$$$PGS$$$ Lesestoff i helgen 😊

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
16.06.2023 kl 11:55
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)

😶‍🌫️
Redigert 16.06.2023 kl 11:28 Du må logge inn for å svare

Det er nok en kortvarig reaksjon etter dagens FED møte. De bestemte seg for å ikke røre renta nå, men ser for seg opptil 2 renteøkninger til i år - noe som kan bli til 1 eller ingen avhengig av hvordan ting utvikler seg fremover - mao, dette blir uansett en kortvarig reaksjon for mye var allerede priset inn og en mulig renteheving fremover prises inn i dag over dammen så nyt treffet om 5-eren, men ikke dra strikken for langt så du blir sittende igjen med Svarte-Per....;)

https://www.dn.no/marked/rente/fed/sjefokonom-om-feds-rentebane-det-er-nesten-sa-jeg-ikke-tror-det-dette-er-langt-over-forventningene/2-1-1467539

Som longer med høyere gav enn deg..
Forstår at du er bull fra forrige uke av. Jeg har gav høy 9.
Hva tenker du om støttenivå/Gulv som røk? Falskt brudd ned er vel omtrent uaktuelt? Momentet er slapt - ser du virkelig for deg at denne skal opp igjen på 6–8 i nær fremtid?
HAS
14.06.2023 kl 20:55 5389

Bare en bløff for å holde dollaren oppe og oljeprisen nede. Inflasjonen faller nærmest dramatisk, og det blir neppe flere hevinger.
Slettet bruker
14.06.2023 kl 20:57 5407

Kjekkest når det går riktig vei forståelig.
Ja, gjelder å ikke vært for grisk nå. Kan være bunnet ut og en evt dup kan fly 10% fort. Begynner det psykiske spillet istedenfor å sitte godt i setet sitt:)

Utover året blir dette bra uansett. Får låne oss longs ;)


Klart at den nærmer seg en bunn når den faller 5% hver dag?
Skal du prøve deg på TA nå også?
Risen mener og står fast ved 3x under / over støtte/motstand, ny tradingrange?

Blir kanskje en rekyl i morgen, håper det. Evt full krig mellom mong og short for å holde den under 6.1

Begynner å vurdere belåning nå.
Den blir jo billigere og billigere, noe som betyr mer og mer feilpriset. Før eller siden må rekylen komme. Hvor langt tørr short å strekke stikken? Blir det drahjelp fra NY kontrakten?
Solide q3 og q4 burde dra kursen betydelig oppover

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Stemmer det, solgte alt i går på 6.05/6.1 og 6.07 tror jeg.

Men er koselig her inne, og så venter jeg på 5.25, men nå blir det vel oppgang i morgen

Har du fremdeles gulltenner?

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Apropos tank, hafnia, fro, scorpio, international seaways. Håper dere kjøpte litt der

Kjære deg - det har ikke noe å gjøre med en uke siden - har vært ut og inn i denne over år. Og falskt brudd kan vi ikke utelukke selv om den rent teknisk og uten forbehold nå er godt på vei til å etablere seg på undersiden så kan det bli kortvarig av flere grunner:

(1) Fallet i sum de siste dager er å anse som en overreaksjon
(2) Overreaksjonen var basert på mange enkelt saker som i sum trigget den som fortsatt press på olja, frykten for de ville spekulasjoner om krise emi som ikke henger på greip, usikkerheten knyttet til kompensasjonen etter annulleringen, usikkerheten knyttet til Q2 noe vi mest sannsynlig får avkreftet den 11.07, frykten for at FED skulle sette opp renta toppet med massiv shorting, stoploss raid og sikkert noe tvangssalg.
(3) Når nå flere av disse enkelt forholdene viser seg å ikke være slik som fryktet så vil kursen tidvis trekke opp igjen som et naturlig resultat av det.
(4) Og først ut virker FED beslutningen med uendret rente å være noe vi nå ser tydelige tegn på over dammen hvor futtene i skrivende stund er godt på vei til å hente inn det meste av fallet:
https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price
(5) Så har oljeprisen snudd opp igjen hvor Kina har økt aktiviteten med 20%
(6) Selskapet vil i nærmeste fremtid gi en oppdatering på kompensasjonen etter annulleringen
(7) Så er det å forvente at Titan enten får et nytt oppdrag eller man velger å fremskyve vedlikeholdet som var planlagt i Q3 slik at man gjennom det henter inn noe av det tapte i Q3 og det sammen med kompensasjonen krymper bortfallet.
(8) Så kommer PW den 11.07 som vil kunne legge emi spekulasjonen død (om ikke før) gjennom godt LS som er cash rett i kassa

* Og som svar på spørsmålet ditt - ja både 6, 7 og 8 er helt klart innen rekkevidde i det korte bildet for det virker å være langt flere mulige triggere enn anttriggere den nærmeste tiden hvor mulige rekyler ligger på rekke og rad så skal man inn eller ønsker å spe på så virker 5 tallet å være nivået man bør gjøre det på - mens muligheten ennå er der - JustSayin ...;)
Redigert 14.06.2023 kl 21:58 Du må logge inn for å svare

Ja - har kjøpt en god del FRO og venter på utbytte for kjøp av flere aksjer - både her og der ...;)
Hvalross
14.06.2023 kl 21:56 5225

Shortinndekning med påfølgende dobling og mer på noen dager? Ville ikke være første gang det skjer akkurat ...
Slettet bruker
14.06.2023 kl 22:10 5153

Short er en av de store snakkisene her.
Er det fed de har gamblet på? Det er spinnvilt det er satt flere nye short langt nedpå 5 tallet. Hva vet de?
Har de brent av alt kruttet og kursen har stått imot?
Eller har de flere aksjer i arsenalet å spy ut?
Har vært godt med action siste dagene så mye tyder på det er dumpet
Redigert 14.06.2023 kl 22:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.06.2023 kl 22:10 5152

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Det er ikke tillatt. Kjøpsordre mer enn 25% under dagskursen blir ikke akseptert av Oslo Børs. Fantasi-ordrer derimot lever sitt eget liv i hodet på den som kommer med ordren.
Redigert 14.06.2023 kl 22:19 Du må logge inn for å svare

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Den er lei den der, altså jeg gevinstsikret oppover til 12, så glemte jeg å sjekke rsi på 13, så raste det med rsi 85 eller hva det var.

Kjøpte inn på 10.5, så 10 og så 9. gav økte på til 7, og så solgte jeg alt på 7.5 og 7.2 tror jeg det var.

Men jeg som dere andre tenker jo at den er litt for rimelig p.t.

Blir vel en rebound i morgen, så blir det spennende på fredag.

PGS er risiko, svalestup, vært med på det før, men det her, er ganske vilt.

Og vurderer hver dag inngang.

Opplegget er at tank feks, det kommer til å doble seg, PGS som jeg har regnet ut tidligere her er på rundt 21/22kr, mengder er så mye stang ut. Alltid stang ut, så er litt på gjerdet nå. Så får vi se om den viser styrke snart.

Bimmer’n fikk innertier denne gangen, samtidig som han misset all oppgang fra 8-13, men han vet mer enn han gir uttrykk for.

Men det falske opplegget, med oppkjøp i helgen som var og det opplegget der, er litt drøyt.

Jeg har opplevd at npr det koker som mest i helgene på PGS forum, går det sol regel rett ned mandagen etter.

Bunnen er vel like rundt hjørnet? Latterlig at vi er her nede, men er hardt å gå fra konkurs, redning, stabil og pengemaskin. Er visst ikke gjort i en håndvending

Fortsetter det jo slik som det har vært i det siste, er vi plutselig på 3,-. Virker som ingen stiller opp mot at kursen presses nedover

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
:)

Skulle hatt mitt mer is i magen, men jeg tenkte å bare få kjappe 50k, for så å gå inn med 100k på nano. Satt og vurderte på 1.7, men da var den opp 17% allerede, så gadd ikke det, gikk visst en god del mer etterpå, men men.

Jeg har jo ledelsen fra 0 til 100 på skalaen, hvor jeg har vært innom planken, og til første rad i paradiset.

Sammen med en slik melding som på mandag, er det fullt mulig p hive inn noen ekstra nøkkelord for betryggelse.

De har også mulighet til å gjøre innsidekjøp, men det har de så og si aldri, les ALDRI, gjort.

Det, i tillegg til stang ut på så og si alt, oppsummerer det hele til at vi her inne ønsker å tjene grassalt, mens de kanskje ikke helt ser samme bilde?

Er rimelig standard det krydderet som kommer med meldingene.

At ledelsen ikke har aksjer av betydning, det er litt skremmende, det backer ikke akkurat opp utsagnet til Shearwater om en potensiell supersyklus.

Men 5-tallet bør være skambillig/billig/god inngang.

For meg blir det litt som at jeg vet tank vil gå som rakkeren, og så må jeg vente litt på vår kjære/skjøre PGS. Må materialisere seg snart på bunnlinjen. De har ikke levert på bunnlinjen i det hele tatt, det er som en av de nyere artiklene nevner; ingen historikk for at de har i fokus å levere til aksjonærene, les bunnlinjen. Får håpe de går foran som et godt eksempel nå, eller ringer 55553333.
Slettet bruker
14.06.2023 kl 22:35 4955

Mange stiller opp, vær ikke redd for det.
Når de vil den skal opp så går den opp.
Største eier har med all sannsynlighet lånt ut til short. Flagget har det blitt gjort før og tilbakelevering av short er deretter blir oppdatert.
Du må se på hele sektoren. Alt står i ro. Men det akkumuleres. Alltid en kjøper på andre siden ;) og alle vil ha det rimeligst mulig før det snur. Og når dette snur så snur det brått!

Jeg har ikke tro på det men med griseflaks så får du kjøpe aksjer nedom 4 tallet. Det fortjener en utskrift og plass på veggen i gullramme om så.

Vi får se hvor haukete markedet mener fed var idag. Det tydet på det bedret seg litt etter en liten fin formulering vedrørende renteøkning utover året.

Tenker de kjører den hardt nedover nå før det er for sent, mens det fortsatt er mulig å «komme seg ut rimelig». Ganske merksnodig sammentreff med negativ artikkel dagen før kansellert kontrakt, noen visste nok noe og ordnet en pakke. Shortleiren fikk hjelp og sto klar, derav utsagnet i gata «panisk atferd» når man må ty til slike skitne knep for å få ristet denne videre ned. Ikke første gang dette skjer i PGS, mafiabørsen fornekter seg ikke. Du må gjerne stikke huet ned i sanden, men jeg velger å ikke gjøre det. Om man fjerner ordet teori i det oppbrukte begrepet du nevner så er det intet mindre enn faktum, du tror ikke dette kan forekomme på Oslo Børs du som har vært på siden 2006..Alle er snille og greie og ingen som snakker seg sammen i kulissene.. Selvsagt ikke beviselig da alt er som rigget for at dette skal være mulig, så møkkete er det.

Det er ingen på toppen som «rømmer skuta» pga 1 kansellert kontrakt, det er heller Ingen som selger i panikk for hver kontrakt som kommer (ref kursnedgang til tross for mange nye kontrakter i Mai) , dette er intet annet enn filleristing av småaksjonærer. Greed..

Alle må huske på at de som låner ut alle disse aksjene ønsker å beholde de og shortleiren må kjøpe de tilbake en dag for å levere tilbake til de som ønsker å sitte lenge! De skal ikke ut på hverken 10,- eller 15,- for å si det sånn..Short spiller høyt her nå, dette kan snu raskt. Seismikk går etter alle solemerker en meget god tid i møte slik det ser ut nå, og pgs er meget godt posisjonert. Alle kaniner ser ut til å ha blitt dratt opp av hatten, bulltime plutselig! Det er en tålmodighetsprøve, men det er ikke nå man skal få panikk..Ikke på dette kursnivået og ikke slik det utspiller seg nå. Alle må ta egne avgjørelser selvsagt, men nå er det om å gjøre å henge på før toget tøffer avgårde. Tilsammen er vi mange småaksjonærer, klarer mange nok å HOLD eller evt AKKUMULER ;), så kommer denne shortleiren til å brenne seg! Dere fortjener alle bedre behandling enn dette, det er pill råttent det som skjer nå. IGJEN! La oss stå sammen.
Redigert 14.06.2023 kl 23:11 Du må logge inn for å svare

3,- og 4,- er nok litt søkt, men det var 5 tallet for en måned siden også. Bruke siste rest på 6,1,- så da må det belånes om jeg skal fylle på ytterligere på 5tallet nå, men der er jeg noe tilbakeholden

BWMx5 skrev Innlegget er slettet
Kult jeg har lagt inn 1 mill på 10 øre!
Nisse.

Platinum - du skriver følgende;

"At ledelsen ikke har aksjer av betydning, det er litt skremmende, det backer ikke akkurat opp utsagnet til Shearwater om en potensiell supersyklus."

Nå vet jeg ikke hva du legger i st ledelsen ikke har aksjer av betydning - eller om du vet antall aksjer ledelsen innehar - men f.eks Gottfred og Pedersen har henholdsvis ca 1.2 mill aksjer og 650 000 (hvis jeg husker riktig). Geo listet også opp for en stund siden hvem/hvor mange aksjer innsiderne hadde. En kan sikkert ønske seg at innsiderne laster opp mer - samtidig må en også huske på at ingen solgte heller når kursen var 130 % høyere enn dagens kurs for et par måneder siden...Så kan alle tolke dette som en selv vil...
Redigert 14.06.2023 kl 22:59 Du må logge inn for å svare
geo01
14.06.2023 kl 23:10 4823

Ledelsen vil aldri kommentere aksjekurs,
Når det er sagt er det vel bare og utnytte fallet i det siste om en ser på selskapsfremleggelsene i alle rapporter.
Nedgang på et forward sterkt inikert marked stemmer akkurat nå men trolig snur pila opp igjen og da er ordlyden motsatt.
Ingen andre nye selskapsnyheter enn mange nye kontrakter,og ja en terminering.
Men det som skjer er frykten for mere fall utav mulig emisjon på forfallet pga en kontraktsavlysning.
Spillet fra en storeier som solgte seg under 10% sperregrensa har kanskje pøst ut aksjer uten meldeplikt,hvorfor ingen som vet.
Hvorfor ikke selge after børs om det er de ønsker, men det ser vi på alista q2 uansett en uprofesjonell måte og selge på om det er tilfelle.
Ingen nye aksjonærer har verken kjøpt eller solgt enda rapportert.
Egentlig så blåser jeg i hva aksjekursen er så lenge de har så sterk ordreinngang,1 kvartal med soft late sales er også sannsynligvis et blaff,men alle glemmer at dette økte kontraktsarbeide til det dobbelte og utjevnet lavere late sales q1.
Jeg håper Dere kommer dere på ræva ut hele gjengen om dere ikke tåler mer.
Redigert 14.06.2023 kl 23:12 Du må logge inn for å svare

Alt er relativt.

Beholdningen er her:

https://www.pgs.com/company/investor-relations/share-information/management-shareholdings/

Gottfred har vært med siden 2004(?), ikke store beholdningen ettersom han fint kunne akkumulert på lavere nivåer. Rune kom inn i 17/18(?), og får fine bonuser som han igjen kan reinvestere for å betrygge oss om at han er skikket for jobben.

Rune vet jeg ikke, men gottfred, han synes jeg kan pakke sekken.

Elsker gjeld, som FiH hadde sagt det: han xxxxxxxxx til gjelden.

Man ser det i presentasjonene, Gottfred er den Rune ser opp til, men synes ikke han skal gjøre det. Resten av sturet har liten eller tilnærmet ingen tiltro til supersyklus på beholdningen?

Enig?

Jeg håper selskapet lykkes, men de virker baktunge der «oppe» i ledelsen.

Klart at kursen i dag har mye å si på hvordan jeg tolker deres jobb, men det finnes da grenser på hvor mye stang ut man klarer å få til.

At de ikke GIDDER å gi et estimat på cashflow, ref Q1 pres (Gottfred) er egentlig bare helt hinsides all fornuft, og derfor ble haiene invitert inn i dansen. (Tenker jeg)

Slik jeg har erfart, så kontakter media ledelsen i selskaper stadig vekk, om info rundt aksjekurser som eksploderer/imploderer ut av det blå. Seneste nano, hvor de satt fingeren på at her må det ha blitt lekket innside, at de ikke gidder å besvare og også dementere at «kursen styrer ikke vi, men markedet ser tydeligvis (hvis syklus) ikke hva vi ser» er meg en gåte
Slettet bruker
14.06.2023 kl 23:30 4643

6,1 er en kjempe inngang. Vil føles billig på sikt.
Enig i det. Den snisset 4 tallet sist gang rekylen ble utløst. Det var også uvirkelig!

Opp 5% når kontrakten ble annonsert

Ned 21% når kontrakten ble terminert

Kjøpte en slant PGS i dag.

Kult det kommer gamle travere inn her nå, jeg ville ha den litt mer ned, men vi får kjøre det inn
geo01
15.06.2023 kl 00:39 4291

Kuleramma har gått helt amok ser jeg.
Jeg må si jeg nyter hele orkesteret som synger om dommedag og dårlig ledelse,et kjøp av aksje er ikke en pakt eller giftemål,men en invest på grunnlag av penger du kan eie om du lykkes.
Grunnlaget i Pgs som er i stratgropen med styrket balanse og kontrakter overgår markedet på kort og lang sikt.
Med mot Wind kontrakt og CCS i tilegg til 3D og 4D markedet som oljeselskapene øker med 24% i år og neste 3 årene er det vanskelig og se Pgs ikke skal delta i det sammen med annen offshoreorevirksomhet.
Pgs melder sterkt og de ser recovery og sammenlikner med 2014 da det var 10 ganger flere skipsflåte.
Isolert er Pgs friskmeldt,men spekulasjoner før q2 blir spekulasjoner,1 tapt kontrakt med 4-5 nye i samme periode er ikke reell logikk at Pgs faller.
Pgs skal prises mot syklisk ikke et lite forfall eller en avlyst kontrakt.
Aksjekurs er som børst ikke drikk mere enn du tåler.

Recovery er ikke det samme som supersyklus.
Hvorfor skal shearwater selge nå? Gi meg en god grunn. Eeeeeeeeeen!
Oldking
15.06.2023 kl 02:17 4130

Flere her påstår at ledelsen er så aldeles bak mål. Men er det ikke sånn at seismikkmarkedet har vært bekmørkt i årevis og først nå ser ut til å lysne? Og at mange tilbydere ble borte i mørket, mens Pgs er blant de få som ikke kullseilte. Det er vel bare gode skippere som greier seg i den slags sjø. Eller hur…
TOMSY
15.06.2023 kl 06:53 3654

Vent til neste uke da får du handlet for 4.7.-

Ser at her (https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=PGS&land=nor) står det 5,76% i short. Mens her på Finanstilsynet står det 3,38%.
https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010199151

Er det en av de som er raskere til å oppdatere? Har den ene shorteren dekket inn?