Q-free (QFR) - tråd 2023


2022 nærmer seg slutten og jeg oppretter en ny tråd for 2023.

Rieber har 62,78% nå og de er antakelig veldig tilfreds med det. Året har vært en tålmodighetsprøve. Jeg takker dere alle for bidrag til tråden gjennom 2022. Her har det vært optimisme, pessimisme, tro og antakelser og fakta. Jeg velger å avslutte året med noen fakta.

For å gjøre seg ferdig med det negative - aksjekursen har vært skuffende lav dette året og forsyningsutfordringer skaper fremdeles usikkerhet.

Samtidig ser jeg mye positivt for det nye året. Vi går inn i 2023 med en ordrereserven på rekordhøye 1,5 milliarder. Andelen årlig gjentakende inntekter (ARR) er stadig økende. Den er nå på 37% av inntektene (320 millioner). Både analysen fra ABG (fair value 7-12) og styrets kommentar til pliktbudet, nå men også tidligere, viser at selskapet er underpriset. https://cr.abgsc.com/contentassets/a21f270b95674ac4a4321d8d22b428a8/pdf/strong-backlog-but-short-term-pressure-on-gm.pdf

Bemanningen er styrket i USA, samtidig er totalt antall ansatte over tid blitt redusert. Jeg satser på at dette bærer frukter i form av softwarekontrakter med gode marginer. Det er satset mye på å utvikle «hyllevare» som garanterer rask levering og gode marginer. Hvis det ikke har vært spesielle utfordringer i forsyningskjeden så blir Q4 et fint kvartal.
Redigert 07.01.2023 kl 09:12 Du må logge inn for å svare

Skjer mye nå. World Cycling Summit denne uka. Blir knall.

Interresant utvikling i aksjen nå………

Veldig bra nu, skjer mye i USA nå og mye gjeld over there 1 mil dollars pr innbygger neste uke har de ikkje penger til lønn i offentlig sektor USA snart konkurs???
Dollar ut, krypton inn??
Laban007
10.05.2023 kl 22:55 3437

Med 20mill meldt på 8mnd. (Zzzzzz) vi vi håpe de klarer å få noe ut av 100mill EUR tender i Kroatia som lukkes tidlig juni. Denne er basert på dsrc og kamera som er samme system som q-free har satt opp like over grensa i nord.

https://seenews.com/news/croatias-hac-calls-100-mln-euro-tender-for-road-toll-payment-system-819640

20 mill meldt på 8 mnd. Markedet har som regel rett. Ting går ikke QFR sin vei om dagen.
Dan
11.05.2023 kl 09:29 3430

Det er virkelig lite interesse i selskapet nå. Finnes nesten ikke omsetning i aksjen om dagene. Tror markedet trenger kommunikasjon fra selskapet via børsmeldinger.

Husker da Stein Erik Hagen var misfornøyd med kurs utvikling i Orkla. Han skiftet CEO. Jeg er QFR aksjonær, men veldig misfornøyd med kurs utvikling.
Dan
11.05.2023 kl 09:51 3538

Hadde ikke trodd at vi skulle få denne kursutviklingen etter nyåret. Men med 0 nye kontakter og helt ok q tall så skjønner jeg jo på en måte at dette ikke er nok til og få kursen til og gå. Det som irriterer meg litt er at styret frarådet oss aksjonærer å selge våres aksjer til rieber for kr 6.20 pr aksje i sin tid.

6.20 var ett skambud. Men selskapet klarer ikke å levere noe som helst om dagen. Drar rundt omkring i USA og presenterer løsninger for sykelister. Blir vel lite netto av slikt. Veldig lite aksjonær vennlig om dagen. Fiasko. Men QFR har vel egentlig aldri levert de siste 15 årene……hva fikk Rieber til å avslå bud på 1,6 mrd for selskapet? Ha, 60% i aksjer.
Laban007
11.05.2023 kl 09:59 3559

Det er noe som heter kurspleie, og her har QFR strykkarakter. De har fått AI-hypen servert på et sølvfat som de kunne benyttet seg av. (Som kjent bruker de dette bl.a i weigh in motion produktet.) Heller fokus på dette enn de gamle ESG-slidene ved Q-presentasjonene…Zzzz
Dan
11.05.2023 kl 10:16 3559

Skambud eller ei så forventet jeg ikke at aksjen skulle så mye under 6,20.

Så lenge de ikke kommer med nye kontrakter vil kurs gå kun en vei fremover……….

Det kom kontrakter for 189 millioner i Q1. Likevel gikk kusen nedover. Topp 20 økte samtidig,

Syns ledelse bør kommunisere bedre med oss aksjonærer. Hvorfor meldes ikke disse kontraktene?

Hadde vært fint om også mellomstore kontrakter ble meldt, men ledelsen har sikkert sine grunner å gjøre det slik de gjør.

Og hva syns du om ledelsen sin jobb i QFR i alle disse årene du har vært QFR aksjonær Hansemann? Har de skaffet verdier til aksjonærene? Jeg trodde det skulle løsne i 2021. Selvfølgelig uheldig med pandemi og mangel på data brikker.

Synes at omstillingen de siste årene, med reduksjon av antall områder og fokus på Tolling og Traffic Management var riktig. Trodde likevel at vi skulle se bedre resultater tidligere. Det har tatt mer tid fordi driften er endret til en modell med årlig gjentakende inntekter. Det fører til mindre marginer på kort sikt, men en mere robust langsiktig modell. Alt i alt synes jeg at ting har tatt lengre tid en forventet, men Volldal gjorde en god jobb. Den nye lederen er det for tidlig å ha en mening om, mener jeg.

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på en av sine største favorittaksjer på Oslo Børs, Q-Free (QFR). Det ble i går, tirsdag 27/07-2021 utløst nye positive tekniske signaler for aksjen. Etter å ha konsolidert den seneste tiden mellom et betydelig teknisk støttenivå rundt NOK 9.40 og noe teknisk motstand rundt NOK 9.80. Så brøt aksjen i går over både NOK 9.80 og NOK 10.00-nivået og endte i NOK 10.15. Dette gir nye positive tekniske signaler for QFR-aksjen og for utviklingen fremover. Videre så ble det i går også utløst kjøpssignal for aksjen i henhold til MACD momentum-indikator, og som signaliserer at aksjen nå kan stå foran kraftig oppgang på kort og mellomlang sikt. Aksjeanalyser.com tror på et veldig nært forestående brudd over NOK 11.00-nivået, og det vil da utløses et nytt svært kraftig teknisk kjøpssignal for QFR-aksjen. Potensialet for aksjen vurderes av Aksjeanalyser.com til å være NOK 20.00 – 30.00 i løpet av kort tid. Det kom nå nylig et bud på selskapet Q-Free (QFR) til kurs NOK 14.40, men hvor største aksjonær Rieber & Søn takket høflig nei til tilbudet. Aksjeanalyser.com tror at det snart kan komme et nytt bud på Q-Free, men helt uavhengig av nyttt bud eller ikke på Q-Free, så ser Aksjeanalyser.com et veldig stort potensiale fremover for QFR-aksjen. Her følger en oppdatert analysesak rundt Q-Free (QFR) fra Aksjeanalyser.com. Til informasjon så eier undertegnede (Bjørn Inge Pettersen) selv aksjer i Q-Free for over fire millioner kroner.
Laban007
12.05.2023 kl 08:02 3594

Kontrakt! 27mill :)

Det hjalp med å stramme dem opp……… :-)

Kontrakter = minus i dag, søderen dæven dundre nedover.

Fantastiske nyheter for Q-Free
Den nedadgående trenden for en stadig svakere norsk krone fortsetter. Nå kommer svekkelsen særlig mot den amerikanske dollaren, pengene bare renner inn i kassa🤑

We’re at the ITS European Congress in Lisbon - booth B6.
Don't miss out on todays presentation by our R&D Manager Ola Martin Lykkja; «Paving the way for level 4 driving with the MODI Project» 4 pm, at the ITS Nordic+ Pavillion. Nå jobbes det bra. Dette blir knall…….
Redigert 22.05.2023 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
Laban007
22.05.2023 kl 19:08 2720

Ifølge QFR på linkedIn vant de i dag sin tredje bomstasjonskontrakt i mai. Denne gangen for Vegamot. Må være under 20mill siden ingenting er meldt.

Hvordan går det med bompenge prosjekte med gps ? vært stille i fjøset i det siste.
Noen som har hørt noe?

Ny liste over topp 20: https://www.q-free.com/ir/share-information/
Topp 20 øker videre. Blant topp 10 er det Muen Invest som øker. Muen Invest AS er tidligere Corporate Investment Consulting AS. De kom inn blant topp 20 våren 2022.
Fint at det nevnes på LinkedIn at det har kommet tre bomstasjonskontrakter i mai. Kanskje er dette en endring i måten mellomstore og mindre kontrakter meldes på.

I mangel på børsmeldinger fra Q-Free har jeg funnet trøst i Twitter. Følger de der og de kommer ofte med tweets om hva selskapet driver med. Nå fant jeg ut at man kan følge de tett på LinkedIn. Når de der melder om 3 kontrakter i mai og kun melder en gang gjennom børsmelding lurer jeg på hvorfor. En annen ting jeg lurer på er, når de melder om en ny kontrakt på 27 millioner kr. Hvor mye blir fortjeneste av slik kontrakt? Og alle disse messene de er på med 7-8 personer om løsninger til sykkel trafikk. Er det penger å tjene på dette? Eller er det mest miljø vennlig?

Data brikke selskapene til himmels i USA og Asia. Var ikke mangel på data brikker en av unnskyldningene til Q-Free da de la frem svake tall tidligere? Hva nå?

Til himmels nå Dollaren til 11kroner, nå kan jeg reise til Spania uten bekymringer om å bruke masse penger.
Når blir det utbytte i Q-Free?

Du stiller noen spørsmål i dine to siste innlegg, oljeboom55. Jeg har en mistanke at du egentlig vet svaret selv, men jeg kan jo svare likevel.
Du lurte på hvorfor Q-free kun børsmelder en kontrakt i mai når de i realiteten fikk tre. Svaret er at Q-free kun børsmelder større kontrakter. Dette er kommunisert flere ganger. -free melder kun kontrakter som generer mer enn 2,5 millioner kroner i årlig gjentakende inntekter. En tiårskontrakt må for eks. være over 25 millioner. Den sist børsmeldte kontrakten (27 millioner i løpet av en sjuårsperiode) oppfylte dette kriteriet.
Så til ditt spørsmål om hvor mye fortjeneste kontrakten på 27 millioner genererer. Dette er vel en bedriftsintern sak og av konkurransehensyn bør de ikke fortelle om det.

Videre spør du om "alle disse messene de er på med 7-8 personer om løsninger til sykkeltrafikk" gir noe fortjeneste? Hvor mange messer om sykkeltrafikk var de på mener du? Generelt er vel messene viktig kundepleie og en fin mulighet til å presentere produktene. Kontraker kan komme nå eller senere. Kanskje noen har allerede kommet, men er ikke børsmeldt fordi de er mindre en grensen jeg nevnte ovenfor.

Til slutt sier du at databrikkeselskapene i USA går til himmels og du spør: "Var ikke mangel på data brikker en av unnskyldningene til Q-Free da de la frem svake tall tidligere? Hva nå?" Når de berettet om databrikkemangel som påvirket resultatene tidligere var det en realitet. Denne realiteten har endret seg nå. Samtidig mener jeg å huske at Q-free i fjor varslet at de nå har et større varelager av kritiske komponenter fordi de ønsker å være mindre sårbar.

Og hva nå? Framtiden ser vel ikke så verst ut. Vi får antakelig et helt ok. Q2. I Q1 rapporten er det meldt at de planlegger å levere for 277 millioner i Q2 2023. I tilsvarende kvartal i fjor leverte de for 214 millioner. Altså en økning på ca. 30%. Ikke dårlig når de samtidig legger om forretningsmodellen til ARR.

Ha en fin dag oljeboom55

Takk Hansemannen. Grei og saklig og optimistisk svar. Har du noen tanker om når markedet generelt vil prise Q-Free høyere? :-)

Omlag 2 år siden jeg kjøpte mine første QFR aksjer til 9 kr. Nettopp kommet bud på 14.40 som Rieber avslo. Jeg tenkte, Rieber har virkelig tro på selskapet. Fulgt QFR tett nå. Har flere aksjer nå enn i 2021. Har lavere snitt på kjøp, men QFR er og forblir QFR. Lav omsetning og kurs siger nedover. Ja, de satser mere på ARR inntekter, men er dette en skjult perle som før eller siden vil bli oppdaget av flere enn meg, Hansemannen og Rieber?

Mange har blitt utålmodig og forlatt aksjen. Det er nedgang i antall aksjonærer fra desember 2021 til desember 2022.. Lite interesse for aksjen. Tror at noen flere større kontrakter kan vekke interessen igjen.
Redigert 26.05.2023 kl 15:12 Du må logge inn for å svare

Antall aksjonærer i Q-free:
31.12.2020 - 1828
31.12.2021 - 2534
31.12.2022 - 2102

Hvorfor tror du det er nedgang fra 2021 til 2022????
10 år med fall i aksjen, Amen menigheten har talt.

Nå synes jeg at du er vel upresis. . Det har ikke gått ned hele tiden. I løpet av 2020 var vi under 4 kroner, i løpet av 2021 var vi over 10 kroner.

Jeg har tidligere nevnt at Q-free er med i Geoflow-prosjektet. Dette er et veiprisingsprosjekt. På lang sikt (flere år) kan vi regne med at veiprising innføres både i Norge og andre land. Skatteetaten og Statens vegvesen utreder saken for tiden gjennom en "Konseptvalgutredning for framtidig ordning for veibruksavgift og bompenger" https://www.vegvesen.no/nn/fag/trafikk/utredning-om-veibruksavgift-og-bompenger/ Fra før vet vi at alle partiene, med unntak av FRP, er positiv til å prøve ut veiprising.

Det er også internasjonal interesse for konseptvalgutredningen. https://www.vegvesen.no/nn/fag/trafikk/utredning-om-veibruksavgift-og-bompenger/aktuelt/internasjonal-interesse-for-utredning-om-bompenger-og-veibruksavgift/

Geoflowprosjektet som jeg nevnte innledningsvis følges nå opp gjennom "Tag4all - teknologi for veiprising" prosjektet som både ledes og eies av Q-free. Det kjøres sammen med bl. a. SINTEF og Statens vegvesen. Det har en totalramme på 17 millioner og er en oppfølger av Geoflow-prosjektet. https://www.sintef.no/prosjekter/2023/tag4all-teknologi-for-veiprising/

Prosjektet er tilknyttet utredningsarbeidet i regjeringen gjennom "Konseptvalgutredningen for framtidig ordning for veibruksavgift og bompenger" Dermed er prosjektet ikke et luftslott men et langsiktig samarbeid med det offentlige som forhåpentligvis bærer frukter på sikt.