Panoro - utbytter, produksjonsvekst 2023-24-25... en ny æra

d12m
PEN 18.11.2022 kl 12:02 209613

Starter en ny tråd siden selskapet nå står på trappene til en ny æra.

Q3-rapporten legges frem om under 2 uker og da kan vi forvente at detaljer om utbyttestrategien kommer på bordet. I tidligere tråder har diskusjonen om mulig utbyttestørrelse tidvis gått varmt og alt fra noen tiøringer til over kronen har blitt lansert som potensielle kvartalssummer. Det blir spennende.

Tar med et utklipp fra dagens melding fra Panoro
In October, post period end, Panoro completed its scheduled lifting of 647,111 barrels in Gabon resulting in proceeds to the Company of approximately USD 59 million. This lifting brings the aggregate volume of crude oil lifted and sold by Panoro year-to-date to 1,686,908 barrels at an average realised price of USD 100.3 per barrel


BWE kom med sin Q3-rapport igår (https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=575968&attachmentId=249915&obsvc.item=1) og i denne kan man lese at kompressor nå befinner seg onshore Gabon og skal installeres i Q1 2023 (side 7). I tillegg finner man fine grafer over forventet produksjonsøkning på Dussafu kommende år (side 8).

I tillegg har vi EG og Tunisia.

Alt i alt borger det for at vi kan ha kjekke år foran oss i Panoro. Hva tenker dere andre?
Redigert 18.11.2022 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Takk for den. Det er jo nærmest oppsiktsvekkende. Nummer to av alle oljeselskapene.

Skal jeg klage igjen? Ja. När brent stikker 1usd så går pen mer enn de andre, men hvis Brent blir ståendes en stund så detter pen. Ja, man får gilla läget.

Men opp over 2 % i dag. Det er jo bra.
ks1977
22.03.2023 kl 18:34 3322

Ja, Panoro har nå et norskt ISIN-nummer og kan handles på ASK

Men FF jeg reagerer når ting skjer, ikke etter børslukk. Dagen i dag er sett over et. Pen er treig. Den handles ikke jevnt over da oppganger skjer.
bmw5
23.03.2023 kl 14:12 2892

BWE / PEN burde nå ha kommet med en oppdatering om dussafu. Er de der de skal være i henhold til arbeidsinstruksene eller har det blitt rot, forsinkelser og tullball ?

Det er vår og ny reserverapport ventes snart. I fjor kom den 31. mars. Vanligvis har den kommet i april. Reserver er en av de viktigste faktorene for verdsettelse av et oljeselskap.

Bare minner på tallene pr. 31.12.21

Reserve summary (MMBBL) end 2021:
Asset 2P reserves
Gabon (Dussafu). 17,74
Tunisia (TOS). 5,20
Ekvatorial Guinea. 13,18

Totalt. 35,82
Hva vil årets rapport bringe? Ikke godt å si, men det vil vel være litt lavere. Produksjonen fra de tre land i 2021 må jo trekkes fra. Andre veien virker at forlengelse i EG ga økte reserver samt 2 infillbrønner. Oljeprisen kan dessuten føre forekomster mellom reserver og «contingent» ressurser.

Det eneste som virkelig hjelper er selvsagt nye funn. Det har vi ikke hatt i 2022, hvis man da ikke regner med to infill- brønner i EG.

Så får vi se når den neste kommer nå snart. Forhåpentligvis vil vi ved utgangen av 2023 ha økt. Venter 1 eller to letebrønner på Dussafu. Tre nye infill- brønner i EG. Dessuten en på blokk S. Og forhåpentligvis en i Tunisia.

Når vi sammenligner selskaper må vi altså se både på produksjon og reserver. Det gjør selvsagt proffe investorer.

Det må nå nærme seg «first oil» på Hibiscus. Melding er forventet i løpet av kvartalet. Det går fort dit. Så får vi håpe at alt har gått etter boka og at vi får et bra resultat. Og selvsagt også at det vil føre til en viss kursstigning.
Redigert 23.03.2023 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
bmw5
23.03.2023 kl 15:00 2857

Meget bra! Ja, hvordan hadde Pen forumet vert uten Fluefiskeren?

Fluefisker: 26,38 er allerede passert. Dette går vegen😊
Det virker som om oljeprisen stiger hurtigere enn PEN kursen.
Detter er bare begynnelsen
Redigert 23.03.2023 kl 16:57 Du må logge inn for å svare

Det er observert. Traff ikke bunnen, men det gjør jeg jo aldri når jeg tenker meg om. Kjøpte samtidig BWE. Den har steget mer, men der kom det en godmelding.

Men samtidig litt rart siden så mange investorer har PEN i sin portefølje at ikke kursen går i takt med brent. Det er jo også mulig at disse aktørene spiller hverandre i mot. Uansett så er det veldig lite volum for tiden,med tanke på at det er så stort fokus på Pen. Men de fleste er vel fullastet og venter på at andre skal kjøpe opp kursen.

Litt fra vår partner Kosmos Energy i EG når det gjelder Akeng Deep (brønnen som skal bores neste år)

Akeng Deep ILX
– Four-way trap (KOS 40% working interest)
– Targeting a thick Albian section between the source rock
and current producing Campanian horizon
– Targeting resource of ~180 mmbo gross with ~400 mmbo follow on potential

Kart som viser hvor den skal bores på side 15

https://investors.kosmosenergy.com/static-files/7b9c3940-a273-4ed6-90b8-601feaf5f583


Med kun 3760 aksjer fordelt på 12 handler , har algoen klart å flytte kursen fra 26,2 til 25,7. Forerløbig er det handlet for kun 706' aksjer. Det samme gjelder mange av de andre aksjene på OSE. Det er meget lavt volum for tiden. Mange skremte aktører som har tatt helg allerede. Muligens den varer i noen uker, hvem vet?
bmw5
24.03.2023 kl 09:51 2302

Det var da en voldsom nedgang, hva var det denne gangen som sender børser og Brent spot ned på denne måten. Er Oslo børs og resten av Europa i ferd med å gå dukken ?

« Brent crude futures edged below $75 per barrel on Friday as US Energy Secretary Jennifer Granholm told lawmakers that it will be “difficult” to refill strategic oil reserves this year, prompting speculations that the US government would only start buying at even lower prices. Signs of robust crude supply from Russia also weighed on prices, as the previously announced cut in the country’s oil production would come from a higher base of output than initially indicated. Moreover, the global banking sector remains mired in uncertainties even after Treasury Secretary Janet Yellen said authorities are prepared to take more action if needed to stabilize US banks, prompting investors to avoid risk assets. Still, the international oil benchmark is on track to finish the week higher, underpinned by bets that the Federal Reserve will soon end its tightening campaign and optimism over China’s demand recovery.»

https://tradingeconomics.com/commodity/brent-crude-oil

bmw5
24.03.2023 kl 10:11 2284

Fluefiskeren! Et bra innlegg. Det du skrev burde ikke kommet som en overraskelse på børser i Europa eller oljeprisen fredags morgen. Dette var kjent fra før. For meg ser det ut som de store hedgefondene har en hånd i dette spillet. Vell det går snart opp igjen.

Jeg så den tidligere, men det som senker kursene er grunnet muligheten som algoene har. Nesten ingen reelle kjøpere gjør at de kan sette kjøpsorder lavere uten å risikere at noen annen enn de selv kjøper aksjene. Og da er det kort tid å dra ned kursen 4%

Men hvorfor kan ikke disse algoritmene styre prisen oppover hvis det er så lett? Alle kan da ikke ønske lave kurser. Jeg ønsker meg faktisk høy kurs.

Dette går igjen på nesten alle tråder på forumet. Det er nesten opplest og vedtatt at alle ønsker kursene nedover. Selv når hovedindeksen bare stiger og stiger.

Jeg tror mange har en trang til å bruke dette som en forklaring for seg selv hvorfor man har bommet.

Jeg tror det er lettere å tjene penger på å spille på frykt. Algoene tjener mest penger på at kursen har stor dynamikk og tendensen er at flere selger når kursen går ned enn hva som er fallet når den går opp. Hvis vi tenker at kursen hadde gått opp 4 % så hadde det sannsynlig generert et høyere volum da flere selger når kursen går opp enn det kjøpes da kursen går ned. Da må algoene bruke mer kapital for en usikker fortjeneste. Aksjekurs ved oppgang har også en tendens for å bli oppe ved børslukk, mens når den går ned 4% så er den oftere opp tilbake ved børslukk. Det er i hvertfall min observasjon.

Equinor mer ned i dag enn noen av dagene i siste uke. Har USA klart å skremme ned prisene så at de kan fylle på i de strategiske lagrene i skjul?
OCEAN
24.03.2023 kl 12:17 2189

Noen som vet om andre forumer rundt om som ikke er på finansavisen?

Ja, det går veien nå. Bare så synd det er nedoverbakke.

Nok en forferdelig dag for mine aksjer. PEN intet unntak. Får enda mer juling enn olja. Hvis dette holder seg ut dagen blir det årets laveste sluttkurs. Vi må så vidt jeg kan se tilbake til 26. september i fjor for å finne noe lavere.

Får bare håpe på en bra avslutting av dagen. Det har vi sett før etter kraftig nedgang tudligere på dagen,

Futures i USA bekrefter ingenting av det vi ser på de Europeiske børsene.
Jeg tror dette er et spill som styres av mange hedgefond, siden det råder frykt i markedet. Når mennesker plukker ut penger fra bankene, hvorfor ikke skal det samme skje i aksjemarkedet?
Derfor er jo prisingen av selskaper så fiktivt, ettersom aksjeverdiene styres etter hvor mange som går inn og ut. Likviditeten i bankene styres av det samme.
Som du har sagt tidligere så håper jeg ikke PEN kommer med triggere når aksjemarkedet er så negativt.
For øvrig så er det ikke mange dager der PEN er ned 5% og det er kun 5milj nok i omsetning. Det er også veldig merkelig
Redigert 24.03.2023 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
OCEAN
24.03.2023 kl 13:05 2118

Det er fullt mulig. Energiministeren i USA har uttalt at det kan ta flere år å bygge opp SPR. Dette er jo forsåvidt smart, men det gjør også slik at markedet tror at man er forsynt. Kan hende dette er en taktikk for å få fyllt opp med billig olje. Dett gjelder flere land også.

Jeg har tidligere ment at opec+ burde ha kuttet tidligere. All den oljen ikke Russland grunnet sanksjoner kan forsyne markedet med tror jeg når frem allikevel. Bare se på all våpenhandel som er forbudt å selge videre allikevel finner frem. Banker i Sveits tror jeg heller ikke ha klart å holde fingrene unna oligarkmiljarder. Det er bestandig noen som kan bestikkes.

Personlig tror jeg hovedårsaken til det vi ser nå på børsene er redselen for en bankkrise. Det vi har sett kan være starten på noe større. Det er ikke bare oljeselskapene som faller. Fallet er dypt og bredt. I dag er det selveste Deutsche Bank som raser ned i verdi.

https://e24.no/boers-og-finans/i/wAVKkn/uro-rundt-ny-europeisk-storbank


Nå går jo olja oppover igjen, mens OSE-indeks står på stedet hvil. De fleste avventer til over helgen før de ev går inn igjen.

Du tenker på denne?

https://live.euronext.com/nb/product/indices/NO0010580590-XOSL


Litt forunderlig ja. I dag må jeg bare gratulere meg selv med å sitte i de tre oljeaksjene som jeg tror har gjort det dårligst i dag. PEN, BWE og PNOR har alle falt ca 5,5 %. Unntaket er NOR som «bare» faller 1,14 %.

Er vel bare å logge av og ta helg.

Selvfølgelig kan man jo angre på at man ikke selger de dagene med oppgang. I det siste har jo det vært kun 1dags rekyler. Men kjipt for de som selger pen på 25 blank og ikke blir med opp. Eller er det de som gjør det lureste? Ellers er det glissent mellom hvert det jeg kaller reell handel dvs over 1000 aksjer. Mer enn 9 av 10 handler er algo. Arne Fredly sier også at mange av europeiske og amerikanske banker drives som hedgefond. Så vi skal alle konkurrere med maskiner.
Det burde være kurtasje på hver handel for alle aktører. Selvsagt blir det jo penger til slutt når man selger og kjøper mellom spread uansett om den lange aksjekursen går opp eller ned.
Redigert 24.03.2023 kl 15:42 Du må logge inn for å svare
ks1977
24.03.2023 kl 18:07 1910

Produksjonskuttet som Russland annonserte har - så langt - bare vært en bløff, men jeg har sett rapporter som viser at "olje på vann" øker (og da ut over hva lengre seilingsdistanse tilsier) så det er tegn på at Russland nå kanskje sliter litt med å få solgt all olja si likevel - virker som at Kina importerer litt ekstra fra USA i stedet.

Hvis så er tilfelle så er det kanskje bare et spill fra Kina for å presse Russland til å gi enda større rabatter?
Poirot
24.03.2023 kl 18:48 1871

Oljeprisen har jo tatt seg fint opp igjen etter LOD

Ser at Island Innovator ligger i Las Palmas. Den skal så til Nordsjøen og bore fire brønner for Dana. Start i april. Estimert boretid 110 dager. Deretter settes kursen mot Ekavatorial Guinea for boring av 3 innfillbrønner for Trident. Og sannsynligvis en letebrønn på Blokk S. Innfill-brønnene er en på Okume, en på Oveng og en på Ceiba. Altså mye mer spredd enn sist de boret innfillbrønner.

BTW: Kommer ikke inn på Panoros hjemmeside i dag. Får bare beskjed om at forbindelsen ikke er privat. Regner med at det ikke bare gjelder meg.
Redigert 26.03.2023 kl 16:03 Du må logge inn for å svare

De må nok oppdatere SSL sertifikatet sitt. Du kommer inn om du går via "avansert"

Det står på egen risiko. Da får det være. Vil ikke at Kinamann skal tømme alle kontiene mine. 🤣

Slik markedet oppfører seg nå så brukes den lille oppgangen i oljepris for å selge i olje mm. Det betyr at når olja dipper igjen så finnes det ingen marginer når selskapene går ned mer enn olje. Akkurat nå er det nesten ingen selskaper som prises til hva de er hvert. Det er kun aksjemarkedet som prises ned som en usikker investering.

I rødt på en dag med stigende oljepris er ikke bra. Men dagen er enda ung.
bmw5
27.03.2023 kl 10:10 1246

Alle større finansinstitusjoner bruker algo maskiner for trad. Det gjelder norske banker som store hedgefond. Disse algomaskinene skanner informasjon på sekundet eller millisekunder og arbeider som regel i sammen for de får den samme informasjonen. Brent Spot er et typisk eksempel hvor algo maskinene styrer kursen. Vell, Pen kursen vil stige når fryktindeksen avtar og bank krisen er over. Kriser kommer og går med jevne tidsintervaller okke som.

Hadde glemt å teste det i dag, men jommen har de det ja.