Obos: Oppsigelsene er kommet i gang


Obos har teamet opp med Block Watne for å øke utbyggingskapasiteteten og startet masse byggeposjekter landet rundt. Obos har med sine dype lommer omgått krav til forhåndssalg som andre belånte prosjekter strever med. Når korthuset nå faller skyldes det selvsagt på "uro i økonomien" og ikke OBOS egen risikosøken.


"Jeg har en klump i magen når jeg møter de jeg vet står uten jobb innen kort tid. Det sier Daniel Kjørberg Siraj. Han er konsernsjef i Obos, den største boligutbyggeren i Norge og én av de største i Norden. Selskapet er hardt rammet av uroen i økonomien. I byggevirksomheten vår er det en kraftig fallende ordreinngang, forteller han. "

https://e24.no/karriere-og-ledelse/i/9zba7E/obos-sjefen-maatte-si-opp-over-100-ansatte-har-en-klump-i-magen


Redigert 08.01.2023 kl 16:57 Du må logge inn for å svare

Hvem vet. Det er uansett en ekstremt spesiell situasjon vi befinner oss i nå, med 7% inflasjon, renteoppgang fra historiske lave nivåer, dødt hyttemarked, historisk svak krone og en byggebransje på kanten av stupet.

Jeg tror det er få ganger risikoen i markedene har vært så høy som de er nå. Da mener jeg både aksje, obligasjons og eiendomsmarkedet.

Samboeren min jobber i bygg og anleggsbransjen og varslet at det kom til å bli en form for krise for ca et halvt år siden, og nå er det her.
ahra
15.02.2023 kl 21:21 606

"Salget av nye boliger i årets januar er det svakeste i statistikkens historie."

https://www.dn.no/eiendom/boligmarkedet/boligsalg/boligbygging/historisk-svakt-nyboligsalg/2-1-1404067

Slipper OBOS katta ut av sekken?