Kongsberg Aeronautical – unik investeringsmulighet?

dr. Stockman
KAIS 20.03.2023 kl 13:41 29263

Spennende ting på gang i selskapet hvor jeg personlig er største aksjonær. Dette er ikke et oppstartselskap, men et selskap som nærmer seg lansering overfor kundene – som vil være flyselskaper verden over.

Man bør alltid tenke at uansett hvor lovende noe ser ut til å være så kan det likevel dukke opp en ukjent faktor under veis som stopper det hele eller i hvert fall bremser progresjonen mot målet. For KAIS dukket ikke minst pandemien opp, som forårsaket tilnærmet panikk hos flyselskapene, som måtte prioritere «brannslukking» heller enn kontakten med små selskaper som hadde tjenester å tilby. I USA opplever vi også midlertidige problemer tilknyttet implementeringen av 5G-nettet.

For min egen del har jeg latt meg blende av det store potensialet for dette selskapet, samtidig som det egentlig kun er «den ukjente faktor» som kan stikke kjepper i hjulet. KAIS er derfor min eneste investering for tiden (etter at NANOV og PCIB gikk til h..). Til gjengjeld er det en svært stor investering, og et tilsynelatende suicidalt brudd mot prinsippet om at man ikke skal legge alle eggene i en kurv.

Skulle jeg fremheve et par poenger som styrker mine forventninger til selskapet så må det være det faktum at samtidig som våre årlige driftsutgifter ligger på et par millioner så eksisterer ingen deadline der løpet er kjørt om vi ikke har fått napp innen den tid. Får vi ‘nei’ på en henvendelse så vet vi at det finnes nok av andre flyselskaper å henvende seg til.

Enhver må finne ut for sin egen regning om de tenker at det er grunnlag for å dele mitt særdeles optimistiske syn på selskapet, eller om de ser potensielle «mørke og truende skyer» som kan velte det hele. Hjemmesiden er etter hvert blitt både oversiktlig og omfattende, og bør kunne gi svar på det meste man måtte lure på. Sitter man fortsatt igjen med spørsmål så forsøker jeg gjerne å bidra til oppklaringer, enten det måtte være her på tråden eller som svar på mail som kan sendes meg på dr.Stockman10@gmail.com. Jeg kan også videreformidle spørsmål til ledelsen der det er nødvendig for å kvalitetssikre svaret.

Selskapet har vedtatt en emisjon – i første omgang ønsker vi å få inn 4 millioner. Når tiden er inne så ønsker vi å hente inn flere millioner slik at vi kan kickstarte de markedsrettede aktivitetene og nå ut til så mange flyselskaper som mulig. Men dette vil først skje etter at de første kontraktene er på plass slik at kursnivået kan befinne seg mange hakk over dagens etter min mening «symbolske» kursnivå.

Emisjonen er rettet mot profesjonelle investormiljøer, men jeg har ønsket å gi også den jevne småinvestor muligheten til å bli med på eventyret via HO. Tegningsblankett kan lastes ned fra hjemmesiden, og via denne linken kommer man direkte til riktig sted.
Ved emisjonen er kursen satt til 1,85 kr som tilsvarer en markedsverdi for selskapet på 65 millioner.

https://www.aeronautical.no/_files/ugd/6ebfdd_e710cb88f13342c8abc17bd9f799e990.pdf

Uansett hvor lovende vår kontakt med flyselskapene måtte være så er det viktig å være klar over at vi enn så lenge ikke har noen kontrakter. På den annen side er det ingen spesielle gjenstående hindringer, så det trenger ikke være lenge til første kontrakt ser dagens lys.
Jeg sitter ikke i styret til selskapet, og opptrer ikke på vegne av selskapet. Det betyr at all informasjon på denne siden står for min egen regning og ikke selskapets. Hjemmesiden er derimot ene og alene selskapets ansvar.

https://www.aeronautical.no/
Redigert 08.08.2023 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
mrleksa
25.06.2024 kl 14:14 528

Takk! Veldig bra med info. Har lest både aksjonærinfo og FLYTH-info. Jeg har ingen forutsetninger for å utttale med om for eller imot de alternativene som er listet. Men er positiv for at det jobbes mot at akjsonærene skal "berge" pengene. Eller enda bedre få litt til overs. Det vitner om tro på selskapet at det skal jobbes "pro bono" fremover. Lykke til med jobben!
dr. Stockman
25.06.2024 kl 13:50 542

For dem av dere som ikke er aksjonærer så kan jeg jo opplyse om at det nå er innkalt til generalforsamling, og vi har også sendt ut et aksjonærbrev som gir litt informasjon om veien videre. Arbeidet vil fortsette med å få alle brikker på plass slik at vi kan lykkes med de forskjellige målsetninger, som å få på plass kunder som vil benytte systemet, få på plass større investorer eller alternativt å fusjonere eller bli kjøpt opp av et internasjonalt selskap.
dr. Stockman
21.06.2024 kl 08:12 652

Pga. frister man må forholde seg til har det vært hektisk noen dager nå, men kan ihvertfall bekrefte at KAIS ikke "tar kvelden".
dr. Stockman
17.06.2024 kl 11:40 777

Styreleder har fratrådt posisjonen, og vi jobber med å få på plass en ny styreleder. Jeg og de andre store aksjonærene jobber med å få på plass en ordning som vil legge grunnlaget for en langt tryggere investering fremover, og vil da komme tilbake til mulighetene som byr seg for leserne av forumet. Men før det må enkelte usikkerhetsmomenter ryddes av veien.
dr. Stockman
12.06.2024 kl 09:59 884

Lenge siden sist jeg var innom her. Var innom i slutten av april, men da var det ingen nye innlegg.
Dessverre er det intet positivt nytt å fortelle om. "Fanden ligger i detaljene" som det heter, og "liten tue kan velte stort lass".
Et problem er at Japan ligger på etterskudd når det gjelder å oppdatere visse regler som vi er avhengig av for å få dem på kundelisten:
"I Japan, og delvis i Asia, er ikke GRF, Ground Friction Measurement
tatt inn i regelverket slik det er gjort av FAA i USA og EASA i Europa.
Det er forventet at dette kommer, men ikke kjent når det blir innført.
Det innebærer at informasjon om rullebanetilstand fortsatt kan
oppgis på grunnlag av friksjonsmåler, noe som ikke tillates i EU og
USA. Hva som er beskrevet ovenfor vil på sikt kunne sikre et
gjennombrudd for Dynatron i dette markedet."
Det er selvsagt også muligheter i USA, særlig United Airlines, og vi har også kontakter som kan være interesserte i å kjøpe hele caset. Nøkkelpersonen i så måte hadde en fallulykke som midlertidig har satt ham ut av spill, og det kom jo ikke akkurat beleilig.
Beklageligvis har det ikke lykkes å få inn investorer, og lite skjer med tom kasse. Som forventet av største aksjonær så gjør jeg det jeg kan for å redde skuta i land, men det må innrømmes at nå er det ikke bare potensialet som er stort, men også de kortsiktige utfordringene.
mrleksa
10.06.2024 kl 16:10 960

Paali89:
Helt enig. Kvelden og mørkt, sistemann slukker lyset.
Det stod noe i tidligere info om at selskapet kunne «gå i dvale» under mangel på cash. Men dette kan enkelt kunne kommuniseres. Er nyhetsbrev, uansett ståa, burde kunne lages uten nevneverdig innsats. Tror ikke lenger at intet nytt er godt nytt. Hvordan finner vi ut om «Det er noen hjemme»?
paali89
08.06.2024 kl 23:02 1040

Aldri vært borti et selskap som har kuttet informasjonsflyt så til de grader.
YNWA250505
03.06.2024 kl 20:47 1153

1 krone for 6000 aksjer. Selv d r 1 krone bortkastet
paali89
03.06.2024 kl 18:33 1179

Selger 30 000 aksjer for 28 000,-
KrysserFingra
03.06.2024 kl 13:35 1212

Selger 6000 aksjer til 1,00,-.+avg. Ta kontakt på t.teater@gmail.com ved interesse.
KrysserFingra
03.06.2024 kl 13:34 1214

Selger 6000 aksjer til 1,00,-.+avg. Ta kontakt på t.teater@gmail.com ved interesse.
paali89
03.05.2024 kl 17:23 1470

Hvis noen ønsker et lodd har jeg aksjer til salgs. kurs 1,-
YNWA250505
01.05.2024 kl 14:17 1579

Bare formelt. De har forsøkt å hente masse penger i laaaang tid, men de får det bare ikke til. Er du aksjonær i KAIS tror jeg det bare er å annse at pengene er tapt. Trøsten er at du får igjen 37.8% igjen på skatten
paali89
01.05.2024 kl 09:15 1662

Har du kastet inn håndkleet Stockman? Hvorfor har du ikke informert om siste nytt?
dr. Stockman
12.03.2024 kl 10:37 1924

Taushet er gull, og ingen nyheter er gode nyheter, sies det. Har vært litt opptatt med på egenhånd å bygge min fullisolerte trimhall/musikksktudio så deet har ikke lbitt til at jeg har logget meg inn her. Har jo ingen andre aksjer enn KAIS, så jeg frekventerer ikke HO lengre med mindre jeg skal innom og sjekke her. Nå er bygget klart i løpet av uka, og jeg kommer da til å bruke litt tid her. I mellomtiden har jeg jo kjøpt meg opp til 7 millioner aksjer, og der dermed nå i særklasse største eier i selskapet. Det sier sikkert sitt om at jeg ikke har mistet troen.

Prosessen i Japan går etter skjema, og forhåpentligvis er det ikke lenge før den første kontrakten kan underskrives. Forhåpentligvis gir det en domino-effekt, da det er gull verdt å få et av verdens ledende flyselskaper som Japan Airlines på klientlista. Apropos list så ligger den høyt i flysektoren. Alt skal både sjekkes og dobbeltsjekket før man slipper til i flyene, og i Japan må man gjerne multiplisere denne prosessen med 2. Til gjengjeld så er det også slik at når du først har sikret deg en kunde i Japan så vil de også forbli en kunde. Da er hele den grundige prosessen snudd på hodet.

Kjernegruppen av investorer som har finansiert selskapet frem til nå har hver for seg gått på mange smeller i finansmarkedet, og selv så jeg millionene forsvinne raskt da NANOV havarerte. Burde vel unngått det etter å ha erfart tidligere at 35 millioner forsvant i CREW Gold. Selskapet har dermed vært litt bortskjemt med at vi ikke var avhengige av å henvende oss til eksterne investorer. Og når dette først ble nødvendig så har ingen av oss et kontaktnett som eksponerer oss for mange risikovillige investorer (selv omn risikoen i KAIS egentlig er begrenset til at vi ikke lykkes i å samle sammen noen småpenger til videre drift). Kanskje er prisen på aksjene alt for lav, og tilkjennegir indirekte at vi egentlig ikke har tro på vårt eget produkt.

Om det skulle være noen bedre bemidlede lesere her enn oss som ønsker å gå inn med et større beløp så tror jeg at jeg kan love en rabattert pris (i forhold til kursen på 1,85 som er fastsatt av generalforsamlingen). Det må i såfall selvsagt godkjennes av generalforsamlingen.

Når det er sagt så har vi nylig knyttet til oss en person med et bredt finansielt nettverk, så det knytter seg store forhåpninger til at dette nå vil bringe resultater. I tillegg til det så har jeg også selv en ressursrik kontakt i finansmiljøet fra gamle dager, og vil også benytte meg av den kontakten hvis resultatene uteblir fra førsnevnte kontaktperson.

La meg også minne om at selskapets burnrate er close to zero sammenlignet med det fleste selskap, og at vi kan gå i tilnærmet dvale for å holde hodet over vannet om det trengs. Vår tre medarbeidere i utlandet står på og jobber fortsatt uten lønn, men med løfter om å bli belønnet når vi er i mål. Foruten at vi har et styre som verken mottar honorar eller får dekket eventuelle utgifter. Og så gjør jo også vi andre en hel del på dugnadsbasis.

Og skulle det være ukjent for nye lesere her så er det verdt å minne om at "the sky is the limit" for potensialet har. Dominoeffekt/ketchupeffekt og jungeltelegraf/internett kan føre til at vårt produkt sprer seg som ild i tørt gress, og gjør at vi kan dekke en større del av totaltmarkedet enn noen av oss har turt drømme om. Med mitt antall aksjer i selskapet betyr det ikke så mye om selskapets markedsverdi tidobler seg eller hundredobler seg, men for mindre aksjonærer er jo det et spenningsmoment som er verdt å ta med seg.

Ledelsen er blitt gjort oppmerksom på ubesvart email, så jeg håper det nå vil endre seg. Spørsmål kan også stilles her på forumet, og så får jeg bedømme om det er noe jeg kan svare på eller må videresende.
Redigert 12.03.2024 kl 10:39 Du må logge inn for å svare
mrleksa
06.03.2024 kl 10:37 1030

Ja, det lover ikke godt at henvendelse til johnsen@aeronautical.no ikke gir respons. Har flere forsøkt å henvende seg dit den siste tiden?
Ifølge hjemmesiden (den ene) er det 4 til i styret, men de står ikke oppført med kontaktinfo https://www.aeronautical.no/board-of-directors

Ser at det tidligere har vært ulike lengde mellom nyhetsbrevene, men Trond Are Johnsen
President & CEO har pleid å svare,

Det positive er at nettsiden(e) er oppe ennå, så lyset er nok ikke helt slukket. Tok noen lodd, og anså det som Lotto; den som intet …

Noen som er på Stocktalk? En del av aksjene fra tidlieger eiere er promotert derfra.
paali89
05.03.2024 kl 23:54 1112

Til og med Stockman har blitt stille!
mrleksa
27.02.2024 kl 08:17 1217

Er litt småbekymret. Det er lite info/nytt fra selskapet per tiden. Siste nyhetsbrev desember 2023.
Sendte 2 spørsmål; se under; til info@aeronautical.no (eg. johnsen@aeronautical.no) 21.02.24. Har ikke fått respons,
Hvorfor finnes det 2 ulike hjemmesider?
Og når kan neste nyhetsbrev forventes?

Mulig teknologien deres innhentes av KI (AI). Jeg håper jeg tar feil, men har en uggen følelse at dette er et godt forsøk som renner ut i sanden.
Andre som vet mer?
mrleksa
21.02.2024 kl 00:16 1373

Lite nytt, men allikevel noe nytt for meg. Fant 2 nettsider for samme selskap. Noen som kan gi en forklaring på ulikhetene og hvorfor?

https://www.aeronautical.no/

https://www.kongsbergais.com/
Redigert 21.02.2024 kl 00:17 Du må logge inn for å svare
Goldeneye
09.01.2024 kl 02:20 1837

Godt nytt år!
Jeg tror Kongsberg Aeronautical får sitt gjennombrudd i løpet av 2024.
lillebrumle
25.12.2023 kl 15:31 2115

Dette kommer nok til å ta tid men jeg har trua. God jul og godt nyttår folkens :)
mrleksa
21.12.2023 kl 12:01 2220

Plutselig var det et nyhetsbrev på KAIS-siden. Ikke veldig mye konkret fra desember-møtet i Japan, men noen oppdateringer var dog å spore.
https://www.aeronautical.no/_files/ugd/6ebfdd_8f32452162fc4ead9bbb38083daa2331.pdf
Redigert 21.12.2023 kl 12:02 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
08.12.2023 kl 10:07 2493

Man skal ikke stole for mye på hukommelsen. Etter en liten sjekk ser jeg at prisen ved emisjonen er 1,85 kr, mens den ved den mindre interne emisjonen var satt til 1 kr. Så selv om 1,50 innebærer en grei rabatt så er det ikke aktuelt for meg å kjøpe flere aksjer utenom interne emisjoner. Selv om troen på at vi kommer i havn ganske raskt er sterkere enn noensinne så er 6,5 millioner aksjer mer enn tilstrekkelig for min del.
Paaøo89 må enten trenge cash kjapt eller så tenker han at møter mellom KAIS og de to største japanske flyselskapene i den norske ambassaden i Tokyo avholdes for moro skyld. Om de ikke hadde troen så hadde de åpenbart nøyd seg med de mannskapssterke møtene de hadde ved forrige Tokyo-besøk av daglig leder.
dr. Stockman
08.12.2023 kl 09:08 2519

Ikke noe å si på prisen ihvertfall - halv pris av det som er satt som pris ved emisjonen. Jeg mangler ikke aksjer akkurat, men skal tenke litt på om jeg skal benytte meg av tilbudet. Foretrekker jo at mine kjøp samtidig gir penger i kassa for KAIS.
paali89
06.12.2023 kl 21:49 2614

Har 30 000 aksjer til salgs til 1,50kr stk. Legg igjen mailadresse hvis interesse.
dr. Stockman
04.12.2023 kl 12:33 2791

Kan jo nevne at daglig leder i morgen setter seg på flyet til Tokyo igjen, hvor han igjen vil møte representanter for de to største flyselskapene i Japan, Japan Airlines og Nippon Airways. Møtene vil finne sted i den norske ambassaden, og jeg tenker vel at det er en akkomodasjon ikke ethvert bakgårdsselskap får stilt til rådighet. Etter besøket og ihvertfall før jul forventes en oppdatering til aksjonærene om alt som har skjedd siden forrige oppdatering, inkludert hvordan det går i forhold til å få inn nøkkelinvestorer.
dr. Stockman
19.11.2023 kl 14:08 3036

Takker for den oppklaringen ForwardX. Ja, tenkte det helst måtte være i den serien, men tenkte det også kunne vært serien som jeg tror gikk på NRK med Alex Rosen.
Skal se på episoden senere, men av innholdsfortegnelsen så gjetter meg til at innslaget gjaldt Jørn Lyseggen. Her fra en artikkel i Kapital i 2021.

Tidligere forsker Jørn Lyseggen startet Meltwater med 100.000 kroner i startkapital. I dag kan 52-åringen vise til et selskap med over 1.700 ansatte fordelt på over 60 kontorer i 27 land, 28.000 kunder og årlige inntekter på over tre milliarder kroner.

Meltwater ble børsnotert mot slutten av fjoråret. Med litt over 43 prosent av aksjene i selskapet sitter Lyseggen pr. i dag med verdier for 5,3 milliarder kroner.
ForwardX
18.11.2023 kl 22:59 3096

Serien heter "Eventyrlige nordmenn" og gikk på TV2 med Øyvind Fjeldheim og Guri Solberg 4 sesonger. 3 sesonger er tilgjengelige på TV2 Play.
Håper vi snart ser avtaler og kontrakter,, først i Asia og deretter USA og Sør-Amerika.
dr. Stockman
18.11.2023 kl 11:01 3138

Har dessverre ikke lyktes i å google meg frem til navnet på selskapet, men husker en serie som gikk på TV om nordmenn som hadde lyktes stort i USA. Husker særlig reportasjen om et stort og vellykket selskap som hadde et utmerket konsept, men slet veldig med å få napp hos de større investorene. Siden de var basert i New York hadde de heldigvis muligheten til å oppsøke miljøene direkte og gi presentasjoner av konseptet. De var ikke rede til å la seg lede til desperasjon og billigsalg pga manglende respons fra investorene som dessverre sjelden kunne forstå konseptet på samme måte som de selv gjorde det. Etter mer enn 2 år og over 1000 "hjembesøk" kom de endelig til riktig adresse, og selskapet fikk en rask og eventyrlig utvikling.
Redigert 18.11.2023 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
18.11.2023 kl 10:51 3150

re paali89
Kan jo være litt innfølkt å klikke seg frem til riktig sted på hjemmesiden, selv om jeg syns at den etter hvert er blitt ganske oversiktlig. Bidrar gjerne med linkene.

https://www.aeronautical.no/styrefullmakt
https://www.aeronautical.no/_files/ugd/6ebfdd_f399a2f9fd554c389e1c09cc3d4fa443.pdf

En ekstra fordel ved å tegne seg for aksjer nå er at man da vil ha muligheten til å være med på en eventuell intern emisjon til lavere kurs på et senere tidspunkt om dette mot formodning skulle vise seg å bli nødvendig. Hvis en slik emisjon ikke blir fulltegnet så betyr det at alle vil få tildelt alle de aksjene de har tegnet seg for uansett hvor få aksjer de hadde på forhånd. Ved forrige internemisjon var det litt blanda drops. Noen av aksjonærene benyttet anledningen til å øke sin andel i selskapet til en gunstig pris, andre (som meg selv) tegnet seg for så mange aksjer at man opprettholdt eierandelen i selskapet, mens atter andre unnlot å tegne seg. Uansett så ble emisjonen fulltegnet.

"JUL 24, 2023

KONGSBERG AERONAUTICALS INTERN EMISJON JUNI/JULI 2023 PÅ INNTIL KR 1 MIL. BLE FULLTEGNET OG ER AVSLUTTET"

Nå har det jo vært min ide at vi skal la nye aksjonærer kunne komme inn via HO. Ingen ville vel heller gidde å lese tråden om det ikke fantes muligheter til å skaffe seg aksjer hvis man fatter interesse for selskapet. Men bortsett fra det så er det de store investormiljøene selskapet ønsker seg inn i selskapet. Selv om vi lever godt med dagens situasjon så ville vi samlet sett tjene på å kunne kickstarte aktivitetene med et utvidet salgsapparat. Til det behøves større investeringer, noe som likevel kun er aktuelt hvis prisen er reell. Vi nærmer oss raskt avtaler med ledende flyselskaper som Japan Airlines, og det ville vært galskap på dette tidspunkt å la oss utvanne for knapper og glansbilder.
YNWA250505
18.11.2023 kl 09:28 3184

Det er den samme pågående emisjonen som har vært hele tiden. De klarer ikke å få inn nok penger og jeg er ikke overrasket.
dr. Stockman
17.11.2023 kl 16:23 3249

Begynner å bli noen uker siden sist jeg var inne her på forumet, men vi befinner oss vel litt "mellom slagene" akkurat nå. Regner likevel med at aktiviteten i selskapet fortsatt er på topp, og det var jo en hel del etterarbeid som lå og ventet etter det siste Japan-besøket. Lar stort sett selskapet få jobbe i fred og ro uten å bruke tid på å tilfredsstille min nysgjerrighet i forhold til progresjonen, men dukker det ikke opp en ny rapport til aksjonærene så kommer jeg ihvertfall til å ta en telefon for å få en full oppdatering før jula ringes inn.
Du har faktisk helt rett lillebrumle. KAIS ville vært en dinosaur hvis selskapet ikke hadde fulgt med i timen angående den revolusjonen som har skjedd på IT-fronten siden det hele startet. Men faktum er at vi i større grad enn de fleste selskaper har kunnet trekke veksler på den revolusjonerende utviklingen som har skjedd. En gang i tiden dro teamet rundt og monterte "dingser" på større kjøretøyer som ønsket å nyttegjøre seg av Dynatron på veien. Idag kan man nærmest med et fingertrykk installere systemet på alle fly som tilhører et flyselskap. Så man kan trygt si at vi befinner oss i en totalt forskjellig posisjon enn da Dynatron så dagens lys. Idag er det en selvfølge at vi kategoriseres som et innovativt IKT-selskap, mens vi tilhørte helt andre kategorier dengang.
Baksiden av medaljen er selvsagt at utviklingen også har gjort det enklere for andre aktører å komme på banen. Dynatron er kun patentbeskyttet i USA og Norge, og er dermed fritt vilt alle andre steder. Så vidt jeg har forstått det beskrives metoden i patentet (for øvrig også beskrevet i artikler i anerkjente tidsskrifter for flybransjen). Men det blir litt som med cola. Man vet i grove trekk hva som skal til for å skape sin egen cola, men klarer ikke nødvendigvis å kopiere veteranene Coca og Pepsi, som tross alt er godt over 100 år gamle. Originalen er billig, så hvorfor ikke holde seg til den. Faktisk er den så billig at flyselskapene ikke ville spare nevneverdig ved å velge en gratisvariant, og med vårt system er man sikret at samme system kan brukes på alle flytyper og i alle verdensdeler. Og uansett har vi i det minste USA å falle tilbake på. Det ligger en opparbeidet know-how i vårt selskap som de andre må se langt etter, og jeg tviler på at kopiene noensinne vil kunne slå originalen.
Vet ikke helt hva du tenker på spesifikt med AI-løsninger, men vårt system har jo allerede alle de egenskaper som det behøver; enkelt, billig, pålitelig, vedlikeholdsfritt, lettilgjengelig, trygt og en lang rekke andre adjektiver.
Skulle noen leke med tanken på å kjøpe aksjer i selskapet så er det jo vedtatt en ny åpen emisjon som man finner link til på hjemmesiden.
Redigert 17.11.2023 kl 16:27 Du må logge inn for å svare
mrleksa
19.10.2023 kl 19:46 3566

Var inne på https://www.aeronautical.no/homex , der var det "noe nytt", vet ikke helt betydingen av disse. Men …

Kongsberg Aeronautical is part of Kongsberg Technology Cluster
DRAMMEN, - October 18, 2023 - Kongsberg Aeronautucal is member of this industry-driven competence cluster.

Kongsberg Aeronautical becomes member of Norwegian Chamber of Commerce in Japan
DRAMMEN, - October 11, 2023 - Norwegian Chamber of Commerce in Japan approved Kongsberg Aeronautucal membership

Kongsberg Aeronautical joins Smart Innovation Norway
DRAMMEN, - May 23, 2023 - Kongsberg Aeronautucal has joined Smart Innovation Norway to draw upon their resources
lillebrumle
16.10.2023 kl 21:08 3702

En liten digresjon. Jeg har ingen betydelige midler i selskapet, 100k aksjer men det betyr ikke at det er irrelevant for meg. Jeg er en liten fisk. Det jeg ser nå er at AI og machine Learning er på sitt fulle potensiale og jeg tror dette vil eksplodere i 2024. Så ok, dette er flyfarten. Lukkede systemer, men vil den voksende teknologien medføre at aktører er avventende? Kan det medføre at andre aktører kommer på banen? Kan det medføre at KAIS sklir av rullebanen? Har KAIS AI på radaren? Hvorfor bruke en dinosaur som er utviklet over 10’år når morgendagen er et tastetrykk unna? Jeg har jobbet med IT siden 1998 og man kan vel trygt si at verden er ikke den det en gang var, og nå går det fort. Kanskje svaret er at KAIS allerede er involvert i AI prosjekter, noe annet vil forundre meg nå. MEN, jeg tar forbehold da teknologien til KAIS i grunn kanskje har et element av AI og machine Learning i seg slik jeg tolker det..Any thoughts?
Redigert 16.10.2023 kl 21:12 Du må logge inn for å svare