Vow 2023

Karbon
VOW 21.10.2022 kl 12:32 41846

Jeg har i tidligere innlegg vært inne på at jeg mener 2023 vil bli det året hvor kontraktsinngåelser og også inntekter fra Vows landbaserte virksomhet vil ta av. Nedenfor vil jeg redegjøre litt nærmere for hvorfor jeg mener dette ved å peke på noen av de potensielle kontraktene vi kan forvente:

La oss starte med finske Outokumpu. 30. september sendte Outokumpu ut en pressemelding der det fremgår at de har planer om å bygge et biometan- og biokullanlegg i Tornio, som skal bidra til å øke Finlands selvforsyningsevne av energi, og samtidig redusere co2-utslippene med mer enn 200 000 tonn pr år. Outokumpu har søkt om investeringsstøtte på 25 millioner Euro til anlegget, og endelig investeringsbeslutning for anlegget er planlagt i 2023.

https://www.outokumpu.com/news/2022/outokumpu-plans-a-significant-investment-in-a-biocoke-and-biomethane-plant,-aims-at-reducing-climate-emissions-and-increasing-self-sufficiency-in-energy-in-finland-3162097

Det faktum at både Geoff Lindsay (salgssjef i Vow USA), Bjørn Abraham Bache (CCO i Vow) og Jonny Hansen (COO i Vow) har linked til Otokumpu sine planer på linkedin, styrker mine antagelser om at Vow har vært med i planleggingsfasen her, og vil være en sannsynlig leverandør av utstyret til anlegget. Dette er sentrale personer i Vow-systemet, som sjelden eller aldri legger ut annet enn Vow-relatert informasjon på sine linkedin-sider.

Basert på størrelsen på investeringsstøtten det søkes om, vil jeg anta at det er snakk om et anlegg med en prislapp på rundt en milliard kroner.

Et annet spennende prosjekt som jeg også har skrevet en del om tidligere er kommunisert i børsmeldinger fra både Vow og Vow Green Metals i februar i år:
Børsmeldingen fra Vow Green Metals:

https://www.vowgreenmetals.com/blog/Sign%20LOI%20with%20Global%20producer%20of%20Non-Ferrous%20Metals

Børsmeldingen fra Vow:

https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-vow-signs-loi-with-possibility-for-technology-supply-to-a-50-000

Ser man børsmeldingen fra VGM i sammenheng med pressemeldingen fra Wacker Chemie 25. mai i å, så er det ikke vanskelig å forstå at det er nettopp Wacker Chemie vi snakker om her. Wacker Chemie driver samme type virksomhet som Elkem.

https://www.wacker.com/cms/en-us/about-wacker/press-and-media/press/press-releases/2022/detail-171648.html

Som det framgår både av børsmeldingen fra VGM og pressemeldingen fra Wacker Chemie, så skal investeringsbeslutningen for anlegget tas mot slutten av 2022, men jeg blir ikke overrasket dersom det skjer først i 2023. Henrik Badin har tidligere skissert at dette anlegget vil ha en prislapp på mellom 850 millioner og en milliard.

Under halvårspresentasjonen for VGM tidligere i år, kom det fram at man jobber med ytterligere en aktør som ønsker et 50 000-tonns biokullanlegg, altså samme type anlegg som vist over her. Hvem denne aktøren kan være vet jeg ikke, men det kan ikke være Outokumpu, ettersom Outokumpu skal bygge og drive anlegget selv. Ergo snakker vi om 3 potensielle anlegg med en prislapp på nærmere en milliard.

Så må vi ikke glemme Evensen-reaktoren, som ble opplyst bygget «på spec»:

https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-builds-large-scale-pyrolysis-reactor-to-meet-increased-demand-for

Badin opplyser i børsmeldingen at de er sikre på å ha en kjøper til reaktoren på tidspunktet reaktoren leveres fra C H Evensen til Vow. Hvem som vil være kjøperen av reaktoren fra Vow vet vi ikke, men jeg har tidligere lansert Circular Carbon som en kandidat. Det spiller i og for seg ingen rolle hvem kjøperen er, men prislappen for reaktoren vil trolig være i samme størrelsesorden som anleggene nevnt over her, det vil si i området 850 millioner til en milliard kroner (ikke for reaktoren alene, men totalt for anlegget reaktoren skal være en del av).

I siste analyse fra DnB trekkes Vows kontrakt med det ikke navngitte amerikanske selskapet på ca 270 millioner kroner fram som den viktigste hendelsen for landbasert virksomhet for 2023. Det er greit nok det, men hvis bare EN av de 4 potensielle kontraktene jeg har vist til ovenfor slår inn i 2023, så har vi allerede en kontrakt som er nærmere 4 ganger så stor som kontrakten med det amerikanske selskapet. Personlig mener jeg at minst 2 av dem er «bankers» i 2023.

Ellers er det også mange andre begivenheter vi kan se frem til i 2023. Noen har etterlyst hvordan det går med «Horizon Europe-prosjektet», med verdens største sementprodusent, Holcim og spanske Repsol i førersetet som har valgt Vow som utstyrsleverandør. På Vows linked in-side i dag står følgende å lese:

«We also visited the pilot plant for Repsol in the framework of the Plastic to Olefins European project (P2O), that we will deliver to their tech lab in Madrid later this year.”

https://www.linkedin.com/mwlite/company/vowasa


Helt avslutningsvis vil jeg bare nevne noen stikkord/navn hvor det også er muligheter for positive nyheter i 2023:

GRT Gaz
Murfitts Industries/ETEL
Morrow Batteries
Batteriselskapet Cenate AS
Philip Morris
Wakefield biochar (anlegg bygget i 2022. Intensjon om å bygge mange tilsvarende anlegg, jf. børsmeldingen. « The solution represents a first of multiple units that are planned to be implemented in the upcoming years by Wakefield Biochar to realise their “Better Soil. Better World” products strategy.”
UniPetrol (plastavfall til energi)
Safesterilkontrakter

Og et lite kryptisk stikkord til slutt, som jeg ikke skal komme nærmere inn på i dette innlegget, men vi får se hva som skjer: Lattim Rolecra

P.S:
Dette er ingen kjøpsanbefaling, og jeg gir heller ingen kursmål for Vow i 2023, men det er bare noen tanker som jeg mener er verdt å dele på forumet.

Edit:
Redigert USA-kontrakten til riktig beløp (ca 270 millioner), pga en tastefeil i det opprinnelige innlegget.
Redigert 03.04.2023 kl 23:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.12.2022 kl 14:07 6192

Ikke uttal deg om ting du ikke forstår. Bare følg med på kursen neste uke.
Når jeg legger ut nivåene. Har dere konkret noe å ta meg på hvis man ikke møter klar motstand eller støtte i disse nivåene.

Grip sjansen da!!
Redigert 22.12.2022 kl 14:39 Du må logge inn for å svare

Ja du traff veldig bra for to dager siden f. eks. Flink du.

Lynsp
20.12.2022 kl 22:07
925
Spennende, men bare så Spennende at alt tyder på nedgang imorgen, Under 20% sjans for oppgang dessverre. Hold hode kaldt :).
Redigert 22.12.2022 kl 15:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.12.2022 kl 15:05 6176

Hva er sjansene for en nyhet positivt nyhet, dagen etter jeg jeg sende denne meldingen? Den må vel være godt under 20 prosent! IKKE glem hva kursen er nå.
Slettet bruker
22.12.2022 kl 16:44 6122

Ser at folk blir så plaget av det jeg skriver at de låser trådene sine for å skape en bedre verden og en Bull sinario.

Derfor blir dette min siste innlegg i forumet.

Vow blir bra til slutt! Lykke til med investeringene deres.
Hammers
22.12.2022 kl 22:38 5988

Jeg er helt enig i det du nevner, Karbon - selv om jeg dro inn noen andre retninger i mitt innlegg.
Godt mulig at UniPetrol er nestemann ut siden deres børsmelding kom ca 3 mnd før Murfitt's - i 2020.

Dette er store og tunge prosjekter som tar tid å videreutvikle. Ref den nylige meldingen om resirkulering av brukte dekk.
2,5 år tok det før man anså utprøvingen som gjennomført og fortsettelsen kunne iverksettes. Med inntil 300 sites er potensialet enormt.
Så vidt meg bekjent er VOW det første og eneste selskapet i verden som får til denne type gjenvinning av denne type avfall.

Ellers har jeg tatt meg den frihet å kjøre din link om Plastic to Olefins via "oversetter".
https://plastics2olefins-eu.translate.goog/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc

Her en dagfersk melding på sosialt medium fra VOWs hovedaksjonær (via oversetter). Merk hvilke tall som nevnes;
________________________

Spent og ydmyk å være en del av utviklingen av denne satsingen innen End-of-Life Dekk.

Vow ASA har gått sammen med European Tyre Enterprise Ltd. (ETEL) for å ta i bruk Vows avanserte teknologi i en komplett løsning for å konvertere utrangerte dekk til verdifullt råmateriale og fornybar energi.
ETEL har identifisert en potensiell etterspørsel etter mer enn 300 dekkgjenvinningsanlegg i Europa, Nord-Amerika og Japan.

Hvert år genereres 30 millioner tonn utrangerte dekk globalt. Per i dag er rundt 30 prosent av dekksammensetningen jomfruelig karbon svart, en viktig komponent i dekkproduksjonen. Virgin carbon black produseres ved å knekke fossil olje, en prosess som genererer en stor mengde CO2. I dag ønsker alle store dekkprodusenter å erstatte en del av jomfruelig karbon svart med gjenvunnet karbon svart i dekkproduksjon.
Redigert 22.12.2022 kl 22:58 Du må logge inn for å svare
Karbon
22.12.2022 kl 23:46 5924

Veldig bra Hammers!

Og som om ikke det var nok, her er en rykende fersk nyhet fra Wakefield Biochar:

https://www.wakefieldbiochar.com/wakefield-biochar-enters-carbon-market-puro-earth/

Fra artikkelen:

"Wakefield BioChar is now certified to sell digital tradable assets called CO2 Removal Certificates (CORCs) in the carbon markets under an agreement with Puro.earth. This certification represents a major milestone as Wakefield BioChar has become the largest capacity biochar-based CORC supplier in the U.S."

Ja, for dere husker vel hva som ble sagt i børsmeldingen da Wakefield Biochar bestilte anlegget fra Vow i fjor?
https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-vow-secures-breakthrough-landbase-contract-in-the-usa

Fra børsmeldingen i fjor:

"The solution represents a first of multiple units that are planned to be implemented in the upcoming years by Wakefield Biochar to realise their “Better Soil. Better World” products strategy."

Jeg tok ikke med Wakefield i listen min over her heller, men det burde jeg kanskje gjort, eter å ha lest dagens nyhet fra USA.
Redigert 22.12.2022 kl 23:49 Du må logge inn for å svare
Hammers
23.12.2022 kl 00:05 5919

Supre nyheter om Wakefield, og som jeg har nevnt noen ganger;
Brukere av VOW's utstyr kan selge utslippskvoter - i tillegg til faste stoffer, oljer og biogass som produseres.

I mellomtiden har jeg tatt en ny titt på eget regneark:
- I mai 2020 (2 spennende kunder den måneden) kjøpte også Circular Carbon et forsøksanlegg fra VOW.
- De omgjorde skall fra kakaobønner (av alle ting) til biokarbon.
- Trolig bare et spørsmål om tid før også de finner ut at prosessen fungerer.
- I mitt regneark har jeg skrevet JA (med store bokstaver) mtp kommende seriekontrakter!
ulla
24.12.2022 kl 14:56 5837

Hei folkens
Leste en kronikk i VG idag : https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/wAdMvM/dette-ble-knapt-registrert

Hva vil den nye karbontollen det er snakk om her ha å si for Vow?
Redigert 24.12.2022 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.12.2022 kl 22:56 5753

Det vil nok bli større etterspørsel etter VOW og VGM sine tjenester i de landene om forurenser. Og bedre situasjonen for norske bedrifter som ikke forurenser så mye
God Jul og Godnatt!
Redigert 24.12.2022 kl 22:58 Du må logge inn for å svare

Det er så utrolig mye på gang i Vow med antatte store ordrer og optimisme i uttalelser fra ledelsen. Markedet venter bare på de konkrete ordremeldingene.

De vil vel heller ikke ha kursen/verdien opp nå på slutten av året heller, så tipper nok januar blir fin.
Redigert 28.12.2022 kl 16:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.12.2022 kl 16:56 5309

Jeg går ut fra at VOW -entusiastene forsyner seg i dag på disse kursene
Hvis ikke det blir VOW som er attraktivt så vil jeg anbefale VGM. Man må gå ut fra at de som sitter i styre og stell har noe peiling siden de har kjøpt på kurser vesentlig over dagens kurs
Redigert 29.12.2022 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.12.2022 kl 00:37 5125

Ingen kan være uenige med deg der - mtp moro.
Murfitts har utømmelige mengder råstoff som årlig fornyer seg og VOW har den beste teknologien som kan oppdrives.

I børsmeldingen var det nevnt at man allerede hadde definert 300 fabrikker rundt om i verden og at prosessen med 3 allerede var godt i gang. Personlig tror jeg det vil skje mye bra for eierne fra 2023.

Man må ikke glemme opsjonen CH Evensen har på oppkjøpets del 2 der CHE kan velge 1 mill VOW-aksjer a kr 25 innen den 15 mai 23 istf cash. Med det forslaget fra VOW's ledelse sier man mer eller mindre rett ut at kursen på kr 25 trolig er meget attraktiv når 17.mai flaggene skal på plass. Trolig ut fra hva ledelsen selv ser vil komme på ulike felt innen den tid.
Redigert 30.12.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare

Avtalen med Murfitt og med kjempen ITOCHU Corporation i ryggen kan bli meget stort. Men det er ingen tidsangivelser for anleggsbygging og leveringskontrakter for Vow. Markedet i dag er dessverre negativt til å prise inn aksjer med fremtidig fortjeneste og muligheter.
Det er liten tvil om at Vow vil kunne vokse formidabelt fremover, men kursutviklingen styres av usikkerheten som preger markedet generelt.
CapitaL
01.01.2023 kl 12:51 4638

Godt nytt år til alle Vows aksjonærer!

Bra link. Ser at Murfitt snakker om et nytt selskap.. usikker på hva som menes med det.

- With the backing of ETEL and Vow, we believe the new company could be rapidly scaled internationally and make a significant difference in reprocessing end of life tires around the world.”

Hammers
01.01.2023 kl 15:50 4483

Ja, godt nytt år til alle aksjonærer.

Hva som menes med "nytt selskap" KAN være så enkelt som at det dannes et joint venture (JV) mellom involverte parter.
F.eks et fellesskap der ETEL stiller med råvarene (dekkene) og VOW stiller med teknologien.
Ellers fordeler man utgifter/inntekter etter en allerede inngått avtale.

Kanskje det er i denne sammenheng VOW bestilte verdens største høytemperatur pyrolysereaktor fra datteren (CHE) på "spec".
Bestilte den "på spec" selv om selskapene allerede var godt i gang med jobben som "nolast's" utmerkede link viser til?
Den reaktoren som nå er i ferd med å ferdigstilles - ca samtidig som denne nyheten ble sluppet og børsmeldt.

Jeg har kjørt teksten gjennom "oversetter" slik at det skal være lettleselig for alle. Selvsagt med de feil "oversetter" normalt har.
Tips; Hold markøren over evt setninger med "merkelig tekst" og den opprinnelige kommer fram.

https://weibold-com.translate.goog/uks-murfitts-industries-and-french-etia-ecotechnologies-partner-to-deliver-commercial-scale-solutions-for-tire-recycling?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc

Les oversettelsen nøye, for her ligger godbitene i kø.
For min del er det gullkorn å finne i hvert eneste avsnitt. Her er noen:

- Posessens produserte Carbon Black overgår KONSEKVENT egenskapene til det jomfruelige CB som skal erstattes.
- Prosessen er gjennomarbeidet for å tilfredsstille de spesifikasjoner som kreves.
- Lett tilgang til mengder råstoff som kreves for å levere dekksektorens første fullverdige materialgjenvinningsløsning i kommersiell skala.
- Rask eskalering internasjonalt.
- Selvdrevne prosesser som henter energien fra pyrolyseprosessen (slik der er med det meste VOW leverer).

Som vanlig består sluttprouktet etter pyrolysen av 3 hovedingredienser; FAST STOFF (CB), OLJER (pyrolyseolje) og GASS (syngass).
Bare å finne fram kaffekoppen og en stor eske med mokkabønner for nytelsens skyld. Studer og la det hele synke inn.
Redigert 01.01.2023 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
Karbon
01.01.2023 kl 16:45 4423

Godt nytt år til alle. Og for de av oss som følger Vow tett, så ser alt ut til å ligge til rette for at det virkelig blir et godt år.

Dersom Vow får bestilling på hele 3 anlegg til utvinning av Carbon Black i 2023 (de 3 der lokasjonen allerede er identifisert), så kan det virkelig bli et år vi sent vil glemme. Dette med tanke på de andre landbaserte kontraktene som også vil komme utover i år.

Helt enig med Hammers at det er mange gullkorn i artikkelen som nolast linket til. Dersom det er slik at Vow, sammen med Murfitts og ETEL, har klart å produsere Carbon Black av en slik kvalitet ingen andre til nå har klart, så snakker vi om en revolusjonerende teknologi som verden har etterspurt i mange år. Og da kan det gå fortere enn vi aner med å sette opp fabrikker rundt om i verden.
Redigert 01.01.2023 kl 20:09 Du må logge inn for å svare

Ja nå kommer den, VGT (Vow Green Tires)🤩
Karbon
01.01.2023 kl 18:45 4312

Her er en annen relativt fersk artikkel som dere kan tygge litt på:

https://www.openpr.com/amp/2844073/the-biochar-market-is-estimated-to-grow-from-usd-1-billion-in-2022

Les artikkelen, og sett den så i sammenheng med Wakefield Biochar + den nye ikke navngitte aktøren i USA.

Merk at Vow her blir rangert som en av "Top Key Players" i biochar-markedet!
Redigert 01.01.2023 kl 19:04 Du må logge inn for å svare

Jeg trodde VGM skulle være først i Norge, men


Bergene Holm i Holmestrand satser på biokull..
Pyrolysefabrikken vil bli den første i sitt slag i Norge.
Det er det kinesisk-eide selskapet WAI Environmental Solutions som skal levere alt av teknologi til anlegget.
WAI beskrives som et teknologiselskap som jobber med å konvertere organiske materialer til biokarbon og fornybar energi.

Selskapet skal ha eksklusiv rett på teknologi for tørking og pyrolyse. Denne teknologien bygger angivelig på 30 større industrianlegg i Asia og Øst-Europa.

Ja leste dette jeg også, superkjipt!
Også kinerserne da, tipper de kommer med fullt 5G-Huawei utstyr…GRATIS, så de kan «følge godt med sin investering» osv. samt andre interessante ting rundt om her i Norge.
Hammers
02.01.2023 kl 17:43 4088

I flere år har VOW hatt den praksisen at man ikke deltar i lavfortjenestemarkeder. Man velger og vraker blant dem som kontakter selskapet.
Derfor blir globale størrelser prioritert langt foran et lokalt høvleri i Holmestrand.
VOW har nok annet å drive på med - og det i langt større skala enn det man her snakker om.
Redigert 02.01.2023 kl 17:45 Du må logge inn for å svare

Relativt arrogant Hammers...Dette er da noe konkret i forhold til julebord på Sommero og småprat på Linkedn...
oivindl
02.01.2023 kl 19:09 4338

"Man velger og vraker blant dem som kontakter selskapet.
Derfor blir globale størrelser prioritert langt foran et lokalt høvleri i Holmestrand."

Dette har vi hørt før, håper forøvrig WOV har bedre kundepleie enn som så.
Kunne forøvrig vært interessant å vite hvem eller hva de har vraket.

Nå må dere slappe av litt her da.

For det første så er Wai Environmental Solutions et norsk selskap (riktignok kinesiske eiere).

For det andre så er det da ikke merkelig i det hele tatt at flere vil produsere biokull til metallindustrien. Vow Green Metals har ikke monopol på å produsere biokull.

Hvem som blir først til å produsere biokullet av Vow Green Metals og Wai Environmental Solutions/Carbon Works spiller vel ingen rolle.

Vow Green Metals har allerede mange store kunder på blokka, som vil komme i tur etter Follum, og det er da helt naturlig at også andre skal produsere biokull. Behovet er så stort at det er plass til mange flere.

Når BMW produserer biler, så må de regne med at noen velger Mercedes eller Audi stedet, uansett hvor bra BMW er. Det er nok kunder til flere enn ett bilmerke.
nolast
02.01.2023 kl 20:26 4275

Sendte en mail til Finansavisen. Oppfordret dem til å følge opp saken. Vgm er i alle fall finansiert og har bestilt produksjonsutstyr.
Jeg skal spise hatten min hvis de har en større fabrikk oppe å går i Q4.

Capital
Nei da, Samme type kunder som VGM.

"Planen er å produsere biokarbon for levering til smelteverksindustrien. Der skal produktet erstatte kull.

Elkem, Hydro, SSAB og Wacker er mulige kunder for produktet."
Hammers
02.01.2023 kl 22:07 4204

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Wai+Environmental+Solutions
Et selskap med 6 ansatte og et hovedkontor som mest minner om ED-garasjen i filmen "Lange flate ballær".

Fint hvis dere lager egen tråd for dette selskapet i stedet for å forpeste denne.
Redigert 03.01.2023 kl 12:04 Du må logge inn for å svare

Vel,vel.
Bergene Holm anlegget anslåes til 50 millioner og 7000 tonn biokull. Vgm anlegget på Follum koster anslagsvis 300 millioner og skal produsere 20000 tonn.
Altså BGH anlegget gir 7k tonn biokull til 1/6 del av Follum kostnadene. Dvs at man antakelig kan få 6 stk BGH anlegg a 50 mill og produsere 42k tonn biokull for 300 mill, slik det vil koste på Follum. . Forenklet fremstilling, men tallene som er fremkommet gir umiddelbart slike assosiasjoner.
Burobeng
03.01.2023 kl 08:13 3897

Økt fokus på pyrolyse og biokull er gode nyheter. Denne teknologien har potensiale til å bli en sentral del av det grønne skiftet, og det er hverken realistisk eller ønskelig at Vow skal ha monopol. Nå får vi noe å sammenlikne med. På sikt vil det være avgjørende at anlegget fungerer godt og produserer ønsket kvalitet. Klarer vi ikke å gjøre det bedre enn konkurrentene vil dette neppe bli god butikk.
Slettet bruker
03.01.2023 kl 10:06 3816

Nå er det slik at Biokull har forskjellig kvalitet. Pyrolyse kan en foreta hjemme på kjøkkenet også hvis en vil. Mange ovner har pyrolysefunksjon
Jeg vil tro at dette kinesiske selskapet ikke er i nærheten av å ha samme kvalitet i prosessen som VOW
Dette har vært undersøkt ganske nøye i Norge, og en ser tydelig forskjell m.h.t temperaturen som blir brukt osv
Kineserne kan konkurrere på pris, men de fleste som har brukt noe som er' Made in China' oppdager fort at kvaliteten ikke holde mål
CapitaL
03.01.2023 kl 10:36 3775

Da har nok planen blitt endret når den første gikk i vasken.

Jeg for min del får litt assosiasjoner til Betula Energy..

https://www.bygg.no/bergene-holm-med-pa-stor-biokarbon-satsing/1514052!/
Record
03.01.2023 kl 14:16 3652

Godt Nytt År 🍺

Det var jo tilsvarende spekulasjoner i England vedrørende Murfit og Deres planer , ser jo virkelig ut som at det går veien for VOW også der :-)
Nå skal bare ledelsen få jobbe i fred så kan jo vi fortsette og handle rimelige aksjer på disse spekulasjonene 👍
Slettet bruker
04.01.2023 kl 10:00 3350

Jaja. Gode ønsker for det nye året er ikke å forakte. Men rent økonomisk og kursmessig tviler jeg på om det blir så bra for VOW
De sliter som sagt tidligere med lønnsomheten. men holder for så vidt hodet over vannet
Tror nok aksjonærene vil måtte vente ett par år til før det blir skikkelige overskudd. Men sin vante tro vil de sikkert si at n å skjer det. Nå skal vi bli søkkrike
Redigert 04.01.2023 kl 10:01 Du må logge inn for å svare

Og du gjør akkurat det samme i VGM