Og kommunevinneren i grunnrentelotteriet er -

Ringern
17.11.2022 kl 23:50 246

I debatten ble dessverre ordføreren fra AP kuttet idet hun sa det viktigste. Hennes kommune hadde kuttet budsjettet for 2023 med 6 mill pga forventninger til det nye skatteregime. Min påstand er at de fleste oppdrettskommunene får flere kr idag fra Havbruksfondet enn de vil få med det nye skatteregimet. Kommunevinneren i det nye systemet vil være den kjente "oppdrettskommunen" Oslo pga av størrelsen.
Ellers er det bare trist å registrere at glisende politikere ikke tar inn over seg at folk vil miste sitt arbeide og kapitalistene vil flytte utenlands med sin kapital. Og i tillegg svært stolte over at de hadde besøkt opptil flere oppdrettsanlegg den siste tiden ( så flinke dere er). Professorer som farer med halvsannheter om gratis ressurser. Det er riktig at konsesjonene ble gitt bort for 30 år siden. Men da var de fleste oppdretterne konkurs og ingen ville ha konsesjonene. Nye konsesjoner blir idag auksjonert og i tillegg betaler alle oppdretterne en produksjonsavgift pr kg og som alle AS en selskapsskatt. I tillegg vil formuesskatten øke betydelig for alle private eiere i år pga av oppjusteringen av verdiene på konsesjonene.
Når Vedum i tillegg prøver å disse eieren av Ellingsen når hun beskriver hva skattebelastningen vil være for henne og selskapet ( mellom 80 til 90 %). Når hun stiller spørsmål til Vedum om hva ministeren mener en fornuftig skattesats vil være, får en nesten inntrykk av at Vedum mener at det skal hun ikke bry sitt ( kvinnelige) hode med og at det er argumenter alle oppdretterne har øvd inn. Heldigvis får Ellingsen inn senere i debatten at skatt er reelle penger som må betales og som ikke kan avfeies som saker som kan ignoreres. En finansminister som mener at skattebetalingen kan ignoreres, åpenbart rett mann !
Muligens prøver Vedum å få laksen til å bli havets kylling. Problemet her er at vi allerede betaler 28 mrd kr pr år for kyllingen så skattebetalerne tåler ikke 28 mrd til.
Og elefanter i rommet er oppdrett på land. Hvis det er mulig å produsere laks i Florida vil jeg tro at det er mulig i kommuner ved Svenskegrensa også. Har Vedum tenkt på pålegge grunnrenteskatt på sin kollega Vestres tilnærmede gratis kommunale tomt + 78m kr i tilskudd til sin svært lønnsomme møbelfabrikk i Eidskog .

Terningkast 1 ( for oppmøte)


Redigert 17.11.2022 kl 23:53 Du må logge inn for å svare

Det du er inne på med fordeling av penger er det som kommer til å drepe SP og AP til stortingsvalget. Da slår fruktene ut i blomst for disse avgjørelsene.

Men Skjæra....han står der med det skeive gliset sitt. Han er nestleder i AP. Jeg håper han tar over for støre når han gir seg - da ender de på 5%