Oljemyggen hvor pengene renner inn. Price tarket 2,5kr.


Ticker: PNOR

Dette er ikke en råd/oppmuntring til å kjøpe PNOR. Men mine tanker om selskapet og hvor grundig underpriset det er.

Antall aksjer 1 423 568 543
Børsverdi 996 MNOK
Price tarket: 2,5kr
Risiko: Høy
Avkastning: Potensielt veldig høy.

Det siste halve året leser man: Overskrifter som: "Petronor har nådd produksjonsmål før skjema", "Mer enn doblet resultatet på driften" Pengene renner inn for dette selskapet i stor skala. De blir priset som et meget konservativt verdiselskap, når de er i stor vekst. EBIDTA på nesten en milliard og produksjonen i januar viser 5240 boed. Produksjonen øker raskt og oljeprisen holder seg fortsatt mange ganger over break even. Selskapet har en meget lavt break even og kan derfor tåle langt lavere oljepris enn mange andre. Så overskuddet kan bli vanvittig stort med oljeprisen som er estimert de neste årene. Det at dollaren er så sterk mot NOK er også gull da selskapet for utbetalt i dollar.

Det er saker som usikkert: Generelle makrobilde, krig, operasjon i en del av verden hvor korrupsjon er norm. MEN, dette mener jeg er priset inn i 2.5kr. Uten usikkerheten rundt dette så ville selskapets verdivurdering vært vesentlig høyere.

For oss aksjonærer er det viktig å vende nesen fremover nå som kursen faller, vi ser det er nedgang over hele linja om dagen. Nå sitter Pnor i en sektor som tjener bøtter med penger med en produksjon godt over 5200 fat daglig (som kan stige kraftig fremover) med lav break even.. En oljepris på 75$ så kan man bare la kalkulatoren gå varm. Her er det store underliggende verdier. Produksjonen skal også mange dobles de kommende årene og triggere venter på rekke og rad.

Tar med fra H2 report hvor den siste kan fremheves. Selskapet skal aktivt jobbe med å fremme verdi for aksjonærene.
PetroNor with the financial capacity and
flexibility to:

> Execute organic growth strategy with
re-investment into infill program fully
funded

> Execute transformational and
accretive M&A deals with Congo
production un-leveraged

> Consider other options for
shareholder value

Denne kommer.

Jeg er klar over utfordringene til selskapet, men her mener jeg det er overveiende positive.
Redigert 27.03.2023 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
solid1
30.03.2023 kl 20:18 5587


Du bør gjøre et forsøk på å bli like seriøs som selskapet.
De fleste leverer fra en terminal, og f.eks. DNO opplever noe turbulens akkurat nå. De er nok likevel en seriøs aktør.

Eggene kan du jo spise nå til påske.😊
Yenom
30.03.2023 kl 22:42 5423

Suspected of corruption, the oil giant Perenco targeted by PNF investigations
Wed, Mar 29, 2023 at 12:28 PM UTC+2

Alexis Huguet / AFP
EXCLUSIVE. The Franco-British company is the subject of several preliminary investigations for corruption of public officials in certain African countries. A search took place in its Parisian premises.

This is a new accusation that adds to the long list of grievances against the very opaque oil giant Perenco, owned by the Perrodo family, 15th French fortune (8.3 billion euros) in the Challenges ranking . According to our information, the National Financial Prosecutor's Office (PNF) has opened several preliminary investigations against the Franco-British multinational, suspected of bribing foreign public officials in certain African countries where it operates. The Paris premises of the French subsidiary, located rue de Logelbach, in the 17th arrondissement , were raided by police officers from the Central Office in charge of the fight against corruption (OCLCIFF).

https://fr.finance.yahoo.com/actualites/soup%C3%A7onn%C3%A9-corruption-g%C3%A9ant-p%C3%A9trolier-perenco-102823660.html

Saken vår som utvides? Tenker at det må være det.

HT
30.03.2023 kl 23:13 5371

Ja på tide å få litt fart i korrupsjonssaken nå... Har jo vært et psr grønne dager... Når ikke 50 øre i år i detta tempoet si..

Siste dag i mars måned. Når dagen er over så får vi se om Investtech sin anbefaling ''hold deg unna aksjer'' hvor PetroNor var inkludert var en bra anbefaling. Før denne dagen er aksjen opp 8,6% denne uken så jeg har mine tvil, men skal vente med å være eplekjekk til dagen er over. For øvrig så er det en stund siden jeg har rapportert fra topp 50 listen. Den korte årsaken til dette er at det skjer fint lite endringer. Kjøp/Salg transaksjoner er fra aksjonærer med mindre beholdninger og de vante Nordnet Bank/Nordnet Liv + et par andre institusjonelle aktører som tjener penger på øretrilling.

Gikk i grønn nå. Holder det seg har det vært oppgang hver dag i uken som har gått.

Her gjelder å grave dypt for å finne noe positivt. 😄
Yenom
31.03.2023 kl 19:20 4700

Analytiker advarer: – Bruk rekylen opp til å selge aksjene
– Skulle man eie noen av aksjene, anbefaler vi å se på rekylen opp som en ny mulighet til å få solgt på greie kurser, advarer Geir Linløkken i Investtech.

Alle aksjene er teknisk svake på mellomlang sikt, de har høy risiko og et videre kursfall indikeres, sier analytiker Geir Linløkken til Finansavisen.

Denne uken gjør ikke Investtech noen endringer i porteføljen.

https://www.finansavisen.no/finans/2023/03/31/7998392/analytiker-advarer-bruk-rekylen-opp-til-a-selge-aksjene

Mer god reklame ☹️☹️☹️

Der kom oppdaterte lister på kjøp/salg. Hvem dukket opp……. en viss her Espen T. Ikke rare kjøpet… tenker han er fort inn ut med sine stoploss og rask gevinst sikring.

Så skal det også sies, unnlater å si alt jeg ser i kjøp/ salg daglig, en viss herremann med initialene FKL har også begynt å dukke opp hvor det er inn og like fort ut 🤔
Poirot
01.04.2023 kl 09:19 4332

Så FkL er tilbake? Er ei stund siden har har vært aktiv. Solgte seg vel helt når Økokrim kom på banen. (Samme gjorde jeg. Samme dag)

Pnor. Det er ofte slik med aksjer at noen tror man på og noen ikke. Pnor tjener jo penger og har utsikter til fortsatt god fortjeneste flere år frem i tid. Noe som betyr sikkerhet hvis ikke verden går av hengsler og selskapet ikke gjør store tabbeinvesteringer. Fritar Økokrim selskapet, tyder alt selskapsmessig på et betydelig kursløft.
Aksjen har holdt seg på disse kursnivåer over lang tid, til tross for bedrede resultater. Dette tilsier at et Pnor aksjekjøp ikke innebærer utpreget risiko.

Økokrim kan ikke frita selskapet for noe de ikke er siktet for. La oss holde tunga rett i munn. Vi må skille mellom enkeltpersoner og selskapet.
Slettet bruker
01.04.2023 kl 12:13 4183

Akkurat Fluefiskeren, 👍

PetroNor er per nå like mye siktet for korrupsjon som Bama er for kokainimport. Men det er tydeligvis litt vrient for enkelte å skille mellom enkeltpersoner og selskap hva gjelder siktelser.

Rar aksje. Underliggende verdier er enorme, samme vil inntjeningen være i mange år. Jeg mener verdiene burde få kursen til å gå opp til 2,5kr som er mitt PT uten at det vil være en dyr aksje med høye nøkkeltall. Spørsmålet er hva som skal til for å få Pnor til å lette skikkelig, tjene penger som gress og øke produksjonen strategien og det gjør de. Neste strategi til ledelsen burde være å fremme verdiene skikkelig for å blidgjør aksjonærene.
henrik9
01.04.2023 kl 22:54 3866

Det er en tradergruppering anført sannsynligvis av Espen T. som ved hjelp av MM og den lave omsetningen som har tatt kontroll på denne aksjen her.
Når en liten opptur kommer feks 10-12% skal disse dra den ned for å laste lavere igjen. Hadde vært bedre om disse hadde funnet seg noe annet å spekulerer i selv om omsetningen hadde gått ned. Seriøse og langsiktige blir skremt bort og kursen holder seg lav.
Redigert 01.04.2023 kl 23:00 Du må logge inn for å svare
Abu
02.04.2023 kl 13:15 3558

At "aksjen har holdt seg på dette nivået" er vel ikkje heilt presist, sidan vi må tilbake til mars 2020 for å finne like lågt nivå. Den gong gjekk luten ned til ca. 57øre, men med olja under 30 og full nedbremsing i global aktivitet.

I dag er oljepris god, utvinningstakt frå aktuelle felt mykje større og kronekursen svak.
Eg trur og at tyngdekrafta vil snu kursen snart tilbake mot krona og mot emisjonskurs 1,10kr.
Kalde, svarte og profitable tal frå lutlaget sin aktivitet vil fikse dette!
Dette er grunnen til at undrteikna har kjøpt seg signifikant opp, har mest litt dårleg samvit for det for seljarar har tapt pengar, men kursen har gått lenger ned enn dei fleste trudde så dei fleste fekk sjansen til å kjøpe tilbake på billegsalet no i mars!
Og la meg legge til at slik eg ser det, var det faktum at folk nær presidenten støtte-kjøpte i PNOR då store aktørar ville ut i ei tid med låg utvinning frå felta og låg oljepris og få kjøparar, ikkje for korrupsjon var å rekne, men naudsynte støttekjøp for å sikre kontinuitet.
Kjøpa sikra at nye aktørar kom inn i ein vanskeleg periode, slik at skatteinntekter kunne halde fram å fylle slunkne kongolesiske skattekasser.
Redigert 02.04.2023 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

OPEC kutter ytterligere:

https://www.dn.no/energi/saudi-arabia-emiratene-og-kuwait-varsler-kutt-i-oljeproduksjonen/2-1-1429926

Med andre ord gode utsikter for løftingen mot slutten av april.

Dette er veldig gode nyheter!
Trymte
02.04.2023 kl 19:42 3334

God timing fra OPEC. Dette bør sende oljeprisen opp mot $90 før liftingen.
Hadde PNOR vært en rasjonell aksje burde vi steget markant i morgen, men man vet aldri med denne.
Redigert 02.04.2023 kl 19:43 Du må logge inn for å svare

Da er du på linje med han her:

« Oil production cut could lift prices by $10 per barrel, analyst says»

https://www.reuters.com/business/energy/opec-production-cut-could-lift-oil-prices-by-10-per-barrel-analyst-says-2023-04-02/

Årsrapporten kommer jo nå i april, og med godkjent årsregnskap har jo selskapet lov til å begynne med utbytte/tilbakekjøp. Personlig kunne jeg godt tenkt med tilbakekjøp på dagens kurs, men så lenge oljen ser ut til å ligge på 80$ og oppover så tror jeg det er mer sannsynlig at selskapet f.eks melder årlig utbytte på minst 1 cent årlig fremover. Ikke bare gir det aksjonærene litt etterlengtet direkteavkastning, men det vil jo også løse problemet med aksjekurs under krona. På 5 000 bopd/80$ så ender overskuddet etter skatt på ca 55 MUSD, så å "programfeste" at det går 14 MUSD i året til utbytte vil hvertfall ikke hindre selskapet å ha organisk vekst.
nkamok
02.04.2023 kl 22:03 3180

Jeg vil hellere fortrække, at de laver aktie tilbagekøb, så bliver pengene i selskabet. Jeg ef 99% sikker på, at kursen vil bevæge sig nord på, hvis de begynder at købe. De kan samtidig skrotte MM - ved ikke hvor meget Pnor betaler MM, men det er nok ikke småpenge og i min optik, er kursen stort set kun gået støt nedad, siden de blev hyret.
Mdg1
03.04.2023 kl 07:29 2906

Nå ser det ut til at de treffer bra på løfting i april. Blir nok ending pris og masse nye dollar på konto. Selskapet har planer om å gå på dypt vann, så litt avhengig av hvor mye de får farmet ut der kan det hende de trenger ganske mye penger fremover. Jeg håper også på et lite tilbakekjøp av aje aksjene. Det vil ikke koste selskapet så mye med dagens kurs. 80-90 mill nok er ca det som skal til for å kjøpe tilbake 100 mill aksjer. Det er lommerusk for pnor i dagens situasjon. Ikke mer enn en drøy måned netto kontantflyt.
Redigert 03.04.2023 kl 07:34 Du må logge inn for å svare

I og med at selskapet ønsker å gå med en eierandel på 30-50% på letebrønnene sine så vil jeg tro at free carry er mulig å oppnå. Og skulle det bli kommersielt treff så vil jeg tro at det bør være ganske kurant å få lånt penger til utbygging. Så akkurat det løser seg nok selv.
HT
03.04.2023 kl 09:02 2724

Olja til himmels, børsen til himmels, dollarstyrkelse og PNOR til?😄

Kjøpte tungt på 0,75 øre. Denne skal oppover! Nå gir vi gass også får vi endelig en dag med mørkegrønne %
smaa
03.04.2023 kl 10:05 2546

Ser ut til at bremsepedalen er flittigere i bruk her enn gassen, men kanskje påskemorgen slukker sorgen, det er lov å tro. God påske👍⛷☀️🚀

Jeg har kjøpt i dag for 0,75øre per aksje. Synes alt under 2kr for PNOR er helt merkelig. Rart ikke denne blir kjøpt med begge hender. Over 1kr ila kort tid er jeg rimelig sikker på.
HT
03.04.2023 kl 11:04 2442

Godt å se at MM fungerer og effektivt hindrer enhver oppgang med stadig lavere salgsordre... Mulig dette er en ønsket utvikling fra selskapets side i påvente av tillatelse av tilbakekjøp av egne aksjer.. Stuerent? Tja... I såfall ikke første gang ledelsen har relativt runde hjørner mtp moralsk kompass.. Men så lenge lysskye halvkjeltringer streker fører til høyere kurs så skal nå jeg være fornøyd..

https://e24.no/energi-og-klima/i/8Jx3zx/rystad-tror-oljeprisen-naar-110-dollar-til-sommeren-etter-opec-kutt?

Nå er det jo ikke alltid ekspertene treffer med oljeprisen, men med løfting sånn ca annenhver måned fremover kan bli ganske så hyggelig.
OCEAN
03.04.2023 kl 12:37 2278

Fin oppgang idag for oljesektoren. Synd det kun er en rebound tilbake til der vi var før den lille krisen. Jeg tror vi kommer til å gå videre mot 90 dollar fatet. Akkurat nå er det mye som skjer i markedet og ingen av de faktorene som sendte oss ned har blitt hevet fullstendig. Økningen i oljeprisen idag har jo vært grunnet et spekulativt OPEC kutt, men det er fortsatt mye som holder oljeprisen nede. Når disse årsakene begynner å lettes på tror jeg vi kan se en enda større økning.
En ting som forundrer meg likevel er hvorfor Petronor henger etter?

Ja. Det er forunderlig, men ikke noe nytt. Slik har det vært i flere år.

Likevel. Tre prosent oppgang er verdt å ta med seg. Dette blir 6. børsdag på rad med oppgang. Det går ikke med stormskritt, men det går i hvert fall i riktig retning

Tror den kan ta noen stormskritt. Oljepris på 85$ og dollarkurs på 10,5$ er jo helt rått. PNOR vil tjene latterlig mye penger i år.

Noen som tar 0,745 posten? På kort sikt vil å bryte 0.77øre være positivt for videre oppgang.

Nei. Overlater det til deg 😉