$$$PGS$$$ Lesestoff i helgen 😊

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
16.06.2023 kl 11:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 24.05.2023 kl 07:50 349538

😶‍🌫️
Redigert 16.06.2023 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Kokosnøtt
26.05.2023 kl 23:14 5674

Ja.. jeg bryr meg lite om «systemet» og jeg kjemper ingen kamper eller forsøker å påvirke andre. Jeg teller prosenter og kroner. Joda, 20% siste 12mnd og dobling siste 3 år - men det monner lite målt mot den Enorme risikoen man har påtatt seg. Please ikke kommenter eller få meg kastet ut igjen Hvalross. Jeg vet du mener caset er en gratislunsj og penger på gata. Selv er jeg kraftig eksponert, realist og vel viten om skyhøy risiko - som dessverre har gitt mager avkastning med mindre man kom inn på 1-2 kroner, som de færreste selvsagt gjorde.
TonyB
26.05.2023 kl 23:44 5562

Ja, bare 4 av 15 selskap i indeksen som var grønne i kveld. Vi får se når om avtalen om gjeldstaket kommer på plass (for det vil den etter alle solemerker gjøre). Vil storkapitalen fortsatt gå i Tech en stund i det kommende «lettelsesrallyet» og/eller vil olja få en (stabil) boost og derav føre til starten på klatringen for Osx, Rig o.l. Det er jo bare nødt å komme etterhvert som det strammer seg til og rater, utilization og gjerne etterspørsel «går over stokk og stein» ift tilbudsiden 😊… og ikke minst når sektorens regnskaper etterhvert beviser tingenes tilstand med «groteskt» forbedrede selskaps-kpi’er. Ikke godt å si. Det er jaggu meg turbulent. Er en først ferdig med det første inflasjonsjokket, så kommer rentesjokket og rentebaner…, når det roer seg kommer gjeldstaket….., når det roer seg der kommer resesjonskonstateringene…en etter en…., deretter rammer ikke rentene nok for arbeidsledigheten går ikke opp….., ny frykt…., og slik går nå dagene…..

Spesielt olja kan slite i dette makrobildet hvor den tautrekkes mellom svake vekstforventninger pga forventninger om mindre forbruk og derav mindre etterspørsel. Dette selvfølgelig pga resesjon eller forventning om resesjon og konsekvensen eller forventning om konsekvensen av bitende renter, høy dollar. Dette og mye mer har drakamp ift kursretning med effekter av gjenåpning Kina, politiske tiltak/fokus på energisikkerhet, lagertrekk, Opec’s løpende mot-tiltak og de langvarige underinvesteringene i olje. I tillegg er det «spillet», den enorme shorten som har vært i olja og evt konsekvensen av skvis…. En kan diskutere opp og i mente. Det er langt mer enn det som er nevnt her som påvirker. I resesjoner skal jo normalt olja følge med ned, men i situasjonen i dag er jeg slett ikke sikker på at resesjonskonsekvensene trumfer «motfaktorene» med tanke på hvor olja skal.

Men på et tidspunkt skal iallefall storkapitalen tilbake i hele offshorekomplekset. Penger skal inn igjen i aksjer og fond og pengene som allerede er i aksjemarkedet skal stadig roteres. Blant annet Osx er etter min mening «kunstig lav». Det henger ikke på greip. Ser for meg at ratio mot oljepris normaliseres etterhvert (som alltid). Nå er komplekset billig priset

Heldigvis er jeg longer. Jeg har ikke trader-genet, selv om jeg respekterer de like mye som noen annen. Dog gir det meg en større ro. Det er lettere å tenke gjennom hva du er investert i. En investerer i selskap eller sektor/nisje som du ser (skyhøyt) potensiale i, som gjerne da også er billig priset og så lar en utviklingen i selskapet og markedet virke over tid. Når markedet er nede, verker jeg i kroppen etter å kjøpe flere billige aksjer. Ting tar som regel tid. Om en minner seg selv på dette i makrostøyen, når du blir litt påvirket av «endeløs» dritt og kurs som «kortsiktig» faller tilsynelatende uten at den fortjener det, er det bra for helsa di 😊. Og når du tror at kursen går liksom aldri opp igjen. Trust me, it will. Slikt kan skje og skjer i «normal» makro også, men selvfølgelig spesielt i turbulent makro som nå. En vil også som regel finne at det er ikke bare PGS som faller når den faller, det er hele sektoren… og det er i grunn veldig fint, for det indikerer da at det ikke er noe selskapsspesifikt sykdomstegn. Så dette tar jeg som regel med knusende ro selv om en da gjerne også er investert i beslektete aksjer som også faller og gir deg dobbelt stress om du tenker kortsiktig. Jeg minner meg som regel da på at dette er resultat av den naturlige dynamikken i aksjemarkedet….sykluser, rotasjoner etc. Bare husk å minn deg selv om du er longer at det er nettopp det du er! Ikke la hodet lure deg til å overbevise deg om noe annet bare pga utålmodighet. Dersom det er kun utålmodighet som er den reelle bekymringen ift investeringen. Selvsagt finnes det unntak hvor forklaringene er dypere, men det får være. Innlegget er for langt allerede.

Jeg (og jeg understreker at det kun er min overbevisning) er veldig trygg på PGS som en langsiktig investering. Selskapet er rigget, puslespillet er snart ferdiglagt, cashflow, rater, fulle ordrebøker og høy utilization vil snart manifesteres i overbevisende regnskap. I tillegg tror jeg på segmentet. Seismikk går etter slle solemerker inn i langvarig «hot» marked med få tilbydere. Rigg-analyser er overveldende og understreker aktivitet og kommende aktivitet hvor også kontrakter rulleres på stadig råere rater. Store oljeselskap som Shell og Chevron bekrefter i sine budsjetter at det skal investeres mer enn på årevis i leting. I tillegg skal det satses på havvind, gitt. Everywhere!! PGS leverer her også. CCS? Jupp, PGS dundrer på her også. Skal vi attpåtil tjene bra med penger på onlinetilganger til biblioteket? Jupp, det skal vi.

Ha en riktig fin pinse, kjære PGS-venner

Redigert 27.05.2023 kl 23:28 Du må logge inn for å svare
Platinum365
27.05.2023 kl 00:31 5409

😍 psykologen!

Vel talt! Er uenig i det mye. Oljen, resesjon (ja/nei), syklisk (ja/nei), en hel del, men du som meg kjære psykolog, har vel også investert i tank? Jeg har redusert adskillig i PGS, hadde omlag 200 etter å ha gevinstsikret på 9 og 12, men tenkte vi skulle lenger enn 13kr, det smalt, kjøpte inn på 10.5, 9.5 (tror jeg) og 9. og 7.05 (tror jeg), så gikk greit, men aksjen for meg er ganske død. Det er ikke der det skjer nå, det er i tank. Gratis 35% + utbytte. Hvorfor heie på den døde katten hele tiden?

Håper du har investert andre steder i tillegg til dette
TonyB
27.05.2023 kl 00:45 5388

Hei Platinum 😘

Ikke alltid enig vi to, men diskusjonene med deg føler jeg alltid lander veldig godt 🤗. Har du kun mest tradertilnærming eller også flere longposisjoner? Skjønner at du ble lei og kanskje også smart ift din strategi om du har suksess i tank. Mange har dittet lenger enn meg i PGS, og jeg skjønner frustrasjonen. Dog tror jeg det er nå det endelig tar av…, men vi får se.

Jeg er investert flere steder ja, men ikke i tank. Har lenge tenkt på det, men har hatt aversjon mot å frigjøre kapital fra noe annet. Hvilken anbefaler du? 😊
Redigert 27.05.2023 kl 01:08 Du må logge inn for å svare
geo01
27.05.2023 kl 00:59 5402

Enig i og sitte med utbytteaksjer,ja.Men ferden ned feks gogl svir også.
Sitter med KCC og en emisjon smadret utbyttet.
Pgs er en rollercouster om de lykkes,som Tgs men med langt høyere utbytter og en ekspansjon mot CCs Og havind.
Kurseksplosjon og utbytter Pgs kan betale seg men bør være en del av portoføljen.
Hadde jeg vørt bedre og flinkere med spåkuler ville jeg kjøpt unoterte aksjer i vekst,men det har jeg ikke tid til,eller kunnskap om.
Om en kjøper tank er verden i krig,den kan plutselig smadre bort over natten ingen vet hva som skjer.
Risikoen er uansett tilstede og det gjennspeiler og aksjekursen.
Pgs er i en revolusjon med gjeld mot ekstremt lave nivåer og vekst i bonus CCS og Havind og ikke minst mineraler i havbunn.
Om utbytte vinner over kurstigning og pe 4-5 i Pgs er i startgropen skla den PGS veldig høyt.
Det skjer mye positivt innen seismisk aktivitet på alle felter grunnet også energiesikkerhet.
Slettet bruker
27.05.2023 kl 10:42 4854

hei.
Leser mye her men er mest aktiv på investor. Fra tid til annen dukker det opp en skribent som er veldig respektert med navnet X. Han har mast om jobber utenfor Namibia. Der er mye aktivitet og rigger sendes ned på samlebånd. Hvorfor er det bare 1 meldt jobb når han har hevdet det skulle renne inn?
Er han troverdig?
PHOinvestor
27.05.2023 kl 10:47 4850

Er det investor på facebook du mener. Blir litt tull her på forumet.
TonyB
27.05.2023 kl 11:14 4873

Alle gjør seg nok opp sine meninger om alle på forumet her, men om det er Alias Mr X du tenker på, så er det i hvertfall en kar jeg har full tillit til. Og da tenker jeg ikke nødvendigvis på «tipping» om kurser og anslag late sales til enhver tid, men mer på personen, innsikten og min oppfatning om genuin «uskyldig» interesse for å bidra med viten til alle. Jeg vil også tro at det igjen er det faktum at «ting tar tid» fra noen vet til en endelig bekreftelse er det kjedelige svaret. Kanskje også noen jobber er mindre og under «meldeplikt»
Redigert 27.05.2023 kl 11:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2023 kl 11:19 4892

Takk for svar.
Formulerte meg litt fort. Var ikke ment som negativ vinkling av X.
Ser oppturen har lært meg å telle :D.
Ja mye støy her. Følger godt med. Bare slo meg da jeg leste om rigg hva X har skrevet før.
Veldig spent på tiden fremover! Tvi tvi. Lykke til alle sammen
Slettet bruker
27.05.2023 kl 22:17 3930

Unnskyld. Men er elg1.og fih.døde.?
VantageVolante
27.05.2023 kl 22:23 3935

Hei.

X er jeg personlig i kontakt med fra tid til annen, og dette er en profesjonell (positivt vinklet) og dyktig type med nese for buisness generellt, og seismikk spesiellt, pluss dypere innsikt i børs og finans.

Max-Investor
27.05.2023 kl 22:32 3898

Det er jo ikke godt å si. Det er jo ikke utenkelig at dagens kurs, dagens debattklima på tråden og makro gjør at noen legger aksjen i skuffen til hyggelige tider som vil komme. PGS vil reise seg til nye høyder, så tolmodighet er nok nøkkelen.
Slettet bruker
27.05.2023 kl 22:36 3919

Jeg har hvert her l 1 år nå..mr x. Er den mest troverdige her.😎

.
TonyB
27.05.2023 kl 23:26 3777

😊👍
Thesistulling
28.05.2023 kl 05:31 3585

Da er gjeldstaket løst.
Blir en morsom uke.
🕶
kongsberg1
28.05.2023 kl 07:46 3432

Bra å se at de tar ansvar for galskapen, noen som er litt iriterte på at løsninen kom så fort tenker jeg. Så ut som den ble solgt kraftig ned på fredag etter lunch, er vel noen som snart må handle dette tilbake, samt litt mere for å begyne å dekke inn.

Kunne det kommet noen godmeldinger eller innside kjøp til uka, blir det fint å være Pgs eier.
Redigert 28.05.2023 kl 07:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2023 kl 08:02 3386

https://youtube.com/shorts/tD6JBg5SkFA?feature=share🤣

Tidlig opp på ruta. JUBELUKER🤩🎉✨️
elnomi
28.05.2023 kl 08:10 3352

Rischioso, hva mener du om denne enigheten?
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/xgXlqX/kevin-mccarthy-enighet-om-avtale-for-aa-oeke-gjeldstaket-i-usa

Skal vi holde fast på at det ser dystert ut og at kursen skal ned mot kr 6.1?
Slettet bruker
28.05.2023 kl 08:14 3331

Topp 3 sak på VG, og me får vel tru nynorskbrukarararane i NRK slenger seg på. 🔈🔉🔊📣📯
Slettet bruker
28.05.2023 kl 08:15 3333

(Ris kjøpte fre. Men det er vel heller det med å skulle ha kjøpt mer. Men det tenker vi alle)
TonyB
28.05.2023 kl 08:24 3307

Ja, akkurat som 99,99% av oss «visste» det ville bli enighet om. Selv om det dog skal stemmes over først, så kan da vel ikke de mest ekstreme reps på høyreflanken finne på å stemme mot vil jeg tro. Kan dog aldri vite med gjengen over there 😊.

Burde bli en pen uke som kommer, så får vi se i hvilke sektorer storkapitalen vil gå mest til uka.
Redigert 28.05.2023 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
Grøntgress
28.05.2023 kl 09:05 3138

Som forventet men allikevel en stor lettelse. Kan vi få en børsmelding i tillegg kommende uke mon tro..

https://www.finansavisen.no/politikk/2023/05/28/8011708/enighet-om-avtale-knyttet-til-gjeldstaket-i-usa
Redigert 28.05.2023 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
Aksjenuubie
28.05.2023 kl 09:18 3082

Gjeldstaket er en ting som er ute av verden. Legger vi sammen macro og mikro og lager litt virrvarr ut av det slik at det passer vår hensikt, så skal vi nok ned dit, kanskje til 5… just sayin ;)
Slettet bruker
28.05.2023 kl 09:20 3083

2 innlegg fra Blekes oljetråd

Bullmarked

Da var enigheten om USA-gjeldstaket i boks. Blir spennende å se hvordan oljeprisen utvikler seg på vei inn i et spådd stramt halvår. Kanskje de i tillegg starter lagerfyllingen snart med masse "penger" på bok.

Winter is Here

23.05.2023

Saudi-Arabias oljeminister Prins Abdulaziz bin Salman har tidligere gått ut mot spekulanter som prøver å tjene penger på å spå beslutningene i OPEC+. Nå gjentar han sin advarsel i forkant av sammenslutningens neste møte, 4. juni.

– Spekulanter, som i ethvert marked, er her for å bli. Jeg sier stadig til dem at de vil få svi. De fikk svi i april. Jeg er ingen pokerspiller og må ikke vise kortene mine, men vil bare fortelle dem at de må passe seg, uttalte ministeren ifølge CNBC tirsdag under en energidebatt på Qatar Economic Forum i Doha.
kongsberg1
28.05.2023 kl 09:24 3050

Enig i det, blir spennene hvor mye dette påvirker olja, ser jo ut som vi er godt korrelert med den når de ikke driver med disse short stuntene sine som på fredag, så det ut som.
Max-Investor
28.05.2023 kl 09:28 3005

Trolig angrer Citadel på at de økte shorten. Tror alle shorterene skal få litt å gjøre på nå.
Redigert 28.05.2023 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Kontur
28.05.2023 kl 09:45 2894

👌🏻👌🏻👌🏻
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:28 2683

Hø hø høkt te shorten he he he. Vemmelige, ufyselige; - det er ikke rart man godter seg litt på disse vannskapningenes bekostning når de tramper så til de grader på samtlige tangenter i salaten e.l.

Dustemikkler, som skylder gull og nikkler. Bla opP!
Redigert 28.05.2023 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:34 2643

Synd med Stordalen Mandagen som kunne vært, men det rr noe som heter
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:34 2660

T
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:35 2665

I
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:35 2685

R
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:35 2682

$§$
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:36 2685

Dag!
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:38 2718

Slettet bruker skrev $§$
Og det blir crazybaѪṅ@ś!!!

(for å si det milft😋)
Redigert 28.05.2023 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2023 kl 10:40 2703

Hendene på rattet
https://youtu.be/12zW0IaDvvo
Og murstein på Pédaleñ🏎🏎🏎
PoLfareren
28.05.2023 kl 11:08 2723

Det eneste fornuftige, opplysende, veiledende og OPPRIKTIG innlegget jeg har lest av deg. Dette var det kvalitet over. Det skulle ta lang tid før et slikt innlegg kom. Mer av disse, og mindre av det andre...
Hardly
28.05.2023 kl 11:29 2794

USAs gjeldsavtale må gjennom Kongressen: – Langt fra sikkert
USA-ekspert tror det kan bli utfordrende for Biden og McCarthy å få gjeldsavtalen gjennom Kongressen.