OKEA - VEKSTMASKIN💰🤑🤑🤑


https://www.finansavisen.no/energi/2023/02/03/7982593/arctic-analytiker-daniel-stenslet-spar-dramatisk-utbyttehopp-i-okea

Stoler man imidlertid på analytikernes beregninger, finnes det lyspunkt. Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities mener nemlig at prisingen av Okea nå er meget attraktiv.
Han spår at Okea vil generere en kontantstrøm som vil overstige hele dagens markedsverdi på 3,3 milliarder kroner innen 2025.
Analytikeren ser rom for høyere utbytter fremover. Okea-styret foreslo å utbetale et utbytte på 1 krone pr. aksje i første kvartal i år.
– Om selskapet kun velger å fokusere på eksisterende portefølje, kan utbyttenivået settes opp dramatisk om ett til to år, sier han.
Redigert 16.01.2024 kl 11:43 Du må logge inn for å svare

Gruset så det duger, men det er ikke Statfjord avtalen alene - olje- og gasspris må ta en del av skylden. Negativ effekt ble dessverre optimal ifm. dividende, fordi aksjekursen ble ikke kjørt opp før deadline, men ble straffet for dividende utbetalingen med NOK 1 per aksje i ettertid.

Det vil fremdeles være olje/gass pris som vil være langt viktigere på sikt enn Statfjord avtalen. Så lenge det som skrives på X i dag er riktig, synes det tydelig at OPEC og OPEC+ er fly forbannet på spekulantene som haler og drar for å medføre ustabilitet og store svingninger i oljeprisen.

Saudiene allerede ute med å si at kuttene kan bli forlenget utover Q1. Russland inntar en pro-aktiv holdning med å si at kuttene vil slå inn allerede fra desember.

Sell-offs av olje, som vi har sett de siste dagene vil ta noe tid for å jevne ut fallet i oljeaksjene.

Så lenge OPEC og OPEC+ står samlet er basis til stede. Saudiene vil spekulantene i olje til livs og det kan de klare, men da må markedet erfare at de frivillige kuttene virkelig blir implementert i Q1 eller tidligere.

Ok, så Putin skal ut og reise?

Putin to discuss prospects for cooperation within OPEC+ in Saudi Arabia — aide

Yury Ushakov noted that cooperation in the energy sector will also be discussed at the negotiations during Vladimir Putin’s upcoming working visit to the UAE on December 6

MOSCOW, December 5. /TASS/. President Vladimir Putin plans to discuss interaction between Russia and Saudi Arabia in energy sector, including as part of OPEC+, at the upcoming talks in that country, Russian Presidential Aide Yury Ushakov told reporters.

"We expect to substantively discuss cooperation in the energy field, including interaction within OPEC+. In general, I would say that fairly close Russian-Saudi coordination in this format is a reliable guarantee of maintaining a stable and predictable situation on the global oil market. I would say that we are quite active and cooperate fruitfully on this track," Ushakov said.

"As for Saudi Arabia, our relations are also developing very fruitfully and the personal connections of our president with both the king [Salman bin Abdulaziz Al Saud] and the Crown Prince Mohammed bin Salman [Al Saud] play a big role," Ushakov added.

He noted that cooperation in the energy sector will also be discussed at the negotiations during Putin’s upcoming working visit to the UAE on December 6. Russian companies Lukoil, Gazprom, Novatek, together with the national company of Abu Dhabi ADNOC, are implementing large joint projects.

According to Ushakov, the Russian delegation consists of representatives of business circles, including fuel and energy companies.

"We have in the delegation representatives of business circles who, so to speak, are directly involved in energy issues. As we plan, some of them will be involved in the negotiations," he said. In particular, according to Ushakov, the participation of Lukoil CEO Vagit Alekperov is expected.

https://tass.com/politics/1716191?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=t.co&utm_referrer=t.co
Redigert 05.12.2023 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

OKEA har mulighet for buy-back av egne aksjer, men jeg ser ikke hensikten. Blir for panisk.

La dette her rulle og gå ved øretrilling, så korrigeres aksjen iht. markedsutvikling. Ser ut til at det største kjøret i aksjen i denne omgang er unnagjort, men kan øretrilles lenger ned ved lavt volum i handelen. Hvem vet, kanskje det kan komme good news - ingenting er statisk. .

I det kortsiktige bildet og utvikling aksjekurs - impact olje- og gasspris.

Oljepris så langt -1% og gass+3%.

Tror bestemt på høyere oljepris, fordi OPEC+ etter mitt syn mener alvor ved de såkalte "frivilllige" kuttene. Dvs. har tettet Q1-gapet.

Her er det bare å ta tiden til hjelp og akkumulere det man klarer, for min del kan den like godt droppe til 26 så man får kjøpe til gi-bort pris


Blir det NOK 1 i dividende for 2024 også - og man kjøper nå - gir dette en avkastning på ~13%. Det får man ikke i banken.
Redigert 06.12.2023 kl 14:29 Du må logge inn for å svare

Nei, men når man i samme periode kanskje har kronefall med samme % nedgang så kommer man ikke langt.

Her må det komme mer informasjon rundt Statfjord. Hjelper ikke at noen har full kontroll på oljeprisen i tillegg heller.
Utbytte sett opp mot siste dagers fall blir nesten komisk.

Du har gode innlegg. Beklager for min negativitet. :)

Lett å miste hodet og bli revet med når det svinger. Bevegelser som dette er normalt i small caps og OKEA vil øke utbyttet neste år tror jeg

Enig, det er usikkerhet i den globale økonomien og dette ligger i bunn. Av positiv betydning, blir at OPEC og OPEC+ har bestemt seg for å ta grep om 2024. For min del - og sikkert flere - dreier det seg om å forholde seg helt rolig.

Håper neste melding blir positiv og da blir det å kjøre på med flere innlegg. Er ikke så trivelig eller nødvendig å forsøke å gi et annet bilde - det hele blir å forvente at det ordner seg. Ellers er det bare å selge seg ut.

Hang in there!
Redigert 06.12.2023 kl 17:05 Du må logge inn for å svare

Oljeprisen er lavere enn nedre range for profit sharing ($75) 2023 statfjord. Selger de oljen nå, vil okea få 100% av sin andel mot 10% ved profit sharing
trodlet
07.12.2023 kl 08:29 6682

Det er jo ingen avtale. Kun et avtaleutkast, eller kalles det intensjonsavtale(?) som det ikke ble enighet om.
Men når det er sagt. Nå er Okea på billigsalg. Man vet jo aldri om det blir enda billigere, men billig nok for meg til at jeg tror dette er et veldig bra kjøp.
Redigert 07.12.2023 kl 08:30 Du må logge inn for å svare

Poenget mitt er at avtalen kan se ganske annerledes ut hvis Equinor har store liftings under $75 i 2023. Desember pleier å være en bedre oljemåned enn november, så kan være de går inn i desember med underlift
Redigert 07.12.2023 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
trodlet
07.12.2023 kl 09:01 6796

Ja, det kan jo være. Nå er det vanlig å gjøre en justering/oppgjør i ettertid i samarbeidsavtaler i forhold til liftings, så jeg vil ikke tro det ligger noe avgjørende her.
ikik
07.12.2023 kl 10:55 6682

Uavhengig av statfjord-deal må jo dette være konkursprising av Okea.sitter på godt over 2 mrd i cash og verdsettes litt over 3 mrd.sett opp imot produksjontall for eks Eqvinor/Aker bp burde kurs kurs vært over 100..latterlig

Ja, prisingen er latterlig, men for de som tror på papiret, gir det mulighet for å legge grunnlag for en betydelig formue i årene som kommer. Det virker som OKEA har funnet en nisje hvor de er gode om ikke de beste på norsk sokkel, så gode at Equinor ønsker deres kompetanse inn på deres felt med haleproduksjon.
Redigert 07.12.2023 kl 11:42 Du må logge inn for å svare

Kjøp billig, selg dyrt. Har holdt på en god stund med oljeaksjer og dette er en av de virkelig gode vinduene for kjøp. Man blir jo rimelig inhabil ved selv å sitte med OKEA aksjen, men allikevel.

15. desember kommer utbytte. Er sikkert flere enn meg som obligatorisk putter denne summen i flere OKEA aksjer. Vil trolig gi et lite og økende press i aksjekursen ut året.

Fra min tid i Statoil ifm. anskaffelse/prosjekt vites så inderlig vel den makt og tidvis snev av arroganse som kan utvises av denne O&G kjempen her på berget. Gitt OKEA bare er i nærheten av en slik atferd nå fra Equinor, forstår jeg så inderlig vel at utsettelsen må bl.a. ses i et slikt lys. Det er som sagt ikke så rett frem å bryne seg mot Equinor - og valget til OKEA - med å utsette - er neppe tilfeldig, men mer av strategisk karakter. Uansett, forvirrer og gjør markedet usikker.

Etter å ha sjekket Statfjord deal, finner jeg at den ikke er så verst allikevel. Trolig gjorde OKEA en bedre deal med Wintershall, men med ny Statfjord deal vil uansett gi en vesentlig og positiv verdiskapning.

For OKEA ligger det an til øning i produksjon i Q4. Særlig Hasselmus med ca. 2.000 boe/d og Brage, vil utover Q3 prod med 23.700 boe/d, trolig økes til ~27.000 boe/d. Dette betyr at Stafjord med noe lavere prod, så har OKEA sine ord i behold hva angår guiding, dvs. >40.000 boe/d i 2024.

4 av 5 in-fill brønner er boret Stafjord Øst og samtlige settes i produksjon tidlig 2024. La oss si 4.000-4.500 boe/d per brønn, blir dette med 14% eierandel ~¨3.000 boe/d ekstra. Som en generell regel - det skal bores ca. 10 nye brønner per år i Statfjord-området i årene som kommer. Igjen, kan ikke skjønne at OKEA kan si så mye om reserver, all den tid boreprogrammet ikke er endelig og hovedsakelig er basert på RNB2024.

Tabellen (27/44) til OKEA i Credit Investor Update, august 2023, gir godt håp om gode inntekter for OKEA:

https://www.okea.no/wp-content/uploads/2023/04/okea-asa-credit-investor-update-august-2023.pdf

Poenget her er at 100% av NGL (ca. 15%) går til OKEA. For gass ca. 40%) for 2023 går også 100% til OKEA. For 2024 går også 100% av NGL og gass til OKEA. Men for gass må da gassprisen ikke overstige $80 per boe.

Dvs. for 2023 og 2024 går høyst sannsynlig 100% av NGL og gass til OKEA. D dette utgjør ~55% av all produksjon i Statfjord.området. For de resterende 45% som utgjør olje, blir å regne ihht. profit-share.

Tabellen angir gasspris med p/th (Statfjord deal). Tar som forutsetning at dette er det samme som for commodities - UK Gas GBp/thm. Tar jeg feil her, fint om noen kunne øke kunnskapsnivået mitt.

OKEA er fom. 2026 berettiget til 100% av produksjon for sin eierandel i Statfjord-området. Dvs. Statfjord A, B og C, samt satellittene Stafjord Nord, Statfjord Øst og Sygna.
Redigert 07.12.2023 kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Rek2
08.12.2023 kl 10:02 6331

Denne dippen har visst fått meg inn på topp 50, og jeg som trodde toget var gått.....:)

blir noen mill på deg etter hvert dette, grattis

Gratulerer, de kommer til å gi deg en pen avkastning

Har ikke tilgang til aksjonærlister, hvor mange må man ha for å komme inn på topp50?
Patron72
08.12.2023 kl 10:44 6309

Hvis du kjøper 196k stk kommer du på topp 50 ifølge siste oppdaterte liste
ikik
08.12.2023 kl 12:11 6469

er d lov å håpe d snur her nå? noen som tror at vi kan få avklaring ang statfjord-deal før jul elr vil dette dra ut i tid?

sier jatakk til en knallmelding 22 desember
Patron72
08.12.2023 kl 13:35 6427

Flott
Håper du blir steinrik med dine okea aksjer 👍😅
Grafter
08.12.2023 kl 15:26 6393

Vi får bare sitte rolig på `platformen` :)
Dette går seg til når oljeprisen henter seg inn igjen og de ordner opp eller blir enige om en ny deal.
Last opp de som kan! Her er det mye peng å hente for den som er litt tolmodig

Ingen tvil om hvor utbytte neste fredag skal inn.

Etter å ha sett litt nærmere på betingelsene og verdier, er det hevet over tvil at for 2024 og ny dividende plan, vil Statfjord deal kunne medvirke til > NOK 0.50 per aksje i dividende. Selv med de norske skattereglene for NCS.

Det er særlig Statfjord Unit (Statfjord A, B og C) , hvor NGL og gass for 2024 vil bidra mest på inntektssiden. For NGL går 100% til OKEA og for gass går 100% til OKEA dersom gassprisen ikke overstiger ~$80 per boe. Olje blir basert på profit share fordelingsnøkkel.

Har sett litt på hvorfor Equinor nettopp bør inngå denne avtalen med OKEA. Lander på at Equinor kan klare seg uten OKEA, men dette vil kreve intern kompetanse og personell - les management dedikert senfase felt (FLX).

Har selektert noen statements fra OKEA´s bilag publisert sammen med kjøpsmeldingen:

• OKEA to contribute with management and operating experience on mid- to late-life asset

• OKEA’s mid- to late-life operating expertise is directly applicable to Statfjord and the collaboration with FLX

• Partnership with Equinor provides potential for cooperation on further knowledge transfer and value creation on NCS mid- to late-life assets

• High drilling activity – 100 new wells

https://mb.cision.com/Public/18168/3736806/8883c20cfe87675f.pdf

Helt tydelig at Equinor ifm. FLX strategien ser for seg enda mer enn en ny partner å dele kostnadene med. Equinor etterspør en kapasitet ifm. modne felt og forlenget levetid. Her passer OKEA som hånd i hanske. Implisitt ligger også muligheten for OKEA vedr. andre av Equinor´s felt (FLX) ved riktig tid og anledning.

Statfjord deal med Equinor vil etter alle solemerker bli fullført. Annet vil være et skrell og vil gi et meget uheldig signal til myndighetene og industrien. Det dreier seg her om å produsere O&G basert på optimale klimamålprinsipp - og med med lavest mulig karbon fotavtrykk. Slikt krav og forventning kimses ikke bort av selv Equinor.

Det vil være særdeles leit om partene ikke finner frem til en minnelig ordning. Ferdigstilling av deal vil bli gjort. Markedet bør ikke frykte om dette skulle dra noe ut i tid. Avtalens instrument med tilbakevirkende kraft ligger fast i inngått kontrakt.

Det kan legges til grunn at OKEA ser inngått og endelig Stafjord deal som et materielt/verdimessg bidrag, med siktemål å øke dividende:

• The transaction enhances
OKEA's financial flexibility for
further growth, repayment of
debt and/or increased dividends

Redigert 10.12.2023 kl 16:29 Du må logge inn for å svare

👍🏻👍🏻👍🏻

12/12/2023

Neptune Energy and its partners today announced a new discovery at the Kyrre prospect and confirmed the volumes for the Ofelia appraisal well, both located in the PL 929 licence, close to the Gjøa field in the Norwegian sector of the North Sea.

Located 23 kilometres north of the Neptune-operated Gjøa platform, Ofelia Agat and Kyrre will be considered for development as tie-backs to Gjøa. Neptune will also evaluate if the company’s oil and gas discovery Gjøa Nord (Hamlet), with estimated recoverable volumes between 8-24 mmboe, can be jointly developed.

https://www.neptuneenergy.com/media/press-releases/year/2023/neptune-energy-announces-kyrre-discovery-confirmed-ofelia-volumes

Der kom «garantien» for at OKEA´s ønske om å sette Hamlet som fast-track i produksjon kan bli en realitet.

OKEA sa ifm. Q3 2023 rapporten:

Further maturation of potential development scenarios of the Hamlet discovery is ongoing. Other IOR (Increased Oil Recovery) targets are under evaluation utilising new reprocessed seismic data. Evaluations to identify potential synergies with other potential developments to further reduce costs is ongoing.

Jeg holder fast ved at gitt Statfjord deal faller på plass og markedet blir happy, så økes dividende til minst NOK 1.50 for 2024. Med bra Q4, økt produksjon og Statfjord deal, så kommer aksjekursen halsende etter. Dvs. aksjekursen forventes >NOK 40 før eller ifm. Q4.

Hang in there!

Gode innlegg gunnarius. Det går veldig tungt for øyeblikket. Håper på noe gode nyheter her snart. Rart det ikke er noen innsidekjøp eller tilbakekjøp her nå?
Patron72
12.12.2023 kl 16:57 4001

Tipper de er forhindret å handle nå i og med de er i forhandlinger med equinor

Ja, det tenker jeg også.

Garantert ikke noe insider kjöp/salg för mer info om Statfjord.

Det ville bli sett som insider informasjon.
trodlet
12.12.2023 kl 19:45 4145

E-24 12. des.
"I en fersk rapport fra IEA kommer det frem at byrået venter at nordsjøolje vil ha en gjennomsnittspris på 83 dollar i 2024. Det er 10 dollar lavere enn deres prognose i november."

Hva er det beste for å hindre lave priser?
-Lave priser.
Redigert 12.12.2023 kl 19:50 Du må logge inn for å svare

Lav krone blir en støtdemper hvert fall..
trodlet
12.12.2023 kl 20:29 4113

Nå må vi se litt i bakspeilet.
Når oljeprisen var på vei opp etter korona utbruddet så ville Akrbp gi ekstraordinært (ut over ordinært) utbytte hvis oljeprisen kom opp i 65,- USD.
Etter den tid så har nok kostnadene ved å produsere steget noe, men ikke så mye at man ikke tjener penger.
Oljeselskapene tjener mye penger.

(Er det noen som har link noen gode pusteøvelser?)
Redigert 12.12.2023 kl 20:32 Du må logge inn for å svare

Ja, du kan sende det til øretrillere som kaster ut ved første mulighet.