RECSI går en meget spændende tid i møde kurs 100

Kvike11
RECSI 23.10.2022 kl 13:53 335438

Er ikke i tvivl om at RECSI går en meget spændende tid i møde og nye høj kurs.
Mulighed for mere end 3 aftaler inden jul, og flere hundrede millioner i tilskud, hvis og når det nye styre arbejder for os alle.
Vi er nød til at glemme alt om de vil snyde os .
Det er det nye styre der skal bevise de arbejder for alle aktionærer ,
ellers er de dybt kriminelle.
Ser og håber vi inden længe når kurs 30, alle analytiker mener det samme.
Alene fabrikken er værd kurs 40, hvis man skulle bygge tilsvarende i dag..
KommersK
19.02.2023 kl 21:57 7850

Har du litt lengre perspektiv, så tror jeg nok at det er grei sjanse for at du tjener gode penger til slutt.
Det er bare den ensidige haussingen jeg vil til livs. Forestillingen om at dette caset rett og slett ikke kan gå dårlig og at alle garantert kommer til å svømme i penger... Huff.
MorganKane
19.02.2023 kl 21:58 7855

Enig med Carrera om aldri å gå all inn.

Men helt uenig i at han rett i forhold til Kommersk. Kommersk tar fullstendig feil. Han sier " På høy tid å få hodet ut av sanden for mange.". Det er en mildt sagt en latterlig påstand. Alt det fundamentale går veien. Kan skjønne hvis han sa dette etter (ETTER) q4 presentasjon. Hvis den var dårlig. Men før??? Det blir jo rett og slett idiotisk. Hvis man har hatt troen frem til nå, og mange fundamentale ting har utviklet seg i positiv retning, blir det jo helt idiotisk å trekke seg ut rett før (RETT FØR) vi endelig får noen skikkelige og mer konkrete svar. Helt idiotisk. Som sagt, det hadde vært innenfor hvis Q4 presentasjonen ikke ga oss noen svar og meldinga til Kommersk kom etter dette, MEN FØR??? Snakker om idioti! Det er slike påstander som gjør det så åpenbart at trollene ikke har rent mel i posen.
Carrera
19.02.2023 kl 22:17 7768

Er du SIKKER på at Q4 presentasjonen kommer med "skikkelige og mer konkrete svar" ?
MorganKane
19.02.2023 kl 22:24 7763

Hehe,

Kommersk du kommersk....

Som nevnt i forrige post. Helt greit hvis du kom med dette rett etter q4 (hvis guiding etc var dårlig), men før????

Kommersk skriver: "Har du litt lengre perspektiv, så tror jeg nok at det er grei sjanse for at du tjener gode penger til slutt" Å skrive det, etter at ting har gått veldig riktig vei de siste 3 månedene og vi har fått hint etter hint, men uten noe helt konkret (som er mulig å regne på), rett før q4 blir bare helt idiotisk.

Når man tenker på at trollene har vært relativt stille i det siste så er det relativt lett å forstå hva de vil. Kort fortalt; vi kan i hvertfall utelukke at det er for å hjelpe dagens aksjonærer.
Redigert 19.02.2023 kl 22:26 Du må logge inn for å svare
MorganKane
19.02.2023 kl 22:38 7772

Noe vil vi uansett få. Men jeg kan selvfølgelig ikke være sikker på om det er de riktige svarene eller konkrete nok.

For meg holder det strengt tatt med at de informerer om at alt går etter planen med ML. Det er konkret nok for meg. Men jeg kan skjønne at de fleste også gjerne vil ha noe mer konkret om obligasjonslån og Hanwha avtalen. Jeg tror vi får mer kjøtt på beinet der også. Men at vi får alle svar til uka tror jeg ikke. Men mer kjøtt at det går riktig vei får vi. På alle fronter (tror jeg).

Men som sagt, poenget mitt er bare at det er rart de mest pessimistiske og som mener at markedet alltid har rett og som ofte slenger på at de kanskje har tro på caset på veeeeeeeeeldig lang sikt for å fremstå mer nyanserte, blir veldig aktive rett før selskapet kommer med betydelig ny informasjon. Som gitt hintene de siste månedene sannsynligvis er bra informasjon.

Hvis du har hatt tro på caset frem til nå så er ikke dette uken å gå ut på for å si det sånn. I hvertfall ikke før q4.
Redigert 19.02.2023 kl 22:42 Du må logge inn for å svare
polion
19.02.2023 kl 22:59 7693

KommersK tar bla. tak i hvorfor REC-kursen er der den er pr. i dag er, haussernes manglende forståelse av hvordan aksjemarkedet fungerer, samt at hausserne påstår de vet så adskillig bedre enn det markedet gjør. OG DERAV KONKLUDERER HAN MED AT DET ER PÅ HØY TID Å FÅ HODET UT AV SANDEN. Men dette mener du er en latterlig påstand og helt idiotisk. Videre skriver du at alt det fundamentale går veien og at han ikke kan komme med dette utsagnet før Q4-presentasjonen (spesielt hvis man har hatt troen frem til nå). Hvis dette var VM i ren toskeskap, hadde du nå vært den suverene vinner.

Ut fra KommersK sin argumentasjon, er hans utsagn så til de grader godt innafor. Og hvorfor blander du inn Q4-presentasjonen, samtidig som du slenger ut «latterlig, idiotisk, idioti, trollene ikke rent mel i posen»? Jeg gir meg ende over når det gjelder det å evne ta nyanser i andres innlegg.

PS. Ser du forsøker ta kommersK også i et senere innlegg, og du vrøvler nok en gang om Q4, dog uten at det er helt klart hvor du egentlig vil hen. Søndag kl. 23:00 og polion har ikke inntatt alkohol, men er det muligens andre som har smakt en liten skvett?
Useriøse og tullete angrep hører barneskolen til.
Redigert 19.02.2023 kl 23:03 Du må logge inn for å svare
MorganKane
19.02.2023 kl 23:30 7653

Hehe,

"Og hvorfor blander du inn Q4-presentasjonen...." Nei, hvis du ikke skjønner det kan ikke jeg hjelpe deg.

Ps! Syntes nesten litt synd på deg der du sitter og prøver å argumentere så godt du kan mot en som er ett par hakk (for å si det mildt) vassere enn deg i toppetasjen😂
polion
19.02.2023 kl 23:46 7773

Ja, det er også mitt inntrykk; her står jeg virkelig overfor en storhausser som er meget hvass i toppetasjen. Dette er nå så ettertrykkelig bevist i form av meget god argumentasjon, samt en uovertruffen evne til å klare ta nyansene i andres innlegg. Kanskje nicket burde endres til Albert Einstein?

Ellers så forstår jeg veldig godt at du ikke kan hjelpe meg med hvorfor Q4-presentasjonen ble mixet inn i argumentasjonen med kommersK. IRRELEVANSEN TILSIER AT DET RETT OG SLETT IKKE LAR SEG GJØRE.
MorganKane
20.02.2023 kl 00:07 7758

Hehe,

MorganKane passer bedre. Hvorfor? Jo, fordi jeg skyter ned sånne som deg hele tiden. Fra hofta. Lett.

Og når dere ligger der og spreller lar jeg dere bare sprelle. Gidder ikke sløse flere kuler. Fortsatt god helg.
Redigert 20.02.2023 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
MikkeMus
20.02.2023 kl 00:08 7842

Hvorfor er du så ufin og frekk? .... At du ikke evner å diskutere caset ved hjelp av gode veloverveide argumenter, kan jeg forstå, men at du av mangel på kunnskap og argumenter tyr til ufine personangrep er uakseptabelt. Foreslår at du du tar deg en tur på dass, slik at d...... kan komme ut riktig vei. Lykke til.
KommersK
20.02.2023 kl 00:18 7869

Takker for støtten. Jeg kan ikke kaste bort tiden på en noksagt som synes at det er en god ide å lage en monolog-tråd, slik at hen ikke åpner for motargumenter. Og jeg har ikke en gang hevdet at kursen skal videre ned. Da hadde jeg nok virkelig fått høre det!
Jeg har flyttet nesten alle midlene mine til Hafnia, etter at jeg solgte meg ut av REC under august-spiken. Er selvsagt veldig fornøyd med det. Men jeg synes fremdeles det er litt interessant å følge med i REC-tråder, i tillegg til en del andre aksjer. Litt småtrading i REC har det riktignok vært, men mest for moro skyld, med minimal risiko. Jeg utelukker ikke et comeback i aksjen, men det blir tidligst på sensommeren. Hausserne får bare holde på med sitt i mellomtiden.
Stabukk
20.02.2023 kl 00:37 7968

Diskusjon rundt «riktig pris» og muligheten for reprising av ein aksje er alltid nyttig. Det gjeld også om vi på forum har ulik kunnskap om både eit selskap og korleis aksjemarkedet fungerer. Er sjøl tungt inne, forhåpentlig med nok kunnskap til å rekna med ei reprising høgare enn dagens kurs.
Nokre kommentarar:
MorganKane:
«Hva som skjer med kursen før det (restart av Moses Lake) er egentlig irrelevant».
Ein litt rar påstand. Det ser ut som du motsnakkar deg sjølv. Det er vel over 2 år sidan du meinte RECSI burde reprisast til kurs 42,50 ganske snart, ut frå det vi då visste.
Er her enig med polion at kursen blant anna skal gjenspeila forventningar og informasjon. Vi har erfaring med at meldingar IKKJE alltid gir eit forventa kursløft. Eller kanskje eit kortvarig løft. Ref. fersk bekrefting av Hanwha-avtale. Er likevel optimist, men eit par hakk mindre enn deg, MK! Snarlig og endelig Hanwha-avtale vil gi oss eit viktig svar på størrelsen på forhåndsbetaling.

polion:
«Markedet gjør til enhver tid sine analyser der det vurderer risiko, det fundamentale, muligheter, osv. og så fastsettes aksjekursen deretter. Fremtidig risiko/forventinger er nettopp det vi aksjonærer skal og bør ha formeninger om før vi handler».
Enig! Men short/trading/pump&dump gir og litt tilfeldige utslag, er min påstand: Siste 3 år har vi 4 gonger vore over 20 kr, siste og lengste perioden i aug. i fjor. «Markedet hadde rett» også då, utan å vita om Hanwha-kontrakten på 30 mrd....

Vil ellers dra fram Nel (børsverdi 26,6 mrd.) som eit glimrande eksempel på at omtale og fokus på framtidsutsikter påvirkar kursen. Rec (børsverdi 6,3 mrd) har så langt ikkje gjort den «jobben» godt nok. Ei subjektiv vurdering frå meg.

Min posisjon i aksjen er først og fremst gjort i tillit til at Hanwha ikkje «har kjøpt katten i sekken» på kurs 20, og at det fundamentale med USA-subsidiar og 10 års-kontrakt er forsterkande positive element.
Kvike11
20.02.2023 kl 03:04 7958

Alle kan se at kursen er alt for lav.
Hvem der holder den nede, kan jeg kun gisne over.
Det er ikke småsparer der tror det er business at købe og sælge hverdag, tvivler jeg på.
Hvis du gerne vil sammenligne med NEL, burde kursen være 60 + værdi af fabrik kurs 40 altså ca kurs 100 .
Dertil kan vi lægge værdi af milliard kontrakt, og de nye kunder som bygger fabrikker på livet løs omkring RECSI.
På et tidspunkt når fanatiker som Molners, og andre som ikke vil RECSI og norske økonomi det bedste ,der underligt nok stadigvæk får lov til at arbejde for fiaskoavisen, tror jeg der kommer fornuftige analytiker på banen.
Indtil beløb er sat på nye kontrakter, tror jeg ikke kursen kommer over 100
Har selv et betydeligt antal aktier i RECSI,glæder mig til vi når kurs 100.++
Tror fabrik vil starte op før 4 kvartal, altså inden 6 måneder.
Stabukk
20.02.2023 kl 07:58 7873

Til det siste:
Tidspunkt for restart bør etter hvert kunne oppgis litt mer nøyaktig. Vi er snart i mars,
Rekker selskapet september, er det jo i slutten av Q3. Ellers blir det i Q4.
En mnd for restart ville fjerne usikkerhet. Overskriften «Rec fremskynder restart» kan løfte kursen!
Stabukk
20.02.2023 kl 10:32 7706

Et lite tillegg:
Konkrete børsmeldinger om for eksempel nye kontrakter ser inntil videre ikke ut til å påvirke kursen. Eller det gir berre et kort blaff opp og så siger kursen nedover igjen.
Storer aktører med millioner å handle for, synest tydeligvis ikke at dagens kurs er spesielt billig.

Men vi kan håpe Rec vil guide positivt for fremtiden på Q4 denne uken, og kanskje gi litt mer informasjon som kan fjerne usikkerhet..
Skalleknarp
20.02.2023 kl 11:59 7575

Har ikke mistet motet, men må innrømme at det er litt deprimerende å se at RECSI kursen daler til dels kraftig uke for uke. Skulle nesten tro at bunnen i denne omgang var nådd, men den gang ei.... Får bare håpe at det vil komme gode nyheter eller svært positiv guiding i Q4 på torsdag som vil sette en effektiv stopper for fallet?
Det positive i så tilfelle er at om kursen skulle begynne å stige noen hakk med godt volum så vil dette gjøre sitt snitt til at Short ønsker å sikre sin gevinst lengst mulig ned. Får inderlig håpe at dette skjer samtidig med en gladnyhet fra RECSI slik at det setter skikkelig fyr på RT > Nordover. Da er vi i tilfelle fort ajour - noe som har skjedd mange ganger før.
Stabukk
20.02.2023 kl 12:03 7675

Tar med eit positivt teikn:
I følge Rec si nettside har Topp20 kjøpt seg opp til litt over 201 mill. aksjar, som utgjer 47,79%. Det er ein liten auke.
Elles kan vi jo håpa at ny CEO Kurt Levens kjøper aksjar. Men han er kanskje forhindra fordi han sit på inside-info?
MorganKane
20.02.2023 kl 12:58 7522

Nei,

Jeg tror ikke det blir noe mer spesifikt angående åpning. Forhold deg til det de har sagt. Ikke invester i forhold til ønsketenkning. Det taper man på i lengden.

For øvrig økte jeg litt akkurat nå. Mulig jeg gjør det videre fremover mot torsdag. Sakte men sikkert.
Redigert 20.02.2023 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
Skalleknarp
20.02.2023 kl 13:06 7594

Hvis alle som har troen - inkl. de 20 største kjøper og langtidslagrer aksjene (les blir longere) så vil dette innebære færre aksjer i omløp når oppgangen en gang starter. Dette må ansees som positivt da etterspørselen vil stige "brattere"... Vi får bare leve i håpet og troen.
Slettet bruker
20.02.2023 kl 13:39 7511

Hittil i dag har 2,75 mill aksjer byttet hender. Det betyr at det såkalte markedet, eller 0,6% av aksjene i selskapet, har verdsatt selskapet til dagens kurs. Jeg tolker det som at 99,4% av aksjene ikke er redd for at selskapet er priset for høyt. De sitter i ro! Kanskje i trygg overbevisning om at kursen skal opp…?
MorganKane
20.02.2023 kl 13:41 7516

Apropo de 20 største. Det ville forundre meg om ingen av de har lånt ut til short den siste tiden. Hvis så er tilfelle så har topp 20 allerede økt betydelig den siste måneden.
rischioso
20.02.2023 kl 13:46 7521

Nå er kursen tilbake til mars 2022 nivå - akkurat som at det ikke er skjedd noe i mellomtiden - blir jo litt komisk dette her, men samtidig et tydelig tegn på at aksjen kortsiktig er i spill og da selger man ikke, men benytter anledningen til å plukke ... ;)
InFusa
20.02.2023 kl 14:00 7473

Dette kan være bunnen før det stiger opp til resultatene som er priset inn. Minuset nærmer seg pluss og da går vi inn i veldig positive tider som vil mest sannsynlig føre aksjekursen nærmere 30 tallet.


Skalleknarp
20.02.2023 kl 14:34 7363

Det er vel nesten bare i RECSI at dette er mulig - mange andre aksjer stiger kraftig bare på luft og forhåpninger. Det henger fortsatt gamle traumer over denne aksjen. Markedet har ikke innsett eller tatt det inn over seg at det er nye tider og det som er varslet må implementeres og bekreftes FØR markedet er overbevist ser det ut til. Regner med (les håper) at den tid kommer om ikke så lenge?.
Stabukk
20.02.2023 kl 14:58 7306

Endelig ei positiv melding. Kan du legga ut link til der «Minuset nærmer seg pluss…»?
Skalleknarp
20.02.2023 kl 15:55 7180

Short holder fortsatt stand. Ingen endringer siden 14.02. Totalt 15 983 846 ACC. SHORT % 3,78% LATEST POSITION (DD.MM.YYYY) 14.02.2023.

Stusser litt på en sak. WORLDQUANT LLC har 2 407 332 short aksjer 0,57% siden 18.10.2022 - finner ingen historikk når de anskaffet sine short aksjer på Short registeret. Why? Ble de gitt i gave eller.? (18.10.2022 var RECSI i NOK 17,00)
Redigert 20.02.2023 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
Disse
20.02.2023 kl 16:21 7145

Skjønner ikke helt hva du mener her?
De kom vel over 0,5% for første gang på denne datoen (18.10.2022), antagelig?
Og så har de ikke gjort noen endringer siden.
Jeg syns ikke dette er mystisk, men mulig jeg misforstår hva du spør om?
Skalleknarp
20.02.2023 kl 17:05 7059

No big deal, jeg bare lurte på. Hvis de kom over 0,5% denne dagen så skulle vel vært på det historiske på denne siden?
Stabukk
20.02.2023 kl 18:11 6822

Kan rischioso utdjupa «et tydelig tegn på at aksjen kortsiktig er i spill»? Såg også eit innspel, muligens frå KommersK, på at det er uaktuelt med trading no fordi han er usikker på Hanwha sine vidare planar.

Har sjøl tenkt at Hanwha «will help jump-start» fabrikken i Moses Lake og så legg ut sine 33,33% for salg. Røkke/Aker gjorde god butikk på Rec, og kvifor ikkje også Hanwha? Greit nok for meg om Korea-gjengen får 5-6 kr per aksje i gevinst etter at ML er i gang. Det blir også bra for mange andre.
InFusa
21.02.2023 kl 09:26 5994

Jeg ser på gjeld - kontant beholdning. Fra 2021 til 2022
Gjelden minskes og vi forventer en større kontantbeholdning når Moses åpner. Dette er selvsagt langsiktig men ting tyder på veldig positive tider.

Det har vært en nedtur nå i noen dager, profittaking og protest salg pga avtalen med hanwa. Men det kjøles ned og kursen skal videre opp igjen der den tilhører.


Vi må ikke glemme at det generele markedet er urolig.
Vi håper det friskmeldes om ikke så lenge.

👍
Redigert 21.02.2023 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
Stabukk
22.02.2023 kl 10:14 5449

Takk for svar, Infusa.
Ser e24 har ei sak på Pareto sine forventningar ved Q4 torsdag

https://e24.no/boers-og-finans/i/wAn1jn/analytiker-foer-rec-silicon-oppdatering-viktigere-enn-kvartalstallene-i-seg-selv

Analytiker Gard Aarvik seier dette om Hanwha-avtalen, i følge e24.no.
«– Avtalen er også essensiell for gjenåpningen av fabrikken i Moses Lake. Ved resultatfremleggelsen for fjerde kvartal vil vi se etter ytterligere informasjon rundt den, spesielt på betalingsstrukturer og prismekanismer for polysilisium, sier Aarvik».

Synes dette var ein litt rar kommentar. Hanwha-meldinga kom 31. januar, og det blei meldt at detaljar i avtalen kjem inn i løpet av «the coming months and will be announced when finalized». Då blir vel 23. febr. for tidlig å sei noko meir? Og viser Rec til dette, blir vel både Gardvik og e24 skuffa? Rec vil vel holda seg til tidligare melding og gi nærmare info om avtalen i mars/april? Og dermed ikkje gi svar på som er ein dei «to hovedtingene vi (Pareto) ser på» ved Q4.

Saka i e24 er ellers grei nok. Det virkar også som Gardvik håpar på meir tydelig info om «tidslinjen for gjenåpning av fabrikken i Moses Lake». Enig mer det, for eksempel at Rec alt no kan angi kva mnd det blir restart, ikkje berre i Q4. Då er det mulighet for ei positiv overskrift og fokus på det.
fjettis
22.02.2023 kl 11:53 5319

Det holder med et lite hint om at det ikke blir nødvendig med kapital innhenting i form av emisjon.
Stabukk
22.02.2023 kl 13:00 5133

Enig med den tilbakemeldinga. Men kapitalinnhenting på kurs 20 ville vel kanskje vore positivt?
Meiner det er i midten av april lånet på vel 1 mrd skal gjerast opp, eller kanskje byttast ut med ein ny obligasjon til bedre rente.
Rec bør ha avklart no kva alternativ dei går for. Då bør vi få vita det snarast, for å ta bort usikkerhet og meir spekulasjonar.
MikkeMus
22.02.2023 kl 14:04 5064

Stabukk: Styrets oppgaver er å sikre aksjonærverdiene gjennom en god og forutsigbar drift basert på mest mulig optimale avtaler, enten det handler om lånegivere, leverandører eller kunder. Å foreta forhasta valg for å sikre en positiv aksjekurs fra dag til dag - er ikke styrets oppgave. Du og andre som er opptatt av kortsiktig gevinst på tradingen, bør forholde dere til det faktum at så lenge ledelsen i REC Silicon ikke har noe relevant å formidle til markedet, så blir ingenting formidlet - og det er fortsatt en stund fram til forfall.

Helt til slutt: Hvorfor mener du at en eventuell emisjon skal skje ca 5 kroner over dagens kurs? ... En eventuell emisjon kan like gjerne skje 5 kroner under dagens kurs, altså på kroner 10,- - eller enda lavere (jf. argumentasjonen til aksjeeksperten i Finansavisen).

Stabukk
22.02.2023 kl 14:24 5025

Er det andre som har oppfatta at eg er «opptatt av kortsiktig gevinst på tradingen»?
For Hanwha blir det kanskje rart å vurdera retta emi på 10 når dei sjølv har betalt 20, i si tid ein bra premie.
MikkeMus
22.02.2023 kl 14:42 5215

Nå er det vel styret og ikke Hanwha som er ansvarlig for driften i REC Silicon - og det er vel styret som bestemmer om det blir emisjon eller ikke - og hva emisjonskursen eventuelt blir. Dernest: Siden du sjeldent bidrar med noe som er selskapsrelevant, men nesten utelukkende og kommenterer aksjekursen fra time til time, dag etter dag og uke etter uke, så kan det synes som om du er en av de mange som bidrar til at kursen kjøres opp og ned som en jo-jo, men hva vet jeg?
Redigert 22.02.2023 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
fjettis
22.02.2023 kl 14:42 5260

Jeg er enig i at det kan komme en emi på 20kr rettet kun mot HS. Dette er gevinst for REC og HS som får bredere eierskap.
InFusa
22.02.2023 kl 15:13 5310

Vil heller tro at Hanwha kjøper seg opp. Styrken på andel kjøpet kan også tyde på at Hanwha kan sluke opp RECSI. Vi må vente å se!
Redigert 22.02.2023 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
Skalleknarp
22.02.2023 kl 15:19 5307

Får ikke håpe det er for mange som har satset alt på et kort på Q4 og kjøpt seg opp med tro på rask gevinst... og med kort lunte på Stop Loss. (?) Kan fort bli en liten dump og skrell det i morgen som til sitt fulle kan utnyttes av short. Blir eventuelt litt lenger i myra da enn man først trodde. Ser ikke værre på det enn det. Vi får bare krysse fingrene. I dag er det lavt volum som lett klarer å dra ned kursen litt...