Utbytteaksje nr 1 på børsen


Hallo.
Mine damer og herrer la meg presentere utbytte aksje nr 1 på OB.
Kursen på denne aksjen har gått fra 3 til 32 for deretter gått tilbake til dagens 16,30. Utbytte så langt i år er 7 kr. Det vil bli kvartalvise utbytter fremover på 2 kr. Personlig har jeg kjøpt aksjer over en lang periode, men fyller på ekstra nå når den er på billigsalg.
For ca 1 uke siden ble de tatt gevinst i aksjen av en større investor Star capital som solgte 44,3M aksjer til kr 17,73, og som dermed utøste en videre nedgang.
Studer caset og bli med på en utbyttefest uten like de kommende årene.
Rederiet har 64 fartøy og de aller fleste har inngått svært lukrative kontrakter som var flere år fremover. Inntekter er atså spikret!
Her er noen kursmål:

LClarksons TP 35 kr BUY (19 august 2022

DnB TP 29.1 kr BUY (16 august 2022

Pareto 25 kr

På denne tråden kan alle poste innlegg, uansett om du er bull eller bear. En god diskusjon er sundt, og aksjen blir belyst fra alle sider.

Lucy Strike


Redigert 28.10.2022 kl 18:20 Du må logge inn for å svare
Fendi80
31.10.2022 kl 23:05 5941

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Det som lyser rødt her er faktisk deg og det du skriver.
Hvorfor skal det være en privatsak å fortelle hvorfor du er i investert i MPCC om du mener den skal ned?
Hva er så privat med det?
Du er jo tydelig veldig åpen om hvorfor du mener den skal ned, likevel holder du på aksjene dine og nekter å si hvorfor du fortsatt er aksjonær?
Bare en komplett idiot vil sitte å holde på aksjer dem mener skal ned.
Du snakker veldig mot deg selv.
Me
31.10.2022 kl 23:09 5981

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Forsett med det😉

Jeg vet heller ikke med sikkerhet hva som skjer 2 år frem i tid. Aksjen har blitt så billig at det er overhengende fare for at MPCC blir kjøpt opp. Som lyn fra klar himmel kan det komme et bud på la oss si 28 kr eller noe der omkring pr aksje., og da mine damer og herrer lønner det ser å være inne i aksjen.

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Du har faktisk helt rett i at aksjen har falt ufattelig mye i det siste. Men hvis man handler til dagens kurs vil man få kjøpt aksjen rimeligere enn ledelsen i selskapet, og de som handlet 44 mill aksjer i en jafs. Aksjen er på tilbud!
Småland
31.10.2022 kl 23:28 6028

MPC Container Ships-aksjen har falt 50 prosent fra toppen på 32,85 kroner intradag den 4. april i år. Aksjen har brutt en rekke tekniske støttenivåer og dødskrysset er fremdeles dominerende. I slutten av september ble også halslinjen i en stor hode-skulder-formasjon også brutt. Fredag ble den tekniske støtten på 16,50-nivået punktert.

MPC CONTAINER SHIPS: En stor hode-skulder-formasjon kan ha signalisert at aksjen i første omgang kan falle videre mot 14 kroner, men det er også rom for korreksjoner opp igjen mot 18-21 kroner.
Aksjen har brutt stigende trender og utviklet en fallende trend. På kort sikt gir den rom for oppgang mot teknisk motstand på 20-21 kroner, men det er også rom for fall ned mot 14,50 og 12,80. Og hode-skulder-formasjonen signaliserer at aksjen på sikt kan falle videre mot 9,60 kroner. Hode-skulder-formasjonen signaliserer at aksjen kan falle til 6,25 kroner.

Jeg har sett denne spådommen som kommer ubeleilig nu når jeg var så godt i gang med hausing. Jeg tar advarselen på alvor og selger alt i morgen når børsen åpner!
Fra spøk til alvor: De som sitter med linjal og spisse blyanter burde kjøpe og selge aksjer for egen regning, da hadde de blitt megarike, men gjør de de?
Svaret er nei. de lever av analyser, kjøp selg dødskryss, og de som verre er.
PS. Arne Fredly sa at hvis du hører på råd fra analytikerne så blir du brennfort blakk, og det er jeg enig i og har sett mange eksempel på. Nei man må gjøre seg opp en selvstendig mening selv, og det er dessverre ingen andre du kan stole på.
Redigert 31.10.2022 kl 23:47 Du må logge inn for å svare
Småland
31.10.2022 kl 23:46 5993

TS startet så fint med "På denne tråden kan alle poste innlegg, uansett om du er bull eller bear. En god diskusjon er sundt, og aksjen blir belyst fra alle sider."
Da burde kanskje TS også være takknemlig for andre synspunkter også? Teknisk analyse kan faktisk være et hjelpemiddel for mange, ferskinger som proffe.
hogan
31.10.2022 kl 23:48 6003

Alt som kan skje med container er priset inn i aksjen pluss 50% i tillegg. Det vi vet fra 2023 EEXI, EEDI, CII vil starte i 2023 og vil redusere supply med mellom 20-30% til 2027 og i tilleg er ordrebok på TEU under 10000 på kun 15% og der er hvor MPPC har ship, tror faktisk de får bra rater på de ship som går av kontrakt.
Stor ordrebok på store ship, for eks i lpg de store ship går fra us til Europa og Asia lange turer. De konkurrerer ikke med de små lpg ship som frakter i Europa og mye kortere avstander, mindre havner osv
Samme med container

De er et standpunkt som jeg fortsatt har, og alle er velkomne til å poste innlegg. Beklager at du føler det sånn.
Når det er sagt kan jeg ikke skrive motsatt av de jeg mener for å være hyggelig.
Ellers var svaret jeg ga på den tekniske analysen i overkant flåsete av meg, og de tar jeg til etterretning. Beklager.
Redigert 01.11.2022 kl 00:03 Du må logge inn for å svare

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Her var det jammen en del drøye påstander Badgirl.

Så du mener noen "lurer" folk inn i MPCC aksjen? Og at man farer med å spre usannheter og dårlige regnestykker?

For det første, hvorfor i alle dager har du investert i noe du selv omtaler som "kråkesølv" hvis du er så negativ som du fremstår. Nei stemmer det, det var private årsaker som du ikke ønsket å dele...

Ganske drøyt å påstå at noen lurer noen til noe som helst. Om det er noen som sprer usannheter så er det da deg og dine likesinnede som åpenbart er Bear på denne aksjen. To usannheter som går igjen er å så tvil om at kontraktene ikke holder vann og at de blir reforhandlet. Den andre er at Containersegmentet blir oversvømmet av nye skip. For å ta det med kontraktene igjen da, en kontrakt er en kontrakt. MPCC gjorde flere slike gode kontrakter når ratene boomet tidligere på flere år frem i tid. Samtidig gjorde også kundene til MPCC gode kontrakter til sine kunder igjen og ikke bare på spot rater som har falt mye i den senere tid. Noe vi ser i deres rekordinntjening. Feks shipping Line ONE "Another quarter, another astonishingly high record profit for a shipping line. Amid all the bleak talk of sinking demand and a “hard landing,” results and projections announced Monday by Ocean Network Express (ONE) highlight how much shipping lines will continue to rake in as the COVID-driven consumer boom winds down.

ONE, the world’s seventh-largest carrier by fleet size, reported net income for July-September (its second fiscal quarter) of $5.52 billion. That’s up 32% year on year (y/y) and just above the $5.5 billion earned in the preceding three months.
The average Drewry global composite index of spot rates per FEU averaged 40% lower in July-September 2022 than in the same period last year, and 24% lower than in April-June.
This dichotomy underscores the pitfalls of using spot-rate indexes as a guide for ocean carrier earnings. Carriers have more volume on contract rates than spot rates, and their mix of business is different than the mix of global indexes.

ONE’s rising contract rates more than offset the decline in spot rates. “Spot rates fell … but the average rate levels remained high,” said the company in its earnings release. “Freight rates remained firm [in the latest quarter].”

Så kundene til MPCC har altså rekordinntjening om dagen, samme som MPCC selv. Skulle dette gi grunnlag til reforhandling av eksisterende kontrakter?

Så til spørsmålet om nye skip på vannet. Ja det er bestilt en god del store Liner tonnage. Men ikke i feeder segmentet som MPCC opererer i.

With the market surge in 2021, the container vessel orderbook
also increased significantly, from 8% of the fleet in October 2020
to 28% of the fleet in July 2022. In 2023 and 2024, when a significant
share of the current orderbook will be delivered, supply
growth is expected to outperform total demand growth. However,
newbuild contracting has been significantly biased towards vessels
larger than 12 thousand TEU. Thus, supply growth forecasts
are less strong for smaller size segments. While the orderbook-tofleet
ratio is currently at 72% for vessels between 12 thousand and
17 thousand TEU, the ratio is still at around 17% in the feeder segment
between 1 thousand and 3 thousand TEU. It will be important
to observe cascading flows closely as soon as the larger newbuilds
enter the market.

Så til sist, hva mener du med dårlige regnestykker? At direkteavkastningen fremover er forventet til å være +40% i form av utbytter. En fantastisk utbyttepolicy som er gjentatt så mange ganger av CEO i det siste og som er til aksjonærenes beste.

Min påstand er at en inngang i MPCC på dagens kurs ikke er risikofritt såklart, men hvis man velger et selskap og investere i akkurat nå med den makro og markedsuroen som er i dag finner jeg ingen bedre case på Oslo børs akkurat nå. Selskapet virker underpriset, har rekordinntjening og lav gjeld, betaler meget gode utbytter. Har man troen på at selskapet er verdt mer enn 0 kroner om 2 år så blir dette en god utbytteaksje og sitte på. Mye kan forandre seg om 2 år, det vet vi lite om. Hele container segmentet har blitt justert ja etter den boomen på ratene som naturlighvis ikke kunne fortsette. Men selskapet tjener fortsatt penger på "normale" nivåer, det tror jeg folk glemmer.

Selvsagt er det fint at en aksje belyses fra flere sider også de negative, men da bør man backe det opp med fakta.

Det gjelder å stikke seg litt ut og investere i selskap man mener er underpriset og har fått for mye juling. Jeg mener MPCC er en slik aksje. Husk at bare døde fisk følger strømmen, slik at når alle dømmer Container nord og ned så tar jeg et lodd i andre enden...

karve
01.11.2022 kl 08:26 5766

Endelig et saklig og godt innlegg her Sparefant 👍 Badgirls maniske ensidige innlegg er bare en pest og en plage
Fendi80
01.11.2022 kl 09:28 5615

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Litt morsomt å se hvordan du vrir deg unna og ikke svarer på det jeg skriver, akkurat som en dårlig politiker.
Skal du svare på spørsmålene, eller skal du vri deg unna igjen?
Hvorfor er du investert ? Hvorfor har du aksjer i MPCC om du mener den skal ned? Er du ikke enig i at det kun må være en kjempeidiot som sitter investert i et selskap en selv mener skal rett ned?
Fendi80
01.11.2022 kl 10:33 5487

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Du har enda ikke skjønt at TA ikke kan brukes når utbyttet er så høyt?
Med den HS formasjonen som er nå, så snakker vi kurs 6kr, og det sier seg selv ikke kommer til å skje.
Det vil i så fall være over 100% direkte avkastning på utbytte ila. et år på den kursen.

Ble litt overrasket over at du klarte å si du har tro på selskapet. Kanskje du skal utdype det litt? Hvorfor har du tro på selskapet?

Og hvilket hausekor? Det blir omsatt for hundre millioner kroner i løpet av en dag, hvordan skal det klare å påvirke det som blir sagt her? Tror du virkelig de som styrer kursen, er de som sitter her?
Hadde det vært et selskap med lav omsetning, skulle jeg skjønt deg, men det har ikke MPCC.

Badgirl skrev Innlegget er slettet
" Dere svarer ikke på mine spørsmål, men kommer med argumenter som ikke stemmer med virkeligheten"

Hvilke argumenter stemmer ikke med virkeligheten Badgirl, dette blir for dumt... .

Hvem skal knebles? Det er jo full ytringsfrihet her men du kommer da virkelig med påstander som ikke holde vann. Rent teknisk i MPCC er det nå etablert støtte på 16,34, første motstand er på 18,63 og så videre 20,9.

Avkasting? For ett år siden så var kursen i MPCC 16,84 (2 november 2021) , nesten helt lik som akkurat kursen er nå (16,84). Imidlertidig så er det etter den datoen utbetalt kr 7,5263 kr i utbytte, det skulle gi en avkastning på 44,69 % det på ett år.


Badgirl skrev Innlegget er slettet
Badgirl/Longsitinbulk/?/?): et godt ment råd: du sover litt lite og er kanskje vel mye her på forumet. Hva med litt adspredelse. Spise godt, møte mennesker, prate, gå turer og bruke tid på annet enn aksjefora. Det er en fare for å forsvinne inn i en boble og miste grepet litt. Aktivitet i dette omfanget her på forumet er nok ikke helt innenfor normale rammer og bør mest sannsynlig prøves å begrense. Du må gjerne "melde" meg og heller ikke så farlig om jeg blir sperret, men her ringer det alarmklokker iallfall hos meg og dette innlegget er velment.
Fendi80
01.11.2022 kl 11:23 5422

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Kan godt svare og gjøre et kjapt regnestykke til deg, så kan du svare meg etterpå. Men vil også ha et svar på regnestykket jeg gir deg.

Dagens kurs: 16,7kr.

MPCC har faste kontrakter nesten tre år frem i tid. Ikke kom med mulig kontraktsbrudd, for det er ikke realiteten. Realiteten er at dem har faste kontrakter langt frem i tid.

Nå skal jeg være snill og sette 1,5kr i snitt i utbytte de neste 8 kvartalene. Selvom det har vært nærme 2kr siste kvartal + sikkert 2kr det kvartalet som kommer. Men vi setter 1,5kr.

MPCC betaler ut 75% av overskuddet. 75% av overskuddet har jeg satt til 1,5kr. Det vil si at de resterende 25% er 0,5kr.

1,5kr (utbytte) x 8 (kvartaler) = 12kr.
16,7 (dagens kurs) - 12kr (utbytte) = 4,7kr.
MPCC må altså stå høyere enn 5,7kr om to år for å ha positiv avkastning.
På to år, så må MPCC stå høyere enn 4,7kr.
Sannsynlighet? Meget stor.

Så kan vi plusse på de resterende 25% av overskuddet som ikke ble sendt ut i utbytte.
0,5kr (resterende utbytte) x 8 kvartaler = 4kr.

12kr (utbetalt overskudd) + 4kr (beholdt overskudd) = 16kr.
16,7kr (dagens kurs) - 16kr (utbytte + resterende overskudd) = 0,7kr.
MPCC må altså stå i 0,7kr eller høyere for at aksjonærene skal gå i 0. Sannsynlighet? Meget sannsynlig.

I tillegg kommer verdiene på samtlige skip som er gjeldsfrie ila. nesteår. Det er jo over 60 skip pr. dags dato, skal vi sette en pris på 0,3kr pr. aksje i snitt pr. skip? 60 x 0,3kr = 18kr. Og både du og jeg vet at det er litt fler enn 60 skip.
Aksjonærene vil da få 18kr totalt for skippssalg, + 12kr i utbytte + 4kr (resterende overskudd) + eventuelt nye kontrakter som er over break even.

Det vil legge oss på en pris på 34kr. Og i regnestykket har jeg vært MEGET snill.

Har du nå et svar til det jeg har skrevet over som motbeviser dette? Samtidig vil jeg ha et svar på det jeg skrev i stad.
Redigert 01.11.2022 kl 12:41 Du må logge inn for å svare
ICUU812
01.11.2022 kl 18:47 4974

Den som tier samtykker? Eller har du sovnet badgirl?

Jeg var en hodeløs høne/hane de første par årene på børsen, og ble et lett bytte under finanskrisen i 2008.
For en vanlig arbeidstaker svir et tap på et par hundre tusen.
I ettertid har jeg satset langsiktig, og har nå i prinsippet hatt samme portefølje siden 2016. Jeg har økt antall aksjer i porteføljen med utbytte.
I det siste har jeg handlet en god porsjon MPCC etter en personlig kalkyle ikke veldig ulik den ovenstående.
Irrasjonalitet vil alltid prege børsene. Langsiktighet og tro på egne analyser/vurderinger har gjort at jeg har tatt igjen tapet fra 2008, og vel så det.
Redigert 01.11.2022 kl 19:51 Du må logge inn for å svare

Flott stigning av USA shipping-selskap i dag.
DAC Danaos Corp 3,95%
CMRE Costamare 2,97%
ESEA Euroseas Ltd 2,20%
ZIM Zim 4,45%
Fendi80
01.11.2022 kl 20:09 4830

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Du kommer ikke til å svare mer?
Da regner jeg med du ikke klarer å svare for deg på det jeg skrev.
Supert, fint, flott. Da kan du ha deg ut👍🏼
Takk for en lekende lett diskusjon, ‘kindgirl’😉

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Kom igjen, ikke bli sur. Selv om vi er uenige om kursutvikling og diverse så vet jeg at du har peiling på shipping. Du er i din fulle rett til å delta i debatten. Forresten det er ingen som helst tvil om de er de som har vert negative det siste halve året og vel så det som har hatt rett,
De må vi ikke glemme når vi poster. Vi diskuterer aksjer og på denne tråden og holder oss for gode til å gå på person.
Redigert 01.11.2022 kl 20:14 Du må logge inn for å svare
Fendi80
01.11.2022 kl 20:22 4826

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Faller den til 8kr om to år, så har samtlige her tjent masse penger.
Det hadde du skjønt, om du hadde lest det jeg skrev. Kanskje det faktisk bare var en for avansert forklaring?
Uansett, jeg tror du leste det, og jeg tror du skjønte at du ikke hadde noen argumenter. Som du beviser med den kommentaren her.
Men fint og flott, takk for deg🤩👍🏼
Calebs
01.11.2022 kl 20:26 4825

Badgirl skrev Innlegget er slettet
🤣🤣 merkeligste fjaset jeg har lest her inne, og jeg har lest mye rart. Du sier du har tro på selskapet og er investert, samtidig som du tror aksjen skal ned og teknisk katastrofe.

"They say women are hard to understand".


Du har alt av fakta fremfor deg, enten se muligheten her eller selg deg ut.

Og forresten, ratene kommer aldri ned til precovid nivåer. Mpcc sitter godt i det i mange år dog ikke like bra som peaknivå som vi har akkuratt passert (noe som er forståelig hmm?)

Men siden aksjen er en teknisk katastrofe burde en bare selge, ærlig sak det.
Kaloix
02.11.2022 kl 00:16 4499

Et svært spennende utbytte selskap som ser ut som det drives svært godt. Jeg har kjøpt aksjer her idag og kan sitte med de i lang tid hvis det betales utbytter som forespeilet fremover. Det skal bare et par år til så er hele investeringen dekket av utbytter. Hvem vet hva kursen er da, den kan like godt ligge på 30+ med utbyttene. Hvis man ikke ser mulighetene i et slikt selskap så vet ikke jeg. DNB betaler utbytte, det gjør Aker BP, Telenor, Equinor...ser kursen ut til å lide av den grunn? Nei, den gjør ikke det. Utbytte selskap er positivt....joda, Telenor har sunket tilbake, men kommer til å stige igjen.
Badgirl, slike er av en eller annen grunn i alle selskap, 'de skal være motvekten mot de som er postitive'. Hvorfor en slik person må ta denne rollen vet jeg ikke og jeg kunne ikke brydd meg mindre. De skal av en eller annen grunn være 'motvekten' i alle tråder blant de som er positive. Jeg hører ikke på slike skribenter, de vet som regel svært lite.
Badgirl
02.11.2022 kl 21:10 3852

Solgte meg ut i dag på 17.15 😊 Da kan dere 🤡 snakke om utbytter hele veien ned og gi hverandre likes.

Da traff du bra, gratulerer!
hogan
03.11.2022 kl 23:56 3106

Åhh, sier du det, det visste jeg ikke at det blir lavere inntjening. Luring han marsj karen som har funnet ut det men i Mpcc skal inntjeningen opp fordi de ship som går av kontrakt har mye dårligere rater enn det er nu.
Bare at det er jo allerede priset inn i aksjen mer enn hundre prosent
Redigert 03.11.2022 kl 23:58 Du må logge inn for å svare
Badgirl
04.11.2022 kl 15:46 2662

Priset inn? Ser ikke ut som det gitt, nok en 💩dag på grønn børs. Nå skal aksjen skli sidelengs til ex-dag, da kommer kursen til å falle tilsvarende utbytte eller mer 😊 Da kommer regneark-bataljonen og skal fortelle om den himmelske avkastning det er på denne aksjen.
velkjent
04.11.2022 kl 17:10 2833

Rederiet tjener netto $ 1,33m/dag og en skulle tro at dette etterhvert økte kursen frem til ny kapitalutdeling, men nei, det er lavere spotrater, som dominere, selv om disse i liten grad innvirker på resultaten de første to årene.
hogan
04.11.2022 kl 17:16 2863

Short gjør som de vil her uansett, uansett priset inn, så bunn er skrapverdi på alle ship minus gjeld, vi er vel ikke så langt unna med marked cap på 7 milliarder, 65 ship.
Avance gas har 13 ship og marked cap på 5 milliarder.
Enig, tålmodighetsprøve denne her, merker det etter kun en uke i aksjen, så skjønner deg som satt en stund men har inngang på 16 tallet og sitter videre. Uansett på en dag da alt gikk opp i shipping utenom Mpcc fikk jeg 10% i Century aluminium, det hjalp