ULTIMO - markedspotensial på CPI alene 400milliarder


Om man reflekterer over virkemåten til UV1 opp innom CPIer er de som skapt for å utfylle hverandre - UV1 og sjekkpunkthemmere har en synergistisk effekt. Sjekkpunkthemmerne tar av bremsene på immunsystemet og slipper T-cellene løs slik at de kan angripe tumorcellene. Mange kreftpasienter mangler imidlertid de nødvendige T-cellene som gjenkjenner kreftcellene. Det er her vaksinen kommer inn i bildet. Sammen med sjekkpunkthemmere øker UV1 andelen av T-celler som gjenkjenner tumoren og dermed øker styrken og effekten på immunresponsen,

Markedet for CPI alene er på rundt 400 MILLIARDER i året…
Som kjente går disse CPIene ut på patent og om de kan kombineres med UV1 og gi økt overlevelse vil det være fantastisk, både for pasienter, pårørende og aksjonærer. UV1 er enkelt å injisere, produsere og transportere.

Hva kan en lisensavtale være verdt?

For hver dag øker sannsynligheten for positiv avlesning…tikk takk…no news = good news, er det de markedet så smått har begynt å ta innover seg?

ULTIMOVACS, kanskje det, BP da?🦅

BP? Her er Ultimovacs i kontinuerlige dialoger, det er ikke uten grunn at nettopp Carlos og Ton Berkien ble hentet inn

En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Carlos og Ton Berkien.
"uhyre" spennende MED ULTIMOVACS
Capaz
14.11.2022 kl 20:34 4229

Selskapet har 5(!) pågående Fase2-studier. Altså ytterligere tre studier i tillegg til de to du nevner hvor de har kommet lengst. INITIUM er ferdig rekruttert og den definitivt største verdidriveren per nå. Resultater forventes i H1-23. NIPU mangler 10 av 118 pasienter og blir sannsynligvis ferdig rekruttert rundt nyttår. Dette vil også mest sannsynlig gi avlesning i H1-23. I tillegg forventes det avlesning av FOCUS i H2-23 og deretter kommer DOVACC og LUNGVACC i 2024/2025. Bare å lese seg opp på selskapets hjemmesider, kvartalspresentasjoner eller via podcasten RADIUM.

Til tross for en fin oppgang i dag er det ikke noe omtale av selskapet og relativt laber interesse, det er bra. I morgen kommer Geir Holom til radium podkasten for å snakke om blant annet Ultimovacs, det blir spennende. Ultimovacs skal også presenterer på BioStock Life Science Summit 2022, November 29-30 dette blir et viktig arrangment som kan skape økt interesse fra våre svenske investorer.

Kjøperne har lenge forsøkt å være disiplinerte, men klarte ikke det i dag - hold på aksjene, for hver dag som går øker sannsynlighet for positiv avlesning. Når vi nærmer oss nyttår uten avlesning ligger kursen rundt 200kr ut i fra sannsynlighetsberegning og fremstår da også som svært billig. Positiv avlesning? Tenk på et tall.
Redigert 15.11.2022 kl 08:13 Du må logge inn for å svare
focuss
14.11.2022 kl 23:19 3991

Jeg er positiv til Ultimovacs, men Nanov og Radforsk har skapt mistillit til sektoren, noe som hemmer Ultimovacs i markedet tror jeg. Vi må bare få ristet av oss det og fokusere på resultatene.

Tenker at 125-150kr er et fint gulv hvor det er naturlig å starte forventningene til avlesning. Kommer vi til nyttår uten avlesning 70 eventer ligger nok kursen på 200-250kr. Dette blir spennende og det blir gøy den dagen markedet faktisk tar innover seg det enorme potensialet i selskapet. Blir nok en interessant episode av radium podkasten i dag - så får man se om kjøperne klarer å være disiplinerte i dag, holde på aksjen å bli med på denne muligheten i Ultimo.
heilo888
15.11.2022 kl 09:47 3684

Enig i at fadesene i Nanov, PCIB, BgBio og delvis Trvx har svekket lysten til å investere i norsk biotek.
Men tror markedet nå i større og større grad evner å se at Ultimovacs er et kvalitetsselskap som på alle områder er forskjellig fra de over nevnte selskapene.

Under NEWS

Idag
ULTIMOVACS !
Araber
15.11.2022 kl 10:37 3583

Biostock.se
Carlos, i dine øyne, hva er den viktigste takeawayen fra Ultimovacs 'Q3-rapport?

– Jeg tror det er tre viktige takeaways. Det ene er at vi fortsetter å ha god rekruttering av pasienter med våre fase II kliniske studier. For det andre hadde vi spennende data som kommer dette kvartalet med 3-års overlevelse fra fase I-studien vår i metastatisk melanom hvor vi så en overlevelsesrate på 71 prosent. I tillegg viser biomarkørdataene vi presenterte på SMR-konferansen (International Congress of the Society for Melanoma Research) at pasienter med lave nivåer av PD-L1, assosiert med lav effekt med pembrolizumab monoterapi, responderer godt på UV1. Dette samsvarer med den gode objektive responsen og fullstendige svarprosenten vi har sett i fase I-forsøket, og det reiser et veldig spennende potensial som må undersøkes nærmere. Sist, men kanskje viktigst, fortsetter vi å bevege oss inn i en veldig spennende periode i vår kliniske utvikling hvor vi forventer to viktige fase II-studieavlesninger.

Anbefales gårsdagens radium podkast. DnB fremhever Ultimovacs, sier oppsiden er stor og forventer at den skal fortsette å stige på forventning.0

Da har aksjen konsolidert etter en relativt bratt oppgang, sannsynligheten for positiv avlesning har økt litt til og vil fortsette å øke for hver dag fremover. Personlig tror jeg dette trolig er det ultimate tidspunktet å investere i Ultimo. Aksjen er fremdeles upopulær og lite fokus rundt - tidenes mest spennende avlesning for nordisk biotek tikker nærmere med økt sannsynlighet for positiv avlesning for hver dag. De fleste vil nok ha Ultimo i nyttårs porteføljen sin og oppmerksomheten vil øke. Om vi ikke har fått avlesning til januar vil kursen ligge rundt 200kr grunnet at sannsynligheten for positiv har økt betraktelig.

Vi husker vel hva som skjedde forrige mandag, det hadde vært helg og plutselig gått to dager til uten avlesning og kursen gikk vel 17-18%. Aksjen er nå perfekt rigget for videre oppgang.

Om man vil være med på en spennende tid og eksplosiv oppgang, tror jeg det er nå og fremover det gjelder. Fremdeles under emisjonskurs på 125kr hvor de største eierne bidrog tungt, mye positivt har skjedd siden den gang. 200kr før nyttårsaften!

Det er nok ikke usannsynlig, får se om markedet nå begynner å ta tak. Oppsiden er hinsides, jeg tror vi fortsetter videre kraftig opp neste uke og frem mot nyttår, selv om jeg personlig liker helst 2-3 prosenter per dag i stede for alt for mange prosent per dag.

Det blir en spennende uke, får se om vi får en bekreftelse denne uken på at raketten ble tent på fredag - full fart mot 200kr

Det har nå gått to døgn til siden børsslutt fredag, uten melding = økt sannsynlighet for positiv avlesning.

Fin fin omsetning så langt i dag og trenden er opp, 200kr innen nyttår er i siktet og naturlig gitt økt sannsynlighet for positiv avlesning.

Hei.
Har vært inne i ultimo i et år nå. Kjøpte meg ytterlig opp på fredag. har fulgt dette foraet en tid uten å kommentere, men ønsker å takke for god oppdatering fra noen av skribentene her inne. Dette er en aksje som har masse krutt i seg og som kan gå rett i taket om den går inn med de tester som nå forgår, sågar den aksjen på osb som har mest potensiale i seg pr i dag.
Var med i NEL da den stakk, var hyggelig reise for meg det. Solgte da den var på nærmere 30 kr.
En del av denne gevinsten står nå i ultimo.
Lykke til

Så bra, nå har de som var med i emisjonen snart tilbake der den ble satt - men det er nå og inn man skal få betalt for man være med i emisjonen, selv om avkastning slik sett er null det siste året.

Blir spennende å følge DNB konferansen på torsdag, her vil Ultimovacs få mye oppmerksomhet.

Fin fin presentasjon her, hvor det har blitt utarbeidet et fantastisk stykke statistikk som synliggjøre sjansen for suksess i kommende UV1 avlesning, bør leses; https://twitter.com/bio_polygon/status/1610029087044640768?s=20&t=_TNHf7-zMoXDguZz1qO52Q

Og som man vet er oppsiden om selskapet når primær endepunktet i INITIUM helt vanvittig og man kan få den råeste oppgangen på en dag i Oslo Børs sin historie.

Den Twitter posten over her var veldig bra, er nok ikke mange investorer som har sett på de utredningene for da hadde omsetningen vært 5X høyere og kursen langt opp på 200kr nå.

400 millioner i cash og den mest spennende avlesningen siste 20-årene i skandinavisk biotek - ikke rart om denne snart begynner å løfte på seg.