$$$PGS$$$ "Sweet"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
13.03.2023 kl 12:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

Sweetspot

Beste måten å bli lurt? Selge ved krakk.. Ukeslutt, BULL som f!
Beste måte å bli rik på? Kjøpe ved krakk..

Beste måten å bli lurt? Selge ved krakk..

Ukeslutt, BULL som f!
Redigert 13.03.2023 kl 11:37 Du må logge inn for å svare

Har ingen tro på ATH

Investeringer etter syklusen 2025-26
Høye rentekostnader på refinans

Vil i min verden medføre «vinning opp i spinning», og videre så blir det igjen aksjonærene som må betale for selskapets fremtid.

Var en her inne som anbefalte Nordic Mining. Anbefaler dere å ta en titt.

Det tegner seg et bilde at Kina vurderer våpenstøtte til Putin.
Hva kan det bety for oljepris og verdensøkonomien?
Får håpe opec holder i liminga, der gjør de nok.

Er en ustabil verden. Men det har det alltid vært. Og en ustabil verden trenger olje gass og seismikk.
BioKnut
04.03.2023 kl 10:10 2858

Nordic Mining er høyrisiko, og gruvedrift i Norge = motstand og aksjoner. Dessuten er det nå svært mange forbannede aksjonærer som er utvannet som følge av den siste kapitalinnhentingen der kun et fåtall norske investorer fikk være med. Her vil det komme krav om reparasjonsemisjon til samme lave kurs. Det som her er gjort burde vært forbudt.
Redigert 04.03.2023 kl 10:11 Du må logge inn for å svare
Bullco
04.03.2023 kl 10:27 2772

NOM vs PGS...Jeg må bare le. Det var årets best kommentar.
Er det noen som husker at TGS prøvde å kjøpe MultiClient biblioteket på billigsalg for tja.. var det 6 mrd? Noen som husker?
Dette biblioteket har vel økt vesentlig i verdi siden den gang.
Noen som har regnet på ett estimat her?

Du skjønte ikke den?

Kanskje XYZ skjønner

Det du kanskje skjønner er at rentetoppen ikke er nådd, og at til tross for at gjeldsbyrden for pgs har halvert seg, så er det en høyere fremmedkapitalkostnad som venter.

Håper du skjønner den

Videre så håper jeg også at når energiskvisen vi nå er i er «fikset», så må selskapet finne andre veier å tjene penger.

Kanskje du skjønner den?

Og det vil koste penger, mye penger i form av investeringer. Ikke for nødvendigvis selskapet, men for aksjonærene.

Det skjønner du etter å ha vært med på et par emisjoner.

Nordic Mining som orakelet til mange her inne anbefalte, illustrerer hvordan selskapene henter penger for fremtidig inntjening.

Den er ganske dyp, så forventer ikke at du skal skjønne den.
Slettet bruker
04.03.2023 kl 10:49 2753

Kan godt være det er ris. Han jobber aktivt med å forføre investorer her på FA og garantert andre steder.
Mønsteret er han forfølger folkeaksje og hauser eller biasser her på fa.
En svindler! De må gå planken🏴‍☠️

Joda, men Pedersen selv sa jo at oljeselskapene nå må dekke itgifter ifm steaming pluss etableringsfee. Så det hjelper mye. Drivstoffkostnader ifm steamning tenker jeg er betydelig.
oppturen
04.03.2023 kl 10:52 2753

Rune sier at han ser at selv om Victory og Vanguard er gamle vil de operere i minst 5 år til, tenker samme gjelder for Valiant og at hun blir aktivert til neste sommer sesong.
Tror ikke PGS kommer til å bestille nye skip for levering på 20 tallet, blir nok tidligst levering i 2030 som erstatning for disse tre.
PGS vil dra inn store mengder cash før den tid.
Titan klasse skipene har 24 streamere, Victory og Valiant bruker vel Max 18, når titan skipene nå får nye streamere, lapper de sammen og bruker de gamle på de gamle skipene, dette holder kostnaden nede og utnytter materiell maksimalt.

Regnskapsmessig ser vi også at det var store nedskrivinger på mc biblioteket i 2022, mc invisteringene blir avskrevet på 4 år, i 2021 og 2022 var det relativt små kostnader aktivert, dette vil vise igjen nå i 2023 med lavere nedskrivinger.

Ved utgangen av 2023 vil vi nok se at gjelden er mer enn halvert sammenlignet med inngangen til 2022 ( høyere rente i % blir det men i sum blir den nok endel lavere i 2023 enn i 2022 og sterkt nedadgående i 2024(i sum 😀))

ATH ( og over) burde være sannsynlig i et 1-3 års perspektiv.
Får vi nye storkjøper som har regnet på det fundamentale vil det gå raskt !!
Kan ikke skjønne annet enn at fondet til Røkke og Slyngstad burde være meget interresert i å eksponere seg innen seismikk.
Slettet bruker
04.03.2023 kl 10:55 2724

Syns det er en god risikovurdering. Som nevnt over her også er det dette med utslipp. Her tilfredsstiller ikke Pgs kravene. Tenkte på det etter og ha lest en artikkel. Rune selv nevnte vel noe rundt det med få ord. Men før den tid (langt frem i tid) er jeg sikker på at min investering skal nå 20kr og litt til. Begynner litt nøkternt(tenker 40kr)

Du solgte deg ut på 10kr mener jeg å huske. Og etter det mer negativ. Kanskje litt sammenheng der til all faren?
Redigert 04.03.2023 kl 12:28 Du må logge inn for å svare
Hvalross
04.03.2023 kl 10:55 2753

Vet du hadde en fantastisk reise fra svært lave kurser Platinum. Det kan jo være du undrer, slik jeg i hvertfall hadde undret, etter salg om det egentlig var det rette ... Opptrenden har vel heller bare forsterket seg. Så blir spørsmålet om man skal vente på små dupper som rett nok helt sikkert kommer - men hva hjelper det om det er fra høyere nivåer?
Redigert 04.03.2023 kl 10:56 Du må logge inn for å svare

Er så utrolig happy med at jeg sitter long på dette godstoget 🥳👍🏼👍🏼

https://youtu.be/CGMwcTatIr8
Hvalross
04.03.2023 kl 11:00 2722

Har ingen tro på at eldgammel ATH blir et motstandsnivå overhodet. Selv løperne på flatmark blir ved å sette nye rekorder. Hva da med felt med sterk teknologisk utvikling? - Seismikken skal selvsagt samles mer effektivt, av høyere kvalitet, og selges til en dertil høyere pris av overlevende aktør
Redigert 04.03.2023 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
Bullco
04.03.2023 kl 11:04 2700

Jeg kan si deg så mye at jeg skjønner at NOM ikke har inntekter og fremdeles er i startfasen for oppstart av gruvedrift. Du vet sikkert datoen for dette. Ledelsen har aldri uttalt at de har vært fullfinansiert til oppstart/drift, før nå.
Regner med at du skjønner forskjellen på dette caset vs PGS som du har fulgt lenge, og du nå dessverre har solgt deg ut av og håper på en billigere inngang. Ønsker deg lykke til med det.

Ps. Neste gang er det lurt å la være å sammenligne epler og pærer.
oppturen
04.03.2023 kl 11:12 2681

Tror PGS og Shearwater får holde på lenge i fred også, kommer her nye konkurrenter til Seismikk segmentet vil det høyst trolig bli innen prosessering eller OBN ( kan da bruke flere «flexible» skip, mindre rissiko og lavere invistering)
Redigert 04.03.2023 kl 11:12 Du må logge inn for å svare
Hvalross
04.03.2023 kl 11:12 2695

Bare å kose seg, vi er nå av størrelse "befruktet egg", men det vites ikke om det er til Sabeltanntiger eller Mammuth. Men at dette blir svært, det tror jeg vi kan fastslå ...

Klassisk PGS weekend når oljen stiger og de som solgte på torsdag og fredag nå er meget skeptiske til selskapet og videre vekst.
Når det gjelder Espen Teigland, vurder å ta på munnbind.
Slettet bruker
04.03.2023 kl 11:49 2476

Videre så håper jeg også at når energiskvisen vi nå er i er «fikset», så må selskapet finne andre veier å tjene penger.

Må si jeg reagerer sterkt på innspill der Platinum.
Når energiskvisen er fikset, det er ABSOLUTT ingen quickfix på underinvesteringer i olje siste 8 år, vi kommer lenger og lenger etter hele tiden.
Oljeforbruk øker, India og Kina/Asia og Sør/Latin Amerika og Afrika øker levestandard trenger horrible mengder med fossil energi.
Pluss at Kina rebounder og skriker etter fossil energi som aldri før.
Og Platinum, hvor skal oljen komme fra.
Shale industri vil peake i 2024-25, stålfokus nå på dividende og sharebuybacks der, samtidig med store problemer med labour og virkelig sultefora aksjonærer etter nedtur fra 2014, de skal ha sitt nå, ingen bidrag der for vekst i produksjon.
Videre er sparecap til Opec så liten som den aldri har vært før, ja vi har hørt Amin Nasser sine gjentatte genuine bekymringer.
Vi kan rett og slett risikere at oljedemand overgår supply, det er til det mest Bullishe signal for oljeservice vi noen gang har sett.
Så er det x factor med Russland hvor vi ser at produksjon går ned, vil mest sannsynlig gå videre ned, da mesteparten av selskaper er ute derfra men dessverre ikke alle.
Vi ser jo at Opec underpresterer på kvote gang på gang over lengre tid.
Og olje forbruket vil fortsette å øke brutalt i verdens streben etter bedre levestandard, hovedsakelig land utenfor EU og USA.
Ting tar tid, Saudi må støvsuge jackup markedet for å skaffe seg en mill ekstra fat i 2027 til 13 mbd , ja tar 4-5 år det, samme med UAE, øke med 1 mill bpd til 5 mbd tar frem til 2027, kanskje lenger.
Ting tar tid. Når vi vet ESG fokus og kompetanseløse politikere som er i totalt villrede med kalkulator ang energimuligheter fra det grønne skiftet Platinum, så er det ENORME muligheter for PGS.
Når alle i tillegg skal sikre kapasitet fra seismikk, så må man jaggu ringe tidlig på morran for å få kontakt med Pgs, der er det hektisk når vi vet størrelse på verdens flåte som tilgjengelig.
Det bygger opp til en energiskvis uten sidestykke hvor bl.a PGS er midt i sentrum, er jo det den store horde her inne ser.
Derfor kan denne upcycle i oljeservice umulig vare I 3 år, 7 eller mer, bare min mening.
At de må finne andre inntektskilder Platinum, CCS havvind osv, kan bli inntekter av det og😳
Jeg snakker om jackup riggmarkedet. Husk utilization i ME er nå 95 %, UAE og Saudi støvsuger marked for jackuper, rater kommer til å banke i taket, derfor har jeg like stor posisjon i Shelf som har sitt kjerneområde i ME.
Så dine bekymringer ang inntjening Pgs er jeg ikke enig i Platinum, og at energiskvisen kortsiktig kan repareres.
Kontur
04.03.2023 kl 11:51 2546

PGS kritikere vil måtte bite i seg sine uttalelser mnd for mnd fremover. Q resultatene blir preget av stadig sterkere tall. Nå starter en kraftig oppskriving av skipsverdiene som selvsagt skal verdsettes i i full drift i et gullmarked kontra det å ligge i opplag. Bare tenk på hva det betyr samtidig som gjeld nedbetales og refinansieres. Obligasjonsmarkedet er nå igjen åpnet for olje og gass.
Vær aksjonær i PGS og bli superrik sammen med oss, det er ikke flaut å være medlem i rikmannsklubben. Vi har satset og vunnet. Og husk, oppturen har såvidt begynt. Det er nå det virkelig starter.

Kunne ikke hvert mere enig. La oss gjenta noe vi har sakt lenge. (( på med longsen i ho Peggy, la det skje som alltid skjer med penger, de blir overført fra de kortsiktige til oss langsiktige alltid)) god helg fra en med longsen på. 🚀🚀🚀💵💵💵🛢🛢🛢

Mye bra å lese her inne. Det meste forsterker at det er fundamentale forhold i markedet klonet med Peggys posisjon og tilbud av tjenester i dette markedet som består både av gamle tjenester innen olje og gass seismikk, biblitek og så er nye tjenester i markedet for seismikk også i ferd med å vokse frem. Særlig behovet for at verden må ha energi i form av olje og gass vs verdensituasjonen akkurat nå kombinert med at leting og seismikk har vært på et lavmål en god del år nå.
Det er nå veldig mye lavere tilgang på tilbydere med båter ( tidligere ca.65 båter/ til dagens kapasitet på ca 15). Supersyklus blir resultatet av denne kombinasjonen og det betyr at Peggy går inn i denne gode utviklingen. Starten er fra nesten konkurs og prisen har vært deretter. PGS har steget mye siste år men har mye å gå på fremover noen år …. Markedsituasjonen og inntjening med høyere rater og også tjenester innen havvind, CCS og etterhvert mineraler på havbunnen gjør at etterspørselen vil være høy vs tilgang til tilbydere stram = Meget gode rater og ditto inntjening. Så å ha mine aksjer nå i Peggy det er lykke og antageligvis for meg i nærheten av Rikdom. Så da får jeg også kjenne på det å være bemidlet 😊 Fin reise til nå takket være de beste skribenter her inne som viser seg å ha god faglig kompetanse på dette området. Hvalross som den beste vert for PGS tråden her. Det har gitt meg suksess, så langt og med Ullongsen godt trekt opp🥶😁 TonyB, London, kontur, vantagevolante Elnomi, Hvalross, oppturen, PerUlv, Thesistulling ….. og noen fler.
De nevnte kommer med fode og faglige vurderinger og er uten andre motiv enn at de mener at PGS er en god investeringnå og år fremover. Ee grunngir det godt. De evner også å ta med at det kan være skjær i sjøen og at kursen vil duppe ned innimellom også. Samt at ingen refinansiering selvfølgelig vil være lite bra for kurs m.m Så kan jeg selv vurdere og ser og erfarer at dette er troverdig jfr. Nyheter i markedet og kombinert med egen refleksjon. Har vært med som amatør på Børs siden 1990 tallet og til i dag. Så da er det også erfaring i ryggsekken.
PGS har vært en meget god aksje å være investert i siste 10 mnd. Vil fortsatt være det i noen år frem.

Så er det noen som utpeker seg med at de er inn og ut eller sitter på gjerdet og faller av eller misser inngang osv, som plopper opp særlig ved god fremgang her inne. De er i en kategori for seg selv de har skjult agenda og eller er troll som prøver å dra ned andres argumenter osv. Hvorfor dette fenomenet oppstår her vet jeg ikke annet enn at det er karaktertrekk hos oss mennesker som utspiller seg i denne rammen her. Like eller ikke like.
Det var søndagens refleksjon og om ikke andre er blitt noe klokere av det så har jeg ihvertfall fått sagt hvorfor jeg er i aksjen og hedret de mange som har hatt rett hele tiden og hatt meget gode bidrag her,
Så anbefaler jeg alle å ta egne valg og vite at alle disse som dukker opp og skriver mye kritisk uten argumentasjon som henger på greip har kun en agenda å snakke ned andres suksess med ulike skjulte menneskelige motiv. For meg er puttes de i «TROLLSEKKEN» Amen
Nu e det ut å Båle med gode naboer 😀 Gode mennesker og gode venner skal man dyrke å ta vare på det er Gull 😇 Det samme dere som har tatt til dere at dere er Gull som skribenter her 👍🏻💨💨🦅🦅🚢🚢🔵
TonyB
04.03.2023 kl 12:18 2476

Mye flott i dag, og her kom du med ett til! Spennende lesning 👍. Du har noen flotte sider Bergsmofs og byr mye på deg selv i din egen unike innpakning 😊👍. Takk og for at du trakk fram lille meg i din hyllest av de mange gode skribenter her inne. Rart med det, er litt som deg og ser en kjerne her inne nærmest som «buddies» 😁.

Må dessverre skuffe deg Begsmofs. Dette var din lørdagsrefleksjon, ikke søndag, så dessverre en ekstra ventedag før børsen åpner igjen😅
Redigert 04.03.2023 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.03.2023 kl 12:27 2514

Kanon innlegg rep!👍🏽
Idag var det mye bra og lærerikt her

Gracias por la información🚢🙏🏽
TonyB
04.03.2023 kl 12:29 2504

Det er nettopp dette. Var litt inne på det i mitt morgeninnlegg. En kan være miljøfanatiker, politisk rød som lipstick og «grønn» i sinn, men det vil gå opp for de fleste at grønn energi ikke er i stand til å mette energibehovet over natta og i overskuelig fremtid ift evt bortfallet av olje om det ikke fortsatt investeres i «det sorte». Men da må også disse signalene gis fra regjeringene rundtom og det gjøres ikke ved å «skremme» bort investorer/oljeselskaper med verktøykassene sine i form av skatter, manglende letelisenser og gjennom politiske «miljø-must»-uttalelser om at oljen er fanden selv og skal bort. En mer mild tone må tvinge seg frem etterhvert som energikrisen utfolder seg. Sort/grønt må gå hånd-i-hånd, ikke enten/eller
Redigert 04.03.2023 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.03.2023 kl 12:34 2459

Meget bra skrevet, Rep
Spot on med det store bildet 🙏
Slettet bruker
04.03.2023 kl 12:39 2444

Overraskende hvor mange som ikke skjønner akkurat det.
Hvalross
04.03.2023 kl 12:49 2429

"Kan ikke skjønne annet enn at fondet til Røkke og Slyngstad burde være meget interresert i å eksponere seg innen seismikk."

Skulle likt å visst akkurat hvor mange HUNDRE MILLIARDER av Røkke og (Stats)Slyngstads 1000 MILLIARDER(!!!) Arbeidskapital i Aker Asset Managment / Industry Capital Partners / "Energi Omstillings Super Giant" / "NATO-fondet" (kjært barn har mange navn) - som krever SEISMIKK for å settes i virke ...

Det er ikke få 💵💵🚀🚀🚀😇😇

Anbefaler alle å lese hva Spetalen skrev i høst om energibærere og vindkraft å det grønne skifte, et innlegg jeg postet her i vinter. Det er ingen alternativ energibærer til olje å gass på min 30 år.
Utenom atomkraft.
Longsen på sier nå jeg, i ho Peggy.

Måtte vist redigere litt her, hilse en på Granka. God helg alle som har skjønt dette med Peggy. 😜😜🎯🎯🏖🏖🏖
Redigert 04.03.2023 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Hvalross
04.03.2023 kl 13:03 2465

Utrolig mange gode innlegg i dag
Svava
04.03.2023 kl 13:05 2680

Veldig godt innlegg, Rep. Viser hvor langt perspektiv man må ha. Det er bare å se på forrige syklus hvor oljen var i en oppadgående trend fra tidlig 2000 til 2014 - med en knekk under finanskrisen i 2008 riktignok. Nå er bakteppet kritisk med underinvesteringer i olje etter forventinger om lavere etterspørsel pga det grønne skiftet, politisk usikkerhet hvor lisensrunder har blitt satt på pause eller blitt bannet i flere land og raskere innhenting etter korona enn forventet.
Redigert 04.03.2023 kl 13:06 Du må logge inn for å svare
TonyB
04.03.2023 kl 13:05 2689

Kremen og essensen av PGS-investorer 😁. Smarte folk 💥
Redigert 04.03.2023 kl 13:07 Du må logge inn for å svare