$$$PPPGGGSSS$$$ "PGS AKSJONÆRER FORTJENER EN BEDRE TRÅD"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
14.12.2022 kl 09:39
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Personlig syns jeg de beste bidragsyterne her er de langsiktige som bringer gode analyser om PGS framtidsmuligheter og sannsynlige utvikling. Takk til dere. Takk også til dere med godt humør og god tone.

Jeg kommer aldri til å selge PGS på ensiffrede kurser. Men å henge her på forumet er en hobby som det nå frister å ta en pause fra.

Ser at tråden er blitt kontraproduktiv og i hendene på sleskete aktører som ønsker robbe oss. Kanskje er det bare negativt å være en "folkeaksje", i hvertfall mens vi undertiden opplever kraftig manipulasjon og ikke så mye drahjelp fra ledelsen som vi kunne håpt kommunikasjonsmessig.

Så da er det bare for denne karen hvertfall og putte aksjen i skuffen, og vente på q4-tallene og gjøre en vurdering da på langt høyere kurser.

Anbefaler dere å starte nye PGS-tråder, og så ses vi sikkert i fremtiden

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊
Redigert 13.12.2022 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
18.11.2022 kl 21:09 8122

Rune «Poker» Pedersen skal for pokkern vise til uken kor ho Peggy skal hen👍💯.. God helg Hvalross

Grønt over dammen og en oljepris som hentet seg litt inn igjen. Da sier vi bare tvi tvi til mandagen.
oppturen
18.11.2022 kl 22:05 8081

https://pgs.csod.com/ux/ats/careersite/1/home/requisition/14?c=pgs

Det søkes etter folk 😀
Flere skip som må passes på 😉

Nu har æ vært ute å spist Tapas og drukket både det eine og det andre og brukt masse penga på forskudd 😅 Til uka må jo Peggy snu baugen sin nordover og Pedersen finne frem til Faksen sin, he he ☺️ Go Helg PGS ere Humøret og motet kan ingen ta fra oss 🚢🚢🦅🦅
Redigert 19.11.2022 kl 00:16 Du må logge inn for å svare
19.11.2022 kl 09:25 7202

Thats right🤚💯😉, god helg

Sweetspot skrev Neste fredag🍻
Ja, du skal se at Black Friday tilbudet på PGS aksjer kom en uke for tidlig og st neste fredag, som er Black Friday for andre bransjer, blir Light Friday for oss oss PGS aksjonærer og at vi går inn i adventstiden med PGS kursen på full fart nordover! Da kan vi nyte tiden frem mot Jul med marsipan, nøtter, fiken, dadler, julegløgg og et rotterace i PGS kursen! God helg til dere alle!
Redigert 19.11.2022 kl 09:36 Du må logge inn for å svare

Fiken og dadler….

Godt det er noen pensjonister også her inne 😂👍🏼

Enig, MEN skjønner ikke helt hvorfor jeg plutselig fikk mer en 1001 natt stemning enn Jul ... :)

Tviler ikke. 1001 natt består av hundrevis av historier, jul stort sett av 1.

Så da passer delvsagt 1001 bedre til deg, du som drar frem en nye historier daglig avhengig av om du er ute eller inne. Vi andre holder oss til 1 vi. God jul fra barnehagen.

Ser for meg kombinasjonen grønn børs over hele fjøla, grønn oljepris, onsdag og en megamelding fra Pedersen. Det hadde blitt den perfekte takeoff for PGS.

Ja, barndommens juleknask smaker like fortreffelig i dag. Det skal du også merke når årene renner på!
Fort å gi deg en ide om hvor lenge siden dette er så kan jeg fortelle at den gang jeg var barn (1960-tallet) kunne man høre eldre mennsker som kom på butikken og skulle ha en pose med "negertær", som datidens paranøtter ble omtalt. I dag ville det nok blitt stemplet som rassisme. Men den gang sang vi jo sanger som Thorbjørn Egner sin "Vesle Hoa" der første vers går som dette:

"Det var en liten negergutt som hette Vesle Hoa
Han hadde fjær på hodet sitt og ring på tommeltoa
Han hadde bare bukse på, og buksa den var gjort av strå
Men Hoa likte buksa godt, for han var en ekte hottentott"

Og det var ingen som anså dette som rasisme. Rasisme var noe som foregikk i USA. Tror nok ikke "Vesle Hoa" synges i dagens barnehager eller i barneskolen. Og i dag er paranøttene du kjøper klare til å bli spist. Fortsatt en god helg!


He, he nei det har nok å gjøre med aldresforskjellen, tenker jeg. Vi har nok forskjellig referanse til hvordan Jul feires og hva som er juleknask. Men i dag spiser vi jo dadler til ost og andre retter. Men i min oppvekst var dette noe som kom i butikkene i desember og som var forbundet med Jul. Men 1001 natt er ikke å forakte.....
Piloten
19.11.2022 kl 13:28 6902

Adventstida er snart i gang. Ei ventetid for "whats to come". Rune & Co åpner forhåpentligvis diverse luker for alle aksjonærer som har vært snille det siste året og bunkret opp med PGS-aksjer. Ser vi ei åpning av ei smekkfull Late Sales luke på selveste julaften? Da kan julen ringes inn....🎅🎅
PU Is back
19.11.2022 kl 14:25 6740

Tja...

Etter en relativt grundig studie av PGS, OBX, Brent Cash og OSX i USA som representerer hovedvekter til algoritmene som handler i PGS, kommer det tydelig frem at ingen fundamentale forhold knyttet opp mot den spesielle situasjonen PGS nå befinner seg i gitt de akselererende markedsforhold ikke er i nærheten av å bli priset inn. Korrelasjons forhold tilsier så langt at et kommende korrelasjons avvik ennå ikke er programmert i noen av de dataprogrammer som nå herjer. I den grad noen av disse benytter AI (kunstig intelligens) vill dette i så fall gi utslag når ulike meldinger blir annonsert.

Uavhengig av dette vil PGS sannsynlig fortsette den pågående korrelering og da har vi relativt klare bilder i OBX, OSX og sannsynlig olja. Dette betyr igjen at vi "etter alle solemerker" nå ferdigstiller en OHS i PGS. Etter endt konsolidering i OSX, USA vil denne bryte opp gjennom 88-89 og gå mot 115-120. Skulle vi da få et forventet korrelasjons avvik i positiv retning for PGS, noe jeg forventer vil skje, står vi foran en kommende test av de tidligere nevnte motstands nivåer og med påfølgende brudd. Ja det er da den virkelige morroa starter og sikkerhetsbeltene spennes.. Skal legge dette ut med relativt utfyllende argumenter på PGS Investor. Kanskje i løpet av helgen...
Leotwin
19.11.2022 kl 14:34 6699

Interessante betraktninger om oljeprisutviklingen i det korte og mellomlange bildet. Se særlig siste del av intervjuet ( fra ca 2:30):
https://www.cnbc.com/video/2022/11/14/europe-still-faces-a-structural-energy-problem-says-goldman-sachs-jeff-currie.html
Redigert 19.11.2022 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
Rep
19.11.2022 kl 16:46 6378

Takk for din tidsbruk PU, fortsatt god helg, håper du rekker å smøre ganen litt og👍
HAS
19.11.2022 kl 20:58 5769

Litt helgesnadder å filosofere over. Hvordan kan amerikanerne bære så coole at de tapper ned lagrene og venter til oljeprisen går til 72? Er de idioter, eller kan det være at de har en god plan? Raffineringskapasiteten i verden er i ferd med å kollapse og det skjer stadig nye "hendelser" som forverrer bildet. Kan strategien være at råolje etterhvert vil hope seg opp og tvinge prisen ned? At prisen på raffinerte produkter vil gå i taket og presse forbruket ned? Bra for klimaet og dårlig for forbrukere, aksjonærer og produsenter i olje. Og Putin får skylda....:)
Leotwin
19.11.2022 kl 21:27 5702

Tviler på det. Biden virker ganske desperat etter å få økt produksjonen. Godt kjent at han tryglet og truet OPEC+. Litt mindre kjent at han også truer USAs egne produsenter. Også sistnevnte har han lykkes dårlig med. Sitat fra forbesartikkel om siste spr slipp:

In his statement, Biden scolded U.S. oil companies: “My message to the American energy companies is this: You should not be using your profits to buy back stock or for dividends,” he said. “Not now. Not while a war is raging. You should be using these record-breaking profits to increase production and refining.”

https://www.forbes.com/sites/davidblackmon/2022/10/20/president-bidens-dangerous-abuse-of-the-strategic-petroleum-reserve/amp/

Negertær kan jeg ikke erindre, men Onkel Toms hytte derimot - det var en fortelling som gjorde inntrykk og det med rette ...
Pentad
19.11.2022 kl 22:00 5848

Det du nevnte sist er også velkjent, egentlig.
Han har 'reprimanded' produsenter i flere nasjonale taler
Leotwin
19.11.2022 kl 22:08 5858

Velkjent for noen, men usikker på hvor godt kjent det er her hjemme på «bjerget».

Uansett: hvis USAs marsjordre er øk produksjonen - så må det jo dryppe litt på seismikk til slutt😊

Flott, jeg holder på med det samme så det skal bli spennende å se hva du kommer frem til.

Hvilke kvantitative variabler mener du er i korrelasjon og eventuelt hvilke er ikke?

Når du snakker om korrelasjonsavvik mener du da at det ikke foreligger noen lineær relasjon/sammenheng?
Leotwin
19.11.2022 kl 22:52 5754

En presisering; tror du har helt rett i at prisen på raffinerte produkter (særlig diesel) vil gå i taket. Men tror oljeprisen også vil holde seg høy. Desember kan bli kaotisk:

5. desember i år trer EUs importforbud av russisk olje i kraft (feb 23 for raffinerte produkter). Fra samme dato (5. des) innfører G7 en «price cap» på eksport av russisk olje til andre kjøpere. Russland har truet med å stoppe all eksport til land som forholder seg til denne. Det betyr at mange må finne nye kilder for sitt energibehov, og både råolje og produkter må fraktes på nye ruter rundt i verden. Ingen har helt oversikt over hvordan dette vil slå ut…

Edit2; i løpet av desember er det også slutt på levering fra US SPR
Redigert 20.11.2022 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
Pentad
20.11.2022 kl 02:14 5449

Jeg skjønner deg, men har gitt opp på Biden vedr. nyleting.
Da må det eventuelt være GOM fordi det er politisk betent på Alaska fronten. Nå snakker jeg offshore. Sikkert som deg, så har jeg tenkt mye over dette.

Resten av onshore. Tja....Permian Basin, Bakken, ....bare for å nevne et par felt. De er effektiviserte og vi vet at Biden misliker fracking. Ikke PGS greier uansett, som vi vet. Allikevel ber han Saudi å fikse problemet. Biden vil ikke satse på nyleting. Det er ikke hans politikk.
Men, drit i Biden.
Vi har hele resten av verden. 🙂

Angående Brasil. Jeg er investert i Petrobras og aksjen har stupt etter at Lula vant valget. Han er ikke akkurat pro-crude, men må akseptere PBR drift fordi det er statseid og han trenger utbyttene ++ for å sponse hans sosiale agendaen.
Det blir ikke populært for meg nå å si dette, men drit i Lula og Brasil.
Igjen......vi har mye mer av verden.
Det kan hende at vi får den kontrakten, men vi er altfor fokusert på den. Det finnes mye annet av kontrakter i verden.

Hadde vi lagt Brasil kontrakten litt tilsides, så hadde nervene roet seg blant aksjonærer. Altfor mye utålmodighet i aksjen.
Den vil komme seg, når tiden er inne.

Angående Biden. Og dette har jeg skrevet på et annet forum. Folk disser på han, hans alder, og det de mener er hukommelsestap når han henger seg opp i setninger. Sannheten er at han har lidet av store stamme vansker fra barnsbein
av som han har jobbet et helt liv for å overvinne. Allikevel, har mannen baller til å stå foran hele verden og taler gjennom en lang karriere. Vi som er vokst opp med hans politikk, vet hva Joey står for. Som den yngste senator noen gang har han kjempet for saker som 'domestic abuse' og våpen kontroll, blant annet.
Han får gjennomgå mye kritikk, men han er ingen dum mann. Han hadde pensjonert seg, men sto opp og ofret seg fordi meningsmålene viste at det var kun han som kunne vinne over Trump.
Ja, nok om Joe. Jeg kunne ha fortalt mye mer....

Men, politikk er politikk
Med alt rot han arvet fra Trump, så forstår jeg ham slik at når han skal fylle reservene igjen v/ oljeprisen på $70-75, så sier Biden egentlig at han etterlater dette problemet til neste administrasjonen (i min mening).
Biden har tenkt en energi politikk som Europa. Han satser grønt.
Redigert 20.11.2022 kl 02:17 Du må logge inn for å svare

Takk for veldig godt innlegg!
Det om Biden hadde han fortjent å få på forsiden av VG i dag på fødselsdagen.
Det er så lett å bare kritisere, og spesielt hvis man ikke kjenner til noen bakgrunn.
Kanskje flere kunne tenkt seg litt om hvis de hadde lest dette.
Leotwin
20.11.2022 kl 10:30 4808

Enig i at det neppe et så mye å hente i selve USA. Men marsjordre fra USA omfatter allierte. Også viktig politisk signal til alle andre.

Det er også økende forståelse for at videre nyleting er nødvendig selv med det grønne skiftet:

https://www.forbes.com/sites/daneberhart/2022/11/16/oil-producers-deliver-reality-check-at-cop27-climate-summit/?sh=277ce815d370

Fine ord om Biden. Han er mye bedre enn alternativet.
Redigert 20.11.2022 kl 10:42 Du må logge inn for å svare

Innsiktsfullt og balansert og godt innlegg Pentad 👍🏻😃 Det trenger vi for ha med litt balanse og litt gode refleksjoner med. Takk for deling 😊
oppturen
20.11.2022 kl 12:22 4576

Olje blir vel fra mange hold fokusert på å fase ned, men fra samme hold vil en gjerne satse på gass og ccs. Det krever ikke mindre seismikk men 3-4 ganger mer seismikk.

Jeg tror ikke verden vil klare å erstatte fossile energikilder i overskuelig. Men for å unngå at vi gjennom fortsatt bruk av olje og gass, så må det utvikles teknologi som kan samle opp og hindre CO2 utslipp i atmosfæren når denne typen energi benyttes. Men da må man samtidig øke fokus på CCU og ikke ensidig tenke på CCS. CO2 er et utmerket råstoff til å produsere CNF/CNT som igjen kan benyttes til å forsterke aluminium, forsterke betong, forbedre ledningsevne i strømkabler osv osv Med forsterket aluminium kan man få lettere vekt på biler, fly og andre fremkomstmiddel som da vil bruke mindre energi til fremdrift ig derigjennom redusere CO2 utslippet. I dag er det for stort fokus på CO2 som et problem som må lagres i havbunnen. Men i fremtiden må man vri denne problemstillingen til å se på CO2 som et nyttig råstoff. For det er det dersom det er vilje til å tenke i litt nye baner.

Det blir som med vannet i Themsen. I utgangspunktet er vannet i Themsen så forurenset at det ikke kan benyttes til drikkevann. Men faktum er at vannet i Thamsen renner 7 ganger gjennom menneskekroppen før det når ut til havet. For vannet renses, føres i vannledninger til Londons befolkning, pisse ut og skylles på ny ut i Thamsen, renses på ny og kjøres inn i vannledningsnettet før det igjen pisses utover skylles ut i Thamsen før et nytt rundløp begynner. Her utnyttes en forurenset kilde til det maksimale.
Redigert 20.11.2022 kl 13:19 Du må logge inn for å svare

Hva tenker Hvalross om ryktene fra Mr.X og den forestående uka da? Blir det en fantastisk uke og frem med godsakene til neste helg? En ting er nå sikkert og det er at ingen ting er sikkert. Likevel så tenker jeg at vi står ovenfor en meget spennende uke og økt verdi på aksjesparekontoen.
Redigert 20.11.2022 kl 16:07 Du må logge inn for å svare

Å benytte karbonfibre til å forsterke aluminium tror jeg er en umulighet, forbrenningstemperaturen til karbon er nok mye lavere enn smeltetemperaturen til aluminium, derved kan de ikke blandes.
PU Is back
20.11.2022 kl 16:53 3801

Tja...

Kvantitative variabler mener jeg nå er stort sett likt målt mot offshore sektoren generelt hvor vektingen mot ulike påvirknings segmenter som oljepris, OSX, generelle indekser som S&P-500 etc etc. Ser man på chartene til flere av selskapene korrelerer disse og tildeles også med hverandre og spesielt mot oljepris og til dels OSX. Dette kan fortelle oss at selskaps spesifikke hendelser så lang ikke har gitt noe nevneverdig avvik i korrelasjonen. Dette betyr i grunn at markedet har en gryende interesse for offshore generelt men at hierarkiet i denne syklusen så langt ikke har gitt noe utslag.

I denne premature supersyklusen nå mange mener er i emning virker det som om de ulike sektorene Seismikk, Rigg og tildeles Supply er underlagt de samme algoritmene som herjer uavhengig av triggertidspunktet for den enkelte sektor i syklusen. Og det er nettopp her jeg mener vi snart vil se et korrelasjonsavvik. Man vet fra alle tidligere oppgangs sykluser innen olje er oljeselskapene først ut etterfulgt av seismikk, rigg og til slutt supply. Men...

Det som tilsynelatende har gitt et avvikende bilde i denne syklusen er usikkerheten rettet mot fossil energi med en fortsatt politisk holding som skaper usikkerhet for fremtidsbehovet. Denne usikkerheten har igjen ført til ytterligere forsinkelser i det som lenge har blitt neglisjert, nemlig innvesteringer i ny lete og utvikling av fossile energikilder. Nok om det..

Det vi vet om PGS er at selskapet er i første linje når det kommer til leting som garantert vil eksplodere forårsaket av sterkt folkus på energisikkerhet. Vi vet at energitilgjengelighet i Europa vil forbli trang i flere år. Vi vet også at karbonfangst vil bli en av løsningene mot det grønne skifte. Vi vet også at CCS åpner opp et gigamarked hvor også PGS er i første fase og ikke minst gjennom hele kretsløpet. Alle disse fundamentale faktorene er på ferd med å slå kraftig inn. Til tross for dette korrelerer aksjekursen som skiskjert over. De nå så etter hvert så synlige fundamentalene vil måtte gi et kommende avvik mot nåværende korrelasjons bildet. Og det er vel også når dette slår inn vi vil se de annonserte bruddene opp og "hvor den virkelige morroa begynner"... I mellomtiden er vi "prisgitt" en haug av utdaterte amerikanske algoritmer som hører hjemme på "Teknisk museum"...
Kingen
20.11.2022 kl 18:22 3395

Fantastisk innlegg PU.

Jeg antar at når alle disse fundamentale faktorene slår inn, da vil vi få den reprisingen som vi har ventet på en god stund. Ser med spenning frem mot vinteren 22/23.