$$$PPPGGGSSS$$$ "PGS AKSJONÆRER FORTJENER EN BEDRE TRÅD"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
14.12.2022 kl 09:39
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 13.11.2022 kl 13:09 397862

Personlig syns jeg de beste bidragsyterne her er de langsiktige som bringer gode analyser om PGS framtidsmuligheter og sannsynlige utvikling. Takk til dere. Takk også til dere med godt humør og god tone.

Jeg kommer aldri til å selge PGS på ensiffrede kurser. Men å henge her på forumet er en hobby som det nå frister å ta en pause fra.

Ser at tråden er blitt kontraproduktiv og i hendene på sleskete aktører som ønsker robbe oss. Kanskje er det bare negativt å være en "folkeaksje", i hvertfall mens vi undertiden opplever kraftig manipulasjon og ikke så mye drahjelp fra ledelsen som vi kunne håpt kommunikasjonsmessig.

Så da er det bare for denne karen hvertfall og putte aksjen i skuffen, og vente på q4-tallene og gjøre en vurdering da på langt høyere kurser.

Anbefaler dere å starte nye PGS-tråder, og så ses vi sikkert i fremtiden

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊
Redigert 13.12.2022 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
jaroas50
26.11.2022 kl 00:51 6578

Har vært mye på Farsund Fjordhotell. Slitent det og. Hvis rustholkene i horisonten skal klargjøres for oppdrag vil det koste skjorta. Antar det er PGS sine som er i opplag. Passer mest som spiker ser det ut som
Redigert 26.11.2022 kl 01:01 Du må logge inn for å svare
Quendi
26.11.2022 kl 00:55 6623

PGS estimerar att det kostar $50m att reaktivera ett av de tre cold-stacked Ramform-fartygen. Men det är den tekniska utrustningen det. Sen tillkommer det antagligen en del upprustning på fartygen i övrigt, kanske också klassificering m.m. Så det kostar nog en del, ja.
Maxx
26.11.2022 kl 01:11 6597

Ser at et par (2) av de gamle skipa og mye, mye, mye mindre båtene fra 1995-1998 også kalles Ramform. Kikket igjen på hele flåten. Det er 2-3 mindre og eldre båter som mest sannsynlig er 2d og mest sannsynlig vil være eventuelt Supply båter.

Mens de nyeste Thitan , Atlas, Thetys, Hyperion og Sovreging og Vanguard..... Er ute på jobb.... Samtidig reaktiveres Victor .

Du skal få poeng på å arrestere meg på at faktisk noen av de eldre og mindre skipa også heter Ramform ett eller annet.... Men jeg trodde du siktet til de 4 nyeste og største båtene.

Jeg tror PGS skal klare seg bra med 7 og gjerne 8 av de 11 skipene de har på havet og i jobb. Der er jo mer enn en dobling fra 2 år tilbake
Slettet bruker
26.11.2022 kl 07:59 6284

Årers julegave åpnes onsdag over hos meltwater. Så kan man ta med seg profitten i Pgs og hamstre til black month priser
rischioso
26.11.2022 kl 08:11 6255

RE - TA handler om hva dine medaksjonærer foretar seg i papiret.
Ikke om hva jeg forteller dere at DE faktisk gjør med egne posisjoner.

* NEI, det er jo ikke riktig - TA er og blir ikke annet enn historie så den forteller hva som faktisk er gjort i papiret og ikke gjør - en liten men betydelig forskjell noe som betyr at strekene for hva som faktisk gjøres nå og fremover derfor ikke er tegnet opp ennå.
Og når du så velger å forskuttere noe som ennå ikke er skjedd så kan du heller ikke påstå hva som faktisk skjer for akkurat det gjenstår og se.

RE - Jeg dri...vel i PGS og hvordan det går videre.
Jeg forteller kun hva TA forteller om caset; https://www.tradingview.com/x/1gauSFrz/

* Nei, dette stemmer jo heller ikke (for å bruke dine ord) at du dri... hvordan det går videre i PGS siden du velger å kun legge frem ditt syn dersom noe skjer på en eventuell nedside og ikke tar deg bryet med å ha noen formening om en eventuell og fult mulig oppside noe som også fremkommer av chartet.
Når vi så kjenner til at TA kun er en fasit på noe som allerede har skjedd og basert på det kun åpner for en gjetning av hva som vil kunne skje i fremtiden så er TA kun å anse som et hjelpeverktøy sammen med det fundamentale da det er det fundamentale som desidert veier tyngst av disse 2 og brukes de sammen så objektivt som mulig så får man en større mulighet til å kunne forutse fremtiden - med forbehold om at man faktisk kjenner til det fundamentale..
Og når vi så kjenner til at du ikke har peil på det fundamentale i dette caset og av samme grunn ikke ser dette i sammenheng med TA så faller din bombastiske og svært tynne konklusjon på sin egen urimelighet da TA alene verken tar høyde for nedbetaling av gjeld, forbedrede markedsforhold, nærstående kontrakter, midlertidige nedsalg eller uforutsette fremtidige hendelser så er og blir delingen din dessverre ikke annet enn tynn suppe og egentlig ikke brukende til noe som helst ....

Mao - TA er i utgangspunktet et helt objektivt hjelpeverktøy som kun oppsummerer hva som har skjedd og som dermed allerede er kjent, og derfor er det helt avgjørende at den som bruker TA også besitter den fundamentale kunnskapen for ellers så blir det kun vill gjetning og det er nok også grunnen til at du alltid kommer drassende med charta når nedganger og/eller oppganger har vart litt over tid og aldri ellers når retning er mer nøytral for da er man helt avhengig av den fundamentale kunnskapen for å kunne forutse den videre retningen - BUSTED ... ;)
Redigert 26.11.2022 kl 08:13 Du må logge inn for å svare
Max-Investor
26.11.2022 kl 08:54 6104

Intensjonen din med ditt innlegg virker noe merkelig. Du legger en innsats i legge frem ditt syn på hvordan det vil gå med PGS fremover og viser til TA. Det er lett å se for oss alle at nåværende trend er synkende. Trenden snudde vel særlig nedover fra sept. Det som er med trender er at den kan snu igjen. Vi vet alle at det har blitt gjort grep i PGS for å minke gjelden. Vi vet at det jobbes med store kontrakter. Vipps så kan trenden snu. At du dri….. i hvordan det går videre virker ikke troverdig. Du hadde sikkert ikke giddet å lagt en kalori i kommentere PGS da.
TonyB
26.11.2022 kl 09:03 6063

Fint innlegg, Ris👍

Om vi skal ned på 3-tallet som antydet under her, selger jeg hus og bil og kjøper meg telt og trøsykkel. Så putter jeg det forhåpentligvise større overskuddet av disse transaksjonene inn i PGS. Så kan jeg ligge i teltet da en stund, innimellom ta meg en sykkeltur i dalstrøka innafor…, mens jeg funderer hvor mange hotell og hus jeg skal plassere på «Ullevål Hageby og Rådhusplassen» noen år frem når avkastningen skal høstes 😁. Hehe, skulle det derimot gå heller tregt, så får jeg heller lære å elske friluftslivet da 😊
Redigert 26.11.2022 kl 09:05 Du må logge inn for å svare
rischioso
26.11.2022 kl 09:23 6004

:)))))

Kan forsikre deg om at det ikke vil bli noe 3 tall i denne omgang - ei heller 4 tall og at det vil snu her et eller annet sted på 5 tallet. Legger vi TA til grunn så kjenner vi til at det er et massivt betong gulv på mid 5 og når vi så legger det fundamentale til grunn i en kombo så burde det ikke være noen tvil om at det veldig snart vil snu - om ikke allerede ... ;)
rischioso
26.11.2022 kl 09:57 5893

Vi har nå nylig sett klare indikasjoner på flytting av fartøy ut i fra opplag nå støttet opp med ledig ledende stilling som skal koordinere logistikken av fartøya:

https://pgs.csod.com/ux/ats/careersite/1/home/requisition/16?c=pgs&lang=en-US
Slettet bruker
26.11.2022 kl 10:07 5877

👌
Ps ser kvalifikasjonene passer på flere av de lengst fremme i skoa her inne

"Structural and analytical mind-set and approach. Sees a potential problem or opportunity in perspective. Uses logic and reason and draw conclusion based on right level analysis"
Slettet bruker
26.11.2022 kl 10:20 5829

Jaja tråden liker nok innsideros bedre enn utsideris :-)

I innlegget mitt Ris skriver jeg
"Jeg sier ikke olja har skylda for hele fallet i PGS men det er en god bidragsyter"

Siden 4 november har oljeprisen inn til børslutt fredag falt rundt 15,5% som er ett betydelig fall på tre uker. Hvis du mener oljeprisen har liten relevans for kursutviklingen i PGS så er vi uenige på det punktet uten at det betyr så mye........
Slettet bruker
26.11.2022 kl 11:23 5748

Er litt nervøs for pgs kurs .hvis vi får se 7 tallet i olje.neste uke.😎
Slettet bruker
26.11.2022 kl 11:30 5985

Hammers er en av de med best treff prosent her inne på forumet,Det er uavhengig av hvilken aksjer vi er forelsket i. Så han lytter til og med fuglen på. Jeg har fulgt med på allt av norske skog,nowegian,seadrill, o.s.v over flere år,som han har tatt en teknisk analyse på.Husk han bare forteller hva han ser i chartet.
Får håpe at når det gjelder pgs at han bommer.
rischioso
26.11.2022 kl 11:47 5987

Nei da, ikke uenig i det for OSE er jo en oljebørs så det er naturlig at det meste som befinner seg der blir berørt ved endring i nettopp olja, MEN poenget mitt var at siden PGS hadde falt nær dobbelt så mye som oljen i samme periode og vi samtidig kjenner til at PGS ikke er et oljeselskap så virker det å være andre mer direkte bakenforliggende årsaker knyttet til nedgangen derav teorien om at det årlige midlertidige nedsalget mot slutten av året pga regnskapsmessige-/skattemessige årsaker ligger bak og sannsynligvis i kombinasjon med short - hvis så - har forsterket nedgangen.

Noterer meg at noen også mener at den plutselige emisjonen kan ha vært årsaken noe jeg ikke er helt enig i - at den kan ha bidratt til å tynge i påvente av rep emien har den nok, men ikke at den har bidratt til nedgangen den siste krona fra 6,7 til 5,7 og det av flere årsaker::

(1) Det er nær 1 måned siden emisjonen ble meldt og således ville de som ble skuffet over den ha tatt en exit da og ikke nå.

(2) Emisjonen endrer gjeldssituasjonen betydelig med positivt fortegn noe som igjen vil føre til langt bedre lånebetingelser ved en senere refinansiering og har med det fjernet en betydelig usikkerhet og tillagt økt forutsigbarhet noe som ikke er annet en positivt.

Og av samme grunn står jeg fast ved teorien om at den siste tids nedgang hovedsakelig har vært forårsaket av midlertidig nedsalg av regnskaps-/skattemessige årsaker toppet med short som har forsterket nedgangen. Det positive med dette er at nedsalget er midlertidig og at shorten må dekkes inn igjen noe som vil føre til at begge deler om ikke lenge også vil bidra til at kursen igjen drar seg opp og tilbake mot emi nivået - My2Cents ... ;)
rischioso
26.11.2022 kl 11:51 6003

Den påstanden faller jo på sin egen urimelighet når du vektlegger TA som kommer løpende etter at trend er etablert i den ene eller andre retningen noe hvermansen kan se og samtidig utfordrer jeg deg til å fremlegge tallmaterialet for påstanden din om %-vise treff - for den er vel ikke bare tatt ut av ditt eget hode fordi den passer deg akkurat nå - eller er den det ...?...;)
Redigert 26.11.2022 kl 11:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.11.2022 kl 12:14 5969

Det var engang en fugl, som kvitret seg der han ville en borre gjeng, og som så fløy sin vei så det skrek, så stod ulven i kulden med sin gjeng og fullførte ferden staut .. Fortsatt god helg fra Rå som heldigvis ikke er blitt helt dement ;)
observer009
26.11.2022 kl 12:30 5939

Building the #7 Global Supercomputer with Google Kubernetes
wave image
PGS has used best-practice execution of batch and high-performance computing workloads on Google Kubernetes Engine (GKE) to replace 260 000 core Cray supercomputers in Houston.

https://www.pgs.com/company/newsroom/news/industry-insights--hpc-in-the-cloud/
Slettet bruker
26.11.2022 kl 12:31 6019

Vokser ikke hår på betong! Nei jeg snakker ikke om brøstkassa mi babes, men gølvet på PGS mid 5
Slettet bruker
26.11.2022 kl 12:35 6066

PGS - cutting edge. Hjernemagneten på Lysaker.
Slettet bruker
26.11.2022 kl 12:58 5957

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/0QBoEB/foedte-paa-mcdonalds-do

Velkommen skal du faen meg være. Livet er tøft, og man kan noen ganger lure på om vitsen med å slepe seg rundt som trælne skinndyr er å tåle mest mest spott, spe, slag og ydmykelser, før man dævver. Som når du blir født på en dass på mækkern, eller skraper sammen alt du har - og maxer kredittkortet - og forter deg å kjøpe mer PGS-aksjer på 7,5 rett før det stuper (check).

Men da er det bare å senke skuldrene, gyve på å si: "Dont you worry, I was born a mcFlurry!" (alltid opp og fram, uavhengig av kortene, setbacks bare midlertidig)
Redigert 26.11.2022 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.11.2022 kl 13:49 5716

😂😂👍 ( hehe, tenna her røk på 8 tallet i sin tid hvis noe trøst ;)) … BTW, artige navn rundt omkring i verden: den kanadiske til Møllersekken f eks…. https://www.businessinsider.com/mcdonalds-nickname-in-10-countries-2016-12?r=US&IR=T
Slettet bruker
26.11.2022 kl 13:56 5754

Hehehe, god helg til deg Rå.

Kyllingstads disipel du med din evige positivitet

Kyllingstad i Kapital:
https://kapital.no/reportasjer/livsstil/2022/06/29/7884859/min-tid-stale-kyllingstad-pantsatte-alt-han-eide-som-28-aring-na-er-han-milliardaer

– Hva er suksessoppskriften man bør bruke tid på?

– Mot og optimisme. Veldig få pessimister gjør det godt. Alle går på en smell før eller siden, for du må ta sjanser. Da er det fordelaktig å være optimistisk for å komme seg videre. Hardt arbeid og å være til stede i nuet er også viktig
rischioso
26.11.2022 kl 14:27 5619

Are Pessimistic Brains Different?

https://www.youtube.com/watch?v=zR47fNGWDuc
Slettet bruker
26.11.2022 kl 15:03 5484

Fantastisk, TonyB. Det kunne fort bli litt av et eventyr i seg selv.

God helg, Hvalross og Rå (fotsopp er lettere å fikse enn demens, så bra var det 😅)

@Ris
Takk for flere gode innlegg og forklaringer. Mye bra lesing 🙏
Platinum365
26.11.2022 kl 15:32 5376

I en perfekt TA-verden er all tilgjengelig informasjon priset inn? Bortsett fra overraskende (et par store kontrakter, formidabelt late sales, emisjoner, refinans) positive/negative triggere?
rischioso
26.11.2022 kl 15:43 5359

Ja, du sa det selv - i en perfekt verden ... ;)
.... og det er for så vidt riktig, MEN det igjen er avhengig av at markedet er effesient alltid og dermed riktig priset til en hver tid noe vi kjenner til at ikke alltid er tilfellet for det hender titt og ofte at kursen midlertidig frikobles fra det fundamentale av forskjellige årsaker (som nå) og alle nyheter kan heller aldri prises inn i forkant og av samme grunn er det et must og en styrke å ha kjennskap til det fundamentale for i kombinasjon ha muligheten til å kunne ende opp med en så nøyaktig analyse som mulig for ellers ender vi opp med noe mer ufullstendig ala Hammers analyser hvor rene gjetninger får en alt for stor plass noe som igjen svekker analysen ...
Redigert 26.11.2022 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.11.2022 kl 16:02 5279

Tja...

Bare minner om denne. Hammers egen PGS tråd hvor han bommet 100%.... Siden ingen den gang "gad" å svare han på hans egen trå har denne "ynkelige fremtoningen av en vits" forvirret se inn til oss. Jaja.. Det er jo alltid noen som går seg helt bort...

https://www.finansavisen.no/forum/thread/154633/view

Morsomt å se engasjementet fra folk som ikke har aksjer i PGS. Noen om prøver "å sole seg i glansen" av noe de ikke har peiling på. At kursen til PGS har falt fra dobbel topp ser alle. Til og med de blinde, de med hvit stokk, de med glassøyer, ja til og med alle verdens avdøde førerhunder. Og nå som aksjen ligger i nede på nivå som vi som kan TA kaller "kritisk nivå" kommer alle de håpefulle "besserwissere" med spådom om undergang ivrig frem med fråden rundt kjeften og med en stiv en i buksa. Mitt råd til dere. ta en titt ned i buksa og se hvilken vei den stive peker. Det er nemlig samme vei som PGS vil gå til uka.
Redigert 26.11.2022 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
Platinum365
26.11.2022 kl 16:06 5289

Jeg blir redd når Hammers plutselig dukker opp på partytråden, blir litt festbrems.

Apropos tilgjengelig informasjonsflyt og effisiente settet, betyr det at emisjonen og de ekstra aksjene som blir trykket opp er innbakt i dagens kurs? Hvis ja, så kan jeg forstå at vi er der vi er p.t. Hvis nei, så er jeg veldig enig i at kursen ikke stemmer med realiteten i fremtiden på kort sikt
Slettet bruker
26.11.2022 kl 16:23 5251

🙏😄😛🫵too💯💪🏼💪🏼🤚🤚👍
Slettet bruker
26.11.2022 kl 16:26 5234

Og det å tro at PGS vil bli arbeidsløs med det første er vel kun en våt drøm i fugleburet...

Olje- og gassproduksjonen på dypt vann skal øke med 60 prosent innen 2030
avBojan Lepic|Rigzone Personale|Torsdag, November 24, 2022

Dypvannsproduksjonen kommer til å øke med over 60 % mellom 2022 og 2030, og vokse fra 6 % til 8 % av den totale oppstrømsproduksjonen. Ultradypvannsproduksjon - fra dybder på 5000 fot og over vokser raskest - innen 2024 vil det utgjøre mer enn halvparten av all dypvannsproduksjon.

Dypvann er det raskest voksende oppstrøms olje- og gassressurstemaet. Fra bare 300.000 fat oljeekvivalenter per dag (foe/d) i 1990, forventes produksjonen å bli 10,4 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2022. Ved slutten av tiåret bør tallet passere 17 millioner fat oljeekvivalenter, foreslo Wood Mackenzie.
Platinum365
26.11.2022 kl 16:31 5251

❤️
Slettet bruker
26.11.2022 kl 16:37 5334

Kan jeg bare? Sssuuuplere? Avklarere? Så det ikke er rom for misforståelser…. Altså ikke hvilken vei den peker rett etter å ha lest innlegget, men sånn generelt , forhåpentligvis !😂
oppturen
26.11.2022 kl 17:33 5097

Å spå aksjekurs i det korte bilde er akkurat det ( å spå)

Se på regnskapet, se på flåteutnyttelsen, hør på fremtidsutsiktene. Prøv å forstå hva det vil gjøre med selskapsverdiene.

Det er ikke spørsmål om aksjekursen til slutt vil gjenspeile verdiene, spørsmålet er når( hvor raskt) det vil gå.

Ser det spekuleres i at USA ( og EU) vil tvinge prisen på olje og gass nedover. Om de får det til og om de slipper Russland delvis inn på markede, ja så har det med oljeprisen å gjøre, og det er i et forsøk på å redde energi underskudd. Men tror noen virkelig at Vesten med det sikkerhetspolitiske verdensbilde vi har i dag kan tillate seg å ikke lete etter olje og gass ?? Gass er langt på veg blitt stemplet som grønn i år også
Slettet bruker
26.11.2022 kl 18:08 4996

Tid for en steinhard og grusom revansj!
Slettet bruker
26.11.2022 kl 18:34 4949

“Due to the EU oil embargo and the planned price cap on oil from Russia, oil production there is likely to be significantly curtailed,” Commerzbank said in a note to clients. “This should cause the price of Brent oil to rise in the coming weeks.”

https://edition.cnn.com/2022/11/25/energy/russia-oil-price-cap/index.html
oppturen
26.11.2022 kl 19:24 4829

EU’s gasslagre holder i ca 6 uker og er nå omtrent fulle, skip med last ligger i anker og venter på å levere. Tenker prisene går til himmels i Februar sånn ca.