RECSI: Kursutviklingen 2022 - og 2023 ?

MikkeMus
RECSI 01.01.2023 kl 14:18 38721

Kursen til RECSI var kroner 17,93 da børsen åpnet den 1 januar 2022. Til tross for at det har skjedd mye positivt i forhold til både selskapet og sektoren i løpet av 2022, så var kursen bare kroner 13,98 da børsen stengte før nyttår.

En plausibel forklaring på den negative kursutviklingen i løpet av året, er at selskapet på kort og mellomlang sikt sannsynligvis vil møte betydelige utfordringer knyttet til høyere rentekostnader, energikostnader og generell inflasjon, kombinert med svekket etterspørsel innenfor sektorer knyttet til silangass, eksempelvis halvlederindustrien. I tillegg så gjenstår det å se om den eksplosive utviklingen av covid-19, som vi nå ser i Kina, vil få konsekvenser for kinesisk produksjon og de de globale transportlinjene.

Dernest: Russlands aggresjon og fullskala krig i Ukraina, har gjennom året resultert i omfattende økonomiske sanksjoner fra særlig EU og USA. Mange av sanksjonene har hatt svært negative konsekvenser for landene som sanksjonerer i form av ekstremt høye energikostnader, generell inflasjon- og med påfølgende renteøkninger. .... Og verre kan det bli, særlig for land i Europa - for i bakgrunnen truer stagflasjonsspøkelset. Boikott av olje, gass, hvete og metaller, kan i verste fall få svært alvorlige konsekvenser for økonomien til store europeiske land i lang tid fremover. Europa kan i verste fall bevege seg inn i en periode med stagflasjon, altså høy inflasjon kombinert med negativ økonomisk vekst. . Et slikt økonomisk uføre kan det ta lang tid å komme ut av. ... Vinneren av et slikt stagflasjonsscenario vil (etter mitt skjønn) være USA - noe som utvilsomt også er positivt for REC Silicon, som har sin virksomhet i USA - og som i årene som kommer vil nyte godt av fruktene til de mange politiske stimulansene som har fått gjennomslag i Kongressen i løpet av 2022.

2023 blir utvilsomt et spennende år for REC Silicon. Jeg er forberedt på betydelig turbulens i første halvår - for deretter å se en mer stabilisering av kursen etterhvert som vi nærmer oss gjenåpning av Moses Lake i Q4 2023.

----------------------------------------------------------------------

TIL INFO: Jeg har (dessverre) over lang tid vært 100% eksponert i aksjen - og har break even i overkant av 22 kroner. Selv om jeg tror på et betydelig oppsidepotensiale i aksjen, så er det ingen tvil om at min timing har vært fullstendig feilslått.

RECSI er en lotto-aksje som er belemret med mange kortsiktige spekulanter som i liten grad vet hva de kjøper og selger. RECSI er derfor en aksje jeg IKKE anbefaler noen å kjøpe, med mindre du har nødvendig kunnskap om sektoren(e) generelt og selskapet spesielt.

Nb. Jeg håper eventuell repons på denne tråden vil være saklig - og fri for tendensiøs, misvisende og feilaktig hausing og baising.Redigert 14.01.2023 kl 21:52 Du må logge inn for å svare
omac
13.01.2023 kl 22:15 4170

Om en er bekymret her er nok det beste å holde seg vekke fra aksjen.
rischioso
14.01.2023 kl 08:48 3919

Ja, det er ofte det som er utfordringen - de lengste negative innlegga har gjerne tatt noe ut av kontekst og maler på det uten å ha satt seg inn i caset og da forsvinner sammenhengen og det totale bildet. Caset er ikke lengre hva det en gang var og har vel aldri noen gang vært så klargjort for å kunne ri den grønne bølgen og det på flere fronter - mao, vi går en svært spennende tid i møte hvor april er stikkordet - kanskje før ... ;)

----------------------------

18.11.22

Arctic Securities nedjusterer kursmålet på REC Silicon til 26 kroner fra 32 kroner, men gjentar kjøpsanbefaling på aksjen, fremgår det av en oppdatering fredag.

https://www.finansavisen.no/nyheter/industri/2022/11/18/7961474/arctic-senker-rec-kursmal

* Kursmålet på 26nok med kjøpsanbefaling er slettes ikke dårlig og gir en oppside på over 80% fra siste sluttkurs for å sette den umiddelbare oppsiden i perspektiv, men som vi kjenner til så kom den analysen for nærmere 2 mdr siden og lenge før kunnskapen om en gigantisk solfabrikk som etter hvert vil heve kursmålet godt over det gamle på 32 ... ;)

11.01.23

Rec Silicon-eier planlegger gigantisk solinvestering
Hanwha Solutions, som er storaksjonær i REC Silicon, planlegger å investere 23 milliarder kroner i en gigantisk solfabrikk i USA. 

https://www.finansavisen.no/industri/2023/01/11/7976063/rec-silicon-eier-planlegger-gigantisk-solinvestering
Redigert 14.01.2023 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
rischioso
14.01.2023 kl 09:21 3845

* Ikke vanskelig å skjønne hvorfor det var en massiv omsetning i sluttauksjonen i går ... ;)

-------------------------------

REC Silicon Update of Restart and Offtake Activities in Moses Lake

Moses Lake, Washington USA January 14, 2023. REC Silicon ASA (the "Company")
desires to provide an update on its restart activities for its FBR polysilicon
production facility located in Moses Lake, Washington.

Restart activities are progressing well and according to schedule generally
despite the ongoing challenges experienced globally from supply chain
disruptions and other impacts such as inflationary pressures.

The Company is pleased with the recent announcement that Qcells will invest
more than USD 2.5 billion to build a complete solar supply chain in the United
States. Qcells is a subsidiary company of Hanwha Solutions which controls,
together with its affiliate Hanwha Corporation, 33.3% of the shares in REC
Silicon ASA.

As previously disclosed, REC Silicon has been in negotiations with Hanwha
Solutions towards reaching an offtake agreement for all FBR polysilicon
production from the Moses Lake facility. Discussions on key commercial terms
for the FBR offtake continue and are progressing well towards completion.

REC Silicon will provide additional details on the key commercial terms as
soon as the negotiations are completed.

https://newsweb.oslobors.no/message/580168

* Mao, nå bør folk våkne og benytte anledningen under 20nok - mens den ennå er der ... ;)

Fortsatt god helg!
thief
14.01.2023 kl 10:21 3680

Har vel aldri vært tvil om at Hanwha vil ha 100% av produksjonen til REC,selv om markedet ikke virker å ha skjønt dette,mtp den utrolig lave kursen.

Nå får vi nok engang bekreftet at ting går etter planen og at kontrakten ikke er langt unna.Det vil være en enorm stor kontrakt i forhold i dagens mcap.Den vil være på 10år i følge REC selv,og Hanwha skal betale en stor sum i forskuddsbetaling. Den blir fort i milliardklassen. Allerede nå har REC penger til full gjenåpning av ML.Med forskuddsbetaling fra hanwha, har de nok også til å slette obligasjonslånet,hvis de vil🙂

Rec stitter nå i en fantastisk posisjon i markedet,som nå eksploderer i USA.Enorme beløp satses nå innen sol og batteri,pga IRA som ble vedtatt i 2022.Hanwha vil nå ta 100% av kapasiteten til REC, enda er det batteriselskap som etablerer seg i nabolaget til REC i ML,som vil ha produktene til REC. Sier seg selv at dette blir utrolig bra for selskapet.Ingenting er vel bedre når etterspørselen er større enn kapasiteten,det betyr gode priser på produktene/solide overskudd 🙂Rec har vel allerede også hintet om utvidelse, så det sier vel litt om markedet fremover.

Dagens mcap er da total skivebom fra markedet,da bare kostnadene på fabrikkene til REC er 25-30mrd!Så skal noen bygge nytt,er det kapitalen de må ut med.Og med full produksjon i ML,vil det generere milliardoverskudd, selv med polypriser som er lavere enn dagens.Mange ser til polypriser i Kina,men det blir totalt feil.Er i USA markedet til REC vil være nå,der vil prisene være høyere.Allerede nå er polyprisene 50% høyere utenfor Kina. Og med enormt fokus på miljøvennlig produksjon fremover,stiller Rec først i rekken. De bruker vannkraft for å fremstille sine produkter i ML,Kina bruker kull. Så Rec vil profetere enormt på det.Så på tide markedet nå snart våkner, og skjønner hva som skjer i USA og i REC.Da skal mcap opp fleregangen. 2023 blir et utrolig år,da alt kommer på plass. Først tidenes kontrakt med hanwha, mulig enda flere kunder(batteriselskapene) og ikke minst produksjonsstart i ML i q4!Dette blir veldig bra
kallnok
14.01.2023 kl 11:37 3506

Positive løypemeldinger og relevante beslutninger reduserer spillerommet for å skape usikkerhet og manipulere.
ingen_peiling
14.01.2023 kl 12:27 3396

Føles rikelig deilig å ha brorparten av "networth" i dette papiret. FUD-agentene kommer nok til å være på jobb fremover så tenk på det fundamentale og ignorer støyet deres. Ikke fall for fristelsen å gi bort aksjene dine på disse latterlige nivåene oppover 18, 19 og 20 kr. Tenk at Hanwha var villig til å betale 20kr per aksje et år FØR det politiske miljøet ble avklart i fjor sommer. Tror nok Morgan Kanes kursmål på 42,5 er nærmere enn vi kan tørre å håpe på. Ha en strålende helg!
Skalleknarp
14.01.2023 kl 15:14 3242

Kanskje greit at vi har en del short som må konkurrere om aksjene som selges da. Håper på en fin start på uken.😀
Stabukk
14.01.2023 kl 17:27 3080

Kort og godt oppsummert, kallnok. Önsker traderar lykke til, men tippar dei som sit stille i båten kan gjera det vel så bra!
elnomi
14.01.2023 kl 18:41 2959

Har dere lest lørdagens utgave av Finansavisen?

Side 10 - se oppfor grisete emisjon
…»det kan fort bli slik at obligasjonseiere må konvertere deler av lånet til aksjer. REC Silicon kan dermed komme til å bli vårens mest grisete emisjon»…

Dette var kraftig kost?
Redigert 14.01.2023 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
thief
14.01.2023 kl 19:35 2825

Vært diskutet for lenge siden,og påstandene hans er helt uten virkelighet. Får inderlig ikke håpe folk tror på det han sier. Er kun basert på hans egne fantasier og ikke noe annet. Obligasjonslånet blir aldri verden ordnet med noen emisjon.Dette på bakgrunn av hva LODBROK (eier i obligasjonslånet) har skrevet før,og ikke minst den økonomiske og markedetsmessige posisjonen rec nå har.Molnes driter seg bare ut,og de fleste har jo avslørt hans agenda for lenge siden.Bedre å følge det selskapet sier og andre fakta!Ikke synsinger fra en klovn
elnomi
14.01.2023 kl 21:26 2625

Ja ikke vet jeg, men når han hevder « REC Silicon kan dermed komme til å bli vårens mest grisete emisjon» da gjør det meg engstelig.
MikkeMus
14.01.2023 kl 21:51 2575

elnomi: For å gjenta dagens melding fra REC Silicon i dag 14 januar. Selskapet presiserer at de er i rute med gjenåpning mot slutten av året. Det er ingenting i meldingen som indikerer at selskapet trenger ytterligere kapital i forhold til denne prosessen.

https://www.finansavisen.no/forum/thread/156863/view