Åpner for priskutt på fjellet - Nå åpner megleren for pruting.


"Siden påsken 2021 er bare fire av de 17 leilighetene på Guriset på Golsfjellet solgt. Nå åpner megleren for pruting.


PÅ TUSEN METERS HØYDE: Gamle Guriset Høyfjellshotell bygges om til leiligheter, men salget går trått. FOTO: GARD SETSAAS
Bolig
Gard Setsaas
Journalist

GOLSFJELLET: – Selger kan være mottagelig for å diskutere prisen på enhetene som er ferdige og klare til levering, men det blir ingen skampriser. Her er det snakk om en løsningsorientert selger.


MEGLER: Håkon Wøllo i EiendomsMegler 1 Fjellmegleren. FOTO: EIENDOMSMEGLER 1 FJELLMEGLEREN
Det sier Håkon Wøllo i EiendomsMegler 1 Fjellmegleren. Siden påsken 2021, da pandemien herjet og stemningen i hyttemarkedet var euforisk, har han forsøkt å selge 17 leiligheter i det som pleide å være Guriset Høyfjellshotell. Men lykken spredde seg aldri til det gamle hotellet på Golsfjellet, for etter snart to år er det bare solgt fire leiligheter.

– Er det noe håp om fortgang i salget?

– Ja, vi har et håp om det. Det var stille før jul, men greit etterpå, og vi har hatt en del visninger, sier Wøllo.


FIRE SOLGT: Interiøret i en av de åtte ferdigstilte leilighetene. FOTO: TERJE BJØRNSEN
Fire står tomme

Leilighetene varierer i størrelse fra 43 til 211 kvadratmeter. Blant dem som nå er til salgs, er den billigste priset til 2,99 millioner kroner pluss omkostninger. Da får man 59 kvadratmeter å boltre seg på. 134 kvadratmeter er priset til 6,45 millioner – før eventuelle avslag, altså.

Leiligheten på 211 kvadratmeter er den eneste som står merket med «Pris på forespørsel».

Det legges opp til høy standard. Arkitektkontoret som er hyret inn, LOF Arkitekter, har tidligere tegnet Middelthunet og et bygg på Tjuvholmen i Oslo.

Skattesjokk på hytter

– Det er ikke før nå at fasaden begynner å bli ferdig, og det er en fordel. Det har sett litt sånn «gammelt hotell» ut, sier Wøllo.

Ombyggingsprosjektet er delt opp i hele fire byggetrinn, og det er trinn 1 og 2 som hittil er avertert, med totalt åtte leiligheter. Fire av dem er altså blitt overtatt av kjøperne, mens de fire resterende står ledige. Og ennå gjenstår ni leiligheter å bygge.

Mer pop som hotell

Når Finansavisen er på Golsfjellet en torsdag ettermiddag i januar, er det ikke mye liv å spore på Guriset. Bygget er nedsnødd og bærer preg av å være uferdig.

– Det er vel ugunstig for de som allerede har overtatt leilighetene at resten av bygget står tomt?

– Dagens eier må være med å betale og dekke opp for de usolgte leilighetene. Det er derfor dette er delt opp i flere trinn. Selgeren har fått dekning for de solgte leilighetene og gir ikke opp. Han eier bygget og har ikke noe lån på dette, sier Wøllo.


FILMTIPS: Med 13 av 17 leiligheter som står tomme i det ensomme hotellet, kan det kanskje passe med klassikeren «The Shining»? FOTO: GARD SETSAAS
Den labre interessen for å kjøpe leiligheter står i kontrast til populariteten Guriset hadde som hotell.

På Tripadvisor er stedet ennå rangert som «ypperlig», med en score på 4,5 av fem mulige poeng, basert på 47 anmeldelser. På Google har 98 anmeldelser et snitt på 4,3 av fem stjerner.

«Stedet, maten og vertskapet skaper grunnlaget for en herlig opplevelse», skriver én.

Men det var for to år siden. Rett etterpå stengte hotellet dørene."


https://www.finansavisen.no/bolig/2023/01/20/7978031/apner-for-priskutt-pa-fjellet


TLO
20.02.2023 kl 14:51 425

Poenget er vel at billige hytter med utedo går ned i pris. Skal man være på hytte som vil man ha komfort og da er det disse hyttene som holder seg i pris og kanskje øker.- Det koster så mye å bygge hytte at prisen for en hytte på 150 m2 koster kanskje over 6 mill å bygge samt en tomt på tre mill ja da nærmer man seg 10 mill i verdi uten at det er noe overdådig.
Selv tror jeg at hytteprisene de med kvalitet vil øke i verdi og de andre som i dag prises til under en mill vil synke i verdi
landis
20.02.2023 kl 15:16 390

En normal hytte på 135 kvm med normal hytte standard koster 2-2.5 mill ferdig oppsatt. Eksklusive tomt og grunnarbeid. Kast inn 1 mill så er der feit gevinst for selger.

Hehe.. De dyreste hyttene (1 % dyreste) holder seg og går noe opp.

De vanlige hyttene 3 - 10 mil faller...

De rimeligste (med utedo) stiger..

Søtt at det står i trådstarten at meglerne åpner for pruting :-))))))

Meglerne har ikke en dritt de skulle sagt. Det er selger og kjøper som bestemmer pris, og jeg pruter hele året :-)