15 % du lissom DN !

-sannheten-
SKATT 27.01.2023 kl 22:41 1188

https://www.dn.no/leder/havbruk/grunnrenteskatt/geir-pollestad/dn-mener-15-prosent-lakseskatt-glem-det/2-1-1393950

Nå er det 3 % av omsetningen, og etter en normpris. (Sikkert for snill).
De har ikke betalt 5 øre på mange tiår. Og i tillegg forer de med villfisk fanget i norsk farvann.
All vill sjømat må underlegges grunnrenteskatt. Det er fellesskapets ressurser.
Nå koster 100 gram gravlaks over 42 kroner. Ikke synd på denne næringen i det hele tatt.
Grunnrenten bør være 5 - 6 % av omsetningen istedenfor nærmest gratis 3 %.
Og foringsfisken fanget i Norge må ilegges grunnrente før foring.
Og tross dette, vil oppdrettsnæringen i Norge komme til å bli strålende forretning.
ikke noe å klage på i det hele tatt. Videre tilrettelegges infrastruktur for denne næringen.
Som næringen ikke betaler 5 øre for selv.

Og næringen bør selv skjønne at den ikke bør selge for dyrt til akkurat norske forbrukere.
Gjør den det, blir det dyrere grunnrente isteden. Norske forbrukere skal ha noen fordeler
her, for å være villige til å yte litt goodwill. Ikke mer enn rett og rimelig.

Til den norske lakseoppdrettsnæringen : Hold dere inne med norske forbrukere. Ellers
kan det fort bli dyrere.

Ferdigoppskåren gravlaks er veldig godt oppå godt brød med litt smør på. Og det er nok
de fleste i verden enig om. Hvitvin og annet tilbehør gjør seg godt. Favorittmak for stadig
fler og fler. Norske sjømat = svært ettertraktet.

Hva velger folk over hele Europa om det ligger Provenceskinke, roastbeef, kokt skinke,
Scampi og ferdigoppskåren gravet laks på koldtbordet ? Gravet laks selvfølgelig. Gitt at
kvaliteten på denne er prima.
Eggerøre, dill og sennepssaus og annet kan være ok til.


Hold matdemonstrasjoner på alle prima lakseproduktene nedover i Europa, og i renten
av verden. Dere kan selge masse tror jeg. Markedsandelen til laks innenfor mat kan gå
opp mye. Masse steder fins masse god billig hvitvin, godt brød og annet godt tilbehør.
Pass på at det fins dill og lign. tilgjengelig.

Jeg har kjempestor tro på ferdigoppskåren gravet og røkt laks og ørret.
Finn kanskje en smartere måte å separere de ferdigoppskårne skivene på, om det er mulig. Forsk i dette.
Forbruker vil legge pålegget rett på maten med bruk av færrest mulig sekunder.
Men forsk i forbrukers syn på løsningene.

Forsk i om det burde være bittelitte grann mindre salt i den gravede og røkte laksen. Test dette hos forbruker.
Og forsk på kanskje noe lavere fettprosent.
Redigert 27.01.2023 kl 23:28 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
28.01.2023 kl 11:51 989

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/JQBbOX/norge-den-siste-sovjetstaten
VG kjører en "søstersak" i dag.
Og jeg vil tillegge : Hvorfor er norsk sjømat dyrere overfor forbrukerne i Norge, enn i alle andre land i Europa ?
Hvorfor er norsk gulost dyrere i norske matbutikker, enn i utenlandske matbutikker ?
Det er så sykt dette systymet. Like sykt som taxinæringen og vinmonopolet.
Rikspolitikernre i Norge spiller på laget til norske forbrukeres fiender. Det er det som er fakta.
Og prisskiltene har så liten font at ingen kan lese hvilket produkt det egentlig er.

Importvernet burde heves. Norske bønder bør legge om til å stelle med naturopplevelser o.lign.
isteden. Samt at Norge burde konverteres til kraftkrevende industri. Basert på lave norske
energipriser. Norsk kompetanse. Og dype havner i smule fjorder, og norsk skipsfart.

Landbruksvarer kan vi få mye billigere fra utlandet. I Danmark kaster de landbruksvarer
fordi de produserer for mye. I Sverige er det billige landbruksvarer å få. For få år siden fikk
du kjøpt egg til 1 krone stykke på gårder der. Og bonden fikk 2,20 SEK pr. liter melt. Og 95 % av
frukten i svenske hager kastes. Dvs. uutnyttet potensial.

Norge har gørrkjedelig matvareutvalg og overkapasitet på butikker og butikkarealer.
Fri returrett fordyrer også. NWO har sugerør i statskassen.
Norske velgere har en jobb å gjøre må å få kastet ut alle de folkefiendtlige rikspolitikerne.
Og få vekk alt av NWO sugerør.
Det er fullt mulig å oppnå alt dette.
Redigert 28.01.2023 kl 11:57 Du må logge inn for å svare
-sannheten-
01.02.2023 kl 16:20 753

https://dinside.dagbladet.no/okonomi/prissjokk-pa-laks/78373568

Det er tydelig at laksebransjen er grådig. Og at det ble ilagt altfor lite fellesskaps ressursskatt på lakseoppdrett.
Som forøvrig er foret med villfisk uten noen skatt.
-sannheten-
02.02.2023 kl 15:07 614

Vedum sier lakseskatten står fast: – Poenget er modellen
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til E24 at Regjeringen ikke ønsker en modell i grunnrentebeskatningen som gjør at man i år med veldig lav inntjening skatter like mye, men at man skal skatte etter evne. Det er et godt prinsipp og det er det grunnrenteskatten skal legge opp til.

Vedum forklarer at inntektsberegningene som ble gjort i forbindelse med grunnrenteforslaget, tok utgangspunkt i de siste kjente skattedataene man hadde på det tidspunktet.

– Hvis lakseprisen går opp, så er ingenting bedre enn det, da tjener både eiere og fellesskap mer.

– Er det aktuelt å redusere skattesatsen så lenge man får inn det provenyet man har bedt om?

– Poenget er modellen. At vi ikke ønsker en modell som gjør at man i år med veldig lav inntjening skatter like mye, men at man skal skatte etter evne. Det er et godt prinsipp og det er det grunnrenteskatten skal legge opp til, sier han.

Overfor Finansavisen registrerer statsråden spekulasjonen i media.

– Vi har vært tydelige og har sagt at vi kommer til å innføre en grunnrenteskatt, og det kommer vi til å gjøre, sier han til FA.

– Betyr det at du «disser» signalene fra Pollestad om at satsen blir lavere?

– Dagbladet vinkler sine saker. Vi har sagt det samme hele veien.
_______________________________________________________________________________
Helt enig med Vedum her. Blir lakseprisen lavere, så blir provenyet lavere gitt samme mengde.
Blir lakseprisen høyere, blir provenyet høyere gitt samme mengde.

Bunnfradraget bør ikke være så høyt. Og i årene som kommer bør grunnrenteskatten opp
fra 3 % til 4 eller 5 % av omsetningen. Et opplegg med normpris er greit.
Samtidig må øvrige skatter stå i en fornuftig stil og sammenheng med dette.
Altså, det skal ikke være synd på oppdretterne. Men de skal være bevisst på at
det norske felleskapets ressurser er nettopp det norske fellesskapets ressurser.
Samtidig vil norske oppdrettere nyte godt av mye tilrettelegging fra det norske fellesskapet.

Nå venter vi på grunnrenteskatt på vill sjømat.
vicktor
02.02.2023 kl 15:44 570

-sannheten-
" Felleskapets ressurser " Dette er IKKE felleskapets ressurser.
Ressursen her er fisken og den blir foret opp på land og blir så satt ut ca. 200 gram stor.
Det som er fellesskapets ressurser, det er villfisken det, som de høster av som moden frukt,
uten at de har foret opp fisken først og har hatt utgifter med det.
Dette er en misunnelse skatt ikke noe annet. De fleste som startet opp med oppdrett har gått konk.
At de nå endelig har klart å tjene penger etter mange tiår med vanskeligheter er helt utrolig.
De bidrar til bosetting i distriktene fra sør til nord og skaper tusenvis av arbeidsplasser.
DnB hadde i 2021 et resultat på ca. 25 milliarder, Mowi hadde ca. 5 milliarder.
Hvorfor blir ikke bankene skatten etter samme mal ??