Kursdobling i sikte etter siste tids kursras?

CapitaL
VOW 03.03.2023 kl 15:38 97211

Litt oppsummering etter H2 og hva vi kan forvente oss fremover fra VOW.

-Samtlige forretningsområder går i pluss, Cruise, Aftersales og Landbasert.

-Rekordhøye inntekter på 783 mill, EBITDA på 92 mill (11,8%)

-2022 var et år med fokus på vekst og kapasitetsbygging.

-Solid ordrebok gir god visibilitet for de neste årene.

-Mye cash på vei inn vil gi positiv kontantstrøm i løpet av første halvår 23.


Cruise:

Går så det suser, 10 nye Cruiseskip skal på vannet med Vows utstyr ombord i løpet av første halvår. Noe som er rekord, normalen er 3-4 skip i en slik periode. I tillegg 4 mindre skip. Ytterligere 35+ skip er i løypa for de neste årene. I tillegg opsjoner på flere.

Det første pyrolyseanlegget for å konvertere avfall til energi på et Cruiseskip installeres i år.
Her åpner det seg et nytt forretningsområde for Vows Cruisevirksomhet. Flytende småbyer genererer mye avfall så her kan man anta at det er muligheter for
god vekst fremover.


Aftersales:

Som resultat av et stadig økende antall skip med Vows utstyr ombord vil Aftersales ha svært stor vekst fremover, bl.a de ovenfor nevnte 10 Cruiseskipene som ferdigstilles i første halvår, er eksempler på den veksten som kommer Aftersales til gode.


Landbasert:

Landbasert hadde en litt svakere vekst enn forventet i andre halvår. Tross det økte ordrereserven i segmentet og er pr 31.12 hele 441 mill.

Det er innen landbasert den største veksten i selskapet er ventet fremover, med fokus på 2 hovedområder som er forespeilet å mangedobles i årene som kommer.

Det ene av disse er som kjent biokull til metallindustrien, der det bare i Norge er behov for 100 x Follums første byggetrinn. VGM, som nå er Vows viktigste kunde har prosjekter for 600.000 tonn i pipeline, for totalt 18 forskjellige kunder i inn og utland. Her kan man anta at det vil komme noen resultater ut av dette etterhvert.

Vow er også i diskusjoner med VGM om salg av en CHE-reaktor og ytterligere et mindre biokullanlegg som nå er under oppføring på Follum. Sammenlagt prislapp på disse to anslår jeg til å være omkring 150-170 mill. Det er ikke kommunisert noen prislapp på CHE-reaktoren. Vow jobber også med en 50.000 tonns kunde innen metallindustrien uavhengig av VGM.

Minst like viktig er samarbeidet med Murfitts / Itochu. Her er det snakk om gjenvinning av Carbon Black fra utslitte dekk. Markedet er svimlende stort, og man har allerede identifisert 300 mulige lokasjoner for anlegg for gjenvinning av Carbon Black. Søknad for 3 anlegg i Storbritannia er underveis i løpet av første halvår i år, og anleggene ventes i drift til neste år. Badin fremhever at Itochu er en av de 3 største leverandørene av gummi til dekk-industrien.. så det er ikke noen lilleputt man har inngått samarbeid med. Har du Bridgestone eller Michelin-dekk på bilen din, ja da kjører du rundt med gummi fra Itochu du også.

Vi har også CHE her, som må nevnes. De opplever nå en massiv vekst grunnet industriens overgang til mer energieffektive ovner.. CHE vil trolig bli en hyggelig bidragsyter til selskapet.. alt tyder på at det var et meget vellykket oppkjøp.


I tillegg til ovenstående jobber Vow med masse annet, her nevner jeg samarbeidet med Grtgaz, og med Circular Carbon i Hamburg om fornybar gass. Repsol, AM, plast til energi, Horizon 2020.. Det blir rett og slett for mye å ta med alt.

Badin fortalte på presentasjonen, oversatt fra engelsk..

-Vi ser at det vi jobber med vil ha en betydelig effekt på inntjening og profitt allerede i inneværende år..


Som man ser, så har jeg viet Landbasert størst oppmerksomhet. Det er ikke uten grunn. Det er sannsynligvis her det vil skje mest de neste årene, og selv om alle segmenter vokser, så er det for meg liten tvil om at det er på landbasert man har det aller største vekstpotensialet.


Dagens kurs: 17,30 ned 3,24%.

Mitt kursmål etter Q1 22kr +, etter H1 25 kr + og 30kr + innen årsslutt.

Nordeas fair value gitt ståa pr i dag, er 36-41 kr.. noe jeg synes høres rimelig ut.

Risikomomenter: Ingen spesielle utover makrobildet som er en generell risiko for aksjemarkedet. Backlog har god visibilitet, behovet for Vows teknologi er stort og økende med stadig nye vekstområder som dukker opp. Jeg er heller ikke spesielt opptatt av om det kommer en mild resesjon.. Vows kunder er store og må tenke både 5 og 10 år fremover. Eks Cruiseselskapene har tidligere vist seg å være såkalt recession resilient, og med kjøpesterke kundegrupper. Og en eventuell svekkelse her pareres nok først og fremst med rabatter på billetter og seilasene fortsetter som før. Anleggene ombord må selvsagt driftes som før og vil således ha nada betydning for Aftersales.


Gitt Vows vekstmuligheter er mitt syn at det her er en begrenset nedside og en oppside iallfall opp til tidligere høyder.
Dette er ingen aksjeanbefaling, bare mitt syn på selskapet, jeg har selv aksjer her og trader også litt innimellom.


Jeg holder denne tråden låst til over helgen i første omgang, da det den siste uken har vært en stor økning i spamming av den andre tråden.
Redigert 26.04.2023 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
Foggy
02.06.2023 kl 22:33 7403

Veldig bra at du, Karbon, Capital, m.fl. klarer å hente litt motivasjon til å legge ut info. Jeg leser, og setter meg inn i det som er å få av info - både her og der, samt info fra annen person som har betydelig innsikt på utsiden av forumet. "støyen" fra enkelte ubetydeligheter er uvesentlig, og det forstår nærmest alle som leser her - skulle jeg tro.
Redigert 02.06.2023 kl 22:43 Du må logge inn for å svare
upsidedown
02.06.2023 kl 22:37 7400

Du mener «gjøgleren» Tora som slettet sin egen tråd basert på oppspinn fra A til Å med tre måneders fartstid på HO?

Du vil gjøre det stort på børs…..
Carrera
02.06.2023 kl 22:47 7427

Hammers
25.04.2021 kl 20:38
"Også jeg er spent på prosessen rundt VGM.
Det jeg kan si er at jeg tror VGM ila et par år prises høyere enn det VOW gjør i dag."

P.S.VOW hadde kurs 40+ når Hammers delte dette innlegget !
upsidedown
03.06.2023 kl 10:05 7107

Ser at Hammers har skrevet på egen tråd og gitt meg tittelen «gnager». Takk for utmerkelsen Hammers.

Det er svært få i VOW om noen som har tapt penger på å følge de råd upsidedown har gitt i VOW. Det siste rådet jeg gav var at alle burde være forsiktig da den nådde forrige bunn rett under 16 da jeg fryktet aksjen kunne bryte ned gjennom gulvet.

Fasiten er her nå Hammers. Gnagere skal man lytte til fordi de har bakkekontakt!

https://www.finansavisen.no/forum/thread/140462/view/5276262?legacy=0
Redigert 03.06.2023 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.06.2023 kl 11:08 7062

Hvor var denne hammers når aksjen stupte fra 58 og 22 ? Til 10 kr som noen eminente skribenter så kom ?
Gnagerne har vel bidratt mer for å sikre pengene til vanlinge askjonærer på HO enn denne karen med hunden.
upsidedown
03.06.2023 kl 11:45 7033

Nå har vel dine «eminente» skribenter hatt kursmål under fem under to ulike nick. Så aksjen skal betydelig ned hvis de skal unngå skivebom. Men de har også kursmål 500 i BCS og det ligger garantert lysår frem i tid…
Slettet bruker
03.06.2023 kl 15:10 6857

10,- er vel kursmålet som var satt, brudd på 10 gir 5,- skrev dem vel og.
royroy
04.06.2023 kl 01:44 6480

Tora…

#savess
CapitaL
16.07.2023 kl 08:47 5006

Forsøker å gjenopplive tråden.. så får vi se om trollene med femkroninger med hull i klarer å holde seg unna denne gangen.

Registrerer at de færreste/ ingen har fått med seg at Pescara Invest har kjøpt seg opp i Vow. 200k aksjer..

Ellers.. så har det kommet lite eller intet nytt den senere tiden. De forventede nyhetene vedr ordre fra USA lar fortsatt vente på seg, så kursen har ikke fått drahjelp derifra heller. Forhåpentligvis skjer det ting i kulissene som materialiserer seg i reelle ordre etterhvert. Vi får se... neste rapport kommer iallfall 23.08.

VGM blir omorganisert med opprettelse av egne prosjektselskap som skal oppføre og eie biokullfabrikker, og med det stå for byggekostnadene og kostnader for pyrolyseutstyr. I første omgang dreier det seg om utskillelse av Follumprosjektet..
Man har dermed tatt noen innledende grep for å løse opp i finansieringsfloken til VGM. Noe observante lesere nok har fått med seg at jeg har etterlyst i lengre tid;)
Det må uansett penger på bordet i disse prosjektselskapene, så spørsmålet blir vel hvordan det løses. Er regnestykkene så gode at bankene kaster penger etter dem?
The Observer
16.07.2023 kl 15:17 4652

Norsk konkurrent til Vow.

Norske Wastefront utvikler et prosjekt for gjenvinning av avfallsdekk i Sunderland, Storbritannia for å produsere lavkarbon maritime og veitransportdrivstoff og gjenvunnet carbon black (rCB)

Selskapet fikk i mai i fjor (Finansavisen 27. juli 2022) en gigantavtale med britiske Gateway Resources som skal sikre inntil 10 millioner brukte dekk for destruksjon og gjenvinning.

Finansavisen 14. juli 2023:
Wastefront får en 450 millioners avtale avtale med sveitsiske Vitol, som er verdens største uavhengige oljetrader, Vitol lagrer energi og andre kritiske produkter verden rundt.

Wastefront baserer seg også som Vow på pyrolyse.
Det hadde vært å håpe at Wastefront ville basere seg på utsyr fra Vow, men det virker ikke slik ut fra meldingene som er å lese.

https://wastefront.com/press
Hammers
16.07.2023 kl 17:02 4552

Bare å si "lykke til" og håpe at det går bedre med Waterfront enn det gjorde for QFUEL.
QFUEL, en annen pyrolyseaktør, men som aldri har fått prosessen til å virke på kommersielt nivå!
Pyrolyse er en "tung vitenskap" hvis man ønsker å få max verdier ut av innsatsfaktorene (her dekkene).

Det eneste sikre er at pyrolyse av brukte bildekk ikke er noen quick-fix.
Det tok ETEL og VOW (+ oppkjøpte ETIA) hele 8 år å knekke koden fra man satte i gang til man avtalte MoU ved årsskiftet.
Etter et langvarig og tett samarbeid er VOW/ETEL i dag de eneste som klarer å gjenvinne denne type dekk 100%.

I H2 i år forventes den første kontrakten å bli undertegnet. På sikt snakker vi potensielt om 100-vis.
Ref: https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-vow-and-etel-team-up-for-recycling-of-end-of-life-tyres

Waterfront har mao en voldsom oppgave foran seg!
Det er uansett plass til begge + mange flere innen "dekk" og andre områder!
Fordi: Moderne pyrolyse er i dag en industri som er helt i startfasen. Markedet er enormt!
Redigert 16.07.2023 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
CapitaL
16.07.2023 kl 18:27 4412

Vow er da ikke alene om å levere pyrolyseanlegg til gjenvinning av dekk.. Pyrum f.eks har vel opptil flere anlegg i drift og/eller på vei i Tyskland, og et testanlegg for pelletisering av gjenvunnet Carbon Black. Det Vow har, er et samarbeid med en av de 3 største leverandørene av gummi til dekkprodusentene, ( les trådstarten ) hvilket gjør at Vows potensiale på området er meget stort.

Det er også et visst håp om 3 ordrer til Vow fra Storbritannia innen året er omme..
Karbon
16.07.2023 kl 18:35 4396

Vow har sikret seg en verdensomspennende avtale med Itochu, som igjen eier ETEL og Kwik Fit Group:

https://www.itochu.co.jp/en/business/general/project/13.html

Jeg synes vi skal være VELDIG fornøyd med at Vow har sikret seg utstyrsavtale med eneren i verden på området. At det er flere aktører innen samme segment, som igjen har avtaler med konkurrenter på området er helt naturlig, noe annet ville vært "naturstridig".
Hammers
16.07.2023 kl 20:07 4258

I motsetning til alle andre selskaper som nevnes har VOW spesielt EN gedigen fordel som ingen andre har.
VOW ble valgt ut til å være europas ENESTE utstyrsleverandør til det store prosjektet Horizon Europe.

Det deltar ekspertise fra VOW + ytterligere 12 ulike fagmiljøer.
Man kan jo tenke seg hvilken kompenanse man tilegner seg i et slikt fagmiljø som utelukkende består av eksperter av ulikt slag.

Her via oversetter:
https://kommunikasjon-ntb-no.translate.goog/pressemelding/vow-asa-vow-pyrolysis-technology-confirmed-for-horizon-europe-plastics-to-olefins-programme?publisherId=4954260&releaseId=17935650&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc&_x_tr_hist=true

- Merk at prosjektet skal ledes av spanske Repsol.
- VOW/Repsol startet sitt eget samarbeid allerede høsten 2020.
- I desember 2021 ble det besluttet at VOW skulle sette opp en pilot for Repsol (10' tonn - tilsv Follum fase 1).
- Det ble og opplyst at anlegget var tenkt oppskalert til prod av 100' tonn biokarbon pr år. Innsatsfaktor; Husholdningsavfall
- Året etter - den 14. juni 2022 - ble VOW innlemmet i Horizon Europe programmet. Platic-to-Olefins - som altså ledes av Repsol.
- Bare å tenke fortsettelsen selv - for med Repsol har alt gått på skinner og som planlagt. Akkurat slik det alltid gjør for kundene av VOW!

- Merk og at Tsjekkiske UNIPETROL allerede i februar 2020 innledet samarbeid med VOW.
- Store mengder plast i landet + landene rundt skulle omgjøres til oljer. Plastic-to-Olefins.

Snart skjer det noe.
Under Q1 update ble det meldt å komme minst 2 større kontrakter i H2 .
Kanskje derfor Top 20 har NETTO KJØPT ca 460' aksjer fra den 27/6 - da et nedsalg snudde.
Kanskje derfor Clearstream (Tyskland/Luxemburg) har netto kjøpt 423.000 av dem i samme periode.
For ingen må glemme at VOW i jan-2021 satte opp pilot for verdens største innen stålindustri, Arcelor Mittal.......fra nettopp Luxemburg.

Her er det stor aktivitet over hele fjøla og VOW er fortsatt priset til latterlige 1,5 MRD.
Når den første store kontrakten kommer kan man lett få en eksplosiv utvikling......men neppe ila fellesferien!
Den største ENKELTKONTRAKTEN ble under Updates meldt å være ca DOBBELT av VOW's TOTALE OMSETNING de siste 2 årene.
En kontrakt som er forventet å komme i H2.
Redigert 16.07.2023 kl 22:02 Du må logge inn for å svare
upsidedown
17.07.2023 kl 07:51 3856

https://newsweb.oslobors.no/message/595407

Der kom meldingen mange har ventet på…

Aftersale vil også ha et kraftig løft når neste rapport kommer.

https://e24.no/naeringsliv/i/LlB534/rekordaar-for-cruiseturister-i-norge

Redigert 17.07.2023 kl 08:39 Du må logge inn for å svare
The Observer
17.07.2023 kl 10:55 3574

Vi får håpe denne ordren er bekreftelsen på at Vows kavitet gir uttelling i ordremarkedet. Nye ordrer vil gi aksjemarkedet styrket tro på Vow konseptet. Det er tross alt mulige ordrer i milliardklassen som kan komme til realisasjon.
https://newsweb.oslobors.no/message/595407

Vow ASA: Stor milepæl nådd i Vows banebrytende amerikanske prosjekt
I mai i fjor inngikk Vow ASA ("Vow", ticker OSE: VOW) en avtale om å levere et komplett biokull- og fornybar energisystem verdt 27 millioner USD i USA. Prosjektet har nå nådd en betydelig milepæl med alle nødvendige tillatelser innhentet, detaljprosjektering av større utstyr er stort sett fullført, og prosjektet har gått inn i anskaffelses- og byggefasen.

CapitaL
17.07.2023 kl 17:43 3332

Endelig kom den etterlengtede meldingen.. om enn 3 måneder forsinket, noe som ikke akkurat har gjort underverker for kursutviklingen. Håper på en jevn strøm av gode nyheter fremover nå, da vil nok aksjen karre seg opp på rett side av 20-tallet igjen;)
The Observer
24.07.2023 kl 12:55 2896

Finansavisen i dag:
Slamselskapet Cambi har blitt tildelt en «large» kontrakt, som tilsier en verdi 100-200 millioner kroner, for å implementere to termiske hydrolyseprosess-systemer (THP) i avløpsanlegget Moa Point i Wellington, New Zealand. Prosjektet planlegges å være operativt innen 2026. Aksjen stiger 6,7 prosent.
CapitaL
25.07.2023 kl 10:17 2442

Fin kursstigning etter USA-meldingen.. kursen har nå passert 200-dagers snittet og RSI ligger på 72, som er overkjøpt nivå. Teknisk motstand ligger i overkant av 17 kroner og neste motstand på 20 kroner.

Ellers har Pescara Invest økt fra 200k til 250k hittil i Juli måned. Proffene er på kjøper'n ;)
The Observer
25.07.2023 kl 10:33 2397

Mange kjøp også fra mindre investorer siste tiden. Tiden begynner å bli moden for kontraktsannonseringer. Førende skribenter på nettet har stadig skapt forventninger til at Q3/Q4 skal bli Wows gjennombrudd med store kontrakter. Samt at Vgm nå skal komme i produksjon denne måneden.
Aksjer er alltid basert på forventninger, og forventningene til Wow og Vgm er på topp nå. Tampen brenner.
CapitaL
25.07.2023 kl 11:19 2355

Tiden er faktisk overmoden for flere ordrer innen industrial solutions (landbasert). Basert på tidligere uttalelser fra ledelsen ( VOW 2.0) osv.. Det er grenser for hvor lenge man kan flyte på USA-ordren på 270 mill. Inntektene derifra blir jo også ( min antagelse! ) til dels smørt tynt utover 23, 24 og 2025. Jeg tror som tidligere nevnt på en annen tråd, ikke at Vow får 40% ,dvs 108 mill kr up front fra denne ordren... eller fra andre gigantordrer for den saks skyld.

Uten flere ordrer på land tror jeg det blir vanskelig å oppnå milliardomsetning i år. Meglerhusenes estimater ligger vel et stykke over milliarden pt.

Når det gjelder VGM, så er det vel greit å anta snarlig igangkjøring av 2.500 tonns anlegget på Follum. Jeg for min del holder meg langt unna selskapet frem til det finansielle er løst. Man skal også være klar over at opprinnelig planlagt fabrikk er 2 år forsinket, og underselskapene trenger fortsatt midler til både bygging av anlegg, drift og vedlikehold. Man må også regne med en lengre innkjøringsfase og produkttesting, så her blir det å forvente knallrøde tall en god stund fremover... Ja, jeg er klar over at VGM rosemales i svulstige ordelag av andre skribenter, min skepsis til VGM består allikevel.. Jeg vil ha mer kjøtt på beinet før jeg setter penger her.



Commodore27
25.07.2023 kl 11:28 2329

De som har fulgt diskusjonen har vel registrert at jeg har vært lunken til Vow og desto mer positiv til VGM. Og det har vist seg de to-tre siste dagene å være en fornuftig tankegang. Jeg vil tro at det blir enklere for VGM å skaffe seg nye kontrakter enn for VOW på grunn av en noe enklere prosess. M.a.o har VGM en klarere definert oppgave.
Når det gjelder kursen så vil nok kursen i VGM jage litt opp og ned på grunn av den store oppgangen der noen vil sikre en viss gevinst
Bubleslurp
25.07.2023 kl 11:32 2318

At noen gidder å bry seg om kursen i VGM på den latterlige omsetningen i aksjen, fatter ikke jeg.
Karbon
25.07.2023 kl 11:40 2288

Andre halvår for Vow knytter det seg stor spenning til ja. Minst en kontrakt til utvinning av carbon black til Etel/Itochu har vi nærmest blitt lovet, så jeg velger å tro det kommer noe der.

Ellers så har jeg tro på at det kan komme en stor kontrakt i forbindelse med plastgjenvinning til UniPetrol. I tillegg så har jeg et håp om at det er Vow som vil være utstyrsleverandør til biometananlegget til Outokumpu når den tid kommer.

Når det gjelder Wacker, som jeg tidligere har skrevet en del om, så er man avhengig av at NVE gir konsesjon til utvidelse av Holla transformatorstasjon, før de kan beslutte videre prosess. Søknad om konsesjon er nå sendt ut på høring:

https://www.nve.no/konsesjon/konsesjonssaker/konsesjonssak?id=12965&type=A-1
Redigert 25.07.2023 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
royroy
25.07.2023 kl 11:40 2293

«Det har vist seg de to-tre dagene…»
Ingenting ‘viser seg’, i en aksjekurs, på to-tre dager, med mindre du trader og har tatt gevinst.

«VGM har en klarere definert oppgave»
Det finnes da ingen klarere definerte oppgaver enn å skulle levere utstyr (VOW), og så får man regne på både hvor VGM skal få pengene fra til å bestille dette utstyret og hvor mange dager det tar å få produksjonen i drift og produsert produkt.

Jeg sitter i VGM direkte og indirekte via VOW. Så jeg er ikke i mot VGM, jeg er bare i mot 98% av dine merkelige refleksjoner her på forumet.
Commodore27
25.07.2023 kl 11:48 2296

Dette har litt med forståelse å gjøre , noe du ikke har evner til . Aksjekurs er aksjekurs uansett tid. Det ble omsatt store poster tidligere lang over dagens kurs, hvis du trenger flere argument for å bli beroliget
Til og med av styremedlemmer
Redigert 25.07.2023 kl 12:12 Du må logge inn for å svare
Hammers
25.07.2023 kl 11:51 2293

Hallo Muldvarp!!! Helt utrolig hvor mye fake news og tomme påstander du klarer å lire av deg på så få ord.
En gang klarte du å lure meg, men jeg skjønte raskt at det var "Ugler i mosen".

- RSI 70 er ikke overkjøpt. Et høyere tall er det.
- VOW har boka full med ordre og mer enn nok å ta av. De hittill største kommer i H2.
- Selskapet har knallsterke ordrereserver. Tiden er mao ikke "overmoden" i det hele tatt.
- Inntektene blir ikke smurt tynt utover. En større betaling ved signering. Deretter pujevise etter som arbeidet skrider fram.

- Bør man kjøpe et selskap som VGM FØR eller ETTER igangsettelsen finner sted?
- Finansieringen på Follum er i boks. Ikke noe å mase om. Ved videre ekspansjoner rundt om er det partnerskapsmodell som gjelder.
- Kunden tilbys å kjøpe seg inn i prosjektene. Alt ordner seg nok.
- Lang innkjøringsfase? Vel dette er "byggeklosser" som allerede har vært utprøvt over flere år.
- Jeg tror nok du forveksler VOW med ditt kjære QFUEL. Det var DE som hadde lang innkjøringstid - ikke VOW.

Carbon Permits alene vil generere ca 50 mill pr år for en fabrikk på 10' tonn.
Da gjenstår ytterligere 4 salgbare varer man kan generere inntekter fra.
10' tonn biokarbon(biokull), store mengder strøm + fjernvarme. Til slutt spesialoljer til den kjemiske industrien.

Med slike sikre inntektskilder synes ikke JEG dagens 490 mill er noen høy verdsettelse.
Spesielt ikke når jeg ser at et skadeskutt QFUEL prises til det doble - uten industriell produksjon.

Også QFUEL skulle levere oljer til kjemisk industri, men det ble visst litt vanskeligere enn det de så for seg.......!
De andre produktene VGM skal levere hadde de ikke utstyr eller evne til å få fram.

PS: Husk matpakke - der du sitter og venter!
Redigert 25.07.2023 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
CapitaL
25.07.2023 kl 12:10 2220

Hallo bløffmaker..

Dine ord fra i går:

-" Fundamentalt; Tidlig i H2 starter den første produksjonen på Follum (2.500 tonn). Trolig ila august - evt september?
Parallelt monteres resten av 10' tonn anlegget.
Et anlegg som blir Europas største pyrolyseanlegg - og det skal stå ferdig mot slutten av året."

Det anlegget blir ikke ferdig før til neste sommer.. noe du vet utmerket godt. Du bløffer og bedriver reinspikka haussing. Håper ikke folk biter på våset du lirer ut av deg.

Og finansieringen på Follum er slett ikke i boks.
Commodore27
25.07.2023 kl 12:16 2197

Slapp av nå Capital : Jeg forstår at du var ute av VGM , og ble tatt på senga av oppgangen. Men 3.- er fortsatt relativt rimelig
royroy
25.07.2023 kl 12:19 2178

Funderte også over dette med 10.000 tonn anlegget. Hammers, som den troverdige skribenten du er, kan du linke til hvor det står at 10.000 tonn anlegget skal stå ferdig mot slutten av 2023?
CapitaL
25.07.2023 kl 12:26 2168

Jeg sitter med aksjer i Vow.. og eier da indirekte mer enn nok i VGM. Det skader dog ikke med litt realisme mht til VGMs inntjeningsevne de neste 18 mnd. Foreløpig så brenner selskapet penger an mass, og kommer nok til å gjøre det til langt inn i 2025. Lenger frem enn det er det vel knapt noen i aksjemarkedet som investerer etter.

At enkelte fremstiller VGM som en pengemaskin allerede til neste år får så være.. jeg påpeker bare at det knapt er mulig...
royroy
25.07.2023 kl 12:33 2150

*99%, ikke 98. Du skriver på en veldig uintelligent måte, ikke bare i dette innlegget
Commodore27
25.07.2023 kl 13:03 2059

At du ikke forstår noe blir ditt problem. Jeg har ikke bedt deg lese hva jeg skriver, noe som ville være å tillegge deg evner du ikke har
At du kun forstår deg på haussing og ikke har teknisk utdannelse kan ikke jeg gjøre noe med
VOW ASA som leverandør har en klart vanskligere oppgave da de skal tilpasse de forskjellige omstendigheter. Men du tror vel at de kan levere nøyaktig det samme utstyret til både skip- og landbaserte anlegg. Og heller ikke forstår at det er forskjellige anlegg til forskjellige oppgaver generelt. Jeg tror heller ikke du er noen ekspert på prosenter og prosentregning slik du uttrykker deg. Hvis vi skal bruke prosenter så skriver d u i hvert fall 100% tullprat
Redigert 25.07.2023 kl 13:22 Du må logge inn for å svare
Commodore27
25.07.2023 kl 13:30 1993

Du gav intrykk av at du ville avvente med å skaffe deg VGM -aksjer for ikke lenge siden
At de brenner så mye penger er ikke riktig. At ikke VGM kan tjene penger allerede neste år er også en meget tvilsom påstand
Dette vil i så fall skyldes ekspansjon a la VOW ASA
CapitaL
25.07.2023 kl 14:15 1935

Jeg har ikke gitt inntrykk av.. jeg skrev med rene ord, ( noe jeg pleier å gjøre) at jeg solgte mine aksjer i VGM pga uavklart finansiering. At VGM ikke har avklart finansieringen av hverken pilotprosjektet eller 2.500 tonns anlegget er fortsatt et faktum.. Fullt mulig at bankene/ investorer finner dette så lukrativt at de kaster penger etter Jonassen & Co, men det gjenstår faktisk å se. Alternativer som andre har nevnt er delt eierskap ( noe som også betyr mindre andel av kaka) eller emisjon/er.

2 års forsinkelse av 10.000 tonneren kommer ikke gratis, og med erfaringene så langt vil sannsynligvis ikke det anlegget være i full drift før mot slutten av neste år.. og i mellomtiden renner pengene ut. Eller tror du de ansatte ( som nå øker i antall) jobber gratis? for ikke å snakke om driftsutgifter generelt, lokaler osv. Det snakkes også om CHE-reaktoren og VGM som mulig kjøper.. Blir ikke gratis det heller. Man kommer vel opp med et datterselskap som skal eie og drifte den også :))

Man kan kalle det utgifter til inntekts ervervelse, men problemet er at forsinkelsen på Follum har skjøvet de store inntektene hele 2 år frem i tid. Minst...
royroy
25.07.2023 kl 14:40 1857

Det er vanskelig å forstå noe av det du skriver…

Haussing får du rette mot noen andre. Jeg støtter jeg en del av CapitaL’s konstruktive/realistiske syn både på VGM og VOW - selvom vi begge har stor tro på begge selskaper. Det fører til meningsfulle diskusjoner ettersom dette ikke er div. oppgulp som du kommer med.

Du svarte ikke på kommentaren angående finansiering av videre prosjekter eller tid for produksjon av produkt. Jeg er enig med CapitaL at det vil ta noe tid før VGM har produsert mer enn 2500 tonn. Derav vil de store inntektene la vente på seg.

Venter forøvrig på at Hammers (ref. nest siste innlegg?) skal linke til hvor det står at 10.000 tonn vil stå klart og starte ved årsslutt 2023. Jeg kan ta feil, men dette er heller ikke det jeg har forstått. Hammers er en seriøs skribent her som bidrar stort, da regner jeg også med at det finnes kilder på dette (som jeg må ha oversett).
Karbon
25.07.2023 kl 14:57 1826

Royroy:

Oppstart av 10.000-tonnsanlegget er berammet til H2 2024, jf slide 8 i siste presentasjon fra VGM:

https://assets.ctfassets.net/7jb2xn8k4rjw/6MDhMPcnryxI2jmv3odGQG/fe65fdb36ef04b335fc610dea35ee665/Market_update_Q1_2023_final_no_video.pdf

Ellers så kan jeg også nevne at 50.000-tonns-aktøren som det er inngått en LOI med kan være noen helt andre enn Wacker, som jeg har antydet tidligere. Det ble opplyst fra Cecilie Jonassen i forbindelse med Vows trading update q1 at aktøren i første omgang skal motta biokull fra Follum. Jeg antar det vil være i en overgangsfase, inntil de selv eventuelt bygger et eget anlegg ( med utstyr fra Vow).
Redigert 25.07.2023 kl 15:04 Du må logge inn for å svare