PetroNor E&P, gjeldfritt oljeselskap med TP 30 000 fat/day

zaq1
PNOR 04.11.2022 kl 08:39 204891

PetroNor E&P ASA: Lifting of PNGF Sud oil generating a cash inflow of USD 43.1 million

Oslo, 4 November 2022: PetroNor E&P ASA (“PetroNor” or the "Company") is pleased to confirm that 466,116 bbl were lifted from the Djeno Terminal as planned during the last week of October at a realised price of USD 92.41/bbl.

The realised selling price is based on the average spot price for a period which included several days after the lifting, and was confirmed to the Company today. Adjusted for a crude price discount to Brent and lifting costs, this generates a cash inflow of approximately USD 43.1 million to the Company.

Separately, the Company announced on 11 October 2022 the transfer of 334,061 bbl of oil stock entitlement to the PNGF Sud operator in settlement of outstanding billings. The indicative price used to determine the quantity of barrels for this arrangement was USD 95.00/bbl. Although the number of barrels is fixed, the price per barrel will be adjusted to the actual spot price when this oil entitlement is physically lifted by the PNGF Sud operator, scheduled for later this month.

Together, these two arrangements will realise the benefit of selling 800,177 bbl for the year to date period, at an expected average selling price of USD 93.49/bbl. Last year, a total of 831,089 bbl were lifted at an average selling price of USD 69.31/bbl.

https://newsweb.oslobors.no/message/574747
Redigert 24.01.2023 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Bsingh
09.11.2022 kl 13:10 3500

Helt enig i at det skal være lov å få ut frustrasjon. Denne aksjen har frustrert meg opp og ned i lengre tid, men jeg velger jo selv å sitte her. Så da er det litt motsigende å velge å sitte, og samtidig bare klage. Jeg trøster meg meg med det samme som deg Nybegynner2, altså at det på et eller annet tidspunkt må løsne. Ikke meninga å gå i strupen på noen her, og jeg er åpen for all type kritikk av aksjen. Ser man på grafen fra utsiden, så ser man uten tvil at aksjonærene ikke akkurat har blitt rike de siste månedene, og at det HT sier jo er sant. Men, det med at kursen har vært tragisk syntes jeg ikke er en unik observasjon, og er man uenig i at kursutviklingen har vært dårlig, da tror jeg det er noe galt med den som måtte mene det. Syntes også at det er så obvious, at det egentlig ikke trenger å nevnes. Da har jeg sagt mitt, og ønsker videre en god dag til HT alle andre her inne. Måtte vi alle få avkastning fremover på sikt :)
Bsingh
09.11.2022 kl 13:03 3525

Tror ikke du forstår at mange faktisk er enige med deg. Men du gjentar dette her hver gang kursen går ned, og da lurer jeg på hvorfor du gidder? Jeg er også negativ til kursutviklingen. Men å si det 15 ganger utgjør ingen forskjell. Jeg har prøvd å vise deg forståelse på det du sier, fordi jeg ikke ønsker å feie deg bort som en sutrefant. Men det er jo bare det du gjør? Negative vinklinger er så klart tillatt, så den biten trenger du ikke å revurdere, men syntes du faktisk kan ta deg tid til å variere emnene du snakker om, for frem til nå, så er det bare "Nå ser vi 0,6 , nå ser vi 0,8, og nå ser vi ditten, selskapet skaper ingen verdier". Og det er en følelsesmessig reaksjon, fordi du tydeligvis ikke håndterer nedgang. Nei, du henviser ikke mye til selskapet og problemstillinger, du henviser til lavere kurs, som egentlig bare er gjetting fra din side. Jeg har faktisk behov for å dra frem din mentale helse, for dette virker ikke til å være så sunt for psyken din. Om du må spamme ned et forum bare du ser en rødfarge, så tror jeg oppriktig at det kanskje hadde vært litt mer gunstig å sitte i en annen aksje. Den aksjen du leter etter derimot, med bare grønne tall hver eneste dag, den leter jeg også etter, så si gjerne ifra om du finner den. Og nei, jeg prøver ikke å være krass eller frekk mot deg, jeg tar deg faktisk seriøst, men et sted får grensa gå. Da har jeg sagt det jeg skulle, så får du gjerne fortsette å klage, men husk at mange er enige i at kursutviklingen er kjip.
Mdg1
09.11.2022 kl 12:42 3596

I det moderne aksjemarkedet er det viktigere å følge med på twitter enn å bruke kalkulator. Det er likegyldig hvordan selskaper går. Det er hypen som bestemmer pris. Bare å se på tesla og Nel. Tesla vil aldri kunne forsvare sin astronomiske pris med inntektene de genererer og Nel vil muligens aldri klare å tjene penger. De kan uansett oppnå vanvittige priser på børsen
Nybegynner2
09.11.2022 kl 12:23 3646

Der er vi helt enig. Ingen som tvinger noen til å være PetroNor eier. Vil en ut så er det nok omsetning i aksjen til å gjøre en retrett. Når det er sakt er det godt av og til å få ut litt frustrasjon, dette har undertegnede også gjort fra tid til annen. Om det skulle være noen tvil, jeg sitter lastet med aksjer i selskapet og tenker at på et eller annet tidspunkt må det løsne, ellers er jeg blitt vranglært fra Knut Boye (forfatter Finansielle emner) og Tore Johnsen (foreleser NHH).
solid1
09.11.2022 kl 12:23 3633


Er ikke uenig i de analyser og fakta dere kommer med, utenom på et punkt.
Ledelsen leverer, og leverer godt. Det er vi som aksjonærer som tydeligvis ikke helt stoler på at de utenforliggende hendelser kan påvirke selskapet. Kursen burde ligget mellom 3.- og 4.- og mulig/trolig kommer vi dit i løpet av et år eller tre.
😊🥂 om man tar seg tid til å vente.
Slettet bruker
09.11.2022 kl 12:17 3640

Hvorfor er all kritikk av selskapet følelsesutbrudd mens glorifisering og utropstegn er veldokumentert, saklig informasjon? Jeg føler vel at de som har behov for å kritisere innleggene jeg skriver fordi de er negative er mer følelsesmessige enn at jeg skriver at jeg er negativ til utviklingen... Men selvfølgelig... Om ikke negative vinklinger er tillatt her inne så skal jeg selvfølgelig revurdere og skrive... Jeg synest det er mange gode og reflekterte svar på min kritiske vinklingler av selskapet her inne, men det er jammen mye usakelig også. Jeg henviser til selskapet og problemstillinger som omhandler det. Om folk har behov for å dra frem min mentale helse hver gang dette blir omtalt vet jeg hvertfall til enhver tid at det ikke er jeg som er den største idioten på dette forumet....
Bsingh
09.11.2022 kl 12:09 3662

Det er vell mange som også har sagt at kursutviklingen ikke har vært noe særlig bra. At HT skal ha følelsesmessige utbrudd hver gang kursen går ned noen prosent, syntes jeg han kan spare seg for. Er så slitsomt at han bruker forumet som en terapigruppe for utløp av sin egen realitet. Jeg er ikke fornøyd med kursutviklingen jeg heller, men å mene at det er et dårlig selskap siden kursen går litt ned på sikt, da tenker jeg at man heller kan finne seg noe annet. Skjønner ikke at han gidder å sitte i aksjen, når den gang på gang på gang går ned igjen etter litt kursoppgang. Man burde kunne si at han til nå bør forstå at denne ikke skal opp til 2,5 kroner iløpet av neste uke, og at mye oppgang, ender i nedgang som ting er nå. Med en gang aksjen er ned noen prosent, så starter sutringa. Hvorfor klarer alle andre å holde seg for gode til det? Begynner å bli nok trøst og forklaringer til en som bare sutrer hele tiden. Liker man ikke utviklingen, så har man muligheten til å finne noe annet.
smaa
09.11.2022 kl 12:02 3679

Så bra skrevet, for dette er realiteten. Utbytte til våren, ja det vil jeg først se og ha inn på min konto. De er ikke småaksjonær vennlige. Man blir bare så lei, også over at man gikk inn i et slikt papir, har vært med siden vi var APCL , var på en måte bedre da.
Nybegynner2
09.11.2022 kl 11:55 3710

Vi må gi HT rett i forhold til at PetroNor har vært en dårlig plassering sett i lys av kursutvikling. Det er en grunn til at CEO ofte har kursutvikling som en KPI, og at opsjoner, som er direkte relatert til aksjekurs er vanlige avlønninger. Når svaret er at kursutvikling er langt under pari i forhold til den generelle indeks og olje indeks, og dette ikke kan forklares med utbytte eller andre EK transaksjoner, så har PetroNor til nå vært en dårlig investering. Det er udiskutabelt. Forstår ikke hvorfor vi ikke kan kalle en spade for spade. Hva selskapet har oppnådd er for en investor uvesentlig (ja det er litt flåsete sakt) så lenge ikke dette reflekteres noen steder. Hva fremtiden bringer vet ingen, men selvfølgelig er det en større grunn til å tro på økt kurs med tanke på det selskapet har oppnådd, men det vil bare fremtiden vise. La oss være nyansert. Det er slett ikke utenkelig at kursen går tilbake mot 0,8.
solid1
09.11.2022 kl 11:31 3776


Du må ikke glemme at det er vi (små)- aksjonærer som skaper psykologien i selskapet. 😯
Vi vet ut av tall og presentasjon at selskapet går med et nesten ubeskrivelig overskudd med den produksjon vi allerede har.
Med dagens 5000 fat vil det produseres nær 2 mill fat i 2023.

Ang. utbytte så er det skapt en åpning for dette til våren. Bare 10 % av selskapets overskudd i år kan gi om lag 5 % utbytte på dagens aksjekurs. Dette kan man doble for 2023.

Selv om det er vanskelig å spå, (spesielt om fremtiden) så er nok kalkulatoren et brukbart hjelpemiddel. 😊🥂
Lykke til.
hofa
09.11.2022 kl 11:19 3832

Ja man må undre sig, den manglende interesse til en aktie der koster > 0,9 og som tjener kr 0,5 om året.
ziggy068
09.11.2022 kl 11:12 3847

"Dette er hvertfall et selskap som p.d.d ikke skaper verdier for aksjonærene" Vet ikke helt hva du forventer HT, men i all hovedsak så er du negativ til alt og alle. Skaper ikke verdier, la oss se på den påstanden. Selskapet har en mcap på ca 1,2 mrd nok. de produserer nord for 5000 fat om dagen. Med dagens $ kurs og olje pris så omsetter de altså olje for 5000 x 94.8 x 10,2 x antall produktive dager la oss si 300 = 1 450 440 000. om det ikke er å skape verdier så vet ikke jeg. Det at det ikke gjenspeiles på aksjekursen i dag kan jeg være enig om, men at det ikke skaper verdier for aksjonærer det blir etter min mening feil påstand. For om din påstand skal stemme så må alt som kommer inn sløses bort. Også all økning i produksjonen må også sløses bort. Hvis du mener at PNOR kommer til sløse bort overskuddet , ja da er det bare å finne seg en annen aksje å se på. Din påstand blir litt som å tro at man ikke har lønn når man jobber ,men bare for lønningsdagen.
Slettet bruker
09.11.2022 kl 10:48 3909

Som sagt. Denne kommer ned igjen uansett hvor nye batterier man har i kalkulatoren... Så er spørsmålet skal man følge psykologien og trenden i markedet og kjøpe/selge i denne aksjen for å tjene penger eller skal man sitte her i et par år og håpe at trenden/psykologien i denne aksjen endres drastisk.. P.d.d tror jeg ikke det skjer med det første. Det har kommet nyheter her ja. Men hver gang faller den tilbake.... Uansett... Så hvorfor skal plutselig den trenden snu? Aksjen har setter stadig lavere topper siden vi var oppe på rundt 1.20. Det er tydeligvis PNOR aksjonærer og frustrerte fruer som kun går etter pengene.... Men så lenge det majoriteten velger markedspsykologien som pekepinn kommer aldri denne aksjen til å snu skikkelig opp før dette blir et selskap som er mer aksjonærvennlig og forutsigbart... Dette er hvertfall et selskap som p.d.d ikke skaper verdier for aksjonærene. Verken gjennom aksjekurs eller utbytter... Og da er det et relativt usexy selskap som kommer langt ned på listen til mange... Her vil det fortsatt være hovedstammen av aksjonærer som ikke foretar seg noe og en god andel "lykkejegere" som tar et lodd i ny og ne for å litt senere innse at det ikke funker for så å kaste kortene... Mitt råd i denne aksjen er å kjøpe og selge på svingningene. Selge på noen øre opp når omsetningen øker og kjøpe på vei ned på lav omsetning og ligge og fiske aksjer over en litt lengre periode.. Ikke glem at de fleste er i dette markedet for å tjene penger... Ikke nødvendigvis for å forelske seg i enkeltselskaper....
Nybegynner2
09.11.2022 kl 10:16 3960

Update på hvem som kjøpte/solgte fredag 4. (det var denne dagen på morgenkvisten da informerte om lifting), var jo litt volum til å være PetroNor. De to største kjøp ble gjort av Morgan Stanley med 1.4 mill og Verdipapirfondet DnB med 1,2 mill. Ellers er det en en del, for meg, nye private som kjøpte mindre poster. Største salg var Nunatek Invest AS med 735', restbeholdnig 1,7 mill. Ellers er det mye privat investorer som solgte. Personen som jeg omtalte som ''gammel kjenning'' som kjøpte torsdag 3. solgte seg ut fredag 4. Personen er nok gått fra å være langsiktig til å trade aksjen en gang i blant.
solid1
09.11.2022 kl 10:04 3977


Noen var nettopp heldig, og dyktig nok til å tilegne seg en million aksjer til kr 0,86 - 0,87.

Selgerne bør nok skaffe nye batteri til sin kalkulator.
Selskapets overskudd for 2022 kommer trolig på ca. 660 million. 🥂 lykke til.
E Desperados
08.11.2022 kl 20:01 4348

Tallene vinner alltid over psykologien. På lang sikt riktignok. Men lang sikt er jo et fjernt begrep for de fleste på børsen.
Slettet bruker
08.11.2022 kl 19:33 4400

Skal nok tilbake til 0.8.. Vent å se... De som mener denne skal kjapt i 2 kr er nok litt for opptatt av tall uten høyde for markedspsykologi..
Slettet bruker
08.11.2022 kl 19:33 52470

Skal nok tilbake til 0.8.. Vent å se... De som mener denne skal kjapt i 2 kr er nok litt for opptatt av tall uten høyde for markedspsykologi..
Yenom
08.11.2022 kl 19:20 52531

PNor (Neutral, to NOK 1.6) – Soft Q2 financials (but Q3/Q4 set to be strong), challenging to see marginal buyers in the short-term

Weak Q2 financials due to zero liftings: PetorNor reported Q2 EBITDA and recurring net income of USD 14.8m and USD -3.7m, respectively. That was below our forecasts of USD 45m and USD 26.8m. The key reason for the dramatic deviation vs. our forecast was the fact the PetorNor reported zero lifting for the quarter. We had modelled liftings equal to production. Consequently, net debt of USD 1m was significantly weaker than our USD 25m net cash estimate. We expect the strong underlift (no lifting actually) in Q2 to be reversed the coming quarter with a corresponding higher revenue recognition. That means Q3 and/or Q4 financials are set to show significant improvement compared to Q2.

Change in reporting principal hits equity: In its Q2 report, Petronor also announced a modification to its revenue recognition principles, which implies that Q1 22 financials were restated and the Q1 book value of equity was reduced by as much as 22% (from USD 77m originally reported to USD 60m restated).

Probably reduced growth ambitions: Historically, PetrNor has stated a clear ambition of growing the company to 30,000 boe/d within 2023. In our view, the probability for reaching that target is limited and we also note that the company does not highlight this ambition anymore. The inorganic growth ambitions have maybe been muted somewhat over the past few quarters. Having that said, we still expect the company to pursue growth opportunities in Sub Sahara and West Africa as the company and its largest shareholder have many years of extensive experience and industry network in that region. We view the current PetroNor set up as a growth vehicle that is great positioned to execute niche M&A deals.

Likely some share overhang and other uncertainties: Panoro recently distributed their Petornor shares they received as payment for the Aje transaction (Panoro has sold Aje to Petonor). While we believe the deal makes industrial sense for both parties, we doubt that all new Petornor shareholder will remain shareholders. We see risk for some share overhang and that the market maybe is too thin to consume these volumes in the short term. In addition, we think the Økokrim charges again key employees may negatively impact the appetite for the investment case (looks binary in our view). Therefore, although the share is trading at very low multiples (2023e P/E of 2x), we struggle to see marginal buyers that are not industrial. We guess most institutional investors view the case as non-investable right now. Certainly, at some point in time, the share simply becomes too cheap and license partners and peers may enter the game. Despite attractive valuation, we repeat our Neutral recommendation.

Den siste vi har er denne fra Sparebanken 1 fra september i år.
smaa
08.11.2022 kl 18:09 52690

Vi håper og tror, bare vent. Etter gode liftingtall så kryper vi noen øre oppover, + i to dager faktisk, men så i dag, ned igjen uten noen grunn.
Handlemønsteret er merkelig, selges hele tiden ned etter en positiv handel. På meg virker dette merkelig, og særlig som du sier, kursmål 2,1
når oljepris og produksjon var langt lavere. Sitter en stund enda, men dette tærer👎 snart jul enda en gang uten presanger🎅🏼
E Desperados
08.11.2022 kl 17:54 52670

Kursmål på 2,1 i mai 2021. Da var jo oljeprisen rundt 65$ og produksjon på 3 700. Burde kunne forsvare noe høyere nå 😅
nkamok
08.11.2022 kl 17:07 52828

Ja den kender jeg også godt 😉Det er bare Viking1 slm skriver, at SB1Mhar target 3kr ned fra 4 kr. Som Basigh korrekt antyder, må de have byttet rundt på tallene til QEC og Pnor i den, som Viking1 linker til 😬
Redigert 08.11.2022 kl 17:21 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
08.11.2022 kl 17:03 52845

Og 31. oktober 2021 hadde Artic Securities kursmål på 2,10 kr.

«Tallknuserne i Arctic Securities justerer kursmålet på oljeaksjene BW Energy, Panoro Energy og Petronor.
Ifølge TDN Direkt kuttes kursmålet på BW Energy fra 50 til 40 kroner etter den tørre brønnen på Hibiscus Extension, samt noe høyere driftskostnader enn tidligere guidet. Samtidig understrekes det at risk/reward i aksjen fremdeles er attraktiv.
Meglerhuset hever kursmålet på Panoro Energy fra 27 til 34 kroner mens kursmålet på Petronor heves fra 1,75 til 2,10 kroner.

https://www.finansavisen.no/nyheter/olje/2021/05/31/7681686/arctic-securities-justerer-kursmal-anbefaler-tre-aksjer

Panoro er over dette kursmålet, men BWE og spesielt Petronor er milevidt unna.



Redigert 08.11.2022 kl 17:05 Du må logge inn for å svare
nkamok
08.11.2022 kl 17:02 52849

Håber vi får en god melding om A4 - selvom det selvfølgelig ikke bør have nogen betydning for sagen i Senegal, så er det et dårligt signal at sende, hvis de ikke får landet en aftale i Gambia - og må have ny udsættelse . Positiv melding fra Gambia + positiv melding om SOSP/ROP + øgning til 6000 boed bør få os op mellem 1,50-2 kr 🤩
nkamok
08.11.2022 kl 16:55 52883

I 2021 havde SB1M en valuation på 2 kr på Pnor - jeg mindes ikke at have set nogen på 4 kr eller 3 kr 🤷‍♂️
Redigert 08.11.2022 kl 17:22 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
08.11.2022 kl 15:45 53078

Det har ikke kommet noen beskjed om resultatet av mini-lisensrunden på A1. Gir meg ikke helt med dette at jeg tror ting henger sammen. Det er mulig at de som har bydd er interessert i A4 dersom de ikke får A1. For alt vi vet kan det også hende at vinneren også ønsker A4. Blokkene er små og minst ett prospekt strekker seg over begge.

I såfall vil vi nok få ny frist.
E Desperados
08.11.2022 kl 15:13 53195

Bare 8 børsdager igjen før de må melde angående Gambia. Skal vi håpe på en positiv melding mandag morgen?
solid1
08.11.2022 kl 14:02 53383


Og mulig triggere kan komme i løpet av få dager.

Vi kan vel allerede nå konstatere et overskudd på minst kr 660 million i år om ikke noe uforutsett skulle inntreffe. 😊🥂
Viking_I
08.11.2022 kl 10:37 53660

yes - 15 million dollar for last 2 months, 33 million dollar worth oil already transferred to Perenco.

Total drilling cost for PNG SUD is $61 million for PNOR until March 2023
Company already generated enough money to finance total drilling cost through balance cash + through a new equity in private placement + oil production in 2022.
Redigert 08.11.2022 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
Bsingh
08.11.2022 kl 10:35 53668

Then I have been sleeping in class. Thanks for the info, highly appreciated that you spend your time here.
Viking_I
08.11.2022 kl 10:29 53723

kr 3 is about Petronor as 2 field added in to last valuation - Guinea Bissau (Sinapa and Esperança )
Kvike11
07.11.2022 kl 16:59 54503

Eu forsøger at købe gas og olie i Afrika, Senegal er et oplagt emne, det lugter af guld til PNOR.
EU vil bruge Afrika til benzinstation, siger klima tosser,, hvad har de brugt Norge til indtil videre, tør slet ikke tænke på hvor tosset de må være i Norge.
For PNOR først koblet sig på det nye gasrør , vil det blive som snablen i en benzinstation, bare gas..
Tror vi snart ser kurser over 1.00 og gerne betydeligt højere, når nye aftaler ringer ind..
EU vil betale for sikker levering og tæt på Europa..
Tyskerne er desperate, og har jo et godt kendskab til den del af Afrika, fra tidligere tider.
Strong buy
Bsingh
07.11.2022 kl 16:38 54603

I think the 3 kr target is aimed towards QEC, even though it can look like they are talking about PNOR? I don't think we ever got a target of 3 kroners (yet).
klaesp
07.11.2022 kl 16:14 54698

Ta gjerne med de analyser som kom i etterkant av økokrim sakene, når du først er i gang.
solid1
07.11.2022 kl 16:07 54740


Man kan jo her ta med at vi trolig produserer ca 5000 pr dag i november og desember med planlagt lifting sist i desember.

Netto, etter produksjonskostnad og skatt om lag 15 million dollar. 😊🥂
E Desperados
07.11.2022 kl 13:30 55064

Nå har jo "tvilerne" fått bekreftet at selskapet får solgt oljen sin og tjener penger som bare det. Vil tro at det demper salgslysten hos en del. Positive nyheter angående A4 også burde jo også hjelpe aksjen å ta sats over krona om det ikke skjer før.
Viking_I
07.11.2022 kl 13:18 55120

There is a old brokerage report from (may be from sparebank ) giving kr 1.90, 4 years old report when oil price was around $60.
New report will defiantly give above kr 4 with all 2P reserve and producing field.
Recent update from sparebank - Target kr 3
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/02/07/7814978/sparebank-1-markets-oppjusterer-oljepris-og-oppgraderer-aker-bp
Redigert 07.11.2022 kl 13:23 Du må logge inn for å svare
Mdg1
07.11.2022 kl 13:13 55168

Ser nå ut til at det blir hardt å komme seg gjennom 0,9. Mener å huske at den falt veldig lett gjennom det runde tallet. Så tar det sikkert tid å komme seg videre opp til 1,2 der det nok må jobbes godt for å bryte gjennom. Eneste som på kort sikt kan få fart på aksjen er dekning fra et meglerhus
Viking_I
07.11.2022 kl 12:57 55233

Total oil sale is - NOK 785.5 million
Company will pay operator kr 333 million
Company will have surplus cash of kr 510million (450 million -oil sale + 60 million - balance )
Zero debt theoretically.
Course will have sudden jump towards kr 1.
Redigert 07.11.2022 kl 13:01 Du må logge inn for å svare