Kursdobling i sikte etter siste tids kursras?

CapitaL
VOW 03.03.2023 kl 15:38 97364

Litt oppsummering etter H2 og hva vi kan forvente oss fremover fra VOW.

-Samtlige forretningsområder går i pluss, Cruise, Aftersales og Landbasert.

-Rekordhøye inntekter på 783 mill, EBITDA på 92 mill (11,8%)

-2022 var et år med fokus på vekst og kapasitetsbygging.

-Solid ordrebok gir god visibilitet for de neste årene.

-Mye cash på vei inn vil gi positiv kontantstrøm i løpet av første halvår 23.


Cruise:

Går så det suser, 10 nye Cruiseskip skal på vannet med Vows utstyr ombord i løpet av første halvår. Noe som er rekord, normalen er 3-4 skip i en slik periode. I tillegg 4 mindre skip. Ytterligere 35+ skip er i løypa for de neste årene. I tillegg opsjoner på flere.

Det første pyrolyseanlegget for å konvertere avfall til energi på et Cruiseskip installeres i år.
Her åpner det seg et nytt forretningsområde for Vows Cruisevirksomhet. Flytende småbyer genererer mye avfall så her kan man anta at det er muligheter for
god vekst fremover.


Aftersales:

Som resultat av et stadig økende antall skip med Vows utstyr ombord vil Aftersales ha svært stor vekst fremover, bl.a de ovenfor nevnte 10 Cruiseskipene som ferdigstilles i første halvår, er eksempler på den veksten som kommer Aftersales til gode.


Landbasert:

Landbasert hadde en litt svakere vekst enn forventet i andre halvår. Tross det økte ordrereserven i segmentet og er pr 31.12 hele 441 mill.

Det er innen landbasert den største veksten i selskapet er ventet fremover, med fokus på 2 hovedområder som er forespeilet å mangedobles i årene som kommer.

Det ene av disse er som kjent biokull til metallindustrien, der det bare i Norge er behov for 100 x Follums første byggetrinn. VGM, som nå er Vows viktigste kunde har prosjekter for 600.000 tonn i pipeline, for totalt 18 forskjellige kunder i inn og utland. Her kan man anta at det vil komme noen resultater ut av dette etterhvert.

Vow er også i diskusjoner med VGM om salg av en CHE-reaktor og ytterligere et mindre biokullanlegg som nå er under oppføring på Follum. Sammenlagt prislapp på disse to anslår jeg til å være omkring 150-170 mill. Det er ikke kommunisert noen prislapp på CHE-reaktoren. Vow jobber også med en 50.000 tonns kunde innen metallindustrien uavhengig av VGM.

Minst like viktig er samarbeidet med Murfitts / Itochu. Her er det snakk om gjenvinning av Carbon Black fra utslitte dekk. Markedet er svimlende stort, og man har allerede identifisert 300 mulige lokasjoner for anlegg for gjenvinning av Carbon Black. Søknad for 3 anlegg i Storbritannia er underveis i løpet av første halvår i år, og anleggene ventes i drift til neste år. Badin fremhever at Itochu er en av de 3 største leverandørene av gummi til dekk-industrien.. så det er ikke noen lilleputt man har inngått samarbeid med. Har du Bridgestone eller Michelin-dekk på bilen din, ja da kjører du rundt med gummi fra Itochu du også.

Vi har også CHE her, som må nevnes. De opplever nå en massiv vekst grunnet industriens overgang til mer energieffektive ovner.. CHE vil trolig bli en hyggelig bidragsyter til selskapet.. alt tyder på at det var et meget vellykket oppkjøp.


I tillegg til ovenstående jobber Vow med masse annet, her nevner jeg samarbeidet med Grtgaz, og med Circular Carbon i Hamburg om fornybar gass. Repsol, AM, plast til energi, Horizon 2020.. Det blir rett og slett for mye å ta med alt.

Badin fortalte på presentasjonen, oversatt fra engelsk..

-Vi ser at det vi jobber med vil ha en betydelig effekt på inntjening og profitt allerede i inneværende år..


Som man ser, så har jeg viet Landbasert størst oppmerksomhet. Det er ikke uten grunn. Det er sannsynligvis her det vil skje mest de neste årene, og selv om alle segmenter vokser, så er det for meg liten tvil om at det er på landbasert man har det aller største vekstpotensialet.


Dagens kurs: 17,30 ned 3,24%.

Mitt kursmål etter Q1 22kr +, etter H1 25 kr + og 30kr + innen årsslutt.

Nordeas fair value gitt ståa pr i dag, er 36-41 kr.. noe jeg synes høres rimelig ut.

Risikomomenter: Ingen spesielle utover makrobildet som er en generell risiko for aksjemarkedet. Backlog har god visibilitet, behovet for Vows teknologi er stort og økende med stadig nye vekstområder som dukker opp. Jeg er heller ikke spesielt opptatt av om det kommer en mild resesjon.. Vows kunder er store og må tenke både 5 og 10 år fremover. Eks Cruiseselskapene har tidligere vist seg å være såkalt recession resilient, og med kjøpesterke kundegrupper. Og en eventuell svekkelse her pareres nok først og fremst med rabatter på billetter og seilasene fortsetter som før. Anleggene ombord må selvsagt driftes som før og vil således ha nada betydning for Aftersales.


Gitt Vows vekstmuligheter er mitt syn at det her er en begrenset nedside og en oppside iallfall opp til tidligere høyder.
Dette er ingen aksjeanbefaling, bare mitt syn på selskapet, jeg har selv aksjer her og trader også litt innimellom.


Jeg holder denne tråden låst til over helgen i første omgang, da det den siste uken har vært en stor økning i spamming av den andre tråden.
Redigert 26.04.2023 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
The Observer
26.05.2023 kl 13:21 6005

Det skjer da litt:


Mechanical Design | Project Manager | Industrial Furnaces | Hot-Dip GalvanizingMechanical Design | Project Manager | Industrial Furnaces | Hot-Dip Galvanizing

The team in the workshop is putting the final touches on CHE's latest hybrid hot-dip galvanizing furnace, which will soon be shipped to our customer. It's been rewarding to be involved in every step, from design to in-house production, alongside our experienced coworkers. We've had great dialogue, feedback, and ideas throughout.

In addition to the HDG furnace, CHE’s delivery includes a fume enclosure, chimney with heat recovery system, and a dryer that heat exchange flue gas and circulating air.

Teamet i verkstedet legger siste hånd på CHEs nyeste hybrid varmforsinkingsovn, som snart vil bli sendt til kunden vår. Det har vært givende å være involvert i hvert trinn, fra design til intern produksjon, sammen med våre erfarne medarbeidere. Vi har hatt god dialog, tilbakemeldinger og ideer hele veien.

I tillegg til HDG-ovnen inkluderer CHEs leveranse et avtrekkskapsling, skorstein med varmegjenvinningssystem og en tørketrommel som varmeveksler røykgass og sirkulerende luft.


Commodore27
26.05.2023 kl 18:19 5898

Hvorfor skal ledelsen bry seg om kursutviklingen med den lønna de har?
Commodore27
26.05.2023 kl 19:15 6114

Bubleslurp skrev Innlegget er slettet
En kan aldri vite sikkert. Kursen kan gjerne synke ned mot 6.- Basert på vanlig P/E og inntjening som i -22
P.s Artig feilskriving av deg ;)
spekulator
27.05.2023 kl 12:46 6173

Og på toppen av det hele blir det som selges i Europa betalt i Euro. Euroen snart i kr. 12. Altså 10-15% økning siden kontraktinngåelse.
upsidedown
27.05.2023 kl 23:45 6923

Hva er vanlig P/E for et selskap som VOW?

Legg frem noen eksempler som driver med det samme og er et vekstselskap så andre kan vurdere kvaliteten…

P/E 6 kan være drøyt i et segment, mens P/E 30 kan være moderat i et annet segment.

Så hvem sammenlikner du VOW med når du drar P/E-kortet i et selskap som investerer for vekst og nyskapning?
Redigert 27.05.2023 kl 23:48 Du må logge inn for å svare
Listen
30.05.2023 kl 14:42 6461

EV/EBITDA på +/- 16 er vel ikke akkurat billig så lenge visibiliteten i kontraktsinngåelsene er så svak....................
Slettet bruker
30.05.2023 kl 14:53 6490

Kommer vel ann på hvordan du måler. Selskapet tjener godt på cruise, bedre enn noen gang, og bruker overskuddet på å investere på oppskalering på land. Og ja de bruker det de kan av overskudd på R&D for å utvide på land. Skulle bare mangle at EV/EBITDA er lav. Har du tatt bort investeringer og sjekket da?

Selskapet er solid, tjener penger og investerer i fremtidig vekst. Og på denne måten slipper for mange emisjoner for å finansiere investeringene.
anca
30.05.2023 kl 15:57 6452

Egil Haugedal er nytt styremedlem i Vow ASA
Egil Haugsdal er konserndirektør i Kongsberg Gruppen. Han leder forretningsområdet Kongsberg Maritime og var tidligere leder for forretningsområdet Kongberg Protech Systems og det tidligere forretningsområdet Kongsberg Oil & Gas Technologies. Haugsdal er Maskiningeniør fra Høgskolen i Gjøvik.
Commodore27
30.05.2023 kl 15:59 6456

Jeg skrev vel kurs 6 , ikke P/E 6 . En stor forskjell det ;)
upsidedown
30.05.2023 kl 21:57 6191

Er det alt du klarer å bidra med…

Jeg spurte hvilken P/E som kan være normalt for et selskap i VOWs kategori?

Hvis du ikke klarer mer en svada…ikke svar!
nolast
31.05.2023 kl 00:13 6285

Og hva morgen dagen bringer veit ingen av oss. Skulle ikke CHE få betalt for de siste 50% i morgen. Tar de cash eller aksjer? Kommer det et mellomlegg og en mulig forlengelse av tiden. Spennende blir det. Har veldig god følelse denne uka. Noe vil skje. Og opp skal vi.
Dette er et vekstselskap som har samlet krefter til en skikkelig himmelferd.
Commodore27
31.05.2023 kl 09:17 5983

P/E og EV/EBITDA har vi skrevet om i flere innlegg. At du ikke får med deg hva vi skriver er synd , men lite å gjøre så mye med
Slettet bruker
31.05.2023 kl 09:21 6122

Får veldig slik orkesteret på Titanic følelse av dette.
upsidedown
01.06.2023 kl 21:18 5591

Dette er litt typisk Badin & Co og jeg er glad at jeg har tatt nye kjøp i VOW piano etter at jeg solgte meg ut sist på 20.

Greta Thunberg på veggen betyr vel svartedøden på steroider for den gjengse investor. Selskapet har milevis å gå på kommunikasjonssiden og de kaster løvemat til de som fortsatt holder på shorten sin.

Hentet fra LinkedIn:
«An icon is on the walls in our new House of Vow. Can you see who it is? We think local artist Steinar Caspari really captured the vibe of Greta Thunberg in this hand-painted artwork.

Caspari describes Thunberg as a tiny David against a world acting like Goliath. We are inspired by her passion, her guts and her ability and will to execute.»

Commodore27
02.06.2023 kl 12:38 5256

At Pareto er ute og hausser VOW ASA burde vel normalt være et salgssignal. Selskapet vil nok øke inntektene , men det hjelper lite når kostnader og utgifter øker enda mer .
Slettet bruker
02.06.2023 kl 13:09 5210

Selskapet tjener bra, og bruker overskuddet på investeringer. Som er noe annet enn COGS. Så ja, lite net result, men ikke pga dårlig inntjening men mye investeringer.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 13:09 5407

Det er nok det. Hjelper nok en kunde ut.
Bubleslurp
02.06.2023 kl 13:11 5403

Gratulerer med et flott første innlegg. Du går Tora en høy gang. Regner med du hadde skrevet at de hjelper en kunde inn hvis Pareto hadde nedjustert target?
Redigert 02.06.2023 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
Karbon
02.06.2023 kl 13:36 5350

Jeg har vurdert å skrive noen ord på Vow-trådene igjen, med tanke på hva som rører seg i industrien rundt Vows potensielle kunder.

Men når jeg ser nivået på innleggene fra Commodore og KarinaH over her, så kan jeg like godt la være.

"Pareto- Update - 02 Jun 2023

Vow - Profitable cleantech at bargain pricing
Vow has started 2023 of strongly posting record high quarterly revenues in Q1 and we expect full year sales to surpass NOK 1bn for the first time. Growth potential is solid with high cruise tendering activity and several landbased verticals now coming with full speed. The share has been in free fall since February but with more orders coming in and strong numbers expected we believe risk/reward is good. As a profitable cleantech company trading at a large discount to peers we find it attractive. Buy, TP NOK 30."
Redigert 02.06.2023 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
02.06.2023 kl 14:08 5263

Håper ikke du gir opp. Du skriver flotte innlegg og jeg har lært mye om selskapet gjennom det. Det går jo an å blokkere de nick du vil så du slipper å se dem. Jeg har gjort det flere ganger for andre aksjer.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 16:38 5007

Det var da voldsomt, først innlegg og man blir satt i bås.
Hårsåre gutter ?

Redigert 02.06.2023 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
Karbon
02.06.2023 kl 17:09 4948

Takk for det Fluefiskeren. Jeg føler det hjelper lite å blokkere enkelte nick. Greit nok at jeg slipper å se det som skrives, men innleggene er der like fullt, og seriøse innlegg blir fort bombardert med tull og fjas etterpå, slik at informasjonen forsvinner. CapitaL har sluttet å skrive her. Hammers holder seg også stort sett borte. Det er også flere andre seriøse skribenter som har meldt seg ut pga enkelte "uromomenter" som har sett det som sin oppgave å sabotere Vow-trådene.

Aksjekursen har gått i kjelleren, men jeg mener det er minst like viktig som tidligere å videreformidle informasjon som kan ha betydning for Vow og fremtidige kontrakter. Det jeg og andre skriver her på forumet har null betydning for aksjekursen, og den eneste grunnen til at jeg er her, er for å dele informasjon, uavhengig av om aksjekursen er høy eller lav.

Slik situasjonen har vært på forumet en stund nå, så frister det lite å bruke mye av tiden min på det. Mulig jeg kommer til å legge ut noe på den låste tråden "Vow 2023" etterhvert. Dagens analyse fra Pareto har mye av det samme budskapet som jeg har i den låste tråden. Kursutviklingen i Vow har så langt i 2023 vært en katastrofe, i likhet med mange andre grønne selskaper. Men mens mange av de andre grønne selskapene har null i inntekter, leverer Vow den ene rekorden etter den andre, og det til tross for at de store landbaserte kontraktene har latt vente på seg. Så hva tror man vil skje med aksjekursen i Vow når de store kontraktene kommer på bordet? For det gjør de!
Commodore27
02.06.2023 kl 18:08 4841

Det er alltid nok av de som er positive til en aksje på trådene. At noen tar belastningen med å være mer nøkterne er vel sunt. Det er nok av eksempler på at mange aksjer her på HO har vært kynisk hausset til himmels.. Badin var vel selv ute og syns det var for mye av det gode m.h.t til kurs og forventninger
Det er dessverre ikke slik i virkelighetens verden at alt bare blir en suksess. VOW burde ha en bra framtid . Men det er vansklige tider, så en kan ikke skape forventninger som blir en belastning for ledelsen
Fluefiskeren
02.06.2023 kl 18:48 4746

Ingen sier at det ikke skal være åpent for å trekke fram negative momenter. Ser det faktisk som en styrke da det er viktig å kunne se ting fra mer enn en side. Men det er et stort men. Man må kunne begrunne det man skriver. Det mangler det mye på her. Og personangrep bør vi holde oss for gode til.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 18:57 4717

Jeg har lest litt nå, og jeg ser begrunnelser fra dem som er negative, stort sett, og da særlig teknisk. Det tekniske er vel en god begrunnelse i seg selv?
Det virker som om noen ikke liker det tekniske søkelyset i denne aksjen, det synes jeg er rart. Rører aldri en aksje som ikke er teknisk bull, med mindre jeg går short.
Klimanytt
02.06.2023 kl 19:35 4653

Støtter fluefiskeren, du er flink til å finne og legge fram relevant informasjon! Tror nok de fleste som leser på disse trådene klarer å sortere hvem som har noe fornuftig å bidra med og hvem som har en annen agenda… Tomme tønner rumler mest, det er vel betegnende for noen av nikkene som dukker opp som troll av eske:). Kursen lever sitt eget liv, og jeg er glad for å kunne kjøpe billige aksjer!
Foggy
02.06.2023 kl 19:38 4642

Er Tora plutselig blitt Karina... nå da. Jaja - en får ta forumet for det det er/er blitt.
upsidedown
02.06.2023 kl 20:24 4538

Karbon du er gull. Det samme er CapitaL og Hammers! Vi må ikke alltid være enige, men målet er det samme og på sikt vil potensialet i VOW åpenbare seg. Det som hemmer nå er i all hovedsak uklarheter rundt finansieringen av oppskaleringen av VGM. Det er dette uromomentet som har hjulpet shorterne med å presse kursen i bunn.

En godt drevet cruisdel forsvarer en kurs mellom 18 og 20. Det som kommer på landsiden etterhvert er pluss+pluss….
Stå på om nødvendig på lukket tråd.
upsidedown
02.06.2023 kl 20:33 4517

Dette må du gjerne uttdype nærmere. I mitt chart har VOW nylig satt den andre bunnen og har RSI over 50 per nå. Det er også gjort et innsidekjøp om det ikke var allverdens.

Forklar gjerne hvordan du leser et bullish chart hvis disse indikatorene ikke er på din liste.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 20:40 4500

Nå refferete jeg til "negative" innlegg 12 mnd tilbake, og de har vel fått rett, det var mitt poeng. Mer rett enn de som mener kursen kan forsvares. Jeg lærte tidlig at "aksjemarkedet alltid har rett" - og det er vel en grunn til at markedet priser denne i leiet 10-12 kr.
Fluefiskeren
02.06.2023 kl 20:51 4492

Det er bare en børsfloskel. Det er en del av dem. Hvis markedet har rett i dag så må de ha hatt urett i går.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 20:57 4487

Det gjelder bare i aksjer man ikke har, som er i minus sier du ?
upsidedown
02.06.2023 kl 21:17 4455

Det er når markedet tar feil man kjøper aksjer, når de har fått rett er mye av potensialet tatt ut.

Short har etablert seg i VOW da det er en uavklart finansiering i VGM. Dette er ikke rakettforskning og ingen kunne se for 12 måneder siden den situasjonen VGM ville være i akkurat nå.

Trolig er det forbigående siden VOW har meldt at de ikke skal hente kapital i markedet i nær fremtid utover noe lommerusk til de ansatte som skal kjøpes over børs.

Det innebærer sannsynligvis at det settes en emisjon i VGM for å finansiere avviket på det de har i midler og de økninger som er meldt markedet. Før den er på plass vil det være uro i begge aksjene siden det er en nær forbindelse her.
Slettet bruker
02.06.2023 kl 22:03 4349

Vel, leser her at noen har spådd fallet teknisk fra 58 og litt over 20 tallet, til 10,- innertier må det være. Jeg tenker aksjen er rett priset, alt annet blir vel en subjektiv vurdering når man i praksis taler for sin syke mor - eller ?
Hammers
02.06.2023 kl 22:07 4346

I stedet for å spekulere på ting du later som du ikke har peiling på kan du heller se Update for Q1. Der får man en pekepinn.
Det legges opp til en modell med partnerskap - gjerne slik at VGM er minoritetsaksjonær i dette.
Et partnerskap som gir SOLID fortjeneste til alle parter!

Det vil KANSKJE si at partneren står for mesteparten av kapitalen, får mer av overskuddet, mens VGM står for kunnskapen, utstyret og driften????

Når det gjelder Follum blir VGM majoritetseier. Lite å bekymre seg over, etter min mening.
Spesielt mtp det inntjeningspotensialet som ligger i produksjonen.

En produksjon som starter i H2 med den nylig annonserte lille linjen på 2500 tonn biokarbon.
En linje som alene fanger 12.500 tonn Co2 fra atmosfæren pr år.

Dvs at man kan selge "biproduktet" Carbon Credits (utslippskvoter) tilsvarende denne fangsten.
Prisen pr tonn svinger i dag rundt NOK 1000. Bare å ta fram kalkulatoren!

I tillegg selges hovedproduktene;
BIOKARBON, BIOOLJER og BIOGASS (EN gass som selges TO ganger til ulike brukere i rekkefølge - til ulikt formål).
Kan det bli bedre?

Produkter som selges til silisiumindustrien er SPESIALPRODUKTER med langt høyere pris enn "ordinære".
Elkem er silisiumsprodusent.

Ikke rart at Cecilie J under Q&A KJAPT besvarte et spørsmål fra salen.
- Når tror du at lønnsomhet oppnås? "Jeg tror nok vi er der", var det korte svaret - før hun smilte - og gikk til neste......

VGM verdsettes i dag til 352 mill.
Et annet selskap innen pyrolyse er WPU. Det verdsettes til 3,5 MRD. De har vel heller ingen drift pr dd?

VGM har oppstart i H2!
Deretter blir dette en pengemaskin! Akkurat som VOW blir det samme - selskapet som skal levere alt utstyret!
Levere dette utsyret + utstyret til den 2 MRD kontrakten som er nært forestående.
Tenke seg til; 1 kontrakt til VOW som representerer mer en de siste 2 års totale omsetning for hele selsskapet.

Ikke rart at prisen i dag skjøt i været etter en fin Pareto-analyse.
En fin analyse som IKKE nevnte den 2 MRD ordren som man nå er i ferd med å fullføre! Ref Badin u/"Update"!
Redigert 02.06.2023 kl 22:30 Du må logge inn for å svare