APCL – en nytt Noreco-case med stor skjult verdi? del 2.
Har kopiert inn ett meget bra innlegg/analyse fra Xtrainvestor der Lars Brandeggen (som er grunnleggeren av XI) har tatt for seg ett område som mange har «neglisjert», nemlig det fremførbare underskuddet APCL har opparbeidet seg gjennom årene. Innlegget er grundig og langt men velger likevel på tross av lengden å lime inn teksten i sin helhet som en TS. Les mer på XI kanalen https://www.xtrainvestor.com/channel/apcl-ol
Her er innlegget.
For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.
APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.
En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.
En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.
I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.
APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.
APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.
Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.
Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.
Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.
Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.
Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?
Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.
....fortsettes
Her er innlegget.
For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.
APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.
En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.
En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.
I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.
APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.
APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.
Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.
Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.
Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.
Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.
Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?
Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.
....fortsettes
Redigert 21.01.2021 kl 08:58
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
07.02.2019 kl 23:15
4177
APCL TA bekreftet fortsatt mere nedside, regner med aksjen handles på 80tallet kansje under de nærmeste ukene. Ser for meg OSE falle og dra med seg de fleste aksjene nedover, børsen virker slapp og sliten, gode tall kommer men virker ikke særlig på markedet.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Funlight
03.02.2019 kl 22:10
4576
Det er gammelt nytt. Nøyaktig samme ord ble brukt tidligere om Gambia og APCL.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
elta-gnilk
03.02.2019 kl 21:56
4609
klaesp skrev Kommer ikke inn. Noe nytt i artikkelen?
Det var en lang tettskrevet lefse so jeg ikke orket å studere så nøye, men det som var intresangt var at jeg googlet: african Petroleum gambia og da kom det opp:
Gambia oil
Adr ovenfor.
For 14 timer siden- Gambia has ended talks with African Petroleum to extend oil explorationin two of the West African country`s mostpromising blocks and is now in...
Da blir man jo litt nyfiken.
Gambia oil
Adr ovenfor.
For 14 timer siden- Gambia has ended talks with African Petroleum to extend oil explorationin two of the West African country`s mostpromising blocks and is now in...
Da blir man jo litt nyfiken.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
klaesp
03.02.2019 kl 21:09
4684
elta-gnilk skrev Takker, det fungerte.
Kommer ikke inn. Noe nytt i artikkelen?
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
elta-gnilk
03.02.2019 kl 20:52
4719
Takker, det fungerte.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
elta-gnilk
03.02.2019 kl 20:28
4766
Er det noen som kommer inn på denne, har en eller annen feil med min tilgang, denne er lagt ut for 14 timer siden. unsere-hoch-zeit.com/mrs4wit/mreptkd.php?ijkewmybi=gambia
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
solid1
01.02.2019 kl 15:57
4999
"Perioden mars-mai tror jeg er gunstig for videre oppgang" ?? (forstår ikke den)
------
Oppgang i APCL kommer nok som lyn fra klar himmel. Like gjerne 5. februar dersom man blir enig i helgen.
Denne aksjen har lite å gjøre med verdens-økonomi, men desto mer med juridiske krumspring.
Her er APCL sterk, så gjenstår det å se om styrken også kan utnyttes "diplomatisk".
------
Oppgang i APCL kommer nok som lyn fra klar himmel. Like gjerne 5. februar dersom man blir enig i helgen.
Denne aksjen har lite å gjøre med verdens-økonomi, men desto mer med juridiske krumspring.
Her er APCL sterk, så gjenstår det å se om styrken også kan utnyttes "diplomatisk".
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Å anvende TA, (hvis det er er du referer til) på så lite volum intradag, er vel ikke særlig nyttig for å vurdere trendbildet, er min vurdering.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Warom
01.02.2019 kl 13:09
5140
RGT;
Det hadde vært fint om du hadde lagt ut en grafe som "beskriver" det du ser(slik jeg gjør fra tid til annen). Jeg får det ikke helt til å stemme det du sier, men mulig noe jeg har misset der(i det tekniske bildet)
Det hadde vært fint om du hadde lagt ut en grafe som "beskriver" det du ser(slik jeg gjør fra tid til annen). Jeg får det ikke helt til å stemme det du sier, men mulig noe jeg har misset der(i det tekniske bildet)
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
01.02.2019 kl 11:31
5180
Kort oppsummering av uka. APCL er veldig sterk, Ser helt klart at det er veldig mange som sitter på sine poster. Jeg skrev vel om at perioden mot våren kunne bli svært interesant. Teknisk er det lite nedside (80-90øre) så fremt vi ikke får en skrell i verden i løpet av denne perioden. Perioden mars-mai tror jeg er gunstig for videre oppgang.(ser kun det tekniske bildet) God helg
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Aldara
29.01.2019 kl 10:28
5424
Hadde vi bare fått med oss volumet nå så ser det strax bedre ut...
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
tuja
29.01.2019 kl 10:22
5458
Noen som har plukket opp rykter????
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
thief
29.01.2019 kl 10:20
5468
Var vel lagt ut et sted tror jeg.Men MEGET positivt at "New oil code" er på plass. Den har hindret fremgang i Senegal.Fordi den måtte på plass før de gikk videre med nye kontrakter(forlik?)! Nå kan endelig ting skje:) Og alle vet at total skal drille straks, stod et sted i løpet av få måneder! Og da begynner det å haste for Senegal å få en løsning på sosp/rop! Hvis ikke total driller uansett, men det tror jeg de absolutt ikke vil gjøre, hvis lisensen fortsatt er til voldgift! Så nå kan det bli litt action. Samme i Gambia,nå er det gått ca 1mnd siden avgjørelse på 41(5). Så nå kan det være realistisk å få noen svar fremover, enten fra apcl/Gambia eller i form av en opdatering fra icsid:). Frem til nå har det jo ikke vært så stort håp for noen meldinger,for det tar jo litt tid å forhandle, hvis det er det de gjør! Så nå kan det komme både fra Senegal(siden New oil code er på plass) og Gambia!:) Bare en av dem hadde sendt kursen til himmels,200-300 raske prosent! God følelse på at noen av dem ordner seg, kanskje litt på begge oxo!
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
29.01.2019 kl 10:02
5499
Følger bare med med et halvt øye, så regner med at denne er lagt ut igår eller dagen før det.
Fra African Petrorum
New Oil Legislation for Senegal
Monday, January 28, 2019
«This new code will help in “safeguarding national interests in the oil chain, while maintaining the attractiveness of the region. to foreign investment,” according to the country’s Minister of Petroleum and Energy, Mansour Elimane Kane.
The legislation was drafted in 1998 but had to be reworked as explorers have made several impressive discoveries off its coast which are now being moved toward development.
Under the new code, state-owned Petrosen has a 10% stake in all contracts, but this can rise to 40% in certain circumstances.»
Litt mer her:
https://www.petroleumafrica.com/new-oil-legislation-for-senegal/
Fra African Petrorum
New Oil Legislation for Senegal
Monday, January 28, 2019
«This new code will help in “safeguarding national interests in the oil chain, while maintaining the attractiveness of the region. to foreign investment,” according to the country’s Minister of Petroleum and Energy, Mansour Elimane Kane.
The legislation was drafted in 1998 but had to be reworked as explorers have made several impressive discoveries off its coast which are now being moved toward development.
Under the new code, state-owned Petrosen has a 10% stake in all contracts, but this can rise to 40% in certain circumstances.»
Litt mer her:
https://www.petroleumafrica.com/new-oil-legislation-for-senegal/
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
tuja
28.01.2019 kl 16:43
5760
Men, som man sier: "Det kommer en dag....".
:)
:)
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
FkL
28.01.2019 kl 16:36
5786
Joda, jeg ser den. Skill derimot på de som tror og de som hevder. Ingen vet hvor lang tid dette tar, verken med eller uten forlik. Det er fakta.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Juuzen
28.01.2019 kl 16:33
5793
Ja, har ventet på en lekkasje i 2 år snart. Det skjer ikke. Vi får heller vente på en eller annen artikkel positivt vinklet for APCL sin del. Da skyter den nok opp igjen. Noen som sa snarlig forlik rett rundt hjørnet i begynnelsen av Januar? Ja, de fleste hauserne på HO. Venter ennå...
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
klaesp
28.01.2019 kl 15:34
5878
Jepp, kun tidsspørsmål før aksjen skyter fart. Liten lekasje fra Gambia eller Senegal så er lunta tent.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
FkL
28.01.2019 kl 15:33
5881
Ja, gribbene har baiset for å få kursen nedover. Det er jo helt tydelig at markedet ser dette lysere enn dere og ikke minst at de ser gjennom forsøkene.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
tervi
28.01.2019 kl 15:31
5889
APCL viser styrke og volum har steget litt etter veldig lavt. Har også dannet Bullish Harami. Tid å laste opp før toget går?
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Juuzen
28.01.2019 kl 15:17
5922
Forventet nesten at den faller under 0,90 I dag, men det ser ut til at den holder hodet over vannet. Inntil videre.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
FkL
28.01.2019 kl 11:08
6119
Det var vel litt lavt? Skal vel heller være 0,794. Vi får vel også legge til at vi er langt unna å teste den. I og med at vi igjen har hatt kursdrivende nyheter, som er vanlig i denne aksjen, så er det vanskeligere å se trenden.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
28.01.2019 kl 10:10
6211
50MA ligger på rundt 75øre. Vi får se om den kan falle mot 75-85 området hvis ikke 90øre holder
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
28.01.2019 kl 10:01
6235
Ny uke. APCL nærmer seg 90øre på microvolum. Vi får da se om det holder ,er inne i en bearish tid for øyeblikket.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Aldara
25.01.2019 kl 09:26
6487
At folk gidder.....?
Gidder å selge seg for billighorepriser....
Håper de går på en smell!
Gidder å selge seg for billighorepriser....
Håper de går på en smell!
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
solid1
25.01.2019 kl 09:10
6529
Takk, godt svar. Gode muligheter.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Warom
25.01.2019 kl 08:04
6590
Nå tar ikke TA hensyn til news når det gjelder fremover, men ja...om 0,9 holder og vi bryter det gule rektangelet opp(ved ca 1,2), så er ca 1,50 neste signal oppover.
https://goi.nf/?nbvdfornvqvt
Nå er det ikke så "vanskelig" å sørge for at man ikke bryter 0,9 med det volumet vi har. Det er bare å la være å selge småposter som lett påvirker "regnestykkene i TA". Hadde vi fulgt toppen av den kanalen(der toppen i utgangspunktet kan ses på som motstand) vi var inne i(markert med rødt) så hadde vi vært på 0,9 ca i dag. Nå er den samme "topplinjen" som var litt motstand i(men ble brutt, sannsynligvis på grunn av god volumstøtte) en støtte og lar man være med "tullesalg" så er det nok av tidligere volum i det nivået vi befinner oss i nå(her markert med grønne/røde horisontale barer). Dette i en 30-dagers grafe fra stigningen fra 0,5x skjedde.
https://goi.nf/?nbvdfornvqvt
Nå er det ikke så "vanskelig" å sørge for at man ikke bryter 0,9 med det volumet vi har. Det er bare å la være å selge småposter som lett påvirker "regnestykkene i TA". Hadde vi fulgt toppen av den kanalen(der toppen i utgangspunktet kan ses på som motstand) vi var inne i(markert med rødt) så hadde vi vært på 0,9 ca i dag. Nå er den samme "topplinjen" som var litt motstand i(men ble brutt, sannsynligvis på grunn av god volumstøtte) en støtte og lar man være med "tullesalg" så er det nok av tidligere volum i det nivået vi befinner oss i nå(her markert med grønne/røde horisontale barer). Dette i en 30-dagers grafe fra stigningen fra 0,5x skjedde.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Aldara
25.01.2019 kl 00:32
6655
Ok Bjørn.
Sett at ,90 holder...
Hvor går ferden videre..?
Neste topp rundt 1,50..?
Selvsagt avhengig av news og hvilke men dog...
Sett at ,90 holder...
Hvor går ferden videre..?
Neste topp rundt 1,50..?
Selvsagt avhengig av news og hvilke men dog...
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
thief
25.01.2019 kl 00:00
6687
At dommerne er på plass, har ikke mye å si den ene eller andre veien. Saken går sin gang, uavhengig om det skulle være forhandlinger nå eller ikke! Eneste måten saken stopper på er om de kommer til et forlik, og ting er skrevet under! Så selv om dommerne nå er utnevnt, kan det fortsatt foregå forhandlinger:) Saken settes ikke på vent, selv om partene forhandler utenom voldgiften! Så jo det i Gambia i 2014, tok ikke lang tid før det kom et forlik,etter tribunalet var satt:)! Men bra at de er i gang, kan sette litt press på Senegal. Nå skal et forskuddsbeløp betales inn for de neste 3-6mnd! Og er det sånn at Senegal vil ha en løsning, er de vel ikke interessert å bruke noe særlig penger i voldgift. Så da vil de vel nå kanskje få en fortgang på dette! Og skal ikke se bort ifra at Senegal har ventet med å godkjenne den tredje parten, før de fikk vite avgjørelsen på 41(5) i Gambia! Nå vet de at de kanskje oxo har en dårlig sak,og ser et forlik som den beste løsningen. Har vært overbevist om dette lenge, at Senegal ikke tørr å gamble på en voldgift, når de oxo har total å ta hensyn til, og iallfall ikke når de fikk et lite hint fra Gambia(41(5)):)!! Nå går iallfall takstametret, så om det oxo er et lite press, så tror jeg uansett at dette vil ende med forlik:)!
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
thief
24.01.2019 kl 23:44
6703
Så TA fungerer ikke oppover eller:)?? Ser du bare fokuserer nedover,har du gjort siden du solgte endel:)
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
solid1
24.01.2019 kl 23:35
6728
Nå da alle tre dommere er på plass
January 23, 2019 - The Tribunal is constituted in accordance with Article 37(2)(a) of the ICSID Convention. Its members are: Laurent Lévy (Brazilian/Swiss), President, appointed by the Parties; Hamid Gharavi (French/Iranian) appointed by the Claimant; and Bernard Hanotiau (Belgian), appointed by the Respondent.
https://icsid.worldbank.org/en/Pages/cases/casedetail.aspx?CaseNo=ARB/18/24
Er det noen som har en formening om hvilken tidshorisont man kan forvente.
Og, har de tre muligheter til å kunne påvirke / foreslå et eventuell forlik?
January 23, 2019 - The Tribunal is constituted in accordance with Article 37(2)(a) of the ICSID Convention. Its members are: Laurent Lévy (Brazilian/Swiss), President, appointed by the Parties; Hamid Gharavi (French/Iranian) appointed by the Claimant; and Bernard Hanotiau (Belgian), appointed by the Respondent.
https://icsid.worldbank.org/en/Pages/cases/casedetail.aspx?CaseNo=ARB/18/24
Er det noen som har en formening om hvilken tidshorisont man kan forvente.
Og, har de tre muligheter til å kunne påvirke / foreslå et eventuell forlik?
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
24.01.2019 kl 23:34
6736
Har ikke så mye med det å gjøre. TA har en stund vist at aksjen sto foran en tur mot støtte 90øre, holder ikke det 77 øre,sånn funker aksjemarkeder
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Juuzen
24.01.2019 kl 23:31
6742
Jeg mener, hvorfor sitte inne når risikoen er så stor? Bedre å komme inn på 2,- da, folk er jo skråsikre på 10,- til 100,- her inne. God tid, kjøp noe annet i mellomtiden.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Juuzen
24.01.2019 kl 23:27
6749
RGTBJØRN skrev Tyngdekraften måtte komme. Noen mister tålmodigheten.
Helt klart, når man blir lovet at en løsning og forlik kommer på Mandag, hver Fredag så vil man jo ut når ingenting skjer. Det kommer løsning tidligst i 2020.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
24.01.2019 kl 23:14
6759
Tyngdekraften måtte komme. Noen mister tålmodigheten.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
FkL
24.01.2019 kl 08:39
6933
Har prøvd, men dessverre så suppleres det her ennå.
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Liverbirds
24.01.2019 kl 08:38
6940
Du kan umulig følge godt med når du skriver at det ikke er dialog ??? Les deg opp! Tips... ISCIC
Redigert 21.01.2021 kl 06:08
Du må logge inn for å svare
Aldara
24.01.2019 kl 08:34
4071
Dere....
Snart 400 innlegg..
Kan tråder bli uendelig lange..? Starte en ny..?
Mvh
Snart 400 innlegg..
Kan tråder bli uendelig lange..? Starte en ny..?
Mvh
Redigert 20.01.2021 kl 18:50
Du må logge inn for å svare
solid1
24.01.2019 kl 08:30
4084
Registrerer du er meget negativ, og mulig du forsøker å få apcl ned for å kunne kjøpe deg inn.
Som "forsvar" for Gambia skriver du at: "Da kom oppsigelsen og landene mente at kontrakten ikke var gyldig pga mislighold."
Dette er helt feil og årsaken til at APCL vant første runde nå til nyttår.
Det kom aldri noen oppsigelse av kontrakten. Denne er fortsatt gyldig. Gambia vet at de tapte første runde, og må regne med å tape også den neste.
Stort sett hele argumentasjon fra Gambia var nettopp at kontrakten var gått ut.
Uansett en komplisert sak, men jeg har satt inn en kalkulert "risiko-sum" i den tro at APCL vinner frem. Den potensielle gevinsten kan bli stor.
Mulig du skulle forsøke å kjøpe en aksje eller tre. Det kan lønne seg, men du må også være beredt på overaskelser.
Som "forsvar" for Gambia skriver du at: "Da kom oppsigelsen og landene mente at kontrakten ikke var gyldig pga mislighold."
Dette er helt feil og årsaken til at APCL vant første runde nå til nyttår.
Det kom aldri noen oppsigelse av kontrakten. Denne er fortsatt gyldig. Gambia vet at de tapte første runde, og må regne med å tape også den neste.
Stort sett hele argumentasjon fra Gambia var nettopp at kontrakten var gått ut.
Uansett en komplisert sak, men jeg har satt inn en kalkulert "risiko-sum" i den tro at APCL vinner frem. Den potensielle gevinsten kan bli stor.
Mulig du skulle forsøke å kjøpe en aksje eller tre. Det kan lønne seg, men du må også være beredt på overaskelser.
Redigert 20.01.2021 kl 18:50
Du må logge inn for å svare
FkL
24.01.2019 kl 08:23
3719
Brumle, brumle, brumle. Du er like objektiv som jeg hadde vært hvis jeg hevdet at dette vinner vi uten tvil, vi kommer ut med partnere, får erstatning fra landene og ikke minst en offentlig unnskyldning fra nåværende diktatorer. Du kommer med mange ting du er skråsikker på uten dokumentasjon og som vanlig kun negativt alt sammen. Vi har et ord for akkurat slike innlegg. Og så dette veddemålet da, bitter bitter bitter. Er det derfor du holder på?
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
Mr Big
24.01.2019 kl 08:21
3724
Bra.Da får vi sitte å ruge på aksjene til det kommer en melding:) og slutt med baissing og Hausing .Det er så barnslig.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
FkL
24.01.2019 kl 08:05
3775
Det har nok mange gjort, men da formulert på en litt annen måte. Jeg har personlig gjort det, men ikke fått svar fra deres offisielle mailadresse. Jeg vet derimot at andre har fått svar på henvendelser både fra IR og Jens Pace, hvorpå sistnevnte har bekreftet at det er tatt en beslutning på 41(5) og at rettsprosessen går videre som ønsket for APCL. Selskapet har gitt ut informasjon om at det ikke vil bli gitt ut informasjon underveis av hensyn til taushetsplikt.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
Mr Big
24.01.2019 kl 08:00
3787
Kan noen her sende en mail til APCL og spørre "what the hell is going on?" Vi burde få info fra selskapet.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
FkL
24.01.2019 kl 07:50
3809
Nei, det er det absolutt ikke. Du får gjerne liste opp alt det du mener som taler for det og da mener jeg fakta og ikke ting du finner på. Det som taler for dialog er. Tap på 41(5) gir styrket tro på at kontraktene er gyldige og at oppsigelse ikke er utført korrekt. At vi kom vinnende ut av 41(5) er uten tvil. Da er sjansen større for at vi står igjen som eiere av lisensene hvis dette går hele veien hos ICSID. Vi vet at Gambia har lite penger og vil slite med en lang kostbar rettsprosess. Vi vet at Total skal borre i 2019 og at de har en erstattningsklausul dersom det blir heftelser. Vi vet at Senegal går på en skikkelig smell dersom vi blir tildelt kontraktene ovenfor Total, som ganske sikkert har fått beskjed om at alt var på stell. Media har i tillegg hevdet at Senegal satt i gang forsøk i november for å løse dette. Vi vet at APCL selv har gitt ut informasjon om at i Senegal så har de gått til sak for å sette press på og forme forhandlingene. Vi vet at det på et eller annet tidspunkt ble forhandlet og at de ikke ble enige. Trolig om å bytte ROP for SOSP. Står vi i tillegg så sterkt juridisk som selskapet hevder og det tror jeg vi gjør så blir det nok dialog og forlik. Tror landene fikk seg enn støkk ved tap av 41(5).
Kunne sikkert fortsatt, men dette er vel hovedargumentene for at det er forlik som er veien. Jeg er veldig spent på dine motargumenter. Regner at ikke med at de er at; Afrika ønsker kun majors, apcl har ikke oppfylt sine forpliktelser osv. Dette vil trolig ikke spille noen rolle i en sak som handler om hva som er en juridisk bindene avtale som må følges. Det er ikke gjort. Det hjelper ikke å plutselig bestemme seg for å ikke leke lenger når partene har en fyldig avtale som må følges. Da er vi der uansett hva landene vil. Ta et raskt googlesøk på utleiere som ikke har fulgt avtale og forsøkt å kaste ut leietakere som ikke har fulgt sine forpliktelser.
Kunne sikkert fortsatt, men dette er vel hovedargumentene for at det er forlik som er veien. Jeg er veldig spent på dine motargumenter. Regner at ikke med at de er at; Afrika ønsker kun majors, apcl har ikke oppfylt sine forpliktelser osv. Dette vil trolig ikke spille noen rolle i en sak som handler om hva som er en juridisk bindene avtale som må følges. Det er ikke gjort. Det hjelper ikke å plutselig bestemme seg for å ikke leke lenger når partene har en fyldig avtale som må følges. Da er vi der uansett hva landene vil. Ta et raskt googlesøk på utleiere som ikke har fulgt avtale og forsøkt å kaste ut leietakere som ikke har fulgt sine forpliktelser.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
Liverbirds
24.01.2019 kl 07:24
3855
Det er mer som taler for at det er dialog, enn at det ikke er dialog mellom partene, heldigvis ?
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
Juuzen
24.01.2019 kl 01:21
3984
Det er mer som taler for at det ikke er dialog, enn at det er dialog mellom partene. Dessverre.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
spørsmålet er hva kom først høna eller egget? Så vidt jeg har forstått, var situasjonen slik at ApCL (for annen gang) ikke oppfylte forpliktelsene sine. gjorde nada for de hadde ikke ressurser. Ba om utsettelse men fikk det ikke. Da kom oppsigelsen og landene mente at kontrakten ikke var gyldig pga mislighold. Apcl mener det betyr ingen ting, og at kontrakten fortsatt er gyldig selv erten måneder etter at teoretsik siste realistiske frist var utgått fordi det manglet en formell skriftelig oppsigelse der en tremåneders mulighet for repair var innvilget. Nå er det langt og lengre enn langt på overtid, og begge parter har tapt massevi av penger, men spørsmåleten kan stille seg, hva kom først høna eller egget.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
thief
24.01.2019 kl 00:51
4005
Du har like mye skylapper som mange andre,men med negativt fortegn:) Gambia hadde så vidt råd til i det hele tatt å kjøre saken i voldgift, så for dem er alle omkostninger store! Og denne 41(5) prosessen har tatt LANG tid,og derfor oxo en god slump penger! Når Gambia nå mest sannsynlig vil sitte igjen med hele regningen, er det ganske uheldig,da de har "NULL" kroner på konto.Og når hovedforsvaret deres ikke holdt,da frister det nok ikke mye å påta seg enda mer utgifter til denne saken,hvor de nå i tillegg står dårligere og sjansen for tap er ganske store:) Og når det kommer til at apcl må farme ut for å gjennomføre forpliktelser, så er vel ikke det veldig uvanlig for andre selskap heller.Og nå hadde apcl faktisk skaffet seg en partner, og apcl var i ferd med å gå i gang med forpliktelsene sine. At disse landene plutselig snur,etter å ha gitt apcl positive signaler, hva er det da?? Da er det kanskje ikke så synd på dem,når det kommer til at det ikke er drillet enda! Det kunne vel vært i gang nå,hvis det var det som var så viktig for dem. Men når disse lisensene ble attraktive for de store, kastet de kontraktene(reglene) til side, for å "snylte" til seg litt ekstra penger på bekostning av apcl. Så vet ikke hvem som har prøvd seg på litt spekulativ snylting jeg! Heldigvis er det ikke opp til disse landene å bestemme utfallet av sakene. De har hevdet at kontraktene ikke var gyldige, ser jo iallfall ut som Gambia har tatt grundig feil:) Tapet av 41(5) kan tyde på det! Så snarveier nytter ikke, selv om man vil sope til seg så mye penger man kan:) Så hvem som snylter hvem, kan man jo spørre seg!?:)
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
vel,Thief for meg er det interessant å følge med. Har prøvd å være ærlig i min analyse av selskapet, og hadde noen hørt på meg, hadde de ikke tapt en 66 % av pengene sine. Det irriterer meg fortsatt å ikke ha fått flasken jeg vant i veddemål. I motsetning til deg har jeg ikke aksjer, og derfor kan jeg kanskje se på caset uten briller og skylapper.
Ærfaringsmessig fra voldgifter, vet jeg litt. Men de store omkostningene kommer ikke fra 41/5. Og jeg tviler på at det er 100 % bankers at å ikke vinne frem med 41/5 betyr automatisk tap i voldgiftsretten. I så fall hadde det ikke vært noen vits videre.
Tap? Hvis du tenker på Norge i oljealderens begynnelse. Vi var egentlig et hårsbredd fra at de som hadde rettigheter/letelisens ga opp, Det er alltid usikkert om olje vil bli funnet. Hadde Phillips som var engasjert i Ekofisk gitt opp, så hadde lNorge tapt masse penger. Heldigvis var de et oljeselskap med store ressusrser som turte stå løpet ut, Og prøve flere ganger. I Gambia og de andre landene er det en oljemygg som har på mer eller mindre spekulativt vis, har skaffet seg lisenser, og de har kun hatt ressurser til å gjennomfre en boring som var tørr. Da var i realiteten ressursene deres brukt opp, Hva skal en oljemygg med et titalls lisenser, unntatt å få noen store til å farme inn ?Det kaller jeg spekulativ snylting / parasittvirksomhet. Men det er min mening. I dine øyne er det selvsagt kult av en oljemygg å beslaglegge oljelisenser i mange land i årevis og vite at egentlig ikke har ressurser til å gjennomføre forpliktlesne sine og være ute av stand til å gjennomføre noe som helst .
Jeg mener fra relativt nøytralt perspektiv at dersom Phillips hadde hatt lisnser men ingen penger og ingen intensjoner eller ressurser til å foreta oljeboring, ville det vært parasittaktig å sitte på gjerdet i årevis i påvente av at oljeprisne skulle stige slik at de kunne få en oljegigant til å foreta olkjeboring. Samtidig med at de unnlot etterhvert å betale lisensavgift? Det oljefunnnet gjorde med Norge var at oljeindustri ble utviklet og verdier og inntekter ble skapt. Hadde Phillips bare sittet på gjerdet slik APCL gjør, hadde Norge tapt enorme summer.
Ærfaringsmessig fra voldgifter, vet jeg litt. Men de store omkostningene kommer ikke fra 41/5. Og jeg tviler på at det er 100 % bankers at å ikke vinne frem med 41/5 betyr automatisk tap i voldgiftsretten. I så fall hadde det ikke vært noen vits videre.
Tap? Hvis du tenker på Norge i oljealderens begynnelse. Vi var egentlig et hårsbredd fra at de som hadde rettigheter/letelisens ga opp, Det er alltid usikkert om olje vil bli funnet. Hadde Phillips som var engasjert i Ekofisk gitt opp, så hadde lNorge tapt masse penger. Heldigvis var de et oljeselskap med store ressusrser som turte stå løpet ut, Og prøve flere ganger. I Gambia og de andre landene er det en oljemygg som har på mer eller mindre spekulativt vis, har skaffet seg lisenser, og de har kun hatt ressurser til å gjennomfre en boring som var tørr. Da var i realiteten ressursene deres brukt opp, Hva skal en oljemygg med et titalls lisenser, unntatt å få noen store til å farme inn ?Det kaller jeg spekulativ snylting / parasittvirksomhet. Men det er min mening. I dine øyne er det selvsagt kult av en oljemygg å beslaglegge oljelisenser i mange land i årevis og vite at egentlig ikke har ressurser til å gjennomføre forpliktlesne sine og være ute av stand til å gjennomføre noe som helst .
Jeg mener fra relativt nøytralt perspektiv at dersom Phillips hadde hatt lisnser men ingen penger og ingen intensjoner eller ressurser til å foreta oljeboring, ville det vært parasittaktig å sitte på gjerdet i årevis i påvente av at oljeprisne skulle stige slik at de kunne få en oljegigant til å foreta olkjeboring. Samtidig med at de unnlot etterhvert å betale lisensavgift? Det oljefunnnet gjorde med Norge var at oljeindustri ble utviklet og verdier og inntekter ble skapt. Hadde Phillips bare sittet på gjerdet slik APCL gjør, hadde Norge tapt enorme summer.
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare