Petronor H2: At last the money arrives

E Desperados
PNOR 22.02.2023 kl 08:38 62568

PetroNor E&P ASA: Interim financial report for the half-year ended 31 December 2022:

Oslo, 22 February 2023: Half-year revenue of USD 108.5 million, compared to USD 58.3 million in the same period of 2021, was generated as a result of higher oil prices combined with more volumes sold. At the entry of 2023, added production capacity from the ongoing infill drilling programme has resulted in achieving production levels not seen for over a decade.

PetroNor E&P holds an indirect ownership interest of 16.83 per cent in PNGF Sud in Congo, which is the company’s core production licence. Total field gross production from this asset amounted to 26,142 bopd in the second half of 2022, corresponding to a net working interest production to PetroNor E&P of 4,440 bopd, compared with 3,634 bopd for 1H 2022 and 3,553 bopd in 2H 2021.

“During 2022, the ongoing infill drilling programme on PNGF Sud field added capacity and is achieving production levels above expectation. Following the initial success on the Litanzi Field, the addition of the two wells on Tchibeli NE have meant that December 2022 and January 2023 average production net to PetroNor E&P was consistently greater than 5,241 bopd,” says interim CEO Jens Pace.

The well infill drilling program on PNGF Sud has now been paused temporarily and is expected to resume towards the end of Q2 2023.
A total of 800,177 bbls were sold in 2022, at an average realised price of USD 90.99 /bbl. For the full-year period, total revenue of USD 145.3 million (2021: USD 106.5 million) was generated, driven by higher oil prices. This gave EBITDA of USD 95.8 million for the year ended 31 December 2022, compared to USD 61.9 million profit in the same period in 2021.

After year-end, the board was expanded with two new directors through the appointments of Mrs. Azza Fawzi and Mr. Jarle Norman-Hansen.
“We have had a positive start to 2023, with the sale of 317 thousand barrels of oil at the start of February, generating a cash inflow of USD 24.1 million. Another lifting is planned before the end of April 2023. The company continues to work to finalise elements of the Aje transaction with the operator, YFP. Meanwhile work progresses on the Aje field re-development plan as a gas field with partners and potential off-takers,” Pace concludes.

Please find enclosed the interim financial report and presentation material for the half-year ended 31 December 2022.
Interim CEO Jens Pace will present the results in a webcast Wednesday, 22 February at 09:00 CET.
The presentation and subsequent Q&A session will be held in English and may be viewed live at: https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20230222_2/

A recording of the event will be made available on the Company’s website after the webcast.

https://petronorep.com/media/fevbs2yr/20230222_22h2_ose-release-combined.pdf

Nøkkeltall (hele året - MUSD):

Total revenue: 145,3
Cost of Sales: -46,2
Gross profit: 99,1

Other expenses: -12,7
Profit from operations: 86,4

Finance expenses: -3,0
Profit before tax: 83,4

Tax expenses: -46,8
Profit after tax: 36,6
polion
02.03.2023 kl 00:08 3270

Dette ble dessverre altfor mye korrupsjonssnakk på tråden. Når vet vi alle at Økokrim veldig ofte har store problemer med å klare nagle enkeltpersoner - sakene har en tendens til å ende opp i ingenting. Det ville følgelig forundre meg storligen hvis de i tillegg og i det hele tatt, våger seg på PNOR som selskap. Tenke dere, å involvere Kongo i en korrupsjonssak, det er og blir 100% dødfødt. Ut fra Økokrims historikk, så gidder de ikke engang forsøke seg på et såpass offensivt stunt. Kongo? Hvis Økokrim Norge prøver seg, så er det bare et klart bevis på et fullstendig manglende "magemål".

PS. Dette er tydeligvis tråden for truseskvettere delux, og da anført av sjefsskvetteren Gråstein. Han solgte seg ut, selvsagt så vil han inn igjen til lavest mulig kost.
Og jeg har enda ikke fått svar på denne: Gråstein satt med en betydelig post i PNOR pr. 29/12-22, men hadde på det tidspunktet enda ikke «kasta korta». Og det til tross for at korrupsjonsanklager og varetektsfengsling på den tiden var gammelt nytt. Hvorfor hadde han på dette tidspunktet enda ikke fått PNOR-skrekken over seg? Når man ser på medgått tid uten at en puck har skjedd i PNOR’s disfavør, samt også hans utallige senere korrupsjonsinnlegg, mener han virkelig at «utnullings-faren/konkursen» er større nå? At «tiden» har jobbet mot selskapet?
GullogGråstei
02.03.2023 kl 00:51 3235

Polion: Jeg solgte meg ut i panikk den dagen korrupsjonssaken sprakk. Såvidt jeg husker var det på ca. 0,80 pr. aksje.

Jeg har ikke vært inne i aksjen siden. Jeg vil heller ikke inn før korrupsjonssaken er avklart på en tilfredsstillende måte. Jeg synes bare at det er gøy å diskutere selskaper og jeg verdsetter faktisk de som kommer med motforestillinger på trådene der jeg er bull, og jeg angrer på hvorfor jeg ikke har lyttet bedre til noen av dem. Jeg er ikke engang veldig "bearish" til PNOR. Jeg er bare veldig usikker, fordi korrupsjonssaken er så vanskelig å kvantifisere. Dette må holdes opp mot at selskapets underliggende verdier er lavt priset av markedet i dag. Risikoen er til en viss grad priset inn, men jeg klarer ikke å få tak på om aksjen da er dyr eller billig. Du må gjerne kalle meg "truseskvetter", men jeg tror man går på for mange smeller og taper i lengden hvis man har en portefølje som er full av minefelt.

Hvor henter du de statistiske opplysningene dine om Økokrim fra? Det beste jeg finner på nettet er dette: https://www.okokrim.no/statistikk.549353.no.html

Det fremgår ikke hvor mange siktede som blir tiltalt og hvor mange saker som blir henlagt, men hvis det ender med tiltalebeslutning vil det statistisk sett føre til domfellelse i 87% av sakene basert på tall fra siste 5 år.

Det som er kjent om siktelsen er at det angår såkalt "grov korrupsjon". Jeg vil tro at Økokrim og statsadvokatens veivalg vil være basert på en bevisvurdering og jussen og ikke på hva de "våger" eller det du kaller "magemål" eller "stunt".
Slettet bruker
02.03.2023 kl 01:13 3221

Litt lenge siden det har vært nevnt her men hva tenker folk om den pågående korrupsjonssaken?
solid1
02.03.2023 kl 01:33 3216


Den ble trolig henlagt. 😊🍻
Feires til helgen.
E Desperados
02.03.2023 kl 06:14 3146

Men om du skal trekke frem statistikk så kan du også nevne at det i løpet av de siste 10 årene kun er i 6,4% av tilfellene ved en rettskraftig dom at selskaper har blitt straffet. I alle de andre tilfellene er det kun privatpersoner som har fått straff. Så det er svært sjeldent at det går utover foretak.

Forøvrig så er beløpsgrensen for grov korrupsjon 100 000 kroner. Så det kan være snakk om 10 000$ i en brun konvolutt under bordet for å sende bistandspenger riktig vei i Kongo. Noe som definitivt ikke ender med noen smell for selskapet.
GullogGråstei
02.03.2023 kl 07:31 3067

E Desperados, det er absolutt relevant statistikk som jeg ikke var kjent med.

Samtidig handler kanskje det typiske korrupsjonstilfellet som Økokrim jobber med om en utro ansatt i en innkjøps- eller godkjenningsrolle som tar imot bestikkelser fra en ambisiøs og kreativ selger som skal nå et salgsmål eller en privatperson som skal bygge eller oppnå noe mot offentlig sektor. Da blir det ikke direkte selskaper som er involvert. Det er kanskje færre saker med investorer og større eiere som har gjort noe "kreativt", slik PNOR-saken fremstår å handle om.

Saken kan selvfølgelig også handle om andre ting enn anskaffelse av andeler på PNGF Sud. Det er et worst-case scenario. Der er jeg enig. Men det hadde vært mye lettere å vekte opp sannsynligheten for at dette var "småtteri" hvis bare én av de tre som var berørt av siktelse. Når alle tre er siktet sammen, blir man mer bekymret.

Jeg tror også at man i større grad hadde vært ute og informert markedet på en tydeligere måte dersom det var sikre holdepunkter for at saken var avgrenset til småtteri. Hvis politiet etterforsker meg for å ha stjålet naboens hagesaks og folk spekulerer i at jeg er under etterforskning for drap, vil jeg med største selvfølge opplyse litt mer om hva saken gjelder.

Det man istedenfor kommuniserer er kun denne presiseringen av at PNOR ikke er siktet i saken. Med den lave tilliten som jeg har til ledelsen og deres informasjonsarbeid, er dette ikke noe som utelukker at det likevel er en _kobling_ til PNOR, at PNOR kan bli trukket inn i saken senere, eller at det finnes eiendeler i PNOR som kan bli berørt av en senere erstatningssak som evt. reises av staten i Kongo-Brazzaville eller andre.

Men for all del: Det er mulig at det er jeg som er overdrevent skvetten og pessimistisk her.

Det er ikke så lenge siden jeg tenkte på PNOR som et slikt kinder-egg case som jeg liker å investere i. Der jeg ikke skjønte hva som kunne gå galt. Der verdsettelsen fremstod lav sammenlignet med håndfast produksjon. Der man hadde en bred portefølje av rettigheter og vekstmuligheter på tvers av forskjellige land. Der man var i en bransje der jeg hadde veldig tro på segmentvekst i 2021 (upstream olje- og gass).

Problemet er bare at selskapet også har verdensrekord i å skuffe opp mot forventninger. Produksjonsratene på PNGF Sud har vært opp og ned. Infill-drillingen har tatt tid. Aje-transaksjonen tok evigheter å få godkjent. Samtidig lovet selskapet at de hadde gjort masse arbeid på kammerset som skulle hindre videre forsinkelser når godkjenningen kom. Likevel er det bare nye forsinkelser selv etterpå. Selskapet har slitt med å finne partnere på utviklingslisensene sine, og hele tiden vært truet med å bli fratatt lisensene fordi det ikke skjer noe. Min oppfatning er at det har blitt enda vanskeligere å holde på lisenspartnere etter korrupsjonssaken. De man hadde stikker av, istedenfor at man kobler inn nye. Utvikling fremstår som skjøvet frem i tid. Organisk vekst på PNGF Sud /Bis og Aje fremstår som de eneste troverdige veiene mot vekst på kort sikt. Da jeg gikk inn i aksjen var det noen surpomper som advarte mot PNOR og pekte på den lange strømmen av skuffelser fra de samme menneskene fra APCL tiden. Jeg synes bare at aksjen var billig. Det kan virke som om de hadde et poeng. Kanskje er det bare "Afrika"-faktoren, men da burde også selskaper som Panoro gjort det like dårlig.

Men med dagens oljepriser og med volumene man har fått etter infill drilling er selvfølgelig selskapet betydelig underpriset likevel. Spørsmålet er hvor billig det egentlig er.
Mdg1
02.03.2023 kl 07:46 3048

Produksjonsratene på PNGF Sud har vært opp og ned. Nå kan du i alle fall stryke denne. Her er det en dobling på bare litt over et år
Pelsen
02.03.2023 kl 08:26 2944

Aksjen fikk et lite løft i går. Er påfallende at det store samtale emne i dag er korrupsjonssaken ? Minner om en skjult agenda. Er nok flere her på tråden som ikke har rent mel i posen. Sånn går no dagan.
Konjagi
02.03.2023 kl 08:45 2875

Det er nok ikke bare på denne tråden, det florerer i mange tråder, spesiellt i oljemyggene, der aksjekursene er "overkommelige" for alle. Og dessverre er det noen som ikke eier hverken hemninger eller folkeskikk her, som ellers i samfunnet
solid1
02.03.2023 kl 09:02 2817


Jeg mener du skriver mye tull. En sammenlikning med Panoro er likevel gjerne interessant.
Den har tredoblet seg siden sommeren 2020.

Antar PNOR gjør det samme i nær fremtid.
Ha en god dag
Kallanavn
02.03.2023 kl 09:23 2757

Noen som vil legge ut noe innhold fra artikkelen?
markie
02.03.2023 kl 09:23 2752

Panoro har vel seks doblet seg siden 2019. Ikke lenge siden den var på 5 tallet..
ziggy068
02.03.2023 kl 09:32 2667

GullogGråstei Pussig sammentreff at du begynner å fore forumet med korrupsjons teorier liksom ut av det blå. Så etter å foret forumet med dine teorier i 1 uker eller 2 så kommer artikkelen i finansavisen. Merkelig sammentreff.... synes du ikke?
Kjenner at det siver litt guffe, slike tilfeldigheter har jeg liten tro på. Som du selv skrev angående risikovurderinger , så med litt sannsynlighets vurdering, så blir det litt guffen lukt .
Er det bare jeg som kjenner den eller?
Setter vi dette så i sammenheng med Teigeland sitt stunt, og artikkelen til Teodor Sveen-Nilsena, så får vi en fin liten konspirasjonsteori om at noen vil ha kursen ned, og at disse har innflytelsesrik venner.
Som sagt jeg har liten Tro på tilfeldigheter som dette.
Redigert 02.03.2023 kl 09:44 Du må logge inn for å svare
tuja
02.03.2023 kl 09:38 2630

Foreigner skrev Ups...
«Høy risiko for korrupsjonspraksis»

Hvor mye vet Petronor om forretningspartnerne i Kongo? Ganske lite, skal vi tro meldingene selskapet har gitt børsen.

Noen detaljer om hvor uoversiktlig det kongolesiske eierskapet til Petronor er, finnes i et 390 sider langt prospekt fra 25. februar 2022.

I dette prospektet, som ble innlevert Oslo Børs i forbindelse med at selskapet skulle flyttes fra børsen i Australia til Norge, ga Petronor en detaljert gjennomgang av selskapets økonomi, eierskap og struktur.

Her opplyste Petronor at selskapet er et afrikansk-fokusert olje- og gasselskap basert i Norge med lete- og utvinningsvirksomhet i Nigeria, Gambia, Senegal, Guinea og Republikken Kongo. Petronor opplyste at det totale potensialet var en produksjon på 30.000 fat olje per dag i løpet av de neste tre årene.

Prospekter skal gi investorer et bilde av hva de eventuelt putter penger i. Petronor la ikke skjul på risikofaktorene:

«Konsernet opererer i land med høy risiko for korrupsjonspraksis».

Selskapet opplyste også at olje- og gassvirksomhet i afrikanske land er «gjenstand for betydelig politisk og økonomisk usikkerhet» og at rettslige tvister selskapet er involvert i, kan påvirke Petronor negativt.

Petronor opplyste videre at selskapet har indikasjoner på at de reelle aksjonærene i det kongolesiske datterselskapet Hepco kan være såkalte «politisk eksponerte personer». Det vil si statsoverhode, medlemmer av regjering eller nasjonalforsamling, ledere av politiske partier eller personer som på andre måter har framstående roller.

Petronor mente at selskapets avtaler er inngått på transparente vilkår. Men «det kan ikke gis noen garanti for at det ikke er noen statlige tilknytninger blant de reelle aksjonærene til de lokale partnerne i Kongo». Petronor avviste heller ikke at personer som opererer på vegne av selskapet i området kan være involvert i korrupsjon uten at Petronor er kjent med dette.
Slettet bruker
02.03.2023 kl 09:51 2507

Ja for dette er hans feil.... Alt dette er en kospirasjon for å få billigere inngang regissert av Øko-krim..... Når skal egentlig folk stikke fingen i jorda her?
tuja
02.03.2023 kl 09:54 2482

Selskapet er fortsatt ikke mistenkt. Det går på privatpersoner.
Lurifax
02.03.2023 kl 09:54 2486

Hehe, det mangler ikke på konspirasjonsteoretikere her inne, det skal være sikkert og visst! Panikksalget er i gang..
Kallanavn
02.03.2023 kl 09:55 2484

Antar at dette er sakset fra artikkelen, og kanskje er det ikke hele artikkelen, men dette presenterer vel ingenting nytt som ikke er kjent fra før..
smaa
02.03.2023 kl 10:02 2430

Kan ikke selskapets ledelse avklare dette her slik at vi kan gå videre, de må jo vite noe mer. Blir lei all synsingen av alle andre her på forumet🍀🎷
Slettet bruker
02.03.2023 kl 10:05 2418

Bare en ny bekreftelse på at denne aksjen ikke kommer til å se 1 tallet igjen før denne saken er avklart..... Om det tar 1 år eller 3 år er det ingen som vet... Skal man sitte i denne er det bare å legge i skuffen og glemme avkastning neste tiden hvertfall...
Lurifax
02.03.2023 kl 10:05 2419

Av hensyn til den pågående etterforskningen så kan de neppe si noe..
okai?
02.03.2023 kl 10:05 2431

Vel 2 % ned på en slik sak, Det viser vel at det strengt tatt ikke er nedside her.
Lurifax
02.03.2023 kl 10:08 2412

Ser foreløpig ut til å reddes av at brent-prisen går til himmels..
Dovretro
02.03.2023 kl 10:08 2413

Men hvem har oppgitt det som står i FA ? Og hvis dette er oppgitt av etterforskningsledelsen så bør de vel si alt hva denne saken gjelder
Fluefiskeren
02.03.2023 kl 10:10 2386

Det er bare å registrere seg. Da får du se ett innlegg pr. dag gratis. Hele artikkelen er en oversatt kopi av denne:

https://www.investigate-europe.eu/en/2023/congo-brazzaville-european-oil-companies-petronor-perenco-secret-interests-with-ruling-family/

Slettet bruker
02.03.2023 kl 10:11 2376

Tidlig på dagen... Kommer nok etterhvert...Uansett alt annet enn positivt når selskapsnavnet og korrupsjon blir nevnt i samme setning på forsiden av Finansavisen. Men der kom det jo litt fokus rundt selskapet da hvertfall som vi har etterspurt...
Bsingh
02.03.2023 kl 10:14 2349

Er det snakk om dattera til presidenten, høres det nesten ut som at det blir enda vanskeligere for Økokrim å finne noe? Hadde det vært snakk om en politiker ville dette her kanskje blitt vanskelig, mtp. at de ikke vil inkriminere seg selv/sine egne. Vil da tenke og tro at dattera til presidenten sitter enda "tryggere". Jeg gjetter jo bare, men en tanke.
Yenom
02.03.2023 kl 10:15 2341

Artikkelen er veldig lang og inneholder mye informasjon. Alle bør lese hele greia. Den styrker ikke vår sak.

"Da Perenco og Hemla samme år bød på en lukrativ borelisens, endte medlemmer av familien til Denis Sassou Nguesso (79), som har styrt Republikken Kongo i mesteparten av de siste 40 årene, opp med en del av kaken.

Ifølge kilder og konfidensielle dokumenter som er delt med Investigate Europe, brukte presidentens datter ulike selskaper og stedfortredere for å få kontroll over 15 prosent av Hemla Petroleum Congo (Hepco). Hepco er et datterselskap av det norske selskapet Hemla, som senere er blitt en del av Petronor. Hepco har 20 prosent eierandel i oljefeltet PNGF Sud, rundt 25 kilometer fra kysten. Perenco fikk 40 prosent av lisensen, og operatøransvaret.

Mens navnet til presidentens datter ble holdt utenfor ved hjelp av mellommenn, kunne hun motta utbytte i millionklassen. Bare i 2018 hadde Julienne Sassou Nguesso rett til minst 3,3 millioner dollar fra sine hemmelige aksjer i Hepco viser materiale delt med Investigate Europe.

Morselskapet Hemla var da eid av personer som senere skulle bli både aksjonærer, direktører og styreleder i Petronor, et norsk olje- og gasselskap som i dag er registrert på Oslo Børs."
Lurifax
02.03.2023 kl 10:15 2345

Frykt og grådighet veies tungt opp mot hverandre her nå..
Slettet bruker
02.03.2023 kl 10:19 2304

Hun har i hvertfall fått utbytte hun da:)
tuja
02.03.2023 kl 10:26 2244

Laster på frykten. Dette koker ut i sanden.
kokkohill
02.03.2023 kl 10:30 2196

Hvor lang tid skal økokrim brukes som baise teknikk , også gjennom medie….

Kanskje økokrim bør se på bindingene gjennom handel og bruken av denne herseteknikken ?
Lurifax
02.03.2023 kl 10:30 2202

Ja, enten det, eller så koker det ut i kålen..
Slettet bruker
02.03.2023 kl 10:30 2206

Det er mulig. Men det komer ikke ut i sanden i morgen. Eller neste uke. Eller neste år for den saks skyld... Det eneste som er helt sikkert her er at det blir mulig å få enda billigere aksjer her.. Det positive må være at nå er det vel bare hardbarkede Petronorere og topp 20 som er igjen i denne. ALt annet av investorer har vel rømt skuta... Får håpe at tradere er borte også. Det beste vi kan håpe på nå er vel en flat utvikling og 0 omsetning til det kommer noe positivt...
Fluefiskeren
02.03.2023 kl 10:32 2177

Anbefaler å lese litt på nettsiden til Investigate-europa. Som sagt er det her Finansavisen har tatt artikkelen fra og oversatt den.

Investigate - Europa har katalogisert den under fanen Perenco.

Perenco har hatt mye rart mot seg oppigjennom årene og stiller vel på linje med Hemla i denne saken her så vidt jeg kan forstå.

Godt å få litt kjøtt på benet om hva det handlet om. Det kom ikke som noen overraskelse for å si det sånn. Vurderer ikke dette som en forverrelse av saken.


https://www.investigate-europe.eu/en/
Redigert 02.03.2023 kl 10:34 Du må logge inn for å svare
Lurifax
02.03.2023 kl 10:34 2192

Med stadig sterkere oljepris så skal det vel godt gjøres å få enda billigere aksjer her fremover..
tuja
02.03.2023 kl 10:37 2163

Før dette blir avgjort i retten, har PNOR tjent inn sin egen mcap 1-2 ganger. Og selskapet er fortsatt ikke mistenkt.