Scatec - Equinor kjøper seg opp + innsidekjøp

Frodon
SCATC 08.03.2023 kl 14:13 4063

Kan dette være positivt for Scatec?

"The European Commission is drafting a new target to have at least 40% of clean technologies manufactured in the EU by 2030 as part of a drive to meet its climate goals and strengthen energy independence. Eligible technologies include renewables, nuclear power and carbon capture and storage, among others.

The draft law, seen by EURACTIV and due to be published on 14 March"

https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/leak-brussels-targets-40-of-clean-tech-manufacturing-in-europe-by-2030/
Redigert 16.03.2023 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
Babbai
08.03.2023 kl 14:22 4033

"Scatec is dedicated to accelerating access to reliable and affordable clean energy in emerging markets."

De har i følge Q4-rap 336 MW i Ukraina og 20 i Czech R. Resten er vel utenfor Europa. Tenker du de skal legge om og satse mer i Europa også eller hvordan tenker du dette skal påvirke Scatec?
Slettet bruker
08.03.2023 kl 18:32 3889

En annen nyhet er at Tyskland + 4 land vil stoppe vedtaket om å forby salg av fossile biler. De mener at E Fuel bør være et alternativ.
Dermed så er EU sin første grønne lov i fare, og om Tyskland blokkerer dette her så sent i prosessen, så er hele den grønne dealen i EU i fare.
Mer om E Fuel: https://www.elbil24.no/nyheter/porsche-annonserer-hard-satsing-pa-nytt-fornybart-drivstoff/75878821
Mer om saken: https://www.nu.nl/uit-andere-media/6254404/green-deal-onder-druk-vanwege-duitse-autobelangen.html
Her må du bruke Google translate.
Min umiddelbare tanke er at dette er dårlig nytt for fremgangen i grønn industri. Er relevant for også Scatec fordi det implementerer produksjon av grønn energi i forkant av E Fuel.
Frodon
08.03.2023 kl 21:49 3755

Jeg synes det har vært utrolig mye motstand rundt det grønne skiftet. Er det ikke mulig å få til skikkelige samarbeid i Europa?
Slettet bruker
09.03.2023 kl 01:35 3614

Jeg mener at det snakkes med minst to tunger ( skrev vel dette nylig et annet sted her på FA). Det uttalte politiske målet er 2% inflasjon, og da kan man ikke pøse milliarder inn i grønn sektor i samme slengen, med mindre det tas strukturelle grep rettet mot multinasjonale selskaper, kapitaleiere, finansverden, det meste, umiddelbart. Det kommer jo ikke til å skje etter 40-45 år full fart mot kapitalanarki. De siste tre kriser førte alle til enorme overføringer til eliten og innstramninger i alle mulige former for folket.

Også Powell signaliserer denne uviljen mot strukturelle endringer veldig tydelig: Politikere få holde på med sine grønne ting, men prøv ikje å instruere oss i finansverden, slik at pengestrømmen går grønne veier. Slikt skal politikere holde seg vekk ifra.

Det forbauser meg ikke at tyske politikere lar seg kjøpe av den mektige bilbransjen, men når dette kommer i grunn for sent i prosessen, så er jo dette mye mer skadelig for grønn omstilling i EU. Om Tyskland tvinger sin vilje gjennom her, så rister jo hele EU samarbeidet i sitt fundament. Da kan alle land, når som helst komme med sin veto, og er alle fremtidige kontrakter uten reell binding, helt til «the bitter end».
Uten EU, så kan ikke Europa stå imot kreftene fra gigantene, så det skjer nok ikke. Vi få håpe at det er storm i ett vannglass.
Det hadde dog vært så mye enklere, om denne problematikken hadde blitt avklart underveis. Om de tillater fossile motorer, etter 2035, så vil de jo kunne gå på fossilt, selvom de kan anvendes til E Fuel, så jeg skjønner dilemmaet her, men ikke at det skal diskuteres når kampen er over, og dommeren har blåst fløyta.

For meg så illustrerer det kun at politikere i alt for stor grad er styrt av eliten ( i dette tilfelle bilindustrien). Det er vel også hovedgrunnen til at det skjer alt for lite i grønt.

Norge gjør jo akkurat det samme, med ufattelige gavepakker til oljebransjen og kakepynt til grønn industri. Selv mener jeg at det er oljebransjen og kapitaleiere som styrer grønn utvikling her på berget, og at politikere er dets trofaste marionetter.

Ta f,eks. Scatec som naive meg trodde ville nyte godt av politisk bestemte grønne obligasjoner til 2,5%…. De måtte nylig låne til 10,5%.
Statoil derimot fikk gavepakker i milliardklassen, uten betingelser utfra et vikarierende Covidargument, direkte fra Erna sin konto😂. Støre må ha sencovid, så han glemte å reversere gavepakkene. Mens oljebransjen tjener penger som aldri før, og ikke vil inn i grønn industri fordi det ikke er penger å tjene der, så sliter grønn industri med likviditet, dyrlånte penger og negativ avkastning.

Nikola er nesten konkurs, og kursen er deretter, mens Statoil har tredoblet seg i verdi på no time. Slik er det over hele fjøla worldwide.
Du kommenterer ofte AKH, og der er vel ståa at Aker bruker AKH som melkeku og subsidiekonto, mens pengestrømmen er ment til å berike Aker, ikke grønn industri ( forenklet fremstilt).

Tilbake til det grønne skifte: jeg ser på dette som alles kamp mot alle innenfor finans, eliten, kapitaleiere osv., og politikere og kapitaleiere. utsetter og utsetter, slik at de sterkeste idag, også blir de sterkeste imorra. Parisavtalen er bare noe piss vi vanlig dødelige blir matet med, og i kulissene, så er det BlackRock, skallselskaper, hvitvaskingsgiganter, skatteunndragere, og de største selskaper, som organiserer seg, slik at de får tak i meste parten av disse nye subsidierer, uten å måtte skatte. «Kriseåret 2022», var det året med de største utbetalinger fra selskapskasser…..
«exit» serien fremstår i mine øyne nesten som en sensurert realityserie. Finansiell mykporno 🙈
Redigert 09.03.2023 kl 02:18 Du må logge inn for å svare
tommy00
09.03.2023 kl 15:13 3457

Ja, ser ut som grønne obligasjoner nå prises helt hinsides på NIBOR +6,5 %, som fort blir 11-12 % rente. Blackrock har øket shorten sin til 1,1 % før den siste nedgangen, så de har tilsammen tjent flere hundre millioner på shorting i det siste. Skulle ikke forundre meg om det er de som står bak de "grønne" obligasjonene også, som var med på å sette fart i nedgangen nå, så de tjener 120 millioner årlig i renter. Samtidig kan man lure på om de ikke til slutt sluker hele selskapet til en slikk og ingenting til en kurs de har vært med å kriseskape selv. Eller kanskje det er Røkke som lurer i sivet igjen, som i REC...:)
NOTURA
09.03.2023 kl 18:24 3400

Dette har jeg sagt før. Blir ikke noe med Equinor. Røkke kommer til å fusjonere Scatec med Mainstream.
Slettet bruker
09.03.2023 kl 19:07 3364

Ja, det er ufattelig mange måter å påvirke aksjekurser/ sektorer på. Idag leste jeg en artikkel, som omhandlet Efama ( europeisk interesseorganisasjon for fond) og den europeiske grønne lovgivningen/ klassifisering av grønne aksjer.
Fond taper nå sertifiseringer, etter at EU stadig kommer med nye krav, samt store bøter om fond ikke har sertifisert riktig. Konsekvensen har vært at det er trukket ut hele 200 milliarder euro ut av de mørkegrønne fondene ( Kl.9) siste kvartal ifjor ( Morningstar). Det er enorme summer, og klart at dette undergraver finansiering av grønn sektor, samt trykker kursene på grønne aksjer nedover. Sjokkerende, at noen setninger i et Brussel papir undergraver grønn industri…
Her er originalen, bak en mur, men om du registrerer deg ( som jeg gjør), så har du noen artikler gratis per uke. Er på nederlandsk da, men må jo ha vært omtalt andre steder også. Mye bedre mange av de utenlandske medier for finansielle saker enn doktrinene du blir utsatt for her ( FA, E24 osv.).
https://fd.nl/financiele-markten/1469554/vermogensbeheerders-zetten-streep-door-donkergroene-fondsen
Slettet bruker
09.03.2023 kl 19:09 3359

Har kopiert hele teksten, slik at du denne gangen ikke må registrere deg, men Google translate må du ta selv.:
Måtte slette det… er ikke lov uten tillatelse…
Det dreier seg ihvertfall om de enorme negative konsekvenser Sustainable Finance Disclosure Regulation har for fondsviljen til å investere i de grønneste selskaper. 200 milliarder euro løpet av 3 måneder ut av de grønneste fondene har selvsagt en enorm impact.
Eksperter ber EC å rydde opp i kaoset ASAP. Det er ikke tid til å sette ned utvalg osv. Det haster å avklare dette nå.
Redigert 09.03.2023 kl 19:47 Du må logge inn for å svare
Geirarne
10.03.2023 kl 12:18 3199

Enig i mye av det dere skriver, hvilken vei denne går nå er vanskelig å si.
Kommer nok mye ann på shorten til blackrock.

Men den er veldig billig nå, så skal ikke se bort ifra at flere store nå ser en mulighet.
Røkke sikler nok på Scatec, men her kommer det nok an på hva som skjer fremover med olje-markedet, det må flere intesiver for at Røkke skal by på det.
Redigert 10.03.2023 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
Frodon
16.03.2023 kl 10:15 2882

Hva tenker dere om Equinor sitt kjøp idag vs salg fra styreleder?
Slettet bruker
16.03.2023 kl 12:18 2776

Slettet innlegget. Her var det styreleder som solgte til Statoil, og ikke Scatec som inngikk en avtale. Gavepakke til Statoil.
Redigert 16.03.2023 kl 13:44 Du må logge inn for å svare
JosefK
16.03.2023 kl 12:44 2733


Tøys og tull. Dette er BRA for selskap som Scatec som også kommer til å lage e-fuel. Ikke som metanol som Porsche vil, men ammoniakk som også kan brukes som drivstoff.

De driver allerede og klargjør for dette i Egypt og i Oman.
Slettet bruker
16.03.2023 kl 13:03 2701

Så du mener at det er bra at loven ikke vedtas+ at alle land i EU heretter kan stoppe grønne tiltak når som helst i prosessen? DET var poenget, om du leste riktig. Om noe jeg skriver er « tull og tøys», så presiser HVA eksakt det er. Jeg har vel ikke tatt stilling til om E Fuel burde være med eller ikke? Jeg har sagt at tyskere under press av bilbransjen alt for sent i prosessen problematiserer det. Personlig så mener jeg faktisk at alt som får oss vekk fra kull, eller betyr utslippsreduksjon må vurderes, og gjerne lokalt ( om det bestemmes basert på viten og ikke hva som gagner en bestemt bransje). Problemet med PROSESSEN er at det nå åpnes for Texastilstander i EU, når alle kan sabotere tunge grønne prosesser når som helst. Blir det slik er det entydig skadelig for grønn omstilling, og kommer ikke EU til å vedta noe som helst forpliktende innenfor grønn satsing.
Redigert 16.03.2023 kl 13:15 Du må logge inn for å svare
JosefK
16.03.2023 kl 14:01 2631


Enda mer tøv. Per i dag er det ett anlegg på 20 MW i Tsjekkia som er i EU området. Følg mer med på hva som skjer i Egypt og Sør-Afrika. Det er mye viktigere. EU er på det nærmeste konkurs etter å ha tømt alt de har av våpen inn i Ukraina og kvittet seg med billig gass etter at biden bombet NordStream.

Frodon
16.03.2023 kl 14:11 2588

16.03.2023, 14:04:08

Scatec ASA: Mandatory notification of trade by primary insider

Oslo, 16 March 2023: MMH Nysteen Invest AS, a company controlled by board member
Maria Moræus Hanssen and related parties has on 16 March bought 3,030 shares in
Scatec ASA at an average price per share of NOK 66.11. After the transaction MMH
Nysteen Invest AS owns 8,540 shares in Scatec ASA.

https://newsweb.oslobors.no/message/585466
Redigert 16.03.2023 kl 14:12 Du må logge inn for å svare
Frodon
16.03.2023 kl 15:05 2526

«Equinor betaler over 300 millioner for økt eierandel i Scatec«

https://energiwatch.no/nyheter/fornybar/article15353813.ece
Redigert 16.03.2023 kl 15:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.03.2023 kl 17:00 2443

For noe sprøyt. Vi snakker om forbud mot fossile biler etter 2035, ikke usammenhengende vrøvl.
Frodon
18.03.2023 kl 11:23 2155

18.03.2023, 11:15:08

«Scatec ASA: Mandatory notification of trade by primary insider

Oslo, 18 March 2023: Hans Jakob Hegge, CFO of Scatec ASA has on 17 March bought 10,000 shares in Scatec ASA at an average price per share of NOK 64.50. After the transaction Hans Jakob Hegge owns 10,000 shares in Scatec ASA»

https://newsweb.oslobors.no/message/585611
Redigert 18.03.2023 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
habbu
18.03.2023 kl 14:10 2006

Trodde du var så kritisk til forbybart Frodon. Nå er det jo finanskrise 2.0 og resesjon. Scatec har også kapital behov.

Jeg har aksjer selv altså. Så har trua her også. Men litt rart at du hausser Scatec og er såpass negativ til AKH og mainstream. Jeg tror alt skal få seg et løft.
optimist68
18.03.2023 kl 14:31 1977

Han har nok tap på Scatec aksjene. Selv er jeg ca break even og vært aksjonær lenge. Den dagen han selger blir det negative kommentarer.
Frodon
18.03.2023 kl 19:04 1847

Hvor har du lest det? Du tenker på havvind, som gir oss den dyreste strømmen…? Jeg skjønner ikke hvorfor Norge vil ha den dyreste strømmen i Europa, som vil ødelegge det meste av eksport som trenger strøm. Jeg er heller ikke fan av overprisede bobler, som er priset til kr 10-20 milliarder, som ikke får inntekter på 5-10 år?

Ja, resesjon er på vei. Heldigvis har Scatec nok handle volum til å komme seg raskt ut av

Scatec er ca 3 ganger så stor som Mainstream, mens Mainstream var priset 3 ganger høyere enn Scatec. Synes du da at Mainstream/AKH høres billig ut…?
Redigert 20.03.2023 kl 21:32 Du må logge inn for å svare
Frodon
19.03.2023 kl 19:29 1547

Sparebank 1 Markets ute med analyse idag og Equinor sitt kjøp i Scatec. Her er et lite utdrag fra dagens analyse:

«Equinor demonstrates the company believe there is value at current Scatec share price of around NOK 64/share. SB1M’s current core NAV estimate for Scatec is NOK 78/share and full NAV (including growth) is NOK 101/share. We note that Equinor historically has bene clever with its timing for buying and selling listed assets«
Slettet bruker
19.03.2023 kl 21:35 1390

Du er ikke alene.. min dårligste investering de siste 2 årene var i Scatec. Min egen feil, når jeg ikke gjorde hjemmeleksa. Trodde de ville dra nytte av grønne obligasjoner til 2,5%. Visste ikke at det er finansverden som fastsetter renten ( påslag). Forferdelig tabbe. Min verste. Naiv amateur🤓.Er allikevel solid i pluss.
Redigert 19.03.2023 kl 21:38 Du må logge inn for å svare