$PGS$ 🦬"Oil Chief Bull Bullesen i Bulleveien 10"🦬

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
06.02.2023 kl 19:52
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 24.01.2023 kl 14:19 300464

observer009

Opec chief bullish on global oil market outlook as China reopens

Opec sees potential for demand increase in oil markets led by the Chinese demand resurgence.

Al Ghais said he remains concerned about the lack of investments in the oil and gas sector and stressed that up to $12.1 trillion of global investments would be needed by 2045.

“Today we have a natural decline in global oil production and not investing enough for replacing the decline,” he said.

https://www.upstreamonline.com/production/opec-chief-bullish-on-global-oil-market-outlook-as-china-reopens/2-1-1399718

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊


Kontur

Her vil komme flere oppdaterte analyser. Tror Pareto er like rundt hjørnet. Snakket med en på bordet nå..


🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊


https://www.finansavisen.no/finans/2023/02/06/7983036/abg-sundal-collier-forventningene-er-fortsatt-for-lave

ABG Sundal Collier: Forventningene er fortsatt for lave
Analysesjef John Olaisen spår vedvarende høye olje- og gasspriser. Han liker både de største produsentene og seismikkleverandørene.

– Vi har også en kjøpsanbefaling på PGS, som skal refinansiere gjelden i løpet av de nærmeste månedene, uten å trenge ny egenkapital, fortsetter han.

– Et refinansiert PGS vil fremstå som veldig billig, med en aksjekurs tilsvarende bare rundt fire ganger årets estimerte inntjening, og i tillegg kan neste års utbytte bli hyggelig.


🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊


CAVERN

Jeg har stilt meg følgende spørsmål jeg da:


1. Aker BP skal investere over 200 milliarder de neste årene. Hva betyr det for PGS?
2. Hvor mye skal andre oljeselskap investere de neste årene ? Hva betyr det for PGS?
3. Trenger verden mer energi? Hva betyr i så fall det for PGS?
4. Går det grønne skiftet raskt nok? Påvirker det PGS?
5. Det finnes 15 skip som samler inn seismikk i verden i dag. PGS kontrollerer ½ av de. Er dette positivt for PGS?
6. PGS sjefen sier vi er tidlig i syklusen for oppgang. Hva betyr det for PGS på sikt?
7. Hva betyr svarene på ovennevte spørsmål for den kommende refinansieringen av PGS?
8. Hvilken innvirkning får det for kursen til PGS om refinansieringen går i orden?
Redigert 06.02.2023 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
TonyB
06.02.2023 kl 19:52 3158

Supert, mofsern👍 Vi kan skrive frem og tilbake, olje ditt og olje datt, kurs går ned og kurs går opp, for vert legg opp skal det som oftes korrigeres/konsolideres tilbake. Men for oss som tror på caset, alltid litt mer opp enn ned, over tid. Og om ikke markedet belønner kursen i nuet pga alskens makrofaktorer, spill i aksjen, svakt segment eller whatever, så kommer den likevel til slutt. Enten i store bølger eller i mindre bølger. Dette om vi tar tiden til hjelp. Selvsagt må det fundamentale være intakt, men i min verden er dette styrket og styrkes videre.

Så hvorfor tror jeg på caset Pgs og at dette er en gullkantet investering? Jo, det kan oppsummeres i følgende:

- Konsolidert nisje. Kun 15 båter i omløp. Altså 15!!! Disse er kontrollert av PGS og Shearwater
- Betydelig økning i kontraktsrater, økt 35% sister år og still rising
- Høye late sales til svært gode priser som følge av økende utforskingsinteresse
- Lettere å få pre-funding blant snnet fordi kundene er ivrige på å sikre seg av den lave kapasiteten i markedet.
- Langt mellom ledige linjer i ordrebøkene. Q1-Q3 så og si fullbooket
- PGS regner på stadig voksende anbudsmasse løpende. Stort omfang av «tendere»
- PGS er en gigantisk aktør og markedsledende innenfor seismikk rundt karbonlagring. Merk rater her er like gode som ved «vanlige» tradisjonell seismikk. Jobben er «roughly» the same.
- Har ambisjoner og kompetanse på å bli store også på seismikk knyttet til havvind, havbunnmineraler. Dvs mange føtter å stå på om etterspørsel etter en spesiell «spesialnisje» går ned. Merk ordet New Enegy som skal bli en betydelig del av PGS’ virksomhet.
- Utviklet OnDemand tjenester for multibiblioteket (t.d Shell-avtalen).
- PGS satser prossering i skyen, dvs de får enorm kostnadsbesparelse og fleksibilitet ift tidligere arbeidsmetodikk. Selskapet kaller selv dette for digital transformasjon
- Sterkt forbedret økonomi. 2 mrd cashflow (og økende as we speak) før finansieringskost, redusert gjeld
- Gjeld under kontroll pga uproblematisk refi. Mr Pedersen sier ikke at knappen kan trykkes når som helst uten å ha dekning for det. Dvs det er sannsynlig ferdig sonderte avtaler hvor endelige detaljer i dem bestemmes av når Pedersen vil trykke på knappen.

- Det er betydelig fokus på energisikkerhet. Flere og flere fortår at en trenger olje i uoverskuelig fremtid, mens en parallelt jobber med det grønne skiftet. Men det har vært underinvestert i oljen over lang tid. Dette må gi eksplosjon av leting for å møte å tilrettelegge for nødvendig fremtidig produksjon.
- PGS sine kunder bekrefter punktet over. En kan nevne Exxon, Shell, Petrobras, Equinor, Chevron)

Har en tro på dette og at dette i sum vil gi en vanvittig business de neste årene? Har du deretter tro på at den forventede utviklingen vil løfte kursen og den latterlige Mcap på 8 mrd? Er svaret JA, så putt aksjene i safen og nyt dagene. Er svaret NEI, gå gjennom caset en gang til. Er svaret fortsatt NEI, søk jobb hos Dnb Markets

Slettet bruker
06.02.2023 kl 18:58 4308

En dipp i ny og ne må vi både tåle og regne med. Det er ikke bare Sønnavindsdager. Men dippene er ikke så kraftige nå om dagen 😅 Og ja olja svinger og nå opp. Det er vel mest sannsynlig at trenden på olja er opp fremover nå. Ref. Kina og uro i verden og mangel på energi. Peggy står støtt det skal letes etter nye felt, det skal overvåkes i prduksjonsfelt og nye markeder vil øke i årene fremover nå. Prøver å være troverdig men selvfølgelig er jeg interessert i at Peggy gjør det bra 😍Forøvrig er det mange egentlig de aller fleste her inne, deg selv inkludert, som er troverdig og faglig dyktige. Det er flott. Så er det noen veldig få som har. Ehov for å være svørt useriøs og lite troverdig. De lever jo av oppmerksomheten. Så det beste er å ikke gi en eneste kommentar tilbake. Bare overse eller blokker. Og med det mener jeg de som skriver feilaktig, løgner, dritt m.m Ikke de som har innsigelser er negativ av en argumenterbar årsak. Men da må de være åpen på det. Så jeg blokker Ris nå. Kan vel også snart begynne å vente på flere kontrakter og at Rune Bull Finans starter å jobbe med Refi opplegget som er varslet. Jeg har jo longsen på 💨💨🥶🥶🚢🚢🦅🦅
Redigert 06.02.2023 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.02.2023 kl 18:50 4406

Denne på hjemmesiden til Pareto, hva kommer etter den, nytt kursmål? Kommer det isåfall brekker vi inn i tosiffra Pgs kurs🚀

Utsiktene for PGS og seismikk ser bedre ut enn det har gjort på veldig mange år. Aktiviteten er på vei tilbake og interessen er økende, her man står i startgropen av en lengre oppsykel. Aksjemegler og programleder Sebastian Baartvedt snakker med CEO Rune Olav Pedersen om hva som blir viktig for...

Redigert 06.02.2023 kl 19:06 Du må logge inn for å svare
Tyrkman
06.02.2023 kl 18:40 4541

Du mener på samme måde som inden Rusland invaderede Ukraine hvor alle havde dømt olie og gas ude indtil det gik op for verden at omstillingen ikke kunne klares hen over natten? Det der sker er simpel gevinstsikring. Intet har ændret sig. Der vil fortsat være mange ti-år med olie og gas og masser af penge i olieindustrien. PGS sidder på præcist det der er behov for. De kommer til at tage en stor bid af kagen og når den er spist om mange år ligger der en ny foran dem i form af carbon capture, mineraler og offshore vind. Fremtiden for PGS har aldrig været mere lys 🤑🤑🤑
observer009
06.02.2023 kl 18:08 4830

Opec chief bullish on global oil market outlook as China reopens

Opec sees potential for demand increase in oil markets led by the Chinese demand resurgence.

Al Ghais said he remains concerned about the lack of investments in the oil and gas sector and stressed that up to $12.1 trillion of global investments would be needed by 2045.

“Today we have a natural decline in global oil production and not investing enough for replacing the decline,” he said.

https://www.upstreamonline.com/production/opec-chief-bullish-on-global-oil-market-outlook-as-china-reopens/2-1-1399718
Redigert 06.02.2023 kl 18:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.02.2023 kl 18:07 4842

Som du sutrer det må ha vært vondt for deg å la toget gå når du ble vasket ut på midten av 7 tallet.
rischioso
06.02.2023 kl 17:58 4946

Vedder ikke lenger på olje og gass

* Og akkurat det er det nok flere som vil gjøre fremover - gevinstsikre etter en formidabel oppgang for fremtiden kan by på ubehagelige overraskelser noe håpet ikke tar høyde for ...

Oljefondet har trappet ned sitt veddemål på olje og gass, og de friske pengene som kommer inn fordeles nå jevnt på ulike sektorer og selskaper. – Grunn til å ta den gevinsten, sier nestleder Trond Grande.

https://e24.no/boers-og-finans/i/JQBXRR/vedder-ikke-lenger-paa-olje-og-gass
Redigert 06.02.2023 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
poncho1
06.02.2023 kl 17:53 5014

Ja, det tror jeg at du har rett i – at det var lavere late sales for 2023 som var et av hovedargumentene. Det får de nesten få lov til å mene (en stund til i hvert fall, hehe), selv om det er i strid med flesteparten av de øvrige analytikerne – dog gjør det jo ikke den manglende logikken noe bedre når det gjelder refinansieringen og at den ikke påvirker kursmålet fordi det «should be widely expected by now». Som oppturen sier, fremstår det som om de finner argumenter til å støtte konklusjonen heller enn omvendt.

Og som Normalone er inne på, tenker jeg det er litt det samme hva grunnene deres er. Orker ikke bruke masse energi på det. Om de tror helt og fullt på det de sier; om det er for stor prestisje til at de vil innrømme feil; eller om de «vanntette skottene» mellom de forskjellige avdelingene ikke er så tette likevel, og det stemmer at de hjelper kunder med å komme inn ved å presse ned kursen med salgsanbefalinger. Hvis sistnevnte stemmer, skulle man jo logisk sett tro at de på et eller annet tidspunkt snur – de samme kundene som vil inn på så lav kurs som mulig, vil jo formodentlig også at kursen skal så høyt som mulig, uten at DNB holder igjen håndbrekket. Men jo flere positive nyheter vi får og jo flere øvrige analytikere som hever kursmålene, desto mindre vil nok én standhaftig salgsanbefaling bety.
VantageVolante
06.02.2023 kl 17:50 5054

Jeg hører på folk nordfra, så tar til meg den.
Olja stiger igjen, så da er det håp om fine tider forut 👍😊
rischioso
06.02.2023 kl 17:42 5165

Vi kan i alle fall være enige om at det er en fordel å kunne være på en tråd med god takhøyde ... ;)
Tingmåskje
06.02.2023 kl 17:34 5282

Olja likte seg ikke på 70 tallet, ville tilbake igjen..

Ellers tegner jeg bare to strek fra starten på desember og ser jo at kursen svever i en fin trendkanal og bare venter på neste rykk opp, noe vits i å gjøre det vanskeligere egentlig.. 😉
Slettet bruker
06.02.2023 kl 17:33 5304

Ja den følelsen kjenner vi PGS Longtimere. Det nye i aksjen er at "skrekkdager" er ÷3%. Mens gulldagene er like gode som før. Og når vi da kjenner utviklingen siste år, ... er det ikke rart man frydes og gleder seg til fortsettelsen. Kommer vel snart en sterk dag ...
Redigert 06.02.2023 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.02.2023 kl 17:31 5332

JA HER ER DET DALLAS OG FALCON CREST MED EN GANG ONKEL ER UTE SLIPER DIAMANTER!? HVIL DERE LITT NÅ, ALT ORDNER SEG (CAPSLÅKK)
mingus7777
06.02.2023 kl 17:29 5357

I dag har jeg vært sur og irritabel. Hvorfor? Fordi jeg ikke har hatt krutt til å fylle opp mer. Penga flyr forbi! Argh.
Maxx
06.02.2023 kl 17:27 5372

Du er mer som gele en statisk

Svaret ditt er bare svada og noe du tror er fine ord pakket inn i bomull. Skjønner du ikke at det de fleste av oss reagere på er ikke at en kan trade og endre posisjonen etter økonomisk data som oljeprisen og media sine skremselshyl ( ene dagen at oljen skal til 150 og dagen etter 50 avhengig av hvem en har intervjuet eller hvem nisse som har skrevet artiklen)

Du kunne godt ha skrevet på morgenen i dag at:. I dag tror jeg at PGS vil falle pga av svak utvikling i oljekursen siste 5-10 dager og jeg ser for meg gevinst sikring og at det vil dra med seg noen truseskvettere. Så jeg anbefaler for dagen å selge.... Eller det velger jeg.

Men du snur 180.grader rundt på hele caset PGS og argumenterer stikk motsatt av hva du gjør når du er inne og håper på at kursen stiger.

Det er bare så tåpelig og irriterende å se på og lese. Du har jo gjort det 15 -20 ganger på 2 mnd

Veldig mange av oss som er mest ihugga her sitter faktisk 100.000- 400.000 aksjer og har handlet på 2-3-4 og noen 5 kr
Så de Hvalrossen og de fleste av oss har flott fortjeneste

Så følg ditt eget råd - få hode ditt ut av rævhølet
Redigert 06.02.2023 kl 18:51 Du må logge inn for å svare
Sweetspot
06.02.2023 kl 17:24 5434

Rischioso

...😎 / ... / ... ;)
Redigert 06.02.2023 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.02.2023 kl 17:14 5561

Nå er ikke min input rettet mot de som virker å sitte med hue i ræva - altså i mørket, men de som er posisjonert for å se lyset og gjennom er det åpne for at ting ikke alltid går den veien man skulle ønske fordi usikre variabler har en tendens til å fravike best case som feks oljeprisutviklingen grunnet endringer i tilbud vs etterspørsel hvor da markedet balanserer seg ut og ønsket peak ikke kommer allikevel, inntjeningen - at den blir god, men ikke god nok noe vi har sett de siste 3 kvartaler og dette sammen med annonserte rentehevinger fremover som gjør refinansiering lengre ut i tid dyrere enn i dag og som igjen øker risken for at det vil kunne fremtvinge seg en emisjon som en naturlig konsekvens av denne cocktailen vi nå ser konturene av - det behøver ikke å være mer komplisert enn som så, men for å kunne se dette så kan man ikke bli sittende i mørket med håpet som eneste støtte - det går som oftest galt og vil kunne koste skjorta for ingenting er statisk og da bør ikke den enkelte heller være det - ikke om man har et ønske om å tjene penger på børs ... ;)

Blir spennende og se om oljeprisen vil etablere seg nede på 70 tallet fremover - mye taler i alle fall for akkurat det ...

https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price
Redigert 06.02.2023 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.02.2023 kl 17:13 5585

Ja direkte løgnaktig og useriøs. Har vel også nå bevist sitt elendige faglige nivå. Alt handler om han er inne eller ute. Ser ut til at han blir mer og mer panisknå 🥵
Jeg foreslår egentlig at han ikke gis oppmerksomhet her inne. Jeg blokker han fra nå. Synd at tråden skal ødelegges av slike useriøse typer som Rischioso og andre med skjult agenda og løgnaktige utsagn.
Huff huff
oppturen
06.02.2023 kl 17:07 5680

Vedkommende har drevet på slik i over 10 år, tar ikke til seg kritikk heller, så anbefaler alle å bare blokkere.
VantageVolante
06.02.2023 kl 17:01 5753

Dum OG desperat kansje? Han er da bare en Investtech copy and paste-type, så intet smartness over det. I tillegg opptrer han så ekstremt kynisk at det er latterlig, ELLER så snakker vi om en diagnose eller 2. Kanskje han faktisk TRUR på hva han selv sier? F.eks at det skal bli emisjon, bare fordi han selv ikke evner å se annet enn TA fra Investtech og solgte på 7,49 fordi IT "ba han om det".
At Pedersen har sagt det IKKE blir emisjon, det teller kun om han hadde vært inne.

Og pussig nok så sa han at oljepris fra Russland til EU var satt til 65 dollar fatet, og når han ble gjort oppmerksom på at det beviselig var feil, så latterliggjorde han personen som gjorde han oppmerksom på det. I tillegg var det jo slik at største eier skulle dumpe aksjene sine selvfølgelig, bare fordi han selv var ute sikkert.

Dette er bevisst for å spre løgner basert på ris inne eller ute, og 17 sekunder etter han tidligere har kjøpt seg inn igjen er det kun blå himmel igjen selvfølgelig. Inntil han selger igjen, basert på TA fra Investtech......da er vi der vi er nå: Emisjon, olje i fritt fall, største eir lemper ut aksjer og blank løgn om 65 dollar fatet til EU for russisk olje.

Lurer fortsatt på om dette er kapteinen eller ikke.
GullHårAllOve
06.02.2023 kl 16:49 5893

Tenker både dum og drittsekk! Er patetisk å være vitne til så mye pis fra samme person over tid.
Highflow
06.02.2023 kl 16:43 5963

Du har fått med deg at de ikke skal kjøre emisjon? Tror Rune må finne en veldig liten tskje for og få den infon inn i dit hode 😅
Maxx
06.02.2023 kl 16:42 5981

Tror du på ditt eget piss !!!!!😅😅

Fy.... Du har 0 intrigitet eller ryggrad. Du snur argumentasjonen 180 grader om du er inne selv eller ute. Veit du at det er 95% av de samme folkene som leser denne tråden 1-50 ganger pr dag her.

Nå har akkurat CEO Pedersen sagt på både q-rapp dagen + kapital dagen og i intervjuet/tv sendt reportasje her på Hegnar/Finansavisen at dette går veien, at refinansieringen er i orden og at de ikke skal ha noe emisjon nå i forbindelse med refinansiering.

Enten er du dum som et brød!! Ellers er du den største drittsekken her inne.

Vel ....børsen har vært svak et par dager og flere av mine aksjer er ned 5-6-7%. Men det vil snu. Olja vil snu og gevinst sikring er over osv. PGS er straks oppe på 8.85 - 9.10 igjen

En kontrakt eller positiv analyse så er vi på 9.50
Redigert 06.02.2023 kl 16:58 Du må logge inn for å svare
BIFFogBÆRNÉ
06.02.2023 kl 16:34 6090

Æsj. I dag har jeg vært travel. Og fikk ikke kjøpt! Menmen. Sitter jo på et bra lass med aksjer. Gleder meg til fortsettelsen!
rischioso
06.02.2023 kl 16:33 6110

Det som er viktig er ikke om inntektsstrømmen er god, men god nok. Som Pedersen selv har uttalt, om det ikke blir bra nok i første halvdel av 2023 så flytter de det til andre halvdel, men de vet jo ikke om det blir bra nok i andre halvdel heller, men det vi vet er at renta har blitt løftet flere ganger når vi kommer dit noe som betyr at det er bitt enda dyrere å refinansiere - derav økt risk for emisjon ...
unikum
06.02.2023 kl 16:20 6266

Alt handler om risiko når det gjelder refinansiering. Pgs får ned sin risiko for hver dag som går. Penger strømmer inn, bedre betingelser deretter. Dette er kjent moduser innenfor bankvesenet.
rischioso
06.02.2023 kl 16:18 6301

Det er påvist at tidligere vaksiner ikke virker så godt mot nye mutanter og da gjelder vel det også her ...;)
Slettet bruker
06.02.2023 kl 16:14 6362

Som tidligere bemerket har drittpakker nå virkningsområde ned i magre timer og få prosent.

Ikke rart det snakkes om "Den vaksinerte aksje" ... i klartekst: Kjøp!
rischioso
06.02.2023 kl 16:05 6473

Ja, mange som tipper, men kun 1 kan få rett. Det vi med sikkerhet kan si er at det er en lang vei ned til 2%-en som er målet for den amerikanske økonomien og for komme dit så må det bli verre før det kan bli bedre - altså flere rentehevinger og den neste allerede i mars som er bare uker unna.
Vi kjenner også til at den planlagte refinansieringen er satt på hold pga at det blir for dyrt å refinansiere i disse tider og det blir ikke rimeligere med stadig nye rentehevinger fremover og det er nettopp det som kan fremtvinge en emisjon - en emisjon som mange tror ikke vil komme, men som kommer allikevel som et resultat av nettopp dette ...

BTW, nå bikker oljeprisen under 80 - igjen ...

https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price
Tyrkman
06.02.2023 kl 15:54 6599

DNB skal jo lige have købt lidt mere inden de vender 180 grader og siger køb. Det er så åbenlyst at det skriger til himmelen. Som du skriver - hvorfor sælger de mon ikke hvis de synes det ser så dårligt ud. Her er det bare at læne sig tilbage og ikke lade sig stresse af øretrilleriet. Det fundamentale er på plads så den vil gå væsentlig op
nafa
06.02.2023 kl 15:54 6608

Det som Dnb og DB driver med og sender ut til stadighet, anser jeg kun for å være støy på veien mot kurs minst 30 om et par års tid framover.
Bare å la gutta boys kjøpe det de ønsker slik at de får kjørt kursen dit de vil framover.
For egen del hvis jeg greier ca kr 0,15 i kursøkning pr mnd i snitt så har jeg doblet min pensjon.
Hovedslumpen ble kjøp for temmelig nøyaktig et år siden med kursøkning langt over forventningene.
oppturen
06.02.2023 kl 15:51 6640

Mange skjulte innlegg her nå og kursen stiger fint 😀
Noen som er desperate ?? DnB gjør seg jo totalt uaktuelle med tøvete kursmål, bedre å la vær enn å gjøre så slett jobb.
rischioso
06.02.2023 kl 15:43 6768

Mange skriveleifer grunnet mange og sterke følelser i det innlegget - ikke så rart i disse tider, men følelsene, ja de bør man ikke ta med seg på børs ...;)
Redigert 06.02.2023 kl 15:43 Du må logge inn for å svare