Spetalen-rederi tror på kraftig utbyttehopp.

NorCan
SDSD 18.05.2023 kl 11:03 10472

Spetalen-rederi tror på kraftig utbyttehopp
Standard Supply venter at driftsresultatet går i været og utbyttene vesentlig opp. Samtidig jobbes det med å konsolidere offshoremarkedet.
Publisert 18. mai 2023 kl. 08.16
Lesetid: 3 minutter

VENTER UTBYTTE: Standard Supply-sjef Espen Landmark Fjermestad. FOTO: EIVIND YGGESETH
Energi
Frank Helge Njøsen
Journalist


– I april alene hadde vi et driftsresultat på rundt 2 millioner dollar, nesten en dobling fra hele første kvartal. Gitt kontraktsdekningen, bør vi ligge på disse nivåene de neste to kvartalene, sier konsernsjef Espen Landmark Fjermestad i Standard Supply.
Det Øystein Stray Spetalen-dominerte supplyrederiet hadde inntekter på 7,8 millioner dollar og et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,3 millioner dollar i perioden januar–mars i år, ifølge selskapets kvartalsrapport.

PÅ EIERSIDEN: Øystein Stray Spetalen. FOTO: IVAN KVERME
Dette har imidlertid allerede blitt langt bedre.
– Kvartalsrapporten reflekterer et første kvartal med mange skip i et sesongsvakt spotmarked. April reflekterer derimot et bedre spotmarked, og at vi har fått syv av ni skip på kontrakter, sier Standard Supply-sjefen.
De to gjenværende plattform forsyningsskipene (PSV) går i spotmarkedet.
– Det er historisk høye nivåer på TC-ratene i Nordsjøen nå, og vi har ambisjoner om å slutte flere skip på TC-kontrakter. Kontraktene på store PSV-er er nå 20–25.000 dollar dagen, eller rundt 30 øre i utbyttekapasitet pr. skip pr. år, sier Fjermestad.
Les også
Spetalen-rederi får bedre betalt i Nordsjøen

Utbyttevekst
Selv om det ble et lite regnskapsmessig minus i første kvartal, besluttet styret å betale ut 12 øre i utbytte for første kvartal. Det er opp fra 10 øre i foregående kvartal.
Aksjonærene kan imidlertid se frem til langt mer, ifølge Fjermestad.
– Vi forventer vesentlig høyere utbytter i kvartalene fremover, sier han, og legger til at en gjennomsnittlig TC-inntjening på 16.000 dollar pr. dag vil kunne gi et årlig utbytte på 80 øre.
I første kvartal hadde Standard Supply hadde en gjennomsnittlig TC-inntjening på sine skip på 9.600 dollar pr. dag. I april hadde dette steget til 14.900 dollar pr. dag, og de syv skipene som i dag er på befraktningskontrakter har en gjennomsnittlig rate på 16.000 dollar.
Les også
Ny millionrate for offshorerederne

Foretrekker større konsolidering
Uten gjeld og med kontanter på bok, ser Standard Supply også fortsatt på vekst. Større transaksjoner er mer aktuelt en kjøp av enkeltskip.
– Skipsverdiene har steget mye, og er i hvert fall opp 20–30 prosent siden vi kjøpte i fjor sommer. Det gjør det mindre interessant å kjøpe enkeltskip, selv om vi fortsatt ser på transaksjoner hvor tilbakebetalingstiden kan være så kort som tre til fire år, sier Fjermestad.
– Aksjekursen priser derimot skipene våre på verdiene fra i fjor sommer, legger han til.
Standard Supply-sjefen sier de kontinuerlig jobber med å gjøre selskapet mer interessant gjennom oppkjøp og konsolidering.
– Norske selskaper med PSV-flåter vil typisk være større transaksjoner, eksempelvis Solstad. Vi jobber heller mot flåter på 5–10 PSV-er.
Ser internasjonalt
Seks av de syv skipene som er på TC-kontrakter opererer i dag på britisk sokkel, og har i gjennomsnitt kontrakt ut oktober. Når disse utløper kan det være like aktuelt å ta jobber internasjonalt som i Storbritannia.
– Spotmarkedet på britisk sokkel er dårligere enn i fjor, mens aktiviteten internasjonalt har økt, sier Fjermestad.
Han peker blant annet på at selskapsskatten for oljeselskapene på britisk sokkel har økt dramatisk på kort tid, noe som har ført til færre rigger og dempet aktivitet.
– Vi ser hele tiden på hvor vi får best inntjening, og det trenger ikke være UK. Vi har hatt ett skip i Vest-Afrika i år, og det kan bli flere. Vi ser også på Brasil, hvor antall rigger ser ut til å øke fra 20 til 30 i løpet av de neste årene, samt at 18 nye FPSOer skal settes i produksjon.
– Boreaktiviteten i for eksempel Vest-Afrika er mindre sesongbetont, og det skaper muligheter på vinteren når det typisk er mindre aktivitet i Nordsjøen.
Blue Cow Group
28.05.2023 kl 23:52 3965

Vær så snill a, du styrer oss bare lenger og lenger unna poenget mitt i svaret til Mr Interessert, poenget er hvorvidt man ønsker et fremførbart underskudd eller ikke. At det ikke er like rett-fram for finansakrobater som det er for oss menigmann at du ønsker å betale mest mulig skatt fordi det beviser mest mulig inntekt.
Bare helt rett fram ABC, derfor jeg ønska å advare mr interessert mot spetalen-firmaer siden han virka/sa han var ny på børs.
Solan-(1)
29.05.2023 kl 00:46 3960

Skal du opparbeide deg fremførbart underskudd må du gå med underskudd, og da går selskapet til slutt konkurs.

Synes du bør legge frem noen gode forklaringer og ikke bare kaste frem påstander du har hørt av folk som ikke kan noe om finans.
nopetter
29.05.2023 kl 00:48 3946

Husk nå at ifølge solan så er dette kun konspirasjonsteorier og har lite med virkeligheten å gjøre i hans verden, enten forstår du ikke finans eller markedet alt ettersom. Hvis man skal være aksjonær i et av spetalen sine selskaper så er det fullstendig hodeløst å sitte long fordi kursene blir dumpet etter kort tid, dette er en helt bevisst handling. Jeg har mistet tellingen over hvor mange ganger kursen i dette selskapet er dumpet under 1,90.

Hvis DDRIL får kontrakt med Borgland la oss si innen en uke så vil kursen boome til minst 2,15-2,2 nivåene i SDSD umiddelbart,så må man selv velge selvom jeg ikke har sett noen ansettelser slik man så i forkant av Blackford sin kontrakt med GHL, gjennom et datterselskap i Nigeria. Der ble ansettelser gjort 4 mnd i forkant de måtte bruke lokal arbeidskraft i Nigeria som var en del av kontrakten med GHL

Kanskje derfor Iversen mener at det er 6 mnd mobiliseringstid på rigger I nordsjøen hvis alt dette må gjøres i etterkant av en kontrakt. Jeg vet ikke
Redigert 29.05.2023 kl 01:00 Du må logge inn for å svare
Interessert
29.05.2023 kl 04:37 3898

Jeg er ikke ny i aksjemarkedet. Har drevet en del år, og forvalter ganske mange mil. Jeg innrømmer at Spetalen gjør meg litt nervøs, og er her på forum blitt advart. Samtidig har jeg litt problemer med å forstå logikken i at Spetalen driver selskapet med mål om å unngå skatt. Et selskap er jo ikke mer verd enn forventet inntekt. Man kan argumentere for at det aktivt fremmes en lav forventning til fremtidig inntekt, for å holde kursen og skatten nede. Men Spetalen har bundet kapital i selskapet, og skattebesparelsen er garantert ikke nok til å forsvare en investering som ikke kaster av seg. Så høy er ikke formuesskatten. Altså trenger Spetalen avkastning også i dette selskapet.
Redigert 29.05.2023 kl 04:39 Du må logge inn for å svare
coccoman
29.05.2023 kl 08:43 3843

Kursen var på topp over 2,4 for et års tid siden og har siden svingt mellom 1,8 og 2,10. Kursen har duppet under1,9 - streken sikkert fem ganger siste året, men det er vel ikke så unaturlig gitt lave psv-rater og forlenget ventetid på dolphin-rigg nr 2? At Spettet eller noen andre sitter og dumper/styrer kursen under 1,9 slik det antydes har jeg ingen tro på. At kursen faller når det til tider er flere selgere enn det finnes kjøpere til er narturlig. Jeg mener at sdsd -aksjen oppfører seg like rasjonelt som andre aksjer på Ose, alle blir nå overvåket og tradet av roboter. Ren daytrading er derfor lite aktuelt i alle aksjer nå.

Jeg mener at markedet ikke har tatt høyde for rateøkningen i supply vi har sett siden q2 startet og at stsu og sdsd-aksjene derfor er billige nå. Så kan vi jo håpe på kontrakt for enda en B-rigg. Alle er her for å tjene penger, og ingen ønsker å betale mer skatt enn de må. Merkelig diskusjon i tråden der en tillegger Spettet andre motiver og motivasjoner for sin trading enn resten av røkla og oss selv. Spettet er hverken helgen eller djevel og tilpasser seg gjeldende regelverk og betaler den skatten han blir avkrevd. Mistenkeliggjøringen som noen stadig prøver seg med på bunner i manglende kunnskaper og missunnelse ;O).

Lykke til rigg- og supplygamblere. Og husk å betale baksmellen på onsdag så slipper dere unna rentene ;O))) Hau, hau.
Redigert 29.05.2023 kl 09:20 Du må logge inn for å svare
Solan-(1)
29.05.2023 kl 10:13 3871

Bra oppsummering coccoman,

Spetalen er langsiktig i SdSd, og det har ikke kommet frem en eneste god forklaring eller bevis på at Spetalen trader i aksjen. Omsetningen er også så lav pr dag at ingen store trader denne aksjen.

Spetalen er også kortsiktig- i andre selskaper, og det er så synlig at selv pressen får det ned seg. Jeg tror også Sdsd kan være svært kortsiktig i sin investorportefølje, men ingenting tyder på kortsiktighet eller trading i Supply el Dolphin. Da ville garantert pressen og kanskje Finanstilsynet vært på saken.

Merk at nopetter aldri, og jeg gjentar aldri, legger med et argument eller en forklaring til sine konspiratoriske ideer.

Han sier også at man ikke kan være langsiktig i Sdsd, og det er selvfølgelig også bare vås. Jeg har selv vært med noen år og har kjøpt i intervallet 0,8 til 1,9 og aller mest rundt 1, og har doblet pengene på dagens kurs.

Nopetter har garantert tapt på sin trading.
Redigert 29.05.2023 kl 10:15 Du må logge inn for å svare
nopetter
29.05.2023 kl 10:37 3846

Jeg har ikke satt noen tidsperiode for det jeg skrev om 1,90 nivået. Da kursen boomet så var topp på 2,45 i juni ifjor når dumpingen startet så var bunnen under 1,30 tror den duppet til 1,26 et kort øyeblikk. Dette vet jeg fordi aksjen I den perioden var et svært attraktiv trader aksje det er den ikke mer etter innføringen av hundredeler under kr 2.

Hvis kursen igjen boomer så er jeg sikker på at det vil være pga DDRIL. Jeg fikk faktisk baksmell pga aksjene 😊
Redigert 29.05.2023 kl 10:39 Du må logge inn for å svare
MHInvest
30.05.2023 kl 15:42 3607

Jeg kan oppklare for nye og de som aldri vil ta inn. SDSD er Spetalens sparegris, det er ingen kortsiktig trade som dere frykter. Men det tilsier også at dere ikke får noen kortsiktige gevinster og må ha laaang horisont på investeringer. Alle som bruker mer enn 2timer på trader må da klare å se at det er trading robot som sjonglerer kursen, hvorfor tror dere ellers det forsvinner salgsordrer opp 10øre og det handles 1øre for sende kurs opp? Er samme tullet ned, har vært slik mange år så Nopetter har ikke feil i resonement! Uthalden har holdt på med kjøp salg i alle år, kjøper millioner og dumper en andel, kjøper mer osv...

Se på SDSD som et fond, ønsker du hurtig avkastning kjøp direkte i investeringscase med høyere risk og større svigninger. Nå er vel ikke STSU lenger høy risk, men høy reward. De som selger der nå bør heller sette cash i banken og holde seg borte fra børs! Det er økende rater, stigende skipsverdier og ikke minst langt lavere driftskostnader på 75$ olje vs 120$. Er det noe man skal holde på nå er det nettopp offshore!



Redigert 30.05.2023 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
MHInvest
30.05.2023 kl 15:51 3591

Her er det skivebom, du må friske opp hukommelsen! Kursen var topp 2,4 30.mai 2022 og hadde dipp til 1,645 26.sept, her var det lave volum før den gikk til 2,130 slutt med feil info!

Solan-(1)
30.05.2023 kl 16:24 3557

Feilen til nopetter er at han er helt sikker på at roboten styres av Spetalen og ledelsen for å få kursen ned (…). Det er det siste jeg mener han må dokumentere, eller så fortsetter jeg å kalle han konspiratorisk.
MHInvest
30.05.2023 kl 16:32 3542

Det er vel mer sannsynlig at det er Uthalden som er eier, viktig å holde oppe snittet....Det lå vel i kortene da han ikke ønsket å være på top20 listen, men ble avslørt av aksjonærendringer blandt utvalgte. Ser ingen poeng i traden, har liten ingen gevinst, mulig han bare leker seg for å irritere.

nopetter
30.05.2023 kl 16:35 3537

Jeg kjøpte faktisk på 1,33 og dumpet disse ut på 1,50, så kjøpte jeg meg inn igjen nær 1,40 og moste dem ut på 1,60 sånn holdt jeg på. Det var den gang nå er dette håpøst jeg gidder ikke dette opplegget til spettet mer lik mange andre, særlig etter innføringen av hundredeler under kr 2

Regner med at de nå pælmer kursen videre ned etter å ha pumpet og dumpet den att og fram opptil 1,938, hvis markedet nå snur litt ned.
Redigert 30.05.2023 kl 16:42 Du må logge inn for å svare
MHInvest
30.05.2023 kl 16:41 3517

Alzheimer? Kursen har ikke vært der siden 6des 2021...
Redigert 30.05.2023 kl 16:43 Du må logge inn for å svare
nopetter
30.05.2023 kl 16:45 3508

Det kan godt hende trader i flere selskaper og det er ikke bare å huske tidspunktene, kun tradene. Så du og den trofaste hunden til spettet skal bare gønne på
MHInvest
30.05.2023 kl 16:49 3490

Vært en tulling fra du begynte å skrive her inne, hold deg til riggene i dolphin som jeg allerede fra første dag skrev var utdatert og at pengene hadde doblet seg i Wfrd, det som kan redde dolphin må være total mangel på rigger for som du ser hjelper det lite å levere anbud! Var det ikke lovet nye kontrakter lenge før våren eller var det 2024?

Kan du ikke legge frem tallene fra siste år, hva har ready to go kostet dolphin?



Redigert 30.05.2023 kl 16:52 Du må logge inn for å svare
nopetter
30.05.2023 kl 16:55 3475

Gidder ikke å bruke tid på sånne som deg kunne fortalt deg nøyaktig hva som er blitt sagt og skal gjøres i Dolphin
MHInvest
30.05.2023 kl 17:03 3456

Der ble du sittende med lang nese når alle andre gikk inn i Borr😂 Komisk at du bommer så inni hampen, hvorfor kaste bort 1år på tap når du kunne tjent penger?

Gå tilbake så finner du ut at longsitinbulk og jeg entret Borr på 20tallet, kan du regne på verdier. Hva sitter du igjen med i Dolphin? -23% pinlig!
Redigert 30.05.2023 kl 17:17 Du må logge inn for å svare
Niel
31.05.2023 kl 09:36 3242

SDSD kjøper seg inn i HAUTO.

HAUTO S.D. STANDARD ETC PLC NY 1.000.000 0,5

Jeg kjenner ikke HAUTO veldig godt men de har dekning med flere solide kursmål over 100 kroner. Pen oppside. Kanskje ikke en dum inngang her av SDSD.
Solan-(1)
31.05.2023 kl 16:56 3134

En betydelig og spennende investering på ca 60 MNOK.
MHInvest
31.05.2023 kl 17:15 3113

Det caset var spennende på 20kr, det som er mest spennende nå er hvem som kommer ut først. Mitt tips et Tycoon, Uthalden, Fredly og til slutt SDSD, så gjenstår det å se om det blir med tap eller gevinst.

Solan-(1)
31.05.2023 kl 17:45 3076

Bra, da har vi det skriftlig. Jeg tror vi kommer til å sitte lenge😎
Ruda9
01.06.2023 kl 11:15 2887

Er det noen som har en god forklaring til hvorfor denne ikke stiger i takt med inntjening.Burde vært over 2 etter min vurdering
Solan-(1)
01.06.2023 kl 13:08 2818

En av mange grunner er at tradere her på forumet til stadighet kommer med udokumenterte påstander om hovedeier og ledelsen.

Jeg har ikke tro på noe av dette, snarere tvert imot. Selskapet har en svært kompetent hovedeier og ledelse som langsiktig bygger stein på stein. Kursen vil helt sikkert komme etter, og jeg mener vi skal se 5,- pr aksje innen 2 år.
MHInvest
02.06.2023 kl 08:41 2601

Nå har du det svart på hvit Tycoon og Uthalden lemper ut, sjekk dagens oversikt for Hauto.
Solan-(1)
13.06.2023 kl 13:03 2090

Kred til deg👍
MHInvest
13.06.2023 kl 16:51 1975

Dette blir du ikke rik av.. Ose og olja rett opp, SD ender nok en dag i rødt med resten av selskapene og Wfrd 65$.

nopetter
14.06.2023 kl 15:38 1804

en ting har iallfall spetalen klart og det er å skremme bort alle andre små investorer i denne aksjen med denne kurs manipuleringen han holder på med, ennå de tjener bra med penger de hentet vel en gevinst på ca 3 mill i hauto. så får dere se om kursen blir most ned mot 1,78 eller værre. kursen er solgt ned med 10 øre på ti dager tipper han bruker fredly sine dumpe aksjer til det formålet mellom 50-100k hver dag som trades nedover i kurs
Redigert 14.06.2023 kl 15:45 Du må logge inn for å svare
DividendYield
14.06.2023 kl 15:45 1782

Misvisende førsteinnlegg og overskrift på denne tråden, eller TS som har bommet med ticker. Ikke så rart siden de er så like. Kunne likevel vært greit å skille dem gjennom ulike tråder så slipper vi som er interessert i supply-delen å høre om alskens manipulasjon og investorflukt, eller snart tilbake i $2.
Solan-(1)
14.06.2023 kl 15:47 1778

Fint om du dokumenterer at største eier driver med kursmanipulering. Synes faktisk du skal sende inn en klage til Finanstilsynet! Politet bør også på banen siden det er forbudt.

Er det noen som har skremt bort de små aksjonærene så må det være MR nopetter som daglig skriver nedsettende om både selskap og ledelse på et forum som leses nettopp av småaksjonærer.
nopetter
14.06.2023 kl 15:49 1772

der kom endelig klerken til gordon gekko fram i lyset

lykke til som velgjører i dumpe bingen
Solan-(1)
14.06.2023 kl 18:24 1629

Dokumenter, du! Konspirasjonsteoriene dine tror du ikke på selv engang. Litt underlig at ikke Finansavisen skriver om hypotesene til nopetter. Det ville jo vært sprengstoff.

Jeg har også spurt deg flere ganger om følgende:
Hva har største aksjonær å tjene på å dumpe kursen på lavt volum? Hadde det vært for å kjøpe dagen derpå hadde jeg skjønt poenget, men det gjør han heller ikke.

Det du skriver tyder på null forståelse for hvordan en litt større investor tenker og agerer.
Redigert 14.06.2023 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
nopetter
14.06.2023 kl 19:21 1562

Egentlig så må de gjerne bøtte kursen til kr 0 for min del jeg med flere andre kjøper ikke mer spetalen dominerte aksjer. Klarte bare ikke å la være å nevne dette da jeg skjønte at de ville bruke denne metoden for å dumpe kursen . Dere får jo se hva som skjer når Uthalden har dumpet de siste 1,9 mill aksjer til spettet som han da pumper og dumper for å dumpe kursen.

At du med flere andre ikke har sett dette viser din forståelse, eller at du har andre agendaer enn det du viser her. Eksempelvis har flere i scana aksjen skjønt at kursen kjøres av roboter

Solan-(1)
15.06.2023 kl 00:20 1364

Synes du det er rart at kursen faller om Uthalden skal selge sine aksjer når vi vet at det er få kjøpere i markedet?

Du skjønner så lite av markedet, så du burde holde deg unna aksjemarkedet. Bare det at du som trader finner en aksje som standard interessant sier sitt. Her er det alt for lav omsetning til at den burde være interessant for tradere!

Selskapet kommer til å bli en cash-maskin og da kommer kursen. Alt ligner på da Røkke slo seg opp. Alle datidens nisser som deg skrev dritt om Røkke og Røkke-rabatten økte. Men, Røkke bygde stein på stein og resten er historie.

Til info så finnes det vel like mange rike tradere i Norge som rike pokerspillere….
Redigert 15.06.2023 kl 00:21 Du må logge inn for å svare
nopetter
15.06.2023 kl 09:15 1224

De siste to år har vist det stikk motsatte kursen er blitt most med 10-11% de siste 3 mnd enda de tjente 35% mer enn i 2022. Jo mer penger de tjener jo mer manipulasjon ser man snart er kursen igjen på 1,80. Ikke vil dem utbetale utbytte noe du mener er helt greit, noe jeg synes er en merkelig uttalelse fra en som kaller seg en småaksjonær.
Redigert 15.06.2023 kl 09:18 Du må logge inn for å svare
coccoman
15.06.2023 kl 10:58 1150

Er 1,8 manipulasjon eller markedets fortjente svar på "forsinkelser" med Bideford og Borgland - kontrakter? Bom med Gustavia S og for tidlig exit av Weaterford og Noble blitt kritiserte. Akkurat nå er det vel stsu som er gull verdt og dolphin som er jokeren angående kursen på sdsd framover. Aksjen handles med rabatt, ja, man kursen er vel som fortjent? Hau, hau
nopetter
15.06.2023 kl 11:34 1102

som du ser selv så er det ikke spørsmål om, men når kursen er most under 1,80

jeg tror iallfall på metoden de bruker så får andre tro på hva dem vil
coccoman
15.06.2023 kl 12:11 1063

Hvilken metode brukes for å mose kursen? Og hvem er de?
nopetter
15.06.2023 kl 12:17 1045

det har jeg beskrevet tidligere, det som skjer i det stille er at noen på top 20 listen har økt beholdningen med 1,2 mill aksjer på noen uker. tror det er state street etter at de splittet beholdningen i to
Redigert 15.06.2023 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
coccoman
15.06.2023 kl 12:45 1007

Det er vel fortsatt 524 482 901 aksjer i selskapet etter oppkjøpet av vel 50 mill egne aksjer for noen år siden, og sletting av disse aksjene. Om noen har økt beholdningen så er de vel kjøpt hos andre som solgte - altså regulær handel? Hva mener du med splitt av beholdning i to?