slår nådeløsheten i oljebransjen – ikke minst innen oljeservicedelen seismikk. Det kreves investeringer i milliardklassen, finansiert gjennom dyre lån, og du kjemper om kontraktene med internasjonale konkurrenter i et marked som kan snu på sekundet.

Du er første ledd i oljebransjens verdikjede og den første som kuttes når oljeprodusentene må spare penger. Og den siste som kontaktes når alt snur. Du er avhengig av investorenes velvilje til å satse på fremtidig gevinst. Og du må basere deg på den mest usikre faktoren som finnes: Flaks.


Velkommen til PGS’ verden. Velkommen til en vanlig dag på kontoret for Rune Olav Pedersen. I hans fem år som toppsjef har det vært nedturer og elendige resultater, men denne uken kunne Pedersen endelig presentere en kvartalsrapport med lave skuldre og et stort smil: Inntekter på to milliarder kroner i tredje kvartal. Et marked som går riktig vei. Og en aksjeverdi som stiger til værs.


I tillegg har en emisjon gitt egenkapital til å redusere milliardgjelden, som gjør aksjonærene fornøyde. Markedet reagerte instinktivt med å sende PGS-aksjen opp 7,5 prosent. «Som følge av Russlands angrep mot Ukraina, steg olje- og gassprisene voldsomt og etterspørselen etter seismikktjenester økte tilsvarende. I tillegg økte investormarkedets vilje til å investere i oljeservice kraftig. PGS-aksjonærene hadde rett og slett flaks», oppsummerte E24s kommentator Johann D. Sundberg onsdag.

PGS, som samler og selger bakgrunnsdata som oljeselskapene bruker for å bore etter olje, har plutselig lyse utsikter.

– Selv om det er tragisk med krigen i Ukraina, har den vært positiv for selskaper som PGS. Før krigen hadde oljeselskapene sagt at de skulle være forsiktige med investeringer på letesiden, og budsjettene til både seismikk og rigg skulle holdes igjen. Så har alt snudd, sier analytiker Christopher Møllerløkken i Sparebank 1 Markets.

– Ville PGS vært i økonomisk trøbbel uten krigen?

– Det blir hypotetisk, men det kan hende. Utfordringen for seismikkselskaper som PGS er at de er sårbare for raske budsjettendringer i olje- og gasselskapene. Som da pandemien slo inn over Europa: Da tok flere oljeselskaper grep umiddelbart og kuttet i utgiftene til leting.

Møllerløkken jobbet selv noen år i PGS før han ble analytiker, først i Arctic, siden i Carnegie og Sparebank1 Markets.


– Seismikkbransjen er preget av korte kontrakter, nesten kvartal for kvartal. Da er det annerledes for rigg og subsea, der forutsigbarheten er bedre og kontraktene strekker seg over flere år.

Sjefen for det hele, Rune Olav Pedersen, vokste opp i Bærum og fullførte jusstudiene på Universitetet i Oslo i 1998. Snart fikk han jobb som advokatfullmektig i Arntzen de Besche Advokatfirma, der han først jobbet i Oslo, deretter i Stavanger, så i Oslo igjen. I advokatfirmaet ble han rådgiver for bedrifter i olje- og gassnæringen, og en stund var han utleid til PGS.


Rune Olav Pedersen. Stian Lysberg Solum / NTB
– Rune var en kapasitet. Han hadde en faglig tyngde og var en skarp jurist som gjorde seg bemerket, forteller Karl Erik Navestad i Arntzen de Besche, som også jobbet med kunder innen olje og gass.

– Han fikk mye ansvar og sentrale roller i flere store tvister – og løste det på forbilledlig vis. Rune var en advokat du fikk inntrykk av at ville lykkes, at han «was going places». Og han var trygg på seg selv, men uten å være arrogant.

Navestad la særlig merke til én ting Pedersen sa:

– Som ung advokatfullmektig hadde du respekt for de eldre, ledende advokatene, men Rune sa: «Det er ikke det at de er så mye flinkere enn oss. De har bare mer erfaring». Det ga mening. Det gjaldt å være trygg på sine egne ferdigheter.

Han spiller basketball og går lange skiturer. Han drar på toppturer, spiller tennis og er gift med en som også er advokat. Ifølge Navestad er Pedersen en livlig person som er glad i gode historier og behagelig å omgås med sosialt. I Arntzen de Besche avanserte han til å bli advokat og siden partner, men etter 13 år i advokatfirmaet takket han ja til en overgang til oljebransjen og PGS. Der var han først juridisk direktør og kommunikasjonssjef, men i 2017 skulle mannen som ansatte ham, Jon Erik Reinhardsen, tre av som toppsjef. Styret pekte på Pedersen som den rette arvtageren.


Han begynte som toppsjef 1. september 2017 og gikk rett inn i krise på krise. Et gjeldstynget PGS var nær ved å bryte lånebetingelsene og kursen falt til én krone per aksje. Snart skulle investeringsselskapet Ferd, som i 2014 hadde gått inn med én milliard kroner i selskapet, kvitte seg med alle sine aksjer. Markedet for oljeservicetjenester var på vei ned.

– Jeg treffer Rune sporadisk på bransjetreff, og det er alltid hyggelig, sier Navestad.

– Hvordan synes du han håndterer sjefsjobben i PGS?

– Det er tøft å være sjef for et børsnotert selskap og det er en beinhard bransje. Men som alltid fremstår Rune som solid og trygg.

Det er utrolig hvor fort det kan snu. Ved begynnelsen av 2022 så det mørkt ut for PGS: Gjelden var altfor høy og markedet labert. En refinansiering var et mulig scenario, men aksjonærene var skeptiske til å vanne ut verdiene av aksjene.

Som kom 24. februar. Det var krig i Europa. Energimarkedet bråvåknet, etterspørselen etter seismikktjenester fikk vann på møllen. Og investorene fulgte etter.

– PGS leverte egentlig en bedre kontantstrøm enn ventet i siste kvartal. Og det er høye forventninger til resultatene også for neste kvartal, sier Christopher Møllerløkken i Sparebank 1 Markets.

Han tror på et sterkt marked for seismikk fremover. Samtidig har noen av PGS’ konkurrenter på markedet, som Polarcus og Axxis Geo Solutions, gått konkurs i løpet av 2020–21.


– Det har vært nedgang lenge, men nå har det snudd. Og det er ikke mange aktører igjen. Hvis Equinor trenger seismikktjenester, har de to valg: De kan leie en båt av PGS eller av Shearwater, som er eid av Rasmussen-gruppen. Markedet har konsolidert seg, etterspørselen er på vei opp og prisene er høye. Det er gode nyheter for PGS.

– Hva om vi får en global, økonomisk nedtur, som noen eksperter frykter?

– Det er absolutt en reell risiko, som kan medføre lavere olje- og gasspriser. Lavere økonomisk aktivitet er negativt for oljeservicebransjen også. Men krigen i Ukraina ser ikke ut til å ta slutt i morgen, og det påvirker olje- og gassprisene betydelig.

Likevel har PGS ting å ordne opp i, mener Møllerløkken.

– I et volatilt marked har PGS kombinert høy operasjonell giring med høy finansiell giring. Med andre ord: De har hatt for høy gjeld.

PGS har en rentebærende gjeld på rundt 8 milliarder kroner, viser kvartalsrapporten.

– Jeg håper at de innser at det er for sårbart med så mye gjeld.

Ifølge Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, er ikke den høye gjeldsgraden utelukkende negativt.
Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet. Nordnet
– Det har vært en god utvikling i offshoresegmentet på børsen den siste tiden, og her går fort selskaper med høy gjeldsgrad bedre enn selskaper uten mye gjeld. PGS har i så henseende veldig mye gjeld, som er bra i gode tider, men svært uheldig når markedet har vært dårlig.


Redigert 05.11.2022 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
05.11.2022 kl 09:41 4845

Yess😁…Rett og slett oppstanden👍

forts.

– Hvorfor er det bra å ha mye gjeld i gode tider?

– Lave renter og billig finansieringskostnad gjør at du får mer kapital i spill, og dermed blir selskapets egenkapital mer verdt. Det er litt det samme som å kjøpe bolig med 85 prosent giring.

Han tror at høye olje- og gasspriser, kombinert med økt aktivitet i offshoresektoren, gjør at flere investorer vil se mot selskaper som PGS. Flere profilerte investorer, blant dem Arne Blystad, Christen Sveaas, Øystein Stray Spetalen og Torstein Tvenge, har de siste månedene kastet seg over offshoreaksjer på Oslo Børs, som E24 rapporterte i sommer.

– Vi ser at såpass mange flinke investorer tar del i PGS-aksjen, og det er positivt – dersom de er langsiktige. Hvis ikke, vil det bli en veldig volatil aksje i tiden fremover.

– Er selskaper som PGS for sårbare for svingninger i markedet?

– PGS har vært veldig svake finansielt over lang tid, og det har preget aksjekursen. Om vi får en ny supersyklus innen olje og gass, så må slike selskaper få skikk på balansen for å kunne håndtere de enorme svingningene som er naturlig i en så syklisk bransje.


Stian Lysberg Solum / NTB
– Hvordan vil du si at Rune Olav Pedersen har skjøttet PGS-skuta i løpet av fem år som sjef?

– Han har håndtert oppgaven bra foreløpig, iallfall ut ifra et vanskelig utgangspunkt. Jeg håper for aksjonærenes del at de nå bruker et positivt marked til å få skikk på gjelden og gjøre det til et langsiktig selskap det lønner seg å investere i.

18. september 2020: Lånefristen var i ferd med å forfalle. 1,2 milliarder kroner skulle tilbakebetales, ellers sto PGS’ fremtid på spill. Så tikket en nyhet inn: PGS fikk en ukes ekstra pusterom til å løse gjeldsfloken, som samlet var på over 10 milliarder.

En uke senere, ny melding: PGS hadde kommet til enighet med kreditorene om å utsette milliardbetalingen i to år, til september 2022. I tillegg hadde PGS reforhandlet lettelser i flere andre store lån. Seismikkselskapet og de 300 ansatte var reddet.

For nå.

– Men hovedproblemet er der fortsatt, sa Møllerløkken til E24. – Nemlig at oljeselskapene har redusert sine leteinvesteringer betydelig på grunn av lavere oljepris.

I tillegg hadde kredittverdigheten sunket til bunns, ifølge kredittvurderingsbyråer som Fitch og Standard & Poor’s. Nye lån ville dermed være vanskelig å få til. PGS levde videre på kreditorenes nåde, måned for måned, dag for dag.

Så endret alt seg.

Pandemien slapp taket.

Og en president sendte landet sitt ut i krig.

Publisert:
Publisert: 5. november 2022 06:00
Redigert 05.11.2022 kl 09:47 Du må logge inn for å svare
china
05.11.2022 kl 09:56 5092

Er det samme Møllerløkken som plutselig har blitt positiv?
HP17
05.11.2022 kl 10:00 5439

The rise of Peggy Sue!
Building an empire.

Drittpakke, check
Få ned kursen, check
Inn med storinvestorer, check
Opp med kursen, ongoing

Så nu ser alt så meget bedre ut.
Rep
05.11.2022 kl 10:25 5822

Hater Føckerløkken uansett, null verdi for meg og for alltid.
Men gratulerer til alle her som har psyke til å tåke det meste.
Nå gleder vi oss til uka🥳
Hvalross
05.11.2022 kl 11:23 5505

Ser rimelig greit ut dette ... men med risikoen ute av papiret angrer jeg litt på å ha tatt belåningen til null. All inn såklart, men tror nok de ekstra hundretusene hadde gjort endel bedre nytte for seg på innsiden av Peggys varme lune buk.

Man må altså holde et øye med Møllerløkken, men Møllerløkken i bullmode er en kraftig potensator for økt stigningstakt. Dette har vi sett før, og de samme knepene, trikesene og dillene funker om noe enda bedre oppover.

Kraftig Styrt oppgang er sexy. Så får man bare innse at om man vil gå på kjærlighetsstien med insideren den tidligere ansatte Møllerløkken, er man med en "kjæreste som slår". Men som er veldig varm, raus og spandabel når han "som oftest er snill".

Kommer til å være all inn, men være obs inn mot neste Q-tall. Rett og slett fordi de blir så sinnsykt bra at det sikkert skal tvangsdippes i forkant for ytterligere overførsel til de rikeste. Men dette er lenge til, og et par uker etter vil vel kursen stå mye høyere igjen.

12 i år virker nå helt sannsynlig. 50 next summer er en bete til, men "seismikk er shipping på steroider", og folk "undervurder hvor mye penger disse selskapene tjener i oppgangstider" som Olaisen sier.


Ja det blir så man drømmer om Peggy natt og dag 😅
PGS - Aksjegleden som konsentrat
Redigert 05.11.2022 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
Hvalross
05.11.2022 kl 11:33 5533

(Sannsynlige kontraktshopp holdt utenfor) Ser vi 9 til uka?
Komodo
05.11.2022 kl 11:46 5554

"Drittpakke, check
Få ned kursen, check
Inn med storinvestorer, check
Opp med kursen, ongoing"

Glimrende oppsummering !!
Komodo
05.11.2022 kl 11:50 5545

Disse trådene har til tider vært litt vel fylt opp med usaklig haussing, men de glimrende skriveriene til Hvalross gjør allikevel at det har vært verd å følge tråden. Fortsett å la gullkornene strømme på Hvalross, du er et unikum til å holde humøret oppe når det ser som mørkest ut!

"Kraftig Styrt oppgang er sexy. Så får man bare innse at om man vil gå på kjærlighetsstien med insideren den tidligere ansatte Møllerløkken, er man med en "kjæreste som slår". Men som er veldig varm, raus og spandabel når han "som oftest er snill"."
Hvalross
05.11.2022 kl 12:08 5602

Det er lett og glad stemning rundt om denne helgen Komodo. Vi sitter vel alle med følelsen av å ha det beste foran oss
05.11.2022 kl 12:13 5600

😂😂😂😂👍
Tyrkman
05.11.2022 kl 12:30 5512

Tak Hvalross 🤠 - og til alle herinde lad nu være med at tænke kortsigtet for derved at tjene et par hurtige håndører når I derved forsinker opgangen og misser diamanten. Hav is i maven det kommer til at betale sig Big time!!
05.11.2022 kl 12:40 5480

INGENTING VARER EVIG , riktig det… For 3 helger siden satt vi med salgsanbefaling på forsiden etter å ha blitt kjørt over av som Rep kaller på pent norsk Føkkerløkken, lav oljepris osv. Nu er det PGS i oppstanden på forside , oljepris som nærmer seg 100( for å være omtrentlig ;)) og tikkende kontakt, for ikke å snakke om Føkkerløkken løpende etter ( og flere andre ;).. Heller ikke dette vil vare for evig , men så er reprisingen på plass, og med supersyklus takler vi fint korreksjonene på 2 sifret heretter, part of the game .. PGS not gonna be the same , TA vel og bra, men akuratt i disse dager kan vi igjen få et gap ala den på 3 tallet som aldri fylles , og det er helt ÅKÅ .. Baby, PGS not gonna be the same 😎😁🚀😉
Redigert 05.11.2022 kl 12:59 Du må logge inn for å svare

Det var en sannelig god og lystig artikkel i E24 i dag ja. Det er bare å glede seg til en ny uke. 🎉. Men først må helgen nytes🍺
alsmark
05.11.2022 kl 13:20 5536

Tipper vi får en dup i oljeprisen pga. ingen åpning i Kina. Så da henger nok PGS med ned, om vi ikke får hyggelige børmeldinger mandag 0800 :)
https://www.finansavisen.no/nyheter/utenriks/2022/11/05/7957461/kina-knuser-alt-hap-holder-fast-pa-null-covid-strategi?fbclid=IwAR0ZOr7LO6OgctknahBHfOCGwaYrlTFvzSMuXLl_5EK0I2VBspaMRQwKoVg
Hvalross
05.11.2022 kl 13:32 5554

Møt Karmøymannen Stig. Han slår et slag for "diaper pride", voksne som syns det er både praktisk og hot å sprade rundt i bleie, og krever respekt for det 😅
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1286412318853589&id=100024544987996&set=a.106397673521732&eav=AfbjjBUWGaLQC2n3aeuc3J5lmn2nZx3Fgf8j3uT7vdvG_MlIRvMMKom7DL9QQVaJ44A&paipv=0

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1092741124887377&id=100024544987996&set=a.106397673521732&eav=AfZhM7Y6uHzUHP4dFyLoERNjt6hFWbfcR2bf-Q-HqoO9laPLClaBZwYlMU_2QX_LRjk&paipv=0

Vi får dog håpe de aller fleste truseskvetterne er ut av PGS nå. En dip på intill noen timer er ønskelig for min del (som angrer på å ha solgt de aksjene som var kjøpt for lånte penger, og bare sitter all in med mine egne). Men det er jammen ikke sikkert. Vi kan likegjerne kjøre fra start.
Reprisingen er uansett begynt, PGS PARTY KOMMER som Per Ulv sier. Spennende og innbringene uker. Fraråder salg som et minimum før Q4
Redigert 05.11.2022 kl 13:59 Du må logge inn for å svare
Kontur
05.11.2022 kl 13:35 5541

Ang Kina så er det ingenting annet enn at de fortsetter slik de har gjort siste 2 år ang Covid.
Oljen vil uansett stige utover vinteren
Uavhengig av oljepris vil PGS få en eventyrlig kursutvikling kommende par år. Det aller meste peker den retning.
Kontrakter kommer, tvil ikke
Hvalross
05.11.2022 kl 13:59 5506

Ligger delt over i tråden

Ser vi 8 kr igjen snart? Er seismikk markedet virkelig så dårlig? Ser de har tapt penger enda deres økonomi styring er solid.

Det har vært flere som på denne tråden har fremhevet at hvorfor investere i PGS når en i stedet kan investere i rigg (ratene har steget mye) - og Quendi har overhode ikke ønske om å plassere sine sparepenger i PGS (som om vi andre har noe interesse i hvor du investerer dine penger), fordi PGS ikke går med overskudd (som for såvidt er helt feil, ref Q3). Det er helt greit at dere har den strategien - jeg har derimot størst ønske om å investere i bransjer/selskaper som har størst potensiale (markedet er alltid i forkant). Ta f.eks MPCC, de har aldri tjent mere penger enn i dag - men likevel har kursen falt veldig mye den siste tiden... Hvorfor tror dere det?

Poenget er at i oljebransjen er seismikk den siste bransjen som vil dra nytte av oljepppturen, jf det som står I artikkelen i E24;

"Du er første ledd i oljebransjens verdikjede og den første som kuttes når oljeprodusentene må spare penger. Og den siste som kontaktes når alt snur. Du er avhengig av investorenes velvilje til å satse på fremtidig gevinst"

Rigg og mange andre deler av oljeservice har allerede steget alt mellom 200-600%. Det er ikke unaturlig når oljen stiger, men nå har vi kommet ditt at oljeselskapene, med sin store pengebinge, er på vei til å kontakte seismikk selskapene (som er de siste som kontaktes) - og med den knappe tilgangen av ressurser, , der det kun er PGS og Shearwater som har tilgang på båter er vi på vei til å få en kraftig stigning i ratene, jf sitat fra artikkelen;

"Han tror på et sterkt marked for seismikk fremover. Samtidig har noen av PGS’ konkurrenter på markedet, som Polarcus og Axxis Geo Solutions, gått konkurs i løpet av 2020–21.


– Det har vært nedgang lenge, men nå har det snudd. Og det er ikke mange aktører igjen. Hvis Equinor trenger seismikktjenester, har de to valg: De kan leie en båt av PGS eller av Shearwater, som er eid av Rasmussen-gruppen. Markedet har konsolidert seg, etterspørselen er på vei opp og prisene er høye. Det er gode nyheter for PGS."

Det er nå en skal være investert i PGS, selskapet har fått orden på det finansielle og seismikk bransjen vil oppleve den samme oppsvingen som en har sett i øvrige deler av oljeservice (dvs stigning på mange hundre prosent). Det er ikke spørsmål om vi vil se kr 8 eller 9 - men når vi passerer kr 20, 30 og 40.

Redigert 05.11.2022 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
Hvalross
05.11.2022 kl 15:28 5165

PGS er jo oppned og bakvendt aksjen, så det jo bare typisk at vi skulle få oss en ny vår på høsten, og gjennoppstå som REPRISET til jul!

Og da blir vel PGS New Energy født til påske ... men er Berit Osnes rå nok når PGS skal gi oss gratis aksjer ved børsnoteringen av den moderate men eksponentiellt voksende New Energy avdelingen? Aksjer som førøvrig er den perfekte konfirmasjonspresang (aksjer for 10k kan bli til bolig i 2028 om fremskrivningene stemmer, når Carbon Capture & Storage for all verdas offshore olje/gassbaroner, tysk tungindustri og japansk og australsk gruvedrift tar kvantesprang mot trilliardnæringen Exxon spår den til å bli / og Marine Havbunnnsmineraler har tatt av, - forutsetningen som kan virkeliggjøre de 2 siste og trolig alle fremtidige norske regjeringers mer og mer oppslukende Visjon om å gjøre Norge til "The Battery Capital of Europe"
Redigert 05.11.2022 kl 15:42 Du må logge inn for å svare

Ja leste artikkelen og ble enda sikrere på at Peggy er den rette for meg nå 👍🏻🚢🚢🦅🦅 Normalone: Godt reflektert og takk for deling av den 😄👍🏻
Til Hvalross: Ja dette er en fin gave å få og så blir det påfyll mot jul i rep emi. Det blir flott fremover og når alle haker tikkes av fremover jfr. Dine fremførte ønsker over så blir jeg nok mest sannsynlig Peggy millionær😄🛳🛳🦅🦅🤑💰 Det er faktisk oppnåelig det,ser frem til det og jeg sparer alle aksjer fremover mitti gullskrin💰
Redigert 05.11.2022 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
oppturen
05.11.2022 kl 16:08 4996

Rasmussen gruppen har vel luftet planer om en børsnotering av Shearwater på nyåret.
Da må det selges noen aksjer der for å få bredere aksjonærmasse, blir spennende å se prisnivået og også regnskapene etterhvert. Om dette skjer tror jeg det vil løfte PGS veldig mye også, jg tror ikke Shearwater blir børrsnotert for knapper og glansbilde.
Hvalross
05.11.2022 kl 16:09 4995

Noen av oss var litt tidlig ute, - men nå møtes de 2 parametrene Trygghet og Potensiale i en sjeldent kraftfull mix i PGS. Hold fast 😁
Tyrkman
05.11.2022 kl 19:22 4179

Kun er spørgsmål om tid og den kommer ikke til at stå alene. Husk nu allesammen at tænke langsigtet og holde godt fast i aktierne selv om der kommer solid stigning. Vi er kun lige ved begyndelsen så snyd ikke jer selv
Kontur
05.11.2022 kl 20:33 4017

Enkel logikk. Der har vært under investert i åresvis. seismikk er det siste som kommer når markedet har snudd. Hvor dumme vil oljeselskapene se ut dersom de om 1-3 år står uten felt å pumpe ifra. Seismikk markedet er i starten av en supersykel. Hør nå på de som har peiling og ikke daytradere.
Selv er jeg fullastet og fikk tegnet 100% av hva jeg ville i emi noe som burde fortelle sitt.
Overse enkelte skribenter med innlegg på disse fora som kun har til hensikt å presse kurs ned for selv å tjene noen ører dag for dag, altså helt uten tidshorisont.
Kjøp dere heller godt opp i aksjen, la den bli hovedinvesteringen i porteføljen.
Om ikke noe totalt uforutsett skjer vil PGS gå mangegangen det kommende året.
Kontur
05.11.2022 kl 20:49 3999

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/Q7MgWP/miljoeorganisasjoner-frykter-norge-skal-inngaa-oljeavtale-paa-klimatoppmoetet

Det blir mye mer leting, sikre kilder…
Brasil kommer, UK intensiverer, Afrika kysten, Canada, Tyrkia, og mange flere på den østlige halvkule.
Der blir ikke bygd båter. Pgs blir en gullgruve