Verdien av Norske Kroner


Sliter litt med hvorfor pundet står i ca 12, EUR i ca 10,5 og USD i 10 når landet går så det suser med inntekter i olje gass og fisk.
Ønsker vå å få ned inflasjonen så vil vell en økning av kroneverdien føre til at de varer som kjøpes inn til landet selges videre til en lavere pris?
Vil ikke en økning av kroneverdien føre til lavere pris for oss forbrukere på alle varer som kjøpes i utlandet, og siden vi importerer store menger så vil dette medføre at lokalt produserte varer må sette ned prisen for å få til ett salg?
Om Norges bank starter å kjøpe norske kroner, så vil det presse verdien av norske kroner opp, og prisene å inflasjonen ned?
Noe jeg ikke har fått med meg her??
Aramis
29.11.2022 kl 01:39 256

Nei, det er ikke noe du ikke har fått med deg. Du er ikke alene om ikke å skjønne hvorfor "verdens rikeste land" har verdens verste valuta.
Vi er i en griseheldig situasjon sammenlignet med nesten samtlige land i verden, og inntektene fosser inn. Likevel blir vår valuta behandlet som om vi er et fattig U-land.
"Ekspertene" snakker om manglende risikovillighet og at vi er en liten valuta (noe som forresten ikke er sant, siden vi er blant de ti mest omsatte valutaene i verden), men alt dette er bare vrøvl. Det er vel ingen valuta som står på så trygg grunn som vår. Likevel synes investorene at valutaene og Zimbabwe, Uganda og Bangladesh er mer interssante å investere i.
Finansverdenen er gal. Rett og slett.
Redigert 29.11.2022 kl 01:44 Du må logge inn for å svare

Den norske økonomien er i all hovedsak råvare basert, salg av Ole, gass, fisk, aluminium, gjødsel, kraft etc.
Grunnen til at Norge kommer på en 14 plass i verdens mest omsatte valuta er jo blant annet at skatt fra denne industrien skal betale i krone, men inntekten er i utenlandske valuta.
Derfor solgte Norges bank for ca 3,5 milliarder kroner hver dag i oktober.
Dette er nok noe av forklaringen, ensidig økonomi bassert på råvare eksport.

https://victormochere.com/no/top-20-most-traded-currencies-in-the-world

https://e24.no/boers-og-finans/i/wAg3on/norges-bank-kutter-kronesalget-til-37-milliarder


Redigert 29.11.2022 kl 01:58 Du må logge inn for å svare