$$$PGS$$$ "Topp 50 øker"

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
22.03.2023 kl 09:01
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 13.03.2023 kl 13:00 273232

Øker du?
Redigert 22.03.2023 kl 06:51 Du må logge inn for å svare
CapitaL
20.03.2023 kl 20:52 3957

Selvgod? Nei det er nok en egenskap enkelte andre på denne haussetråden besitter. Ufeilbarlige og skråsikre selv når de har bommet fullstendig.. slik som i dag.....

Det må da jaggu kunne gå an å tåle at andre har andre meninger enn en selv uten å ty til personangrep. Jeg serverer fakta og oppturen hadde tross alt ikke alle fakta allikevel viste det seg.
rischioso
20.03.2023 kl 20:57 3861

Det hele daler egentlig ned på følgende facts:

(1) PGS var ikke cashpositive før refien hvor de fleste nyinvesteringer/oppgraderinger var satt på vent
(2) Og med betydelig økt rentekostnad (dog med noe mindre gjeld) som startet med at de lempet 181mnok over rekka (fees) for å kunne få lånet burde fortelle den enkelte at når de nå og fremover skal bruke betydelige midler på å klargjøre de siste fartøyene så vil de mest sannsynlig fortsette med å ikke være cash positive en god stund - altså ikke gå med overskudd.

* Det er hovedsakelig der usikkerheten ligger og som har sendt kursen ned den siste tiden og som ikke ville sende kursen opp til gamle høyder før selskapet legger frem tall som avkrefter eventuelt bekrefter mistanken hvor risken ligger da i at markedet sender kursen ytterligere ned - av samme grunn blir Q1 talla svært viktige ...

Når det kommer til obligasjonen du har tegnet deg i og sikkerheten du føler er knyttet til den så er det slik at både bibliotek og fartøy får en betydelig mindre verdi i dårlige tider når etterspørselen ikke er der lengre og det er nærmest umulig og omsette skip for annet enn spikerpris og det er nettopp i en slik situasjon de vil kunne komme i konflikt med lånebetingelsene hvor også vektingen din gjennom aksjekurs ligger gruset - viktig å ha det i bakhodet ... ;)

Fortsatt fin kveld til deg oxo!
Slettet bruker
20.03.2023 kl 20:59 3854

Dette forumet drukner i søppel for tiden, vanvittig lavt nivå på mye på denne tråden nå.

Takk for deling og et bra innlegg Fischer, et lyspunkt i all støy og riskoking
Nickhead
20.03.2023 kl 21:00 3825

Alt ser så trygt og sikkert når man leser fischer innlegget.
Nesten som jeg angrer på dagens salg.
Men nei,det gjør jeg ikke.
Har fått med meg junaiten og olja i kveld.
Nå har det seg slik at pgs har blitt en folkeaksje (les.taxiaksje)
Da skal det kjøres opp/ned i lengre tid,uavhengig av det fundamentale.
Så her er det bare å ha is i magen og vente på rett inngang
(snakker med "litt" erfaring)
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:05 3794

Klimarapporten til FN er ikke positiv den heller. Rischioso har lagt /stilt seg i tog mot olje og gass leting
Redigert 20.03.2023 kl 21:10 Du må logge inn for å svare
Normalone
20.03.2023 kl 21:07 3769

Capital - hvis jeg forstår deg riktig, bør en basere sin investeringer ved å ta gjennomsnittet av kursmålene til meglerhusene for å finne potensialet. Er vi enige i at hadde en fulgt det resonnemnetet, skulle en også solgt når kursen var på kr 4, 6, 8 osv? Og at en også burde solgt seg ut av f.eks MPCC når kursen var på kr 3-4 (basert på gjennomsnitt av kursmålene på det tidspunktet var det ikke stort potensiale). For det du ikke nevner er at kursmålene hos nevnte meglerhus har blitt hevet mange ganger bare i løpet av det siste året - og gjennomsnittkursen har vært betraktelig lavere enn den er i dag (men har blitt oppjustert flere ganger),til og med DnB har hatt en del lavere kurs enn dagens kr 3.5 og Uggedal hadde en periode kursmål på kr 0.5. Så mener du at toppen er nådd akkurat nå, at meglerhusene ikke kommer til å heve kursmålene noe mer, selv om CEOene i TGS, PGS og Sherwater mener vi kun er i begynnelsen av en ny syklus? Hvorfor tror du kursen likevel stiger - og at meglerhusene løpende øker sine kursmål.

Et annet spørsmål - hvem av nevnte meglerhus har truffet best det siste året?

For å ta Uggedal som et eksempel - som i dag har kursmål kr 8 som ikke ligger langt unna gjennomsnittet. Han har i løpet av det siste året hevet kursmålet sitt flere ganger, fra kr 0.5 til kr 8. Jeg har fått kritikk for mine regneferdigheter av andre skribenter på HO, men når jeg bruker kalkulator betyr det at han har økt kursmålet med 1600 % i løpet av veldig kort tid. Hadde jeg bommet så kraftig ville jeg gjemt meg under en stein og aldri kommet frem igjen. Han har konstant ligget langt under den reelle kursen og har ikke vært i nærheten av å treffe. For meg så handler alt om å forstå bransjen og virksomheten - og med respekt å melde, det er mange av analytikerne som ikke har forståelse for bransjen, og at kursmålene kan nesten virke å være satt ved å peke fingeren i været.

Her kommer for øvrig et lite hjertesukk. Vi som er positive blir ofte møtt med at vi er en menighet, kun er ekkokammer og ikke kan regne. Samtidig synes jeg mye av det som kommer fra "den andre siden" heller ikke alltid er av like høy kvalitet wller underbygger sine synspunkter - og når en forsøker å stille spørsmål virker interessen veldig liten til å få til en faglig diskusjon. Jeg blir også matt når en hører Næss på FA nyhetene uttrykke at refinansieringen til PGS vil gjøre at en aldri vil bli lønnsom, uten noen annen begrunnelse enn kun å vise til at renten på obligssjonslånet er høy....?? Det blir for meg amatørmessig og viser null innsikt verken i bransjen eller PGS.

Siden det er flere som uttrykker at vi i menigheten - eller som er i ekkokammeret ikke kan regne eller kommer med grunnløse/fantasiløse kursmål - har jeg flere spørsmål jeg gjerne vil at dere kan svare på;

- Er vi enige i at PGS hadde et driftsresultat i 2022 på 1.1 mrd - og en omsetning på litt i underkant av kr 9 mrd?
- Er vi enige i at PGS hadde rentekostnader på ca 1.1 mrd I 2022?
- Er vi enige i at PGS med refinanseringen vil ha årlige total rentekostnader på litt over 600 mill fra 2024 (mars), dvs en reduksjon på nesten 500 mill? I 2023 blir rentekostnadene noe høyere.
- Er vi enig om at PGS vil ha flere skip på kontrakt i 2023, og at late sales vil øke?
- Så kommer kanskje det viktigste spørsmålet, hva tror dere økningen i Ebit/Ebitda/driftsresultatet/cash flow blir dersom ratene stiger med 20 % (som er en edruelig økning) i 2023, samt at oppdragsmengden i tillegg øker? Gjør så det samme med 2024, gitt en ny økning i ratene på nye 20 %?

Jeg tror dere vil få en aha opplevelse...

- Er det noen som også tenker at det er en grunn til at PGS raskt snudde seg rundt for å få refinansert allerede nå - at det kanskje ikke var så dumt sett opp mot utfordringer vi nå ser i banksektoren?

I dag har det KUN vært negative overskrifter om PGS - at selskapet aldri vil bli lønnsomt, at en betaler en høy rente - det er rene dommedagsprofetien - mens det skrives ingenting om hvor mye rentekostnadene vil bli redusert, eller størrelsen på overskuddet fremover, som følge av økte oppdrag/økte rater mv. Som tidligere sagt - ja, det blir litt høyere renter på obligasjonslånet enn forventet - men PGS har samtidig faktisk kommet i mål (har full kontroll) og mener selv at en er helt i starten av en ny supersyklus, derfor synes jeg fokuset blir veldig skjevt fremstilt i dag. Jeg er derfor ikke enig i at dagens kursutvikling kan tolkes som at refinansieringen allerede var innbakt I kursen.
Redigert 20.03.2023 kl 21:22 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
20.03.2023 kl 21:07 3788

Tett ut vinduet? Hadde de andre muligheter til å oppnå lavere rente? Og hva tror dubhaddexskjedd med kursen i dag dersom de ikke hadde fått ReFi i boks på fredag men hadde gått inn i uken med usikkerheten rundt ReFi fortsatt hengende over seg?

Poenget er at ja, de må betale en del mer for å komme i mål med ReFi men usiikkerheten er fjernet, de vil ha mer enn god nok inntjening til å betjene gjelden, med renteutgifter, som til tross for en relativt dyr ReFi, de facto vil bli lavere i år enn 2022.

God kveld!
BIFFogBÆRNÉ
20.03.2023 kl 21:16 3622

Interessant å lese. Mye bra innlegg her nå.

Negativ omtale i bla FA . Har etterhvert vist seg å være bull nyheter.

Så jeg blir. Tross filleristing.
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:20 3545

Og muligheter for utbytte allerede neste år.
GullHårAllOve
20.03.2023 kl 21:21 3537

Spot on på alt. Ekkokammeret er jo faktisk blitt større på den negative siden nå. Men det er ok ifølge dem! 100% enige når du skriver om argumentasjonen fra de negative. Er jo aldri mer enn "tror at..." "vi ser snart 7..." og så videre. Med en gang det stilles mot spørsmål kommer det bare pis fordi fakta ikke finnes....
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:22 3532

Hele sektoren ble ristet. Identiske grafer. Fasiten kommer… først runde q1 så vil retningen velges for alvor.
Kontur
20.03.2023 kl 21:24 3485

Flott👌🏻
Ikke så vanskelig å se hvor dette bærer.
Opp.
Kun å vente på resultatene fremover.
Bennyfyfasan
20.03.2023 kl 21:24 3513

Godt innlegg Normalone - samme gjelder Fischer!

Det dreier seg om å være ett skritt foran ANALytikerne i div hus. De bommer hele tida, og skal man følge deres råd ville man vært blakk iløpet av måneder. Jeg er enig i at dette caset er ett innlysende MPCC scenario in the making. Ja - det er selvfølgelig relatert risiko til det, men det er det som er prisen å betale for mulig superprofitt. Superprofitt er det mange her inne som allerede har - mot ANALytikernes anbefalinger. De ser ut til gang etter gang å henge etter i denne typen selskap som er i en snuoperasjon.

Jeg tror ikke på 45kr som mange her inne, men er overbevist om at 25kr er realistisk med noen gode Q-rapporter. Mitt opprinnelige kursmål var 11,5kr når jeg gikk inn på 6,5kr...så det vil sikkert bli oppjustert fra 25kr etterhvert ;-)

Jeg gjentar - personlig har jeg vært gjennom det samme i Fro, GOGL, GSF og nå i PGS. VELDIG god profitt mot omtrent ett samlet analytikerkorps.

Jeg sier bare, fortsett den gode jobben til dere som knuser tall på en forståelig måte. Det er ikke nok å se hvilken vei verden går (mer leting i den vestlige verden) - men tallene må backe det. Det viser dere på en veldig god måte.
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:25 3513

Nå snakker vi. Meget bra innlegg og oppsummering.
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:27 3464

https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/ny-klimarapport-vi-er-inne-i-et-kritisk-tiar/15598047/

Finnes motstand der ute som ikke ønsker der letes etter olje og gass i alle disse årene Pgs skal vokse seg opp til 500kr aksjen
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:28 3433

Vi får heller hoppe av på 250.
Bennyfyfasan
20.03.2023 kl 21:31 3355

Motstand ja. Kullgruvene ble lagt ned rundt omkring i verden, men er nå gjenåpnet. La oss erstatte kull med gass i første omgang så kan vi snakkes.

Det er også motstand mot atomkraft, vindmøller til lands og til havs, solcelle pga plassmangel, utbygging av flere vassdrag til strømproduksjon.

Hvor skal energien komme fra? Kroppsvarmen?
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:36 3229

Personlig er jeg for olje og gass. Skyt ikke budbringeren. Det bare rosemales så inn i det H her i en høy volatil aksje. At den skal opp mot 2025 er jeg ikke i tvil om. Men frem mot Q1 så er dette risikofylt. Etter det vil kursen velge retning for alvor basert på hva som fremlegges
GullHårAllOve
20.03.2023 kl 21:36 3225

Jeg kan brenne noen 1000-lapper i 2025. Har nok av de da 😎🤣😎
VantageVolante
20.03.2023 kl 21:42 3111

Har du gjort deg noen vurderinger selv, over hva som måtte fremlegges q12023 vs f.eks q1 2022-2021-2020-2019?
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:42 3102

Jeg også venter spent.
Slettet bruker
20.03.2023 kl 21:51 2918

Må tåle der finnes realistiske syn på dette. Hadde jeg satt på fasit hadde det vært enkelt. At det er forbedret forholdte forgående år er en given. Er det tilstrekkelig?
Hva denne tråden og menigheten mener spiller ingen verdens rolle. Dagen idag var vist at refi ble brent på bålet. Hele sektoren reagerte likt så ikke kom med oppgangen. Tallene må være sterke Q1 la oss være enig om det. En rente på 15% er ikke spøk. Guidingen må være enda bedre
Bennyfyfasan
20.03.2023 kl 21:54 2863

Du trenger ikke ordlegge deg med realistisk syn. Det som er rett er ett alternativt syn.
VantageVolante
20.03.2023 kl 22:15 2511

En rente på 15% ingen spøk. Enig. Men fortsatt er da rentekostnadene betydelig redusert kontra frem til nå.
Det virker ikke som om folk har oppfattet det.

Q1 er pga vintersesongen tradisjonelt sett der svakeste kvartalet.
Det er først i q3 ogs for full effekt av 7 3D skip operative, pluss Sanco Swift.

Men ja, late sales må vise styrke. Og det vil de gjerne gjøre om trenden fortsetter med økte salg.

Guiding vet man blir bra, utifra guiding ifm q4 og CMD.
Ordreboka var mer enn tilfredsstillende. Hva synes du selv om guidingen som ble gitt da?
Slettet bruker
20.03.2023 kl 22:16 2520

Flott innlegg og en god oversikt over lån og renter fremover jfr. Nytt obligasjonslån. Det bygger på de tall som er oppgitt og kjent fra selskapet og dets långivere.
👍🏻💨💨🚢🚢🦅🦅
Normalone
20.03.2023 kl 22:17 2528

Mr Y bak r - på samme måte som at det svartmales fra "den andre siden". Jeg er fryktelig positiv - og det skyldes i all hovedsak at de som kjenner bransjen bedre enn meg mener at nettopp i en så syklisk aksje som PGS, er det nå en bør investere. Vi vet alle hvor mye/raskt PGS har steget i oppgangstidene tidligere - og du som virkelig kan regne, bør fint skjønne hvor lite som skal til i rateoppgang/flere oppdrag for at PGS begynner å bli en cashmaskin, og at det slår ut positivt på ebit/ebidta. Nå vil også rentekostnadnene bli betraktelig lavere - så gor min del begynner de viktigste bitene å komme på plass - og det er særlig fra Q2 vi kommer til å se de største effektene.
Redigert 20.03.2023 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
CapitaL
20.03.2023 kl 22:23 2400

Nei, du forstår meg ikke riktig.. gjennomsnitt av kursmål gir selvsagt en viss pekepinn, likeledes estimatene. Men jeg bruker gjerne litt tid på å studere analysene og vurdere om jeg f.eks er enig i argumentasjonen som legges til grunn. Jeg synes DNB har en vettug argumentasjon, men basert på markedspsykologi tror jeg de bommer en del på kursutviklingen allikevel. Som jeg skrev i går så forventer DNB svakere ettersalg, og det er hovedårsaken til at de ligger lavere enn andres estimater. De opererer også med en økning i CAPEX på 50 musd i år. Det er altså ikke bare ratene som stiger...

Når det gjelder kursmål så skrev jeg i går 14-15 kroner.. før nedtur til 10-11 kr. Rett og slett basert på at jeg tror det er mange som sitter med store tap her og venter på en exitmulighet.. I dag skrev jeg 11-12 kroner etter at de reelle kostnadene for lånet ble kjent. Det er fryktelig mye psykologi som styrer i denne aksjen og jeg vurderer ut i fra det. Langsiktig, dvs utover 2023 har jeg ingen formening om kursen. Jeg sitter ikke long i aksjer beheftet med såpass med usikkerhet som det er her. Det blir kun kortsiktig trading. Men jeg betviler heller ikke regneferdighetene til hverken deg eller f.eks Londonmannen. Ekkokammer kommer mer av at kritiske innlegg blir sablet ned som tullball nesten før de blir postet.. Den klarer sikkert du også å se? ;)

Supersyklus? Det vil vel bare tiden vise.. men at markedet er bedre enn på lenge er det vel ingen tvil om. Spørsmålet er om det er nok til mer enn å betjene gjelda. Det bør jo helst bli noe igjen til aksjonærene også.
noprofit
20.03.2023 kl 22:34 2854

Og for å legge til hvorfor skulle d ikke gå nå med halvparten av gjelda som de har hatt i lang tid. Hvis kreditorene ville hadde de isåfall blitt slått konkurs for lenge siden.
Nå er vi et helt annet marked og ser du d ikke så velg en annen aksje 😉
FaeniHelvete
20.03.2023 kl 22:40 2786

Jeg synes Uggedal, ved flere anledninger, har kommet med ganske krasse påstander som han ikke har grunnlag for. I fjor sommer så var det sleivspark ang guidingen til PGS og at ledelsen har en dårlig track record, implisitt at man ikke kan ha tillit til hva de sier, etterfulgt av at han kom med feilaktige påstander om at det ikke var noen bedring i ratene. Han tok jo opp dette spørsmålet ifbm q2 presentasjonen og ble forklart hvorfor regnestykket var feil.

I dag så går han jo ikke akkurat ut defensivt når han anklager ledelsen for å lure aksjonærene, at man holder tilbake informasjon og at det er uforsvarlig å snakke om utbytter når man har renter som dette. Som om ledelsen har gått høyt ut og avertert utbytter 1 kvartal 2024 uavhengig av rentenivået på refinansieringen. Dette blir altså den gjennomgående trenden på FA.no og det er jo ikke rent få beskrivelser de har brukt på PGS ila dagen.

Helt greit at Uggedal er uenig med ledelsen i PGS, men jeg synes han går ganske så langt i å indikere ikke bare at ledelsen er inkompetent, men at de også lurer aksjonærene. Har full forståelse for at ledelsen ikke ønsker å bidra til noen skittkasting, men det burde jo finnes grenser for hva som aksepteres.

For min del så er jo oppførselen til Finansavisen i dag ganske så illustrerende for hvor useriøs de er. Kommer det en positiv analyse så nevnes det i beste fall med små bokstaver på siden, er det en negativ artikkel så er det dager med fokus på forsiden. Det er forholdsvis spesielt at de altså ikke har klart å trekke frem en eneste artikkel hvor de informerer om forskjellen i rentekostnader før og etter refinansiering. Jada, vi er fullstendig klar over at rentenivået ikke er ideelt, vi har vært klar over dette ganske så lenge nå, helt siden Q4 hvor ledelsen poengterte at de mest sannsynlig kom til å refinansiere på nytt om noen år igjen. Det vesentlige med refinansieringen er jo uansett at de totale rentekostnadene går ned og at vi ikke står i fare for å misligholde gjeld.Normalone
20.03.2023 kl 22:58 2749

Tusen takk Fischer for at du deler - dette ga en veldig god oversikt og synliggjør det som burde vært det essensielle, at rentekostnadene vil gå betraktelig ned pga refinansieringen og at PGS har betalt ned deler av gjelden som følge av positiv cash flow i 2022. Ønsker deg også en riktig fin kveld.
Redigert 20.03.2023 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.03.2023 kl 22:59 2735

Men hva skjer om flere banker kollapser???
china
20.03.2023 kl 23:01 2729

Topp50!!! Goldman SACHS, Bank of New York selger!! Gutta krutt ( Mh capital, Alden , Langebru osv sitter helt i ro.