QEC - Von der Leyen said Europe is open to importing LNG


EU head says Canada should focus on exporting clean hydrogen ahead of Ontario visit

Ursula Von der Leyen’s visit focused on clean energy, trade and support for Ukraine

THE CANADIAN PRESSMar. 6, 2023 11:30 a.m


“We should definitely expand our co-operation on this energy of the future.”

Ahead of that visit, von der Leyen wrote that Canada could broaden its exports of liquefied natural gas as an interim step to more hydrogen exports.

Von der Leyen said Europe is open to importing LNG directly from Canada


We should keep co-operating on LNG, knowing that some of the facilities could be repurposed for hydrogen trade afterwards,” she said.


At the end of the day, if you can produce hydrogen that has zero, or virtually zero carbon emissions, from my perspective, who cares where it comes from.”


Read it all here:


https://www.ominecaexpress.com/business/eu-head-says-canada-should-focus-on-exporting-clean-hydrogen-ahead-of-ontario-visit/

Yupp, og som du ser, så sier jeg jo at det ikke betyr noe.

Bare å glemme kursen for tiden. Jo mere desperasjon det blir i forhold til energikrise, jo større sjanse for at politikerne tar til vettet og åpner opp. I mens avventer vi rettssaken og størrelse på erstatningsbeløp som kreves. Overrasket av at det drøyer såpass lenge, men de har vel mer enn nok av arbeid de som utfører den beregningen så det tar den tiden det tar. Tipper det kommer sammen med Q4 den 23.Mars. Altså om 8 små dager...

Da blir opsjonsverdien satt...

Hva mener du med;
«Da blir opsjonsverdien satt.«
MC Axel
16.03.2023 kl 00:49 4695

Steven Guilbeault godkender LNG-anlæg og eksportprojekt


15.03.2023 18:51 kl.

Miljø
Føderale miljøminister Steven Guilbeault godkendte onsdag et flydende anlægsprojekt, der vil producere tre millioner tons flydende naturgas (LNG) årligt i Kitimat-regionen i British Columbia. Dette nye eksportkompleks vil blive forsynet af Coastal GasLink- netværket , som hovedsageligt transporterer gas produceret ved fracking


"""Naturgassen vil komme fra Montney-formationen"""


https://www.ledevoir.com/environnement/785511/steven-guilbeault-approuve-un-projet-d-usine-et-d-exportation-de-gnlCanada: Questerre Energy doubles Kakwa land position
16 Nov 2018

The Company has acquired 34 (17 net) sections for the Montney Formation immediately offsetting its producing acreage at Kakwa and its acreage at Kakwa North


https://www.energy-pedia.com/news/canada/questerre-doubles-kakwa-land-position-175178
Redigert 16.03.2023 kl 09:13 Du må logge inn for å svare
thoran
16.03.2023 kl 03:16 4656

Dette må være bra nyheter. Kan ikke se at QEC har kommet med informasjon om dette. Men det kan komme senere i dag.

Fra 2018... Axel forsøker å villede med gammel info.

Les børsmeldingene...
Redigert 16.03.2023 kl 06:22 Du må logge inn for å svare
thoran
16.03.2023 kl 06:46 4552

Nyheten om at utvinningen/arbeide kan starte er ny, artikkelen er fra i går.

Da blir verdien i en eventuell "fair value" erstatningssak satt. Beløpet de blir tilkjent blir rundt det beløpet som blir presentert til retten hvis de vinner saken. Loven er ganske klar på at "fair value" skal betales så det blir interessant å se hvor mange titalls kroner per aksje det er snakk om hvis de vinner.

Og så er spørsmålet hvor mye av denne "mulige" verdien som blir priset inn i aksjen. Per i dag er null priset inn fordi man ikke aner beløpet...

Jeg er uenig i at ‘null’ er priset inn da det er mange som har investert ene og alene på Quebec.
Elly
16.03.2023 kl 08:01 4505

Er du ikke altid uenig, hvis noget er positivt for QEC 🤔

Jeg er positiv og mener at Quebec er bedre risk/reward enn Lotto. Derfor har mange tatt et lodd.

Hadde artiklene hatt noe med QEC å gjøre ville de vært raske med å sende ut en børsmelding.
Redigert 16.03.2023 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
tuja
16.03.2023 kl 08:32 4690

Artikkelen til McAxel er datert 15 mars 2023.


Den føderale miljøministeren Steven Guilbeault godkjente onsdag et foreslått flytende anlegg som vil produsere tre millioner tonn flytende naturgass (LNG) årlig i Kitimat-regionen i British Columbia.

Det nye eksportkomplekset vil bli matet av Coastal GasLink-nettverket, som hovedsakelig transporterer fracked gass. Ministerens kontor sier likevel at prosjektet skal nå «karbonnøytralitet» innen 2050.

I en «beslutningserklæring» signert av Steven Guilbeault indikerer Trudeau-regjeringen at «prosjektet kan gå videre», i samsvar med det grønne lyset som også er gitt av British Columbia. Det må sies at miljøvurderingen av gasskomplekset ble utført av provinsen de siste to årene, men noen elementer var under føderal jurisdiksjon.


Cedar LNG-prosjektet, ledet av Haisla First Nation og Pembina Pipeline Corporation, er designet for å eksportere LNG med LNG-tankskip til Asia-Stillehavsmarkedet allerede i 2027. Det flytende kondenseringsanlegget vil kunne behandle 11,3 millioner kubikkmeter gass hver dag, ifølge konsekvensutredningen. Kostnaden for prosjektet er estimert til tre milliarder dollar.

Oppsprekking
Naturgassen vil komme fra Montney-formasjonen, der den er fanget i såkalte «tette» tanker som krever oppsprekkingsoperasjoner for å utvinne den. Gassen vil bli transportert til Cedar LNG-komplekset, som ligger i samme region som Canada LNG-megaprosjektet, via Coastal GasLink-nettverket, hvis konstruksjon utløste kontrovers og den nasjonale jernbaneblokadekrisen tidlig i 2020.

Ifølge den føderale regjeringens uttalelse i en pressemelding vil «prosjektet måtte oppfylle mer enn 250 juridisk bindende betingelser, inkludert et netto-null-krav innen 2050». Dette "netto null" -målet tar ikke hensyn til utviklingen av naturgass eller bruken av den når den er eksportert.

I dette industrielle komplekset vil produksjonen bli drevet av vannkraft, noe som betyr at den vil ha "en av de laveste klimagassutslippsintensitetene i verden, sammenlignet med andre LNG-prosjekter," ifølge Ottawa.

Minister Guilbeaults kontor bemerket også, i et e-postsvar, at den provinsielle miljøvurderingen av prosjektet "konkluderte med at implementeringen av prosjektets netto nullplan innen 2050 skal sikre at den overholder Canadas langsiktige klimaforpliktelser."

LNG-tankskip
Forslagsstilleren vil også måtte gjennomføre "en plan for å redusere konsekvensene av marin transport i regionen".

Ifølge konsekvensuttalelsen er det 17 arter av sjøpattedyr i regionen, hvorav 10 er utpekt i henhold til loven om arter i fare. Alle disse artene er utsatt for kommersiell transportforstyrrelser, som vil bli forsterket i regionen på grunn av ferdigstillelsen av LNG Canada (årlig produksjon på 14 millioner tonn LNG) og Cedar LNG-prosjekter.

Ottawa mener at dette nye eksportprosjektet for fossil energi vil bidra, delvis gjennom jobbskaping, "til Canadas regjering forpliktelse til å fremme forsoning med urfolk."

Et annet LNG-produksjonsanlegg og eksportterminalprosjekt er under utvikling, denne gangen i det nordlige British Columbia. Dette er Ksi Lisims LNG, som planlegger å produsere 12 millioner tonn LNG årlig i «minst 30 år». Dette prosjektet er mer ambisiøst enn GNL Québec, som ble avvist av minister Steven Guilbeault. Impact Assessment Agency of Canadas rapport konkluderte med at GNL Québec ville undergrave Canadas klimainnsats, inkludert å oppnå "netto nullutslipp" innen 2050.

Aksjonærene i Énergie Saguenay-anlegget og terminalprosjektet har imidlertid ikke sagt sitt siste ord. De har nettopp sendt inn en forespørsel om voldgift til Verdensbanken, der de kan kreve milliarder av dollar i kompensasjon.

Slutten på GNL Québec betyr ikke dødsstøtet for fremtidige LNG-prosjekter i Øst-Canada. Pieridae Energy vurderer fortsatt muligheten for å bygge et flytende anlegg i Nova Scotia, som kan leveres av gassnettverket som går gjennom Quebec.

Et annet prosjekt, som ligger i New Brunswick, kan også bruke TQM-rørledningen: Saint John LNG. Det siste foreslåtte prosjektet på østkysten kan være i Newfoundland og Labrador. LNG Newfoundland vurderer et flytende flytende anlegg som vil bli koblet til gassproduksjonsområder utenfor øya. Gassen skulle transporteres via en 600 kilometer lang undervannsrørledning.
minsin
16.03.2023 kl 08:53 4588

"Slutten på GNL Québec betyr ikke dødsstøtet for fremtidige LNG-prosjekter i Øst-Canada. Pieridae Energy vurderer fortsatt muligheten for å bygge et flytende anlegg i Nova Scotia, som kan leveres av gassnettverket som går gjennom Quebec."

Pieridae Energy har jobbet en stund med dette prosjektet i Goldboro NS- allerede i September ba de TC energy vurdere LNG rør fra Quebec , naturlig nok gjelder denne rørgaten også for St John / Repsol

Det er nok denne muligheten Ursula ser på når hun sier "EU er klar på å importere LNG - DIREKTE fra Canada"
https://www.reuters.com/business/energy/canadas-pieridae-talks-with-government-tc-energy-about-east-coast-lng-project-2022-09-22/
Redigert 16.03.2023 kl 08:55 Du må logge inn for å svare

googleearth11 skrev Innlegget er slettet
Antallet er større enn null.
Det finnes ingen måte å sette pris på en aksje.
MC Axel
16.03.2023 kl 09:23 4405

The first article is from yesterday, March 15, 2023 and the second is from 2018. The point should have been obvious, that both articles mention "Montney Formation", but PU poisons all debate as usual
mofi1
16.03.2023 kl 09:29 4360

Dere to, Tynnidioten og googleearth11, mulig dere synes denne hakkingen eller kranglingen er veldig morsom, vi andre (vil jeg tro) får lite ut av det! Dere kan jo så mye bedre, og er absolutt mer interessante når dere kommenterer sak og ikke person.

Kan virke slik ja, konsekvent negativ, ivertfall så lenge han er ute av aksjen, ref. han trader jo QEC med større beløp iflg. seg selv😉
thoran
16.03.2023 kl 09:39 4300

Det som er vesentlig er at QEC eier en del av Montney Formation og at det vil bli produksjon derfra. Kan se dette som kun positivt. Men så langt ingen reaksjon i markedet.
minsin
16.03.2023 kl 15:50 3964

hmm vanskelig og tolke dette her
10 US fall i oljeprisen burde hatt større utslag i kursutviklingen til QEC
Etter at Ursula var der har det vært temmelig tamt i Canada - men vi ser LNG presset ligger hele tiden latent mot myndighetene.
Vi ser også at myndighetene sakte men sikkert åpner for muligheter innen eksport av LNG.
Velger å følge min strategi , og mener at helhetsbildet sier det er faktisk større sannsynlighet for Export av LNG fremfor erstatning

Dagens handel bærer preg av at ingen vil selge aksjer før Q4 , " Sperren" som er satt på lave 1,7 er nok satt av "noen" som sitter med god info i forhold til resultat fremleggelsen, eller utviklinga mht Lowlands - mener selv jeg har relativt god oversikt over hva Qecs inntekter i Q4
Spekulasjoner : Kan det være "SMN1 Markets" som har satt sperren der , for så å komme med nytt kursmål etter Q4 presentasjonen??

Men igjen dette er spekulasjoner ....satser på at oljeprisen korrigerer opp noen dollar innen kort tid

Redigert 16.03.2023 kl 15:52 Du må logge inn for å svare

@minsin, ikke for å være petimeter nå minsin men jeg mener det heter Støtte og ikke Sperre som du sier ligger på 1,70.... det er støtte når kursen går ned og når den går opp så ligger det motstand, men dette kan du vet jeg :) ha en fin kveld :)

Kan i alle fall konstatere at det er få som vil selge aksjen. Volumet er lavt. Blir mer optimist for hver dag. 😀

De store sitter rolig / akkumulerer litt, små volum styrer kursen og mindre nervøse aksjonærer selger. De som har fulgt QEC lenge og sett utvikling de siste Q pres vet hva som kommer i Q4 22. mars, samt ikke minst mtp. produksjon samt overskudd/EBITDA 2023 og fremover i et tilnærmet gjeldsfritt selskap. Dette forsvarer kurs 4-7 som jeg som Minsin tror vi ser pga resultatene i løpet av året.
Så er Québec med erstatning eller endring Bill21 ren bonus, sammen med Jordan som også er en joker.
Redigert 16.03.2023 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
minsin
16.03.2023 kl 16:59 3743

Hehe --- slørv fra min side... sånn kan det gå når menn multitasker
Jensi
16.03.2023 kl 17:39 3642

bare i filteret med dem , jeg har snart mange skribenter som er markeret med rødt
tuja
16.03.2023 kl 18:09 3547

Olja løfter seg fint igjen.
MC Axel
17.03.2023 kl 09:47 3123

I believe this will contribute to the First Nation in Quebec demanding the same rights as those in B.C. Columbia. QEC works closely with the First Nation in Quebec. """"will encourage support for other imminent projects that involve First Nations participation.""""""


Alliance welcomes approvals of Cedar LNG

by ahnationtalk on March 16, 2023

March 16, 2023Ogen continued: “The Alliance shares the internationally accepted view that liquefied natural gas is the only practical energy source to reduce carbon emissions while at the same time offering immediate opportunities to reconcile indigenous economies.

“"""We are therefore optimistic that Premier David Eby’s announcement of an ‘energy action network’ setting the framework for future projects will encourage support for other imminent projects that involve First Nations participation."""""“The developing world is simply not going to accept perpetual poverty to satisfy Canadian climate goals that have negligible impact on overall global emissions.

“It is better for us to work together to promote transition strategies that reduce net emissions while providing economic hope to our impoverished communities and the province as a whole.”https://nationtalk.ca/story/alliance-welcomes-approvals-of-cedar-lng
Redigert 17.03.2023 kl 09:49 Du må logge inn for å svare
minsin
19.03.2023 kl 21:42 2378


Ungdommen har tydeligvis hørt om Questerre - presset mot myndighetene fortsetter om ikke øker etterhvert som tiden går

"Canadian companies have tested various technologies and found they could commercially produce near-zero emissions natural gas (e,g, Questerre – Quebec)"

https://energynow.ca/2023/03/op-ed-why-myself-and-10000-other-canadians-are-standing-behind-our-energy-as-the-responsible-global-alternative-ryan-fournier-join-us-and-sign-the-petition/
hgsd33
20.03.2023 kl 05:37 2065

Ting begynner virkelig og dra seg til når det gjelder mulig eksporttillatelse og endring av bill 21.

Nå som også ungdommen er begynt med energi hettegensere og peker spesielt på Questerre’s vil nok dette bli lagt merke til.
Fra før har vi First Nation og EU med på laget, NATO har nok også en finger med i spillet.
Infrastrukturen er nesten klar.
Er forøvrig ny i aksjen, og takker minsin med flere for en rekke gode linker og innlegg.

@hgsd33, Nato har nok neppe noen finger med i dette spillet, de er opptatt med helt andre oppgaver enn hvor Eu for gassen sin i fra, ha en fin dag :))

@hgsd33, formulerte meg litt feil vedr Nato, så lenge gassen ikke kommer fra Russland så er nok dette neppe et tema for Nato hvem som leverer gass til EU!
minsin
20.03.2023 kl 07:20 1887

...For EU er det faktisk en fordel at Gassen de importerer kommer fra ett NATO land
Bla Tyskland v/Schultz og EU v/Borell har sagt at det er en vesentlig fordel at gassen kommer fra NATO medlem- omhandler forsynings sikkerhet
Derfor er Canada "First country of Choice" for både EU og Tyskland

Natos syn er vel at dette styrker båndene mellom landene i alliansen - noe som er en fordel i seg selv, selv om jeg tviler at de jobber aktivt med LNG-leveringer

Redigert 20.03.2023 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
Jensi
20.03.2023 kl 07:59 1752

flott

nærmest politisk korrekt
1 native
1 white
& 1 african Canadian
genialt