$$$PPPGGGSSS$$$ "Være inne når datoen lekker"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
13.11.2022 kl 13:07
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Når lekker datoen?
🍌 Bananas når slepet starter 🍌


...

Rekenroll

I dag kl 11:1499

Vangard i full gang med jobb i Angola ryktes om storkontrakt med Eqinor, Viktory startet opp skal til Odese for verksted på nyåret for siste finpuss for å få skipet i full jobb. Ligg unna salgsknappen folkens.


Redigert 13.11.2022 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Pih
09.11.2022 kl 12:51 2754

Ja enig her også. De er altfor lite fremoverlente og klarer ikke å se noen grunner til at de ikke skal være mer offensive og bygge tillitt til selskapet igjen. Vi burde teppebombe ledelsen med mail fra alle her inne om at de må dele mer med markedet. Skulle jo tror at de liker fornøyde aksjonærer mer enn frustrerte aksjonærerer etter den reisen de har vært gjennom de siste årene
Årets_vinne_a
09.11.2022 kl 12:57 2710

25 oktober hadde dem vel vebcast. så ut neste uke så burde man vel få noe info.da har det gått 3 uker ca hadde vært deilig. å sitte i denne heisen som går opp og ned.er nok en drømme aksje for dem som trader det skal sies.men for oss som sitter Long hadde det vært nydelig og kommet oss gjennom 8 åsså videre oppover.noe som åsså vil skje men rune er glad og holde kortene skjult for seg selv.

De forteller i Q3 rapporten at kontrakt(er) kan allerede være signert flere uker i forkant før de blir publisert. Om ledelsen ikke holder ord mtp at de forteller om kontrakter som sannsynligvis vil komme `innen noen uker` - så er jo det et tillitsbrudd til aksjonærene. Jeg velger å tro at de vil unngå det. Samtidig ble det kjøpt aksjer for flere millioner kroner fra styrets medlemmer, det sier vel sitt? Men da, til en pris på 6,70. Kanskje vi skal ned der, kanskje ikke, men det indikerer hvert fall sterkt at de vet noe, som vi ennå ikke vet. Mitt forslag er: sitt stille i båten. Ting er på gang!
Rabbe
09.11.2022 kl 13:10 2600

Folk må slappe litt av. Når kontrakta er signert vil vi få høyre det.
Ellers enig i at visst det er so at dei har tatt ut ein båt av opplag, kunne dei gjerne ha opplyst om det.

Det er en volatil aksje ja det svinger opp og like fort ned. Men for meg med en solid tålmodighet så tror jeg at gevinsten finnes der fremme. Har vært mye i forhold til gjeld og refinansiering m.m og vi er ikke helt ferdig heller med det. Men de grunnleggende forhold, med flere gryende markeder utafor direkte olje og gass leting, samt et olje og gass marked som vil vokse noen år nå fremover, bibliotek salg m.m må jo komme fremover og kontrakter må også komme fremover. Når det gjelder å melde til markedet, så må vel alle brikker vøre 100% på plass, før en meddeler. De kan nok ikke melde at båten er flyttet osv, de har sikkert ikke alt klart, selv om at de starter å planlegge mot noe ……. Så det er for meg helt forståelig at det er stille i båten akkurat nå. Så det er bare å vente litt til og om du har råd, kjøp mer ☺️
Børsnoterte selskap har strenge retningslinjer vedr. Markedssensitiv info, så også Peggy. Plutselig er ting på plass. 🛳🛳🦅🦅
Redigert 09.11.2022 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
JR-Ewing
09.11.2022 kl 13:29 2439

Ja nyhetstørke i denne aksjen dreper effektivt all stigning og positivitet, ser ut til at rischioso snart får rett..
Rep
09.11.2022 kl 13:33 2460

Ang taperen Risch, ikke snakk om rett eller galt, men snakk om om kvalmende fremtoning.
Tilliten til ledelsen har jeg og en mening om, velger å holde det for meg sjøl foreløpig.
Blutus
09.11.2022 kl 13:33 2488

Navnet er ikke så viktig:-)
Det jeg kan garantere er at aksjen er over 20kr etter Q4 rapporten som kommer 26 Januar. Fram til da er det å ta med seg rep aksjene og være tålmodig.
2023 ser videre svært lyst ut, uten å gjenta meg selv👌
RIV3R
09.11.2022 kl 13:36 2494

Dersom vi får mulighet å kjøpe rep-aksjer - vil disse være mulig å selge på børsen etterpå? Sikkert et dumt spørsmål, men kan lite om emisjon o.l.

Jeg har forståelse for at en begynner å bli utålmodig - samtidig lurer jeg på hva mer en forventer at ledelsen skal melde? De har vært veldig tydelig på at det vil gå flere uker fra avtalen inngås til den børsmeldes - og basert på det en sa om at en regnet med å børsmelde flere kontraker innen "couple of weeks", har ledelsen fortsatt sitt på det tørre. Videre er det lov til å legge sammen "2 og 2" - og ta veloverveide beslutninger før "fasiteten" foreligger, på den måten er potensiale størst til å tjene "mer" på børs. Det er derimot ingen garanti - men for meg vil det forhold at ledelsen i PGS har valgt å tegne seg for aksjer til mange millioner i emisjonen, til kun en rabatt på 7-8 %, sett i sammenheng med opplysningen vi fikk under Q3/børsmeldingen ift emisjonen, og det at det er mye som tyder på at en tar ut en ny båt allerede nå, tilstrekkelig bekreftelse på at vi i løpet av kort tid vil få informasjon som vil resultere i en kurs langt over dagens kurs.

Husker når Softox kom med den ene børsmeldingen etter den andre om "filleting", som også var direkte misvisende, og de fikk vel en bot fra Finanstilsynet. Jeg legger til grunn at ledelsen i PGS sender ut børsmeldinger iht regelverket.
Quendi
09.11.2022 kl 13:41 2504

Tråkigt att PGS "gör en PGS" igen och seglar ned kraftigt efter uppgång. Den kommer ingenstans den här.

Ser att det är prat om att aktivera ytterligare ett fartyg? Varför göra det när man enbart har 65-70% utilization på hela året 2022 och inte speciellt mycket inbokat för 2023 ännu? Bättre sälja de där fartygen och inte skada aktieägarna med fler emissioner.
Hvalross
09.11.2022 kl 13:42 2503

https://youtu.be/d0alq0j1fDs
Dont Stop Belivin'
(Det jobbes sakte, men det jobbes godt)

RIV3R: Der var du igjen, alle har startet en plass og ingen forspør seg her😄 Om du tegner deg og blir tildelt, betaler du for antallet ditt til avtalt emi kurs. Når transaksjonen er fjennomført går det ei lita tid, dager til ei uke eller så, så ser du at antallet aksjer his din bank der du har dine aksjer, er økt med det antall du tegnet deg for. De inngår i din pottefølje av pgs aksjer. Er akkurat samme type aksjer som du har og de kan omsettes i markedet gjennom børsen. Poenget å kjøpe gjennom emi er at de aksjene er billigere enn prisen på gjeldende aksje i det ordinære markedet.
Håper du skjønte forklaringen …. ☺️
Blutus
09.11.2022 kl 13:46 2477

Ja de kan selges etterpå. Tar litt tid før de kommer på konto da..

Garantere? Litt vel sterke ord, men hadde vært meget bra om du traff på den🤓
Har tålmodighet og trur dette blir meget bra så skal nok sitte mye lenger
Hvalross
09.11.2022 kl 13:54 2475

10 des ... sett på alarm, og la det være med en lystig melodi ;)

Rune er gammel tingrettsdommer og at han gjør ting i riktig rekkefølge samt ikke holder oss for narr bør være klinkende klart. Etter alle formuleringer som er nevnt etter hva Rune sa, så jeg er rimelig sikker på at de har ordet i behold. Ser kanskje ut som om og ingenting skjer før 23/11?. Inntil videre kan man fylle på samt "herse" litt med RIS når han prøver å få seg en billig inngang igjen.
Redigert 09.11.2022 kl 14:33 Du må logge inn for å svare

Ordet i behold og ingenting skjer før 23/11? Hva er det Rune har sagt som underbygger dette?
RIV3R
09.11.2022 kl 14:17 2407

Hei, da har jeg skjønt det rett. Mente jeg leste noen steder at noen aksjer ikke var "omsetningbare". Tusen takk igjen for svar - man lærer så lenge man lever :) Er all inn i PGS (på godt og vondt) :D

Det var ikke helt enkelt å få med seg i farta, men mener han også hadde erfaring fra det grønne skiftet - mener å huske at det var plast ....

https://www.youtube.com/watch?v=W85F-UmnbF4
Redigert 09.11.2022 kl 14:24 Du må logge inn for å svare
JR-Ewing
09.11.2022 kl 14:23 2392

De skrev i børsmeldingen at tegningsrettene ikke er omsettbare.

Om reparasjonsemisjonen blir gjennomført, og du får tildelt aksjer, vil du deretter kunne selge aksjene over børs når de er tildelt

All in her også og god magefølelse. Det er tålmodighet som gjelder nå fremover og øke i emi 😄 Lykke til 🛳🛳🦅🦅
Hvalross
09.11.2022 kl 14:34 2314

Det vil helst gå godt

Ja, da har kursen ikke overraskende vært nede og snust på 6 tallet (intradag 6,985) - da er det nok ikke lenge før den befinner seg tilbake rundt eminivet (6,7) og vil bli værende rundt det nivået frem til rep emien er avklart. Avstemmingen vil skje på EGF den 23.11.
Foreløpig har vi fått bekreftet utlån til short på 15m aksjer, men det er å forvente at det vil bli mer utlån fremover av de nye 240m emiaksjene - mao, ingen hast med å kjøpe.

Hentet fra Nordnet, def. Av en tegningsrett:

Hva er tegningsretter?

​En tegningsrett er en tidsbegrenset og omsettelig rettighet til å kjøpe et antall aksjer i en emisjon, til en på forhånd fastsatt pris (tegningskurs) på en viss dato. Man kan få tegningsretter tildelt som aksjonær i et selskap, eller man kan kjøpe tegningsretter i markedet under tegningsperioden dersom de er børsnotert.

Dersom kursen eller forventningene om at kursen på moderaksjen stiger over den fastsatte tegningskursen, vil verdien av tegningsrettene også stige. Du kan velge å omsette tegningsrettene mens de er børsnotert, eller bruke dem til å kjøpe flere aksjer i moderselskapet.

Du kan kjøpe og selge tegningsrettene mens de er børsnotert. Legg ordren på vanlig måte. Ønsker du å tegne deg for aksjer/benytte deg av rettigheten, må du som regel svare aktivt på dette. Det er viktig å sette seg inn i hva som gjelder ved hvert tilfelle. Tegningsretter som ikke benyttes eller selges vil tas av børs og forfalle uten verdi etter fristen er gått ut.

Foreslått pris er 6,70 kr

Tja,

De har vel vært tydelig på at det gjerne går flere uker fra de «vet» kontrakten er i boks til alt det formelle er signert og spikret slik at det kan børsmeldes. Ellers: We hope to announce some contracts over the next weeks var vel det ledelsen sa, tick tock klokken går.

Det er ingen som ønsker «den ene børsmeldingen etter den andre om filleting», dette handler vel mer om helheten. Pedersen har vært bullish i lengre tid ang diskusjoner som foregår om kontrakter og at han ikke er bekymret. Den siste kontrakten som ble meldt er snart en måned siden og det gjaldt en jobb som vi visste om i september. Når vi går fra «cash is king» og at ledelsen ikke er bekymret for refinansiering i 23, at de vil vise til hvor mye de tjener de neste kvartalene, til børsmelding en uke senere om emisjon på over halvannen milliard, så er det jo greit å revurdere hvor mye tillit man skal ha til det som presenteres. Det er jo ikke som om de på dette tidspunktet ikke var klar over hva som ville komme uken etter. Hva utløste behovet for å kjøre emisjon såpass kort tid etter Q3 presentasjonen?

At ledelsen har kjøpt seg opp for millioner er helt greit det, men det kan vel så gjerne ha vært en forutsetning og det er ikke som om de har kjøpt så forferdelig mye. Prosentvis andel av inntekt/formue så utgjør det langt mindre enn for mange her inne, Pedersen kjøpte for 1,2 mill og Langseth spyttet inn 2mill.

Vi vet jo at ledelsen har gått fra at det var uaktuelt per dags dato å ta ut skip nummer 7 -> til at det kunne være aktuelt med å ta ut skip nummer 7 for sommersesongen, og at Victory har flyttet på seg og gått til kai. Ergo så er jo den mest logiske konklusjonen at båten blir tatt ut og mest sannsynlig så er det for å dekke en konkret etterspørsel og ikke fordi de gambler på at markedet vil bedre seg. Ergo er det jo også komme positive nyheter (bare at de ser behovet for en ekstra båt vil jo være positivt, konkret kontrakt som utløser behovet vil være gull.

Vi er tett på 2 uker siden presentasjonen hvor Pedersen var håpefull ang å børsmelde kontrakter, vi har passert en uke siden emisjonen ble kjent og PGS var bullish ang kontrakten i Brasil (som vil være betydelig). Forventninger om kontrakten i Brasil er til en viss grad allerede priset inn i dagens kurs, det blir ikke pent hvis sistnevnte uteblir, på samme måte som det ikke blir pent hvis vi skal gå ukesvis og vente på nyheter om båt 7 og nye kontrakter. Hvis det er tilfelle så forventer jeg vel heller at ledelsen formulerer seg på en helt annen måte kontra å gi inntrykk av at ting er nært forestående.

Om ikke i morgen så veldig snart. En ting er eminivet og en annen ting er den tekniske utviklingen for om kursen først og igjen etablerer seg på undersiden av 7 så vil kursen atter en gang befinne seg i det lavere og romslige trading intervallet (5,5 - 7) hvor svingningene har visst seg å kunne være tilsvarende store og hvor det i kombinasjon med økt short og godt hjulpet av fortsatt stillhet om og rundt kontrakter vil kunne få kursen til å pendle helt ned i bunnen av det nye trading intervallet hvor vi har et svakt gulv på 6 blank og et sterkt gulv på 5,5 - mao, det er mye som taler for at det vil bli en del verre før det kan bli bedre ....

Det blir ikke noe emisjon hvis kursen går under 6.7, så de får hoste opp noe før den tid. Noe kursdrivende.

Helt enig med FIH, også ang den stusselige aksjebeholdningen deres
PeGes
09.11.2022 kl 15:39 1903

Det er først og fremst mye som tyder på at blir bedre, før det blir MYE bedre! Og det blir først litt surt for deg, før det blir mye surere👌👍😂😂😂

Må være slitsomt å være så passiv aggressiv. Kjøp deg inn nå og bli med på festen. Ikke stå utenfor å surmul på at inngangsbilletten er så dyr. Spiller ingen rolle når vi skal opp på 30-40 tallet innen 12 måneder.

Åja…rød dag = Rishiosotime. 🤮

Redigert 09.11.2022 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

Bortsett fra at han er Ris så har han jo rett om det tekniske, vi er avhengig av positive nyheter for at kursen ikke skal synke lengre og lengre.

Strategisk sett skulle dette vært lagt opp som perler på en snor, så får vi se hvor lang snoren er før perlene begynner å komme, for det vi risikerer er at kursen blir kjørt grundig ned og at vi må vente i en evighet før kursen i det hele tatt nærmer seg 8 igjen.