Vil handelen mellom Recsi og Hanwha følge markedsprisen i Kina?


Prisen som Hanwha skal betale til Recsi, følger markedsindekser og skal ha en premium for lågutslippsproduksjon i USA, ifgl børsmelding 31. jan.
Denne premium kan bety at basisprisen styres av indekser utenfor USA.

USA og Kina er forskjellige markeder, og prisene her kan gå i hver sine retninger. For Hanwha kan det sikkert være konkuransedyktig å følge asiatiske priser i stedet for amerikanske, men er det gunstig for Recsi?

Det kinesiske markedet:
Det sies at i Kina skalerer solbransjen for enorm kapasitetsutvidelse i 2023, og det er spådd prisnedgang.
En av grunnene til at kraftkrevende industri legges til Kina, er at Kina ikke er med i Parisavtalen, og landet har igangsatt nye kullkraftverk i høyt tempo i mange år.

Markedet i USA:
Bilbransjen kan få stort behov for silisium til 2025-modeller, og med kraftig økning seinere. Her er det behov for batteriproduksjon i USA, og pålitelige leveransekjeder.

Verdensmarkedet:
Mange steder i verden er det usikkert for kraftkrevende industri, som er sårbar for prissvingninger.

Moses Lake:
Annlegget her er konstruert for solmarkedet. Recsi har benyttet perioden uten produksjon til å oppgradere flere av reaktorene, til å kunne produsere til flere bransjer. Betyr det at den nye avtalen gjør oppgraderingene verdiløse, og at 10 års avtale med en solkunde gjør at anlegget i ML blir stående utenfor bilboomen?

Styre Recsi mener den nye avtalen er bra for selskapet. Bakgrunnen er at den ene kunden kuppa styre i selskapet, før man gjorde avtale om å kjøpe opp hele produksjonen fra ML.
Redigert 02.02.2023 kl 04:51 Du må logge inn for å svare
fjettis
02.02.2023 kl 07:00 650

Prisen vil selvfølgelig følge amerikanske priser.
Handler du varer på Coop obs i Norge for Tyrkiske priser?

God morgen. Det er bare å la være å svare slike apekatter. De har kun en agenda.. Ingen er så korte i hodet at de faktisk spør om dette.
Redigert 02.02.2023 kl 07:11 Du må logge inn for å svare