OKEA - VEKSTMASKIN💰🤑🤑🤑

bluesky2023
OKEA 05.02.2023 kl 16:23 233591

https://www.finansavisen.no/energi/2023/02/03/7982593/arctic-analytiker-daniel-stenslet-spar-dramatisk-utbyttehopp-i-okea

Stoler man imidlertid på analytikernes beregninger, finnes det lyspunkt. Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities mener nemlig at prisingen av Okea nå er meget attraktiv.
Han spår at Okea vil generere en kontantstrøm som vil overstige hele dagens markedsverdi på 3,3 milliarder kroner innen 2025.
Analytikeren ser rom for høyere utbytter fremover. Okea-styret foreslo å utbetale et utbytte på 1 krone pr. aksje i første kvartal i år.
– Om selskapet kun velger å fokusere på eksisterende portefølje, kan utbyttenivået settes opp dramatisk om ett til to år, sier han.
Redigert 16.01.2024 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
gunnarius
I dag kl 12:35 395

For å sl det litt populistisk - selskapet har noe "grums" å rydde opp i. Likefullt er det liten tvil om at OKEA er på riktig vei.

Magefølelsen sier fremdeles mer innen M&A og relativt nytt for OKEA er swap muligheter. Synes både CEO og CFO virket spiss i kantene i dag (holdt kortene tett til brystet) og dette tolker jeg som om noe er på gang - min personlige mening.

Finner det vanskelig å fristille helt nytt obl. lån og utvidet RCF til mer innen M&A.

Guiding ifm. lifted volumes for Q2 viser ~2.1 mill. fat. mot 3.0 mill. fat i Q1. Som avbøtende tiltak må tillegges høyere oljepris i Q2 enn i Q1. Iallefall så langt.
Redigert i dag kl 12:44 Du må logge inn for å svare
bluesky2023
I dag kl 10:52 585

OKEA Q&A, først litt forsiktig til RBL, så presiserte hun at de ikke utelukker RBL, interessant ordlyd fra Birthe der
Redigert i dag kl 10:52 Du må logge inn for å svare
gunnarius
I dag kl 08:10 910

Et Q1 resultat som egentlig er bedre enn det synes. Dette kvartalet ble det ganske så heftige kostnader. Dette til tross:


Profit before tax NOK 1.1 mrd.

Ref. særlig goodwill impairment – denne har ikke skattefradrag og trekker ned.

Capex og ny funding:

As capex guidance includes sanctioned projects only, guidance for 2024 increases to NOK 3.2 – 3.7 billion
from NOK 2.8 – 3.3 billion following the investment decision for the Bestla development project in March. About
one third of the capex relates to infill and production drilling at Brage and Statfjord area. In addition, the guided
capex comprises Statfjord lifetime extension program, Statfjord Øst gaslift project, Draugen Power from Shore,
and other investments.

A new 4-year senior secured bond with an initial issue amount of USD 125 million may follow, subject to inter alia market conditions. Net proceeds from the contemplated bond issue will be used to fund planned investments related to the recently sanctioned Bestla (previously named Brasse) development and general corporate purposes. In connection with the bond issue, the Company expects to increase its super senior revolving credit facility from USD 25 million to USD 37.5 million (the "SSRCF"). No amounts are currently drawn under the SSRCF.

OKEAs andel av Capex Bestla ligger på ~NOK2.3 mrd totalt. Riktignok har nok OKEA satt i bestilling long lead items og prosjektorganisasjonen har hatt kick-off, men det er langt fra samlet ny funding med bond og credit facility, totalt NOK 1.5 mrd. - til Capex økningen på ca. 400 mill. for 2024. Dvs. her finnes et relativt stort restbeløp som OKEA kan benytte til «other investments». Kanskje i en M&A setting?

Mitt generelle inntrykk og ståda i selskapet. Kostnadene øker, men det gjør sannelig også inntektene. Avskrivninger og nedskrivninger gjør bildet noe dunkelt. Dette til tross, det er bra potensial til stede, som kan gi godt grunnlag for utbytte senere.

OKEA synes være positivt rettet mot konsolidering og strukturering. Forventer og savner noe innen M&A og swap av assets, som kan spisse det hele.

Absolutt på den positive siden - ny funding med totalt USD 137.5 mill., uten så langt å belaste eierne eller utstedte aksjer. Samlet ubrukt kredittfasilitet på USD 37.5 mill., kan muligens benyttes til utbytte – om selskapet og styret finner dette riktig.

OKEA har fått mye kjeft for Statfjord avtalen. men jeg synes markedet bør gi selskapet en sjanse utover i 2024 til å bevise at Statfjord-området virkelig kan levere varene.

• Four of 10-15 wells planned for 2024 drilled in Q1.
Redigert i dag kl 08:22 Du må logge inn for å svare
trodlet
I dag kl 07:28 1049

Det er forventet at Bestla er i produksjon ila første halvdel av 2027. Okea er operatør med en andel på 39,3% og forventes å bidra med 10.000 fat pr dag til Okea.
Akkurat nå er driften preget av investeringer og nedskrivinger, men samtidig ser vi at inntekter og produksjon øker. Det er i disse dager grunnlaget for en lønnsom drift blir lagt.
Det er ikke lenge til 2027, og vi må vel kunne forvente en produksjon når Bestla er i drift på minst 52.000 fat pr dag. Vi kan nok også forvente at Okea har et ønske om å øke produksjonen ytterligere. Det vil alltid være usikkerhet, men nå forventer jeg en produksjon totalt på minst 52.000 fat pr dag. Så blir det utrolig spennende å se hva ellers Okea får til mens vi venter på 2027. Fortsetter Okea å vokse i samme fart, så kan vi nok plusse på en del tusen fat på toppen av de 52k jeg forventer.
Ha en fin dag
Mvh Trodlet
Redigert i dag kl 07:39 Du må logge inn for å svare
gunnarius
I går kl 00:32 1808

Selv om det ikke kan forutsettes at OKEA realiserer noe innen M&A og/eller swap, blir det helt feil å ignorere potensialet og mulighetene.

Repsol er meldt i media skal selge bl.a. Yme. Dette er et asset med varierende grad av suksess, for å si det mildt. Hva som er hevet over tvil - Repsol har ikke lykkes fullt ut med å temme Yme. Mye tror jeg faktisk beror på hvordan Repsol Norge har utøvd sitt operatørskap.

Faktum i saken tilsier iallefall at Yme produserer gross ca. 23.000 fat med olje per dag. Det lille av gass reinjiseres. Ettersom Repsol eier 55% av Yme vil den som eventuelt kjøper Ymea, kunne tillegge ca. 13.000 far med olje per dag. Kan ikke se at Lime Petroleum som 10%-partner har økonomiske muskler til å øke andelen vesentlig. Må i så fall være OKEA eller en ekstern kjøper. Men hvem er egentlig lysten på problembarnet Yme?

Hvorfor jeg trekker Yme opp av hatten skyldes mulig elektrifisering, med begrunnelse havvindprosjektet Sørlige Nordsjø II, med beliggenhet sør for Yme. Repsol har forsøkt å ta strøm fra land (Egersund), men ble for kostbart. Gitt en ny operatør kan sikre kraft fra dette havvindprosjektet - med estimert oppstart i 2030, blir plutselig Yme langt mer interessant for en mulig kjøper.

Vil anta at OKEA (15%) kikker på denne saken, men at det sitter rimelig langt inne å by på Yme - iallefall ikke åpne pungen mer enn nødvendig.
Redigert i går kl 00:44 Du må logge inn for å svare
gunnarius
23.04.2024 kl 23:47 1858

Takk for god info fra deg også - interessante tanker du serverer.

Fikk i etterkant faktisk svar fra IR i VAR om hvordan man skulle tolke acquisition package. Helt tydelig at dette kan være en kombinasjon av Neptune assets og/eller de eksisterende assets til VAR, som også innbefatter Statfjord. Som også CEO Walker nevnte ifm. Q&A i dag, så angår acquisition package non-core. Dvs. relativ høy OPEX, late life, høy CO2 og asset ligger utenfor hub.

Etter min vurdering innfrir i utgangspunkt Statfjord nevnte kriterier. Som Ignoranceisbless nevnte, kan det være annet enn Statfjord som OKEA har fått ferten av når det gjelder VAR og acquisition package. Men jeg holder sannsynligheten som relativt stor vedr. at OKEA arbeider med noe som per def. ligger på bordet.

Det er ikke så viktig for min del at det blir Statfjord. Det viktigste må bli at det blir riktig asset(s) for OKEA å erverve.

Mitt hovedpoeng er fremdeles at ved å tillegge >10.000 boepd med fair betingelser - som markedet blir fornøyd med - så kommer OKEA opp i en netto produksjon på >50.000 boepd. Denne produksjonen er så høy for et lite selskap som OKEA, med kun 104 mill. utestående aksjer, at utbyttegrunnlaget vil skyte i været.

Nå får vi se på torsdag hvordan Q1 blir seende ut. Vær obs på nedskrivningen på Statfjord - goodwill impairment har ikke skattefradrag. Markedet vil likefullt få nyttig info om nøkkelelementene, som vil danne videre grunnlag for utbytte i fortsettelsen.

Jeg tror fortsatt at OKEA hele tiden har hatt en utvidet forståelse og plan med sitt Statfjord kjøp av Equinor og at OKEA har planlagt dette i lang tid. Iallefall tydelig at OKEA satser tungt på Statfjord. Her følger et kort utdrag fra Letter from the CEO ifm. Statfjord, som nevnt i den siste årsrapporten:

Despite the adverse volume update
just before closing, we still believe in the potential at Statfjord. I have confidence that,
as a licence partner, our team will be able to contribute to realise further value from the
area. Unlocking the potential of Statfjord, in close collaboration with operator, will be a
key priority in 2024.

Redigert 23.04.2024 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
Ignoranceisbless
23.04.2024 kl 22:57 1951

Vår Disposal Package

Takk for gode og informative innlegg Gunnarius.

Jeg tipper at Vår sin disposal package er linket opp mot noe så enkelt som utslipp. Hvis man ser på feltene Vår eier, er det disse som ikke har planer for elektrifisering:
- Statfjord (12 kbpd)
- Norne (3 kbpd)
- Grane/Svalin/Breidablikk (29 kbpd)
- Other Nordsjø (6 kbpd)
- Other Norskehav (6 kbpd)

Statfjord (12 kbpd) har du argumentert godt for opp mot Okea, men eierandelen (og risiko) blir veldig høy.

Norne med Verdande er to felt det ikke planlegges elektrifisering av. Vanskelig å få inn strøm på en gammel FPSO med turret som ikke er designet for det. Ikke veldig sprek produksjon (3 kbpd) med Vår sine 6.9%, men med Verdande er det en oppside. Capex knyttet opp mot Verdande.

Grane/Svalin/Breidablikk som en pakke er kanskje den mest interresante. Ingen planer om elektrifisering. Høy produksjon 29 kbpd. Vil nok smerte Vår å kvitte seg med dette, men tror de har valgt sin vei, og det er en grønn vei.
EDIT: Ser at Vår har søkt om elektrifisering av Grane.

I tillegg er det 6 kbpd i både Nordsjø og Norskehavet som er klassifisert som «other». Har ikke funnet ut hvilke felt/eierandeler det er snakk om. Noen som vet?

Hvis Vår allerede har tatt hensyn til salg i guiding, kan det vel umulig være Grane/Svalin/Breidablikk med sine 29 kbpd? Det er det beste av de tre alternativene når det kommer til produksjon. Hadde vært gøy.
EDIT: Ser at Vår har søkt om elektrifisering av Grane.
Redigert 23.04.2024 kl 23:11 Du må logge inn for å svare
gunnarius
23.04.2024 kl 15:25 2214

Nå har OKEA sikret seg at det er Equinor som har ansvaret og betaler for fjerning av den plattform som skal produsere til 2027, nemlig Statfjord A.

Statfjord B & C kjører videre til hen mot 2040. Når den tid kommer vedr. fjerning, vil nok spørsmålet om omfang dukke opp på nytt. Helt klart, ligger det en stor usikkerhet i dette. Blir det fjerning inkl betongunderstellet (som egentlig er umulig rent praktisk å gjennomføre) , delvis etterlatelse eller etterlatelse?

Equinor har foretatt en konsekvensutredning i 2018 som gir godt innblikk ifm. Statfjord A. Etter hva jeg forstår er det plattformdekket som fjernes og blir den tyngste jobben. Betongunderstellet blir stående. Kostnad ca. NOK 3.5 mrd.

Statoil B & C - gjenbruk i en eller annen form?

Men blir det OKEA som kjøper av VAR og VAR virkelig selger Statfjord, får man inderlig håpe på samme modell som med Equinor for Statfjord A.

Decommissioning er trolig ett av de aller tyngste forhandlingstemaene.
Redigert 23.04.2024 kl 15:28 Du må logge inn for å svare
Tm3P
23.04.2024 kl 14:12 2320

Ja det stemmer, men 4mrd av de skal dekkes av Equinor og de andre de kjøpte feltene fra. Og så får man også det meste igjen på skatten.
bluesky2023
23.04.2024 kl 14:06 2331

Det blir søkt å snakke om fremtidige kostnader på 9-10 mrd til asset retirement, når hele forretningsideen handler om å forlenge levetiden på felt og mangfoldige milliarder er tjent. De fleste som leser denne tråden, er antakelig demente på et gamlehjem, før det blir aktuelt uansett.

PWC: Estimation of Asset Retirement Obligations
Management estimated asset retirement
obligations for operated and non-operated assets
as of 31 December 2023. Asset retirement
obligations represent a non-current provision of
NOK 9 431 431 thousand and a current provision
of NOK 104 036 thousand at the balance-sheet
date.
bluesky2023
23.04.2024 kl 13:53 2365

VÅR har generalforsamling 7 mai og OKEA har 14 mai. Spennende dette ja
Fluefiskeren
23.04.2024 kl 13:53 2372

9 milliarder NO? Det er mer enn tre ganger selskapets markedsverdi. Kan det stemme?
BigJump
23.04.2024 kl 13:50 2377

Takk for gode refleksjoner knyttet til økt produksjon. Per nå ser jeg OKEA har avsatt ca. 9 milliarder NOK til fremtidige fjerningsforpliktelser. Med økt andel av Statsfjord-produksjon antar jeg dette vil øke. To spørsmål:
1. Hva er utfallsrommet på slike fjerningsforpliktelser? Er det skudd fra hofta eller ligger det god empiri bak vurderingene?
2. Hva var pris per fat ved Statfjord-transaksjonen OKEA gjorde i fjor basert på oppdaterte ressurser (inkl. earn-out av 2024-produksjon)
gunnarius
23.04.2024 kl 13:28 2428

Det var godt å se du kaller det mine antakelser. For det er ikke annet. Jeg gir ingen garanti for at OKEA virkelig erverver Statfjord fra VAR, selv om jeg tror det. For det kan også være annet eller andre assets det dreier seg om. Og ei heller behøver det være OKEA som er den mulige kjøperen. Dette her dreier seg om sannsynlighet og det er den fokuserer på.

Skulle det nå bli at OKEA overtar Statfjord fra VAR, blir det som tidligere nevnt en game changer for OKEA. For da vil samlet produksjon for OKEA bli på >50.000 boepd. Igjen, man bør aldri selge skinnet før bjørnen er skutt. Men spennende tider er det .....

Note:

Omfanget av det VAR kaller disposal package vil ikke kun dreie seg om f.eks. Statfjord, men generelt de assets som VAR kjøpte av Neptune som anses som uinteressant å sitte med videre og/eller de assets som VAR allerede sitter med fra før og per def. anses som overflødige. Dvs. det er til stede mulighet for å kjøpe f.eks. Statfjord sammen med andre overflødige VAR assets. Det er da det interessante kommer inn, for da bringes swap på banen - og det er her OKEA vs. andre mulige interessenter har sin force vs. VAR.

Altså for OKEA med kjøp/swap mot VAR: Det kan bli mye, det kan bli kun Statfjord og det kan bli ingenting.
Redigert 23.04.2024 kl 13:52 Du må logge inn for å svare
bluesky2023
23.04.2024 kl 13:06 2475

Ja, etter 36 minutter i kvartalspresentasjonen opptak, så kommer det frem. Tror du treffer her med dine antakelser.
gunnarius
23.04.2024 kl 10:56 2631

Interessant info fra VARs Q&A del. Mener det var John Olaisen ABG Sundal som spurte. Han viste til spekulasjoner i markedet om at VAR kommer til å foreta en M&A transaksjon og arbeider med dette nå. Svaret var bekreftende fra VAR. Ja, selskapet jobber aktivt med one package. Sa også at dette var non-core for VAR, late-life og at VAR produksjonen for neste år med 400.000 boepd allerede hadde tatt høyde for denne transaksjonen.

Kan ikke se annet for VARs del enn at dette må dreie seg om Statfjord, som jeg har varslet flere ganger her på forumet. Nå har jeg forsøkt to ganger å få svar på spørsmål vedr. Statfjord - Q&A. Men ikke ett spørsmål ønsker VAR å besvare. I dag tok jeg opp Gas lift prosjektet og brønner online og hvor mange som var antatt vil komme online videre i 2024. Viste til hva VAR sa selv i rapporten om prod. Statfjord Øst for Q1. Nå behøver det ikke være OKEA som kjøper. Men det tror jeg bestemt, fordi OKEA har assets som VAR etterspør - og da kan partene bli enig om swap pluss cash.

VAR oppgir i dag en produksjon i Q1 på 12.000 boepd på Statfjord. Men vil øke pga nye brønner online Statfjord Øst i Q1 og to stk. i Q2.

Min mening om at OKEA overtar VAR sin Statfjord andel er blitt forsterket.
Redigert 23.04.2024 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
gunnarius
22.04.2024 kl 11:25 2991

Endelig en saklig begrunnelse for å øke kursmålet og gjenta kjøp:

22.04.2024 08:59:27

OKEA: ARCTIC SECURITIES OPPJUSTERER KURSMÅL TIL 35 (28), GJENTAR KJØP

Oslo (Infront TDN Direkt): Arctic Securities oppjusterer sitt kursmål på Okea til 35 kroner fra 28 kroner pr aksje, og gjentar kjøpsanbefaling.

Det fremgår av en oppdatering mandag.

"Vi oppjusterer våre produksjons- og omsetningsestimater for 2024-2025 med 11 og 3 prosent, og våre ebit-estimater for de samme to årene opp med 8 og 6 prosent. Våre estimater på kjerne-NAV har også økt fra 31 til 39 kroner pr aksje på grunn av: i) første kvartal er mye sterkere enn forventet, ii) inkludering av Bestla i våre estimater, iii) flytting av verdsettelsespunktet fra andre kvartal 2024 til fjerde kvartal 2024, iv) den nylige svekkelsen av kronen mot dollar", skriver meglerhuset.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
bluesky2023
20.04.2024 kl 15:07 3577

Ja og med høl i hue politikk, er oljeselskaper med inntekter i USD, deler av utgiftene i NOK, smart å sitte på for fremtiden.
Tm3P
20.04.2024 kl 14:07 3636

De trenger tillatelsen for å kunne gi utbytte på vårparten neste år etter at Q4 er gjennomført. Hvis de ikke fikk den nå måtte de ventet til neste GF.
gunnarius
20.04.2024 kl 11:17 3752

14. STYREFULLMAKT TIL Å UTDELE
UTBYTTE

Styret har på nåværende tidspunkt ikke etablert en
utbytteplan for 2024 (STYRET KUNNE HER ALLEREDE NÅ HA SAGT AT DET IKKE VIL ETABLERE EN UTBYTTEPLAN FOR 2024 - HOLDER DØREN ÅPEN VED Å SI - PÅ NÅVÆRENDE TIDSPUNKT) Ettersom det er selskapets
ambisjon å utbetale utbytte i fremtiden (FREMTIDEN MÅ HER LESES SOM FRA I MORGEN OG RESTEN AV 2024 OG VIDERE - HVORFOR BLE DET NEVNT FREMTIDEN - SOM OGSÅ KAN VÆRE I 2024), anser styret
det som ønskelig å kunne beslutte utdeling av utbytte
på grunnlag av årsregnskapet for 2023 (SAMME FORMULERING SOM I FJOR). For å
tilrettelegge for utdeling av utbytte foreslår styret at
generalforsamlingen fatter følgende vedtak (NY MOT I FJOR - GITT DET KAN FINNES EN MULIGHET FOR DIVIDENDE SÅ ER DETTE ALLEREDE BLITT KLARERT UT I VEDTAK)

«Styret gis fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte på
grunnlag av årsregnskapet for 2023 jf.
allmennaksjeloven § 8‐2(2) (SAMME SOM I FJOR UTENOM ÅRSTALL).

Fullmakten gjelder fra registrering i Foretaksregisteret
og frem til ordinær generalforsamling i 2025, dog ikke
lenger enn til 30. juni 2025» (SAMME ORDLYD SOM I FJOR UTENOM ÅRSTALL).

OKEA har en revolving credit facility (RCF) på USD 25 mill som trolig kan benyttes til utbytte. Riktignok er ikke dette helt vanlig, for det kan ligge begrensinger i RCF. Men kan ikke direkte se at å benytte til utbytte er en hindring. Skulle det vise seg i fortsettelsen at driften i selskapet går som en kule, kan styret - om viljen og anledningen er der - vurdere å benytte RCF til utbytte, inntil gammelt system, jf. OKEA04, blir gjenopptatt.

OKEA kommer neppe til å løse inn OKEA04. Dette ble nevnt ifm. Q4 - Q&A-delen.

Hva jeg leser ut av ordlyden til pkt. 14. - Utbytte, er at OKEA ønsker å ha muligheten åpen til å betale utbytte i 2024, uten at dette behøver bli en realitet. Viljen har OKEA og styret allerede lagt for dagen under pkt. 14. - Utbytte. Så vil fremtiden vise hvor realistisk dette blir for inneværende år.
Redigert 20.04.2024 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
noprofit
19.04.2024 kl 22:34 3966

Og konkurs-priset til 2,7 mrd kr 🤣

Kan bare gå en vei 🚀

Og den kommer bare sitt tilbake og slapp av 😀
hatitchi
19.04.2024 kl 20:33 4108

genererer 3,4 milliarder? Cash er ned med 170 MNOK fra Q4 til Q1...
hatitchi
19.04.2024 kl 20:31 4107

Det er borret 13 brønner på lisens 037 i Q4 23 og Q1 24. Av de er det 4 som produserer i dag. Ser ut som det ble borret tre tørre brønner i perioden 20.12 til 31.12 så er sikkert det man referer til.

De har altså status "CLOSED", men aner ikke hva det innebærer. De andre har status "PRODUCING".
Tm3P
19.04.2024 kl 16:20 2469

Ja da må isåfall obligasjonslånet kjøpes fullt tilbake først, noe som vel er lite sannsynlig med mindre største eier av en eller annen grunn skulle ha store behov for cash øyeblikkelig.
ErikNordnet
19.04.2024 kl 15:22 2565

Vil tro utbytte i 2024 ikke er aktuelt pga. OKEA04 og negativt resultat i 2023 grunnet nedskrivning/"goodwill" av Statfjord.

Men til 2025 ser det bra ut basert på resultatet i 2024.
gunnarius
19.04.2024 kl 14:50 2610

14. STYREFULLMAKT TIL Å UTDELE
UTBYTTE

Styret har på nåværende tidspunkt ikke etablert en
utbytteplan for 2024. Ettersom det er selskapets
ambisjon å utbetale utbytte i fremtiden, anser styret
det som ønskelig å kunne beslutte utdeling av utbytte
på grunnlag av årsregnskapet for 2023. For å
tilrettelegge for utdeling av utbytte foreslår styret at
generalforsamlingen fatter følgende vedtak:

«Styret gis fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte på
grunnlag av årsregnskapet for 2023 jf.
allmennaksjeloven § 8‐2(2).

Fullmakten gjelder fra registrering i Foretaksregisteret
og frem til ordinær generalforsamling i 2025, dog ikke
lenger enn til 30. juni 2025».

https://www.okea.no/wp-content/uploads/2024/04/okea-notice-of-agm-2024.pdf
kokkohill
19.04.2024 kl 14:14 2674

Tipper frykten for høy oljepris driver meglerene til dumping 😂
cirka
19.04.2024 kl 13:52 2722

Dette blir for toskete mot den største bidragsyteren i denne aksjen.
bluesky2023
19.04.2024 kl 12:22 2856

Det er mye støy i markedet og noen blir trigget, føler behov for å ta aksjon i porteføljen sin. Slik er det alltid og de fleste driter seg ut. I går fikk vi preliminary update og man kan ikke forvente store kursreaksjoner, før endelig rapport er på bordet 25 april med kostnadssiden.
Klarer OKEA å holde oppe den samme veksttakten neste 5 år, blir det life changing money (utbytter+kursøkning) selv for de med noen få mill investert p.t. Oljeprisen kommer etter all sannsynlighet til å holde seg på høye nivåer i mange år, OPEC+ har kontroll.
Redigert 19.04.2024 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Rek2
19.04.2024 kl 12:08 2897

Ser virkelig ikke at topp 50,selger akkurat...
Men kan jo være noen som tar gevinst ifra 23kr,ære være dem for det...
Med en oljepris som nærmer seg 90 er det usikkert om det er så lurt... :)
Tenk deg et firma som generer 3.4 milliarder på 3måneder,og med kun 104millioner aksjer,selfølgelig er det utgifter også,men gjør regnestykke....
Redigert 19.04.2024 kl 14:11 Du må logge inn for å svare
sima500
19.04.2024 kl 11:47 2953

Gunnarius

Jeg tror du i disse dager selger i bøtter og spann. Uhemmet hausing. 10500 innlegg sier det meste.

Er overhodet ikke imponert over dine økonomiske kunnskaper.
ErikNordnet
19.04.2024 kl 11:14 3008

Lurer på hvis DnB har en personlig "vandetta"/ont blod mot OKEA.

28 NOK/3 milliarder i kursmål er ikke mye å hurra for når cash flow i Q1 er omtrent det samme
gunnarius
18.04.2024 kl 13:48 3528

For OKEA isloert sett, er det nivå på produksjonen som gjelder.

Nye ~10.000 boepd til OKEA ved M&A og/eller swap, vil få aksjekursen til å eksplodere. Selskapet har for vane å melde en transaksjon per år - og jeg venter fremdeles på mer innen Statfjord.

Deretter tror jeg også at selskapet føler presset ved å fremskynde dividende maksimalt.

Tror så sterkt på noe (snarlig) innen M&A at jeg ikke tør selge en eneste OKEA aksje.
Redigert 18.04.2024 kl 13:52 Du må logge inn for å svare
Tm3P
18.04.2024 kl 13:07 3631

Kan ikke bare se på produksjonen, flere ting som spiller inn. I hvert fall i caset til OKEA.
For det første så må OKEA dele på inntekten fra Brage ut 2024 og Statfjord ut 2025.
For det andre så har OKEA vesentlig lavere reserver relativt til produksjon.
For det tredje så har OKEA vesentlig høyere OPEX pr fat de produserer.

Sier ikke at OKEA ikke er billig (selv om jeg tok en del gevinst tidligere i dag), men det er ikke bare rett fram å sammenligne prisingen av oljeselskaper basert på dagens produksjon.
bluesky2023
18.04.2024 kl 11:53 3767

mid-to-late life, er en ny nisje, som gjør investorer forvirret.
cirka
18.04.2024 kl 11:39 3807

Der poengterer du noe som jeg har hevdet i lang tid. Okea er priset desidert lavest av alle oljeselskaper.
Jeg tror for mye negativt er priset inn, og vi trenger nå noe positivt fra analytikere for å gjøre forskjellene i prosentene mindre.
bluesky2023
18.04.2024 kl 10:33 3932

42000 fat/dag er jo veldig bra. Oppgang på nærmere 40%. Og hvis man sammenlikner med f.eks. Vår energi. De har 300 000 fat/dag og er priset til 93 mrd, Okea er verdt 2,8. Okea har 14% av produksjonen til Vår, men bare 3% av verdien.