Panoro - utbytter, produksjonsvekst 2023-24-25... en ny æra

d12m
PEN 18.11.2022 kl 12:02 211185

Starter en ny tråd siden selskapet nå står på trappene til en ny æra.

Q3-rapporten legges frem om under 2 uker og da kan vi forvente at detaljer om utbyttestrategien kommer på bordet. I tidligere tråder har diskusjonen om mulig utbyttestørrelse tidvis gått varmt og alt fra noen tiøringer til over kronen har blitt lansert som potensielle kvartalssummer. Det blir spennende.

Tar med et utklipp fra dagens melding fra Panoro
In October, post period end, Panoro completed its scheduled lifting of 647,111 barrels in Gabon resulting in proceeds to the Company of approximately USD 59 million. This lifting brings the aggregate volume of crude oil lifted and sold by Panoro year-to-date to 1,686,908 barrels at an average realised price of USD 100.3 per barrel


BWE kom med sin Q3-rapport igår (https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=575968&attachmentId=249915&obsvc.item=1) og i denne kan man lese at kompressor nå befinner seg onshore Gabon og skal installeres i Q1 2023 (side 7). I tillegg finner man fine grafer over forventet produksjonsøkning på Dussafu kommende år (side 8).

I tillegg har vi EG og Tunisia.

Alt i alt borger det for at vi kan ha kjekke år foran oss i Panoro. Hva tenker dere andre?
Redigert 18.11.2022 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Ser ut til at det blir slik jeg sa: vi skal ned på 25 som så mange ganger før

Ny dårlig dag så langt for Dussafu kameratene. Det virker som markedet oppfatter som det er negativt at oljestrømmen øker.

Var det noe som sa : «Markedet har alltid rett»?
solb
26.05.2023 kl 13:32 3799

Det såkalte "markedet" her i PEN og BWE er byttekamerater og XTX med sine algoer. Den trofaste fanklubben er for liten til å utøve makt.

Kanskje brønn to er klar for produksjon og kompressoreffekten slår inn tirsdag etter pinse. Tror det er rett før.

Markedet er investorene som ikke stoler på hverandre om å holde på aksjene. Selskapet har ikke så mye med det som skjer nå å gjøre. Sist så solgtes et 3 dager tror jeg, bare for det er det vanlige. Selskapets verdier minker ikke kun aksjens verdi for aksjonærene. Greed trumfer logikken
Ser ut til at brent redder oss noe
Redigert 26.05.2023 kl 14:26 Du må logge inn for å svare
6 Mack
26.05.2023 kl 14:25 3765

Akkurat nå pågår Mai lifting av 900000 barrels ved Adolo Duffau.
Som meldt i Q1 rapporten til BWE.

Er det så vanskelig å få styremedlemmer at man må tilby de opsjoner. Jeg syns det er å kaste bort aksjer. Jeg har ikke hørt at styremedlemmer gjør en slik arbeid at de direkte trigger en økt børskurs. Det holder med honorar.
https://newsweb.oslobors.no/message/591824
Redigert 26.05.2023 kl 17:14 Du må logge inn for å svare

Kompressoren bør være meldt da ja. Da er vi på 30. mai.

På q1 BWE: « Start-up of additional gas lift expected later in May»
På q1 PEN brukte John ordet imminent under Q/A. Det betyr vel det samme som nært forestående.

Så får vi håpe og tro det meldes på tirsdag eller onsdag. Resultatet av dette er faktisk veldig spennende synes jeg. Er nok ikke så lett å estimere.

EDIT : I selve presentasjonen sa han:

«So far, the gas live compressor on the FPSO and the Tortue field is installed and currently in commissioning. It should be starting up in the next few days.»
Redigert 26.05.2023 kl 17:42 Du må logge inn for å svare

Syns det er rart at databrikker går veldig på børs og tech. Alt dette trekker energi. Så hvorfor skal det være så inmari treigt i olje?
hatitchi
26.05.2023 kl 19:41 3589

Innen 2030 så har vi fusjonsenergi som mater energi inn på strømnettet, tilnærmet gratis. HVem gidder da å kjøpe olje?


Et mer plausibelt svar kan være at det ikke er mange fatene som skiller himmel og helvete i olja, og en resesjon/svakere økonomisk vekst taler ikke for at olje skal være sektoren man skal sitte i.

Semiconductors er vel like energiintensiv som stål, ja.

Pinsen har vært flott. Har ikke tapt 1 krone på 3 dager. Ser uken starter med høyt volum. 120 stk på 5 min :-)

Men i dag har du tjent så det er kanskje bra pinsen er over.😉

Venter på melding om produksjonsøkning fra brønn 2 og effekt kompressor i Gabon. Dersom produksjonen øker 1000 fat / døgn for PEN andel då er bruttofortjenesten pr. år økt med 305 millioner kroner.

Når jeg ser retningen på oljeprisen så tviler jeg sterkt på at dagen slutter i pluss.
Ellers så håper jeg oljeprisen forsetter nedover mot Opec møte om få dager. Nedgang kan gi dem et påskudd til videre kutt.

Vet ikke om jeg vil ha videre kutt. Gabon og Ekvatorial Guinea er medlem av OPEC og hvis de må redusere produksjonen ytterligere er det vel ikke unaturlig at det vil ramme oss via vår produksjon?

Skjønner hva du mener men dette burde rammet oss allerede.
Blir det ikke kutt ser jeg for meg at vi fort er under 70$.
Blir spennende å se hvor langt ned i oljeprisen PEN fortsetter med utbytte. Tror denne strikken skal strekkes et stykke til


Savner allerede pinsen :-)

He-he. Umulig å holde stand når Brent foretar et stup. Ned 2,7 dollar siden børsåpning. BWE er vel unntaket. Men likevel er vi utvilsomt i øvre halvdel av oljeaksjene.
Redigert 30.05.2023 kl 15:44 Du må logge inn for å svare

Tragisk hvis olja skal under 70, siden etterspørselen vil komme seg utover høsten. Oljens ulempe er at lagrene ikke kan holdes på i vente på bedre pris.
Jeg ser i planlagte liftings at det er kun er 44' fat i q2. Q3 og 4 mye større volum. hvis brent er i 80+ når lifting i q3-4 for Panoro kommer, er jeg ikke sikker at kursen tar seg opp til 30 hvis vi i det sannsynlige vakumet nå får en kursminskning som baserer seg på brentfall uansett og ikke Pen taper noe nå da de ikke selger, så vil ikke kurven for brent kontra Pen følges er jeg redd.
Det er så mye annen produksjon av varer som ikke starter tilverkning før varen er bestilt og betalt for, men i olje og bl a stål så kan ikke produksjonen stanses uten økonomiske konsekvenser. Jeg tror at Russland tjener på markedssanksjoner i det korte bilde. De har mye olje og tåler å selge på 60 usd uten å tape så mye. det vil bli tøft for opec å moderere for dette. Iran kommer sikkert også å lempe ut olje etter hvert. Vi får høye oljepriser om et halvt år og videre, men kjedelig at produksjon og lifting ikke kan tilpasse seg behovene kjappere.
bmw5
31.05.2023 kl 10:34 2619

Panoro er et lite og veldrevet selskap med få aksjer og av den grunn er det let for shortere (under 0.5 %) å kontrollere aksjekursen. Får Pen boretillatelse på et par felt i Tunisia kan det bli meget bra for Pen trenger mer produksjon. Med hensyn til Oljeprisen er det de store hedgefondene som styrer den opp og ned og av den grunn tjener de bra med penger. Vell slik vil det antagelig være en tid fremover inntil opec bestemmer seg for å kutte i oljeproduksjonen.

Opec+ ønsker nok å kutte. Om det gir resultat er noe annet Russland sitter i saksa og må ha penger til sin krigsmaskin, og selger alt de kan. Det beste er hvis de taper krigen fortest mulig.

Panoro har nå startet en periode med sin største økning i produksjon ever og kursen synker……

Kjedelig, men produksjonstallene men må vel tale for seg. Hvis ikke de betyr noe skjønner jeg ingenting.

En børs som isteden handler om shorting, hedgefond og manipulering er ikke noe for meg. Da blir det helt meningsløst for meg å være på børs og spytte inn penger i markedet som andre kan leke seg med.

Oljeforbruket i EU og CIS-landene er i en fallende trend etter å ha toppet i 2006.

https://www.statista.com/statistics/332050/total-oil-daily-consumption-in-europe/


Husk å ta farvel når du går
Fizberg
31.05.2023 kl 13:02 2420

Oljeprisen har rast mye den siste tiden og det påvirker selvsagt kursene på oljeaksjer.
Minner om at uttrykket "Sell in may and stay away" fortsatt gjelder.
Beholder selv en liten lyttepost i PEN.

Det er lite sannsynlig jeg selger noe i PEN før om ett år. Money talks.

Men det hele står og faller med oljeprisen. Det er det liten grunn til å tvile på.
d12m
31.05.2023 kl 13:57 2385

Jeg er av samme oppfatning idag som i starten av april

"d12m - 05.04.2023 kl 13:53
Jeg er positiv til Panoro på lengre sikt, men sitter med bare en liten sum om dagen. Pas tusen aksjer. Grunnen er at jeg ikke liker makro. Verden ser spøkje ut. I tillegg har ikke Panoro noe løftinger å snakke om med det første. I bunn og grunn tenker jeg at det først er ved trading updaten for Q3 29.november at det kan komme gode nyheter finansielt. Det er i overkant lenge til.

Joda, boring og first oil er fint, det. Men også særs forventet så min vurdering er at enten går boring som forventet, eller så blir det forsinkelser. Det er sånn sett begrenset oppside på boring, men absolutt nedside.

Men jeg er gjerne for skeptisk om dagen til å forstå hva som er lurt?"

«Joda, boring og first oil er fint, det. Men også særs forventet så min vurdering er at enten går boring som forventet, eller så blir det forsinkelser. Det er sånn sett begrenset oppside på boring, men absolutt nedside.»

Mener du at aksjen har gått mye på forventninger på forhånd? Jeg synes absolutt ikke det. Når skjedde det? Og hvis det mye større nedside nå for borekampanjen enn oppside må vi vel bare konkludere med at markedet synes det er en dårlig ide med nesten en dobling av produksjonen.
Redigert 31.05.2023 kl 14:06 Du må logge inn for å svare

Hvis det nå er slik at verden ikke trenger så mye olje så prisen synker, så mener jeg at opec+ må ta kraftige kutt.
Men jeg tror at når Russland fikk sanksjoner mot seg og ikke kan selge til markedspris, så får det effekt på hele markedet. Russland må selge mer for å få inn penger til kriget.

Seinest brent lå på disse nivåene var 3-4 Mai, men da var Pen-kursen på 26,5. I Mars så var kursen nærmest lik som nå.
Hvis makro skal styre olja så mener jeg at Opec+ må kutte uansett om ikke Russland vil være med på det. Russland har ingen leverage og gå på.

Hamilton said a month ago it is imminent for the gas lift to be in operation. BWE said within May. Neither has happened... I start to have a really bad feeling that there is a problem..

He also used det word imminent at the Q-1 presentation 24th May and BWE repeated «later in May». Did he really used the word «imminent» a month ago?

Why takes all things always more time than expected? It is also important to remember that things are up to BWE and not PEN.
Redigert 31.05.2023 kl 14:30 Du må logge inn for å svare

2nd of May; The new Gas Lift Compressor is expected to be fully operational imminently to support production from all six existing wells

This just confirms my opinion that the ops management from BWE is quite.... lacking...
Redigert 31.05.2023 kl 14:59 Du må logge inn for å svare

Merkelig krepsgang av BWE i forhold til brent. Den reagerer ikke simultant og ofte omvendt.

Må si at jeg ble litt skuffet da dette ikke var noe tema på kvartalspresentasjonene. Denne har jeg lagt inn tidligere, men tåles en gang til:

« The oil production enhancement unit which was bought in from Dubai in 2022 was said by the company to have within two months increased output by 7,000bpd. The announcement was made by the president -CEO of the company, Lin G Espey, during a recent audience with the Minister of Petroleum, Vincent de Paul Massassa.

“In two months, it added 7,500 barrels to BW Energy’s daily production, increasing it to 16,000 barrels / day.This production should increase further in the coming months. In December 2023 we will reach 40,000 barrels/day,” the president -CEO of the company, Lin G Espey, said.»

Dette refererer seg til en samtale mellom Chief Operating Officer (COO) Lin Espey fra BWE og petroleumsministeren i Gabon. Det er vanskelig å tro at Espey sitter og lyver ministeren opp i ansiktet.

Eller er det journalisten som misforstår et eller annet. Kanskje han har aksjer i BWE? 😜

https://oilfieldafricareview.com/bw-energy-mabomo-mobile-production-unit-to-double-its-oil-production-by-4q-of-2023-gabon/

John antydet vel at det kunne være litt over 6000 mbod riktignok, men 7500 bopd måtte de jo virkelig ha slått opp som en kjempenyhet. Eller var dette bare en flowtest før de reduserte choken igjen?Skrev på en BWE-tråd at jeg var i litt klagemofus i dag. Dere får ha meg unnskyld når jeg sukker over dette:

BWE opp 0,93 %
PEN ned 4,18 %.

Som kjent er begge eksponert mot Dussafu og det har vel ikke vært så mye annet som har skjedd i senere tid bortsett fra kjøpet av økt eierandel i Tunisia?
Redigert 31.05.2023 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

Hvor bwe og Pen går separate veier er vanskelig å skjønne i dag, men det er handlere som bestemmer, ikke det fundamentale.
bmw5
31.05.2023 kl 16:39 2243

Fluefiskeren! Hvorfor er det så stor forskjell på Pen og BWE ? Kan det være fordi Pen har noen shortere som har lånt aksje som tilsvarer under 0.5% av Pen aksjene. Mange kjøpte billige Pen aksjer i dag. Det er tradere som styrer Pen aksjen og det er de store hedgefondene som styrer Brent Spot og dermed oljeprisen, opp og ned. Store penger i å trade oljeprisen. Forhåpentlig blir det bedre senere i sommer og høst.

Men det veksler veldig. Noen ganger gjør PEN det mye bedre enn BWE. Andre ganger er det motsatt. Over litt tid jevner det seg ut. Personlig har jeg kjøpt mer BWE enn PEN i det siste. Tror at det på kort sikt er mer å gå på der.

Du er i den heldige posisjon at du kan kjøpe når kursene faller. Cashmangel hindrer mange gode kjøp for mange.

Jeg kjøpte mine første oljeaksjer på tidlig 70 tall, DNO og Sagapart.

Det er et par ting jeg har lært:

1. Oljeprisen svinger alltid.

2. Oljeanalytikernes spådommer om fremtidig oljeprisutvikling må alltid tas med en meget stor klype salt. ( Har ikke statistikk, men mener de oftest bommer )

3. Selskap som tjener mye penger vil etterhvert får kurseffekt. ( Det fundamentale vil etterhvert seire)

4. Vær forsiktig med porteføljen slik at du slipper å risikere nedsalg når aksjene faller mye i kurs.

5. Demp egen forventning om å kjøpe på bunn og selge på topp.