$$$PPPGGGSSS$$$ "PGS AKSJONÆRER FORTJENER EN BEDRE TRÅD"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
14.12.2022 kl 09:39
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Personlig syns jeg de beste bidragsyterne her er de langsiktige som bringer gode analyser om PGS framtidsmuligheter og sannsynlige utvikling. Takk til dere. Takk også til dere med godt humør og god tone.

Jeg kommer aldri til å selge PGS på ensiffrede kurser. Men å henge her på forumet er en hobby som det nå frister å ta en pause fra.

Ser at tråden er blitt kontraproduktiv og i hendene på sleskete aktører som ønsker robbe oss. Kanskje er det bare negativt å være en "folkeaksje", i hvertfall mens vi undertiden opplever kraftig manipulasjon og ikke så mye drahjelp fra ledelsen som vi kunne håpt kommunikasjonsmessig.

Så da er det bare for denne karen hvertfall og putte aksjen i skuffen, og vente på q4-tallene og gjøre en vurdering da på langt høyere kurser.

Anbefaler dere å starte nye PGS-tråder, og så ses vi sikkert i fremtiden

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊
Redigert 13.12.2022 kl 13:39 Du må logge inn for å svare
Tosha
06.12.2022 kl 19:51 5164

Kort oppsummering av klageprosessen:

1. Shearwater leverer en innsigelse om at PGS sitt tilbud ikke oppfyller kravene som er stilt den 24. november. Det er PGS sin bruk av et såkalt lavpass-filter under prosessering som ikke tilfredsstiller kravene.
2. PGS leverer sitt tilsvar 2. desember. PGS hevder at tilbudet Shearwater har benyttet som bevis ikke er PGS sitt endelige tilbud. Tilbudet Shearwater har undersøkt er det PGS sendte inn ved anbudsfristen i slutten av august, noe som tilsynelatande har blitt publisert som PGS sitt "endelige tilbud". PGS har, etter samtale med Petrobras, oppdatert tilbudet sitt til å benytte korrekt teknologi og sendt dette den 14. september. Etter hva jeg forstår tillater Petrobras mindre endringer av tilbud etter at tidsfristen for anbudet har gått ut.

Gitt at både PGS og Shearwater sin framstilling er korrekt bør denne innsigelsesprosessen være ferdig innen kort tid.

edit: For de som vil ettergå informasjonen.
1. https://www.petronect.com.br/irj/portal/anonymous/en
2. Søk etter 7003890127
3. Trykk på prosjektnummeret
4. Trykk på "Notes and Clarifications"
5. Trykk på "Interposicao de Recurso"
6. PGS og Shearwater sine brev ligger under "attachments".
Redigert 06.12.2022 kl 21:24 Du må logge inn for å svare

Høres bra ut og takk for info. Da får vi bare vente litt til. Satser på at oljeprisen snur snart opp også.
06.12.2022 kl 20:54 4961

Slik jeg forstår det, har PGS oppdatert tilbudet sitt til å benytte korrekt teknologi , som er blitt akseptert av Petrobas, og Shearwaters klage basert feilaktig i forhold til korrekt tilbud i hht utlysningen … Som igjen betyr :1) kontrakten i boks 2) en plausibel grunn til forsinkelsen fra ledelse, jfm Q3 ..
Elgen_1
06.12.2022 kl 21:01 4918

Naturlig at det har drøyd noe med å sende ut børsmelding. Brasil kontrakten kommer og kursen skal definitivt opp.
Tosha
06.12.2022 kl 21:26 4724

Det er korrekt forstått. Jeg tror også dette er en plausibel grunn til forsinkelsen, jmf. Q3.

Det burde være muligheter for en børsmelding angående denne kontrakten i løpet av denne eller neste uke da.
Maxx
06.12.2022 kl 21:41 4693

Mmmm

Har ledelsen kjøt så mye ? Og de kjøpte ikke før der var emisjon med rabatt , samt de kanskje følte de burde.

Hvor har det stått av 2023 nærmer deg fylt opp ? Det var vel 2022

Men greit nok ..... Vi får håpe oljen ikke faller så mye mer, men snakk om politisk smurt situasjon. Russland får selge olje dersom det ikke betales over 60 usd..... En ser jo nå at planen fungere !!! Da dette har smittet over på prisen på lovlig olje.

Så får en se hvor lenge det holder PGS sin kurs under 6 kr.
Jeg håper og tror at det allikevel er både politisk og økonomisk/industrielt ønske om å finne mer både olje, gass og utvinning av mineraler på havbunnen. Samt bygge havvind og co2 lagring

Dersom det kommer en Brasiliansk kontrakt eller enn annen. Stor + en 7 båt i jobb som øker sannsynligheten for et større overskudd enn i 3q + at en faktisk i løpet av januar/februar/,mars ser at store deler av 2023 faktisk blir booket opp

Ja da kanskje, kanskje vi kan se PGS opp mot 10 kr allikevel, selv om oljekursen skulle ligge rundt 70 - 75 usd fatet. NOE TYDELIGVIS både USA og EU ønsker og jobber for.


Ja, har nettopp vært igjennom all dokumentasjon fra tender regler til klagen med tilsvar fra PGS så det er tydelig at Sheerwater er furtne av å bli slått på målstreken. Sover i timen gjør de også da de ikke har fått med seg at feilen de påpeker kun var et forslag tilbake i tid og ble korrigert i samarbeid med Petrobas allerede i september.
Mao, den klagen vil aldri bli tatt til følge og vil således bli avvist.

MEN jeg kom over et interessant pkt i anbudsreglene som sa at når et anbud er vunnet så skal det betales et transaksjonsgebuyr tilsvarende 0,2% av kontraktsverdien (jfr pkt 9.1.1)

9.1.1. O valor da Taxa de Transação será de 0,2% sobre o valor total do contrato a ser celebrado com a Petrobras, limitado a R$ 45 mil e deverá ser pago no prazo estipulado no boleto

og innen 5 virkedager signeres kontrakt (jfr pkt 9.1.4)

9.1.4. A contratante convocará o proponente vencedor para, em até 5 dias úteis, assinar o contrato, cuja minuta se encontra no Adendo A deste documento.

så da vet vi at så snart klagen er avvist så vil det umiddelbart gå til signering for så og meldes i markedet og av samme grunn var det nok nettopp det punktet Rune baserte seg på når han snakket om noen uker til signering - så kom klagen og den har tatt tid noe han ikke kan lastes for... ;)
Redigert 06.12.2022 kl 22:16 Du må logge inn for å svare
PU Is back
06.12.2022 kl 22:00 4582

Godt jobba risch...

Bunna olja i dag så snur vi nok opp i morgen... Dog kanskje ikke fra start så i så fall er det vel bare "å fylle foret" på formiddagen, hehe
oppturen
06.12.2022 kl 22:04 4586

Så må en huske på da at PGS selger ikke olje. Selv om Russisk olje nå hadde blitt dumpet til $20 pr fat i vannvittig menger tror jeg alle i vesten vil forstå at vi må lete selv for å bli selvforsynt. Om vesten nå lykkes i å presse oljeprisen under $60 og det medfører mindre lete/utbyggings prosjekter så vil vi så til de grader pisse i buksa. Ja det blir behagelig i skakket stund, men desto værre blir det senere.
Tosha
06.12.2022 kl 22:16 4619

Takk for at flere også gjennomgår informasjonen! Veldig interessante punkt du har kommet over i anbudsreglene.

Godt jobba og takk for deling her. Det forklarer hvorfor dette tar tid 👍🏻😄 Håper avklaring skjer og at klage avvises. Men dette viser bare at disse større anbudsprosessene kan bli komplisert og drøye ut. Nå venter i spenning, hadde vært fint med denne kontrakten som en førjulsgave nå ….. 🛳🛳🦅🦅

"Dersom det kommer en Brasiliansk kontrakt eller enn annen. Stor + en 7 båt i jobb som øker sannsynligheten for et større overskudd enn i 3q + at en faktisk i løpet av januar/februar/,mars ser at store deler av 2023 faktisk blir booket opp".

Jeg mener du kan sløyfe "dersom". Les Rischioso sitt siste innlegg. Det er kun et tidsspørsmål før kontrakten i Brasil offentliggjøres. Og det har jo vært rimelig tydelig nå en stund at båt nr 7 har startet på klargjøring. Ledelsen i PGS har selv uttalt at det ikke ville bli aktuelt å sette båtr 7 i drift dersom den kunne sette oppturen i seismikkmarkedet i fare.

Så når de nå likevel klargjør båt nr 7 så er det et klart og entydig tegn på at PGS har såpass mye å gjøre fremover at en båt nr 7 IKKE vil påvirke markedet negativt. Bare det er et klart signal om at en større kontrakt er så godt som på kroken.

Må vedgå at den siste tids nedtur i PGS kursen ikke bekymrer meg. Men når vi nå er kommet inn i desember, så haster det slett ikke å få en børsmelding på denne siden av nyttår. For jeg føler meg rimelig sikker på at dersom markedet får en børsmelding om en større kontrakt i Brasil, så vil PGS få et lettelsesrally som ganske sikkert vil dra kursen opp mot 9-10 tallet. Og skjer det før nyttår, så vil det bety at fdormueskatten som må betales for 2022 vil øke betydelig.

Men , men det ffår skje det som skjer. Det som virkelig betyr noe er utviklingen gjennom 2023/24. Det tror jeg kan bli noen heftig positive år som PGS aksjonær.

Formuende ja 😅 All slags problem skal en nu være plaga med …. 😂 «Det er jo ondt uansett korsen finger en skjær seg i « er det et gammelt ordtak som heter….
Redigert 06.12.2022 kl 22:43 Du må logge inn for å svare
Hvalross
06.12.2022 kl 22:49 4401

😅. Pass opp for "Vellevnet" og ondt i tåa

Eller som det ble sagt i Hardanger; "Da hadde ikkje vore betre om det hadde vore verre heller!"

Eller som det ble sagt i Hardanger; "Da hadde ikkje vore betre om det hadde vore verre heller!"
Bulleys
06.12.2022 kl 22:57 4348

Ting tar tid og skulle ønske det kunne være annerledes. Men virker som 2023 bli bli en god start for ho peggy. å begynnelse på reisen nordover med olja i ryggen.

https://www.finansavisen.no/nyheter/bors/2022/12/06/7966864/goldman-sachs-forventer-opec-kutt
Redigert 07.12.2022 kl 02:07 Du må logge inn for å svare
china
06.12.2022 kl 23:01 4338

Hørt om komma?

Det var vel ikke bare komma som var utfordring i det innlegget der!?
Dobbe
07.12.2022 kl 00:39 3919

Tenkte det var like godt å slå av maskinen og la PGS få være PGS idag. Var ikke bare denne aksjen i porteføljen som var blitt rødere idag.....

Ser det er mange som mener jeg er kortsiktig. Svaret er delvis ja der jeg er noe long pluss en liten trading-post.
For den som lurer skal det være sagt at jeg har tjent mine kroner på å trade PGS, men at noen og enhver kan bli frustrert over kursutviklingen og mangelfull oppdatering fra mister Pedersen skjønner jeg meget godt. Det blir dessverre lite troverdig når det meldes om kontrakter om kort tid når det nå har gått flere uker etter meddelelsen. "Kort tid" er vel relativt og kan tolkes positiv/negativ alt etter som man ønsker at det skal være men markedet straffer de som ikke klarer å holde ord. Her kunne i det minste herr Pedersen kommet med en oppdatering uansett hva det skulle være.

Besserwissere som mener jeg skulle solgt på topp kan bare klappe igjen!! Det er absolutt INGEN som klarer å time bunn og topp i trading i volatile aksjer som f.eks PGS. Om du ikke har det berømte gullhåret en viss plass da...... Da går det ikke på teft men heller som ren og skjær flaks.

Selv om min (og andres) oppgitthet kom til utløp idag har jeg allikevel et bittelite snev håp for min long-posisjon, men trading posten står jeg fortsatt for skal selges så snart "møkka-aksjen" bikker 6. Resten har ligget i skuffen og godgjort seg en god stund og der skal de fortsatt få være. For om ikke Brasil blir noe av er det mer enn nok behov for seismikk i fremtiden andre plasser.

Om jeg ikke er den ivrigste skribenten på FA forum har jeg mange års fartstid med verdipapirer og lese hvert eneste bidrag fra Peggy-menigheten så takk til Hvalrossen med flere for gode innspill både for og imot 🙂

Nå gikk olja til helv.... ikveld men GL imorgen alle ihopa :)
Tosha
07.12.2022 kl 07:11 3435

Utvidelse av 3D MultiClient biblioteket i Brasil sammen med TGS
https://newsweb.oslobors.no/message/577509
Elgen_1
07.12.2022 kl 07:36 3308

Dette er bare starten, her kommer mer.
portion
07.12.2022 kl 07:53 3140

Da er det jo enda mer forståelig at de må ta ut skip nr 7 fra opplag

The Ramform Tethys will mobilize for the survey in January 2023 and acquisition is scheduled to complete in August 2023.

https://www.finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2022/12/07/7966927/tgs-og-pgs-kan-starte-brasil-jobb?internal_source=sistenytt
Redigert 07.12.2022 kl 07:56 Du må logge inn for å svare

Positivt at klagen til Shearwater tilsynelatende bygger på feil tilbud og at det de klager på er rettet opp i.

Negativt at det foreligger en klage, for det er vel ingen automatikk i at dette kommer til å ta kort tid?

Da er vel PGS så å si snart fullbooket for første H1 2023.
Geiren
07.12.2022 kl 08:08 3136

Rart at PGS skal bruke 7 dager til å svare på at klagen er basert på feil tilbud.
oppturen
07.12.2022 kl 08:11 3087

Dagens melding har ingenting med den klagen å gjøre.
Petrobras har planer om å starte borring i 24, opprinnelig ville de skyte seismikk i 22, men trekte anbudet og utsatte da jobben til 23. det begynner å haste, om Shearwater får medhold etter at kontrakt er tildelt PGS så vil det være en «mindre» kostnad for Petrobras enn om borring må utsettes 1 år. Fatene på seismikk stiger også så nyutlysing vil medføre enda større kostnader.
Om de snur og tildeler Shearwater kan PGS kreve kompensasjon ettersom de har hatt inntrykk av at alt var i orden.

Konklusjon: PGS får jobben, mulig et lite forlik til Shearwater fra Petrobras.

Jeg har ikke sagt at dagens melding har noe med den klagen å gjøre?

Spørsmålet er jo bare hva en klage utløser av instanser.

Er vel ikke verre enn at svaret fra PGS skal sjekkes en rekke ganger internt for å være sikker på at det de skriver ikke utløser flere spørsmål som forlenger prosessen lengre enn nødvendig.