$$$PGS$$$ "Sweet"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
13.03.2023 kl 12:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 27.02.2023 kl 06:45 332294

Sweetspot

Beste måten å bli lurt? Selge ved krakk.. Ukeslutt, BULL som f!
Beste måte å bli rik på? Kjøpe ved krakk..

Beste måten å bli lurt? Selge ved krakk..

Ukeslutt, BULL som f!
Redigert 13.03.2023 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2023 kl 16:49 5124

Du glemte å signere: Hilsen Kalle Clown
oppturen
10.03.2023 kl 16:55 5045

En flott uke alt i alt.
Er nok endel av de som tegner seg i Obligasjonen som velger å hedge med short i aksjen.
Short skal dekkes inn igjen så dette er aksjer som må kjøpes tilbake.
I neste uke får vi helt sikkert avklart obligasjonen, uken etter kommer PGS inn på hovedlisten. Iløpet av de kommende 13 måneder vil PGS kvitte seg med svimlende $450 mill i gjeld !
Og gjeldsnivået vil komme ned på et behagelig nivå som gir rom for utbytter.
Det er fortsatt veldig mange som ikke evner å se dette, derav den lave kursen, når dette synker inn vil kursen komme over nok 30.
Om det skjer plutselig etter refinansiering, etter Q1,etter Q2 eller senere, eller gradvis vil tiden vise. Men viisibiliteten i ordreboken og stadig åpning av lisensrunddr viser at dette går bare en veg kommende år og trolig ut hele dekaden.

Lykke til og god helg til alle som bidrar med nyttig info og deler sine oppriktige tanker. 😀
unikum
10.03.2023 kl 17:05 4950

Håper ihvertfall du har fått med deg intervjuene/live sendingen hos Finansavisen der Pgs og Tgs forklarer litt om deres situasjon og fremtiden. Det var vel ikke 8 magre år som kommer eller du har sikkert bedre greie på dette også ? Dette med renter og short kan du fortelle til ett annet forum.
unikum
10.03.2023 kl 17:13 4902

Måkke glemme alle de positive dagene med 300 millioner heller, men . Når kanskje 25 % og over det er shorte aksjer (og det ser vi på handel mønstret) så veit vi hva de må gjøre innenfor en periode. Ja ja blir moromt til uka, så håper jeg du har shortet igjen
Ps. Det gikk vel ikke så bra for deg her om dagen i ett annet selskap....
Omnislash
10.03.2023 kl 17:15 4921

Riktig!
Det må gå an å ha den tanken i hodet, uten å bli stresset av noen røde dager. Helt vanlig at aksjer tar litt av, før de skal testes og deretter prises inn på nytt - forså å stabilisere seg før de "tar av" igjen.

Den til tider tåkelagte, pornografiske optimismen med hensyn til det kortsiktige her inne som respons på nedgang er ikke nødvendig. Kursen går ikke opp fordi man runker den med ord her på forumet. Å lage et ekkokammer her inne kan bli dyrt.

Full runk og sprut med tanke på Q2 og Q3 derimot 🤤

Sweetspot
10.03.2023 kl 17:21 4884

Short økt, faktisk. 0,98%
BioKnut
10.03.2023 kl 17:22 4910

Unødvendig dum språkbruk, prøv deg heller på Pornhub😳🙈
Omnislash
10.03.2023 kl 17:25 4921

Eneste jeg finner passende til enkelte innlegg her 😆
Dommeren
10.03.2023 kl 17:35 4857


Bedre sent en aldri :-)


Dommen:
Feb 2023

Tiltalte PGS mot Alle Ods (Verden)

PGS, verdens beste seismikkselskap med de råeste skipene som
noen gang er bygget og har seilt på de syv hav ble allerede ett offer/angrepet av verdens mange sosialistiske politikere ikke bare i den vestlige verden, men også av de mer ekstreme regimene man finner i øst.

Det var nemlig blitt slik at vesten ønsket å fremstå (late som)
de plutselig brydde seg om miljøet og at verdens økende behov for
fosile brensler ikke var vestens problem lenger.
For noen hadde fått en skrullete ide om å bygge en milliard vinnmøller ute i havet som viser seg slett ikke å være hverken miljøvennlig eller være noen teknoøkonomisk god lødsning.
Noen vinnmøller og noen solpaneler har det riktignok blitt
satt opp her og der i miløets navn uten egentlig å ha bidratt nevneverdig på det stadig økende energibehovet.

Gradvis har vesten samtidig latt seg bevisst forlede til å tro at
våre naboer i øst har blitt «snille» og til å stole på, og latt oss bli avhengig av energi fra dem.
Tanken er vel at samvittigheten skulle blitt bedre
i de vestlige regjeringer om energien vesten og resten av verden trenger så sårt bare kommer fra autoritære land som ikke bryr seg om de får litt kritikk av yrkesdemmonstranter og ytterligående sosialister vi også ser i eget land.

Dette har rammet PGS spesielt hardt, da etterspørselen etter deres tjenester ikke lenger var like stor som tidligere, og flere skip måtte etter hvert søke nødhavn i flere år.
Gjelden ble etter hvert tung å betjene for PGS inntil det omsider gikk opp for/ble-bestemt av vestens ledere at gass er miljøvennlig, at verden fortsatt trenger olje samt at sosialistene i øst likevel ikke var både snille og til å stole på, men at dette kun var en illusjon.
Dessuten trenger verden raskt mer lett utvinnbare mineraler fra havbunnen for å slippe fri fra Kineserenes herredømme,
Noe som PGS for øvrig også er verdensmestere på å finne.
Så kan man mene hva man vill om vindmøller, men skal de utplasseres på de syv hav, ja så må PGS også her kartlegge grunnen først.

Ved en nødvendig emisjon skaffet PGS seg de nødvendige midlene
for å møte den igjen økende etterspørselen av deres tjenester,
ved å kunne betjene gjeld, få skip ut av kaldtlagere og igjen
forhåpentlig legge noen skillig på kistebunnen.

Selv om både selskapet og verden nå etter hvert er på bedringens vei,
har PGS over en lengre periode hvert utsatt for negative krefter
som hissige chortere og rammet aksjen hardt samt med hjelp av enkelte såkalte seriøse meglerhus har dømt aksjen ned med anbefaling om å selge mens de selv kjøper seg inn.


Kort oppsummering av domen:

Chortere og andre negative sterke krefter som holt og holder kursen kunstig under en tidel av dagens faktiske verdier i selskapet med bruk av skittene triks som eksempelvis negativ omtale av den eneste negative analytikeren (Førstesidestoff flere dager i FA) og superdatamaskiner som hver gang kursen viser tommel opp, går inn å presser/styrer kursen ned igjen.
Selv når selskapet kommer med sterke tall og gjelden er på sterk retrett fortsetter disse angrepene på selskapet.

Disse chortere og andre krefter som har og fortsatt herjer og vil PGS sør og ned, dømmes derfor til å forlate selskapet uten stans og la markedet sette riktig verdi på selskapet.

Videre dømmes PGS til en fantastisk fremtid med fulle ordrebøker
og riktig prising av sine oppdrag i mange mange år til glede og nytte for verden og selvfølgelig skal det etter hvert dryppe litt på aksjonærene også.

Beklager flere skrivefeil: Sekretæren har ferie 😉

Dommeren
Feb 2023
rischioso
10.03.2023 kl 17:40 4843

RE - Ps. Det gikk vel ikke så bra for deg her om dagen i ett annet selskap....

* Du er nok igjen på ville veier - hva har ikke gått bra for meg i et annet selskap her om dagen? Jeg er storfornøyd. Jeg kjøpte 1m aksjer i NOM til 68 øre og de skal jeg sitte med over tid nå som caset er fullfinansiert og har kontraktfestet avtale om salg av alt de tar ut de neste 5 årene. Jeg skal ha 500k til, men avventer til rep emi aksjene kommer i omløp.

Ellers så advarte jeg og det dessverre til døve ører (ikke ulikt her) om en kommende griseemisjon i Archer og den kom hvor jeg har tradet over flere dager, men er nå helt ute der for den skal nok lengre ned mot krona før det snur.

Begge deler finnes i skriftlig form om man leter på de respektive trådene.

Mao, dette er jo akkurat det jeg snakket om for kort tid siden på denne tråden at denne tråden er full av nettopp slike sleivkommentarer og alskens andre usannheter og når de blir nevnt mange nok ganger så har de det med å bli en sannhet og det er vel ikke slik man skal bidra - skjerpings ...
Redigert 10.03.2023 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2023 kl 17:46 4809

Den e-posten fra DnB som nevnes her; noen som har sett den?

Oljen på vei opp, kanskje blir neste uke grei; gitt at ikke denne refien flopper. Jeg likte ikke Sissener på FA i dag: «Hvis noen orker risikoen». Og risikoen er der, enten de mest euforiske vil eller ei. Risikoen er nettopp årsaken til at selskapet prises så lavt som få av dere forstår. Har trua jeg; men det er ikke gitt at det blir en himmelreise herfra. Nettopp derfor er det provoserende når det snakkes om e-poster fra DNB som ilkke deles, røkke/Fredriksen tok 90% etc. Det hjelper ingen. Verken de mest positive eller risotto/trollene som krøp ut av hulene sine i dag.
Redigert 10.03.2023 kl 17:48 Du må logge inn for å svare
Aksjehviskeren
10.03.2023 kl 17:50 4770

Han snakket om rischioso ikke risiko.
Slettet bruker
10.03.2023 kl 17:53 4718

Vi misforstår hverandre - og tviler på vi kommer på bølgelengde.
Slettet bruker
10.03.2023 kl 18:08 4602

Som nevnt tidligere etter å ha lest det meste du har skrevet her: jeg ser for meg en bitter eldre mann, med knappe 500’ på en aksjesparekonto som det virres rundt med. Du tok aldri ordentlige sjanser, nå er det for sent og du aner ikke dine arme råd. Skadefro som du er, finner du sykt nok en viss form for glede i at andre taper penger. Hvor sprøtt er ikke nettopp det😎!! Det er jo fasit på bitterhet og stakkarlighet. God helg risotto, du får unne deg en Ringnes og fundere på hva du baler med i livet.
Redigert 10.03.2023 kl 18:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2023 kl 18:09 4638

(FUCK OFF)^100 --->RIS
china
10.03.2023 kl 18:12 4679

Litt usikker hva som er poenget med evig lange negative innlegg? Du skriver til kjempe fornøyde aksjonærer som har vært med på en fantastisk reise!! Fikk du ikke med deg oppturen? Selv om det ble rødt siste 2 dager , så ble jo også uken veldig bra. Så alt i alt er vel majoriteten her veldig fornøyd. Så litt usikker hva poenget er.
oppturen
10.03.2023 kl 18:20 4700

Det er rissiko som gjør at det er store % å hente, det gjelder bare å skaffe seg et fortrinn med å være i forkant.

I det morgen intervjuet snakker de først om en bank i usa som har komt i problemer og trenger tilført kapital. De drøser rundt at fordringene ikke var justert til markedsverdi i et forsøk på å fremstå mer solide enn de var og at det nå slår hardt tilbake ( har ikke tatt grep i tide)

Ser vi til PGS så har de lav kreditt rating på grunn av tidligere hissig nedskriving av skipsverdier og også hurtig nedskriving av bibliotek( bokført verdi ca $350 mill har mottatt bud på $600 mill og verdien må ha steget kraftig etter det).
Så det jeg vil frem til var å holde seg i forkant.

Om du hadde startet et as i dag og kaldt det PGS Ship, så kunne du spyttet inn $400 mill i egenkapital, lånt $800 mill i bank og kjøpt 4 Ramform Titan class for $300 mill hver.
Hvilken rating ville du fått da ?
BIFFogBÆRNÉ
10.03.2023 kl 18:31 4588

God helg alle sammen. Og god helg ris. Hen er sikkert en grei gutt. Som liker å krangle😂 og nå fått følge av var det omislask?

Jeg er veldig Glad jeg ikke har fulgt dine råd. For en opptur dette har vært💰💰💰💰💰💰💰


Verden trenger seismikk neste uke også. Litt ned nå er helt fint. Mye annet som har dippet litt også. Slapper heelt av!
Og snart er tråden full av hva var det vi sa ris.
Redigert 10.03.2023 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2023 kl 18:43 4507

kjøpte 100m aksjer i NOM til 62 øre skal ha 50m til
Londonmannen
10.03.2023 kl 18:53 4444

Hei Rischioso
Du skriver "..så har ikke selskapet levert tall de siste 3 kvartaler som bekrefter at de faktisk får det forventede og allerede innbakte løftet i supersyklusen - mao, her gjelder det å trå varsomt fremover for selskapet har mye å bevise - veldig mye hvor en potensiell nedside er større enn på veldig lenge noe den nylige shortposisjonen bekrefter ...."

Når du sier "ikke levert" så referer du ensidig til kvartalsresultatene. Men jeg mener det blir for snevert. Man bør også se på hva som har skjedd med skip i opplag og hva ledelsen har sagt i samband med å ta skip ut av opplag.

For PGS har tatt skip ut av opplag for å ivareta en stadig økende etterspørsel etter seismikkressurser. En utvikling som også førte til en betydelig rateoppgang gjennom 2022. I tillegg bør man merke seg at ledelsen ifm presetnasjonen av Q2 var klare på at de ikke kom til å ta ut et nytt skip i løpet av vinteren, dersom en slik handling ville resultere i å presse ratene ned. Så kommer vi til presentasjon av Q3 og da blir det opplyst at Ramford Victory ville bli tatt ut av opplag og utrustet. Skipet har nå vært på slipp i Odense og blitt malt, og ligger for tiden i Florø for å få montert streamere.

Dette viser at selskapet opplever økende rater på oppdragene, samt at de kan ta ut skip av opplag uten at dette ødelegger rateoppgangen i markedet. Så å påstå at selskapet har mye å bevise, blir med respekt å melde tøv. Ratene er på vei opp, aktiviteten er på vei opp og det blir marginalt med seismikkressurser tilført markedet utover det man i dag har på global basis. Men disse ressursene skal benyttes til mer enn oljeleting.Dette vet du Rischioso. Du har jo selv påpekt hvilke fantastisk case dette er, når du selv er investert i selskapet.

Og som du selv sier; våre skriblerier her på FA Forum vil ikke påpvirke kursen den ene eller andre veien. Så hvorfor driver du hele tiden og skifter på argumentasjonen? Helt greit at du trader, men du har ikke makt til å påvirke kursen ved å vri på argumentasjonen. Og hva angår emisjon, så må du være en av svært få som ikke har fått med deg at ledelsen har uttalt at det har de ikke behov for det ifm ReFi. Mener du at ledelsen bløffer? Har vi noen som helst grunn til å betvile det Rune uttalte på Q4? Nei, jeg tror de på det tidspunktet hadde såpass god oversikt over situasjonen/prosessen rundt ReFi at de kunne fremholde dette uten å bløffe. Hadde det vært mulighet for en eventuell emisjon, uansett hvor liten, så kunne de bare unnlatt å svare på det. Men det gjorde de ikke. De var helt klare på at nå hadde aksjonærene stilt opp for selskapet, og nå var det pay back time.

Ha en riktig god helg! Mandag kan det hende vi våkner opp til melding om ReFi på plass. Personlig tror jeg nok shorterne kommer til å tråkke i salaten. ;-))
Redigert 10.03.2023 kl 19:17 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:01 4358

Trippel B muligens, men vi er jo langt fra det - og av en grunn.
Tgs låner til 7, vi til 13 (tipper jeg) - igjen, av en åpenbar grunn.
Vi må nyansere til en viss grad, ellers er samtalene her meningsløse imo. Chatcafe sier Hvalross (du er et fabelaktig eventyr) - så kanskje finner man ikke realisme her. Han som fabler om DnB-e-poster burde respondere. Slik info er til de grader offentlig. Uten den e-posten tilgjengelig bør ingen lytte til ham.


ÆreVære
10.03.2023 kl 19:05 4327

Beste og mest seriøse svaret til RIS noen gang. Vi vet jo innerst inne at mannen kan sine saker på børs, men den vandringen frem og tilbake blir for dumt og slitsomt.
God helg (igjen)!
skadi
10.03.2023 kl 19:25 4171

Hvis du nå sammenligner din investering i NOM på ca 680000 kroner, som nå er ca 5 prosent i minus med PGS sin utvikling i samme tidsrom, hva kommer du da fram til?
Jeg snakker altså ikke om at du feiget ut av PGS på ca 7,50 og dermed gikk glipp av en 50 prosent tråde. Riskokeren, du har dritti på draget, hvorfor ikke bare innrømme det?
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:26 4161


Bomull i og mellom ørene. Klovn🔴
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:27 4146

Ris og Mikke Mus samme person?
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:29 4150

Du vet innerst inne, ikke vi! For meg er han en døgenikt best case. Snakk for deg selv. Folk har nettopp bedt ham reise til H. Og den støttes herfra. Han er en skadefro stakkars som fortjener litt tilbakebetaling av samme mynt.
Omnislash
10.03.2023 kl 19:29 4142

Det er lite som taler for at caset PGS ikke har livets rett på et nivå +/- 20 de neste 1-2 årene.
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:37 4068

risotto har sikkert 8 kontoer her, på barne- og oldebarn.
Slettet bruker
10.03.2023 kl 19:50 3936

Hvem kommer å hilser på i morgen?
VantageVolante
10.03.2023 kl 20:08 3789

Imorgen vet jeg ikke, men på tirsdag tipper jeg vi får besøk av nicket "refikongen".
Når refikongen brøles inn i manesjen så risottorunkeren formelig imploderer som ei dvaskete ku inn i verdensrommets heftigste sorte hull, ja da skal det faen meg brøles så jævlig høyt og lenge at selv inkaguder og faraoer våkner til live og lurer på hva inni svarteste rattataen var det som skjedde nå?

Var det han du tenkte på, hr Elg?

eike
10.03.2023 kl 20:09 3782

Kommer vel på Sir Winston i morgen, i forkledning! Kanskje Arne Fredly😅
Gottmos
10.03.2023 kl 20:11 3773

Det är länge sedan jag tog bort och bannade alla kommentarer från ris. Har varit skönt att läsa denna tråden senaste tiden. Tackar så jättemycket för ett otroligt engagemang bland duktiga investerare.
Har varit long sedan aktien låg i botten förra vintern och fortsätter fylla på.
Kvällens läsning blir lite tråkigt när alla behöver svara ris på hens synpunkter och personliga investeringar.
Ser även att onanisplash har dykt upp.
Rekommenderar att INGEN kommentarer deras inlägg och att dom får köra sin monolog.
I övrigt kom gärna med varningar eller dåliga nyheter om ni känner till sådana.
Fortsatt go kväll på er .
BIFFogBÆRNÉ
10.03.2023 kl 20:27 3654

😂💰💰💰💰👍🥩🍻🍻🍻🍻 god kveld!
Platinum365
10.03.2023 kl 20:30 3620

Ja, 20-tallet bør være innen rekkevidde. Det blir turbulent i H2, tror jeg. Mcap på 20-25 bør være minimum. Dog så er den gang sånn at selskapet også etter hva vi nå «vet» inntreffer, skal fortsette å levere, som TGS-sjefen sa, så er ikke DB CCS like spennende/ og i vinden som det vi akkurat står i nå. Som Rune sa, vi skal fortsette å investere. I mine ører betyr det å bruke penger for å tjene penger, men hvor mye penger, er usikkert.

God skitur
oppturen
10.03.2023 kl 20:57 3421

Fra nyttår og frem til utgangen av Mars 2024 har PGS $918 mill som forfaller i gjeld.
De hadde ved utgangen av 2022 $364 mill på bok.
De ønsker et nytt lån på $450 mill og ønsker å ha $150 mill i buffer kapital.
Det forteller meg at i PGS sine kalkyler regner de med å ha kontant overskudd før avdrag på ca $250mill i den 15 mnd perioden ( akkumulert for hele 2022 hadde de ca $100mill). Vi kan også regne med ca $100mill i rente og gebyrer i den perioden. Det fine er at denne perioden er vi 1/5 inn i allerede og PGS sitter med veldig god visibilitet så anslagene har de nok godt belegg for.(og de har nok litt buffer ekstra)
Hvor står vi så i April 2024 ?
Gjelden redusert til knappe $550mill, renteutgifter neste 3 år på ca $60mill årlig og avdrag på knappe $100mill fordelt på 3 år. Da blir det romslig økonomi 😀
Tenker de da kjører litt utbytte i 24 (1-2 nok), i 25 blir det tilbakekjøp av $50 mill av gjelden? Resten i utbytte (3 nok pr aksje ?)
I 26 tar de raskt et nytt obligasjonslån på $300-$350 mill og får beste rente med rating BAA ? Potensielt utbytte derfra 5-8 nok i året ??
Blir litt spekulasjoner utover, men slikt senario ser jeg som sannsynlig.
Redigert 10.03.2023 kl 21:38 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
10.03.2023 kl 21:10 3344

I den grad noen skulle ha fått usikkerhet i seg etter dagens seanse, så anbefaler jeg dere å se CEO Rune sin presentasjon og opptreden hos Roger Bentsen i Nornet på Youtube. Når man ser den seansen så skjønner man at PGS vil være et særdeles lønnsom t sted å befinne seg i årene som kommer.
GullHårAllOve
10.03.2023 kl 21:27 3222

Spennende refleksjoner og er da så absolutt ikke urealistisk heller. Kunne vært hyggelig om det inntreffer på toppen av en noe høyere kurs 🎯🔥💰
GullHårAllOve
10.03.2023 kl 21:30 3240

Det vil være veldig lønnsomt. Selv med flere slike dager som i dag. Sånne dager vil det jo komme flere av, men aksjen vil nok være mye i pluss for det. Det som blir utfordret mest her er vel tålmodigheten til folk mer enn usikkerhet tror jeg. Blir så veldig bra dette 🔥🎯👌💯🔝💰