Vil Archer treffe Bullseye?


Tiden fremover:
-Økende guidinger og EBITDA
-Refinansiering
-Oppkjøp/Salg
-Reprising
-Konvertible lån
-JF sine planer

Vil Archer treffe blink i et stigende marked?
Hvor går veien?

Prøver å time bunnen for å selge mine Archer. Ble omsatt 4stk på 1,30kr. Noen tips??
Montana1
08.03.2023 kl 15:43 3994

Da er der gjort, prøver å berge meg inn dersom det blir rep emi. Ferdig med OSE dersom det ikke blir. Peace I’m out
minsin
08.03.2023 kl 15:54 3943

Hmm skjønner ikke dette helt
Var jo halleluja stemning her om dagen der du traff "trippel 20", i dag - nå er det "død og fordervelse" der du savner bingo blokka
voldsomme korte personlige opp og nedturer , der oslo børs før skylda

De som sparker folk som allerede ligger nede, er gjerne ikke de folka man vil henge med.
Riggsjef
08.03.2023 kl 16:09 3859

Vel den eneste bullseye som er truffet her er brunøyet.
Det er skuespill i reneste dynastiet stil som er godt planlagt. Har ingen problemer med å erkjenne at en er lurt , og det skal jeg ta konsekvensene av. Stoler ikke på noen selskaper på OSE, enkelt og greit.
Redigert 08.03.2023 kl 16:16 Du må logge inn for å svare
Anywhere
08.03.2023 kl 16:10 3848

Riggmann, nei vel, hvordan kan du oversette dette fra siste Archer-melding:

The Company has, subject to completion of the first tranche of the Private Placement (“Tranche 1“) and certain other conditions set out below, resolved to carry out the Subsequent Offering. The Subsequent Offering will consist of up to 228,800,000 Offer Shares which, subject to applicable securities law, will be directed towards existing eligible shareholders in the Company as of 6 March 2023 (as registered with the VPS on 8 March 2023) (the “Record Date”)) who (i) were not allocated Shares in the Private Placement, and (ii) are not resident in a jurisdiction where such offering would be unlawful, or would (in jurisdictions other than Norway) require any prospectus filing, registration or similar action (the “Eligible Shareholders”). The Eligible Shareholders will be granted non-transferable subscription rights (the “Subscription Rights“) based on their registered shareholdings in the Company’s register of shareholders with the VPS as of expiry of the Record Date. Each Subscription Right will give the right to subscribe for and be allocated one (1) Offer Share rounded down to the nearest whole Subscription Right, subject to applicable securities laws.


"Resolved to carry out..." har jeg en slags oppfattelse av betyr "besluttet å gjennomføre" og det er en ganske sterk viljeserklæring, men du mener likevel at de ikke har besluttet dette?? Gitt opplyste betingelser...
Mulig du er en slik gammel riggmann som synes engelsk blir for tøft allerede på I am, You are, He/She/It is...og helst unngår å lese uansett, men jeg oppfatter det ganske tydelig...

Redigert 08.03.2023 kl 16:11 Du må logge inn for å svare
minsin
08.03.2023 kl 16:22 3757

Tja vet sånt kan være stygt - men man må også være bevisst på at også mange føler seg forlokket når det skapes halleluja stemning og man hausser aksjer på den måten som tidligere var gjort her i aksjen. Det er de godtroende som trodde på halleluja stemningen som er DE virkelige taperne - de kom inn på toppen og tapte stort sett alt fra 5 kr og ned hit der aksjen ligger nå.
Kan dessverre ikke dele ut sympati på slik adferd , dog trist at folk taper penger - ikke sats for mere enn det dine følelser tåler

Redigert 08.03.2023 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Sia
08.03.2023 kl 16:27 3709

Ja, Komiske fikk jo bare høre hvor dum han var konstant av hausse gjengen. Satan å han fikk rett.

Og hvem foruten meglerhus og advokater kunne i sin villeste fantasi forutse en slik løsning?
En ‘normal’ emisjon er vel noe de fleste har vært inne på.

Det var jo svært enkelt for Komiske når han sitter med fasit foran seg og hjelp fra banker og 8 meglerhus, og hadde alle hatt slik mulighet, hadde det vært svært enkelt. Dette regner jeg med du skjønner også selv, har selv valgt å ta et stort tap, som jeg langt i fra hadde forestilt meg, men når gribbene styrer og ringer rundt til investorer som har mest fra før, og serverer de tilbud på gullfat og kan umulig tape på så er valget enkelt for disse. Ingen som ringte til meg for 2 dager siden og spurte om jeg ville kjøpe archer på en krone, som gjorde det enkelt å selge med 50% dagen etter (Shorte eller selge gamle aksjer fra 1,50 - 1,70) ogMen når nye som eks. likevel beholde krones aksjene. Men når de eks. de ringer Falnes og tilbyr han å kjøpe til en krone, som jeg ikke tror har var aksjonær i archer, og "tilfeldig" ble det, så ser vi hva denne klanen driver med, skulle fa.. vært straffet med saftige bøter. Denne komikeren som florerer og skryter hvor flink han er, skulle vært gransket litt.
Redigert 08.03.2023 kl 16:56 Du må logge inn for å svare
Riggsjef
08.03.2023 kl 16:50 3720

4 kroner aksjen i en reprasjonemisjon ville vært enormt mye bedre(du hadde også fått 4 ganger så få aksjer 250 000 000) jeg tror de kunne ventet til kursen hadde økt enda litt. Tror ikke det ville vært problem med de utsiktene som aksjen hadde. MEN da hadde selvsagt ikke JF fått utvanningen som JF vil ha sammen med sine bankforbindelser. Den som ikke ser det er ikke bare naiv, men en regelrett LØGNER! De kunne og ha fortsatt 6 mnd til med agressiv nedbetaling på lånet for å styrke egenkapitalen. Selskapet økte eiendeler med 66 millioner dollar forrige kvartal.(guidet opp til 78-89,1 milloner dollar neste ). Er ikke dette et RAN og GRISEEMISJON så er ingenting det. En bør stille seg spørsmålet hvorfor er det så mange andre selskaper som tar bedre vare på sine aksjeeiere/investorer under emisjoner/kapitalinnhenting, men ALDRI hos JF ? Helt enig Troll-Leff er ingen tvil om hvordan dette gjøres og det er regelrett skammelig, men de bryr seg ikke og kjører på videre. Nå bør folk våkne når de ser hvordan de holder på. Gi faen i å kjøpe noe som helst på mafiabørsen, kun de store som hensyntaes og det vil aldri endre seg desverre. Men dette i Archer hadde jeg aldri kunne tro skulle være mulig. Skal en absolutt på børs tror jeg alle andre markeder enn OSE er bedre. Jolie mente Norge var det verste hun hadde sett og hvorfor benekte det ?
Redigert 08.03.2023 kl 17:36 Du må logge inn for å svare

Jeg er helt enig med deg i dette. Denne krones emisjonen har tydeligvis vært planlagt lenge, men når resultatene ble bedre og kursen ble presset oppover grunnet bedring over hele linja, kom dette litt for brått og da måtte de bare slå gjennom, før kursen tok fullstendig av og de mistet kontrollen over utestående aksjer. Skittent spill JA.
minsin
08.03.2023 kl 17:08 3640

Komiske forutså det var en elefant i rommet, nemlig gjelden ..han tok ned risikoen ved å selge endel.

Hadde du spart den litt hånlige kommentaren "Han fant en stor elefant og dumpet på 5,10kr." og fulgt med i timen - kunne også du redusert risikoen
Registrere en annen kommentar fra Troll leff " Og Komiske er elefanten på archer trådene."

Synes slikt ikke fortjener sympati , dette er jo nærmest personheis. Nå fremstår dere som "offer" for skittent spill??

Men jo jeg skal innrømme en ting - jeg legger inn Archer inn på observasjons listen min , kanskje jeg kommer inn å kjøper aksjene deres når de er billige nok.
Må lese meg frem i regnskapet først


Redigert 08.03.2023 kl 17:16 Du må logge inn for å svare
Riggsjef
08.03.2023 kl 17:10 3633

SPOT ON, ingen tvil faktisk! Hadde vi hatt et finanstilsyn som fungerte så ville de faktisk nektet emisjonen og latt dem kjøre på og heller latt selskapet gå konkurs, siden det er så skittent spill inne i bildet som det er. Er det noen som tror at alt ville være helt svart ved lånetsutløpsfrist ? Hvor mye penger ville Archer tjent til da ? Backlog lengre enn langt. Enhver bank ville da være mye mer positv og behjelpelig. SELVSAGT er dette planlagt. På toppen av det hele regner jeg med at JF har solgt stort i det siste for å holde kursen nede, vel det ble ikke vanskelig å få masse billige aksjer for hoveeieren som elsker å shorte sine egne aksjer til helvete slik at han selv kan komme inn å redde "stumpene" og øke sin eierstruktur.
Redigert 08.03.2023 kl 17:15 Du må logge inn for å svare

En som skifter alias like ofte som andre skifter skjorte og i tillegg kaller andre som ikke tror eller er ening med denne rare skikkelsen, for så stygge ord som ikke egner seg å gjenta på forumet, er for meg totalt useriøse.
trend1
08.03.2023 kl 17:16 3573

Spesielt i denne casen at selskapet investererte i andre selskaper før emisjonen da. Solgte alt idag.

Det gikk desverre som jeg trodde i går.
I gigantiske emisjoner som disse, så vil de som har fått være med på emisjonen, starte salget/shortsikringen nokså umiddelbart når de dagen etter emisjon får 50-60-70 %.

Codex63
08.03.2023 kl 19:12 3164

Hvor mange dager har man på seg ifm å få kjøpt emisjonen når det er frigitt?
Redigert 08.03.2023 kl 19:13 Du må logge inn for å svare
Anywhere
08.03.2023 kl 19:49 3038

Litt trist å lese så ekstremt mye ansvarsfraskrivelse for egne valg. Å ikke erkjenne risiko i en aksje som Archer er galskap. Flere av oss har påpekt at dette er en opsjonsaksje, endog out of the money. Ja, jeg mener man kunne kjørt emisjon på høyere nivå og opsjonen var i ferd med å bli in-the money basert på markedet. Men gjeld visste vi var høy, og med all respekt; det er ikke Fredriksen som kjører de liberale, nibor og allverdens stats- og interbankrenter til 5%. Endog ekstremt sikre obligasjoner må nå tegnes på 8-9% rente.

Komiske mener jeg kjørte en særs balansert tilnærming til risiko her og advarte klart mot negative muligheter, han var langt mer edruelig enn meg. I går anbefalte han å selge ut deler av eksisterende aksjer rundt 1,65. Forstår at han gjorde det, selv gjorde jeg også det, delvis for at noe skal inn i rep-emi på 1 krone, og delvis for å hente aksjer lavere om den skulle falle ned mot emikurs. Gårsdagen var slik sett en gavepakke for alle eksisterende aksjonærer, og dem som ikke benyttet muligheten har selvsagt seg selv å takke også for det....

Synes det er en del nick med rigg og delvis troll etc i navnet som nå synes å vise at man ikke forstår det spor av hva risiko i markedet kan innebære og forsøker å skylde på en mengde oppdiktede og helt feil konklusjoner....uforstand er det dessverre mye av her de siste dager. Men sikkert fordi man ikke har opplevd nedturer i markedet...og åpenbart fordi man ikke skjønner særlig av markedet.
hofa
08.03.2023 kl 20:14 2964

Jeg tror nok de fleste af os ved, hvad der sker, men at sætte en emi til 1 kr. er så gu da hul i hovedet, hvorfor ikke 2, 2,5 eller 4, så var det "kun" 250 mil aktier. Det er simpelthen røveri ved højlys dag. Dag Skindlo sagde for 2 uger siden, at der var styr på gælden og fremtiden så lys ud - hvis fremtid.
skadi
08.03.2023 kl 20:33 2874

For å svare på ts sitt spørsmål, ja Archer kommer til å treffe bullseye. Bullseye er tett ved 1 krone blank, kanskje også en del under. Og det er neppe mange dager før det blir treff.
exbroker
08.03.2023 kl 21:47 2640

Helt rett, Anywhere. Ja, hjelper ikke sitte her å syte, uansett hvor urettferdig man mener der er. Tviler på at Freddy eller Skindlo er her inne :) Solgte også en del i går, og kjøper inn igjen ned mot 1. Også mulig å kjøpe ytterligere opp utover det man har solgt som en trading post. Nå er det masse volum, bra for trading. Så får man enten skattefradrag ved at man realiserer eksisterende aksjer litt opp på ett-tallet når man tar kortsiktig gevinst på tradingpost, eller den fortsetter litt videre ned som de med god søvn kan stå gjennom til nedsalget er over og markedet igjen begynner å se på verdsettelsen. Det bør skje om 1-6mnd. Innen den tid er det også sannsynlig med videre forbedringer i marked og drift og man kan få eksplosiv vekst opp til Ev/Ebitda e’23 på 6-8 som vil si ca 2-3,6kr og mulig mer etter Q1 i et stigende service markedet. Er selv irritert for at jeg satt for tungt lastet ift bæreevne til å snitte ned uten å måtte gjøre andre omdisponeringer. Tar lærdom, og ser nå heller på hvordan jeg kan makse situasjonen.
Redigert 08.03.2023 kl 21:48 Du må logge inn for å svare

Aksjonærene i Archer må bare be og håpe om at kursen holdes over 1kr.
Da kan det bli repemisjon og sårt tiltrengt kapital til selskapet.
Som kjent kjørte de nettop en kriseemisjon og faren for å bli gjeldsslaver er overhengende.
Dette i sterk kontrast til det selskapet har meldt siste år.
De guider sågar økning på oppimot 35%.
Omsatte vel for i overkant av 10 milliarder siste år.
Kan ingenting om økonomi, men skjønner at det da blir vanskelig å håndtere en lavere gjeld.
Selskapet satser på videre vekst og da er det jo dumt å starte med en kriseemisjon.
Så da håper jeg det kan bli emi på rep.
Uten grønne klær, hehe
Andre selskaper i bransjen kjører 5-7% kanskje 10% rabatt ved emisjoner. Archer kjører 80%. Best i klassen altså.
skadi
08.03.2023 kl 22:02 2560

Er ikke gjelden nå bare 20 prosent lavere enn før emisjonen? Hva hvis resterende gjeldskostnader (renter) øker med mer enn 20 prosent? Hørt på Powell i går? Høres det lovende ut for Archer?

Archer hadde en gjeld andre selskaper i bransjen drømmer om.
skadi
08.03.2023 kl 22:11 2534

Ja, i sine mareritt kanskje. Var 500 mill dollar, nå 400 mill dollar mener jeg å har lest. 20 prosent reduksjon ved sterk stigende rente? Latterlig. Neste emisjon synes så smått allerede i dag ved horisonten....
exbroker
08.03.2023 kl 22:12 2532

SjonkelRolf: går kursen under 1kr, er det jo bare å kjøpe så får du billigere enn i emisjonen. Hvis du turte å eie ufinansiert Archer burde du tørre å kjøpe refinansiert Archer på under 1. Skulle emisjonen bli droppet, så har du da aksjer og nedsalget fra kortsiktige emisjonstegnere avtar raskere uten de siste 228 mill aksjene. Oppsiden vil også bli brattere.

Det er ikke normalt at de avlyser rep emi før det har vært handler en vesentlig periode under emisjonskursen og det har vært anledning til å forsyne seg med volumer som ikke vil flytte kursen rett opp.
Redigert 08.03.2023 kl 22:15 Du må logge inn for å svare
skadi
08.03.2023 kl 22:24 2479

Kjøper nok lenge før det, men aldri i livet til eller over en krone. Det overlater jeg til dere synske spesialister som alltid vet best. ;)

Du har jo allerede spådd neste emisjon. Du som er ekspert
nafa
08.03.2023 kl 22:36 2488

SjonkelRolf skrev 🤭 vi får se
Legger merke til at Anywhere de siste to dagene er den som sammenhengende har servert kontinuerlig forsvar for emisjonskjeltringene.
Det skulle ikke forbause meg det minste om de bevist kjører kursen under en krone så det ikke blir noen repemi slik at ikke særlig mange får mulighet til å skaffe seg billige aksjer rundt 1.
Det vil jo øke potensialet ytterligere for emikjeltringene selvsagt. Tenker det er akkurat det som vil skje.
Dette kaller jeg utspekulert tobberi fra det sterkeste finansmiljøet i Norge uansett hva som skjer videre.
Robberi er dette bare uansett så langt.
Med fortsatt 4 milliard i gjeld er det fortsatt stooore muligheter for å fortsette kjeltringraidet framover, dessverre.
Redigert 08.03.2023 kl 22:38 Du må logge inn for å svare
skadi
08.03.2023 kl 22:38 2486

Ja, stemmer. Men den blir nok fort 100 prosent over det du tro. Skal vi si 20 øre, eller 30? Kan bli både 20 og 30 kroner også, forutsatt at det kommer en spleis først da. ;)
exbroker
08.03.2023 kl 22:38 2497

Kan også, mer sannsynlig, bli 10øre utbytte x svært mange flere aksjer for de som gir det ett til to år. Hvorfor: Fredriksen systemet lar bevisst eller ubevisst (haha) gjentagende selskapene sine gi for høye utbytter og ta overbelåning, for så å «redde» aka kjøpe på billigsalg og dermed utvanne andre etter selskapet er tømt. Derfor venter han oftest til det virkelig brenner. Attpåtil ender han ofte som en helt. Derfor er toppselskapene Hemen og Geveran gjeldsfrie pengebinger. Han selger sjeldent så han må ha utbytter for å fylle disse pengebingene. Derfor kommer han rigge Archer for økende utbytter som vedvarer til denne syklusen er over i 2027-2030ish og historien gjentar seg.

Dette har skjedd i shippingselskapene hans også. Måten å tjene samme prosenter som Freddy er å kjøpe i kriseemisjonene og sitte stille og akkumulere utbyttene på konto. Ikke re invester de, men vær med i neste kriseemisjon i et av selskapene hans som har en nedtur.

De som nå flyr høyt på Flex LNG, Fro og Gogl og som reinvesterer de høye utbyttene fremfor å fylle opp egen krigskasse for å være med på Freddys lek er de neste som går på en smell (om noen år mår sykkelen er over). Freddy er jo verdens beste på sykliske aksjer.

Jo, men samtidig må de begrunne dette. Det vil si at kursen gjerne må ligge under i noen dager med et visst volum.
Men, dette er Archer!
Ulikt noe annet jeg har sett….